PDA

View Full Version : Dereelight DBS V3 SST-50 Review

astanapane_10
22-05-2010, 11:59
Καλημερα σας Κυριοι.

Αφου εχω τον Dereelight DBS V3 SST-50 νομιζω πως ολοι περιμενετε μια μικρη παρουσιαση.

Με δυσκολευει λιγο η διαταξη των φωτογραφιων στο κατω μερος αλλα θα προσπαθησω να σας κατατοπισω χωρις προβληματα.

Κατα αρχας ασ μιλσουμε λιγο για τον φακο.

DEREELIGH DBS V3 SST-50.

Ειναι ενας φακος που για μενα ειναι αναμεσα σε εναν καθημερινης χρησης φακο και εναν μεγαλο.

Το μεγεθος του επιτρεπει αναλογα και τις δυο παραπανω χρησεις.

Παρακατω εχω παρει τα χαρακτηριστικα απο την Dereelight και τα παραθετω εδω ως εχουν.

SST-50 emitter
Pills(engine) 1SM
Upgradeable
Forward clicky
Lock out function achieved by loosing the tailcap.
Smooth reflector for max throw.
Type III hard anodized finish
Dimensions: 152mm(Length)x 48mm(Head)x 27mm(housing)
Material: Constructed of aircraft grade aluminum
Waterproof to IPX-8 standard.
Weight: 185-gram weight not include battery.
Lens: Toughened ultra clear glass lens with double sided AR (anti-reflective) coating
Removable clip, Removable anti-rolling/Lanyard ring
Color: Black
Package: Giftbox
Accessories: Extra O-rings, switch cover.

Και τωρα παμε να δουμε λιγο αναλυτικα με βαση τις φωτογραφιες βημα βημα τον φακο.

Φωτογραφια 1
Πρωτα απο ολα στην πρωτη φωτογραφια εχουμε το κουτι του οπως ηρθε με σημειωση για το SST-50 1SM.
Το κουτι εχει 2 μερη. Ενα εξωτερικο χαρτινο λευκο που προστατευει το εσωτερικο βασικο κουτι συσκευασιας.

Φωτογραφια 2
εδω βλεπουμε το κουτι του σε δυο μερη. Το βασικο κουτι ειναι σε χρωμα μαυρο με χρυσα γραμματα.

Φωτογραφια 3
Με το που ανοιγουμε το μαυρο κουτι, βλεπουμε πρωτα τις οδηγιες χρησης.
Σημειωμενο το μοντελο και το χαρακτηριστικο LED που φερει.

Φωτογραφια 4
εδω βλεπουμε σε παραθεση τις οδηγιες χρησης και το εσωτερικου του κουτιου.
Εχουμε τον φακο και διαφορα επιπλεον χρησιμα παρερκομενα.

Φωτογραφια 5
Στην φωτογραγια 5 οδηγουμαστε απο τον φακο και τα παρερκομενα σε διαταξη.
Ο φακος με τα παρερκομενα, αποτελειτε απο 4 δακτυλιους ανταλλακτικων και 2 μεγαλυτερους.
Επισης φερει 3 μικρες βιδες για αλλαγη του κλιπ.

Φωτογραφια 7
Στην φωτογραφια 7 λυνουμε τον φακο σε 3 μερη.
α) το πισω μερος (ουρα) με τον διακοπτη.
β) το κενρικο μερος του, που φερει τις μπαταριες
γ) την κεφαλη

Φωτογραγια 8
Στην φωτογραφια 8 αποσυναρμολογουμε σε 2 μερη την κεφαλη στα δεξια.
Επισης φαινονται και τα υπολοιπα μερη αριστερα.

Φωτογραφια 9
Στην φωτογραφια 9 βλεπουμε το μπροστινο μερος της κεφαλης, με το αυτοκολητο που σε ενημερωνει
για τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του LED

Φωτογραφια 11
Εδω προσοχη.

Βλεπουμε το μπροστα μερος της κεφαλης αποσυναρμολογημενο με 3 βασικα μερη.
α) εναν μεταλλικο δακτυλιο που δενει και προστατευει το PILL.
β) το PILL
γ) το reflector με τα υπολοιπα μερη του.

Λεω προσοχη για να μην χασουμε τον μεταλλικο δακτυλιο.

Φωτογραφια 12
εδω εχω βγαλει μια φωτογραφια απικονισης εστιασης δεσμης με κορωνα.

Η φωτογραφια ειναι απο αποσταση ενος μετρου.

Θα ενημερωνω με οτι αλλο χρειαστει και με περισσοτερες φωτογραφιες την αναλυση.

Παρακαλω ως προς ενημερωση σας για τον Dereelight DBS V3 SST-50.
http://www.dereelight.com/dbsv2.htm

Με εκτίμηση

teomav
22-05-2010, 12:20
καλη δουλια, καλος φακος!

astanapane_10
22-05-2010, 14:27
ηθελα να προσθεσω κατι αλλο για αυτον τον φακο. Δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη που τον αγορασα. ειναι παρα πολυ καλος με παρα ποολυ καλο through.

ειναι στα πλανα μου να παρω και το extension tube και ενα ακομα SST-50 pill.

astanapane_10
22-05-2010, 22:22
αλλες δυο φωτογραφιες απο beamshots.

Συγνωμη για την ποιοτητα αλλα χωρις φλας βγαινουν κουνημενες.

learner
22-05-2010, 22:28
Ωραια παρουσιαση.
α) Δεν μου λες το πακετο ηρθε κομπλε ή αγορασες κομματια τον φακο και τον συναρμολογησες;
β) Ποσο κοστισε (τιμη + πιθανα ταχυδρομικα + πιθανο τελωνειο+ οτιδηποτε αλλο;);
γ) Ζεσταινεται πολυ μετα απο πολυ χρήση;
δ) Τι διαρκει λειτουργιας εχει στην μεγαλη σκαλα;

ε) Βασικα βλεπω οτι μαλλον ερχεται απο Hong Kong;
στ) Μαλλον τελικα εκει δεν πρεπει να εχει κοστος τελωνειου

learner
22-05-2010, 22:30
Συγνωμη για την ποιοτητα αλλα χωρις φλας βγαινουν κουνημενες.

Θα βοηθησει να βγαζεις τις φωτο με τριποδο και μετρητη πριν βγαλει φωτο.

astanapane_10
22-05-2010, 22:46
Ωραια παρουσιαση.
α) Δεν μου λες το πακετο ηρθε κομπλε ή αγορασες κομματια τον φακο και τον συναρμολογησες;
β) Ποσο κοστισε (τιμη + πιθανα ταχυδρομικα + πιθανο τελωνειο+ οτιδηποτε αλλο;);
γ) Ζεσταινεται πολυ μετα απο πολυ χρήση;
δ) Τι διαρκει λειτουργιας εχει στην μεγαλη σκαλα;

ε) Βασικα βλεπω οτι μαλλον ερχεται απο Hong Kong;
στ) Μαλλον τελικα εκει δεν πρεπει να εχει κοστος τελωνειου

Το πακετο ηρθε ολοκληρομενο. Δεν πηρα ξεχωριστα το PILL SST-50.

Απο Αγγλια το πηρα γιατι ειχα καποιο προβλημα στο σιτε της Dereelight.

Flashaholics.co.uk νομιζω. http://www.flashaholics.co.uk/dereelight/dbs-v3.html

και με ενα κουπονι κατα την εξοδο παραγγελιας CPF 8% off.

Δεν ζεστενετε πολυ. Και η διαρκεια ειναι καλη.

Οταν τον τεσταρω περεταιρω θα σας πω για ολα.

Θα βοηθησει να βγαζεις τις φωτο με τριποδο και μετρητη πριν βγαλει φωτο.

ναι το ξερω αλλα θελω να βρω το τριποδο που εχω.

learner
22-05-2010, 22:55
Αρχιζω να μπαινω στην μπριζα για αυτον τον φακο. Εχει βεβαια στο http://www.flashaholics.co.uk την τιμη 75λιρες για τα R5. Για το sst50 ανεβαινει 100λιρες.

