View Full Version : Τα πάντα για SUREFIRE
Δε φαίνεται ότι θα δούμε LX1 φέτος. Έχω ξενερώσει απίστευτα... :rolleyes:
http://www.youtube.com/watch?v=YyvRed2ww34
astanapane_10
29-01-2011, 21:14
και εγω για τον lx1 περιμενω αλλα δεν το βλεπω. Το δευτερο εξαμηνο του 2010 δεν εδωσα τιποτα για φακο. αυτο ειναι το μεγαλυτερο ρεκορ που εχω κανει.
Και το λεω γιατι δεν ειδαμε τιποτα νεοτερο και καλυτερο απο οτι ειχαμε. Εαν παρω κατι θα ειναι ο LX1 ή απο nitecore πια που εμπιστευομαι παρα πολυ.
Δεν βγαινει led-εξυπνο με χαμηλη καταναλωση και μεγαλη αποδοση δεν αγοραζω. Τελος.
δεν το νομιζω προς το παρον, φιλε μου. αλλα φακοι με xm-l ειναι σαφως καλυτερη απο φακους με sst-50 ( μεκροτερη καταναλωση ). τωρα πιστευω στο " led-εξυπνο " η τεχνολογια θα φτασει σιγα-σιγα χωρις να κανει μεγαλα αλματα και να το εχουμε π.χ. του χρονου. ομως κανενας δεν ειναι συγουρος για τιποτα...
Τουλάχιστον αν ποτέ βγει ο LX1, να φροντίσουν να βγάζει κοντά στα 200 λούμενς (έστω ανεπίσημα) γιατί με 80 και 110 προσωπικά θα αισθανθώ ότι με δουλεύουν λίγο.
(Βασικά δε νομίζω να γίνει γιατί αν φοράει XR-E δεν πρόκειται να πιέσουν το led για να αντέξει και 30 χρόνια... :rolleyes:)
Μπορεί να αγοράζουμε Surefire για πολλούς λόγους εκτός από τα λούμενς, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι θέλουμε να αποδίδουν τουλάχιστον στο μέσο όρο της εποχής. ;)
και γιατι οχι, εχω δυο e2dl και ο πιο προσφατα αγορασμενος βγαζει πανω απο 250 λουμεν OTF με xr-e r2 led ( εγω μετρισα 270 λουμεν με το δικο μου λουξομετρο στο κουτι που εχω κανει ), ενω το πιο παλιο μοντελο ( 8 μηνες διαφορα ) εχει 230 λουμεν . και οι δυο 2 ωρες runtime, kai ρωτω γιατι να μη βγενει ο lx1 με 1 ωρα runtime και 230-240 OTF lumen???
O LX1 (αν ποτέ υπάρξει) θα είναι 1xCR123. Είναι πιο δύσκολο να αποδόσει τόσο καλά και θα μειωθεί και ο ωφέλιμος χρόνος. Έτσι κι αλλιώς τη SF δε τη νοιάζει να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας, βγάζει κυρίως πράγματα που αφού τα χρησιμοποιήσεις θα τα δώσεις στα παιδιά σου και αυτά στα δικά τους παιδιά... :p
satmatrix
30-01-2011, 10:47
O teomav εχει δικιο θα επρεπε να σου δινουν την επιλογη φωτηνοτητας και ας
μειωνεται ο ωφέλιμος χρόνος..
Απο flashlightconnection για οσους ενδιαφερονται:
Dereelight has supercharged the famous DBS for 2011!
We had Dereelight custom make these for us.
The Cree XR-E R2 LED is back in the DBS,
and the drive current has been increased to 1.5 Amps!
This, along with a newly designed reflector (the same as used for the XM-L and SST-50 versions)
results in an incredible 33,000 lux!
O teomav εχει δικιο θα επρεπε να σου δινουν την επιλογη φωτηνοτητας και ας
μειωνεται ο ωφέλιμος χρόνος..
Απο flashlightconnection για οσους ενδιαφερονται:
Dereelight has supercharged the famous DBS for 2011!
We had Dereelight custom make these for us.
The Cree XR-E R2 LED is back in the DBS,
and the drive current has been increased to 1.5 Amps!
This, along with a newly designed reflector (the same as used for the XM-L and SST-50 versions)
results in an incredible 33,000 lux!
πολυ καλη ειδηση!
Δεν νομίζω ότι έχετε καταλάβει τη φιλοσοφία της Surefire. Δεν την απασχολεί η μάζα, ούτε το να πουλήσει τα περισσότερα κομμάτια στην αγορά. Βγάζει ό,τι θέλει, όταν το θέλει και αυτό είναι.
Θέλεις να πάρεις κάτι που είναι ποιοτικό, έχει άψογη (συνήθως εφ όρου ζωής) υποστήρξη και μπορείς να βασιστείς πάνω του ότι θα δουλεύει όταν και αν το χρειαστείς; Παίρνεις αναμφισβήτητα SF.
Θέλεις κάτι στην αιχμή της τεχνολογίας με τα modes που θέλεις ή κάτι πιο οικονομικό ή πιο χρηστικό για σένα; Παίρνεις κάτι άλλο.
Η Surefire δε θέλει να μπλέξει με τον κάθε χρήστη που θα επικοινωνεί μαζί της και θα της τα πρήζει για το οτιδήποτε. Θέλει συνειδητοποιημένους χρήστες που ξέρουν τι αγοράζουν και γιατί.
Tα συμβόλαια που έχει με τους στρατούς και τις μονάδες ασφαλείας τόσων χωρών, της είναι υπέραρκετα. Απλά βγάζει και κάποια μοντέλα πιο ελκυστικά στον απλό χρήστη για τη διαφήμηση, για να ακούγεται γενικότερα.
και δεν διαφωνω :ernaehrung004:
Παντελής
30-01-2011, 21:41
Δεν νομίζω ότι έχετε καταλάβει τη φιλοσοφία της Surefire. Δεν την απασχολεί η μάζα, ούτε το να πουλήσει τα περισσότερα κομμάτια στην αγορά. Βγάζει ό,τι θέλει, όταν το θέλει και αυτό είναι.
Θέλεις να πάρεις κάτι που είναι ποιοτικό, έχει άψογη (συνήθως εφ όρου ζωής) υποστήρξη και μπορείς να βασιστείς πάνω του ότι θα δουλεύει όταν και αν το χρειαστείς; Παίρνεις αναμφισβήτητα SF.
Θέλεις κάτι στην αιχμή της τεχνολογίας με τα modes που θέλεις ή κάτι πιο οικονομικό ή πιο χρηστικό για σένα; Παίρνεις κάτι άλλο.
Η Surefire δε θέλει να μπλέξει με τον κάθε χρήστη που θα επικοινωνεί μαζί της και θα της τα πρήζει για το οτιδήποτε. Θέλει συνειδητοποιημένους χρήστες που ξέρουν τι αγοράζουν και γιατί.
Tα συμβόλαια που έχει με τους στρατούς και τις μονάδες ασφαλείας τόσων χωρών, της είναι υπέραρκετα. Απλά βγάζει και κάποια μοντέλα πιο ελκυστικά στον απλό χρήστη για τη διαφήμηση, για να ακούγεται γενικότερα.
Δεν είναι το θέμα αν δεν θέλει να μπλέξει με διάφορους που θα την ταλαιπωρούν σαν εταιρία αλλά γιατί δεν προσθέτει λούμεν σε αυτούς τους φακούς που βγάζει στο κοινό.Όλοι το ζητουν αυτό και αναρωτιέμαι ο στρατός δεν θέλει παραπάνω φωτεινότητα ή έστω την επιλογή.Επίσης προσωπική μου γνώμη δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα τους φακούς παραγωγής της surefire με τα ελάχιστα λούμεν να κοστίζουν 200+ ευρώ.Σίγουρα το κόστος παραγωγής δεν είναι η φωτεινότητα αλλά πολλά περισσότερα τα οποία πιστεύω και άλλες εταιρίες τα έχουν,όχι όλες αλλά σιγουρα κάποιες.
εφ όρου ζωής - καμια! και αυτο δεν ειναι λιγο!
Για το κοστος...υπολογιστε και το κοστος του Σερβις, το κοστας της διαφημισης και την χασουρα της εταιριας οταν πουλα ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ μονο κια μονο να παρει το συμβολαιο
Ο στρατος και η αστυνομια θελουν μεν φωτεινοτηατ αλλα κυριως throw
Αλλα μεχρι ορσμενα ορια...μπες με 200 λουμεν σε σπιτι παράνομου ριξε το φως σε ενα τζαμι και μετα να δεις τι θα βλεπεις
Θέλει συνειδητοποιημένους χρήστες που ξέρουν τι αγοράζουν και γιατί.
Συγνωμη αλλα να νομιζεις οτι ακοαμ και ο αμερικανικος στρατος ξερει τι θελει εισαι γελασμενος....Ειναι ΠΟΛΥ πιο Brand-loyal και Fad-dependant απο οτι φανατζεσαι κανεις. Το μοτο "would bet my life on it" δινει και παιρνει....*
Για το τελυταιο το επικαλουμαι απο operators contarctors Και αστυνομικους που μιλω καθημερινα σε αλλα φορουμ
* ασχετα αν 1 στους 2 διακοπτες Z41 (του 6Ρ) που ξερω εχουν βγαλει προβληματα.
