PDA

View Full Version : NITECORE

astanapane_10
22-05-2010, 10:38
:ADFADF1: εδω ειμαστε.

Η Nitecore μου εστειλε φωτογραφιες απο το καινουργιο IFE1.

Δεν μπορουσα να τις αναρτησω πιο πριν απο τους reseller και ετσι τις κραταγα confidential. Συγνωμη.

τωρα ομως εχουν βγαλει εδω http://www.lightjunction.com/nitecore-flashlights/nitecore-smartring/IFE1-flashlight.html

και ετσι μπορω και εγω να σας τις δημοσιευσω

αλλα να εδω δειτε.
Nitecore
''I have just got some new pictures for the IEFE1 and have attached them for your reference! Please keep it personal, thank you!'':twoguns:

learner
22-05-2010, 21:54
Καλα τα 285λουμεν αλλα και 150$ ;:smash:

astanapane_10
22-05-2010, 22:00
Καλα τα 285λουμεν αλλα και 150$ ;:smash:

ναι ειναι παρα πολλα το ξερω, μην κανετε καμια κινηση ακομα μεχρι να ποσταρω review και να σας ενημερωσω. Νομιζω πως θα τους φερει και ο Δησιος. Εγω μαλωσα με την Nitecore για την τιμη και για την καθυστεριση. Ξεκατινιαστηκαμε στο CPF forum για αυτο το θεμα.:fight:

astanapane_10
31-05-2010, 22:38
δεν κινειται φυλλο:slug:. Ολοι περιμενουν και αναμενουν για τον INFILUX. απο τις λιγες φορες που στο CPF:call2: δεν εχουν τι να συζητησουν και ειδικα την τελευταια εβδομαδα δεν κουνιεται τιποτα.

Να δειτε που ολοι περιμενουν την καινουργια σειρα. Σας το λεω απο τωρα. Αν αυτη η σειρα βγει πετυχημενη θα γινει ο φακος της χρονιας, για πολλους λογους.

Οι μισοι περιμενουν στην γωνια να κατακρινουν:aetsch::slapface: την σειρα Infilux και οι αλλοι μισοι θα τον κανουν θεο.

Εγω αν ολα πανε καλα τον περιμενω κατα τις 20 του μηνα Ιουνιου:ernaehrung004::ADFADF1::Banane0:. Ευτυχω που θα εχω κατι να κανω αφου θα βλεπω μπαλα.

μετα θα σας πω κριτικες. Ελπιζω να ειναι καλος και να εχουμε επιτελους μετα απο καιρο εναν φακο που εξυπηρετει ολα τα γουστα.

yuk!
01-06-2010, 00:05
Δε νομίζω ότι θα αντέξω να περιμένω μέχρι να έρθει και να κάνεις το review... :D

astanapane_10
01-06-2010, 00:11
Δε νομίζω ότι θα αντέξω να περιμένω μέχρι να έρθει και να κάνεις το review... :D

χαααχααχαχαχαχαχαχαχα:bang::jester::jester::jester :

αυτος θα παει να τον παρει.... :creep: :lollypop:

yuk!
01-06-2010, 00:19
Είναι υπέροχος, νομίζω μου ταιριάζει αν και μου τα χαλάει λίγο στα σημεία. :p
Θελω να αντικαταστήσω τον Quark που γενικά μου αρέσει πολύ αλλά με εκνευρίζουν τα φωτορυθμικά και το preflash.
Ο Nitecore φαίνεται να έχει ότι ζητάω: καλή ποιότητα, χαμηλό low, καλό κλιπ, κλπ. Δεν ξέρω μόνο αν θα με βολέψει το ring. Ελπίζω να μη το γυρνάω κατά λάθος...

astanapane_10
01-06-2010, 00:24
Είναι υπέροχος, νομίζω μου ταιριάζει αν και μου τα χαλάει λίγο στα σημεία. :p
Θελω να αντικαταστήσω τον Quark που γενικά μου αρέσει πολύ αλλά με εκνευρίζουν τα φωτορυθμικά και το preflash.
Ο Nitecore φαίνεται να έχει ότι ζητάω: καλή ποιότητα, χαμηλό low, καλό κλιπ, κλπ. Δεν ξέρω μόνο αν θα με βολέψει το ring. Ελπίζω να μη το γυρνάω κατά λάθος...

Θα εχουν κανει το μεγαλυτερο λαθος αν γυρναει αυθερετα το ring. Ειτε τυχαια μεσα στην τσεπη.

ergotelis
01-06-2010, 01:07
Εμένα ρε παιδιά το μόνο που με χαλούσε στη nitecore ήτανε το ότι εμφανιζότανε, έκανε μπαμ, μετά σιωπή!Τώρα τα ίδια!Τόσο καιρό τπτ το σπουδαίο!Ελπίζω να είναι κάτι το εξαιρετικό αυτός ο φακός!

yuk!
01-06-2010, 01:12
Ναι, βασικά αναβάθμιζε κάποια μοντέλα μόνο. Αλλά και αυτά που δεν έχουν αλλάξει ακόμα μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς μέχρι σήμερα νομίζω. Εγώ περίμενα κάτι με περισσότερο throw από τη Nitecore, αλλά ποτέ δεν ήρθε.

astanapane_10
01-06-2010, 10:40
Η NITECORE δεν εχει βγαλει ποτε through μοντελο γιατι δεν χρησημοποιει ποτε Clear SMO Reflector.

Οταν μιλησα με την nitecore μου ειπε οτι δεν βγαζει για τα μοντελα της καθαρο κατοπτρο αλλα μονο τα αναγλυφα φλουδας πορτοκαλιου.

Δεν ξερω μαλλον ειναι η πολιτικη της εταιριας. Αυτο που βλεπω με την Nitecore και γιαυτο και την συμπαθω πολυ ειναι οτι βγαζει κατα καιρους μοντελα που κρατανε για 1-2 χρονια. Δεν σπαταλαει χρηματα ουτε πεταει μοντελα στην αγορα αχρηστα. Γιατι τα περισσοτερα που βγαινουν και ξαναβγαινουν με το ιδιο LED ειναι πολυ ως λιγο για το συρταρι.

Μετα οταν βλεπει οτι βγαινει ή μπορει να προωθησει κατι καινουργιο μπαινει στο παιχνιδι. Και αν εχετε παρατηρησει μπαινει αργα στο παιχνιδι. Μαλλον δεν την ενδιαφερει να παρει με το μερος της τους πρωτους καταναλωτες.

Δες για παραδειγμα το SR3. Μετα τωρα λανσαρει το Infilux. Δηλαδη το βγαζει τωρα ως τελευταια εταιρια που βαζει το XP-G R5 πανω σε μοντελο.
(η SUREFIRE δεν εχει ακομα).

Επισης το ξαναλεω, αν αυτο το ριμαδι το Infilux με το δακτυλιο ειναι πρακτικα χρησιμο(γιατι ολοι περιμενουν να μην εχει προβληματα και bugs και να μην γυρναει σαν την μελισσα) τοτε θα δειτε πωλησεις που θα κανει.

Αν ομως δεν πιανει μια, τοτε νομιζω πως θα πεσει μεγαλη απογοητευση:bang: και σιγα σιγα θα φυγουν για παντα με χαλαρα:creep:

yuk!
01-06-2010, 21:49
Μάλλον η Surefire θα προσπεράσει το XP-G, εκτός και αν το χρησιμοποιήσει σε κανά γαϊδούρι του τύπου Μ4 ή Μ6 και φυσικά όχι στην επόμενη γενιά τους, αλλά σε 2-3 χρόνια στη καλύτερη...

Τώρα για τα άλλα της Nitecore, συμφωνώ γενικά, αλλά το θέμα είναι ότι αφού ουσιαστικά απευθύνεται στον απλό χρήστη, καλό θα ήταν να άλλαζει ή να αναβαθμίζει πιο συχνά κάποια μοντέλα νομίζω.

yuk!
06-06-2010, 00:26
Η ημέρα παραλαβής του IFE1 άλλαξε σε TBA (to be announced) στο Lightjunction και "αποστολή περίπου τέλη Ιουνίου" στο Batteryjunction.
Περιμένουμε λοιπόν... Γμτ.

astanapane_10
06-06-2010, 01:00
Η ημέρα παραλαβής του IFE1 άλλαξε σε TBA (to be announced) στο Lightjunction και "αποστολή περίπου τέλη Ιουνίου" στο Batteryjunction.
Περιμένουμε λοιπόν... Γμτ.

ειναι οτι να΄ναι, θα βγει και το μουντιαλ και μετα θα παρω το φακο στο χέρι.

