PDA

View Full Version : Αναπαραγωγή στα 24p

zafeiros
07-01-2010, 11:16
ΚΑλή χρονιά σε όλους .

Έχω ένα HTPC στημένο πρόσφατα και προσπαθώ να βελτιστοποίησω την αναπαραγωγή Bluray. (CPU INTEL 5300, ATI 4670 ultimate, win 7, shark007, KURO 5090H, σύνδεση HDMI) gia player χρησιμοποιώ MPC-HC και codecs AVC, VC1 του MPC με HA, renderer EVR custom. Έκανα δοκιμές με πολλά αρχεία τόσο BR.iso όσο και mkv
Μέχρι στιγμής η προσπάθεια πάει αρκετά καλά. Τελευταία πειραματίζομαι με το refresh. Έβαλα powerstrip και εφτιαξα ρυθμίσεις 23,976 24, 50.
Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι στα 24Hz η εικόνα κάνει περιοδικά σπασίματα (~1/λεπτό)
στα 23,976 δε κάνει τα ίδια σπασίματα αλλα η αναπαραγωγή μου φαίνεται χειρότερη από αυτή στα 50Ηz (στην ομαλότητα της κίνησης) όπου αυτή την στιγμή μου φαίνεται ότι έχω την καλυτερη αναπαραγωγή.

Είναι λογικό αυτό? ¨Εχει παρατηρήσει κανείς άλλος κάτι αντίστοιχο? Εϊναι θέμα ρύθμισης ή μήπως hardware? PX sε φορουμ κάποιοι λένε ότι η αναπαραγωγή σε 24 της ΑΤΙ πάσχει...

Η μόνη σχετική πληροφορία που μπορώ να δώσω εγώ είναι ότι ότι στα 50Hz η TV εφαρμόζει τεχνικές βελτιστοποίησης ενω στα 24 οχι (όπως λέει το manual της.. drivemode purecinema etc)

nektar
07-01-2010, 11:49
Στείλε 23hz από την ATI.

Πήγαινε στο Desktop & Displays. Δεξί κλικ και configure.
HDTV support και πρόσθεσε το Add 1080p24 format to the Display Manager.

Μετά στις αναλύσεις θα δεις το 23hz (23,976hz).

Για τελειότερα αποτελέσματα εγκατέστησε το reclock.

Οπωσδήποτε στα 50hz βλέπεις λάθος...

zafeiros
07-01-2010, 12:22
Στείλε 23hz από την ATI.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.

Το έκανα αυτό αλλά όταν ενεργοποιώ 23Ηz από το CCC panel δεν βλέπω να αλλάζει το refresh (παραμένει στα 24). Mόνο μέσα από powestrip κατάφερα να σεταρω στα 23,976.

Το reclock το δοκίμασα αλλα εκεί υπάρχουν προβληματα με το DTS ήχο. Θεωρητικά το reclock δεν είναι απαραίτητο εφόσον τόσο η TV όσο και η πηγή δουλέυουν στα 23,976Hz

ΚΑι εγώ συμφωνώ ότι το να μου δείχνει καλύτερή κίνηση στα 50Hz σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος στο σεταπ. αυτό θα ήθελα να βρώ

nektar
07-01-2010, 12:32
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.

Το έκανα αυτό αλλά όταν ενεργοποιώ 23Ηz από το CCC panel δεν βλέπω να αλλάζει το refresh (παραμένει στα 24). Mόνο μέσα από powestrip κατάφερα να σεταρω στα 23,976.

Το reclock το δοκίμασα αλλα εκεί υπάρχουν προβληματα με το DTS ήχο. Θεωρητικά το reclock δεν είναι απαραίτητο εφόσον τόσο η TV όσο και η πηγή δουλέυουν στα 23,976Hz

ΚΑι εγώ συμφωνώ ότι το να μου δείχνει καλύτερή κίνηση στα 50Hz σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος στο σεταπ. αυτό θα ήθελα να βρώ

Υπάρχει πρόβλημα με τους catalyst τους καινούριους στην επιλογή των 23ΗΖ. Το δέχεται αλλά στο drop-down menu σου δείχνει πάλι 24. Το θέμα είναι ότι τα δέχεται τα 23 και μπορείς να το διαπιστώσεις αν εγκαταστήσεις το reclock. To reclock δεν προτείνεται για ψηφιακή έξοδο ήχου αν και παλιότερα που το δούλευα έτσι δεν είχε πρόβλημα. Πάντως να είσαι σίγουρος ότι το 23 το δέχεται η ΑΤΙ απλά δεν στο δείχνει. Την ίδια κάρτα έχουμε...Και την ίδια τηλεόραση.

Babis K.
07-01-2010, 12:41

Στά 50 Hz σου δείχνει καλύτερη κίνηση ή έχεις μειωμένο judder;
Το δεύτερο είναι φυσιολογικό, το πρώτο όχι.

Δημήτρης Δημητρακούδης
07-01-2010, 12:44
Λοιπόν, ο MPC-HC έχει ένα ωραίο εργαλείο για να βλέπεις κατά πόσο έχεις το σωστό refresh, και αυτό συμπίπτει με το framerate του αρχείου σου.

Δείτε εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=49420&stc=1&d=1262860832

Το πάνω κυκλωμένο νούμερο είναι το framerate του αρχείου. Είναι φυσικό να παίζει λίγο - κατά μέσο όρο για ταινίες θα είναι περίπου στα 23,976Hz.

Το δεύτερο κυκλωμένο νούμερο είναι το refresh της τηλεόρασης / PJ / οθόνης.