ειπαμε 80% της τιμης και 80% της φημης τους αξιζουν για μενα
αλλα δεν προκειται να πω για να μην εχουμε Flame wars
ο δευτερος φακος που αγορασα ηταν surefire ( e2dl ) - και μεχρι στημης δεν παιζετε και ειναι ακομα και ανταγωνιστικος - 240 OTF λουμεν, 10500 λουξ ( με κεφαλη 25χιλ. να μη το ξεχναμε ), 2 ωρες runtime, αψογη λειτουργικοτητα!- αυτα δεν εχει ουτε 4seven, nitecore, jetbeam,lumapower,olight k.t.l.
Παντελής
30-01-2011, 22:18
Για το κοστος...υπολογιστε και το κοστος του Σερβις, το κοστας της διαφημισης και την χασουρα της εταιριας οταν πουλα ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ μονο κια μονο να παρει το συμβολαιο
Ο στρατος και η αστυνομια θελουν μεν φωτεινοτηατ αλλα κυριως throw
Αλλα μεχρι ορσμενα ορια...μπες με 200 λουμεν σε σπιτι παρανομου ριξε το φως σε ενα τζαμι και μετα να δεις τι θα βλεπεις
Συγνωμη αλλα να νομιζεις οτι ακοαμ και ο αμερικανικος στρατος ξερει τι θελει εισαι γελασμενος....Ειναι ΠΟΛΥ πιο Brand-loyal και Fad-dependant απο οτι φανατζεσαι κανεις. Το μοτο "would bet my life on it" δινει και παιρνει....*
Για το τελυταιο το επικαλουμαι απο operators contarctors Και αστυνομικους που μιλω καθημερινα σε αλλα φορουμ
* ασχετα αν 1 στους 2 διακοπτες Z41 (του 6Ρ) που ξερω εχουν βγαλει προβληματα.
ειπαμε 80% της τιμης και 80% της φημης τους αξιζουν για μενα
αλλα δεν προκειται να πω για να μην εχουμε Flame wars
Δεν διαφωνώ αλλά μιλάω για τους φακούς για τον απλό αγοραστή ως απλός αγοραστής.Και δεν νομίζω να έχουν εγγύηση ότι δεν θα σε πουλήσουν.Πάντως εγώ δεν έχω surefire και δεν παίρνω όρκους απο την στιγμή που σας βλέπω να γράφεται όλοι τα καλύτερα,απλά σαν αγοραστής δεν δέχομαι τα χρήματα που κοστίζουν.Και δεν είμαι της άποψης ''ε τότε πήγαινε αλλού''.
Δεν είναι το θέμα αν δεν θέλει να μπλέξει με διάφορους που θα την ταλαιπωρούν σαν εταιρία αλλά γιατί δεν προσθέτει λούμεν σε αυτούς τους φακούς που βγάζει στο κοινό.Όλοι το ζητουν αυτό και αναρωτιέμαι ο στρατός δεν θέλει παραπάνω φωτεινότητα ή έστω την επιλογή.Επίσης προσωπική μου γνώμη δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα τους φακούς παραγωγής της surefire με τα ελάχιστα λούμεν να κοστίζουν 200+ ευρώ.Σίγουρα το κόστος παραγωγής δεν είναι η φωτεινότητα αλλά πολλά περισσότερα τα οποία πιστεύω και άλλες εταιρίες τα έχουν,όχι όλες αλλά σιγουρα κάποιες.
Ο στρατός δε θέλει παραπάνω λούμενς. Οι στρατιώτες δε βγαίνουν στην εχθρική περιοχή με φακούς στο χέρι. Χρησιμοποιούν τους φακούς οι μηχανικοί ή οι γιατροί ή όταν κάνουν εκκαθαρίσεις κλειστών χώρων και μέσα στο στρατόπεδο. (To search and rescue είναι άλλο κομμάτι, το οποίo καλύπτεται από τη SF.)
Όσον αφορά τα λούμενς και την τιμή, έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές σ' αυτά, δεν κρίνω σκόπιμο να τα ξαναπούμε, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι για αυτά που προσφέρει η εταιρία, η τιμή είναι εκπληκτικά χαμηλή. Και πίστεψέ με, καμία άλλη εταιρία δεν τα προσφέρει.
Για το τελυταιο το επικαλουμαι απο operators contarctors Και αστυνομικους που μιλω καθημερινα σε αλλα φορουμΑυτό είναι λίγο υπερβολικό.
Το FBI έχει αλλάξει 4 φορές τα τελευταία 10 χρόνια επίσημο πιστόλι, 3 διαφορετικών εταιριών. Έχουν άλλα πιστόλια για άντρες και άλλης μάρκας πιστόλια για γυναίκες που θέλουν μικρότερη ανάκρουση.
Ο αμερικάνικος στρατός άλλες τόσες αλλαγές. Στα μαχαίρια το ίδιο. Στα πολυεργαλεία το ίδιο. Στους φακούς παίζουν διάφοροι...
* ασχετα αν 1 στους 2 διακοπτες Z41 (του 6Ρ) που ξερω εχουν βγαλει προβληματα.Δεν ξέρω ποιούς ξέρεις, αλλά αυτό δε συμβαίνει στους υπόλοιπους. :p
πριν απο 6 μηνες ο διακοπτης του e2dl εβγαλε ενα θοριβο , ενα τριξιμο στο ελλατηριο, οχι οτι χαλασε. με ενα email στην surefire μου στειλανε ενα καινουργιο και χωρις ανακριση. ο κινεζος θα μου ελεγε - βγαλε φοτο, κανε το ενα κανε το αλλο και μετα θα δουμε..
Παντελής
30-01-2011, 22:24
Βρε παιδιά εγώ μιλάω για τους φακούς που βγαίνουν στο κοινό.
Παντελής
30-01-2011, 22:26
Το σέρβις τους σε τι στυλ είναι αν σου χαλάσει κάτι ή αν το χαλάσεις εσύ,το ψάχνουν ή όχι?
Το σέρβις τους σε τι στυλ είναι αν σου χαλάσει κάτι ή αν το χαλάσεις εσύ,το ψάχνουν ή όχι?
2 φορές που χρειάστηκα ανταλλακτικά, μου τα έστειλαν δωρεάν στο σπίτι, στην Αθήνα. Την πρώτη φορά τους είπα κιόλας ότι έφταιγα εγώ που διάλυσα έναν 6PL.
δεν το ψαχνουν, φταις, δεν φταις - δωρεαν επισκευη ή αντικατασταση
Κανεις registration τον φακο ή και ετσι σου αλλαζουν ανταλλακτικα;
δεν ειναι απαραιτητο να κανεις registration
astanapane_10
31-01-2011, 14:51
η surefire ειναι φοβερη στο support.
Αν δεν βγαλει και φετος τον LX1 βλεπω οτι δεν θα τον εχουμε ποτε. Και αυτο γιατι μαλλον κατι αλλο ετοιμαζει ή δεν συμφέρει την εταιρία να δωσει στην αγορα τον LX1.
Ακομα περιμενουμε. Αφου ξερει οτι αν βγαλει τον LX1 θα γινει χαμος στην αγορα.
Μεχρι τοτε ισως παω για τον Ε1Β 110.
Ίσως καλό θα είναι αν προσθέσω κάποια παραλειπόμενα από χθές πράγματα.
1ον
Μπορεί η surefire να θέλει ακόμα να κάνει φακούς που νa αντέχουν γενεές αλλά ποιο το νόημα όταν οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό εμφάνισης ανά εξάμηνο?
Και δεν αναφέρομαι στο θέμα της κατασκευής αλλά στην τεχνολογία των LED και των user interface.
Μήπως έχει ακόμα κολλήσει στην φιλοσοφία του 6Ρ?
Άσχετα τι νομίζει κανείς, αλλά τις μεγαλύτερες πωλήσεις η εταιρία τις κάνει στους Αμερικανούς tactical σκοπευτές που είναι περισσότερο gadgetάκηδες και brand-loyal και trend-followers από οποιοδήποτε χρήστη. Δείτε τι γίνεται στο AR15.com και θα καταλάβετε.
2ον
Θα εκπλαγείτε αλλά σε ένα Poll σε ένα κλειστό φόρουμ επαγγελματιών για τον EDC φακό τους 1 στους 3 κουβαλούσαν Fenix!
3ον
Γιατί έχω την εντύπωση πως το φετινό shot Show ήταν το πρώτο που ο αρxισχεδιαστης ο Paul Kim δεν ήταν εκεί?
Καιρό δεν έχουμε να τον ακούσουμε?
Παντελής
31-01-2011, 22:02
Νομίζω ότι στο 1ον τα λες όλα...
Κώστα, το είπα χτες και θα το ξαναπώ: η Surefire δεν νοιάζεται. Δεν νοιάζεται (ιδιαίτερα) για τις καινούριες τεχνολογίες (επειδή δεν έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο), για τους flashaholics και για την αγορά.
Ουσιαστικά το ερώτημα δεν είναι αν έχει κολλήσει, αλλά αν θα ενδιαφερθεί για τους flashaholics. Mε μοναδική εξαίρεση τους Titans, η απάντηση μάλλον είναι ΠΟΤΕ. Είναι το πιο δύσκολο κοινό και πραγματικός pita να τους ευχαριστήσει.
Μη ξεχνάμε ότι βγάζει και μπαταρίες, οπότε εξωτικά μοντέλα με επαναφορτιζόμενες δε θα δούμε.
2) Υπάρχουν επαγγελματίες και επαγγελματίες... Η Fenix πάντως είναι πολύ καλή επιλογή. Καλά πράγματα, σχετικά οικονομικά και διαθέσιμα παντού.
