View Full Version : Εργοστασιακα...λαθη;
astanapane_10
03-06-2010, 13:36
Σε γενικες γραμμες τα προιοντα ερχονται σε πολυ καλη κατασταση. Μπορω να πω το 90% που ειναι ενα παρα πολυ υψηλο ποσοστο.
Υπαρχουν ομως μερικα προιοντα τα οποια εχω λαβει και ειναι ή χτυπημενα ή χρησημοποιημενα.
Υπαρχουν και καποια αλλα τα οποια ειναι κακο μεταχειρισμενα απο το εργοστασιο. Φαινονται οτι δεν εχει ανοιχτει καν το πακετο αλλα μεσα το προιον εχει ελαττωματα εργοστασιακα.
Για παραδειγμα, ελαβα εναν παρα πολυ καλο φακο απο Αγγλια. Το πακετο δεν ειχε ανοιχτει καθολου. Ο φακος εξωτερικα ηταν του κουτιου αλλα οταν τον πηρα στο χερι κατι κουνιοταν μεσα. Ηταν σαν να μην ειχε γινει σωστο assemble.
Μετα απο πολυ ωρα σκεφτηκα να μην τον ανοιξω και να τον στειλω πισω. Αλλα δεν μου πηγαινε να το κανω. Κατι μου ελεγε οτι ηταν απλο και με μια μικρη μετατροπη θα το εφτιαχνα.
Ετσι και εγινε. Το λαθος ηταν οτι οταν εβαλαν τον Reflector μεσα στην κεφαλη δεν προσεξαν τα λαστιχακια να εφαρμοσουν σωστα και ετσι ο reflector ειχε αποσταση όχι απο το LED αλλα απο το τζαμακι.
Αυτο ειχε ως αποτελεσμα στην δεσμη.
Ανοιξα τον ολοκαινουργιο φακο και τον εφτιαξα. Υπαρχουν νομιζω πολλα παραδειγματα απο ολους μας.
Σε εναν αλλο ολοκαινουργιο φακο παλι, δεν ειχα τοποθετησει σωστα το πλαστικο προστατευτικο του διακοπτη στο tailcap.
Ανοιξα παλι πισω και τοποθετησα μονος μου σωστα το προστατευτικο. Δεν ειναι τιποτα αυτα θα μου πειτε τωρα....ναι ειμαι περιεργος αλλα οταν πληρωνεις κατι θελεις να ειναι τελειο και να μην χρειαζετε την παρεμβαση του τελικου χρηστη αγοραστη.
Αυτο τελικα ειναι εργοστασιακο λαθος?
Ειναι λαθος ανθρωπων που βαζουν χερι πριν τα στειλουν σε μας...δηλαδη των reseller?
Ειναι κατα λαθος και μεμονομενες περισπτωσεις?
τι ειναι αληθεια?
__________________________________________________ ____________________________
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΚΕΣ ΕΜΠΡΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ολα...
απο βιαστικη συναρμολογηση απο κακκοπληρωμενο εργατη, και ανασυσκευασια επσιτρεφομενου, μεχρι
Αναβαθμιση με νεο λεντ απο τον πωλητη για να διωξει το στοκ....(Huntlight FT-02 LuxIII σε SSC P4 απο Lighthound).
Πριν απο λιγο καιρο εμαθα τον τροπο να ανοιγω tailcaps χωρις γρατσουνια....
astanapane_10
03-06-2010, 14:30
εγω tailcap ανοιγω με ειδικο κλειδι για ασφαλειες. Τι να κανεις.