Εδώ είναι 60Hz, γιατί στα τόσα παίζει η οθόνη μου.

Αν το refresh είναι ρυθμισμένο σωστά (στα 23.976Hz), αυτό θα αναφέρεται εδώ ρητά. Αν είναι στα 24Hz, θα γράφει 24Hz.

Τώρα, όσο αφορά το γράφημα, εδώ είναι σαν πριόνι γιατί γίνεται 3:2 pulldown.

Αν το refresh είναι σωστά ρυθμισμένο, θα έχουμε δυο παράλληλες γραμμές με μικρές διακυμάνσεις.

zafeiros
07-01-2010, 13:15
Στά 50 Hz σου δείχνει καλύτερη κίνηση ή έχεις μειωμένο judder;
Το δεύτερο είναι φυσιολογικό, το πρώτο όχι.

To φαινόμενο στο οποίο αναφέρομαι είναι jerky movement είτε σε αντικείμενα κινούμενα με μικρή ταχυτηττα ή σε panning της κάμερας. Άρα μάλλον εμπιπτουν στην κατηγορία του Judder.

ΓΙατί στα 50Hz θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να είναι μικρότερο το πρόβλημα judder? (συγχώρεσε την άγνοιά μου φίλε είμαι ψιλοάσχετος)

zafeiros
07-01-2010, 13:36
Δημήτρη
Τhanx για το tip. To εργαλειο του MPC-HC είναι πολύ χρησιμο.

Nektar

THanx για το tip οσον αφορά το πρόβλημα με τους CCC drivers 9.12. Θα τσεκάρω την αλλαγή στα 23Hz με το εργαλείο του MPC-HC που πρότεινε ο Δημήτρης.

Δηλαδή εσύ Νεκταρ που έχεις παρόμοιο σεταπ, βλέπεις άψογα 24π σε bluray?

Babis K.
07-01-2010, 13:45
ΓΙατί στα 50Hz θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να είναι μικρότερο το πρόβλημα judder? (συγχώρεσε την άγνοιά μου φίλε είμαι ψιλοάσχετος)

Έχει να κάνει με το ρυθμό ανανέωσης, όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερα. Μακάρι να μπορούσες να παίξεις και στα 120Hz.

Babis K.
07-01-2010, 13:47
Δηλαδή εσύ Νεκταρ που έχεις παρόμοιο σεταπ, βλέπεις άψογα 24π σε bluray?

"24" καί "άψογα" είναι ασυμβίβαστες έννοιες... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon10.gif
Αν δεν υπάρχει frame interpolation σε γρήγορα περάσματα της κάμερας θα βλέπεις το judder της αρκούδας.

nektar
07-01-2010, 13:53
"24" καί "άψογα" είναι ασυμβίβαστες έννοιες... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon10.gif
Αν δεν υπάρχει frame interpolation σε γρήγορα περάσματα της κάμερας θα βλέπεις το judder της αρκούδας.

+1

zafeiros
08-01-2010, 11:44
Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του Νέκταρ. ΑΝ και δείχνει 24 το CCC τελικα΄η συχνότητα είναι 23.967!! Οπότε θα ξεφορτωθώ το POwerstrip

Δημήτρη το utility πολύ χρήσιμο... (σημείωση λειτουργεί μόνο αν έχεις επιλέξει renderer τον EVR custom!!! όχι το απλό EVR)

Τώρα με το θέμα ποιο ρεφρεσ 50 η 23,967 είναι καλύτερο στο δικό μου σεταπ για την παρακολούθηση Bluray δεν έχω καταλήξει ακόμα..... χάος
Μάλλον πρέπει να πάρει κανείς υπόψιν του πολλά πράγματα ...
Judder στην γρήγορη κίνηση λόγω του μικρού αριθμού frames/sec της λήψης (24)
Judder στην αργή κίνηση και στα pans λόγω pulldown
κλπ κλπ

Τελικά από ότι είδα στις απαντήσεις σας μάλλον δε γίνεται τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση η κάνω λάθος?
Μήπως να εγκαταλείψουμε τα Home Cinemas και να βλέπουμε μονο κινηματογράφο?

Δημήτρης Δημητρακούδης
08-01-2010, 12:08
Και στον κινηματογράφο υπάρχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.. όταν πας, πρόσεξε λίγο και θα το παρατηρήσεις.. -bye-

konandrio
08-01-2010, 12:08
Ριξε και μια ματια εδω (http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1060351&postcount=84), σε μ ενα πανε αρκετα καλα τα πραγματα.

Γιάννης Χατζηγεωργίου
08-01-2010, 12:44

Γιατί Μπάμπη?

Αν το μηχανάκι κλειδώνει αληθινά σε ακέραιο πολλαπλάσιο (48,72,96) γιατί να δεις judder? Θολούρα εντάξει, αλλά, judder, γιατί??:nounder::nounder:

Babis K.
08-01-2010, 12:50
Γιατί Μπάμπη?

Αν το μηχανάκι κλειδώνει αληθινά σε ακέραιο πολλαπλάσιο (48,72,96) γιατί να δεις judder? Θολούρα εντάξει, αλλά, judder, γιατί??:nounder::nounder:

Γιατί δεν φτάνουν τα καρέ Γιάννη...
Άν κλειδώσει πολύ καλά η πηγή με το μέσον προβολής, κι όταν λέω καλά εννοώ πολύ καλά και με τα σωστά timings, τότε μπορεί να πετύχεις ομαλή κίνηση αλλά τη θολούρα και το judder δεν τα γλυτώνεις με τίποτε.
Στον κινηματογράφο, που δεν υπάρχει θέμα "κλειδώματος" δεν έχεις judder; Πανικός γίνεται.