Προφανώς δεν εννοώ ότι όποιος δεν έχει SF δεν είναι επαγγελματίας, απλά αμφισβητώ τον επαγγελματισμό πολλών επαγγελματιών. ;)
3) Ο PK δεν ασχολείται ιδιαίτερα ενεργά με τη Surefire πια. Έχει αφοσιωθεί στην ICON, κυρίως στο σχεδιασμό των νέων μοντέλων.
astanapane_10
01-02-2011, 01:09
Αν δεν έχεις surefire δεν καταλαβαίνεις τι είναι φακός. Εγώ δεν θα μιλήσω για φενιξ. Είναι τελειωμένη για μένα. Η nitecore μπορεί να είναι πίσω αλλα ποιος ο λόγος να είναι μπροστά; Το ίδιο και η surefire. Μπροστά είναι η lumapower και η dereelight.
Αν κοιτάξουμε όλες τις εταιρίες τότε θα δούμε και το πραγματικό αποτέλεσμα. Τι χρειάζεται ένας χρήστης. ένα μικρό δυνατό και ανθεκτικό φακό που να μπορεί να τον καλύψει για κοντα και μακρυά και για ένα ανεκτό χρονικό περιθωριο. Όλα αυτά πανε κοντα στους surefire και στους nitecore. Μια επαναστατική μέθοδο πατέντα της nitecore είναι το piston. Μόνο αυτό είναι αρκετό να πει άντε γεια σε πολλές εταιριες.
Παντελής
01-02-2011, 08:39
Με γελούν τα μάτια μου? (http://www.surefire.com/30th-Anniversary-Set) και ότι κοίταγα για κανα μοντέλο.Συγνώμη στο συγκεκριμένο πακέτο μου διαφεύγει κάτι?
Price: $590.00
^ Όχι, μια χαρά είναι τα μάτια σου. :p Kακάσχημο, πανάκριβο σετ.
Είναι αυτό που έλεγε ο kospap: απευθύνεται στους κολλημένους. ;) (Έχω δει πολλούς στο CPF που το έχουν πάρει.)
astanapane_10
01-02-2011, 10:58
δεν ειναι για μας αυτα, αν καποιος στην Αμερικη βγαζει 10.000$ το μηνα, παιρνει 2 απο δαυτα και κανα ipad και τα υπολοιπα τα τρωει πατατακια.
Μη ξεχνάμε ότι βγάζει και μπαταρίες, οπότε εξωτικά μοντέλα με επαναφορτιζόμενες δε θα δούμε.
2) Προφανώς δεν εννοώ ότι όποιος δεν έχει SF δεν είναι επαγγελματίας, απλά αμφισβητώ τον επαγγελματισμό πολλών επαγγελματιών. ;)
για το 1ο κοιτα το βιντεο της παρουσιασης...εχει νεο μοντελο με επαναφορτιζομενες λιθιου-ιοντων
για το 2ο....προσωπικα αναφερομουνα σε πραγματικους επαγγελματιες, καμμια σχεση με τους γιαλατζι δημοσιους υπαλληλους στρατιωτικους και αστυνομικους που απο αυτους εχουμε αρκετους στην ελλαδα.
το ζητημα ειναι οτι οντως η εταιρια εχει πιασει το σκεπτικο τους....
"δεν εχω το χρονο να το ψαξω, θα παω στη δοκιμασμενη λυση"
το ζητημα ειναι - με καθολικη ισχυ στον κοσμο των φακων- ειναι το οτι το "δεν εχω το χρονο να το ψαξω" συνοδευτεται στην καλυτερη περιπτωση απο απωλεια επιδοσεων κτλ, που θα κερδιζες με 2 ωρες ερευνα στο δικτυο, και στην χειροτερη με σοβαρα προβληματα ασφαλειας οπως πχ στην περιπτωση των φορτιστων του κιλου και των 2 ευρω.
Παντελής
01-02-2011, 12:22
Εαν προτείνατε σε κάποιον να πάρει τον πρώτο του surefire αλλά ένα και όχι να ξανακοιτάξει για άλλον ποιον θα προτείνατε?
Αναβαθμίσεις σε λέντ δέχονται?
Επαναφορτιζόμενες?Νομίζω κάποτε είχε τεθεί το θέμα.
astanapane_10
01-02-2011, 12:30
για μενα ο EL2 AA. αν θυμαμαι ειναι αυτο που παιρνει 2 ΑΑ.
Αν δεν αρεσει αυτος τοτε τον LX2 δεν το συζητω.
Δεν παιρνουν αναβαθμιση LED μονο κεφαλη. Εγω δεν θα αλλαζα κατι στους 2 παραπανω.
Παιρνουν και οι δυο επαναφορτιζομενες. Εχω τον LX2 και του βαζω 3.0V AW 123.
Παντελής
01-02-2011, 13:07
Αυτό το στένεμα στην κεφαλή τι προσφέρει?
τιποτα....αλλα δεν ξερω γιατι ειναι ετσι απο μηχανολογικης αποψης
γενικα για το ερωτημα σου.....
Στην ελλαδα το πρωτο πραγμα που ρωταω ειναι ΤΙ μπαταριες....
αν μπορει αν φυγει απο τις ΑΑ τοτε και εγω θα ελεγα LX2 (εκτος και αν του πεφτει μεγαλος - διαφορετικα τα μοντελα με την1 μπαταρια)
Οι δυο κλιμακες φωτος και το πως δουλευουν ειναι πολυ iuntuitional για τον νεο χρηστη
Αλλα τιποτα δεν σου δινει την ευελιγια ενος 6Ρ LED....αν ειναια πο τους τυπους που το ψαχνουν λιγο παραπανω με τον καιρο θα τον βελτιωσει...εχω εναν φιλο που χρησιμοποιει εναν στη δουλαια και τωρα παει για μετατροπη με ΑΑ μπαταριες
(Έχω αρχίσει και αισθάνομαι πολύ άβολα με αυτό το θέμα γιατί φαίνεται σα να υποστηρίζω τη Surefire ή να είμαι κολλημένος ή δεν ξέρω τι άλλο...)
kospap, οι επαναφορτιζόμενοι που θα βγουν δεν απευθύνονται στους φανς.
Βγαίνουν και πάλι για επαγγελματίες (φύλακες, σεκιουριτάδες, εταιρίες, κλπ.)
το ζητημα ειναι οτι οντως η εταιρια εχει πιασει το σκεπτικο τους....
"δεν εχω το χρονο να το ψαξω, θα παω στη δοκιμασμενη λυση"
Μια χαρά σκεπτικό το βρίσκω. Παίρνεις κάτι δοκιμασμένο που ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί.
Και στη τελική, μην τρελαθούμε! Πόσοι επαγγελματίες χρειάζονται περισσότερα από τα 80 λούμενς (του στοκ 6PL πχ.) ή τα 200+ του E2DL;
Πόσοι "επαγγελματίες" έβαλαν Fenix, Olight, Eagletac, 4Sevens στα όπλα τους και πήραν τους φακούς στο χέρι και τις μπαταρίες μιλκ σέικ;
Πόσοι επαγγελματίες έχουν χρόνια τα ίδια Scout lights, X series ή M series στοκ ή με Malkoff και δεν έχουν καταλάβει τίποτα;
Πόσοι συγγενείς ή φίλοι δε θα είναι ευχαριστημένοι ή δε θα πουν ουάου με έναν στοκ G2L πχ. σε σχέση με τους άθλιους Philips που παίρνουν από το περίπτερο ή το σουπερ μάρκετ; (αν έχουν καν ένα φακό)
Φυσικά και θέλω έναν LX1 XP-G χτες με 250 OTF και έναν LX2 να φωτίσω το φεγγάρι. Αλλά εγώ και κάποιοι από εσάς δεν είμαστε ούτε ο απλός, ούτε ο μέσος χρήστης.
Πάντα θα θέλουμε κάτι παραπάνω και πάντα θα θέλουμε κάτι στα μέτρα μας, όπως το έχουμε φανταστεί. Γι' αυτούς τους λόγους ίσως η SF δεν είναι η ιδανική εταιρία, υπάρχουν άπειρες λύσεις για να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε κάτι όπως το γουστάρουμε. Το να ζητάμε από μια εταιρία με προκαθορισμένη φιλοσοφία να το κάνει για εμάς, νομίζω δεν έχει νόημα.
astanapane_10
01-02-2011, 19:05
Surefire είναι το κάτι άλλο. Δεν τους αλλάζω. Όταν πάω κάπου που αισθάνομαι ότι πρέπει να έχω ένα φακό παίρνω μαζί τον surefire και τσιμπαω και έναν απο τις άλλες εταιριες όποιον ναναι
Εαν προτείνατε σε κάποιον να πάρει τον πρώτο του surefire αλλά ένα και όχι να ξανακοιτάξει για άλλον ποιον θα προτείνατε?
Αναβαθμίσεις σε λέντ δέχονται?
Επαναφορτιζόμενες?Νομίζω κάποτε είχε τεθεί το θέμα.
εγω θα προτεινα E2DL ( στο LX2 δεν φιξαρει το κουμπι στο tailcap)
astanapane_10
03-02-2011, 11:02
ναι οντως εχει σε μερικα μοντελα απο οτι εχω ακουσει. Αυτο που εχω λειτουργει παντως.
Δεν εννοεί ότι δε δουλεύει, ότι δεν είναι κλίκυ εννοεί.