Μου φαινεται θα στειλω email στην Nitecore ξανα. Θα γίνουμε μπιλιες τωρα.:fight:

astanapane_10
06-06-2010, 13:46
εστειλα email στην Nitecore,

δεν ξερω τι κανουν αλλα πρεπει πραγματικα να ανημερωσουν τους πελατες τους και οχι να κρυβονται.

το κακο ειναι οτι εχει διαρευσει πανω απο 2 μηνες τωρα το προιον και το χειροτερο ειναι οτι το Lightjunction εχει βαλει πανω απο 1 μηνα το προιον για προπαραγγελια.

Τους ζητησα να μου στειλουν πραγματικες φωτογραφιες και οχι render. Και να μας που επιτελους αν το προιον θα ειναι διαθεσιμο στα μεσα του μηνα.

yuk!
06-06-2010, 15:25
Για να είμαστε ειλικρινείς η Nitecore δεν είπε ποτέ επίσημα πότε θα κυκλοφορήσουν οι Infilux. Οι μεταπωλητές ήταν αυτοί που ανακοίνωσαν διάφορα και δημιουργούν το πρόβλημα και στην εταιρία και σε εμάς.
Yπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να καθυστερήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε ας ελπίσουμε τουλάχιστον η αναμονή να αξίζει τον κόπο!

astanapane_10
06-06-2010, 15:31
Για να είμαστε ειλικρινείς η Nitecore δεν είπε ποτέ επίσημα πότε θα κυκλοφορήσουν οι Infilux. Οι μεταπωλητές ήταν αυτοί που ανακοίνωσαν διάφορα και δημιουργούν το πρόβλημα και στην εταιρία και σε εμάς.
Yπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να καθυστερήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε ας ελπίσουμε τουλάχιστον η αναμονή να αξίζει τον κόπο!

ναι οι μεταπωλητες εχουν διαρευσει την πληροφορια. απλα η nitecore θα επρεπε να προβλεψει και να το χειριστει καταλληλως.

astanapane_10
07-06-2010, 15:43
yuk

να περιμενεις καλυτερα για τον LX1 γιατι μολις ελαβα ενα email απο την Nitecore και μου ειπαν οτι θα καθυστερισει μεχρι τα τελη του μηνα ο infilux.

Αν ειναι δυνατον. :7SFGSFG::rifle::smash::twoguns:

yuk!
11-06-2010, 23:30
Ξέρεις πως θα είναι το κουμπί του διακόπτη (μεταλλικό ή με κάλυψη καοτσούκ) και αν θα κάνει "κλικ" ή όχι; Δε μου αρέσουν όταν κάνουν θόρυβο οι διακόπτες.

astanapane_10
12-06-2010, 00:11
δεν ξερω οχι. αλλα αν δεν τον ειχα παραγγειλει δεν θα με ενοιαζε. πραγματικα αν δεν ειναι αυτο που περιμενω σε ολα τα σημεια θα τους την πω ασχημα στην nitecore.

yuk!
12-06-2010, 00:16
Μη φορτώνεις, άλλοι περιμένουμε χρόνια τη Surefire... :p
Μπορείς να μου στείλεις το email που μιλάς μαζί τους για να τους ρωτήσω;

astanapane_10
12-06-2010, 00:31
Μη φορτώνεις, άλλοι περιμένουμε χρόνια τη Surefire... :p
Μπορείς να μου στείλεις το email που μιλάς μαζί τους για να τους ρωτήσω;

ναι και εγω μπορω να περιμενω αν ειναι καλο, τουλαχιστον να δωσουν κανα video οπως κανει η surefire.

θα μιλησεις στον Rainy info@nitecore.com

yuk!
12-06-2010, 00:42
Τρομερό όνομα ο τύπος! Έστειλα το email και ελπίζω να μου πει ότι χρησιμοποιήσαν κάτι σαν τους αθόρυβους D10/EX10...

astanapane_10
12-06-2010, 00:48
Τρομερό όνομα ο τύπος! Έστειλα το email και ελπίζω να μου πει ότι χρησιμοποιήσαν κάτι σαν τους αθόρυβους D10/EX10...

piston? μπα δεν νομιζω. με αυτο το πλευρο να κοιμασαι. Εδω λεμε οτι εχει 150 δολλαρια. Ειληκρινα τα εχω παρει γιατι τον κρατανε σαν το κρυφο μυστικο και αν δεν ειναι κατι το αξιολογο μην σου πω οτι θα τον στειλω και πισω.

Ειχαν πει μια ημερομηνια στις αρχες του προηγουμενου μηνα. Μετα το εκαναν μια εβδομαδα μετα. Μετα στις 10 του μηνα και τωρα στα μεσα. Ο rainy μου ειπε οτι θα τραβιζει περισσοτερο.

yuk!
12-06-2010, 00:53
Δεν εννοούσα piston, μεταλλική κατασκευή, στιβαρή, που να μη κάνει κλικ εννοούσα.

Λοιπόν, τσέκαρε τον όταν έρθει και αν δεν σου αρέσει μπορούμε να μου τον πουλήσεις ή να κάνουμε μια ανταλλαγή αν θέλεις. ;)

astanapane_10
12-06-2010, 01:06
θα δειξει....απο τον φακο εξαρταται.

yuk!
12-06-2010, 13:34
Ο Rainy (μα τι μαμάτο όνομα) μου απάντησε σήμερα το πρωί (φοβερό σέρβις!) και είπε ότι ο πίσω διακόπτης του EF1 έχει λαστιχένιο κάλυμα, όπως και ο περιστρεφόμενος διακόπτης.

Δε μου αρέσει αυτό. Ας πούμε εντάξει ο πίσω διακόπτης, ο περιστρεφόμενος όμως δε θα έπρεπε να έχει. Νομίζω ότι θα γυρίζει σίγουρα στη τσέπη και ότι θα χαλάσει ή τουλάχιστον θα φαίνεται άσχημο από τη χρήση. Βέβαια μένει να το δούμε και στην πράξη αυτό.

Για το αν κάνει θόρυβο ο πίσω διακόπτης δε μου απάντησε, οπότε ξανάστειλα ένα email.

yuk!
12-06-2010, 13:45
Πρόλαβε και μου απάντησε κιόλας!
Λοιπον, ο διακόπτης κάνει κλικ όταν πατιέται αλλά πολύ σιγανό, όπως μου είπε.

Ajohn
19-06-2010, 18:28
Πηρα προσφατα εναν nitecore PD D10 SP R2 και ειπα να δοκιμασω σημερα τι παιζει με θερμοκρασιες....στο 5 λεπτο λοιπον (και πολυ λεω) μπορω να πω οτι ζεματαγε λιγο...οχι οτι δεν τον επιανες αλλα ειχε ζεσταθει ΠΑΡΑ πολυ. Δεν εχω οργανο βεβαια να σας πω ακριβως...ολοι οι 1xΑΑ ετσι ειναι? το εχει δοκιμασει κανεις να μου πει??

astanapane_10
19-06-2010, 19:16
Πηρα προσφατα εναν nitecore PD D10 SP R2 και ειπα να δοκιμασω σημερα τι παιζει με θερμοκρασιες....στο 5 λεπτο λοιπον (και πολυ λεω) μπορω να πω οτι ζεματαγε λιγο...οχι οτι δεν τον επιανες αλλα ειχε ζεσταθει ΠΑΡΑ πολυ. Δεν εχω οργανο βεβαια να σας πω ακριβως...ολοι οι 1xΑΑ ετσι ειναι? το εχει δοκιμασει κανεις να μου πει??

εγω εχω εναν ΕΧ10 που ειναι με CR123 ή RCR123 και ναι ζεστενεται αλλα δεν μασαει τον εχω λιωσει πολλες φορες 1 ωρα σε λειτουργια. Γενικα οταν τον εχω μαζι τον ξεθεωνω.

Ajohn
19-06-2010, 19:45
Να μην ανησυχω δλδ ε?

astanapane_10
19-06-2010, 19:57
Να μην ανησυχω δλδ ε?

εγω δεν ανυσηχω. Τον εχω λιωσει σου λεω. Δεν μασαει. Τον χρησημοποιω με defuser πορτοκαλι οταν παω για περπατημα και ειναι μια χαρα για μια ωρα.

http://www.flashaholics.co.uk/fenix/fenix-traffic-wand.html

astanapane_10
28-06-2010, 11:51
για κοιταξτε εδω.
http://www.lightjunction.com/nitecore-flashlights/nitecore-smartring/IFE1-flashlight.html?cPath=75_79

astanapane_10
28-06-2010, 15:23
δεν ξερω αν ειδε κανεις το review απο τον καινουργιο nitecore infiluxIFE1 αλλα φαινεται σαν να εχει SMO reflector. Ομως οταν τον αναβει δεν φαινονται οι δακτυλιοι που φυσικα βγαζουν οι SMO.

Δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου η οχι. Παντως το πρωτοτυπο μοντελο που εχει στα χερια του φαινεται πολυ καλο.

Μακαρι να ειναι ενας πολυ καλος EDC φακος. Εγω εχω κολλημα με τον jetbeam RRT-0 που νομιζω πως ειναι ο καλυτερος μεχρι στιγμης απο ολους οσους εχω για πολλους παρα πολους λογους.

Για να δουμε τωρα τον nitecore infilux. Αναμενουμε.

ergotelis
28-06-2010, 16:23
Πολύ καλό φαίνεται το φακουδάκι αλλά ακριβό γμτ....

astanapane_10
28-06-2010, 16:34
Πολύ καλό φαίνεται το φακουδάκι αλλά ακριβό γμτ....

ναι ακριβο μην το πω τιποτα τωρα. Αλλα εγω τα εχω δωσει τωρα και πειρμενω τι να κανω.

Περιμενε ρε λιγο ακομα μηπως και βγει ο Surefire LX1. Αν βγει εγω θα τον παραγγειλω 100%. Το προβλημα μου ειναι οτι θα περιμενω μεχρι να ερθει ευρωπη γιατι απο αμερικη δεν στελνουν, απο ebay δεν το συζητω. Και ετσι θα περιμενω μεχρι να τον φερει καποιος εδω.

astanapane_10
28-06-2010, 21:38
αρχισαν τα review και τρελενομαι...

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=280766

teomav
28-06-2010, 23:37
αρχισαν τα review και τρελενομαι...

πολυ ομορφος φακος, αλλα στις φωτο ( που δεν ειναι καλο κριτηριο ) δεν φαινεται και καλη παραγωγη , και νομιζω ο rrt-0 και Q Mini 123 XPG-R5 εχουν καλυτερη . πως σας φανηκε?

astanapane_10
29-06-2010, 00:23
ναι δεν εχεις αδικο....μονο αν το παρουμε στα χερια μας θα μα πισει κατι. Προς το παρον απογοητευτηκα λιγο που μπλεδιζει το LED.

teomav
29-06-2010, 00:31
λενε οτι ειναι δοκιμαστικο μοντελο και αποχρωση μπορει να ειναι διαφορετικη

astanapane_10
29-06-2010, 00:33
λενε οτι ειναι δοκιμαστικο μοντελο και αποχρωση μπορει να ειναι διαφορετικη

το διαβασα και το ελπιζω. Μακαρι να βαλουν warm tint και να μην ειναι αυτο το χαλια μπλε.

teomav
29-06-2010, 00:34
συμφωνω

astanapane_10
29-06-2010, 00:41
συμφωνω

το θεμα ειναι οτι δεν θα βαλουν και θα σου πω το γιατι. γιατι οι κυριοι θελουν να κρατησουν αυτο το πολυτιμο 285 λουμενς. αν βαλουν warm θα χασουν τουλαχιστον 40 με 50 λουμενς.

teomav
29-06-2010, 21:02
το θεμα ειναι οτι δεν θα βαλουν και θα σου πω το γιατι. γιατι οι κυριοι θελουν να κρατησουν αυτο το πολυτιμο 285 λουμενς. αν βαλουν warm θα χασουν τουλαχιστον 40 με 50 λουμενς.
μαλλον εχεις δικιο. θα δειξει

astanapane_10
01-07-2010, 14:38
:help:
εχω χασει τον υπνο μου με τον IFE1 δεν ξερω ποτε θα ειναι διαθεσιμος δεν ξερω ποτε θα τον στειλουν δεν ξερω ποτε θα ερθει.

Παντως κατι ειναι και αυτο...

http://www.youtube.com/watch?v=wKEnuijK52w

και αυτο

http://www.youtube.com/watch?v=8na9gkhKMgg

και στο CPF

α στο CPF λογου του οτι πεσανε να με φανε μια μερα πριν 2 εβδομαδες δεν θα ξαναμπω εκτος και αν ειναι αναγκη.

Ειχα διαμαρτυρυθει εντονα για το οτι εχουμε δωσει χρηματα και μας εχουν ανημερωσει 10 φορες για την καθυστεριση του φακου.

Δυστυχως καποιοι μπηκαν να με φανε οπως και ενας admin (δεν καταλαβαινα πολυ την εντονη σταση τους .....) λες και ηταν δικα τους τα χρηματα που εδωσαν ή λες και δουλευουν για την Nitecore.

τελος παντων δεν με ενδιαφερει και πολυ να γραφω...αρκει να παιρνω τις πληροφοριες που χρειαζεται.

Μαλλον μπερδεψαν εκεινη την ημερα οτι ειμαι ο αγοραστης που εχει δωσει στον αερα 150 ευρω εδω και 2,5 μηνες και τωρα παμε καλως εχοντων για 3 και παραπανω.

ergotelis
01-07-2010, 20:23
Μην ανησυχείς στο cpf θα βρείς άτομα να σου σπάσουν τα νεύρα και άτομα απίστευτα καλά.
Υπήρχε ένα θέμα, για το πόσο πιο ασφαλείς κάνουν οι φακοί τους αμερικάνους στρατιώτες στο Ιρακ και για το πόσο περίφανοι είναι για αυτούς, στη κατηγορία led flashlights. Έκανα πόστ και έγραφα, 1) είναι εκτός κατηγορίας και 2) πιο ασφαλή θα τον έκανε αν δεν ήτανε εισβολέας σε ξένη χώρα και όχι ένας φακός.

Περιττό να σας πω τι έγινε. Μόνο δε με φάγανε(ευτυχώς είμαι μακριά) και γλίτωσα στο τσακ το ban.

Από την άλλη, ο Flic, που έχω ξανακάνει μαζί του 2-3 συναλλαγές, βάζω αγγελία ζήτησης για τον illuminati( AAA R5 titanium). Μου λέει ότι τον έχει και μου στέλνει κοστολόγιο. Το μετανοιώνω όμως, γιατί εντάξει παραέχω πολλούς φακούς.Επειδή ντράπηκα λίγο του λέω ότι ζορίζει γενικά η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα οπότε σκέφτομαι να το αναβάλω. Μου λέει κανένα πρόβλημα μόνο στείλε μου τη διεύθυνσή σου να σου στείλω ένα αναμνηστικό...Του τη στέλνω, και τι να δω...Περίμενα καμιά καρποστάλ...Αλλά μου έστειλε το φακό δώρο....Έμεινα στο τόπο λέμε...Τώρα κανονίζω να του στείλω καμιά τενέκα λάδι τι άλλο να κάνω, και μόνο με τη κίνησή του ανέβηκε πολύ ψιλά ό,τι και να κάνω θα του είμαι πάντα ευγνώμων! Και δε μου ήτανε υπόχρεος, ίσαμε που εγώ του ήμουν μια φορά που με χρέωσε λιγότερα μεταφορικά και τα έβαλε από τη τσέπη του!

Παντελής
01-07-2010, 21:08
2) πιο ασφαλή θα τον έκανε αν δεν ήτανε εισβολέας σε ξένη χώρα και όχι ένας φακός.
μπραβο ωρε εργοτελη

Περιττό να σας πω τι έγινε. Μόνο δε με φάγανε(ευτυχώς είμαι μακριά) και γλίτωσα στο τσακ το ban.
λογοκρισια..???