αιντε να το πω.....ξεκιναω κια τελειωνω με ενα τετοιο. Μονο για να χαλαρωσω/σφιξω.... για το υπολοιπο χρησιμοποιω πλαστικες αντιστατικες λαβιδες ηλεκτρονικων...ετσι απογευω τα γρατσουνισματα.....
mantilas
03-06-2010, 16:02
Ρε παιδια πριν λιγο πηγα να δουλεψω τον ντιρλαιτ με μια AA kai δεν αναβει,η μπαταρια καινουργια απο το κουτι της εβαλα και αλλη για να ειμαι σιγουρος και παλι τιποτα,τι γινεται τωρα?
astanapane_10
03-06-2010, 16:37
εχεις βιδωσει σωστα το extension tube? Κανει σωστη επαφη?
Κοιτα μην εχει καταλαθως ξεβιδωσει μεσα το Pill.
Βαλε και μια μπαταρια 123 χωρις το extension tube.
mantilas
03-06-2010, 17:01
Εκανα ολους τους ελεγχους,ο φακος δεν λειτουργει με ΑΑ.:frown:
mantilas
03-06-2010, 17:25
Να προσθεσω οτι οταν τον πηρα τον ειχα δοκιμασει και λειτουργουσε.
astanapane_10
03-06-2010, 18:55
με 123 λειτουργει???
κατι δεν κανει επαφη οταν βαζεις την ΑΑ
mantilas
03-06-2010, 19:12
Πολυ απογοητευση ομως,δεν θα το χρησιμοποιουσα με ΑΑ αλλα ειναι τογ@μωτο.Απο εγγυηση τι λεει η ντιρλαιτ?Αν και δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο να τον στειλω και να πληρωσω τοσα ταχυδρομικα.
Εσεις που χετε κολλημα με τους φακους νυχτοφυλακες εισαστε? Ή πατε για κυνηγι/ψαρεμα/καμπινγκ?
astanapane_10
03-06-2010, 22:12
ρε δεν μπορει κατι δεν κανεις καλα.
astanapane_10
03-06-2010, 22:14
Εσεις που χετε κολλημα με τους φακους νυχτοφυλακες εισαστε? Ή πατε για κυνηγι/ψαρεμα/καμπινγκ?
Πολλοι για κυνηγι, καμπινκ, αλλοι στρατιωτικοι....
και οι περισσοτεροι κολλημενοι με τα LED.
Εγω ανηκω στην κατηγορια των LED:Banane0: και του καμπινκ:ADFADF1::ernaehrung004::fahne90:.
Όταν είχα πάρει τον Quark 123 XP-G κάποιες φορές άλλαζε modes όπως γούσταρε ή μόνος του. Έστειλα ένα μέιλ στο 4Sevens και τελικά όπως αποδείχτηκε το δαχτυλίδι που συγκρατεί το διακόπτη στο tailcap δεν είναι πάντα βιδωμένο καλά.
"Please make sure that the retaining ring in the tailcap of your light is screwed tight. You can use scissors to perform this check. [...]
Some problems in switching between modes occur due to looseness of the switch."
Συμβαίνουν αυτά - και δυστυχώς σε χώρες με προβληματικό quality assurance είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
δεν ξερω για τους αλλος εγω για δονητες τους χρησιμοποιω....
Συγνωμη αλλα μια χαζη ερωτηση αξιζει μια χαζη απαντηση......
Το κολλημα μας ειναι ευκολονοητο ειδικα μεσα σε αυτο το φορουμ που δεν αρκειται στη μετριοτητα αλλα ψαχνεται, συνηθως για το ταξιδι και μονο....
Όταν είχα πάρει τον Quark 123 XP-G κάποιες φορές άλλαζε modes όπως γούσταρε ή μόνος του. Έστειλα ένα μέιλ στο 4Sevens και τελικά όπως αποδείχτηκε το δαχτυλίδι που συγκρατεί το διακόπτη στο tailcap δεν είναι πάντα βιδωμένο καλά.
"Please make sure that the retaining ring in the tailcap of your light is screwed tight. You can use scissors to perform this check. [...]
Some problems in switching between modes occur due to looseness of the switch."