Στον LX2 ο διακόπτης είναι twisty. Γυρίζεις ή πατάς λίγο για low, γυρίζεις ή πατάς περισσότερο για max.
αιντε να βαλω και το στοιχειο της συζητησης.....
μην νομιζετε οτι οι Surefire ειναι οντως οι καλυτεροι ακομα και κατσκευαστηκα....
Nightpower...σφιχτος, τρελη κατασκευη στο tailcap για αδιαβροχοποιηση και ΤΡΙΠΛΑ λαστιχακια
Pentagonlight (που την εκλεισε η Surefire), Insight και αλλες 9πχ αυτη η ισπανικη που ξεχνω το ονομα της)
ergotelis
03-02-2011, 16:01
εχετε δει το electrolumens blaster ? Επειδή το πήρα τυχαία, είναι κτήνος, έχει πολύ βάρος και φυσικά αντοχή απίστευτη!
οχι φοβαμαι να μπω στη σελιδα του...
η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσουν τα σχεδια του, ειναι πολυ ακατεργαστα αισθητικα....
ΥΣ...α κια να μην ξεχναμε και τους HDS και τους Pila μεταξυ των καλυτερων απο...
Χθες ήταν μέρα διαβάσματος
Εκτός από τα νεότερα για τον armytek predator που έψαξα, κάθισα το πρωί και ξεφύλλισα τον κατάλογο του 2011 της Surefire.
Λοιπόν τίποτα νεότερα για τους προσωπικούς φακούς, εκτός από το την έκδοση Defender του 6PX (έχει δόντια στη κεφαλή) και τους G2ZX και Z2X Combatlight
Αλλά στους στρατιωτικούς φακούς γίνεται ένας χαμός!
καατβαστε τον καταλογο απο εδω (http://www.surefire.com/surefire/content/flash_catalog/2011_SureFire_Catalog-revB.pdf)γιατι μην περιμενετε φωτο απο εμενα
UDR Dominator...(σελίδα 21 του καταλόγου)
Μεγάλος! 2000 Λούμενς, μάλλον με LED SST90
UBR Invictus.... (σελίδα 22 του καταλόγου)
Πολύαναμενόμενος, 800 Λούμενς, μάλλον με LED SST-50 ή MC-E N-bin????
UAR Aviator (σελίδα 23 του καταλόγου)
Τώρα και σε επαναφορτιζόμενη έκδοση με μπαταρία Λιθίου Ιόντων
4 Way Switch (σελίδα 23του καταλόγου)
Ο νέος διακόπτης των παραπάνω…Με απλή πίεση χαμηλή σκάλα και στιγμιαία, με παραπάνω πίεση υψηλή στιγμιαία σκάλα, στο πλάι λίγο χαμηλή μόνιμη, στο πλάι περισσότερο υψηλή μόνιμη…δείτε την φώτο για να το πιάσετε!
(έ ρε δούλεμα που θα φάνε αυτή που μιλάνε για απόλυτη αξιοπιστία στους Surefire! «κοίτα μην στραβώσει το joystick!”
UNR Commander (σελίδα 24 του καταλόγου)
XP-G στα 500 Λούμενς και επαναφορτιζόμενη μπαταρία. (τι έγιναν εκείνα το OTF Lumens που μας είχε συνηθίσει η εταιρία?)
Στη σελίδα αυτή φαίνεται και ο φορές-αντάπτορας των μπαταριών CR123 που μπορεί να βάλει κανείς
R1 Lawman (σελίδα 25 του καταλόγου)
XP-G?, επναφορτιζόμενος, με ΔΥΟ διακόπτες. Έναν πίσω και έναν στο σώμα. Και οι δύο προγραμματιζόμενοι. (μάλλον η πλακέτα δηλαδή). Παίρνει ΚΑΙ τον διακόπτη 4 λειτουργιών.
M6LT Guardian (σελίδα 29 του καταλόγου)
Η έκδοση Λεντ του κλασσικού Μ6. μεγάλη ομοιότητα με τον Μ3LTπου είχε MC-Ε
Φακός Κεφαλής Maximus (σελίδα 45 του καταλόγου)
500 Λούμενς, σώμα από Μαγνήσιο και μια μπαταρία Λιθίου-Ιόντων….Τι λογια άραγε?
Φακός Κεφαλής Minimus (σελίδα 49 του καταλόγου)
Warm-White LED!
Φακός πιστολιού X300 Compact (σελίδα 57 του καταλόγου)
Με ΜΙΑ Μπαταρία
ΧΑΜΟΣ στους φακούς όπλων
Βλέποντας των M720V RAID (σελίδα του 45 καταλόγου)
πρόσεξα ότι μάλλον φτάσαμε στους SCi-Fi φακοός.
Διπλά LED (κανονικά και υπέρυθρο) με διαφορετικά Modes και διακόπτη για το καθένα
MVG1 (σελίδα 73 του καταλόγου)
2000 λούμενς, μπαταρία λιθίου ιόντων 3 λειτουργίες με 3 διακόπτες
Τι είναι τούτο ρε παιδιά? Πόσα βαράκια θα πρέπει να χτυπά ο τύπος που θα κοτσάρει αυτό το πράγμα στο όπλο του? 1,42 ΚΙΛΑ? Ούτε σε πολυβόλα θέλουν να κοτσάρουν τέτοιο πράμα.
V-SERIES KM CONVERSION HEADS (σελίδα 79 του καταλόγου)
Κεφαλές μετατροπής φακών με Διπλά LED (κανονικά και υπέρυθρο) με διαφορετικά Modes και διακόπτη για το καθένα
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! Ότι χρειάζεται ο σύγχρονος μαχητής που τώρα πια δουλεύει 100% και στο σκοτάδι (με Night Vision – αλλά όχι στην Ελλάδα).
ΣΧΟΛΙΑ
Λίγες εντυπωσεις.
Παρα-στρατικοποιήθηκαν αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί
Παρα-έγιναν Σύνθετοι. Πολλοί διακόπτες.
Παρα-έγιναν Ακριβοί. Εκτος βεβαιαα απο τα μοντελα 6ΡΧ που εγινα πιο προσιτοι
Κάπου έχουν χάσει τη μπάλα! Πολλά λεντ! Από τη μια K2 TFFC στις κεφαλές Κ4Χ, με κύριο επιχείρημα την αντοχή του Λεντ και το καλό χρώμα του, από την άλλη XP-G στο 1,5Α και σίγουρα απόχρωση 1C.....
To ίδιο και με τους διακόπτες και Interfaces....λες και σχεδιάζουν αντίπαλα στρατόπεδα!
εχω εξηγηση για αυτο αλλα δεν μπορω να γραψω αλλο....
astanapane_10
24-02-2011, 12:08
οποιος προλαβε και εχει παλιους surefire καλως γιατι βλεπω να τα κανουν θαλασσα.
μακαρι να ειχα χρημα...θα ειχα χτυπησει LX2 , aviator, Z2
astanapane_10
24-02-2011, 12:39
εγω ειχα παρει τον LX2 περισυ και να σου πω μονο τον E2DL 200 lumens χρησημοποιω.
Οχι για αλλο λογο αλλα για να το κρατησω στο κουτι του. Δεν ξερεις ποτε. Εχω σκισει ομως το E2DL πραγματικα. Πεφτει κατω? τιποτα. τον πατησα με το αυτοκινητο.....τιποτα. Τον εριξα στις λασπες....τιποτα.....τον εβαλα στο νερο.....δεν επαθε τιποτα.
Αυτα δεν τα κανω με αλλο φακο. Ειδικα να το ριξει με δυναμη κατω. Το εκανα και αυτα για εφφε σε κατι φιλους. οταν επεσε εκανε σαν να εσπασε σε 1000 κομματια....να πω την αληθεια μου φοβηθηκα και εγω...αλλα απο οτι καταλαβα ηταν το κενο απο τις μπαταριες.
Το σηκωσα δεν εχει παθει τιποτα. απο γρατσουνιες λιγες οπως αναμενοταν. αλλα δεν με νοιαζει γιατι τον θελω μαχιμο.
E2DL - πολυ καλο και δυνατο εργαλειο ( δυο στην κατοχη μου )
(έ ρε δούλεμα που θα φάνε αυτή που μιλάνε για απόλυτη αξιοπιστία στους Surefire! «κοίτα μην στραβώσει το joystick!”Το ότι κάποιος (πχ. εγώ) εξέφρασε τη γνώμη του κάποια δεδομένη στιγμή δε σημαίνει ότι ισχύει για πάντα, έτσι δεν είναι;
Έχοντας ρίξει μια γρήγορη - απλή ματιά στον κατάλογο, νοιώθω μπερδεμένος με αυτή την κίνηση της Surefire. Oι πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι είναι ωραίο παιχνιδάκι για λίγο, αλλά όχι σε κάτι που θα χρησιμοποιήσεις για να προστατέψεις τη ζωή σου.
Αν ήμουν LEO θα ήθελα ένα φακό με τζόιστικ; Όχι.
Αν ήμουν στρατιωτικός θα τον ήθελα; Όχι.
Αν πήγαινα κάπου με τους φίλους μου και είχα και άλλους καβάτζα; Σίγουρα.
Αυτή είναι η γνώμη μου και ακόμα και αν μετά από 2 χρόνια αποδειχθεί ότι το τζόιστικ είναι τέλειο, πάλι δε θα είναι στις επιλογές μου.
Εχω σκισει ομως το E2DL πραγματικα. Πεφτει κατω? τιποτα. τον πατησα με το αυτοκινητο.....τιποτα. Τον εριξα στις λασπες....τιποτα.....τον εβαλα στο νερο.....δεν επαθε τιποτα.