(Άλλο πράγμα τα 72 και τα 96 όμως έτσι;)

geoaspro
08-01-2010, 12:54
Λοιπόν, εγώ από την ΑΤΙ στα 23hz βλέπω τέλεια (ΟΚ, το judder με τα 24p υπάρχει) αλλά στα 50hz ή 60hz κάθε ένα - δύο δευτερόλεπτα η ταινία σκαλώνει σαν να χάνει καρέ. Αυτό σημαίνει ότι το pull down δεν λειτουργεί?

Γιάννης Χατζηγεωργίου
08-01-2010, 12:55
Γιατί δεν φτάνουν τα καρέ Γιάννη...
Άν κλειδώσει πολύ καλά η πηγή με το μέσον προβολής, κι όταν λέω καλά εννοώ πολύ καλά και με τα σωστά timings, τότε μπορεί να πετύχεις ομαλή κίνηση αλλά τη θολούρα και το judder δεν τα γλυτώνεις με τίποτε.
Στον κινηματογράφο, που δεν υπάρχει θέμα "κλειδώματος" δεν έχεις judder; Πανικός γίνεται.

Μάλλον κάτι μου διαφεύγει. Απ' όσο γνωρίζω, το judder δημιουργείται από το pulldown 3:2. Τη θολούρα την ''τρώμε'' επειδή είναι λίγα τα καρέ. Στο DVD έχεις judder? Εμένα, τουλάχιστον, η κίνηση των 25 στα 100 Hz μου φαίνεται ζάχαρη. Αυτό που λες για το Σινεμά ισχύει, αλλά πιθανολογώ ότι συμβαίνει διότι δεν έχουμε καλά κλειδώματα...

Δημήτρης Δημητρακούδης
08-01-2010, 13:02
Λοιπόν, εγώ από την ΑΤΙ στα 23hz βλέπω τέλεια (ΟΚ, το judder με τα 24p υπάρχει) αλλά στα 50hz ή 60hz κάθε ένα - δύο δευτερόλεπτα η ταινία σκαλώνει σαν να χάνει καρέ. Αυτό σημαίνει ότι το pull down δεν λειτουργεί?

Στα 50Hz είναι φυσικό να έχεις σκάλωμα κάθε τόσο. Στα 60Hz απλά θα έπρεπε να έχεις λίγο "σπαστή" κίνηση. Είσαι σίγουρος ότι κάνει το ίδιο στα 50 και στα 60Hz?

Δημήτρης Δημητρακούδης
08-01-2010, 13:06
Μάλλον κάτι μου διαφεύγει. Απ' όσο γνωρίζω, το judder δημιουργείται από το pulldown 3:2. Τη θολούρα την ''τρώμε'' επειδή είναι λίγα τα καρέ. Στο DVD έχεις judder? Εμένα, τουλάχιστον, η κίνηση των 25 στα 100 Hz μου φαίνεται ζάχαρη. Αυτό που λες για το Σινεμά ισχύει, αλλά πιθανολογώ ότι συμβαίνει διότι δεν έχουμε καλά κλειδώματα...

To judder υπάρχει γιατί τα 23.976 fps είναι λίγα για να αποτυπώσουν σωστά τη γρήγορη κίνηση. Το pulldown απλά χαλάει την κίνηση επί μονίμου βάσεως, και όχι μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες (σχετικές ταχύτητες κάμερας / θέματος).

Όσο για τα 50i της τηλεόρασης, παρότι λόγω θολούρας μασκάρεται αρκετά το πρόβλημα, εξακολουθεί να υπάρχει. Μου έκανε εντύπωση προχτές το βράδυ, που είδα λίγα λεπτά από το Illusionist που έπαιζε στην παλιά CRT των γονέων μου στην κουζίνα τους. Σε συγκεκριμένες σκηνές, έβλεπα καθαρό judder!

Στο σινεμά δεν υπάρχει θέμα κλειδώματος εξ' ορισμού, καθότι είναι αναλογικό το μέσο. Αν δεν κλείδωνε καλά, θα έφευγε η εικόνα.. :p

Γιάννης Χατζηγεωργίου
08-01-2010, 14:41
To judder υπάρχει γιατί τα 23.976 fps είναι λίγα για να αποτυπώσουν σωστά τη γρήγορη κίνηση. Το pulldown απλά χαλάει την κίνηση επί μονίμου βάσεως, και όχι μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες (σχετικές ταχύτητες κάμερας / θέματος).

Όσο για τα 50i της τηλεόρασης, παρότι λόγω θολούρας μασκάρεται αρκετά το πρόβλημα, εξακολουθεί να υπάρχει. Μου έκανε εντύπωση προχτές το βράδυ, που είδα λίγα λεπτά από το Illusionist που έπαιζε στην παλιά CRT των γονέων μου στην κουζίνα τους. Σε συγκεκριμένες σκηνές, έβλεπα καθαρό judder!

Στο σινεμά δεν υπάρχει θέμα κλειδώματος εξ' ορισμού, καθότι είναι αναλογικό το μέσο. Αν δεν κλείδωνε καλά, θα έφευγε η εικόνα.. :p

Αν θυμάμαι καλά ένα παλιότερο σχόλιο του Γιάννη, ήταν ότι το Σινεμά παίζει στα 48 Hz.