Το καλο ειναι οτι παιρνει και διακοπτη πιεσης (remote switch)

astanapane_10
22-05-2010, 23:01
Αρχιζω να μπαινω στην μπριζα για αυτον τον φακο. Εχει βεβαια στο http://www.flashaholics.co.uk την τιμη 75λιρες για τα R5. Για το sst50 ανεβαινει 100λιρες.

Το καλο ειναι οτι παιρνει και διακοπτη πιεσης (remote switch)

και σου ειπα με κουπονι κωδικο: CPF για 8% off.

learner
22-05-2010, 23:33
και σου ειπα με κουπονι κωδικο: CPF για 8% off.
Βασικα δεν ξερω γρι πως χρησιμοποιουν αυτα τα κουπονια για να εχω εκπτωση 8%.

astanapane_10
23-05-2010, 00:00
Βασικα δεν ξερω γρι πως χρησιμοποιουν αυτα τα κουπονια για να εχω εκπτωση 8%.

στο flashaholics οπως και σε καθε αλλο σιτε ειναι ευκολο.

Βαζεις το προιον που θελεις στο καλαθι αγορων. Προσεχεις αν εχεις βαλει το σωστο. Σου ζηταει να βαλεις την χωρα ( GREECE) μετα συνεχιζεις και σου βγαζει την οθονη οπως σου εχω επισυναψει στην φωτογραφια.

εκει που εχω με μαυρη ελλειψη CPF πατας APPLY. Και θα δεις οτι σου εχει αφαιρεσει 8%.

Μετα συνεχιζεις για να βαλεις τα στοιχεια της καρτας σου.

learner
23-05-2010, 00:40
Και παλι ωραιος. Ευγε :SFGSFGSF:

Τα "πασα" του C2H ειναι διαφορετικα απο του DBS V3 SST50; Εννοώ στις προεκτασεις και στις κεφαλες των φακων.

astanapane_10
23-05-2010, 01:36
οχι καμια σχεση. Ο DBS ειναι μεγαλος. Δεν παιζει να ταιριαζει. Οσο για το pill δεν το εχω δοκιμασει ακομα. Αλλα μην περιμενεις να δουλεψει με μια μπαταρια 123 το SST-50. η RCR123 κανει μονο για XR-E XP-G κτλ.

learner
23-05-2010, 01:52
οχι καμια σχεση. Ο DBS ειναι μεγαλος. .... Αλλα μην περιμενεις να δουλεψει με μια μπαταρια 123 το SST-50. .....

Οντως θα ειναι μεγαλος σε μηκος. Απλα ελεγα μηπως ταιριαζε σε παχος (πασα κτλ). Οσο για μια μπαταρια 123 οντως δεν νομιζω να δουλευει το sst50.

Συγγνωμη παντως εαν σε κουραζω (οπως και τα αλλα παιδια) στις ερωτησεις αλλα τωρα προσπαθω να μαθω μερικα πραγματα. :)

astanapane_10
23-05-2010, 02:31
Οντως θα ειναι μεγαλος σε μηκος. Απλα ελεγα μηπως ταιριαζε σε παχος (πασα κτλ). Οσο για μια μπαταρια 123 οντως δεν νομιζω να δουλευει το sst50.

Συγγνωμη παντως εαν σε κουραζω (οπως και τα αλλα παιδια) στις ερωτησεις αλλα τωρα προσπαθω να μαθω μερικα πραγματα. :)

τι κουραζεις ρε συ. ολοι ρωταμε εγω στο cpf forum τους εχω πριξει στις ερωτησεις. ολοι μαθαινουμε.

kospap
23-05-2010, 13:27
Καλοριζικος.....

πιστευω σε καμμια βδομαδα να εχω και τον δικο μου. Οπως εχω πει τον παρηγγειλα με pill gia 2AA!

θα χασς αρκετη ισχυ, αλλα ετοιμαζω ενα δικο μου στα 1400mΑ!

ergotelis
24-05-2010, 22:23
Φίλε ωραίος, έχεις κανά Luxομετρο να πεις κανά νούμερο? Επίσης μπορείς να το συγκρίνεις με κάποιο άλλο? Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

astanapane_10
24-05-2010, 22:42
Φίλε ωραίος, έχεις κανά Luxομετρο να πεις κανά νούμερο? Επίσης μπορείς να το συγκρίνεις με κάποιο άλλο? Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

εργοτελης, αν το λες σε μενα μου το εχει παρει ενας φιλος το digital light meter. οταν το εχω, (να δω ποτε θα μου το φερει) θα ποσταρω. Καλα που μου το θυμησες γιατι το ειχα ξεχασει.

kospap
24-05-2010, 23:42
Εχω και εγω ενα κινεζικο.....το εχω "καλιμπραρει" σε σχεση με τα καλα αμερικανικα..εχω και Κουτι και το εχω μαθει να βγαζει λουμενς.....

ασταναπανε....ρε συ τι δουλεια κανεις?

astanapane_10
24-05-2010, 23:49
Εχω και εγω ενα κινεζικο.....το εχω "καλιμπραρει" σε σχεση με τα καλα αμερικανικα..εχω και Κουτι και το εχω μαθει να βγαζει λουμενς.....

ασταναπανε....ρε συ τι δουλεια κανεις?

σχεδιαστης μηχανικος δικτυων ειμαι. cisco.

learner
25-05-2010, 01:05
Να σου ετοιμασω κανα καλο snifferακι; :smash: χεχε

astanapane_10
25-05-2010, 01:09
Να σου ετοιμασω κανα καλο snifferακι; :smash: χεχε

hehehehe:computer:

ergotelis
25-05-2010, 03:13
Ωραίος astanapane περιμένω νούμερα!Έχω και εγώ ένα μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό database!

astanapane_10
30-05-2010, 19:44
αυτο λεω να το παρω.
http://www.flashaholics.co.uk/dereelight/dereelight-aspherical-lens.html

& αυτο....
18650 EXTENSION TUBE FOR DBS V3

για να γινει μετα ο DBS ενας μικρος ΤΕΡΑΤΑΚΟΣ:devil-smiley-029:

ergotelis
31-05-2010, 02:43
Πρόσεξε ωστόσο το κύκλωμα που θα έχεις να δέχεται τάσεις μεγαλύτερες από 4V....
Εμένα πάντως το aspheric ποτέ δε μου άρεσε, το θεωρώ ένα άχρηστο αξεσουάρ...Φωτίζει ένα σημείο σε μεγάλη απόσταση, τόσο μακριά που δε θα βλέπεις τι φωτίζεις!

astanapane_10
31-05-2010, 12:08
Πρόσεξε ωστόσο το κύκλωμα που θα έχεις να δέχεται τάσεις μεγαλύτερες από 4V....
Εμένα πάντως το aspheric ποτέ δε μου άρεσε, το θεωρώ ένα άχρηστο αξεσουάρ...Φωτίζει ένα σημείο σε μεγάλη απόσταση, τόσο μακριά που δε θα βλέπεις τι φωτίζεις!

εχεις δικιο για το aspherical. Ειδα κατι review και στο youtube video που πραγματικα δεν θα πρεπει να ειναι χρησιμο. Αλλα το extension tube ειναι κατι που χρειαζετε ο DBS.

Ουτος η αλλος το κυκλωμα για το SST-50 μπορει να αντεξει πανω απο 8.0V

kospap
01-06-2010, 13:55
Μολις πηρα τον δικο μου.....

http://img708.imageshack.us/img708/2144/igp6165.jpg

γενικες εντυπωσεις: Βαρβατος, καλοδουλεμενος, παχυ σωμα αν κια γνναιοδωρο στο χωρο για τις 18650, σφιχτος λογω των χονδρων στεγανοποιητικων δακτυλιων, εργαλειο....επισης μου αρεσε ο τροπος που ασφαλιζει το pill. Δεν μου αρεσαν τα ψιλα σχετικα πασα.....