Αυτα δεν τα κανω με αλλο φακο. Ειδικα να το ριξει με δυναμη κατω. Το εκανα και αυτα για εφφε σε κατι φιλους. οταν επεσε εκανε σαν να εσπασε σε 1000 κομματια....να πω την αληθεια μου φοβηθηκα και εγω...αλλα απο οτι καταλαβα ηταν το κενο απο τις μπαταριες.Ξέρω έναν τύπο αμερικάνο που έχει μαγαζί με όπλα, φακούς και όλα τα παραφερνάλια. Λοιπόν ο τύπος έχει έναν E2DL σαν EDC φακό.
Όταν ρωτάει κάποιος πελάτης γιατί οι Surefire είναι τόσο ακριβοί, αυτός βγάζει τον E2DL, τον πετάει απέναντι στον τοίχο, πηγαίνει τον μαζεύει, τον ανάβει και λέει: γι' αυτό! :laugh:
Το ότι κάποιος (πχ. εγώ) εξέφρασε τη γνώμη του κάποια δεδομένη στιγμή δε σημαίνει ότι ισχύει για πάντα, έτσι δεν είναι;
εννοεις αν θα ισχυει το θεμα της απολυτης αξιοπιστιας παντα?
αν ναι στο χερι τους ειναι!
αν εννοεις αν θα υπαρχει η αποψη αυτη παντα, ΝΑΙ!
α!καi δεν αναφερομουν σε εσενα......απλα εχω χορταsει αpο Tacticool τυπους ακομα και εδω στο Ελλαντα.
Έχοντας ρίξει μια γρήγορη - απλή ματιά στον κατάλογο, νοιώθω μπερδεμένος με αυτή την κίνηση της Surefire.
Ξερεις απο corporate Management? Ειδικα οταν παρεμβανει στον προσανατολισμο των προιοντων => επιβολη γραμμης στο σχεδιαστηριο?
Μου φαινεται οτι η Surefire πηρε εναν διπλο δρομο...
Απο τη μια η ενσωματωση της τεχνολογιας στις στρατιωτικες εφαρμογες εχει ξεφυγειαπο καθε ρεαλισμο. Επειδη μπορει κανεις να βαει τσιπακια εδω και εκει δεν σημαινει οτι χρειαζετε/πρεπει. Απλα για τις εταιρες ειναι μια better mousetrap. Αυτο εχει αμεση σχεση με τα συμβολαια....ακομα και αν δεν υπαρχουνσκοτεινες διαδρμες υπαρχουν τοσοι γκατζετακηδες/ψωνισμενοι με την τεχνολογια στις επιτροπες που ειναι επιρρεπεις σε καθε τι κανουργιο....εχω μαματο παραδειγμα αλλα ξεφευγει απο το αντικειμενο.
Απο την αλλη ακολουθει την διαδρομη της Leupold...απο την μια αρχισε το outsourcing και προφανως ενεμπλεξε πολυ το corporate Management στη δουλεια...
Δεν ειπα πριν απο καιρο οτι με παραξενεψε οτι αρχισε να μην φαινεται ο Paul Kim,,,φετος δεν νομιζω καν να ηταν στο shotshow
elias74gr
28-02-2011, 00:06
αν δε κάνω λάθος, ο μικρότερος φακός της surefire είναι ο E1B.
θα τον παίρνατε για να τον έχετε πάντα μαζί σας στο τσαντάκι σας ή να στραφω σε κάτι μικρότερο και φυσικά φτηνότερο (το οποίο όμως κάποια στιγμή θα το πετάξεις γιατί θα χαλάσει);
φυσικά για φακό που να μπαίνει στα κλειδιά ούτε για αστείο, έτσι;
Παντελής
28-02-2011, 08:39
αν δε κάνω λάθος, ο μικρότερος φακός της surefire είναι ο E1B.
θα τον παίρνατε για να τον έχετε πάντα μαζί σας στο τσαντάκι σας ή να στραφω σε κάτι μικρότερο και φυσικά φτηνότερο (το οποίο όμως κάποια στιγμή θα το πετάξεις γιατί θα χαλάσει);
Αν δεν θες αποκλειστικά surefire για τα κλειδιά υπάρχουν πολλοί.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72842
ή να στραφω σε κάτι μικρότερο και φυσικά φτηνότερο (το οποίο όμως κάποια στιγμή θα το πετάξεις γιατί θα χαλάσει);
εκτος απο αυτα που ειπε ο παντελης θα ηθελα να προσθεω τα εξης....ολοι οι φακοι που θα δεις εκει ΔΕΝ ειναι απο αυτους που φοβασαι....εχουν εξελιχθει τοσο που στο θεμα τις αξιοπιστιας που δεν τιθεται πια θεμα.
εχω εναν μικρο fenix που παει και στα κλειδια (L0D/LD01) που μου πεφτει απο το τσεπακι 2 φορες την βδομαδα εδω και 4 χρονια!
το πιο πιθανον ειναι να αλλαξεις φακο γιατι μεσα σε 1 χρονο θα εχεις βρει κατι καλυτερο παρα επειδη θα σε αφησει.....ισως και γιατι απο το τριψε τριψε στα κλειδια θα εχει γινει πολυ μαχιμος!
astanapane_10
28-02-2011, 15:22
θα συμφωνησω με τους Παντελη και Κωστα.
Για μενα καλυτερα να μην δωσεις χρηματα για τον Ε1Β αν τον εχεις μονο για τα κλειδια. Ειναι και λιγο μεγαλος για κλειδια. αν βεβαια τον χρησημοποιεις παντου τοτε τον συνιστω.
Εγω εχω βαλει στον ματι να τον παρω αλλα σκεφτομαι τα χρηματα.
Για τα κλειδια υπαρχουν πολλες εταιριες με το 1/3 της τιμης του surefire.
υπαρχει και μια αλλη επιλογη (http://www.flashaholics.co.uk/jetbeam/jetbeam-bk135a.html).
Αν θελεις πολυ φως παρε surefire. Αλλα για μενα προσωπικα ειναι λιγο μεγαλουτσικος για κλειδια.Λεω για μενα γιατι εγω στα κλειδια δεν εχω τιποτα. Μονο ενα κλειδι. Δεν μου αρεσει να γεμισω τα κλειδια με πραγματα.
Ο φακος για μενα ειναι κατι ξεχωριστο. Εχω παντα εναν μεσα στο αυτοκινητο και αλλαζω μπαταριες συχνα.... επαναφορτιζόμενες εννοείται.
elias74gr
01-03-2011, 13:47
σίγουρα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τον Ε1Β στα κλειδιά, λόγω του μεγάλου μήκους. αν ήταν στα 6-7 εκατοστά θα το χρησιμοποιούσα γιατί θα είχα την ισόβια εγγύηση και υποστήριξη της εταιρείας. αφού λοιπόν δεν υπάρχει άλλο μοντέλο της surefire σε μικρότερες διαστάσεις θα κοιτάξω για συνοδευτικό φακό στα κλειδιά από τις γνωστές κινέζικες εταιρείες. αντί του Ε1Β , που από την εταιρεία διαφημίζεται ως δεύτερος (back up) φακός, έχετε να μου προτείνετε κάποιον που να μπορώ να το φέρω συνέχεια μαζί μου εντός της τσάντας μου; επίσης, δεν έχω βρει ποια προδιαγραφή υδατοστεγανότητος πληρεί (οι αντίστοιχει κινέζικοι παίρνουν άριστα εδώ με το IPX8).
χαχα υδατοστεγανοτητα! μπερδεμενη ιστορια...νομιζω η εταιρια λεει για ενα μετρο στο νερο και στην πραξη ειναι 10? αν δεν πας για μακροβουτι αμην μπεις ουτε στον κοπο να το ψαξεις....εισαι καλυμενος
αν θες επιχειρησιακες προδιαγραφες LX2...αν θες νορμαλ E2DL (θα σου το πουν και οι αλλοι)....
στην ουσια και οι δυο ειναι στο μεγεθος τιυ Ε1Β με + 1 μπαταρια
astanapane_10
01-03-2011, 16:37
εγω εχω μπει με τον δικο μου E2DL 200 lumens στο νερο για περισσοτερο απο 1 ωρα καπου στα 3 με 4 μετρα.
Αποτελεσματικος και πολυ καλο φως. το θεμα ειναι να εισαι προετοιμαστενος να εχεις αλλαξει λαστιχακια, δηλαδη να μην ειναι ξερα χωρις λυπανση και να μην εχουν φαγωθει.
Εγω δεν ειχα κανενα προβλημα.
Δεν τους αλλαζω τους surefire με κανεναν.
astanapane_10
03-03-2011, 11:21
να προσθεσω στο προηγουμενο μυνημα, οτι στα 3 με 4 μετρα δεν εμεινα πολυ ωρα πλα ημουν στον νερο για περισσοτερο απο μια ωρα....και ο φακος εκανε βουτιες των 30 δευτερολεπτων συνεχεια στα 3 μετρα.
ψηνομαι παρα μα παρα πολυ να παραγγειλω τον E1B, ξερω θα με βρισετε, αλλα δεν αντεχω αλλο να περιμενω τον LX1.