Δημήτρη, την κουβέντα αυτή την έχουμε κάνει αρκετές φορές. Φυσικά, δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σας, απλώς, διατυπώνω κάτι που βλέπω. Το judder το είδα πρώτη φορά με την έλευση του HD (ίσως γιατί δεν πηγαίνω Σινεμά πολύ συχνά). Αυτό που έβλεπα, όσον αφορά την κίνηση (κάθετη, οριζόντια της κάμερας, ή στην κίνηση των πρωταγωνιστών) δεν το έβλεπα στο DVD. Δεν είναι θέμα θολούρας ή μη. Η θολούρα προέρχεται από τα 24 καρέ που είναι, όντως, λίγα. Ακόμα και μασκαρισμένη να είναι η εικόνα λόγω θολούρας, όπως λες, το σπάσιμο στο πανάρισμα δεν σου ξεφεύγει.

Το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρως αισθητό στ' αθλητικά γεγονότα. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχουμε μια κάμερα που λαμβάνει 25 προοδευτικά καρέ το δευτερόλεπτο και ένα φιλμ που ''τραβάει'' το ίδιο γεγονός με 24 καρέ το δευτερόλεπτο. ''Παίζουμε'' το πρώτο στα 100 Hz και το δεύτερο στα 96 Hz. Δεν θα πρέπει φυσιολογικά να έχουμε την ίδια κίνηση???

Δημήτρης Δημητρακούδης
08-01-2010, 15:30
Αν θυμάμαι καλά ένα παλιότερο σχόλιο του Γιάννη, ήταν ότι το Σινεμά παίζει στα 48 Hz.

Ναι, αλλά δεν είναι πραγματικά 48Hz. Τα καρέ είναι σχεδόν 24, αλλά το κάθε καρέ επαναλαμβάνεται ώστε τελικά να έχουμε 48Hz. Ακριβώς όπως στους προβολείς, οι οποίοι πολλές φορές πηγαίνουν 24 χ 3 ή και παραπάνω.

Το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρως αισθητό στ' αθλητικά γεγονότα. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχουμε μια κάμερα που λαμβάνει 25 προοδευτικά καρέ το δευτερόλεπτο και ένα φιλμ που ''τραβάει'' το ίδιο γεγονός με 24 καρέ το δευτερόλεπτο. ''Παίζουμε'' το πρώτο στα 100 Hz και το δεύτερο στα 96 Hz. Δεν θα πρέπει φυσιολογικά να έχουμε την ίδια κίνηση???

Ναι, θα έπρεπε. Αλλά στην Ελληνική τηλεόραση, αν δεν κάνω λάθος, οι κάμερες δεν τραβάνε 25 προοδευτικά καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά 50 πεπλεγμένα. Οπότε έχουμε 50i vs. 24p.

Ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος..

takisot
08-01-2010, 15:31
Γιαννη, για το χαμηλο sampling rate των 24fps ειχαμε συζητησει και παλιοτερα στους προβολεις. Δες αυτο το θεματακι:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=11497

JL_?
08-01-2010, 15:39
Mάλλον θα πρέπει να διευκρινιστεί πως υπάρχουν 2 είδη judder:

Το ένα είναι το φυσιολογικό judder των 24 καρέ, το οποίο υπάρχει και στον κινηματογράφο και στις PAL μεταφορές των κινηματογραφικών ταινιών και ουσιαστικά αποτελεί την χαρακτηριστική κίνηση που έχουμε συνηθίσει στον κινηματογράφο με φιλμ και το άλλο είναι το telecine judder, που αποτελεί και αυτό που προβληματίζει τους περισσότερους και οφείλεται σε κακή προσαρμογή των 24 καρέ σε διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης, με αποτέλεσμα σπασίματα ή ανισόρροπη απόδοση της κίνησης...

spcav
08-01-2010, 15:39
Υπάρχει πρόβλημα με τους catalyst τους καινούριους στην επιλογή των 23ΗΖ. Το δέχεται αλλά στο drop-down menu σου δείχνει πάλι 24. Το θέμα είναι ότι τα δέχεται τα 23 και μπορείς να το διαπιστώσεις αν εγκαταστήσεις το reclock. Πάντως να είσαι σίγουρος ότι το 23 το δέχεται η ΑΤΙ απλά δεν στο δείχνει. Την ίδια κάρτα έχουμε...Και την ίδια τηλεόραση.
Από τις δοκιμές μου με τις 5870 (ειχα δοκιμάσει 2-3 Catalyst τότε – πριν τους 9.12 – ίσως και τους 9/11) ΔΕΝ ίσχυε αυτό που λες.

Είτε 23 είτε 24 επέλεγες, κλείδωνε στα 24 (και ποτέ στα 23,796).

Και το επιβεβαίωνα με τον καλύτερο τρόπο: Τον Lumagen.

Και φυσικά είχα τα σπασίματα ανά μερικά λεπτά που αναφέρει ο φίλος (το περίεργο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι ο Τάκης, πάλι με 24 και όχι 23,976 έλεγε ότι δεν είχε σπασίματα – εκτός αν είχε ξεχάσει ότι είχε βάλει το Powerstrip και είχε ρυθμίσει στα 23,976).

Επειδή λοιπόν το Powerstrip δεν υποστηρίζει τις 5870 και μάλλον, απ’ λένε οι ίδιοι (είχα ανοίξει σχετικό θέμα στο forum τους) δεν θα της υποστηρίξει ποτε σε επίπεδο Advanced Timing, δεν μπόρεσε να κλειδώσω ποτέ τις 5870 στα 23,976 και αναγκάστικα να ‘γυρίσω΄ σε μία 4ΧΧΧ που δουλεύει με το Powerstrip -> 23,796.

Και όσο κοίταξα στο δίκτυο δεν βρήκα πουθενά αναφορά επιτυχημένου κλειδώματος 5ΧΧΧ στα 23,976.

