View Full Version : Συγκρίσεις φακών - Δέσμη φωτός
astanapane_10
21-05-2010, 00:44
Λοιπον,
εδω θα βαζουμε κριτικες και συγκρισεις beamshots.
Παρακατω βλεπουμε τους εξης:
Dereelight DBS v3 SST-50 & Lumapower D-mini VX ultra SST-50.
Ενα εχω να πω. Καμια σχεση το ενα με το αλλο.:music-smiley-005:
Eχεις καμια φωτο να κοπαναει σε κανα κτιριο ή μακριά σε κάνα αντικείμενο (Dereelight DBS v3 SST-50);
astanapane_10
21-05-2010, 01:01
Eχεις καμια φωτο να κοπαναει σε κανα κτιριο ή μακριά σε κάνα αντικείμενο (Dereelight DBS v3 SST-50);
ΝΑΙ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.
ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 50 ΜΕΤΡΩΝ.
ΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΦΛΑΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΦΑΚΟΥΣ.
Ωραιος. Οντως πολυ μεγαλη διαφορα, τουλαχιστον στην φωτο. Με βαζεις στην μπριζα για αγορα.
astanapane_10
21-05-2010, 01:17
Ωραιος. Οντως πολυ μεγαλη διαφορα, τουλαχιστον στην φωτο. Με βαζεις στην μπριζα για αγορα.
Στην πραγματικοτητα ειναι μεγαλυτερη και πιο αισθητη η διαφορα.
λοιπον καλο ειναι να μην χρησιμοποιεις φλας.....ειναι μεγαλο θεμα και δεν το πιανω.,...βασικα ευτυχως που δεν ειχε την εμβελεια για να πειραξει το Hotspot...αλλα σιγουρα σου χαλασε την οψη της δεσμης κοντα στην πηγη....
astanapane_10
21-05-2010, 15:16
λοιπον καλο ειναι να μην χρησιμοποιεις φλας.....ειναι μεγαλο θεμα και δεν το πιανω.,...βασικα ευτυχως που δεν ειχε την εμβελεια για να πειραξει το Hotspot...αλλα σιγουρα σου χαλασε την οψη της δεσμης κοντα στην πηγη....
ναι, αλλα το σκεφτηκα μετα. Δεν ειχα και πολυ χρονο λογω του οτι ηταν αργα.
Πιστευω μεσα στο Σαββατοκυριακο να μπορεσω να βγαλω χωρις φλας.
astanapane, μια συγκριση με φωτο dvs με lumapower vx smooth reflector. παρακαλω
astanapane_10
24-05-2010, 22:46
astanapane, μια συγκριση με φωτο dvs με lumapower vx smooth reflector. παρακαλω
Signature VX ε? γιατι εχω lumapower d-mini VX και lumapower Signature VX.
Σε λιγο θα ανεβουν.
ναι Signature, γιατι εχω αυτο. να εισαι καλα :ernaehrung004:
astanapane_10
24-05-2010, 23:19
Στην πρωτη φωτογραφια αριστερα ο DBS και δεξια ο Signature.
μπορει να βλεπετε οτι ειναι ελαχιστα πιο δυνατος ο signature ομως δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...
δειτε την φωτο που εχω στα 50 και πανω μετρα στο τοιχο, εκει βλεπεις την διαφορα στο through.
Πιαδια μηυπως τωρα που ειναι αρχη, να κανουμε στανταρ δοκιμες δεσμων? πχ στα 2μ στα 25μ και στα 50μ???
astanapane_10
24-05-2010, 23:41
Πιαδια μηυπως τωρα που ειναι αρχη, να κανουμε στανταρ δοκιμες δεσμων? πχ στα 2μ στα 25μ και στα 50μ???
θα'ναι δυσκολο να βρουν ολοι τις σωστες αποστασει. Εγω τα 50 και πανω που λεω ειναι οντως 50 με 60 μετρα.
astanapane_10
24-05-2010, 23:42
τι λες για τον DBS ειδες την διαφορα στο μακρυα?
