View Full Version : Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία
Στα LNxxxxxxxxxUS μπορείς να παρακολουθήσεις μονο μέχρι να "αναχωρήσει" από USA και δυστυχώς δεν καταγράφεται καθόλου στην Ελλάδα...
Αντιστοιχα ομως, αν στείλεις εσυ κάτι συστημένο προς USA, το βλέπεις ΚΑΙ στο USPS (μολις μπει στην usa) και έχεις και επιβεβαίωση παράδοσης!
mantilas
12-04-2011, 23:54
Eιναι LJxxxxxxxxxxxUS και δεν λεει οτι αναχωρησε,απλα οτι παρεληφθηκε.
Από zebralight (από το επίσημο site της), το πακέτο έρχεται συστημένο ή το πετάνε στην πόρτα και όποιος το βρει;
Ρωτάω γιατί η παραγγελία εστάλει από αυτούς στις 30/03 και απ' ότι είδα εδώ στο forum χρειάζεται περίπου 20 μέρες για να φτάσει. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει έρθει αλλιώς..... έχω τρέξιμο.
κοιτα το συστημενο ειναι συστημενο. αλλα οχι παντα στην ελλαδα....
τα ταχυδρομεια εχουν παθει τετοιο ταρακουλο που ο δικος μου ταχυδρομος χτυπα το κουδουνι, το αφηνει στην θυριδα και παει για αλλο σπιτι....
Aπο προσωπικη πειρα μιας και παντα εστελνα unregistered mail με usps, ανασφαλιστο και με ενδειξη σαν δωρο, παντα ο αριθμος αποδειξης (μιας και σε υποχρεωνουν να συμπληρωσεις customs form - ασχετα αν δεν θα περασει απο τελωνειο -) ειναι trackable στο site της usps μεχρι και την παραδοση. Δεν θυμαμαι αν ελεγε λεπτομερειες αλλα οποτε το τσεκαρα ηξερα οτι μπηκε ελλαδα και που βρισκεται μεχρι την παραδοση. Τωρα αν καποιος στελνει με αλλες ρυθμισεις και επιλογες ισως να "χανεται" η ενημερωση οταν περασει απο διαδικασια τελωνειου η κατι τετοιο. Ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα παντως στην αναζητηση και τσεκαρισμα δεματος, και δεν εχω χασει το παραμικρο απο οτι εχω στειλει.
Από zebralight (από το επίσημο site της), το πακέτο έρχεται συστημένο ή το πετάνε στην πόρτα και όποιος το βρει;
Ρωτάω γιατί η παραγγελία εστάλει από αυτούς στις 30/03 και απ' ότι είδα εδώ στο forum χρειάζεται περίπου 20 μέρες για να φτάσει. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει έρθει αλλιώς..... έχω τρέξιμο.
Εντυπωσιακή ακρίβεια. Σήμερα μου ήρθε το χαρτί του συστημένου. Αύριο παραλαμβάνω, επιτέλους. :music-smiley-005:
θα τρελαθω! το μεσημερι εκανα παραγγελια απο DX τωρα μολις ειδα οτι την εστειλαν! αιντε να με πιστεψει κανεις!
θα τρελαθω! το μεσημερι εκανα παραγγελια απο DX τωρα μολις ειδα οτι την εστειλαν! αιντε να με πιστεψει κανεις!
Θα έχει υποκατάστημα στην Ελλάδα! :idea:
Δεν εξηγείται αλλιώς...:HTEHETH63:
ergotelis
19-04-2011, 21:30
Κάνουν λάθη και αυτοί μην ενθουσιάζεσαι έτσι εύκολα!
Θέλω να πάρω κάτι πραγματάκια από Dx και αλλού, αλλά δεν έχω ψωνίσει από εκτός Ευρώπης, τι πρέπει να υπαγορεύσω στο πωλητή για να μην έχω παρατράγουδα?
Ευχαριστώ
Αν το κόστος που θα αναγράφει δεν περνά τα $60-$90, δεν θα έχεις κάποιο θέμα...
Απ' την άλλη, μετράει το μέγεθος και το βάρος (ειδικά αν είναι > 2Kgr)
Τα δεματάκια του DX έχουν "συντηρητική" εμφάνιση (κίτρινος φάκελος, κλπ) δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα!
για να ρωτησω και εγω κατι...οσοι παραλαβατε τον Armytek με DHL πως ηρθε σε σας... με το ελληνικο ταχυδρομια ή με συνεργαζομενη εταιρια Κουριερ?
Καλή ερώτηση, γιατί είναι στους υποψήφιους προς αγορά! Αν δε κάνω λάθος μονο paypal δεχεται? Δεν είναι φυσικό κατάστημα?
για να ρωτησω και εγω κατι...οσοι παραλαβατε τον Armytek με DHL πως ηρθε σε σας... με το ελληνικο ταχυδρομια ή με συνεργαζομενη εταιρια Κουριερ?