οχι σε καταλαβαινουμε....ειδκα απο τη στιγμη που δεν τον ειδα στον φετινο καταλογο....
astanapane_10
03-03-2011, 13:30
δεν μπορω να σκεφτω κατι για τον LX1. Δεν καταλαβαινω τι μπορει να εχει γινει και να μην τον εχουν βγαλει εδω και τοσο καιρο. Μονο η Surefire γνωριζει.
Θα κοιταξω να μαθω για το LX1 τωρα που θα γυρισω πισω. Εχω ενα φιλαρακι που εχει ενα καταστημα Army & Navy και εχει οτι εχει κυκλοφορησει απο Surefire. Ισως να εχει καποια παραπανω πληροφορια.
astanapane_10
23-03-2011, 13:46
μου λες ψεματα ετσι δεν ειναι :playingball: (πλακα κανω)
ergotelis
23-03-2011, 14:49
Εσείς θα γίνετε κολλητοί! :D
astanapane_10
23-03-2011, 15:52
τον βλεπω στον υπνο μου τον LX1. εχε χαρη που ασχολουμε με τα ηλεκτρονικα και το σπιτι τον τελευταιο καιρο αλλιως θα ειχα φτασει μεχρι την surefire.
υπομονη, σε 4-5 χρονια θα βγει.
Παντελής
23-03-2011, 22:20
Τόσο τρομερός θα είναι?Θα αξίζει τόση συζήτηση-αναμονή?:cool4:
astanapane_10
24-03-2011, 12:04
Παντελη,
δεν νομιζω να αξιζει αλλα ειναι αυτο που μας τρωει ολους οσους τον περιμενουμε. Η ΑΝΑΜΟΝΗ ειναι αυτο που μας κανει ολους να τον θελουμε. Πιστευω οτι δουλευουν πανω σε καινούρια τεχνολογια LED που θα εχουν κανει με καμια εταιρια συμβολαιο να μην το αποκαλυψουν.
Φαινεται καθαρα οτι απετυχαν στον LX1 version 1 γιαυτο και δεν το εβγαλαν στην φορα.
Φαινεται οτι απετυχαν και στον version 2.
Μαλλον ψαχνονται για καλυτερο LED με καλυτερο κατοπτρο και λενς.
Δεν ξερω ολα ειναι θεωριες. Απλα τις λεμε για να καλυψουμε την καψουρα μας.
Εγω εχω πει οτι οταν βγει θα τον παρω. αλλα που ειναι?
Δεν εχω αγορασει παιδια φακο εδω και ενα εξαμηνο. Δεν εχει βγει κατι που να με καλυψει παραπανω απο αυτους που εχω τωρα. Ο μονο που μπορει να το κανει ειναι ο Lumapower Signature με το ΧΜ πανω.
Μετα να δουμε τι αλλο θα βγει. Κοιταξτε εδω κατι που ψαχνω εδω το τελευταιο εξαμηνο.
Μπορει να χρησημοποιηθει σε καινουργια τεχνολογια φακων πανω στο focus.
Ειναι μεν πανακριβο αλλα αν γινει σωστη δουλει θα αξιζει με το παραπανω τα χρηματα του.
http://pcbmotor.com/
εφωνομιζω οτι παει ολο και πιο πισω λογο αλλων Projects....
πχ....δεν εχει αρκετα Marketshare φιατι απο τη μια ο μεσος χρηστης καλυπτεραι απο τον Ε1Β, σε οπλο δεν μπορεις να τον κοτσαρεις και 3ον ειναι πολυ μικρος για επιχειρησιακη χρηση οπου το μεριδιο το περνουν οι νεοι 6P και G2
astanapane_10
24-03-2011, 14:17
λες Κωστα; θα δειξει. Ελπιζω τουλαχιστον να βγαλουν καποια ανακοινωση η κατι ρε παιδι μου.
Σημερα βρηκα το φιλαρακι μου και τον ρωτησα για τον LX1. Μου ειπε οτι το 2012 θα βγει σε κυκλοφορια, κατα 70% μεσα στο πρωτο εξαμηνο η 100% στο δευτερο προς το τελος του χρονου. Αυτο με καθε επιφυλαξη μιας και μιλαμε για ενα χρονο απο τωρα, αλλα αναμεσα στα αλλα μου ειπε οτι υπαρχει μεγαλη ζητηση για το συγκεκριμενο κομματι, κατι που η Surefire γνωριζει απλα εχει χωθει σε προτεραιοτητα αναμεσα σε αλλα μοντελα κυριως καθαρα στρατιωτικα.
astanapane_10
30-03-2011, 09:34
μαλιστα, αρα παμε για τον Lumapower προς το παρον και βλεπουμε.
Να'σαι καλα. Τουλαχιστον δεν θα περιμενουμε τιποτα, οπως βεβαια αναμενοταν.
Αν παλι μαθω κατι θα πεσει ενημερωση.
Καταφερα να δω και απο κοντα τον Ε2L 2ΑΑ (ειχα παλιοτερα τον E2O με 123) που τσιμπησε ο αδερφος μου και μπορω να πω οτι μου αρεσε. Ειδικα το runtime στο low ειναι πολυ καλο (καπου 50+ ωρες, τεσταρισμενο απο το φιλαρακι μου) και με καλο hi στα 80 lumens για 7-7.5 ωρες. Το κυριοτερο βεβαια (μιας και απεξαρτουμαι και διωχνω οτι 123 εχω) οτι παιρνει ΑΑ μπαταριες. Τα χαζα clip να μην ειχε μονο.. :)
προς τα μεσα με τελη του 2012? κινδυνευει να βγει με παρωχημενο LED!
παιδια, αυξηθηκαν οι τιμες σε αρκετα μοντελα surefire
http://www.surefire.com/Flashlights
χαχαχα! πες μας κατι καινουργιο
Surefire Inflation 2008-2010 (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?205040-SureFire-Inflation)
Surefire Inflation 2010 (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?256833-Surefire-Inflation-PART-2-(2010))
Surefire Inflation 2011 (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?308895-Surefire-2011-Inflation)
δεν ξερω που πανε.......δεν ξερω
2o μερος
παιδια τους E2DL/LX2 ποσο τους ειχατε αγορασει?
astanapane_10
04-04-2011, 15:22
2o μερος
παιδια τους E2DL/LX2 ποσο τους ειχατε αγορασει?
τον LX2 απο Ελλαδα 200 ευρω. Νομιζω οτι ειναι καλη τιμη για Ελλαδα.
Τον E2DL απο Αγγλια, 115 ευρώ. Γιαυτο και πηρα 2.
τον πρωτον e2dl απο Αγγλια - 150 ευρω, το δευτερο απο ebay - 139 δολλαρια.
Τον E2DL απο Αγγλια, 115 ευρώ. Γιαυτο και πηρα 2.
με ταχυδρομικα? απο που, Λεο?
astanapane_10
05-04-2011, 15:58
Teo θα δω και θα σου πω. Τιμη μοναδος ηταν 105 pounds και ειχα ενα κουπονι 5%.
Mετα απο την πρωτη επαφη με τα E2L AA του αδερφου μου, πηρα 3 απο αυτα και μπορω να πω οτι ειναι μια χαρα φακοι. Η ποιοτητα ειναι διχως προηγουμενο (αν και προβλεπω να αφαιρω τα clip που μου σπανε τα νευρα) και η ευκολια των ΑΑ μπαταριων τα βαζει στην πρωτη γραμμη. Το dual mode βολευει πολυ και ακομα και το low ειναι υπεραρκετο για χρηση εντος σπιτιου το βραδυ. Ηδη τα δυο πεταχτηκαν στα αμαξια να κανουν παρεα στους G2, και ενα εμεινε στο σπιτι. Προβλεπω σιγα σιγα να αυξανονται μιας και ειναι αριστα γενικως. Μακαρι να εβγαζαν και μια εκδοση σε nitrolon υλικο οπως τα G2.
astanapane_10
16-04-2011, 21:17
Mετα απο την πρωτη επαφη με τα E2L AA του αδερφου μου, πηρα 3 απο αυτα και μπορω να πω οτι ειναι μια χαρα φακοι. Η ποιοτητα ειναι διχως προηγουμενο (αν και προβλεπω να αφαιρω τα clip που μου σπανε τα νευρα) και η ευκολια των ΑΑ μπαταριων τα βαζει στην πρωτη γραμμη. Το dual mode βολευει πολυ και ακομα και το low ειναι υπεραρκετο για χρηση εντος σπιτιου το βραδυ. Ηδη τα δυο πεταχτηκαν στα αμαξια να κανουν παρεα στους G2, και ενα εμεινε στο σπιτι. Προβλεπω σιγα σιγα να αυξανονται μιας και ειναι αριστα γενικως. Μακαρι να εβγαζαν και μια εκδοση σε nitrolon υλικο οπως τα G2.
E2L AA???
βαλε καμια φωτο να δουμε και κανα beam shot. Ελα μην με αφηνεις ετσι αφου το ξερεις οτι ειμαι τρελος με surefire.:drummer:
Eδω ειναι ο Ε2L ΑΑ της Surefire. Μεγεθος λιγο πιο μακρυς και λεπτος απο τον E2L και στο μακρος του 9P σχεδον. Eχει καποιο παλικαρι ενα βιντεο ανεβασμενο και βαζω και τα beamshots που εχει απο αυτο σε εξωτερικο χωρο. Η αποσταση ειναι 15 ποδια (περιπου 4.5 μετρα).
http://www.flashaholics.co.uk/images/surefire/surefire-e2laa-ha-wh.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/5420/beamc.jpg
Ο Ε2L AA αριστερα σε high mode και δεξια σε low. Στο low δεν διακρινονται και πολλα στον περιβαλλοντα χωρο αλλα στο high μια χαρα τον βλεπω. Δεν τα εχω δοκιμασει ακομα σε εξωτερικο χωρο την νυχτα αλλα και σε εμας ο χωρος ειναι ετσι τριγυρω με πολλα δεντρα και φυση, οποτε λογικα θα εχουν την ιδια αποδοση. Μονη διαφορα ειναι οτι οι δικοι μου ειχαν φορτωμενες Sanyo Lithium AA.