Άρα λοιπόν ή κάνεις λάθος ή το παραπάνω συμβαίνει μόνο με τις 5ΧΧΧ (και πχ όχι με τις 4ΧΧΧ – αυτό δεν το έχω δοκιμάσει).

Babis K.
08-01-2010, 15:45
Το Reclock πάντως συμφωνεί με το nektar.
(Μιλάω για ΑΤΙ 5750 και Catalyst 9.11 και 9.12).

spcav
08-01-2010, 15:54
ή το παραπάνω συμβαίνει μόνο με τις 5ΧΧΧ (και πχ όχι με τις 4ΧΧΧ – αυτό δεν το έχω δοκιμάσει).
Αυτό ισως εξηγεί πάντως και όσα είχε αναφέρει ο Τάκης...

spcav
08-01-2010, 15:56
Το Reclock πάντως συμφωνεί με το nektar.
(Μιλάω για ΑΤΙ 5750 και Catalyst 9.11 και 9.12).
Ναι, ε;

Πολύ ενδιαφέρον αυτό.

Λες λοιπόν να το έφτιαξαν (στους 9.11-9.12 που μάλλον δεν είχα δοκιμάσει) ; (ή το reclock λέει μπούρδες)

Θα το δοκιμάσω asap!

υγ βεβαια δεν θυμαμαι ποτε τα 23 της ΑΤΙ να έδιναν 23,796 (αλλά πάλι, πάντα έβαλα το pstrip οποτε δεν ειμαι και σίγουρος)

nektar
08-01-2010, 16:00
Ναι, ε;

Πολύ ενδιαφέρον αυτό.

Λες λοιπόν να το έφτιαξαν (στους 9.11-9.12 που μάλλον δεν είχα δοκιμάσει) ; (ή το reclock λέει μπούρδες)

Θα το δοκιμάσω asap!

υγ βεβαια δεν θυμαμαι ποτε τα 23 της ΑΤΙ να έδιναν 23,796 (αλλά πάλι, πάντα έβαλα το pstrip οποτε δεν ειμαι και σίγουρος)

Εμένα από την 8.9 (ακόμα και με την παλιά 2600ΧΤ - τώρα είμαι στην 4670) και πάνω αν θυμάμαι καλά το reclock έδειχνε 23,976. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να κάνει λάθος το reclock γιατί στα 24 δείχνει 24.

spcav
08-01-2010, 16:21
Ναι, δεν το αποκλείω (πάντα έπαιζα με Pstrip οποτε δεν δοκίμαζα τους ΑΤΙ).

Αλλά με τις 5870 σίγουρα ισχυουν όσα λέω.

Οποτε λογικά το ''εφτιαξαν'' και εκεί.

Για να δούμε - Θα ειναι ευχάριστη έκπληξη (ειδικά για το Project που έχω τώρα στο μυαλό μου :p)

Babis K.
08-01-2010, 20:42
Εδώ όλα ανοιχτά... Και MPC-HT και Reclock...

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=49476&d=1262976155

dimitris__
08-01-2010, 22:30
ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ να ξεστραβωθούμε!

Το μυστήριο μέχρι σήμερα "23" στο refresh rate του CCC ήταν το 23,976;
Το έβαλα, και σε συνδυασμό με το show stats του MCP έχω επιτέλους εγγυημένα ΤΕΛΕΙΑ 23,976 χωρίς ούτε 1 τόσο δα κοψιματάκι (έκανε 1 κάθε λεπτό περίπου)

Επιτέλους τέλος στο "λόξυγγα"!

Δημήτρης Δημητρακούδης
09-01-2010, 01:51
Κι όμως. Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, και με εντελώς ηλίθιο τρόπο (23Hz?!?) η Ati το πέρασε στους drivers της.

Οπότε, το Powerstrip χρειάζεται πλέον μόνο όταν υπάρχει κάποιο θέμα με το EDID, και δεν εμφανίζει ο CCC την επιλογή 23Hz.

zafeiros
09-01-2010, 12:30

(Άλλο πράγμα τα 72 και τα 96 όμως έτσι;)

Tο HTPC μου έχει 23.976 (MPC stats kai reclock verified) και η TV μου μπορεί να πιάσει ta 23.976 (όπως έχουν δείξει στο avsforum.com).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσεις εάν το μέσον προβολής σου έχει κλειδώσει καλά? Είναι πιθανόν το πρόβλημα που έχω διαπιστώσει στην αναπαραγωγή στα 23.976 σε σχέση με τα 50 να οφείλεται σε κάτι τέτοιο πρόβλημα?(Υπόψην το πρόβλημα στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι Judder της αρκούδας... είναι μικρά σπασίματα στην ομαλότητα κίνησης χαμηλής ταχύτητας)

PS h Kuro 5090H δεν έχει ξεχωριστή ένδειξη για τα 23,976... ΜΟυ ωγάζει σε κάθε περίπτωση 24

Γιαρίμης Ηλίας
09-01-2010, 23:51
Μια που το ψάχνει πολύς κόσμος το θέμα του συγχρονισμού ...

εξελίσεται ένα προτζεκτ για τον MPC-HC που δείχνει να βελτιώνει την κατάσταση.