οντως , στα 50μ dvs ειναι δυνατοτερος. αλλα να σε ρωτισω τι μπαταριες εχεις και στα δυο?
astanapane_10
25-05-2010, 00:32
AW 123 2600.
astanapane_10
25-05-2010, 00:57
AW 123 2600.
οπα λαθος το 2600, εννοουσα 750mah
Επανερχομαι με μια σκεψη για τυποποιηση...μηπως να διαλεξουμε και μια στανταρ white balance?
απο την εμπειρια μου στη φωτογραφια την καλυτερη χρωματικη αποδοση την δινει ο ΛΕΥΚΟΣ Φωτεινος ουρανος....θα ψαξω να την βρω αν δεν ξερει κανεις την θερμοκρασια χρωματος
ergotelis
25-05-2010, 13:40
4800k είναι το φως ηλίου στη γη νομίζω!
4800k είναι το φως ηλίου στη γη νομίζω!
Ναι αλλα ψαχνω κατι αλλο.....δεν πειραζει ρωτησα στο φωτογραφικο μου φορουμ...θα εχω απαντηση συντομα.....
Ριχτε μια ματια εδω:
http://www.illuminationgear.com/SIDEBYSIDE27729.html
Και εδω:
http://fonarik.com/test/?model=75&scene=1&mode=0
astanapane_10
29-05-2010, 21:15
μια φωτο surefire LX2.
αποσταση 5 μετρα.
Camera settings : 8 Mp. - NO FLASH - stable on a base.
για οποιον ενδιαφερεται έχει πολυ καλο hotspot.
astanapane_10
29-05-2010, 21:25
εδω εχουμε jetbeam RRT-0, Nitecore Extreme, Surefire LX2.
τα σχολια δικα σας.
Οντως υπερεχει ο LX2 αλλα μην ξεχναμε οτι παιρνει 2μπαταριες σε αντιθεση με τους αλλους που παιρνουν μια. Επειτα βλεπω οτι ο rrt-0 εχει πιο δυνατο σποτ αλλα ισως λιγο πιο μικρο απο τον nitecore
astanapane_10
29-05-2010, 22:51
Παρακατω βλεπουμε σε σειρα 4 φακους.:twoguns::twoguns:
Nitecore Extreme, RRT-0, Dereelight C2H, Surefire LX2
Και στην δευτερη φωτο 2 (Dereelight C2H & Surefire LX2)
Ο Dereelight C2H φαινεται πιο αδυνατος αλλα με μεγαλη διαμετρο.Πιστευω μια απο τα ιδια θα ειναι σε συγκριση με τον h31 που εχεις.
astanapane_10
29-05-2010, 23:10
θα σας πω μια διαφορα.
ο dereelight στην πραγματικοτητα φαινεται πιο φωτεινος απο τον Nitecore, γιαυτο εβαλα και την δευτερη με τον LX2 για να δειτε οτι το σποτ ειναι το ιδιο με την μονη διαφορα την φωτεινοτητα. Εγω παντος τον dereelight C2H τον εχω σε μεγαλη εκτίμηση.
Εντυπωση μου κανει ο rrt0 με μια μπαταρια και τοσο πολυ δυνατο hotspot
astanapane_10
29-05-2010, 23:27
εγω σας το εχω πει οτι ο RRT-0 ΤΑ ΣΠΑΕΙ.γενικα η jetbeam τα σπαει.:HTEHETH63:
Κοιταγα των m1x επειτα διαβαζα για το donut hole και λεω αστο καλυτερα. Μετα ειδα τον m2s ο οποιος ομως κραταει στο high για 3 λεπτα. Πλεον ομως νομιζω κραταει στα 15λεπτα. Βεβαια βγηκε και ο rrt-3 που αυτος και εαν τα σπαει. Βεβαια τα σπαει και η τιμη του. Και μεχρι στιγμης ειμαι σε σκεψεις. Κοιταζω και μερια catapult αλλα δεν εχει pressure switch και κατι στα mode με χαλαει. Για να δουμε...
astanapane_10
29-05-2010, 23:50
Κοιταγα των m1x επειτα διαβαζα για το donut hole και λεω αστο καλυτερα. Μετα ειδα τον m2s ο οποιος ομως κραταει στο high για 3 λεπτα. Πλεον ομως νομιζω κραταει στα 15λεπτα. Βεβαια βγηκε και ο rrt-3 που αυτος και εαν τα σπαει. Βεβαια τα σπαει και η τιμη του. Και μεχρι στιγμης ειμαι σε σκεψεις. Κοιταζω και μερια catapult αλλα δεν εχει pressure switch και κατι στα mode με χαλαει. Για να δουμε...