Εδω και το video review..
http://www.youtube.com/watch?v=Hj54CIa71Uo
και τι διαφορες εχεις μεταξυ των ΑΑ λιθιου και αλκααλικων.....με ποιες ειανισ τημενος ο φακος να δουλευει σωστα?
με τις Ενελουπ τι γινεται?
Φανταζομαι οτι με μπαταρίες λιθιου θα εχει την ονομαστικη ισχυ σε output ενω με αλκαλικές ίσως λιγο χαμηλοτερο με παρομοιο runtime? Κατι τετοιο φανταζομαι.
Η Surefire και μπαταρίες λιθίου πάνε χέρι χέρι στο τι προτεινουν να χρησιμοποιεί κάποιος και υπαρχει και recommendation στο manual, αλλα απο την στιγμη που εχω την ευκαιρία να χρησιμοποιώ ότι ΑΑ βρω, δεν θα ξαναμπούν AA λιθίου για όσο ζω.
Και για επαναφορτιζομενες δεν ξερω τι παραπανω αποδοση μπορει να δωσει, αν και μια σκεψη ειναι να δινει περισσοτερο runtime κρατωντας την ίδια ισχύ? Για αυτές στο manual γραφει οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιούνται επαναφορτιζομενες γιατι μπορει να επιφερει βλαβες στην λειτουργία του φακού και μαλλον ειναι για προστασια για την εγγυηση.
astanapane_10
17-04-2011, 18:54
η τιμη του ομως ειναι για αγορα μονο απο Αμερικη.
Δεν εχω ιδεα ποσο θα τον κοστολογουν στην Ελλαδα. Εδω κανει 175-180$ σε retail και 145$ χονδρικη.
astanapane_10
19-04-2011, 22:16
αυτα ειναι, ηταν να το παρω τωρα τον Ιανουαριο που πηγα Μινεαπολις, αλλα το σκεφτομουν. Αλλα τωρα μαλλον το καλοκαιρι που θα ξαναπαω θα τον αγορασω σιγουρα.
Eγω παλι οποτε ερχομαι ελλαδα ειμαι σαν εκπροσωπος της Maglite! Χωνω οπου μπορεις να φανταστεις σε βαλιτσες και σακους πραγματα για συγγενεις μιας και τους εχω μετατρεψει σε φακολατρες, ειδικα με τις led version των 2ΑΑ!
Γεια σας παληκαρια και καλο μεσημερι.Ενας γνωστος μου πουλαει τον SUREFIRE 8NX 435 BK στα 150 ευρω.Αξιζει τα λεφτα σαν φακος; ή να κοιταξω για κατι άλλο;
Γεια σας παληκαρια και καλο μεσημερι.Ενας γνωστος μου πουλαει τον SUREFIRE 8NX 435 BK στα 150 ευρω.Αξιζει τα λεφτα σαν φακος; ή να κοιταξω για κατι άλλο;
Να κοιτάξεις κάτι άλλο
Ειναι μοντέλο περίπου 2005, με ιδιαίτερη μπαταρία Β90 (δυσεύρετη)
Μονο αν είσαι συλλέκτης!
Ο αντίστοιχος (νεώτερος) από το ίδιο υλικό (Nitrolon) είναι ο G2 / G2X pro και είναι πολύ καλύτερος (ο δε G2 και αναβαθμίσιμος με εναλλάξιμη κεφαλή/LED)
ευχαριστω asot για την απαντηση σου.Αξιζει να τον αγορασεις;
Μονο αν είσαι συλλέκτης!
Ο αντίστοιχος (νεώτερος) από το ίδιο υλικό (Nitrolon) είναι ο G2 / G2X pro και είναι πολύ καλύτερος (ο δε G2 και αναβαθμίσιμος με εναλλάξιμη κεφαλή/LED) και σε κόστη αρκετά χαμηλότερα!!!
Δες ^^^
Φυσικά, υπάρχει πληθώρα μοντέλων Surefire αλλα και πολλών άλλων φακών (ως τα 150 ευρώ) με πολύ καλύτερες δυνατότητες!
μπορεις να μου προτεινεις ενα μεχρι 120 ευρω;Με μεγαλη διαρκεια μπαταριας και μεγαλη ακτινα δρασης.
μπορεις να μου προτεινεις ενα μεχρι 120 ευρω;Με μεγαλη διαρκεια μπαταριας και μεγαλη ακτινα δρασης.
Ψαχνεις μονο σε SUREFIRE?
Από εξωτερικό (μέσω Ιντερνετ) μπορείς να κάνεις αγορές?
Αυτά τα thread τα 'χεις διαβάσει?
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=76666
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=78849
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=75451
Αν σου πω οτι τα εχω διαβασει ολα, θα σου πω ψεματα.Εχω διαβασει τα περισσοτερα , ομως δεν κατεχω τα περι τεχνικων ορων και δεν καταλαβαινω αρκετα πραγματα γιαυτο εχω αναγκη τις γνωσεις σου για την αγορα ενος αξιοπιστου φακου για αρκετα χρονια.
Υ.Γ.
Ναι μπορω να αγορασω απο εξωτερικο.
αθτα τα δυο δεν πανε μαζι παντα.....ποσο μεγαλη ακτινα και για τι χρηση?
Παντελής
10-05-2011, 20:30
Πόσα μέτρα θέλεις περίπου να βλέπεις μπροστά σου και πόση ώρα υπολογίσεις να χρειάζεσαι την μπαταρία να κρατάει?
καμμια 400 μετρα.οσο για την μπαταρια να ειναι πραγματικος δυμαμιτης
Δεν γινονται ολα αυτά, σωστά... ("πέταγμα" και μεγάλη διάρκεια) και φυσικά θα φύγεις από τα 150 ευρώ...
200 μέτρα βρίσκεις ευκολότερα, με αυτονομία 1-2 ώρες, σε καλύπτει κάτι τέτοιο?
(αλήθεια, εσύ έχεις σκεφτεί αν θα μπορείς να διακρίνεις κάτι μετά τα 200 μέτρα?)
φιλε asot ημουν υπερβολικος επιτηδες.Εννοειται οτι με τα παραπανω ειμαι καλυμμενος.
Δεν παίρνεις και συ έναν Predator (http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=75451)($99) - θα χρειαστείς και μπαταριες, φορτιστη... τα φτασες τα χρήματα που θες...
χαχα! παρε και εσυ ενα ...... μπορεις!
σας ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας και ειδικα τον φιλο asot.
astanapane_10
11-05-2011, 10:48
φιλε gkpapad,
πανω απο 200 μετρα ειναι ανωφελο να δεις.
το θεμα ειναι η διαρκεια. Και φυσικα να ξερεις οτι για surefire με τα χαρακτηριστικα που θελεις θα πας πανω απο τα 200 ευρω.
και τι μου προτεινεις δηλαδη;
astanapane_10
12-05-2011, 12:42
αν θες surefire τοτε πολλοι απο εδω θα σου πουν τον LX2.
αυτον λεω και εγω. αν θες πιο φθηνο απο LX2 υπαρχει και ο Ε2DL 200 lumens.
Θα μου πεις 200 Lumens????
Τωρα αν θες κατι σε πιο μεγαλο και πιο ακριβο http://www.surefire.com/M3LT-CombatLight
εγω δεν θα τα εδινα αν και ειναι κατι που θελω παρα πολυ.
Δεν ξερω τι θες να κανεις. Και δεν ξερω αν και ενας πολυ μικρος φακουδακος απο Jetbeam ή Nitecore θα σε βολευαν.
Υπαρχουν πολλες εταιριες που βγαζουν μικρους και μεγαλους φακους. Προσεχε να παρεις φακο που να σε βολευουν εσενα οι μπαταριες.
Για παραδειγμα μπορει να μην σε βολευουν οι 18650 ή οι 123 και να εισαι οκ με ΑΑ.
Αλλα μετα πρεπει δεις και την καταναλωση του φακου και το αποδοση της μπαταριας.
Παιζουν πολλα ρολο. Εγω παντως δεν θα επερνα ποτε φακο και το εχω ξαναπει εδω μεσα που να παιρνει πανω απο 2 μπαταριες. Γιαυτο και δεν εχω παρει τον surefire στο λινκ που σου εδωσα.
φιλε astanapane_10 σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,να΄σε καλα.
Καλημέρα,
Είμαι κάτοχος ενος urfire C2 centurion. μήπως μπορεί να με βοηθήσει καποιος στο που μπορώ να βρώ ανταλλακτικά λαμπάκια 6V;(κατά προτίμηση online).
Ευχαριστώ :worshippy:
γιατι δεν του βαζεις ενα module P60 led και να ησυχασεις με τα καμμενα λαμπακια. θα αυξηθει φωτεινοτητα και runtime!
γιατι δεν του βαζεις ενα module P60 led και να ησυχασεις με τα καμμενα λαμπακια. θα αυξηθει φωτεινοτητα και runtime!