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=148221&page=26

http://www.ostrogothia.com/?page_id=1213

http://www.ostrogothia.com/?cat=11

http://www.ostrogothia.com/?page_id=1216

http://www.ostrogothia.com/?page_id=1218

Δεν το δοκίμασα (και ούτε προκειται στο άμεσο μέλλον) αλλά αποτι διαβάζω τα αποτελέσματα είναι ενθαρυντικά.

nektar
10-01-2010, 10:50
Tο HTPC μου έχει 23.976 (MPC stats kai reclock verified) και η TV μου μπορεί να πιάσει ta 23.976 (όπως έχουν δείξει στο avsforum.com).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσεις εάν το μέσον προβολής σου έχει κλειδώσει καλά? Είναι πιθανόν το πρόβλημα που έχω διαπιστώσει στην αναπαραγωγή στα 23.976 σε σχέση με τα 50 να οφείλεται σε κάτι τέτοιο πρόβλημα?(Υπόψην το πρόβλημα στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι Judder της αρκούδας... είναι μικρά σπασίματα στην ομαλότητα κίνησης χαμηλής ταχύτητας)

PS h Kuro 5090H δεν έχει ξεχωριστή ένδειξη για τα 23,976... ΜΟυ ωγάζει σε κάθε περίπτωση 24

Το μέσο προβολή σου κλειδώνει γιατί η κάρτα γραφικών σου δέχεται την ανάλυση. Διαφορετικά δεν δεχόταν η κάρτα γραφικών τα 23,976. Με την ίδια τηλεόραση δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Βεβαιώσου ότι στέλνεις dot by dot στο screen size και δεν το έχεις στο auto. Ίσως αυτό έχει κάποια σημασία...
Δοκίμασε να αλλάξεις και καλώδιο HDMI. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

spcav
11-01-2010, 12:06
Παίδες (Μπαμπη, nektar), τα 23,976 με ρυθμιση 23 στους ΑΤΙ τα έχετε δει σε τι λειτουργικό και τι ver (32-64 bit) ;

Πχ στα 7 το έχετε επιβεβαιωσει και στα 32 και στα 64 bit;

nektar
11-01-2010, 12:08
win7 32-bit

Emilot
11-01-2010, 12:31
Μιας και μπήκα και εγώ στην παρέα των 1080p, να πω ότι σε Win7 32bit, βλέπω το 23, το επιλέγω και μου γυρνάει σε 24 παρόλα αυτά....

Και έχω το κλασικό κόψιμο για 1" κάθε λεπτό...

Νομίζω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα όταν επιλέγω weave deinterlace στις ρυθμίσεις της ΑΤΙ, αλλά πρέπει να το τεστάρω ξανά...

9.11 drivers 3450 AGP....

spcav
11-01-2010, 12:42
Μιας και μπήκα και εγώ στην παρέα των 1080p, να πω ότι σε Win7 32bit, βλέπω το 23, το επιλέγω και μου γυρνάει σε 24 παρόλα αυτά....

Ουπς!

Αυτό ήξερα κι εγω.

Εχεις τσεκαρει όμως που ''πραγματικα'' είσαι (βλ. παραπάνω ποστ) ;

nektar
11-01-2010, 12:42

Και έχω το κλασικό κόψιμο για 1" κάθε λεπτό...

Νομίζω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα όταν επιλέγω weave deinterlace στις ρυθμίσεις της ΑΤΙ, αλλά πρέπει να το τεστάρω ξανά...

9.11 drivers 3450 AGP....

Το δέχεται το 23. Είναι bug των catalyst και σου δείχνει ότι έχει 24. Διάβασε πιο πάνω που το εξηγώ...

Emilot
11-01-2010, 12:49
Το δέχεται το 23. Είναι bug των catalyst και σου δείχνει ότι έχει 24. Διάβασε πιο πάνω που το εξηγώ...

Ααα, οκ, νόμιζα ότι ο προβολέας έδειχνε 24 ενω οι Catalyst στο drop down box, θα έδειχναν 23...

Πάντως και στα 23, το ίδιο θέμα στην κίνηση.....

Babis K.
11-01-2010, 13:19
Παίδες (Μπαμπη, nektar), τα 23,976 με ρυθμιση 23 στους ΑΤΙ τα έχετε δει σε τι λειτουργικό και τι ver (32-64 bit) ;

Πχ στα 7 το έχετε επιβεβαιωσει και στα 32 και στα 64 bit;

Αυτό το screen capture που έχω βάλει παραπάνω είναι με Win7-32bit και Catalyst 9.11.

spcav
11-01-2010, 13:23
Ααα, οκ, νόμιζα ότι ο προβολέας έδειχνε 24 ενω οι Catalyst στο drop down box, θα έδειχναν 23...

Πάντως και στα 23, το ίδιο θέμα στην κίνηση.....

Αρα μηπως δεν έχεις κλειδώσει τελικά στα 23,976;

Emilot
11-01-2010, 13:59
Αρα μηπως δεν έχεις κλειδώσει τελικά στα 23,976;

Αν το κάνω με το powerstrip δείχνει 23.976 το reclock, αλλά τα ίδια...

Επίσης στο MPC δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που δείχνει το refresh rate...

To βράδυ θα γίνει μάχη...

spcav
11-01-2010, 14:20

Επίσης στο MPC δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που δείχνει το refresh rate...

Χμμμ αρα μαλλον εχεις γενικα κάπου θεμα....

Γενικως δεν μου κανει εντυπωση γιατι μου συμβαινει και εμενα κατα καιρους και για διαφορους λόγους το θεμα με τα σπασιματα (και παντα με pstrip και ''σιγουρα'' 23,976).

Ειχα καταληξει ότι ειναι θεμα ΑΤI drivers παντως (χωρις ομως τελικα να το ψαξω πολυ).