Εξτρα....το κλιπ μαλλον αλλαζει κατευθυνση, και εχει ανοδιωμενα πασα, οποτε μπορεις να απενεργοποιησεις τον διακοπτη....

http://img168.imageshack.us/img168/5003/igp6170.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/935/igp6174.jpg

Εδω εχει φοραμενο ενα Pill που εκανα μονος μου (XPG R5 στα 1400mΑ). Το αυθεντικο ειναι φορεμενο σε ενα P60 Κατοπτρο

http://img412.imageshack.us/img412/442/igp6179.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/1844/igp6181.jpg

Το Tailcap αποσυναρμολογημενο. Και η επεκταση ΕΧΤ500 για μια εξτρα 16340/CR123
Μετρησεις παιδια σε αρκετες μερες απο τωρα, εχω ενα μεγαλο πορτζεκτ να ολοκληρωσω.

ergotelis
01-06-2010, 14:05
Είναι εντυπωσιακό πάντως πως κατάφερε ένας φακός(μάλλον 2, μαζί με το cl1h) να μείνει τόσο καιρό στο προσκήνιο με ένα βασικό σχεδιασμό. Αν κάνεις κανά reviewδάκι να σου στείλω τον δικό μου dBS να γίνει κανά συγκριτικό, είναι V1 με R2 pill, παραμένει ακόμη ένας από τους αγαπημένους μου,μετά από 3,5 χρόνια!
Τον είχα πάρει τότε μαζί μου και στο στρατό, τον βλέπανε κάτι μόνιμοι, είχανε πάθει τη πλάκα τους και με ρωτούσανε τι είναι αυτό και πως φωτίζει έτσι, λες και ήτανε τπτ εξωγήινης προέλευσης!Τους φαινότανε περίεργο, δεν είχε ούτε λαμπάκι, ούτε τα κλασσικά λέντ που ξέρανε, πολύ μικρός σε μέγεθος(σε σύγκριση με τα maglite που είχανε) και φώτιζε ως το θεό!

kospap
01-06-2010, 14:17
Καλη ιδεα αλλα μαλλον δεν θα προλαβω..περιμενω μεσα στις εομενες δομαδες να φυγω αλλου για δουλεια (δακοκτονια) Θα δουμε αλλα ευχαριστω ετσι κια αλλιως για την προσφορα

εμεινε γιατι αναβαθμιζοτανε το σχεδιο καθε τοσο αλλα κυριως βολευε το να χωνεις τα νεα Πιλλς στον υπαρχον φακο....αλλα φοβαμαι οτι με την ισχυ και τις θερμικες απωλειες να εχουν παρει για τα καλα τον ανηφορο το θεμα P60 module να φθινει.....Δες Surefire Stratum, Solarforce Skyline II και μια ακομη εταιρια που μου διαφευγει....

Πως και δεν συ τον εφαγαν στον στρατο? Στο προσκεφαλι σου τον ειχες?

τι DBS λες..εδω ενα φιλαρακι γονατισε maglite 6D με ενα Romisen Rc-G2 XRE-P4.......

kosmas1212
01-06-2010, 14:24
i need a used guitar fazer is anyone has it for sale please contact me

kosmas1212@hotmail.com

thank you very much

astanapane_10
01-06-2010, 14:35
i need a used guitar fazer is anyone has it for sale please contact me

kosmas1212@hotmail.com

thank you very much

τι εγινε ρε παιδια, :fahne90::fahne90::fahne90:

ergotelis
01-06-2010, 21:19
Πως και δεν συ τον εφαγαν στον στρατο? Στο προσκεφαλι σου τον ειχες?

τι DBS λες..εδω ενα φιλαρακι γονατισε maglite 6D με ενα Romisen Rc-G2 XRE-P4.......

Καλά σίγουρα, ότι είχες με Cree πάνω σου ήτανε κλάσσης ανώτερο!
Δε μου το φάγανε γιατί ήμουν το περισσότερο καιρό σε φυλάκιο, άσε που αν τον βουτούσανε θα κλαίγανε τη μοίρα τους, σιγά μη βρίσκανε 18650 να του βάλουν/φορτίσουν!

kospap
02-06-2010, 12:59
παιδια χθες μαζι με αλλες μετρησεις μετρησα κια τον DBS....

Me to pill του Javelin και 18650, τραβουσε 1,23Α, και η δεσμη ηταν πανω απο 26000 Lux στο 1 μετρο....μαλιστα σε καποια στιγμη/σημειο το φωτομετρο τερματισε. οποτε ο ισχυρισμος για 27000 ειναι ακριβης

Με το XPG στα 1,380Α η φωτεινοτητα ηταν μικροτερη, λογω κακης εστιασης/απωλειων.
Πραγματικα με το XPG ειναι κρισιμο σημειο μια που το λεντ ειναι πολυ χαμηλο. 2 φορες εκανα το pill και τιποτα σωστο.....

ergotelis
02-06-2010, 14:13
Οι τιμές είναι με το luxoμετρο του DX?

astanapane_10
02-06-2010, 16:38
Μολις εκανα μια παραγγελια.

DBE-18650 Extension Tube for DBS V3
PILL-Dereelight Pill (1SM SST-50)

Νομιζω πως τωρα ο DBS θα γινει ενα θηριο. Με 2 18650 και ενα εφερδρικο καθαρα SST-50, για να μην με αφησει ποτε μα ποτε.

Φυσικα το SST-50 θα το κρατησω στο κουτακι του σαν κορη οφθαλμου.

learner
02-06-2010, 17:03
Αντε καλες φωταγωγησεις και περιμενουμε και φωτο.

astanapane_10
02-06-2010, 17:05
ναι οταν τα λαβω θα κουμπωσω το extension tube θα του βαλω και 2 18650 και θα γινει η νυχτα μερα. Τελικα αυτο που καταλαβα ειναι οτι αν παρεις Dereelight τοτε έχει πολλες επιλογες. Καμια αλλη εταιρια δεν εχει τοσες επιλογες.

Το SST-50 που έχει στο high....αποδιδει γυρω στα 800 με 900 lumens. Πρεπει να το δειτε για να το πιστεψετε. Το through με 2 AW RCR 3.7V που ειχα βαλει ηταν καταπληκτικο. Δεν περιμενω περισσοτερα απο 2 AW RCR 18650 3.7V εκτος του οτι θα ειναι περισσοτερο σταθερο και θα εχει σαφως πολυ μεγαλυτερη διαρκεια.

Δεν εχω καταφερει ακομα να παρω το Lumen meter μου.

learner
02-06-2010, 17:34
Το SST-50 που έχει στο high....αποδιδει γυρω στα 800 με 900 lumens. Π.

Μαλλον εννοεις στο led πανω ε; και οχι OTF.
Και ολα αυτα με 1χ18650;

ergotelis
02-06-2010, 18:09
ΟΤF πρέπει να είναι κανά 500άρι, νομίζω τόσο το μέτρησε ο Mrgman.

astanapane_10
02-06-2010, 19:16
Μαλλον εννοεις στο led πανω ε; και οχι OTF.
Και ολα αυτα με 1χ18650;

οχι με μια ρε. Με 2 18650, ή με δυο RCR123.

learner
02-06-2010, 21:25
Στην ουσια μιλαμε τελικα για καλο εργαλειο. Αρκει να αποβαλει καλα την θερμοκρασια και να κραταει καλα τα λουμεν.

ergotelis
02-06-2010, 21:31
Στην ουσια μιλαμε τελικα για καλο εργαλειο. Αρκει
να αποβαλει καλα την θερμοκρασια και να κραταει καλα τα λουμεν.

Σωστά, αλλά να σου πω την αλήθεια με προβληματίζει λίγο, πως είναι δυνατόν ένα Ρ60 pill να κάνει σωστή θερμοαπαγωγή, ιδίως όταν μιλάμε για 10+ watt.
Σε τέτοιες περιπτώσεις το σωστό πιστεύω πως είναι η βάση που τοποθετείται το λέντ να είναι ένα με το σώμα του φακού.
Λογικά θα έχουν κάνει και αυτοί τη μελέτη τους και θα έχουν αφήσει στη τύχη του το θέμα της θερμότητας.

astanapane_10
02-06-2010, 21:33
Επειδη το pill ειναι βιδωτο κανει καλυτερη επαφη. Το Reflector ειναι μεγαλο και μεταλικο. Αυτο μαζι με την κασα του γινεται ενα σωμα με το μεσαιο μερος του φακου. Πιστευω να εχει καλη εξωμαλινση της θερμοκρασιας στο σωμα.