Από την άλλη, ο Flic, που έχω ξανακάνει μαζί του 2-3 συναλλαγές, βάζω αγγελία ζήτησης για τον illuminati( AAA R5 titanium). Μου λέει ότι τον έχει και μου στέλνει κοστολόγιο. Το μετανοιώνω όμως, γιατί εντάξει παραέχω πολλούς φακούς.Επειδή ντράπηκα λίγο του λέω ότι ζορίζει γενικά η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα οπότε σκέφτομαι να το αναβάλω. Μου λέει κανένα πρόβλημα μόνο στείλε μου τη διεύθυνσή σου να σου στείλω ένα αναμνηστικό...Του τη στέλνω, και τι να δω...Περίμενα καμιά καρποστάλ...Αλλά μου έστειλε το φακό δώρο....Έμεινα στο τόπο λέμε...Τώρα κανονίζω να του στείλω καμιά τενέκα λάδι τι άλλο να κάνω, και μόνο με τη κίνησή του ανέβηκε πολύ ψιλά ό,τι και να κάνω θα του είμαι πάντα ευγνώμων! Και δε μου ήτανε υπόχρεος, ίσαμε που εγώ του ήμουν μια φορά που με χρέωσε λιγότερα μεταφορικά και τα έβαλε από τη τσέπη του!
υπαρχουν ακομη...και ναι στειλτου και λαδι και κανα καλιτσουνι..χε χε..
Υ:Γ μετα στειλε και σε μας :eating:

teomav
01-07-2010, 21:11
Μην ανησυχείς στο cpf θα βρείς άτομα να σου σπάσουν τα νεύρα και άτομα απίστευτα καλά.
Υπήρχε ένα θέμα, για το πόσο πιο ασφαλείς κάνουν οι φακοί τους αμερικάνους στρατιώτες στο Ιρακ και για το πόσο περίφανοι είναι για αυτούς, στη κατηγορία led flashlights. Έκανα πόστ και έγραφα, 1) είναι εκτός κατηγορίας και 2) πιο ασφαλή θα τον έκανε αν δεν ήτανε εισβολέας σε ξένη χώρα και όχι ένας φακός.

απιστευτος. απο πια χωρα ειναι αυτος?

astanapane_10
01-07-2010, 21:28
ναι δεν λεω υπαρχουν πολλοι σαν και τον τυπο. Αλλα και πολλοι αλλοι που οντως πεφτουν να σε φανε.

Εγω περιμενω τωρα να δω ποτε θα εχω τον nitecore στα χερια μου να σας πω αν αξιζει η οχι.

παντως μου αρεσει σε γενικες γραμμες. θελω να δω και την εμβελεια τωρα.

ergotelis
01-07-2010, 23:57
Ένας καναδός είναι, μάλλον θα του στείλω μερικά λίτρα λάδι, θα μου κοστίσει αλλά δε πειράζει μερικά πράγματα είναι υπεράνω αξίας

yuk!
02-07-2010, 12:22
Κρίνοντας από τις φωτογραφίες στο thread του IFE1, φαίνεται ότι ο φακός υπολείπεται σε φωτεινότητα και throw.
Κοιτάξτε τον Q mini με τα 189 λούμενς πόσο πιο φωτεινός είναι από τον IFE1 με τα 285.
Και είναι και μεγάλος σε μέγεθος. Δε νομίζω ότι θα τον πάρω τελικά.

astanapane_10
02-07-2010, 12:27
ναι δεν ξερω, αλλα και απο τις φωτο δεν μπορεις να κρινεις παρα πολλα πραγματα.

Γιαυτο σας ειπα μεχρι να ερθει να τον δω και να γινουν review και εδω και στο CPF απο αλλους δεν χρειαζεται να το σκεφτεστε.

Εχει βαλει SMO reflector και νομιζω πως ειναι ικανοποιητικα βαθυς. Αν δεν αντικατροπτιζει τα χρηματα του σιγουρα και δεν ειναι ουτε καν για σκεψη αγορας.

Κραταω τις επιφυλαξεις μου για το καλο και το χειροτερο, μιας και αν εχει κανει τοσο μεγαλο λαθος η nitecore να μην εφτιαξε εναν φακο που να αποδιδει 200 OTF lumens και να εχει καλο through τοτε κριμα πραγματικα.

Γενικα πρωτος εγω τον εχω θαψει εξ' αρχης αυτον το φακο που τον περιμενα πολυ πριν βγει και δημοσιευτει μιας και ειμαι fun της nitecore.

Ειναι ο πρωτος της με SMO reflector. Για να δουμε.

yuk!
02-07-2010, 12:35
Ναι σίγουρα, ακόμα και στο cpf ο καθένας λέει ότι θέλει. Αν δεν τον τσεκάρεις μόνος σου, να δεις αν σου κάνει...

Βασικά αυτό που περιμένω από τη Nitecore είναι οι κανούριοι D10 & EX10. Δε θα με χάλασει αν κάνουν τον D10 λίγο πιο φαρδύ για το XP-G.

astanapane_10
02-07-2010, 17:45
ναι η σειρα αυτη nitecore 10 ειναι η αγαπημενη μου μιας και εχει περασει ολα τα τεστ που του εχω κανει. Μου αρεσει πολυ το Piston version οπου και εχω ΕΧ10.

Δεν βλεπω μειονεκτημα στον συγκεκριμενο φακο. Ειναι οτι πρεπει για EDC και για κοντινες αποστασεις.

Μου αρεσει ομως το XR-E πολυ περισσοτερο απο το XP-G.

astanapane_10
08-07-2010, 21:54
εβγαλαν ανακοινωση για τις 17...

http://www.lightjunction.com/

NiteCore Infinite Smart Ring IFE1 XP-G R5. Infinite output ranging from 0.1 to 285 lumen with smart ring control! - ETA: 07/19/2010

αν δεν το βγαλουν και τοτε βραστα.

satmatrix
09-07-2010, 00:34
Πολλα λεφτα δεν ειναι για αυτα που προσφερει?
:stickyman:

astanapane_10
09-07-2010, 08:39
ναι ειναι το ατιμο αλλα εγω εχω κανει ηδη την παραγγελια. Θα δω τι θα γινει αν ειναι καλος οκ αν δεν ειναι ισως τον δωσω.

satmatrix
09-07-2010, 09:25
Στο ευχομαι :violent-smiley-030:

astanapane_10
24-07-2010, 17:09
αναβει αν βαλεις ενα μαγνητη κοντα....τραγικο...

http://www.youtube.com/watch?v=ExYx5BSDhkg

απογοητευτηκα. Νομιζα οτι το συστημα ητα διαφορετικο.

satmatrix
25-07-2010, 12:54
Παιδια υπομονη συντομα το νεο διαμαντι της CREE θα κυκλοφορησει επισημα

Cree, Inc. (Nasdaq: CREE), a market leader in LED lighting, announces a breakthrough new lighting-class LED platform, the XLamp® XM LED. This new single chip LED delivers record-breaking efficacy of 160 lumens per watt at 350 mA. The LED also delivers 750 lumens at 2 A, which is equivalent to the light output of a 60 W incandescent light bulb at less than 7 watts.

Μετα τις διακοπες βεβαια :violent-smiley-030::vroam:

astanapane_10
27-07-2010, 17:11
μολις με πηραν απο το σπιτι και μου ειπαν οτι ηρθε πακετο απο Αμερικη.ο NITECORE IFE1 ειναι επιτελους εδω.

Δεν ξερω αν εχω χρονο να σας πω νεα γιατι απο οτι καταλαβαινετε ειναι ωρα για δοκιμες.

yuk!
27-07-2010, 17:21
μολις με πηραν απο το σπιτι και μου ειπαν οτι ηρθε πακετο απο Αμερικη.ο NITECORE IFE1 ειναι επιτελους εδω.
Καλορίζικος!

Δεν ξερω αν εχω χρονο να σας πω νεα γιατι απο οτι καταλαβαινετε ειναι ωρα για δοκιμες.Χαχαχα καλό! Περιμένουμε μέχρι το βράδυ πλήρες review, φωτογραφίες, μετρήσεις, beamshots indoor & outdoor, συγκριτικά, κλπ. :D :p

satmatrix
27-07-2010, 17:50
Α και μην ξεχασεις να κανεις το κολπο με τον μαγνητη!!!!!!!!!!!!
Αν ισχυει δεν χρειαζεται να πατας κουμπια τιποτα θα ειναι τελειως αυτοματοποιημενος :violent-smiley-008::violent-smiley-011:

astanapane_10
27-07-2010, 20:16
πρωτη εκτιμηση,

πολυ καλο beam αλλα ο φακος μοιαζει με jet-core!!!

ικανοποιητικο το ring

οποιος καταλαβε καταλαβε

astanapane_10
27-07-2010, 20:36
και κατι αλλο πολυ καλο που ειδα και να πω την αληθεια μου αρεσε.

το κεφαλι και το σωμα πανε ανετα στον ΕΧ.

satmatrix
27-07-2010, 21:16
πρωτη εκτιμηση,

πολυ καλο beam αλλα ο φακος μοιαζει με jet-core!!!

ικανοποιητικο το ring

οποιος καταλαβε καταλαβε

Το throw πως ειναι συγκριτικα με τους αλλους που εχεις?

Α ξεχασα Καλορίζικος!
:party:

astanapane_10
27-07-2010, 21:22
ακομα δεν εχω τεσταρει το through αλλα φαινεται καλο.

Να πω ακομα οτι γενικα η δεσμη του μου αρεσει παρα πολυ και ειναι μια απο τις καλυτερες που εχω.