Με την DHL Ελλάδας (και το tracking, είναι μεταφρασμένο και στα Ελληνικά)
Πληρωμή με Paypal - οδηγιές στα πρώτα post αυτού του thread (οχι δεν έχουν φυσικό κατάστημα)
Παραγγελία και από ΕΔΩ (http://www.armytek.com/armytek_predator.html)
ergotelis
05-05-2011, 15:53
και αν παραγγείλετε μη ξεχάσετε να του πείτε να προσέξει το θέμα με τα τελωνεία!
παιδια δεν ρωτουσα ειδικα για τον φακο...απλα θελω να καλω αλλη αγορα απο γερμανια.....καποτε ηξερα οτι απλα τα παρεδιδαν στα ΕΛΤΑ....τωρα εχει στην επαρχια η DHL υποκαταστηματα?
ergotelis
05-05-2011, 20:56
Ανάλογα αν είναι express ή όχι!Αν είναι express θα έρχεται η dhl ή κάποια συνεργαζόμενη κούριερ, η ACS. Αν δεν είναι express το αναλαμβάνουν τα ελτα.
παιδια δεν ρωτουσα ειδικα για τον φακο...απλα θελω να καλω αλλη αγορα απο γερμανια.....καποτε ηξερα οτι απλα τα παρεδιδαν στα ΕΛΤΑ....τωρα εχει στην επαρχια η DHL υποκαταστηματα?
Τα δέματα από Γερμανία (www.deutschepost.de) δεν ειναι DHL (με την έννοια του Courier....), με τα ΕΛΤΑ θα σου παραδώσουν στην Ελλάδα!!!
γιατι εχω την εντυπωση οτι τα deutschepost εχουν αγορασει την DHL?
εχω την εντυπωση οτι τα deutschepost εχουν αγορασει την DHL?
Ετσι είναι, εδώ και 10 χρόνια
http://en.wikipedia.org/wiki/DHL_Express
Πάντως, δεματάκι από Γερμανια, με Deutsche Post, έρχεται σε σένα με ΕΛΤΑ ΕΚΤΟΣ αν είναι χαρακτηρισμένο ως EXPRESS
mantilas
07-06-2011, 14:51
Περιμενω δεμα απο usa δηλωμενης αξιας 199,90$ εκτος τα μεταφορικα με usps,τι λετε θα την πατησω?
ergotelis
07-06-2011, 15:34
και τι περιέχει αν επιτρέπεται;
astanapane_10
07-06-2011, 17:57
δεν εχει σημασια το μεγεθος. Εχει σημασια αν εγραψαν εξω απο το δεμα την αξια του.
Τοτε ναι την πατησες. Εγω οταν παραγγελνω απο Αμερικη τους λεω να αναγραφουν την λεξη GIFT εξω απο το πακετο και να το στελνουν με USPS.
mantilas
08-06-2011, 00:50
Το δεμα θα ειναι σε βαρος 600-700γραμ και σε μεγεθος περιπου 25 επι 25 εκατοστα.Δεν εχει φακο μεσα.
τα πακετα απο usps ειναι λοττο αν θα στα περασουν τελωνειο.
Αν το εχει δηλωσει εκτος πακετου πιθανον να στο ανοιξουν.
Μου εχουν περασει απο το τελωνειο πακετα αξιας 900$ και 450$ χωρις να πεταρισουν βλεφαριδα.
Και μετα τους το πηγα πισω στο αεροδρομιο στο τελωνειο για να το περασουν για να το γραψω στα παγια μου .
Φοβερες υπηρεσιες :D
mantilas
08-06-2011, 01:01
Οταν λες να το εχει δηλωσει εκτος πακετου τι εννοεις?Να γραφει την τιμη απο εξω στο δεμα?
Η αυτο η αν ειναι συστημενο η ασφαλισμενο θα το εχει δηλωσει οποτε θα αναγραφεται η αξια του.
mantilas
08-06-2011, 01:13
Το εστειλε με USPS Priority Mail InternationalTM
Μαλλον θα την φαω στην μαπα
ergotelis
08-06-2011, 01:23
Xωρίς να ξέρω τι έχεις γράψεις για περιγραφή, αξία& περιεχόμενο και τι θα γίνει πάω στοίχημα από τώρα ότι θα πληρώσεις 3 ευρώ...
mantilas
08-06-2011, 01:25
3 ευρω δεν ειναι τιποτα,μακαρι να ειναι τοσο.
mantilas
18-06-2011, 00:26
Παιδες το δεμα εφυγε απο Αμερικη στις 7 Ιουνιου και ακομη να εμφανιστει στο track and trace των ελτα.Ειναι λογικη η καθυστερηση η να αρχισω να την ψαχνω?
Δεν είμαι σίγουρος οτι το USPS Priority Mail International θα "καταχωρηθει" στο Ελληνικό σύστημα, μπορεί να σου έρθει "απλό"...