Το να ζεστενεται δεν ειναι προβλημα για μενα. Αν δεν ζεστενεται το SST τοτε δεν κανουμε τιποτα απο πλευρας lumens.

Δεν τον εχω φτασει στα ακρα του ακομα. αλλα ειναι στο προγραμμα. Ενας λογος ειναι που πηρα και το δευτερο pill SST-50 για να τον τεσταρω χωρις ενδιασμους.

Πιστευω να σας καλυψα. Θα γινει πολυ καλο τεστακι. Θα πρεπει να περιμενετε ομως μεχρι να λαβω το extension tube & SST-50 pill.

learner
02-06-2010, 23:39
Οποτε μπορεσετε παιδια και εαν θελετε καμια φωτο με τον φακο στο χερι (astanapane - kospap)

astanapane_10
03-06-2010, 00:11
Οποτε μπορεσετε παιδια και εαν θελετε καμια φωτο με τον φακο στο χερι (astanapane - kospap)
εδω εισαι :fahne90:

learner
03-06-2010, 00:37
Μαλλον θα ειναι μεσα στις επομενες αγορες μου τελικα.

Και μαλλον και ο μικροτερος αδερφος του ο C2H

kospap
03-06-2010, 01:44
εδω εισαι :fahne90:

Πραγματικα δεν ξερω γιατι αλλα ειχα εντυπωση οτι ηταν μεγαλυτερος.......πιστευα οτι ειχε τζαμι 52 διαμετρου χιλιοστων!!!

Ειναι ικανοποιητικοτατος ...

αλλα προσεξατε τιποτα με το τζαμι και τις επιστρωσεις του? πως κανουν το φω θερμοτερο/κιτρινοτερο? για βγαλτε την κασα της κεφαλης και χρησιμοποιηστε μονο το κατοπτρο να δειτε.....

kospap
03-06-2010, 01:47
Οι τιμές είναι με το luxoμετρο του DX?

βασικα οχι....αυτο εχω αλα δεν μπορεσα να το καλιμπραρω...αλλα σε συγκριση με το Meterman και τις μετρησεις του ernsanda ειμαι 32-33% κατω.....

στην πραγματικοτητα μετρησα 18980 κια καποια στιογμη τερματησεστα 20000....αυτο διορθωμενο μας δινει μια τιμη πολυ κοντα στα 27000 που μετρησε ο selfbuilt....

ergotelis
03-06-2010, 02:48
Οκ σωστός καλά το κάνεις Κώστα!Και εγώ του DX έχω και τα αναγάγω στο ποσοστό που λες προς τα πάνω!
Άσταναπάνε, το "ζέσταμα" του φακού σημαίνει ότι λειτουργεί η θερμομόνωση σωστά, αλλά τα lumen πέφτουν καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία του λέντ...

astanapane_10
03-06-2010, 23:08
http://www.youtube.com/watch?v=u-sjoqtGXqM

kospap
03-06-2010, 23:42
αλλα προσεξατε τιποτα με το τζαμι και τις επιστρωσεις του? πως κανουν το φω θερμοτερο/κιτρινοτερο? για βγαλτε την κασα της κεφαλης και χρησιμοποιηστε μονο το κατοπτρο να δειτε.....

παιδια μπορει κανεις να μου απαντησει?

ergotelis
04-06-2010, 02:23
παιδια μπορει κανεις να μου απαντησει?

Κώστα, μάλλον φταίει η αντιανακλαστική επίστρωση. Αν κοιτάξεις το τζαμάκι του dbs στο πλάι, τι χρώμα δείχνει?Έχω δει μώβ, πράσινο κτλ. Δε πιστεύω πως γίνεται εξεπίτηδες, μάλλον έτυχε.
Εγώ προσωπικά αγόρασα για το Dbs μου τζαμάκι από τη UCL, και αν και πρασινίζει λίγο, μια χαρά τα δείχνει τα χρώματα με και χωρίς!

kospap
04-06-2010, 14:04
ειναι το τυπικο κοκκινομπλε των επιστρωσεων......

ισως να ειναι κια για καλο γιατι το τελικο αποτελεσμα μοιαζει λιγο πιο κιτρινο απο τα Neutral....αναφερομαι φυσικα στην χρωματικη αποδοση που καλυπτουμε στο αλλο τοπικ....

astanapane_10
08-06-2010, 10:35
καλημερα σας,

σημερα ελαβα το SST-50 pill και το extension tube. Παρακαλω παρτε μια γευση και κατα το βραδακι θα ανεβασω και φωτο απο τον DBS V3 με το extension tube.

learner
08-06-2010, 11:46
καλημερα σας,

σημερα ελαβα το SST-50 pill και το extension tube. Παρακαλω παρτε μια γευση και κατα το βραδακι θα ανεβασω και φωτο απο τον DBS V3 με το extension tube.

Και οπως παντα και φωτο με τον φακο στο χερι.:ADFADF1:
Α και εαν μπορεις και φωτο με τον τοιχο απεναντι απο το μπαλκονι.

astanapane_10
08-06-2010, 11:49
ναι ολα θα γινουν,

εχω πολυ δουλεια ομως να μαζεψω τα reviews.

astanapane_10
08-06-2010, 20:55
παιδια,

εδω μερικες φωτογραφιες απο τον DBS V3 με το extension tube.

θα ανεβασω το βραδυ και φωτο απο beamshot.:music-smiley-005:

learner
08-06-2010, 20:58
παιδια,

εδω μερικες φωτογραφιες απο τον DBS V3 με το extension tube.

θα ανεβασω το βραδυ και φωτο απο beamshot.:music-smiley-005:

Αυτος εισαι.:SFGSFGSF: Ετσι για να εχουμε μια ιδεα το μεγεθος του.

astanapane_10
08-06-2010, 23:40
εδω παιδια, δειτε τον DBS V3 με 2 μπαταριες 18650 2600, πηγα μια βολτα τον ειχα για 45 λεπτα ανοιχτο και δεν καιει καθολου. Πραγματικα με εξεπληξε. Νομιζω μακραν ειναι ενας απο τους καλυτερους φακους που εχω. Καλο beam καλο through καλη η διαχειρηση μπαταριας και καλη κατασκευη. επισης παιρνει και ενα σωρο PILLs. Εγω για καλο και για κακο πηρα και ενα SST-50 ακομα να εχω. και νομιζω η επομενη αγορα μου θα ειναι ενα ακομα SST-50.

Να πω και κατι αλλο. Συγνωμη για την φωτο αλλα δεν εχω βρει ακομα το σταν για την καμερα.

Αλλα ειναι απιστευτο το beamshot.

ergotelis
08-06-2010, 23:50
εδω παιδια, δειτε τον DBS V3 με 2 μπαταριες 18650 2600, πηγα μια βολτα τον ειχα για 45 λεπτα ανοιχτο και δεν καιει καθολου.