Συμβαίνουν αυτά - και δυστυχώς σε χώρες με προβληματικό quality assurance είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
να προσθεσω κατι ελαφρα εκτροχιαζομενος? ΠΟΤΕ μην σφιγγετε το tailcap.....Κατα πασα πιθανοτητα η τριβη με το retaining ring στο ξεβιδωμα το χαλαρωνει....Οταν τα δευτερα ειναι μεταλικα συνηθως ειναι κια απαραιτητα για τη αγωγη του ρευματος μεταξυ αυτων και του διακοπτη
ergotelis
04-06-2010, 02:18
Αν και απάντησε λίγο χοντρά ο kospap και ίσως δικαιολογημένα, νομίζω δεν έχει νόημα να αρχίσουμε ειρωνίες και αντιμαχίες.
Θα σου απαντήσω φίλε μου με τις εξής απλές ερωτήσεις: Όλοι αυτοί που φτιάχνουν τα αμάξια τρέχουν σε αγώνες? Όλοι αυτοί που αγοράζουν τη τελευταία 50" τηλεόραση είναι κριτικοί κινηματογράφου? Όλοι αυτοί που έχουν το καλύτερο pc χρειάζονται πραγματικά τόση ισχύ?
Μερικοί από εμάς μπορεί να χρειάζονται τόσο φως. Πιστεύω πραγματικά πως οι περισσότεροι όχι, θα ζούσαμε και με λιγότερο. Αλλά όπως μας αρέσει να κάνουμε ένα σωρό άλλα πράγματα, για τους άλλους άχρηστα(για σένα μπορεί να είναι άχρηστο να έχεις ένα σούπερ φακό για μένα μπορεί να είναι άχρηστο να παίζω μπάλα) έτσι γίνεται και με τους φακούς. Είναι ένα χόμπυ που λόγω προφανώς κάποιας ενασχόλησής μας που γίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες μας αρέσει να έχουμε κορυφαίο εξοπλισμό.
Εγώ προσωπικά τους ήθελα αρχικά για ψάρεμα και κατά δεύτερον για κάμπινγκ.
astanapane_10
04-06-2010, 08:51
ειμαστε λιγο ολοι εκτος τοπικ :BXVZCBXZ6::jester:
σωστα και θα το σταματησω με μια κυριολεκτικη απαντηση
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=903620&postcount=15
mantilas
04-06-2010, 16:03
Παιδια τα εκανα ολα ξεσφιξα tailcap pill τα παντα δεν γινεται τιποτα,εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?Χαλαστηκα πολυ ομως.
astanapane_10
04-06-2010, 16:46
Παιδια τα εκανα ολα ξεσφιξα tailcap pill τα παντα δεν γινεται τιποτα,εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?Χαλαστηκα πολυ ομως.
Μετρησε ρε με ενα πολυμετρο αν εχεις κλειστο κυκλωμα απο την κεφαλη στο extension tube.
εχω και εγω εδω extension tube θα το δοκιμασω και θα σου πω.
Βγαλε καμια φωτο να δουμε τι γινεται και τι κανεις. Βγαλε ξεχωριστα το extension απο την μπροστα και πισω.
Βαλε καμια καινουρια μπαταρια ΑΑ.μετρησε την με πολυμετρο.
astanapane_10
04-06-2010, 17:13
λοιπον καθαρισε με ενα οινοπνευμα το extension tube και την κεφαλη και το πισω μερος. μαλλον οι επαφη που κανουν δεν ειναι καλη. Εμενα δουλευει παντως.