κατσε να βραδιασει λιγο και θα παω την βολτα μου. μετα θα σας πω.

Θα παρω και τον E2DL μαζι.

satmatrix
27-07-2010, 21:26
Αν θες κανε τον κοπο παρε μαζι σου και τον C2H XRE R2 η τον extreme να καταλανομε λιγο την διαφορα και εμεις

astanapane_10
27-07-2010, 23:26
λοιπον,

δεν εχει το through του E2DL αλλα εχει παρα πολυ χρησημη δεσμη. Καμια σχεση με τους δακτυλιους του RRT-0. Μου φαινεται πολυ SMO. Με ενα κεντρικο φωτεινο και ενα μεγαλυτερο πιο ελαφρυ.

astanapane_10
27-07-2010, 23:47
δικη μου εκτιμηση,

αξιζει να δωσεις χρηματα να παρεις εναν surefire παρα τον IFE1.

εκτος και αν θελεις να δεις πως ειναι και να παιξεις να κανεις το κομματι σου.

Ειναι ενας πολυ καλος φακος ξεχωριστος με παρα πολυ χρησιμη δεσμη.το run time δεν το ξερω ακομα.

Αν δεν εχεις surefire θα νομιζεις οτι ειναι φοβερος φακος. αλλα βαση συγκρισης ειληκρινα δεν πιανει τον E2DL ουτε στο μικρο του δακτυλακι.

yuk!
27-07-2010, 23:56
Ο ED2L είναι Surefire, 2xCR123, XR-E με TIR optics. Βασικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον IFE1. :p

Τελικά τον προτείνεις στον μέσο χρήστη γιατί δεν κατάλαβα ακόμα αν σου αρέσει. :popcorn:

astanapane_10
28-07-2010, 00:08
ναι το ειπα ειναι πολυ καλος.

Αν δεν ειχα surefire, θα ελεγα οτι ειναι ο καλυτερος μου EDC φακος.

Με εχει εκπληξει η δεσμη του. Πολυ καθαρη και πολυ χρησημη.

Ασε που παιρνει τον Texture του RRT-0.

yuk!
28-07-2010, 00:11
Μάλιστα. Μπορείς κάποια στιγμή να τσεκάρεις κατά πόσο χωράει στο μικρό τσεπάκι των τζην; :p

astanapane_10
28-07-2010, 00:42
παιδια μην με βρισετε...δεν φοραω τζιν απο τα 14 μου.

αλλα ειναι το ιδιο περιπου μεγεθος με τον RRT-0.

ειναι 10cm μηκος και διαμετρο κεφαλης 2,5cm.

yuk!
28-07-2010, 00:47
:p ΟΚ.

teomav
29-07-2010, 19:19
astanapane, o Nitecore Infilux πως ειναι με συγκριση με τον rrt-0 ? throw και φωτινοτητα?

astanapane_10
29-07-2010, 20:01
τα σχολια δικα σας,

αριστερα ο RRT-0 και δεξια ο IFE1.

σημειωστε οτι οτι RRT-0 ειναι με R2 warm και ο IFE1 με R5 cold οπως βλεπετε.

teomav
29-07-2010, 20:28
rrt-0 smooth reflector?

ergotelis
29-07-2010, 20:34
Πολύ ωραίος φαίνεται ο influx σε beam profile απλά το tint είναι λίγο έντονο...

astanapane_10
30-07-2010, 00:30
rrt-0 smooth reflector?

o RRT-0 SMO ναι

astanapane_10
30-07-2010, 13:08
αυτο το XP-G R5 cold edition blueish τα εχει καταστρεψει ολα στους φακους.

Δεν μπορω να καταλαβω σε τι εξυπηρετει σε φακους αυτο το μπλε φως. Να πω για φωτισμο γενικο στο σπιτι η εξω ειναι οκ. αλλα οχι σε φακους ημαρτον. Πρεπει να το σταματησουν.

Πολυ χαλια.Εμενα δεν μου αρεσει καθολου.

ergotelis
30-07-2010, 13:26
Σωστός, αλλά σκέψου πως ο κοσμάκις θέλει R5 τελευταίο λέντ και από τη στιγμή που τους στέλνουν αυτό το tint δε μπορούν να κάνουν αλλιώς. Δυστυχώς είναι δύσκολο να επιλέξεις/παραγγείλεις το tint από τη Cree. Τo tint δε κανονίζεται από πριν για τη κάθε κατηγορία(cool white/neutral white/warm white) με αποτέλεσμα όταν βγαίνει η παραγωγή, να σου στέλνουν ουσιαστικά ό,τι βγήκε. Πρέπει να είσαι πολύ μεγάλος και σοβαρός παίκτης για να μπορείς να παραλάβεις τα χρώματα που θες, ή να πάρεις πολύ μεγάλο κομμάτι παραγωγής όπου θα πάρεις όλα τα διάφορα tint που θα βγουν.

astanapane_10
30-07-2010, 14:11
το μονο που μπορω να κανω ειναι να παραγγειλω ενα R5 warm και να το κοτσαρω πανω...δεν γινεται αλλιως. ειναι πολυ χαλια.

ergotelis
30-07-2010, 16:15
R4 neutral μάλλον εννοείς, ωστόσο προφανώς ξέρεις ότι χάνεις την εγγύηση, ό,τι νομίζεις!

astanapane_10
30-07-2010, 16:18
ποια εγγυηση, ελα μωρε λες και αν παθαινε κατι θα το εστελνα πισω. Ολα τα σφαζουμε ολα τα μαχαιρωνουμε. Θα το ανοιγα και θα το εφτιαχνα. Παντως το ξαναλεω...δεν παλευεται το R5...καλυτερα να εβαζαν ενα μπλε Λεδ στην θεση του...χαχαχα

satmatrix
01-08-2010, 13:05
Οταν κανεις μια αγορα μη λοιπασαι τα λεφτα σου κοιτα να τον ευχαριστηθεις
και μετα πουλα τον....

astanapane_10
02-08-2010, 10:57
και hidden SOS mode παρακαλω.

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=280766&page=8

και ανοιγμα κεφαλης ευκολα για μοντα. καλο αυτο γιατι θελω να βαλω R5 warm.

Αντε να δουμε τι αλλο εχει να μας δειξει ο IFE1.

yuk!
11-08-2010, 18:41
Γνώμες για τον νέο EZ AA (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=287045);

http://www.lightjunction.com/images/NiteCore/NiteCore-EZ-AA-R5.jpg

Μετά το πρώτο ουάου για το σχεδιασμό και το "Infinite light ramping function", ήρθε η ξενέρα του UI: γυρίζεις το κεφάλι αριστερά ή δεξιά για on - off αντίστοιχα.
Για να αλλάξεις λέβελ γυρίζεις αριστερά, πάλι δεξιά, πάλι αριστερά όπου αρχίζει να γίνεται φωτεινότερος ή όχι και όταν βρείς το επίπεδο που θέλεις ξαναγυρίζεις το κεφάλι δεξιά για να αποθηκευτεί. Και το κάνεις αυτό κάθε φορά που θέλεις να αλλάξεις λέβελ. :bang:

Μπορεί να είναι καλό UI για γιαγιάδες, παπούδες ή κοπέλες, αλλά για κάποιον πιο "δραστήριο" χρήστη δεν νομίζω...

Και δεν παίρνει και κλιπ.

teomav
12-08-2010, 18:27
αβολος, αβολος

satmatrix
13-08-2010, 05:03
Ασε να μην πω οτι την πατησες γιατι εδωσες αρκετα χρηματα

yuk!
13-08-2010, 12:31
Λέω πουθενά ότι τον αγόρασα;

satmatrix
13-08-2010, 18:18
Καλα γραψε λαθος

Παντελής
25-08-2010, 19:30
καλησπερα παιδια σημερα πηρα απο αθηνα τον d10sp.μαματος φακος γουσταρω πολυ με την αγορα.ασταναπανε sp ειναι τελικα.εχει ενα κορδονι σε χακι χρωμα μηπως ξερετε πως μπορω να το πλεξω πανω του

κατι τετοιο

astanapane_10
25-08-2010, 20:57
τι να πλεξεις ρε συ? αυτο στην φωτο δεν ειναι το cobra αλλα ενα αλλο που δεν θυμαμαι, παλια ηξερα να το κανω....