Εγώ πιο πολύ θα ανησυχούσα...!! :chinscratch:
Παίζει στα σωστά ρεύματα?Γίνεται σωστή θερμοαπαγωγή?

learner
08-06-2010, 23:51
Ποση αυτονομια να εχει πλεον; Και αραγε ποσα λουμεν φως; Μηπως ειδες σε κανα φορουμ;

astanapane_10
08-06-2010, 23:52
Ποση αυτονομια να εχει πλεον; Και αραγε ποσα λουμεν φως; Μηπως ειδες σε κανα φορουμ;

ειδα καποιον σε ενα φορουμ που μερτησε πανω απο 1000 λουμενς. Φαινεται και με γυμνο ματι. Δεν χρειαζετε να το μετρησεις. Ειναι 2 φορες πανω απο τον D-mini VX SST-50.

learner
08-06-2010, 23:55
ειδα καποιον σε ενα φορουμ που μερτησε πανω απο 1000 λουμενς.
:smash:

Πω πω μας μπριζωνεις τωρα.

astanapane_10
08-06-2010, 23:56
αφου αυτο το pill που εχω επιλεξει δεν εχει limit. 1 mode εχει. ΤΕΛΟΣ

ergotelis
09-06-2010, 00:09
Δε παίζει με τπτ να είναι 1000Lm...Ούτε καν στην εκκίνηση... Μην είσαι υπερβολικός...Και λες ότι δε ζεστένεται κιόλας! Που το είδες αυτό? Άντε να είναι 650lumen, παραπάνω με τίποτα. Και ο mini πρέπει να είναι κανά 350άρι OTF. Και τα δύο στην εκκίνηση πάντα. Πιο μετά θα πέφτουν.

Άλλωστε, η dereelight λέει ότι δίνει 2,1amp στα λεντ τα μεγάλα, άρα λογικά θα δίνει 650 lumen OTF στη καλύτερη των καλύτερων...και πολλά λέω!Με διαλεχτό λέντ, χωρίς να έχει ζεσταθεί και να έχει απώλειες,με πεντακάθαρα τζάμι και ανακλαστήρα με μιδαμινές αντιστάσεις και τέλειο κύκλωμα...

Για να μη παρεξηγηθούμε, άλλοι κινέζικοι φακοί που λένε 200 λούμεν, άντε να είναι 100....

astanapane_10
09-06-2010, 00:22
Δε παίζει με τπτ να είναι 1000Lm...Ούτε καν στην εκκίνηση... Μην είσαι υπερβολικός...Και λες ότι δε ζεστένεται κιόλας! Που το είδες αυτό? Άντε να είναι 650lumen, παραπάνω με τίποτα. Και ο mini πρέπει να είναι κανά 350άρι OTF. Και τα δύο στην εκκίνηση πάντα. Πιο μετά θα πέφτουν.

Άλλωστε, η dereelight λέει ότι δίνει 2,1amp στα λεντ τα μεγάλα, άρα λογικά θα δίνει 650 lumen OTF στη καλύτερη των καλύτερων...και πολλά λέω!Με διαλεχτό λέντ, χωρίς να έχει ζεσταθεί και να έχει απώλειες,με πεντακάθαρα τζάμι και ανακλαστήρα με μιδαμινές αντιστάσεις και τέλειο κύκλωμα...

Για να μη παρεξηγηθούμε, άλλοι κινέζικοι φακοί που λένε 200 λούμεν, άντε να είναι 100....

δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο στα λουμενς αντε να ειναι 800 με 900. αλλα δεν ζεστενετε τι να πω αυτο ειδα.

ergotelis
09-06-2010, 00:43
δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο στα λουμενς αντε να ειναι 800 με 900. αλλα δεν ζεστενετε τι να πω αυτο ειδα.

Σίγουρα δεν αμφιβάλλω αν το λες ότι δε ζεστένεται, αλλά μου φαίνεται λίγο παράξενο, γιατί αυτά τα λέντ όταν τους δίνεις ρεύμα ζεστένονται αρκετά, άρα είναι φυσιολογικό το σώμα να "αρπάζει". Αν δε τη τρώει τη ζέστη το σώμα, αυτή παραμένει στο λέντ και πέφτει η απόδοσή του!
Για να μη φαίνεται ότι τα λέω στραβά το φακουδάκι τα σπάει και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό του είναι πολύ τόπ!
Αργότερα που θα βγει και το XM θα πάει τότε στα 1000lm! Θα αλλάξεις τότε ένα pill ενώ οι άλλοι θα αλλάξουν ολόκληρο φακό! Εκεί φαίνεται η αξία του φακού!
Καλορίζικος, εγώ γμτ έχω τη V1 έκδοση του φακού που δεν είναι συμβατή με τον extender και δε μπορώ να βάλω sst50! :(

astanapane_10
09-06-2010, 00:48
Σίγουρα δεν αμφιβάλλω αν το λες ότι δε ζεστένεται, αλλά μου φαίνεται λίγο παράξενο, γιατί αυτά τα λέντ όταν τους δίνεις ρεύμα ζεστένονται αρκετά, άρα είναι φυσιολογικό το σώμα να "αρπάζει". Αν δε τη τρώει τη ζέστη το σώμα, αυτή παραμένει στο λέντ και πέφτει η απόδοσή του!
Για να μη φαίνεται ότι τα λέω στραβά το φακουδάκι τα σπάει και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό του είναι πολύ τόπ!
Αργότερα που θα βγει και το XM θα πάει τότε στα 1000lm! Θα αλλάξεις τότε ένα pill ενώ οι άλλοι θα αλλάξουν ολόκληρο φακό! Εκεί φαίνεται η αξία του φακού!
Καλορίζικος, εγώ γμτ έχω τη V1 έκδοση του φακού που δεν είναι συμβατή με τον extender και δε μπορώ να βάλω sst50! :(

κοιτα το οτι δεν ζεστενετε ισως και ειναι επειδη ο φακος (κατοπτρο) μεσα ειναι μεταλικος.

Θα τον ξαναδω αυριο αλλα δεν μου φανηκε να ζεστενεται οσο ο D-mini VX SST-50 που παιρνει 1 μπαταρια 18650.

learner
09-06-2010, 00:56
Να μας πεις και απο αυτονομια τι παιζει.

kospap
09-06-2010, 12:31
Μια πιο συνβιβαστικη λυση ειναι μιση επεκταση και δυο μπαταριες 18500

θα το ειχα κανει αλλα δεν περισσεουν (εχω ομως 17500 οποτε οταν ξαναστησω το Μπουθ για φωτο θα τον δειτε ετσι)

astanapane_10
09-06-2010, 20:09
1.4 Amps κυριοι.

learner
09-06-2010, 20:51
1.4 Amps κυριοι.

Μεχρι 5Α δεν τραβαει το sst50;

astanapane_10
09-06-2010, 21:05
ναι και καιγεται

learner
09-06-2010, 21:21
ναι και καιγεται

Εννοω οτι τα 5Α ειναι τα μεγιστα που πρεπει να παρει για να δωσει τον μεγιστο αριθμο λουμεν. Με 1,4Α αραγε ποσα λουμεν να δινει;

astanapane_10
09-06-2010, 21:33
κανονικα με 5Α θα επρεπε να δινει 1200 λουμενς.

αλλα επειδη παιζει ρολο και ο reflector που εχει, με 1,4 ισως δινει με τα ματια τα δικα μου 800. μπορει και λιγοτερο οπως λενε τα παιδια πιο πανω.

με βαση τους αριθμους θα επρεπε να δινει 300 OTF

kospap
09-06-2010, 23:29
κατσε ρε με μπερδεψατε.....1.4 τραβα απο δυο μπαταριες και δινει 2.1 στο λεντ ετσι?

astanapane_10
09-06-2010, 23:56
τωρα με μπερδεψες εσυ. Αφου τραβα 1,4 πως δινει 2,1 στο λεδ?

ergotelis
10-06-2010, 00:09
Σωστά Κωστή αυτό θα έγραφα τώρα με αυτά που διάβασα. Προφανώς έχει buck converter-regulator,μετατροπέας τάσης, με κάποιες απώλειες, αν τραβά 1,4amp, με τάση 8V(πάνω κάτω) θα καίει ο φακός 11,2watt. Η dereelight, έχει δυο κυκλώματα για τα μεγάλα λέντ, ένα που δίνει 2,1 και ένα άλλο που δίνει 2,4. Αν το led παίρνει 2,1amp, θα παίρνει το led 2,1*3,5V,= 7,35 watt. Άρα χάνονται 3,85 watt στο κύκλωμα. Αν το κύκλωμα πάλι δίνει 2,4Amp, τότε 2,4 * 3,6 = 8,64, άρα χάνονται 2,5 watt περίπου. Πάντως, με 2,4amp το luminous έχει στη καλύτερη 800 lumen, βάζει του γραφήματος που δίνει η εταιρεία, στο λέντ πάνω πάντα.