Babis K.
11-01-2010, 14:34
Αυτό λέω τόσο καιρό... Το HTPC δεν είναι standalone player.
Εκεί που το έχεις σετάρει και δουλεύει - επιτέλους - μιά χαρά, τσούπ, ένα ωραίο πρωί παθαίνει κρυολόγημα κι αρχίζει τα "βηξήματα".
Όταν το λές αρχίζουν οι ερωτήσεις:
- Τί πείραξες;
- Τίποτε
- Αποκλείεται
- Ναί, καλά...

Έτσι είναι τα HTPC, δυστυχώς. Απλά κάποιοι, που έχουν και κάποιες γνώσεις, όταν έχουν πρόβλημα δεν το λένε και προσπαθούν με βάλε-βγάλε Install-Uninstall να το διορθώσουν μόνοι τους.
Κι όταν τους ρωτάς η απάντηση κλασσική:
- Το δικό μου μιά χαρά δουλεύει, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
- Ναί, αλλά προχθές που άλλαξες drivers.....
- Άααα... αυτό; Ναί μωρέ, δεν ήταν τίποτε... Κάποια updates έκανα, κάποιους drivers άλλαξα κι επειδή δεν γινόταν τίποτε του τράβηξα κι ένα format...
Τώρα όμως μιά χαρά είναι. :p

Emilot
11-01-2010, 14:47
Εκεί που το έχεις σετάρει και δουλεύει - επιτέλους - μιά χαρά, τσούπ, ένα ωραίο πρωί παθαίνει κρυολόγημα κι αρχίζει τα "βηξήματα".
- Τί πείραξες;
- Τίποτε
- Αποκλείεται
- Ναί, καλά...

Έτσι είναι τα HTPC, δυστυχώς. Απλά κάποιοι, που έχουν και κάποιες γνώσεις, όταν έχουν πρόβλημα δεν το λένε και προσπαθούν με βάλε-βγάλε Install-Uninstall να το διορθώσουν μόνοι τους.
- Άααα... αυτό; Ναί μωρέ, δεν ήταν τίποτε... Κάποια updates έκανα, κάποιους drivers άλλαξα κι επειδή δεν γινόταν τίποτε του τράβηξα κι ένα format...

Χαχαχα!! Σε τρώει εσένα τώρα....

Τα έχουμε πει μωρέ έτσι είναι τα ρημάδια τα HTPC, όταν όμως σου "κάτσε" ε??

Babis K.
11-01-2010, 14:51
Χαχαχα!! Σε τρώει εσένα τώρα....

Τα έχουμε πει μωρέ έτσι είναι τα ρημάδια τα HTPC, όταν όμως σου "κάτσε" ε??

Άμα - κι όταν - σου "κάτσει" θα πρέπει να του συμεριφέρεσαι όπως κάνουν έρωτα οι σκαντζόχοιροι... -bye-

nemesi54
11-01-2010, 15:29
- Τί πείραξες;
- Τίποτε
- Αποκλείεται
- Ναί, καλά...

Επαυξάνω επι 1000..!!

Κι εμένα κρυωμένο είναι κανα μήνα τώρα και βαρέθηκα να ψάχνω...
Ούτε που θυμαμαι πόσα έχω αλλάξει μπας και στρώσει αλλά...τίποτα....

Το θέμα είναι, να παρώ WDTV live ή E-Great 34A? :P

spcav
11-01-2010, 15:33
Μπάμπη,

Πάλι τα ίδια θα λέμε (αλλά δεν μπορώ να σε αφήνω να λες τον πόνο σου έτσι ασχολίαστα :p).

Μόνος σου το είπες: Τα μυστήρια μπορεί να αρχίσουν μόνο όταν αλλάξει κάτι και αυτό το κάτι σχεδόν κατά 100% είναι ‘χεράκι’ από τον χρήστη (και το ‘σχεδόν’ πάει σε περιπτώσεις που απλώς δεν παίρνει χαμπάρι ο χρήστης πως βάζει χέρι).

Τωρα το τι ‘παραδέχεται’ ή όχι ο καθένας είναι άλλη, άσχετη, ιστορία.

Εγώ πχ δεν αρέσκομαι να λέω ότι ‘δεν άλλαξα τίποτα’. Πάντα το πειράζω (γιατί η ηδονή του να το φτιάχνω μετά είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες ταινίες που βλέπω – άντε με εξαίρεση αυτές του JJ KoulAbrams :p).

Εγώ πχ μέχρι που άλλαξα τις 4870 και πήγα, προσωρινά, σε μία 4550 οπότε και άλλαξα και driver, δεν είχα κανένα πρόβλημα με την κίνηση στα 24. Το πρόβλημα δλδ προέκυψε από μία καθαρή αλλαγή (driver στην ουσία).

Απλώς από τότε, ποτέ δεν ‘έκατσα’ στα αυγά μου (aka με καμία vga πάνω μερικές εβδομάδες – και να κάτσω και να ασχοληθώ) ώστε να ‘γυρίσω’ στους παλιούς drivers που ξέρω ότι έπαιζαν ΟΚ.

zafeiros
11-01-2010, 15:47

To utility που δείχνει τα stats στον MPC-HC ενεργοποιείται μόνο όταν έχεις επιλεγμένο renderer EVR custom!!! (το έγραψα και πιο πάνω)....

Babis K.
11-01-2010, 15:52
Μπάμπη,

Πάλι τα ίδια θα λέμε (αλλά δεν μπορώ να σε αφήνω να λες τον πόνο σου έτσι ασχολίαστα :p).