βρηκες το σωστο ατομα.....θεωρω τον εαυτο μου ειδημονα μια που εχω δεκαδες
βρωμαει ο τοπος απο τα P60 dropins.....εδω (http://flashlightsolutions.blogspot.com/2010/07/led-p60.html)εχει οτι μπορει να χριεαστεις και ακομα περισοοστερα
καλη επιλογη ειναι τα Solarforce XP-G . θα παρεις αυτα με τον λειο ανακλαστηρα, αλλα προσεξε τις προδιαγραφες και την χρηση τους
www.solarforce-sales.com (http://www.solarforce-sales.com/)
αν θες ακομα καλυτερα εχει και αλλα ακροβοτερα, πχ Malkoff Devices (http://www.malkoffdevices.com/shop/dropin-mod-c-1.html?zenid=6e81fc5e9038dbba23bae72737c3a177)
γιατι χρηση το θες? βασικη ερωτηση που επρεπε αν στην ακνω απο την αρχη
μαμωτο εχω ενα πληρη οδηγο αλλα εχει καταστραφει το λινκ..αυριο
elias74gr
27-08-2011, 18:42
οι E1B και LX2 αυνοδεύονται και από θήκη ζώνης; (μάλλον όχι) προσφέρονται από τη SUREFIRE τέτοιες θήκες; γιατί τι να πρωτοχωρέσει σε μία τσέπη; προφυλάσονται και καλύτερα
κοιτα η εταιρια βγαζει θηκες αλλα ειναι γενικα πιο επιχειρησιακες
μπες στη σελιδα του καθε φακου ξεχωριστα και δες τα αξεσουαρ
το χαμεονο αρχειο στην απαντηση για τον panem76
http://www.mediafire.com/?01cd7fz1szf999w
Για τους οπαδούς της SUREFIRE (και όχι μόνο)
Μοντέλα 2012
http://www.youtube.com/watch?v=N1F9ftwTeEE&hd=1
τωρα αυτο το wrist light Με το XPG στα 500 λουμενς δεν μου καθεται καλα
τωρα αυτο το wrist light Με το XPG στα 500 λουμενς δεν μου καθεται καλα
Δεν ελεγε για 500 λουμενς, αλλα και στα 200 λουμενς max που ελεγε οτι δουλευει το ρολογακι, εντυπωσιακο ειναι.
Βεβαια για κανα πενταλεπτο, φανταζομαι, στο μαξ.. :))
σορρυ πεπρεπε να πω η headlamp
Kleistro
07-03-2012, 10:22
Κάντε υπομονή και έρχεται σε λίγο καιρό στην Ελλάδα.
Για τους οπαδούς της SUREFIRE (και όχι μόνο)
Μοντέλα 2012
http://www.youtube.com/watch?v=N1F9ftwTeEE&hd=1
επειδη η surefre ειναι λιγο "θολη" στο νεο της καταλογο, μπορεις να μας πεις τι LED φοραν τα νεα μοντελα?
Kleistro
07-03-2012, 11:38
Είναι πολύ θολή και δεν μπορώ να σε βοηθήσω, περιμένω καταλόγους έντυπους και σε PDF υψηλής ανάλυσης από SUREFIRE, θα προσπαθήσω να τον ανεβάσω.
επειδη η surefre ειναι λιγο "θολη" στο νεο της καταλογο, μπορεις να μας πεις τι LED φοραν τα νεα μοντελα?
Kleistro
07-03-2012, 11:46
Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι ο P2X Fury 500Lumens είναι ανεπανάληπτος, δεν υπάρχει κανένα νεκρό σημείο, μα κανένα, πολύ καθαρό φως, ένα φως ούτε κίτρινο αλλά ούτε και κάτασπρο όπως οι περισσότεροι LED της αγοράς. Αντίθετα με τους περισσότερους Led της αγοράς που ''καταστρέφουν'' το τρισδιάστατο του αντικειμένου που φωτίζει κανείς, τα νέα μοντέλα της SUREFIRE δεν το καταστρέφουν, έχουν ένα καινουργιο φως, καμία σχέση με FENIX, ZEBRA, κτλ. Θεωρώ ότι επανήλθε δριμυτερη που λένε, έχει κάνει θαύματα.
ergotelis
07-03-2012, 13:53
Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι ο P2X Fury 500Lumens είναι ανεπανάληπτος, δεν υπάρχει κανένα νεκρό σημείο, μα κανένα, πολύ καθαρό φως, ένα φως ούτε κίτρινο αλλά ούτε και κάτασπρο όπως οι περισσότεροι LED της αγοράς. Αντίθετα με τους περισσότερους Led της αγοράς που ''καταστρέφουν'' το τρισδιάστατο του αντικειμένου που φωτίζει κανείς, τα νέα μοντέλα της SUREFIRE δεν το καταστρέφουν, έχουν ένα καινουργιο φως, καμία σχέση με FENIX, ZEBRA, κτλ. Θεωρώ ότι επανήλθε δριμυτερη που λένε, έχει κάνει θαύματα.
Όλα αυτά που λες είναι πολύ σχετικά, η αγορά των φακών πλέον είναι μεγάλη και υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες να καλύπτουν το 100% των απαιτήσεων του καθενός με αρκετά προϊόντα. Όταν λες δε καταστρέφουν το τρισδιάστατο του αντικειμένου,έχουν ένα καινούργιο φως, τι εννοείς; Επίσης, για τους fenix/zebra που αναφέρεσαι, σε ποια μοντέλα που έχεις δει αναφέρεσαι και συγκρίνεις;
Kleistro
07-03-2012, 14:27
Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμενα μοντέλα FENIX-ZEBRA απλά αναφερα τις εταιρείες στη τύχη, δεν ήθελα να τις κατηγορήσω. Όσο αφορα το τρισδιάστατο, φώτισε ένα αντικείμενο με ένα φακό με λαμπάκι XENON GAS FILLED όπως π.χ τον G2 Nitrolon και φώτισε το ίδιο αντικείμενο με έναν φακό LED, προσπάθησε να δεις το αντικείμενο τρισδιάστατα και στις δύο περιπτώσεις, σίγουρα το κιτρινο φως είναι πιο γλυκό και φωτίζει πιο όμορφα από ότι το άσπρο ( δεν χαλάει τα χρώματα του αντικειμένου που φωτίζεις κτλ). Δοκίμασε το. Οι καινούργιες LED κεφαλές της Surefire δεν έχουν ούτε κίτρινο ούτε ασπρο φως, έχουν μια ενδιάμεση κατάσταση, ένα φως που δεν έχω ξαναδεί στην μεγάλη αυτή αγορά του φακού που προανάφερες. Δεν θα το καταλάβεις 100% αν δεν δεις τους καινούργιους Surefire.
Όλα αυτά που λες είναι πολύ σχετικά, η αγορά των φακών πλέον είναι μεγάλη και υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες να καλύπτουν το 100% των απαιτήσεων του καθενός με αρκετά προϊόντα. Όταν λες δε καταστρέφουν το τρισδιάστατο του αντικειμένου,έχουν ένα καινούργιο φως, τι εννοείς; Επίσης, για τους fenix/zebra που αναφέρεσαι, σε ποια μοντέλα που έχεις δει αναφέρεσαι και συγκρίνεις;
ergotelis
07-03-2012, 16:01
Πιθανότατα εννοείς ΗΙ-CRI led, τα οποία υπάρχουν αρκετό καιρό σε φακούς άλλων εταιριών, απλά οι χρήστες δε τα πολυπροτιμούσαν αφενός λόγω μεγαλύτερου κόστους και αφετέρου λόγω του ότι χάνανε σε συνολικά λουμεν. Ωστόσο είναι αλήθεια πως πολλοί που πήρανε φακούς με τέτοια λέντ δε τα αλλάζουν με τίποτα, γιατί όπως λένε αξίζει τη διαφορά σε λούμεν η πολύ καλύτερη απεικόνιση του τι βλέπεις. Ένα παράδειγμα τέτοιου φακού είναι αυτό από τη ζέμπρα: http://www.zebralight.com/SC80c-AACR123A-Flashlight-85-CRI_p_85.html
(http://www.zebralight.com/SC80c-AACR123A-Flashlight-85-CRI_p_85.html)
Πάντως η Surefire καλά κάνει και το κάνει αυτό το βήμα πιο αποφασιστικά γιατί είναι μεγάλη εταιρεία και πρέπει να ρίξει το βάρος στη ποιότητα, στο κόστος δύσκολα θα καταφέρει να συναγωνιστεί τις άλλες εταιρείες!
η αληθεια ειναι οτι η συγκριση με την ΖΕBRΑ ητανε λιγο αστοχη....δεν ξερω αλλη εταιρια που να προσφερει 3 αποχρωσεις στα μοντελα της και μαλιστα με δηλωμνο το ευρος θερμοκρασιας χρωματος.
Παντως θα σας πω οτι εχω σοβαρες αμφιβολιες για τα Λουμεν που δημοσιευει η surefire στον φετινο καταλογο. Δεν γινεται να βγαζεις 500 OTF απο τον Minimus με XPG και κατοπτρο....
Sorry
Παντως αν εχεις κανενα μοντελο επιδειξης με χαρα θα το βαλουμε κατω εγω ή καποιοι αλλοι
ergotelis
08-03-2012, 01:55
Σωστό Κώστα απλά είναι αδύνατο με xp-g να βγάζει 500 ΟΤF. Είμαι και εγώ σίγουρα κάθετος σε αυτό. Ακόμη και σε led lumen πιστεύω πως δεν είναι εφικτό!!!