αν θες beast φακο τοτε ο RRT-3 ειναι αυτο που ταιριαζει. Εγω τον εχω στα πλανα μου. Αλλα μετα κατα τα μεσα καλοκαιριου. αλλα μεχρι τοτε θα εχουν βγει και αλλοι.
Περιμενω και την κοπελια μου να γυρισει απο το ταξιδι στην Αμερικη. μου ειπε οτι θα μου παρει εναν φακο και την εστειλα στην Surefire φυσικα.Πηγε στο μαγαζι και μου πηρε εναν δεν ξερω ποιον ειναι εκπληξη.:flowers::handkiss:
ergotelis
29-05-2010, 23:58
astanapane, αν είναι να δώσεις τόσο χρήμα πάρε SR90 olight, δεν υπάρχει πιστεύω κάτι συγκρίσιμο!
Learner, νομίζω αξίζει να κοιτάξεις και τον tk30 της fenix. Τα κάνει όλα σωστά και συμφέρει.
astanapane_10
30-05-2010, 00:12
astanapane, αν είναι να δώσεις τόσο χρήμα πάρε SR90 olight, δεν υπάρχει πιστεύω κάτι συγκρίσιμο!
Learner, νομίζω αξίζει να κοιτάξεις και τον tk30 της fenix. Τα κάνει όλα σωστά και συμφέρει.
οχι ρε τι να το κανω το θηριο.χαχαχαχα
ναι παντως ειναι τερας.
astanapane_10
30-05-2010, 00:12
παρτε και αυτο
βγηκα εξω και σε αποσταση ο Thunite Catapult πιανει ανετα μα ανετα τα 500 μετρα. Για πλακα.
σε ενα τεστ που εκανα στα 150 μετρα, ο Surefire απλα φωτιζε ενω ο Catapult τα εκανε ΜΕΡΑ!!!!
ergotelis
30-05-2010, 00:37
οχι ρε τι να το κανω το θηριο.χαχαχαχα
ναι παντως ειναι τερας.
είναι όμως ο απόλυτος φακός. Είναι το ΤΟΠ ρε παιδί μου, πως το λέμε!Δε πάει πιο πάνω!
Πάντως, ο thrunite catapult, βασιζόμενος στα Lux readings που έχω δει, φωτίζει πολύ οκ αλλά θεωρητικά, σου δίνει φωτισμό 1lux μέχρι περίπου 180μέτρα. Πολύ καλό,ωστόσο είναι σχεδόν όσο πάει και ο m2x eagletac με τα 3χR2,o Jetbeam M2S ή ο dereelight DBS με το SST. Συγκριτικά , ο Olight SR90 δίνει 1 lux μέχρι 335 μέτρα, ενώ ο HID L35 πάει μέχρι 475 μέτρα.
Το SR90 σιγουρα ειναι οτι κορυφαιο υπαρχει σε παραγωγικο προιον. Αλλα δεν παυει να ειναι το Τερας. Τεραστιος πολυ. Ενω ο rrt-3 ειναι πολυ πιο φορητος και πρακτικος. Χωρια οτι εχει ενα σωρο σκαλες (mod), strobe και διακοπτη πιεσης (pressure switch). Δηλαδη εχει και τα χαρακτηριστικα tactical. Ειναι και καμια 100$ πιο φθηνος.