astanapane_10
10-06-2010, 00:30
Σωστά Κωστή αυτό θα έγραφα τώρα με αυτά που διάβασα. Προφανώς έχει buck converter-regulator,μετατροπέας τάσης, με κάποιες απώλειες, αν τραβά 1,4amp, με τάση 8V(πάνω κάτω) θα καίει ο φακός 11,2watt. Η dereelight, έχει δυο κυκλώματα για τα μεγάλα λέντ, ένα που δίνει 2,1 και ένα άλλο που δίνει 2,4. Αν το led παίρνει 2,1amp, θα παίρνει το led 2,1*3,5V,= 7,35 watt. Άρα χάνονται 3,85 watt στο κύκλωμα. Αν το κύκλωμα πάλι δίνει 2,4Amp, τότε 2,4 * 3,6 = 8,64, άρα χάνονται 2,5 watt περίπου. Πάντως, με 2,4amp το luminous έχει στη καλύτερη 800 lumen, βάζει του γραφήματος που δίνει η εταιρεία, στο λέντ πάνω πάντα.

ναι μην βαρατε, κατι μου διαφευεγει. εμεις μετραμε την ενταση του κυκλωματος του μετασχηματιστη.

η ενταση του λεδ ειναι οντως μεγαλυτερη αφου και ο μετασχηματιστης ριχνει την ταση.

ergotelis
10-06-2010, 00:47
Ασταναπάνε δε πειράζει αν σου διαφεύγει κάτι κανείς δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα.
Πάμε από την αρχή.

Το Dbs σου, έχει 2 μπαταρίες σε σειρά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι συνολικά αθρoίζεται η τάση τους και τα mah τους παραμένoυν ως έχει(αν ήταν παράλληλα, η τάση παραμένει ως έχει και αθρίζονται τα mah τους.)
Άρα, 8,4V σε ηρεμία με 2400mah ας πούμε.
Το λέντ θέλει 3,5v πάνω κάτω, για να τραβήξει 2,4amp και να αποδώσει 800lumen.
Αν του δώσεις 8,2V(που έχεις), θα τραβήξει 12414*** αμπέρ και θα καεί(θα ανάψει προφανώς αλλά θα κάνει και πουφ).
Επομένως το κύκλωμα είναι ένας μετατροπέας τάσης, που επιτρέπει στο λέντ να παίρνει 3,5v και 2,4Amp. Έτσι, το κύκλωμα από τη μια μεριά παίρνει 8V(λόγω πτώσης τάσης)*1,4amp=11watt και από την άλλη δίνει 3,5V*2,4amp=8,5watt. Συμπέρασμα, στο ενδιάμεσο, καθώς γίνεται αυτή η μετατροπή χάνονται 2,5watt. Τέλειος μετατροπέας δεν υπάρχει. Απλά όσο μικρότερο είναι το ποσοστό απωλειών τόσο καλύτερος είναι. Η ενέργεια που χάνεται γίνεται θερμότητα κατά κόρον, ίσως ακτινοβολία και μερικές φορές ήχος!(Έχετε ακούσει πιστεύω φακούς να "τραγουδάνε" σιγανά).

Οι μετατροπείς, είναι απαραίτητοι για πολλούς λόγους. Πρώτον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές μπαταρίες. Δεύτερον, μειώνεις τις απώλειες, γιατί η υψηλότερη τάση, μειώνει την αντίσταση, έτσι το ρεύμα που χάνεται μέχρι να φτάσει στο led είναι λιγότερο!Βέβαια, το ότι τα χάνει μετά ο μετατροπέας, είναι ένα θέμα, αλλά τα καλά κυκλώματα κοστίζουν(δες taskled πόσο κάνουν και πόσο μεγάλα είναι).
Αν τις βάζαμε τις μπαταρίες παράλληλα, μπορεί να χάναμε τελικά περισσότερο ρεύμα λόγω αντίστασης, γιατί η ενέργεια που χάνεται από αντιστάσεις, εξαρτάται από το ρεύμα εις το τετράγωνο. Δηλαδή, αν μια αντίσταση είναι 1ohm, και περνάει ρεύμα 1amp, τώτε χάνουμε 1Watt. αν περνάει ρεύμα 3amp, τότε χάνουμε 1* 3*3 = 9watt!!!

astanapane_10
10-06-2010, 00:55
Ασταναπάνε δε πειράζει αν σου διαφεύγει κάτι κανείς δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα.
Πάμε από την αρχή.

Το Dbs σου, έχει 2 μπαταρίες σε σειρά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι συνολικά αθρoίζεται η τάση τους και τα mah τους παραμένoυν ως έχει(αν ήταν παράλληλα, η τάση παραμένει ως έχει και αθρίζονται τα mah τους.)
Άρα, 8,4V σε ηρεμία με 2400mah ας πούμε.
Το λέντ θέλει 3,5v πάνω κάτω, για να τραβήξει 2,4amp και να αποδώσει 800lumen.
Αν του δώσεις 8,2V(που έχεις), θα τραβήξει 12414*** αμπέρ και θα καεί(θα ανάψει προφανώς αλλά θα κάνει και πουφ).
Επομένως το κύκλωμα είναι ένας μετατροπέας τάσης, που επιτρέπει στο λέντ να παίρνει 3,5v και 2,4Amp. Έτσι, το κύκλωμα από τη μια μεριά παίρνει 8V(λόγω πτώσης τάσης)*1,4amp=11watt και από την άλλη δίνει 3,5V*2,4amp=8,5watt. Συμπέρασμα, στο ενδιάμεσο, καθώς γίνεται αυτή η μετατροπή χάνονται 2,5watt. Τέλειος μετατροπέας δεν υπάρχει. Απλά όσο μικρότερο είναι το ποσοστό απωλειών τόσο καλύτερος είναι. Η ενέργεια που χάνεται γίνεται θερμότητα κατά κόρον, ίσως ακτινοβολία και μερικές φορές ήχος!(Έχετε ακούσει πιστεύω φακούς να "τραγουδάνε" σιγανά).

Οι μετατροπείς, είναι απαραίτητοι για πολλούς λόγους. Πρώτον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές μπαταρίες. Δεύτερον, μειώνεις τις απώλειες, γιατί η υψηλότερη τάση, μειώνει την αντίσταση, έτσι το ρεύμα που χάνεται μέχρι να φτάσει στο led είναι λιγότερο!Βέβαια, το ότι τα χάνει μετά ο μετατροπέας, είναι ένα θέμα, αλλά τα καλά κυκλώματα κοστίζουν(δες taskled πόσο κάνουν και πόσο μεγάλα είναι).
Αν τις βάζαμε τις μπαταρίες παράλληλα, μπορεί να χάναμε τελικά περισσότερο ρεύμα λόγω αντίστασης, γιατί η ενέργεια που χάνεται από αντιστάσεις, εξαρτάται από το ρεύμα εις το τετράγωνο. Δηλαδή, αν μια αντίσταση είναι 1ohm, και περνάει ρεύμα 1amp, τώτε χάνουμε 1Watt. αν περνάει ρεύμα 3amp, τότε χάνουμε 1* 3*3 = 9watt!!!

:SFGSFGSF: θεος μπραβο που εχουμε και σενα. γιατι απο το πανεπιστημιο θυμαμαι μονο τα δικτυα οπου και ακολουθησα. :Banane0:

astanapane_10
11-06-2010, 01:14

σημερα πηγα μια βολτα, 30 λεπτα στο φουλ, ναι επιασα την κεφαλη και ζεστενεται. αλλα σε λογικα πλαισια.

learner
11-06-2010, 01:33
Αν ποτε δοκιμασεις φουλ μπαταριες στην μεγαλη σκαλα μεχρι να σβησει ο φακος τελειως πες μας χρονο να δουμε.

astanapane_10
11-06-2010, 10:59
ναι θα σας πω. αλλα δεν νομιζω κανεις να το χρησημοποιησει για τοσο. Ειδικα εναν φακο που αποδιδει τοσα lumens. Εγω το κανω για τεστ. Εχθες για παραδειγμα τον τεσταρα για μιση ωρα και ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος.