και εγω περιμενω δεμα εδω και 3 βδομαδες...καλοκαιρι παιδια!
ergotelis
18-06-2011, 22:53
Είχανε απεργίες τα ελτά κάπου θα κολλήσανε τα δέματα...usps priority κάνει κανονικά tracking μέσω των ελτά μόλις μπει αυτό Ελλάδα.
νεο ρεκορ!
shiningbeam - ellada 18 μερες !!!!!!!!!!!!!
αρε βραδυδρομεια σας επιασαν οι ζιεστες
Στέλιος Π.
01-08-2011, 12:09
Εγω περιμενω απο τις 28/6 το φακουδακι μου απο το 4sevens...
Την αλλη εβδομαδα θα στειλω mail... damn...
ergotelis
01-08-2011, 12:16
ποπο ελεος, πολύς χρόνος, πήγαινε στο ταχυδρομείο που παραλαμβάνεις τα δέματα μέχρι 2 κιλών και δες το κατάλογο των ασυνόδευτων δεμάτων μπας και το εντοπίσεις!
Εγω περιμενω απο τις 28/6 το φακουδακι μου απο το 4sevens...
Την αλλη εβδομαδα θα στειλω mail... damn...
και γω, από τις 27/6 (USA), κάτι πολυ-εργαλεία Leatherman & Gerber...
Τυχαίο είναι ??? - καθυστερηση ή "λοξοδρόμηση"...?
Παει πολύς καιρός που έχει να μου συμβεί κάτι τέτοιο...
Στέλιος Π.
01-08-2011, 13:04
ποπο ελεος, πολύς χρόνος, πήγαινε στο ταχυδρομείο που παραλαμβάνεις τα δέματα μέχρι 2 κιλών και δες το κατάλογο των ασυνόδευτων δεμάτων μπας και το εντοπίσεις!
Θα το δοκιμασω και αυτο, αν και πρωι μου ειναι λιγο δυσκολο...
και γω, από τις 27/6 (USA), κάτι πολυ-εργαλεία Leatherman & Gerber...
Τυχαίο είναι ??? - καθυστερηση ή "λοξοδρόμηση"...?
Παει πολύς καιρός που έχει να μου συμβεί κάτι τέτοιο...
Και εμενα ρε γμτ, και λογω διαφορων κατασκευων που κανω παραλαμβανω υλικα απο παντου, Καναδα, Γερμανια, Κινα...
Ας ελπισουμε οτι θα ερθυν μεσα στον Αυγουστο... τι να το κανω το refund, αν υπαξει, εγω το φακο θελω.
Mια ερωτηση βρε παιδες.Θελω να φερω απο e-bay ενα κυαλι νυχτερινης ορασης αξιας 280us με UPSS.Θα το τσιμπισουν στο τελωνειο?Τι λετε?Αν ναι ποσο λετε να παει το μαλλι?:afro:
astanapane_10
17-09-2011, 09:50
οσο θελουν, μπορει και να παει πανω απο την αξια του.
Εγω για 30 δολλαρια, μου ειχαν ζητησει 120 ευρω. Φυσικα εστειλα αμεσως email στον αποστολεα να συνεννοηθει με το τελωνειο και να πανε ολα πισω. Ετσι θελουν για να καταλαβουν οι εταιριες εδω στην Ελλαδα οτι δεν ειμαστε κοροιδα.
Γενικα μακρυα απο FEDEX. οτι εχει να κανει με δαυτους περναει τελωνειο. Ουστ.
netblues
20-09-2011, 15:56
USPS ειπε ο ανθρωπας....
ergotelis
21-09-2011, 03:23
Mια ερωτηση βρε παιδες.Θελω να φερω απο e-bay ενα κυαλι νυχτερινης ορασης αξιας 280us με UPSS.Θα το τσιμπισουν στο τελωνειο?Τι λετε?Αν ναι ποσο λετε να παει το μαλλι?:afro:
Μπα, κανά 3ευρω βλέπω να πληρώνεις...
(εκτός θέματος:Καλά είναι τα κυάλια? ξέρεις από δαυτά?)
Γιωργο αυτα (http://www.ebay.com/itm/ATN-Viper-1-Night-Vision-Mono-Goggle-1st-Gen-49029-NEW-/130486296958?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6196e17e) λεω να παρω.
Παντελής
22-09-2011, 08:29
Παιδιά αν θέλετε συνεχίστε την συζήτηση για τα κυάλια στα πολυεργαλεία,είναι ενδιαφέρον θέμα,μην χαθεί.
Γιωργο αυτα (http://www.ebay.com/itm/ATN-Viper-1-Night-Vision-Mono-Goggle-1st-Gen-49029-NEW-/130486296958?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6196e17e) λεω να παρω.
προσοχη η ΑΤΝ δεν εχει καλη φημη... κανει φθηνοδουελια κια στην πορεια οσοι αμερικανοι σκοπευτες που ξερω καιε χουβν παρει το μετανιωνουν