Τον ΤΚ30 οντως τον κοιταζα οπως και τον ΤΚ40. Αλλα μου φαινεται απο αποψη πρακτικοτητας οτι ο ΤΚ30 ειναι πιο καλος. Απο τιμη ειναι παρα πολυ καλος. Παιρνει και διακοπτη πιεσης (pressure switch) που τον χρειαζομαι. Θα ελεγα πολυ καλη επιλογη αλλα ετσι που παμε τα 630 λουμεν φαινονται λιγα (αν και δεν νομιζω να ειναι).
astanapane_10
30-05-2010, 00:54
Το SR90 σιγουρα ειναι οτι κορυφαιο υπαρχει σε παραγωγικο προιον. Αλλα δεν παυει να ειναι το Τερας. Τεραστιος πολυ. Ενω ο rrt-3 ειναι πολυ πιο φορητος και πρακτικος. Χωρια οτι εχει ενα σωρο σκαλες (mod), strobe και διακοπτη πιεσης (pressure switch). Δηλαδη εχει και τα χαρακτηριστικα tactical. Ειναι και καμια 100$ πιο φθηνος.
Τον ΤΚ30 οντως τον κοιταζα οπως και τον ΤΚ40. Αλλα μου φαινεται απο αποψη πρακτικοτητας οτι ο ΤΚ30 ειναι πιο καλος. Απο τιμη ειναι παρα πολυ καλος. Παιρνει και διακοπτη πιεσης (pressure switch) που τον χρειαζομαι. Θα ελεγα πολυ καλη επιλογη αλλα ετσι που παμε τα 630 λουμεν φαινονται λιγα (αν και δεν νομιζω να ειναι).
Οχι ρε δεν ειναι λιγα τα 630 lumens καθε αλλο.
Εχουμε ολοι μπερδεψει καποια πραγματα και εγω τα ιδια, γιατι εχουμε παρασυρθει.
Τα πολλα lumens προσδιδουν φωτεινοτητα σε αποσταση. Τι να το κανεις για παραδειγμα 1000 lumens για κοντα? 100 lumens ειναι υπεραρκετα για κοντα.
Το θεμα ειναι για μακρυα. εκει παιζουν ρολο τα πολλα λουμενς.
ergotelis
30-05-2010, 00:57
τα 630 λούμεν του tk30 είναι λίγα γιατί είναι πραγματικά και ΟTF,ενώ είναι τα ίδια και περισσότερα από αυτά που ανακοινώνουν άλλοι κατασκευαστές. Δες εδώ
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=270901
Τον tk40 δε θα στον πρότεινα, όπως έλεγε και ο 4sevens, έχει βγάλει αρκετά προβλήματα, κυρίως από τη χρήση ΑΑ μπαταριών που είναι ό,τι να ναι. Αν χρησιμοποιήσεις ένα ενιαίο καλό φορτιστή και eneloop, θα στον πρότεινα τότε και εγώ καλύτερα. Επειδή όμως είναι δύσκολο και πιο ακριβό, πας καλύτερα στο τκ30 και με 2 18650 ξεμπερδεύεις.
Για τον Sr90 έχετε δίκιο, είναι τέρας, ο jetbeam είναι πιο μαζεμένος, αλλά πάλι ρε παιδί μου πολύ ακριβός!
Για τον Sr90 έχετε δίκιο, είναι τέρας, ο jetbeam είναι πιο μαζεμένος, αλλά πάλι ρε παιδί μου πολύ ακριβός!
Οντως ειναι ακριβως αλλα αμα δεις τον m2s ειναι σε σχετικα καλη τιμη. Μιση τιμη απο τον rrt-3. Δεν ξερω απο throw πως ειναι σε συγκριση με τα αλλα εργαλεια. Τον περιορισμο να μην ειχε στα 3 λεπτα (νομιζω το κανανε στα 15 τωρα) και θα τον κοιταζα περισσοτερο.
τα 630 λούμεν του tk30 είναι λίγα γιατί είναι πραγματικά και ΟTF,ενώ είναι τα ίδια και περισσότερα από αυτά που ανακοινώνουν άλλοι κατασκευαστές. Δες εδώ
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=270901
Καλα μιλαμε ο Polarion PH50 Polarion PH50 τα βαζει φωτιά ολα...
ergotelis
30-05-2010, 01:10
http://www.hkequipment.net/index.php?p=&lang=en
υπάρχει και αυτό το εργαλείο!