σχημα cobra?
http://www.youtube.com/watch?v=RAFse4Ps4Ug

http://www.youtube.com/watch?v=u9U_cYyhRiA&feature=fvw

astanapane_10
25-08-2010, 20:59
καλησπερα παιδια σημερα πηρα απο αθηνα τον d10sp.μαματος φακος γουσταρω πολυ με την αγορα.ασταναπανε sp ειναι τελικα.εχει ενα κορδονι σε χακι χρωμα μηπως ξερετε πως μπορω να το πλεξω πανω του

κατι τετοιο

Μπραβο πολυ καλη αγορα εμενα ο δικος μου με περιμενει στο Ξενοδοχειο στην Αμερικη.

Αυτος ο φακος θα μου λυσει πραγματικα τα χερια στο θεμα μπαταρια το καλοκαιρι στο καμπινκ αφου παιρνει ΑΑ.

Παντελής
25-08-2010, 22:10
Αυτος ο φακος θα μου λυσει πραγματικα τα χερια στο θεμα μπαταρια το καλοκαιρι στο καμπινκ αφου παιρνει ΑΑ.
και cr,rcr,14500...

astanapane_10
25-08-2010, 22:19
ναι πολυ καλο αυτο. 14500 δεν εχω αλλα τωρα μαλλον σκεφτομαι να παρω για να τεσταρω.

Παντελής
25-08-2010, 22:21
ναι πολυ καλο αυτο. 14500 δεν εχω αλλα τωρα μαλλον σκεφτομαι να παρω για να τεσταρω.
ειναι δυναμη,βεβαια στους χρονους λιγο τα χαλανε αλλα για ενταση ειναι σουπερ

learner
25-08-2010, 22:45
Στην ουσια δινει τα ιδια βολτ οπως ολες οι λιθιου 3,7v απλα εχει λιγοτερα mah ετσι;

teomav
25-08-2010, 23:22
και cr,rcr,14500...
παιρνει rcr 123? δεν το γραφει πουθενα. και για ΑΑ ή 14500 γραφει ιδια λουμεν ( 145 ) δεν καταλαβενω.:chinscratch:

Παντελής
25-08-2010, 23:53
παιρνει rcr 123? δεν το γραφει πουθενα. και για ΑΑ ή 14500 γραφει ιδια λουμεν ( 145 ) δεν καταλαβενω.:chinscratch:
με ΑΑ βγαζει 135 με 14500 145 λουμενς

teomav
25-08-2010, 23:56
και περνει και rcr123 ? με διαμετρο σωληνα 19 χιλ. δισκολο το βλεπω

astanapane_10
26-08-2010, 00:12
οχι εννοουσε οτι παιρνει επαν/νες.

ΑΑ δεχεται και τις 14500 3.7V

Παντελής
26-08-2010, 00:14
και περνει και rcr123 ? με διαμετρο σωληνα 19 χιλ. δισκολο το βλεπω
ακυρο λαθος μολις το μετρησα δεν χωραει

teomav
26-08-2010, 00:21
ειπα και εγω. padeli, εχεις 14500? ζεστενεται με αυτην στο μαξ. ? μετα απο ποσο λεπτα?

Παντελής
26-08-2010, 00:29
ειπα και εγω. padeli, εχεις 14500? ζεστενεται με αυτην στο μαξ. ? μετα απο ποσο λεπτα?
εχω aw 750mah.ζεστενεται αρκετα νωρις και καλα αλλα ελπιζω οτι αντεχει.τον δοκιμασα tailstand 5 λεπτα και εκαψε καλα.

astanapane_10
26-08-2010, 00:38
εγω τα τεντωνω τα LED. σημερα εβαλα τον ΕΧ10 για 1 ωρα εκαιγε παρα πολυ αλλα δεν παθαινει τιποτα.

Εργοστασιακα λεει 1 ωρα στο ΜΑΧ. αν καει το LED τοτε ασταναπανε.

Παντελής
26-08-2010, 15:57
κατι καταφερα..!!

astanapane_10
26-08-2010, 17:59
ναι πολυ καλο, να ξερεις παντα την πρωτη φορα δεν θα σου βγαινει οπως το θες.

Να γνωριζουμε οτι αυτοι οι κομποι χρησημοποιουνται επισης για να να κρεμαμε ή να τραβαμε αντικοιμενα. Δεν κοβουν ευκολα ειδικα οταν χρησημοποιειται paracord 550.

αυτο ειναι το πρωτο που ειχα κανει εγω.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=61387

Παντελής
26-08-2010, 19:01
ναι πολυ καλο, να ξερεις παντα την πρωτη φορα δεν θα σου βγαινει οπως το θες.

Να γνωριζουμε οτι αυτοι οι κομποι χρησημοποιουνται επισης για να να κρεμαμε ή να τραβαμε αντικοιμενα. Δεν κοβουν ευκολα ειδικα οταν χρησημοποιειται paracord 550.

αυτο ειναι το πρωτο που ειχα κανει εγω.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=61387
paracord 550(αρτανι) σε αλλο χρωμα δεν παιζει εκτος απο χακι?

astanapane_10
26-08-2010, 20:49
paracord 550(αρτανι) σε αλλο χρωμα δεν παιζει εκτος απο χακι?

http://www.flashaholics.co.uk/550-paracord.html
εγω απο εδω πηρα.

kospap
26-08-2010, 23:24
και απο εδω

http://www.lighthound.com/Lanyard-Supplies_c_209.html

yuk!
27-08-2010, 01:30
http://www.bestglide.com/550_cord_info.html
Aπό τα ελάχιστα μαγαζιά που πουλάνε πραγματικό mil spec 550 cord. ;)

astanapane_10
29-08-2010, 15:41
ifd2

http://www.flashaholics.co.uk/nitecore/nitecore-infilux-ifd2-r5.html

yuk!
01-09-2010, 02:06
Το νέο κακοσχεδιασμένο και ελλιπές http://www.nitecore.com/ είναι γεγονός.
Αξίζει να το επισκεφτείτε για λίγο γέλιο με τα κινέζικα αγγλικά, ειδικά στα About Us και News. :flipout:

Παντελής
09-09-2010, 02:17
Απλα απιστευτα...
http://img26.imageshack.us/img26/636/5redti2.jpg
http://img801.imageshack.us/img801/6563/jhanko1.jpg

Πηγή - Source (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=255627)

Παντελής
09-09-2010, 03:31
ανακαλυψα αλλο ενα ντιφιουζερ,ειναι τα καπακια απο τις μπουκαλες υγραεριου

netblues
09-09-2010, 09:22
Απαιχτος.
Τι μας κανεις.
Θα αγορασω φυαλη για το καπακι και μετα θα ψαχνομαι να βρω τι θα την κανω.

Παντως το λευκο diffusor ειναι οτι πιο χρησιμο υπαρχει για ολους τους καθως πρεπει φακους.
Σε προσφατη εξορμηση στη Ζακυνθο χρησιμοποιηθηκε για να διαβασουν ΟΛΟΙ τον καταλογο της ταβερνας (στο low), και μετα με τον ld 20 στερεωμενο στη βαση για τις οδοντογλυφιδες απο το λαδοξυδο, με το λευκο diffusor, μπορεσαμε ολοι να ξεχωρισουμε τις γαριδες μεσα στο σαχανακι....

astanapane_10
09-09-2010, 10:49
ναι παρα πολυ καινοτομο. Δεν το περιμενα. Εχω εντυπωσιαστει.

Μπραβο Παντελη.

Παντελής
09-09-2010, 12:14
τι εγινε δεν ειχε ρευμα η ταβερνα :SFGSFGS5: η ροματζαρατε? :handkiss:
:flipout::flipout:

πηγαιντε σε μια μαντρα με υλικα και διαφορα τετοια γενικα που εχουν μπουκαλες και ζητηστε σιγουρα θα εχουν πολλα καπακια πεταμενα τριγυρω.
Λεοναρντο στον δρομο προς αλιβερι εχει καργα τετοιες.

astanapane_10
09-09-2010, 12:50
Παντελη ναι εχει, εγω σπιτι εχω κουζινα με υγραεριο και ετσι θα βρω δεν εχω προβλημα.

kospap
09-09-2010, 13:19
τι εγινε δεν ειχε ρευμα η ταβερνα :SFGSFGS5: η ροματζαρατε? :handkiss:

Μην το γελας..στην τελευτια απετγια της ΔΕΗ ξεμειναμε σε ενα ορεινο χωριο....τους εωσα ολους...ενας μικρος φακος για τον χωρο, και ενας αλλο να χτυπα προς την κουζινα....

Παντελη ναι εχει, εγω σπιτι εχω κουζινα με υγραεριο και ετσι θα βρω δεν εχω προβλημα.