mantilas
04-06-2010, 18:19
Πολυμετρο δεν εχω,καθαρισα ομως με ιονοπνευμα αυτα που μου ειπες και τιποτα,μαλλον το προβλημα ειναι θεμα τειλκαπ η πιλλ
Πολυμετρο δεν εχω,καθαρισα ομως με ιονοπνευμα αυτα που μου ειπες και τιποτα,μαλλον το προβλημα ειναι θεμα τειλκαπ η πιλλ
ξεβιδωσε το tailcap και αφησε μονο την προεκταση ΑΑ
https://www2.corecommerce.com/~flashlightco683/images/products/3535.JPG (http://flashlightconnection.com/Dereelight-Flashlights/C2H/AA-Extension-tube-for-C2H-Black-p309.html) βαλε μπαταρια και συνδεσε με ενα καλωδιο αρνητικο πολο της μπαταριας με τον σωληνα . πρεπει να αναψει
mantilas
04-06-2010, 19:15
Oταν λες tailcap εννοεις ολο το πισω μερος του φακου?Να μεινει δλδ η κεφαλη η προεκταση και η μπαταρια?
astanapane_10
04-06-2010, 20:16
ναι
mantilas
04-06-2010, 20:22
To ekανα δεν αναβει
astanapane_10
04-06-2010, 20:44
δεν κανει μαλλον επαφη το extension. ρε να σου πω. με 123 δουλευει?
astanapane_10
04-06-2010, 20:46
κανε και το αλλο,
βαλε το extension κανονικα αλλα βαλε μια μπαταρια 123. και κανε οτι και πριν να δεις αν αναβει. Αν αναβει τοτε κατι δεν παει καλα με την AA.
Δεν ξερω αν δεν μας πεις αποτελεσματα και να κανεις μερικα τεστ με το πολυμετρο (που δεν εχεις - λογικο ειναι δεν εχουμε ολοι) δεν μπορουμε να βοηθησουμε.
mantilas
04-06-2010, 23:39
Mε την προεκταση δεν χωραει να μπει η 123 αλλα ο φακος με την 123 λειτουργει κανονικα.
astanapane_10
04-06-2010, 23:57
Mε την προεκταση δεν χωραει να μπει η 123 αλλα ο φακος με την 123 λειτουργει κανονικα.
ναι ειπα βλακεια.
Αφου λειτουργει με την 123 δεν εχει προβλημα λοιπον ο διακοπτης ή το pill.
Αυτο που δεν κανει καλα και δεν μπορω να πω γιατι ειναι η επαφη του οταν βαζεις το extension.
Αν τον ειχα μπροστα μου θα σου ειχα και απαντηση.
mantilas
05-06-2010, 00:09
Kι εγω δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται,αλλαξα 10 μπαταριες,καθαρισα με οινοπνευμα ολα τα μερη τα παντα δεν γινεται τιποτα.
astanapane_10
05-06-2010, 00:13
σου ειπα και παλι απο δω δεν μπορω να καταλαβω. Αν ανεβασεις φωτο του extension και απο τις δυο μεριες που κανει επαφη θα σου πω γιατι.
Ναι το σκεφτηκα και εγω....μηπως το βαζεις αναποδα? (πισω στι tailcap?)
astanapane_10
05-06-2010, 00:29
δεν νομιζω να μπαινει αναποδα.
mantilas
05-06-2010, 00:47
Φωτο δεν μπορω να ανεβασω,πιστευω οτι τα κανω ολα σωστα εξαλλου τον χρησιμοποιησα στην αρχη με αα και δουλεψε,αλλα ετσι ξαφνικα δεν ξερω τι εγινε.
astanapane_10
05-06-2010, 00:54
ρε συ κατι δεν κανει καλη επαφη. Μηπως στο pill εχει ξεκολλησει το ελατηριο? Κατι δεν κανει επαφη με την ΑΑ. ή ο αρνητικος ή ο θετικος πολος ή το σωμα με το πισω μερος και την κεφαλη.
ειληκρινα δεν μπορω να βοηθησω αν δεν τον εχω μπροστα μου.
λοιπον η μπαταρια δεν κουδουναει ετσι?
μηπως εχουμε παλι αυτο που ειχε παθει ενας μελος (yuk?) mε εναν nitecore?