Καλα μιλαμε ο Polarion PH50 Polarion PH50 τα βαζει φωτιά ολα...
ξέρεις τη τιμή του?
SR90 x 6 .... πόσο κάνει????!!!!
http://www.tacticalleds.com/product-p/polarion-ph50.htm
http://www.hkequipment.net/index.php?p=&lang=en
υπάρχει και αυτό το εργαλείο!
ξέρεις τη τιμή του?
SR90 x 6 .... πόσο κάνει????!!!!
http://www.tacticalleds.com/product-p/polarion-ph50.htm
Το πρωτο παιρνει 6χ18650. Δεν θελω να φανταστω αν μια απο αυτες χαλασει και αρχιζει να γινεται πανηγυρι μετα κρατωντας μια χειροβομβιδα στο χερι...
Οσο για τον Polarion PH50 οντως τιμη αστα να πανε. Σχεδον 2000 ευρω.
astanapane_10
30-05-2010, 01:22
δεν μου αρεσουν καθολου μα καθολου οι φακοι που παιρνουν ενα καραβι μπαταριες. Το πολυ και με εξαιρεση θα εκανα για τον RRT-3. Παραπανω ποτε. Δεν συμφερει. Καλυτερα να εχεις εναν που παιρνει μια ή δυο και να εχεις τις backup του παρα να εχεις το καροτσι απο πισω για εναν φακο.
ergotelis
30-05-2010, 01:25
Αυτός που πόσταρα παίρνει και 2 D size lion.Σωστά τα σχόλιά σας για τις λιθίου!Είναι επικίνδυνες, ας μη γίνει ο κίνδυνος 6Χ! Αν και με καλές μπαταρίες(AW) δε πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα(παρά μόνο στη τσέπη!)
εχει βαθυ ρεφλεκτορα και xr-e r2 led - το καλυτερο για μακριες αποστασεις
Καλημερα ασταναπανε. Οποτε ευκαιρησεις και δεν βαριεσε εαν μπορεις σε μια φωτο να βαλεις hotspot των lx2 - deerlight - zebralight h31.
astanapane_10
30-05-2010, 13:08
ναι θα το ανεβασω σημερα, το απογευματακι ομως.
παρτε και αυτο
βγηκα εξω και σε αποσταση ο Thunite Catapult πιανει ανετα μα ανετα τα 500 μετρα. Για πλακα.
σε ενα τεστ που εκανα στα 150 μετρα, ο Surefire απλα φωτιζε ενω ο Catapult τα εκανε ΜΕΡΑ!!!!
astanapane, σε αυτη τη φωτο... ο Thunite Catapult φορουσε 2 μπαταριες 18650 στην εκτελεση? http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=54581&d=1275163963
astanapane_10
30-05-2010, 14:29
astanapane, σε αυτη τη φωτο... ο Thunite Catapult φορουσε 2 μπαταριες 18650 στην εκτελεση? http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=54581&d=1275163963
Ναι για να εχουν τα ιδια Volt και οι δυο.
astanapane_10
30-05-2010, 18:08
Καλημερα ασταναπανε. Οποτε ευκαιρησεις και δεν βαριεσε εαν μπορεις σε μια φωτο να βαλεις hotspot των lx2 - deerlight - zebralight h31.
ελα εδω εισαι.
οι κριτικες δικες σας
Ναι για να εχουν τα ιδια Volt και οι δυο.
πως τα ιδια βολτ? δυο 18650 εχουν 8,4βολτ και οι μπαταριες του δησιου 6,8 στο surefire ( απο 3,4 βολτ εσυ το ειπες) ή κανω λαθος?
astanapane_10
30-05-2010, 18:36
ναι εβαλα τις AW RCR123 3.7 στον surefire, διαβασα ολα τα reviews στο CPF. Δεν μασαει τιποτα.