οποτε πιανεις φιλιες, παιρνεις καθαρα και τα πουλας στο CPF προωθοντας τα κια σαν αντι-ρολ!

astanapane_10
09-09-2010, 13:51
ναι Κωσταντινε, νομιζω πως θα ειναι καλη ιδεα αν και θα εχω πολλες παραγγελιες και δεν θα προλαβαινω.

Παντελής
09-09-2010, 15:32
εγω εχω δεκαδες αλλα ενταξει αυτα τα βρισκεις παντου.

Παντελής
19-01-2011, 12:53
Τι γίνεται αυτή η εταιρία βρε παιδιά δεν ακολουθάει καθόλου?Έχουμε να ποστάρουμε απ'τον Σεπτέμβρη...

yuk!
25-01-2011, 00:30
Έβγαλε τον IFE2. Δε με ξετρελαίνει. Εγώ θέλω έναν D11 ή έναν EX11 με τα παλιά shortcuts μια min - max χωρίς τα στρόμπια και τις ντισκομπάλες... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Vk1l8l4QKyA

Παντελής
14-02-2011, 00:24
Παιδιά ο extreme θα άξιζε-απέδιδε σε περίπτωση που μπορεί να δεχτεί xml

astanapane_10
14-02-2011, 15:02
Παντελη, δεν με τρελενει μεχρι στιγμη ο XML γιατι χρειαζεται πολυ ισχυ. Ο extreme για αυτα που βγαζει ειναι αρκετος για πολλες εφαρμογες. Ο σκοπος δεν ειναι μονο το φως που βγαζουν αλλα και η καταναλωση στην μπαταρια.

asot
15-02-2011, 10:34
Να σχολιάσω και γω με την σειρά μου τον Nitecore IFE2, που προμηθευτήκαμε από κοινού με τον ergotelis...
Ποιοτικά φαίνεται άριστος - το πιάσιμο του ειναι φανταστικό (knurling) πράγματι αποπνέει ασφάλεια στο κράτημα
Η δέσμη του τώρα είναι πολύ καλή (δεδομένου του XP-G R5), ομως αν κάποιος έχει δει πλέον XM-L σε λειτουργία, οτιδήποτε άλλο, του φαντάζει κατώτερο...
σε προβολή στον τοίχο από 2 μέτρα έχει και ένα μικρό (ασθενές) donut... θα δούμε σε βραδυνή χρήση!

Προφανώς σε αγοραστές αυτής της κατηγορίας θα βαρύνει σημαντικά το "δακτυλίδι" ρύθμισης φωτεινότητας -
ωραίο κόλπο, άριστη κύλιση, συνεχής ρύθμιση απο min-max (σαν ποτενσιόμετρο), με υπέρβαση ορίου ενεργοποιεί το strobe

Αυτό που μου φαινεται εξαιρετικό ειναι το μέγεθος του φακού, δεδομένου οτι παίρνει και 18650 - ειναι minimal/compact!!!
Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Every Day Carry (οχι πάντως σε μπροστινη τσέπη από τζιν)
Η φωτό για του λόγου το αληθές!
Γενικά αξιολογος φακός, οχι όμως για $130-150 που πουλιέται λιανική...

63923
Από αριστερά: Solarforce L2P (XM-L), Nitecore IFE2, Μαρκαδόρος Edding 250, Quark Mini AA, Μπαταρία ΑΑ

Ευχαριστώ τον ergotelis που με πήρε "συνέταιρο" στην αγορα αυτή
και μπήκε στην διαδικασία αλλαγής του tailcap
για να μπορεί ο φακός να σταθεί όρθιος (με το εργοστασιακό μπουτόν κάτι τέτοιο δεν γινόταν)

ergotelis
15-02-2011, 11:26
Να σχολιάσω και γω με την σειρά μου τον Nitecore IFE2, που προμηθευτήκαμε από κοινού με τον ergotelis...
Ποιοτικά φαίνεται άριστος - το πιάσιμο του ειναι φανταστικό (knurling) πράγματι αποπνέει ασφάλεια στο κράτημα
Η δέσμη του τώρα είναι πολύ καλή (δεδομένου του XP-G R5), ομως αν κάποιος έχει δει πλέον XM-L σε λειτουργία, οτιδήποτε άλλο, του φαντάζει κατώτερο...
σε προβολή στον τοίχο από 2 μέτρα έχει και ένα μικρό (ασθενές) donut... θα δούμε σε βραδυνή χρήση!

Προφανώς σε αγοραστές αυτής της κατηγορίας θα βαρύνει σημαντικά το "δακτυλίδι" ρύθμισης φωτεινότητας -
ωραίο κόλπο, άριστη κύλιση, συνεχής ρύθμιση απο min-max (σαν ποτενσιόμετρο), με υπέρβαση ορίου ενεργοποιεί το strobe

Αυτό που μου φαινεται εξαιρετικό ειναι το μέγεθος του φακού, δεδομένου οτι παίρνει και 18650 - ειναι minimal/compact!!!
Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Every Day Carry (οχι πάντως σε μπροστινη τσέπη από τζιν)

Σίγουρα με τόσα λεφτά δεν αξίζει να δώσεις για ένα φακό, άλλαξα και σε μένα το tailcap,για να στέκεται,είναι πολύ χρήσιμο! Ωστόσο ακόμη απορώ πως τους ήρθε να το φτιάξουν να ξεβιδώνει ανάποδα το δαχτυλίδι για να βγάλεις το διακόπτη! :grinning-smiley-043
Να πω με τη σειρά μου ότι μου αρέσει πολύ το κλίπ, είναι από τιτάνιο ανώτερης ποιότητας και όχι σα του 4sevens, o συγκεκριμένος έχει ελαφρύ Donut που το βλέπεις ελάχιστα, και σε σύγκριση με τον ΟΡ που κράτησα, παρόλο που ο smo έχει ελάχιστα περισσότερα λουξ στο 1μέτρο(μερικά δεκάδες τπτ δλδ) ωστόσο σε απόσταση φαίνεται κρατά καλύτερα το throw, στα 10 μέτρα φέγγει αρκετά καλύτερα είναι εμφανές.Η δέσμη του είναι αρκετά ωραία, όχι σα του OP που είναι πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη αλλά είναι ακόμη και στο Smo αρκετά ξεκάθαρη,χωρίς artifacts! Μερικές μπαταρίες ψιλοκολλάνε, αλλά με ένα τίναγμα βγαίνουν.
Τέλος, η ένταση στο ελάχιστο είναι τέλεια πραγματικά δε πάει πιο κάτω!Στο μέγιστο, φυσικά θα μπορούσε να είναι παραπάνω από τα 270 λούμεν αλλά πιστεύω καλύτερα, καθότι στα edc μετράει πιστεύω καλύτερα η αυτονομία, που στη προκειμένη περίπτωση, δίνει 270 λούμεν για 2,5 ώρες, πάρα πολύ καλά από μια 18650. Άλλωστε, και τα άλλα 18650 edc, δε πάνε παραπάνω από 310-320 λούμεν, άρα σιγά τη διαφορά και κερδίζουμε πολύ παραπάνω runtime στο δυνατό. Το νεκρό σημείο φωτισμού στο δαχτυλίδι βολεύει επίσης πάρα πολύ αν δε θέλουμε να έχουμε δάχτυλο στο διακόπτη ή αν θέλουμε να κάνουμε σινιάλο μια με strobe μια κλειστό.

kospap
15-02-2011, 13:30
μπραβο σας, καλη αγορα

Γιαννης Σπυρου
15-02-2011, 16:37

63923
Από αριστερά: Solarforce L2P (XM-L), Nitecore IFE2, Μαρκαδόρος Edding 250, Quark Mini AA, Μπαταρία ΑΑ

Ευχαριστώ τον ergotelis που με πήρε "συνέταιρο" στην αγορα αυτή
και μπήκε στην διαδικασία αλλαγής του tailcap
για να μπορεί ο φακός να σταθεί όρθιος (με το εργοστασιακό μπουτόν κάτι τέτοιο δεν γινόταν)

Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5 ?

ergotelis
15-02-2011, 16:55
Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5 ?