Αν δεν εχεις τον συγκεκριμενο φακο οπως βεβαια και καθε αλλον δεν μπορεις να καταλαβεις τις απαιτησεις σου.

Αυτο που κανει ιδιαιτερο αυτο τον φακο ειναι οτι η δεσμη του που ειναι συγκεντρωμενη αλλα χωρις να χανει καθολου την περιφερεια που ειναι ενα σημαντικο κομματι.

η δεσμη του φτανει μεχρι εκει που παει το ματι. εχθες σε μια ευθεια που ηταν γυρω στα 300 μετρα, δεν νομιζω το ματι να μπορει να δει πανω απο τα 300 μετρα και να διακρυνει αντικειμενο, ο φακος ηταν παραπανω απο ικανοποιητικος.

astanapane_10
14-06-2010, 17:04
για παρτε μια γευση και απο μερικα review στο CPF

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=258453
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=267948

learner
15-06-2010, 01:15
Λοιπον στο :
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=258453
εχουμε:
First, the raw numbers. I don't own a high end light meter or integrated sphere, and this light has never been directly tested, but very similar setups have been tested by both Big C and mrgman, so I would give these numbers a +-10%: 23-25k lux w/ 460 OTF lumens. An XPG DBS is around 18 lux, 300 OTF lumens. A R2 DBS is ~21k lux, 220 OTF lumens. A R2 aspheric DBS is ~65k lux, 140 OTF lumens. The thrunite catapult, a 2x 18650 light, is around 30k lux, 540 OTF lumens - but with a head and body far larger then the DBS, close to a maglight size and certainly not pocketable.

Σε απολυτους αριθμους ο catapult αποδιδει καλυτερα απο τον DBS αλλα μιλαμε και για διαφορα μεγεθους. Ο ασταναπανε μπορει να μας πει περισσοτερο μια και εχει και τους 2. Προφανως θα ειναι αρκετα μεγαλυτερος ο catapult οπως και βαρυτερος.
Εδω επισης:
I believe he can give you three levels with SOS and strobe either regulated or direct drive. Regulated has been tested by BigC for about 500 OTF in a DBS and no one has tested a DD in a DBS as of yet although I am very happy with mine and I believe it was brighter (IMHO) than the regulated I had before it. 800 OTF is not very realistic in such a small host when you factor in heat from the LED and resistance in the overall setup (wires, switch, etc.). Contact nailbender himself for clarification.

Αρα πιθανον να μην μπορει να κοντραριστει στο φουλ με τον catapult

ergotelis
15-06-2010, 01:55
Εϊναι πάνω κάτω αυτά που έγραφα, πάντως το dbs V1 R2 μου αποδίδει περίπου 33000 lux και νομίζω πως είναι αληθές!

astanapane_10
16-06-2010, 11:14
ψαχνω απελπισμενα SST-50 PILL με χρωμα πρασινο. Βοηθεια. :bigcry:

εχω κατι στο μυαλο μου να κανω μια μοντα αλλα δεν θελω να χαλασω pill.

Δηλαδη να παρω το pill SST-50 οπως ειναι και να του βαλω πρασινο SST-50 πανω.

Απο οτι ειδα σε πρασινο υπαρχει μονο η σειρα 40 και μετα η 90.

Παντως θα ηταν πολυ ωραια το πρασινο LED. ειναι ιδανικο για το βραδυ.

ergotelis
16-06-2010, 17:21
mueller@amu-electronics.com στείλε του εμαιλ, γερμανός είναι από κει αγοράζω τα luminous μου. Έχει πάρα πολλές διαφορετικές εκδόσεις μπορεί να έχει κανά σαν αυτό που θες!

astanapane_10
16-06-2010, 17:35
mueller@amu-electronics.com στείλε του εμαιλ, γερμανός είναι από κει αγοράζω τα luminous μου. Έχει πάρα πολλές διαφορετικές εκδόσεις μπορεί να έχει κανά σαν αυτό που θες!

με paypal ειναι? αν ναι δεν αγοραζω τιποτα με paypal.

ergotelis
16-06-2010, 18:00
Δε θυμάμαι καθόλου!Στείλε του και δες! Μη φοβάσαι πάντως για έμβασμα στους Γερμανούς τους εμπιστεύομαι τυφλά προσωπικά σε αγορές, άσε που κοστίζει μόνο 0,3 ευρώ με αλφα web banking!

astanapane_10
16-06-2010, 19:19
Δε θυμάμαι καθόλου!Στείλε του και δες! Μη φοβάσαι πάντως για έμβασμα στους Γερμανούς τους εμπιστεύομαι τυφλά προσωπικά σε αγορές, άσε που κοστίζει μόνο 0,3 ευρώ με αλφα web banking!

ok ευχαριστω πολυ θα το κοιταξω. αν και μονο σε sst-90

astanapane_10
05-07-2010, 20:45
φοβερο το site βοηθαει παρα πολυ με τα consumables που φερνει.

http://flashlightconnection.com/Dereelight-Flashlights/Dereelight-Parts-and-Accessories/Tailcap-Switch-Assembly-DBS-V3-CL1H-V4-p104.html

εγω εκανα μια παραγγελια για να εχω ολα τα απαραιτητα για τον DBS V3 αν χρειαστει.

μια χαρα τωρα.

astanapane_10
17-07-2010, 01:31
προσθεσα μερικες φωτο για οποιον θελει να παρει μια ιδεα για το aspherical lens του DBS.

learner
17-07-2010, 15:23
Βρε πηρες και το aspherical ; Καλοριζικο. Βαλε καμια φωτο σε κανα τοιχο να δουμε. Κενταει στα πολλα μετρα;

astanapane_10
17-07-2010, 17:06
Βρε πηρες και το aspherical ; Καλοριζικο. Βαλε καμια φωτο σε κανα τοιχο να δουμε. Κενταει στα πολλα μετρα;

εδω εχω ειδη βαλει

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=61098&page=8

οπως και στην προηγουμενη σελιδα απο το παραπανω λινκ

satmatrix
18-07-2010, 21:32
Εχεις μετρητη για να μετρησεις ποσα lux βγαζει ?

astanapane_10
18-07-2010, 23:39
οχι ρε συ, μου τον ειχε παρει ενας φιλος που τωρα ειναι μακρυα και δεν βλεπω να τον παιρνω πισω...

θελω να παραγγειλω αυτον...
http://www.digitalrev.com/en/sekonic-l-358-flash-master-light-metre-377.html?category_id=0&search_string=Sekonic+L-358&search_category_id=0&match_type=1&time=1,2,3,4,5,6,7,8,9

astanapane_10
18-07-2010, 23:54
παρτε και ενα beam shot μακρυα στον απεναντι τοιχο.

teomav
19-07-2010, 00:14
εχει φοβερη εμβελια!

astanapane_10
19-07-2010, 00:45
αυτο δεν ειναι τιποτα....

γενικα οπως το εχω ξαναπει. Αν δεν το δεις με τα δικα σου ματια δεν μπορεις να κρινεις.