που η πολυ μακρια μπαταρια εφτιαγε? για κοιτα μηπως η ΑΑ σπρωχνει το συγκροτημα του διακοπτη προς τα πισω σπαζοντας την επαφη με το retaining ring?
mantilas
05-06-2010, 02:14
Θα το κοιταξω ρε παιδια αλλα δεν νομιζω,γιατι πριν αναβε και τωρα οχι?Η μπαταρια δεν κουδουνιζει φαινεται να δενει καλα,ουτε τα ελατηρια ειναι κομμενα,οσο για το μεγεθος της μπαταριας δεν νομιζω,το tailcap οταν το ξεβιδωνεις βγαινει μονο ο διακοπτης με ενα παλστικο δαχτυλιδι το υπολοιπο συστημα δε βγαινει.
mantilas
05-06-2010, 18:07
ξεβιδωσε το tailcap και αφησε μονο την προεκταση ΑΑ
https://www2.corecommerce.com/~flashlightco683/images/products/3535.JPG (http://flashlightconnection.com/Dereelight-Flashlights/C2H/AA-Extension-tube-for-C2H-Black-p309.html) βαλε μπαταρια και συνδεσε με ενα καλωδιο αρνητικο πολο της μπαταριας με τον σωληνα . πρεπει να αναψει
Λοιπον οταν κανω αυτη τη δοκιμη με 123α αναβει,οταν το κανω με ΑΑ τιποτα ακομη και χωρις την προεκταση.
astanapane_10
05-06-2010, 18:17
Λοιπον οταν κανω αυτη τη δοκιμη με 123α αναβει,οταν το κανω με ΑΑ τιποτα ακομη και χωρις την προεκταση.
ρε μηπως δεν παταει ο θετικος πολος της μπαταριας μπροστα στο ελατηριο της κεφαλης του Pill???
δεν μπορει να αναβει με την 123 και να μην αναβει χωρις το extension tube με την ΑΑ
mantilas
05-06-2010, 18:35
Kι ομως γινεται.Το απογευμα θα αγορασω εντελως καινουργια ΑΑ μηπως χρειαζεται πολυ γεματη μπαταρια,αλλα κι αυτες που εβαλα καινουργιες ηταν απλα τις ειχα λιγο καιρο στο συρταρι.
astanapane_10
05-06-2010, 18:40
Kι ομως γινεται.Το απογευμα θα αγορασω εντελως καινουργια ΑΑ μηπως χρειαζεται πολυ γεματη μπαταρια,αλλα κι αυτες που εβαλα καινουργιες ηταν απλα τις ειχα λιγο καιρο στο συρταρι.
:7SFGSFG:
αν και θα επρεπε να αναβει λιγο. Εγω χρησημοποιω ΑΑ lithium energizer.
mantilas
06-06-2010, 00:18
Kαι με καινουργια μπαταρια τιποτα παιδια,δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.Εν τω μεταξυ απτην εταιρεια καμια απαντηση ακομη,οταν τους ρωτουσα για να παρω κεφαλη απαντουσαν αμεσως,εκτος κι αν δεν λειτουργουν λογω Σαββατοκυριακου.
astanapane_10
06-06-2010, 00:53
Kαι με καινουργια μπαταρια τιποτα παιδια,δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.Εν τω μεταξυ απτην εταιρεια καμια απαντηση ακομη,οταν τους ρωτουσα για να παρω κεφαλη απαντουσαν αμεσως,εκτος κι αν δεν λειτουργουν λογω Σαββατοκυριακου.
ναι δεν δουλευουν Σαββατοκυριακο.