Eξαρτάται το ρεύμα, γενικά να ξέρεις ότι σε χαμηλά ρεύματα(<700ma) δεν έχουν διαφορά αξιόλογη. Το xm-l πάντα αποδίδει παραπάνω από το xp-g. Επίσης, η επιλογή, πέραν της απόδοσης, έχει να κάνει και με το πόσο καλή εστίαση ζητάς, καθότι το xp-g εστιάζει καλύτερα από το xm-l στα ίδια ρεύματα.
Παράδειγμα, στον ίδιο ανακλαστήρα, Ρ60 της dereelight, smo, το xp-g στο 1αμπέρ βγάζει 260 OTF και 8500 λουξ. Το xm-l στα 2 αμπέρ βγάζει 560 OTF και τα ίδια λούξ! Φυσικά, το xm-l είναι προτιμότερο αλλά το xp-g , αν είναι ζητούμενο η αυτονομία θα μας δώσει παραπάνω χρόνο καθότι η μπαταρία είναι ίδια!

asot
15-02-2011, 21:41
Με αφορμή την ερώτηση Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5
Γενική επιμόρφωση περι LED http://flashlight-wiki.com/Brightness_Bins

Μια αντιπροσωπευτικη σύγκριση είναι (ας πούμε) να δεις την φωτεινότητα light output (or "luminous flux") για διάφορα LED με ρεύμα 1000mA.
Ετσι:
ΧΜ-L (T6) = 385-413
XP-G (R5) = 348-370
XR-E (R2) = 251-268

και παει λέγοντας, ορεξη να 'χεις για μελέτη!!!

ergotelis
15-02-2011, 22:04
Με αφορμή την ερώτηση Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5
Γενική επιμόρφωση περι LED http://flashlight-wiki.com/Brightness_Bins

Μια αντιπροσωπευτικη σύγκριση είναι (ας πούμε) να δεις την φωτεινότητα light output (or "luminous flux") για διάφορα LED με ρεύμα 1000mA.
Ετσι:
ΧΜ-L (T6) = 385-413
XP-G (R5) = 348-370
XR-E (R2) = 251-268

και παει λέγοντας, ορεξη να 'χεις για μελέτη!!!

Πρακτικά, το xr-e και xp-g δε πιάνουν τόσο καλά νούμερα, το xm-l σε αυτά τα ρεύματα τα πιάνει.
Για να ξέρετε κάτι πρακτικά, 1αμπέρ σε ένα φακό με xm-l θα έχει σχεδόν διπλάσια απόδοση σε OTF σε σύγκριση με ένα xr-e στο ίδιο ρεύμα!!!(φυσικά χάνουμε την εστίαση αν γίνει μόντα, το xm-l θα πιάσει 340 otf και το xr-e ~180-190 ΟΤF)
Όλη τη διαφορά τη κάνει η θερμότητα, καθότι το xm-l ζεστένεται πολύ λιγότερο άρα αποδίδει όσο λέει(σε αυτά τα ρεύματα) ενώ τα άλλα πέφτουν πιο κάτω λόγω θερμότητας(λιγότερο το xp-g περισσότερο το xr-e)

kospap
16-02-2011, 21:11
ναι μεν αλλα....στο κυνηγι των επιδοσεων σε απολυτους αριθμους ξεχναμε αλλα...οπως πχ το Throw....και αν αρχισουν να ξαναβγαζουν τους φακους οι εταιριες με το xm-l τοτε θα αρχισω να στοκαρω xr-e !

ergotelis
16-02-2011, 21:37
έχω μαζέψει ήδη καμιά 10αριά διάφορα xr-e να δω τι θα τα κάνω χαχα!

gismoduck1978
22-10-2011, 10:54
Θα αδειασουν οι τσεπες μας παλι.....
http://www.nitecore.com/goods_detail.php?id=28
http://www.wikilight.de/vergleich.php?a=145&b=146

astanapane_10
22-10-2011, 17:58
μπα δεν νομιζω, κατι εκανε ο Nitecore τωρα που με χαλασε.

Εβαλε 4 μπαταριες για 3 led. Χαλια μαυρα να τους πεις. Τι μυαλα ειναι αυτα ρε γαμωτο.

Καλα τα πηγαιναν μεχρι τωρα με ενα λεντ και το πολυ 2 μπαταριες.

Μην ξεχνατε ειναι πολυ σημαντικο να ελαχιστοποιουμε το βαρος και να αυξανουμε την διαρκεια. Αυτοι οι φακοι δεν ειναι λειτουργικοι γιατι ειναι βαρυς, και πολυ σπαταλοι, με λιγη διαρκεια.

Δεν με απασχολει. Βεβαια ο καθε ενας εχει τον τομεα που του αρεσει.

Εγω θα μεινω παντα στις λιγες μπαταριες και στα λιγα lumens που μου αρκουν.

Γιαυτο και οι Surefire τοσα χρονια εχου μεινει εκει. Δεν χρειαζεται πολυ φως για να κανεις την δουλεια σου. Εννοω οτι δεν χρειαζεται περισσοτερο απο τα 200 surefire lumens.

Την λατρευω την Nitecore αλλα εδω τα χαλασε.

loutsopo
22-10-2011, 20:17
+1 με τον astanapane.200 υπέρ αρκετά να κάνεις την δουλειά σου.Οσο για surchlight που λέμε τα 700-800.(κυνήγι ψάρεμα χρησιμοποιώ εναν solarforce M8 και έναν deerelight DBS-T και τους δύο με 18350 μπαταρίες άψογοι και οι δύο).Η nitecore και η jet beam το παράκαναν με τα μπαζούκας που έβγαλαν.

gismoduck1978
22-10-2011, 21:20
Παιδια παρατηρηστε ομως οτι εκτος απο 4 μπαταριες μπορει να δουλεψει και με 2 και αν παραστει αναγκη και με μια!
Μπορει ακομα και με μια να δουλεψει αν χρειαστει χωρις να το εχεις στο φουλ.

gismoduck1978
22-10-2011, 21:33
Τωρα οσον αφορα την jetbeam,πιστευω οτι ο RRT-3 δεν εχει να επιδειξει κατι αξιολογο στο θεμα μεγεθους(αν δεν εχουν δεν εχουν και κανενα απαραδεκτο κυκλωμα....) και επιπλεον εχει 3 μπαταριες που για μενα τουλαχιστον ο μονος αριθμος μπαταριων ειναι μ@@@@α.Ειναι για αμερικανους αυτα τα εργαλεια.Αντιθετως η Nitecore εβγαλε ενα δυνατο μηχανακι σε καλες διαστασεις για την δυναμη του και μπορει να λειτουργησει απο 1-4 μπαταριες(εγω βεβαια εχω και ενα M3C4 xm-l που του ψιλομοιαζει γι'αυτο ισως μου αρεσει αυτο το κτηνακι)

teomav
22-10-2011, 23:33
Τωρα οσον αφορα την jetbeam,πιστευω οτι ο RRT-3 δεν εχει να επιδειξει κατι αξιολογο στο θεμα μεγεθους(αν δεν εχουν δεν εχουν και κανενα απαραδεκτο κυκλωμα....) και επιπλεον εχει 3 μπαταριες που για μενα τουλαχιστον ο μονος αριθμος μπαταριων ειναι μ@@@@α.Ειναι για αμερικανους αυτα τα εργαλεια.Αντιθετως η Nitecore εβγαλε ενα δυνατο μηχανακι σε καλες διαστασεις για την δυναμη του και μπορει να λειτουργησει απο 1-4 μπαταριες(εγω βεβαια εχω και ενα M3C4 xm-l που του ψιλομοιαζει γι'αυτο ισως μου αρεσει αυτο το κτηνακι)
+1 . συμφωνω. 200 λουμεν για 18 ωρες . καλο εργαλειο για ειδικες περιπτωσεις.

kospap
23-10-2011, 00:46
και να μην ξεχναμε οτι καποιες φορες το ΠΟΛΥ φως χρειαζεται....μεχρι τωρα 3 μου ζητησαν φακο για να ελεγχχουν τον περιβολο της μονοκατοικιας τους (λογοι ασφαλειας)

βεβαια μολις ειδαν τιμες.....

kospap
17-11-2011, 14:01
δοκιμη του Τερατος απο τον Selfbuilt

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?326290-Nitecore-quot-Tiny-Monster-quot-TM11-(4x18650-3xXM-L)-Review-RUNTIMES-BEAMSHOTS-VIDEO

astanapane_10
19-11-2011, 10:25
Δεν ξερω αν αρχιζει να μου αρεσει η οχι. Παντως εχει τα ελλατωματα του απο οτι καταλαβα. Flickering και thermal protection μετα απο κανα 15 λεπτο χρησης.

Παντως αν καποιος τον αγορασει θα χρειαστει τουλαχιστον ενα 300 ευρω για να εχει και μπαταριες - φορτηστη.

kospap
19-11-2011, 13:53
ναι....και εγω θελω να δω τι θα βγελει η Sunwayman....

αλλα η τιμη ειναι αναποφευκτη....στα ιδια θα σου βγει αν χρησιμοποιησεις κιτ και maglite