Ξερω οτι μπορει να παιζω με την φωτια 200ευρω, αλλα ενα παλικαρι στο CPF χρησημοποιει τις AW RCR123 3.7 6 μηνες στον SUREFIRE LX2
ναι εβαλα τις AW RCR123 3.7 στον surefire, διαβασα ολα τα reviews στο CPF. Δεν μασαει τιποτα.
Ξερω οτι μπορει να παιζω με την φωτια 200ευρω, αλλα ενα παλικαρι στο CPF χρησημοποιει τις AW RCR123 3.7 6 μηνες στον SUREFIRE LX2
μπραβο :SFGSFGSF:
λοιπον - αριστερα javelin (2AA -2,8volt eneloop), δεξια rrt-0 (cr 123 3volt) http://i48.tinypic.com/96dikl.jpg
mantilas
30-05-2010, 19:59
Eδω δλδ μιλαμε για περιπου 250 πρεγματικα λουμεν?Τελειο την ιδια αποδοση θα εχει με το σωμα του c2h?Που θα το βρω?
ναι στο εγραψα στο αλλο τοπικ
εδω - αριστερα javelin (2AA -2,8volt eneloop), δεξια surefireE2DL ( δυο cr123 6volt) http://i47.tinypic.com/f9jzug.jpg
ελα εδω εισαι.
οι κριτικες δικες σας
Ευχαριστουμε. Σαν να ριχνει περισσοτερο φως ο h31 απο τον deerlight;
astanapane_10
30-05-2010, 21:48
Ευχαριστουμε. Σαν να ριχνει περισσοτερο φως ο h31 απο τον deerlight;
οχι ειναι ελαχιστα πιο φωτεινος ο c2h
οχι ειναι ελαχιστα πιο φωτεινος ο c2h
Και με περισσοτερο throw ε;
astanapane_10
30-05-2010, 23:21
ναι σαφως.
Μερικα δειγματα απο δεσμες φωτων :
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=277263
Παντελής
21-06-2010, 01:02
παιδια δεν ξερω αν πρεπει να το βαλω σε αυτο το νημα αλλα ηθελα να μαθω μιας και ειδα τελευταια αναφορες σε hybrid reflector...τι ακριβως ειναι
αν δεν κανω λαθος ειναι κατοπτρα που εχουν μονο μια ζωνη με υθη πορτοκαλιου.....σε εκεινο το τμημα που ειναι κρισιμο για την παραγωγη των δακτυλιδιων.....
χαρακτηριστικο παραδειγμα οι Olight
http://www.light-reviews.com/olight_i20/'
Παντελής
16-07-2010, 01:40
το spot και το spill ποια ακριβως ειναι βασικα το spill δεν ξερω
Παντελής
16-07-2010, 01:46
επισης ποια η διαφορα των lux με τα lumen δλδ τα lux τι προσδιοριζουν ενταξει τα λουμεν φωτεινοτητα αλλα τα lux
satmatrix
16-07-2010, 02:36
Τα lux προσδιοριζουν την δεσμη φωτος
Δηλαδη οσο πιο συγκεντρωμενη δεσμη
{περισοτερα lux= μεγαλυτερη εμβελεια}
Τοσο πιο μακρια μπορει να φτασει η δεσμη ενος φακου.
:violent-smiley-030:
ενψ τα λουμεν την ολικη ενταση του φωτος..μετριουνται σε ειδκη σφαιρα οπου το φως ανακλαται απο παντου και φτανει ομοιομορφο...
βεβαια υπαρχουν και τα "κουτια" εγω χρησιμοποιω ππουτσοκουτο, ο εργοτελης δεν ξερω....εκει μετρας και μπορεις να κανεις υπολογισμου και συγκρισεις μονο σε φακους που μετρηθηκαν στο ιδιο κουτι
και φυσικα δεν υπαρχει συσχετισμος λουμενς κια Λουξ
astanapane_10
16-07-2010, 21:41
συγνωμη παιδια δεν αντεξα. Οταν εχω χρονο θα παω στο θεμα Dereelight DBS V3 SST-50 για περισσοτερες πληροφοριες και φωτο.
astanapane_10
16-07-2010, 21:56
εδω το συγκριτικο για το E2DL και το DBS V3 Aspherical SST-50
συγνωμη παιδια δεν αντεξα. Οταν εχω χρονο θα παω στο θεμα Dereelight DBS V3 SST-50 για περισσοτερες πληροφοριες και φωτο.