Ασφαλως για τον καθε ενα τα κριτηρια ειναι διαφορετικα εμενα με καλυπτει σε συνδιασμο ως δευτερο φακο καποιον EDC.

satmatrix
19-07-2010, 01:31
Και η καλητερη συγριση γινετε αν εχεις μαζι σου κα καποιον αλλο φακο
για να μπορεις να συγκρινεις την δεσμη τους

:violent-smiley-030:

satmatrix
19-07-2010, 02:44
Εγω τον εχω με το XRE R2
και σιγουρα πιανει πανω απο 300 μετρα

Αλλα σιγουρα αν τον εχεις μαζι σου χρειζεσαι και ενα μικροτερο
για κοντινες αποστασεις

Θα περιμενα να εβγαζαν και ενα led οπως το XRE R2 βελτιωμενο
κατι σε R3 version

ergotelis
19-07-2010, 12:53
300 μέτρα?Μπα...Θα έλεγα(έχω τον ίδιο με R2 WH@1,4amp,το καλύτερο white led tint για σωστή χρωματική απόδωση) πως μέχρι τα ~200 μέτρα μπορείς να ξεκαθαρίσεις αντικείμενα σωστά.

satmatrix
19-07-2010, 17:57
Φιλε μου Εργοτελη τα 200 μετρα τα πιανει ο DBS χωρις aspherical
και ο RAIDFIRE SPEAR περιπου 350+ μετρα

Και αυτα στα λεω χωρις υπερβολες
Μπορω καποια στιγμη να βρω καποιο μερος με μετρημενες αποστασεις και να ειμαι πιο ακριβης στις μετρησεις μου

και ο RAIDFIRE SPEAR περιπου 250+ μετρα με 1.8 amper

ergotelis
19-07-2010, 19:58
A ok sorry ,aspherical και 1,8amp τότε πάμε πολύ μακριαααααά!

satmatrix
19-07-2010, 21:06
Γι αυτο ψαχνω για να βρω εναν JETBEAM JET-II IBS εχει το ιδιο στυλ
με τον RAIDFIRE SPEAR εστειαζεις το reflector οπου θελεις και εχεις πολυ περισοτερα lumen απο αλλους που εχουν drop in

Αλλα το βλεπω χλωμο για να βρω JETBEAM JET-II IBS
:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

kospap
19-07-2010, 22:11
δοκιασες α ρωτησεις στο cpfmarketplace?

satmatrix
19-07-2010, 22:56
Τωρα θα κοιταξω να δω και εκει:violent-smiley-030:

Αλλα αν καποιος πετυχει τιποτα μπορει αν θελει να μου το πει:BDGBGDB55:

Για τον JETBEAM JET-II IBS

teomav
21-07-2010, 18:30
σταματησαν παραγωγη και πωλιση του RAIDFIRE SPEAR ? ξερει κανενας?

ergotelis
21-07-2010, 19:19
ναι...μόνο μαϊμούδες θα βρεις πλέον!

satmatrix
21-07-2010, 21:07
Εξαρταται απο που θα τον παρεις
και το δυσκολο ειναι να τον βρεις με smo reflector
Αλλιως δεν λεει...

mtel
25-10-2011, 05:46
which led for dereelight dbs v3;
XP-G R5 OR XRE P2 OR XML-T OR SST 50;
WHICH HAS LONGEST THROW;

kospap
25-10-2011, 13:50
hard to tell...
I have driven both the XPG and the XML in maximum. I get almost the same throw with both cos even of the XML is more powerfull it creates a wider beam
the SST is out of the question
maybe the XRE R2

I am expecting some XPE R4s and I will try them. if one led has the higher throw to lumen raton this is it.

astanapane_10
25-10-2011, 16:44
Γιατι μιλαμε αγγλικα? Κωστα δεν το λεω για σενα αλλα για το φιλο μας τον mtel.

Οχι τιποτα αλλο αλλα ειμαι υπερ του να μιλαμε Ελληνικα σε Ελληνικο φορουμ. Δεν πηγα σε αγγλικο φορουμ να πεταξω ερωτηση στα Ελληνικα.

Και παλι δεν το λεω για σενα Κωστα που βοηθησες τον Αγγλο - απαυτο!!!

Συγνωμη για τα λεγομενα μου αλλα εχουμε την πιο ομορφη χωρα στον κοσμο και την πιο εξυπνη Γλωσσα στον κοσμο.

Καλο ειναι να αρχισουν να μας σεβονται τουλαχιστον εμας τους Ελληνες τους απλους πολιτες, γιατι αν περιμεναμε απο τους πολιτικους χαθηκαμε.

Καλημερα, ξερω οτι εμεις οι Ελληνες παντα βοηθαμε σε οποια γλωσσα και να μας μιλησουν γιατι ειμαστε αγαθοι.

Αλλα απο μενα τελειωσαν αυτα. Σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

Παντελής
25-10-2011, 20:22
Βρε Λεονάρδε,ακριβώς όπως γράφεις και συ εκτός από την όμορφη χώρα που έχουμε είμαστε και φιλόξενοι καθώς και ευγενικοί άνθρωποι.

Πολύ καλά έκανε ο Κώστας και βοήθησε έναν φίλο που ρώτησε,ας το έκανε και στα ουρντού.

Ούτως η άλλως η επίσημη γλώσσα του φόρουμ είναι η Ελληνική και αυτή επιβάλλεται για την γενική συνεννόηση αλλά δες το και από την άλλη πλευρά,αν ο φίλος που έγραψε ζει στην χώρα μας και απλά δεν μιλάει την Ελληνική είναι μια βοήθεια γι' αυτόν,αν είναι από κάποιο ξένο φόρουμ και ζητάει βοήθεια εδώ...αυτό είναι τιμή μας ως υποκατηγορία.

Το τι ρόλο βαράει ο φίλος βέβαια θα τον δείξει τον επόμενο καιρό,αν είναι για διαφημιστικούς ρόλους η παρουσία του ή αν χρειάστηκε απλά μια βοήθεια.

Ας αφήσουμε τον πατριωτικό μας μανδύα εκτός της κατηγορίας και τις διαχειριστικές προτροπές προς άλλα μέλη.

-bye-

astanapane_10
26-10-2011, 01:54
Δεν θα επεκταθω.

Για τον Κωστα δεν ειπα τιποτα, μονο μπραβο μπορω να πω.

kospap
26-10-2011, 13:15
ρε παιδια χαλαρωστε....

το σκεφτηκα κια εγω οτι ειναι παραξενο αλλα εχω εμεπιρια απο εναν ελληνα τριτης γενιας σε ενα αλλο φορουμ, που δνε εχει ευχερεια....

καατ καποιο τροπο μπηκα σε αλλο mode LOL

mtel
26-10-2011, 17:10
excuse me,but i live in u.s now, and this is not my computer and i can't manage to install the greek language.

please help me to take a decision for the led.

thank you.

Παντελής
26-10-2011, 21:26
Εντάξει φίλε μου,κανένα πρόβλημα.
Απλά αν μπορέσεις λύσε το θέμα με την επιλογή του αλφάβητου γιατί μπορεί μελλοντικά κάποιος να δυσκολευτεί σε κάτι παρόμοιο που θα χρειαστεί βλέποντας τα γραπτά.
Έπεσες στην καλύτερη πηγή για να σου λυθούν οι απορίες,τα μέλη της υποκατηγορίας είναι αρκετά γνώστες του θέματος.-bye-

teomav
27-10-2011, 15:35
which led for dereelight dbs v3;
XP-G R5 OR XRE P2 OR XML-T OR SST 50;
WHICH HAS LONGEST THROW;
I think for the maximum range you need a LED XP-E R3 or XR-E R2 with a smooth reflector.
( In my humble opinion ;) )

kospap
28-10-2011, 00:38
nai o cutter εχει και r4

εδω φαινεται και το δυναμικο των λεντ...οι μετρησεις ειναισ ε σχεδον ιδιο κατροπτρο

http://img859.imageshack.us/img859/2317/throwpotential.jpg

α! η εταιρια εχει βγαλει XRE R2 στα 1400mA!

teomav
28-10-2011, 02:26
nai o cutter εχει και r4

με το r3 υπαρχει ετοιμος φακος στο dereelight.com , γι'αυτο ανεφερα μονο το r3 το και οχι το r4.

learner
29-10-2011, 15:43
Βρε παιδια στραβωθηκα με αυτο το μαυρο φοντο. Υπαρχει τροπος να φαινεται οπως παλια;

Παντελής
29-10-2011, 17:06
Πήγαινε κάτω,στην δεξιά πλευρά έχει επιλογή.

learner
29-10-2011, 22:09
Να' σαι καλα Παντελη μου εσωσες τα ματια.