οντως καταλαβαινω οτι ειναι προλβημα αλλα να σου πω την αληθεια προσωπικα δεν το εχω χρησημοποιησει ποτε με ΑΑ.
mantilas
06-06-2010, 01:26
Ξερεις ειναι το γαμωτο καινουργιος φακος και να σου κανει τετοια,κι εγω δεν θα εβαζα ΑΑ αλλα λες γιατι αφου τον πηρα για καλο.
astanapane_10
06-06-2010, 01:30
Ξερεις ειναι το γαμωτο καινουργιος φακος και να σου κανει τετοια,κι εγω δεν θα εβαζα ΑΑ αλλα λες γιατι αφου τον πηρα για καλο.
το ξερω. Και σου ειπα θα βοηθουσε αν ειχες πολυμετρο. Να εκανες καποιες μετρησεις για να δουμε τι φταιει.
ενα φθηνο πολυμετρο κανει 7-8 ευρω....κοψε ενα ποτο κια δεν θα το μετανιωσεις....αιντε και 1 ευρω για μισο μετρο καλωδια πολυκλωνα στα 2-2,5mm για τις μετρησεις των αμπερ
mantilas
14-06-2010, 17:41
Hi, do you know the process how to test the C2H before shipped? using a AA battery with the extension tube, no reason it works a cr123a but not with a AA IMO
Αυτη ηταν η απαντηση απο την dereelight για το προβλημα που παρουσιαζει ο φακος,τι εννοει?Οτι ελεγχθηκε ο φακος πριν φυγει απο το εργοστασιο?Στην αρχη δουλεψε με ΑΑ,τι μπορει να εγινε στην πορεια και χαλασε.
astanapane_10
14-06-2010, 17:47
κατι δεν παει καλα....κατι σου ξεφευγει η κατι πραγματικα δεν κολλαει εδω. Οπως λεει και αυτος δεν ειναι λογικο να δουλευει με 123 και οχι με ΑΑ. Μηπως εχει ξεβιδωθει το PILL μεσα στην κεφαλη? Για δες το λιγο. Παρε ενα τσιμπιδακι και βιδωσε το αν οντως εχει προβλημα.
Μετα προσπαθησε παλι. Δεν ξερω ειναι οντως περιεργο.Αν τον ειχα εδω θα σου ελεγα.
astanapane_10
31-08-2010, 06:06
παρηγγηλα τον Nitecore CAMO ενα κλιπ και ενα dιffuser.
Ηρθαν καλα εκτος απο το diffuser που ηρθε το headband nitecore.
το εκανα παραγγελια απο batteryjunction.com
Οι ανθρωποι εκαναν λαθος και κοιταξτε την απαντηση τους.
Hi
Thank you for your purchase with our company. As you can see from the invoice below, you did order the Nitecore Diffuser Tip & Red Filter Set for Nitecore D10 LED Flashlight, with your other items, and all of your items were shipped to you per your request. Please if you have any other questions feel free to contact us again.
NITECORE-CAMO-D10-R2-CAMO Nitecore Camouflage Special Edition D10 SP LED Flashlight Smart PD Piston Drive, R2 Edition, 130 Lumens 1 X AA 1
NITECORE-D10-CLIP Nitecore Pocket Clip for D10 LED Flashlight
NITECORE-RED-DIFFUSER Nitecore Diffuser Tip & Red Filter Set for Nitecore D10 LED Flashlight
Για δοκίμασε να τους στείλεις μια φωτο με τα πράγματα που σου στείλανε.
Αν συνεχίσουν τα ίδια, πες τους ότι θα κάνεις (και κάνε) ένα jeer (http://www.cpfmarketplace.com/mp/forumdisplay.php?f=20) και τότε θα βρεθεί λύση...
astanapane_10
31-08-2010, 15:23
τους εστειλα και φωτο μαζι με δευτερο email. δεν νομιζω να καταλαβουν. Ο τροπος που απαντησαν ηταν σαφεστατος - οτι δεν κανουν ποτε λαθη.
Αυτο που δεν μπορω να καταλανω ειναι οτι μου εστειλα για το κεφαλι τον υμαντα ενω ειχα παραγγειλει το diffuser. Να εκαναν τοσο πολυ λαθος?