αποσταση?
astanapane_10
16-07-2010, 21:58
???
DBS V3 SST-50 Aspherical:drummer:
astanapane_10
17-07-2010, 01:02
πριν αγορασω το Aspherical lens ειχα διαβασει και ακουσει καποια αρνητικα σχολια.
Αυτο που παντα λαβμανω ως αρχη ειναι οτι αν δεν το δεις μονος δεν κατανοεις τι ειναι πραγματικα αυτο που σε ενδιαφερει.
Καθε τι ειναι φτιαγμενο για καποιο λογο. Το aspherical ειναι για να φωτιζεις αντικειμενα σε μεγαλη αποσταση.
Βγηκα πριν απο λιγο εξω και εντυπωσιαστικα. Εχει εμβελια παρα πολυ μεγαλη, και μπορεις να διαβαθμισεις και την εστιαση.
Το θεμα ειναι οτι για αυτους που ενδιαφερονται για κοντα δεν κανει το aspherical. Αυτο ειναι μονο για μακρυα. Και πραγματικα εγω ειμαι ικανοποιημενος.
Δεν το αλλαζω τωρα αυτο θα εχω πανω στο DBS V3. ειναι πολυ καλο. αν θελω κατι για κοντα εχω πολλους.
:a0210: 600-800 metra ta πιανει?
στα π.χ. 100μετρα εχει ιδιο μεγεθος hotspot με e2dl ? ( με καταλληλη ριθμιση )
astanapane_10
17-07-2010, 17:04
ναι και ασφαλως πιο φωτεινο.
το κουφο με τους asfairical ειναι οτι εχουν μια πολυ λεπτη κορωνα δακτυλιδι....αρκετη για να βλεπεις που πατας ενο "βελονιαζεισ" στοχους....
α! και οσοσ βλεπω μοντες με SST-90 τοσο πιστευω οτι με αυτο το λεντ ειναι πρακτικοι..
satmatrix
18-07-2010, 21:27
Με sst-90 πρεπει να ειναι τεραστιος ο φακος
:violent-smiley-030:
Αυτο μου την σπαει στα καινουργια led
Στο τελος ετσι που πανε δεν βγαζουν φακους αλλα κανονια
θα πρεπει να τους κουβαλαμε με καροτσι
astanapane_10
18-07-2010, 23:43
εκτος και αν βγαλουν αλλες μπαταριες να μπορουν να τους υποστηριξουν αλλα και αλλης ποιοτητας ψυκτρες που να μπορεις να λειτουργεις τον φακο για πολυ ωρα.
Αλλα αυτο φιλοι μου θελει τεχνολογια...που οι φακοι ακομα ειναι στο σταδιο που πρεπει να περασουν ανεμακτα.
Μπαταριες που να βοηθανε και στην ψυξη. Καταλαβενεται τι πρεπει να γινει λοιπον.
Μικρος φακος
Μεγαλο LED
Αλλη μπαταρια υψηλης τεχνολογιας
Ηλεκτρονικη ψυκτρα.
κτλ κτλ
satmatrix
19-07-2010, 01:24
Σιγουρα ετσι ειναι
Αλλιως οτιδηποτε μεγαλυτερο απο εναν DBS,
για μενα δεν εχει νοημα
Παιρνεις εναν προβολεα αλογονου με 15 ευρω
και κανεις μια χαρα την δουλεια σου
Υπαρχει δυνατοτητα με ευγενη (;) μεταλλα νομιζω αλλα παμε σε απαγορευτικα επιπεδα τιμων (αυτα που ακουγονται ανα καιρους οτι υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα στην Ελλαδα και θελουν να τα διεκδικησουν ξενοι).
satmatrix
19-07-2010, 21:11
Νομιζω οτι ειχαν μια πολυ γρηγορη εξελιξη τα led με τα XRE, XPE
Αλλα τωρα ανεβαζουν πολυ την καταναλωση τους με αποτελεσμα να
μην ειναι πλεον τοσο ελκυστικα
Δηλαδη τι να το κανεις με μοντες για το SST-90 στα 9 amper
για να δουλεψει χρειαζεσαι να κουβαλας ολοκληρη βαλιτσα μαζι σου
:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
Να δουμε ποιο θα ειναι το επομενο
:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:
satmatrix
19-01-2011, 00:47
Νομιζω οτι το XML κατι λεει αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα στα 3 Αmper
sifis_samos
14-02-2011, 21:55
Να μερικες beamshots παιδια...
Αριστερα ο solarforce lr2 και δεξια ο κινεζος με τα 6 ευρω...
απο αποσταση 3 μετρα φουλ ζουμαριστος..
http://i279.photobucket.com/albums/kk124/sifis_samos/IMG_0784.jpg
τελειως ξεζουμαριστος
http://i279.photobucket.com/albums/kk124/sifis_samos/IMG_0786.jpg
ξεζουμαριστος απο το μισο μετρο...
http://i279.photobucket.com/albums/kk124/sifis_samos/IMG_0787.jpg
Ποσα lumens βγαζει στο περιπου ο κινεζος;
sifis_samos
15-02-2011, 01:00
Ιδεα δεν εχω!
Ιδεα δεν εχω!
Απλα απο την εμπειρια σας πανω κατω ηθελα να μαθω , για να καταλαβω ενα θηριο των 600-700 λουμενς ποσο θα βαραει.
ergotelis
15-02-2011, 13:32
έχεις κάποιο φακό δικό σου για σύγκριση?
έχεις κάποιο φακό δικό σου για σύγκριση?
Οχι κανεναν ακομη.
Εχω παραγγειλει δυο trust που τους περιμενω.
Απλα μαλλον θα παω σε καποιον βαρβατο καποια στιγμη οποτε θα ηθελα συγκριτικα με τις φωτος του sifis , να ξερω τι να περιμενω.
Παντελής
18-03-2011, 18:51
Παιδιά υπάρχει κάνα πινακάκι που να δείχνει αποχρώσεις απο δέσμες βάσει βαθμών lux?
Δεν επηρεαζουν τα lux την αποχρωση . Μηπως εννοεις κατι αλλο ?
Παντελής
18-03-2011, 19:37
Μακακία είπα το color temperature εννοούσα..
Παντελής
18-03-2011, 22:34
Βρήκα αυτό το ενδιαφέρων..
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?232038-Flashlight-Tint-Color-Reference
Οταν θελησετε να κανουμε μετρηση θερμοκρασιας χρωματος ( με κελβινομετρο) σε φακους στην διαθεση σας .
Παιδιά υπάρχει κάνα πινακάκι που να δείχνει αποχρώσεις απο δέσμες βάσει βαθμών lux?
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?156772-Bin-Coding-Color-Flux-and-Vf-Charts-and-Links-for-Popular-White-LEDs
Θα μπορούσε κάποιος από τους "εμπειρους" εδώ μέσα να σχολιάσει τα δυο βιντεο που επισυνάπτονται
Συγκριτικό Lumintop TD15 (R5) - TD15x (XM-L)
Βιντεο 1 (http://www.youtube.com/watch?v=10UO8FNTPjk)
^^^εδώ δοκιμάζει το, R5 για 2 λεπτά και άλλο τόσο τον xml, από την βεράντα του
Βιντεο 2 (http://www.youtube.com/watch?v=utePFi2-BBI)
^^^εδώ άλλος τύπος δοκιμάζει εναλλάξ τους 2 φακούς, στον κήπο του
Πάντως εμένα το throw του δεύτερου (xm-l) μου φαίνεται εξαιρετικό!!!
ειναι....και περιπου το ιδιο...δες τα reviews του selfbuilt / cpf