Κάνε όσα σχόλια θές... Έχω τόσα χρόνια HTPC κι έχω κατασταλαγμένη άποψη. Κάποιοι άλλοι στρουθοκαμηλίζουν...-bye-

Για να μην σου πώ οτι είναι τρύπιος κουμπαράς... Χιλιάδες Euro έχω ρίξει πάνω του κι όπου νάναι ετοιμάζομαι για καινούρια...
(Sata 3, USB 3, HDMI 4... και "χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε Ευζώνοι" :bigcry:)

takisot
11-01-2010, 15:57
Παντως Μπαμπινο (και κυριως Συριε) καλο ειναι να παιρνουμε κανενα image οταν εχουμε στησει το HTPC configuration και δουλευει σωστα. Ετσι στην χειροτερη θα κανουμε ενα restore και θα λυθουν τα οποια προβληματα..

Δημήτρης Δημητρακούδης
11-01-2010, 16:28
Εγώ αυτά τα λέω χρόνια τώρα.. αλλά εγώ τα λέω, εγώ τα ακούω.. :p

Προσωπικά έχω σωθεί αρκετές φορές από "μυστήρια" προβλήματα, κάνοντας restore παλιότερο image.

spcav
11-01-2010, 16:30
Κάνε όσα σχόλια θές... Έχω τόσα χρόνια HTPC κι έχω κατασταλαγμένη άποψη. Κάποιοι άλλοι στρουθοκαμηλίζουν...-bye-

Μήπως παρακάνεις παρέα με τον Κούλη τελευταία (ή είναι απλώς το ʽου(γκ) γαρ έρχεται….ʼ tm) ; :Εγώ σου περιγράφω γεγονότα και εσύ μου λες και μου ξαναλές τον πόνο σου :p

ΟΚ λοιπόν, εσύ ξέρεις καλύτερα (αφού έχεις και χρόνια HTPCια και είσαι και κατασταλαγμένος) και εμείς λέμε αρλούμπες και στρουθοκαμηλίζουμε :p

Ωρες ώρες που θυμίζεις τον ΦραΠε και το iphone :p

Και εν πάση περιπτώσει αφού έχεις κατασταλαγμένη άποψη και δεν στρουθοκαμηλίζεις γιατί;

Χιλιάδες Euro έχω ρίξει πάνω του κι όπου νάναι ετοιμάζομαι για καινούρια...
(Sata 3, USB 3, HDMI 4... και "χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε Ευζώνοι" :bigcry:)

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω (οι συνεχείς αναβαθμίσεις που κάνεις όσα χρόνια σε ξέρω) δεν θα σου προσφέρουν απολύτως τίποτα (ειδικά για τη χρήση που του κάνεις και καθότι δεν σου αρέσει να το σκαλίζεις ). Τότε γιατί συνεχίζεις να τις κάνεις και γκρινιάζεις κιόλας; Μήπως μικρός δεν σε πήγαινε ο μπαμπάς σου στον ζωολογικό κήπο να βλέπεις τις Στρουμφοκάμηλες και ανέπτυξες στερητικά σύνδρομα; :p

Κι εγώ πχ το αλλάζω συνέχεια το PC και δεν κάνω άλλη χρήση σε σχέση με εσένα αλλά την βρίσκω με το στησιμο του hardware και του software, μου αρέσει ρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε.

(και κυριως Συριε)
Το ακόλουθο

Πάντα το πειράζω (γιατί η ηδονή του να το φτιάχνω μετά είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες ταινίες που βλέπω – άντε με εξαίρεση αυτές του JJ KoulAbrams :p).

Προς υπενθύμιση (όσων δεν καταλαβαίνεις :p).

Πάντως, σοβαρά τώρα, ο Τάκης όντως παράδειγμα που αποδεικνύει όσα λέω. Γενικώς δεν το πειράζει το μηχανάκι (θυμάμαι κάποια στιγμή πρέπει να είχε τους ίδιους Catalyst κοντά 2 χρόνια :p) και είναι αυτός που έχει σπανιότατα πρόβλημα.

PS 1 JJ Rulez

PS 2 Bikos SuckeZ

:p

Babis K.
11-01-2010, 16:50
Εγώ σου περιγράφω γεγονότα και εσύ μου λες και μου ξαναλές τον πόνο σου :p

Δεν λέω τον πόνο μου, την αλήθεια λέω. Όσοι έχουν HTPC καταλαβαίνουν πολύ καλά.

spcav
11-01-2010, 17:15
Κι εγώ ''λέω ψέματα'' και ''δεν καταλαβαίνω'' ε; :p

Έλα ρε Μπάμπη, κρίνεις απλώς ένα αποτέλεσμα για το οποίο ευθύνεσαι κι εσύ.

Anyway, κοιτα να μην το σκαλίζεις (γιατί αν μου πεις ότι δεν το κάνεις θα σου πάρω αφίσα στρουΜΦοκάμηλο :p) και πάρε και ένα image την 1η φορα που θα το στήσεις σωστά και θα είσαι ευτυχής. :)

Emilot
11-01-2010, 22:20
Μώρε Μπάμπη αφού καταβάθος HTPC Lover είσαι....

Όσο για τα φράγκα, είμαι το τέλειο παράδειγμα...

P4 3.2Ghz HT
Asus P4P800 Deluxe(αν θυμάμαι)
Δηλαδή 478 socket...(πιάστο το αυγό)
ΑΤΙ 3450 AGP(φυσικά)

E λοιπόν σε πληροφορώ το έχω απο το 2000-2002(που να θυμάμαι) και του έχω αλλάξει μια κάρτα γραφικών των 60€...

Aπο την πρώτη φουρνιά των 2xxx της ΑΤΙ, έβλεπα απροβλημάτιστα HD με HA και προβλήματα μόνο όταν το σκάλιζα, διότι και εγώ στην συνομοταξία του Σύριου....

Νομίζω στην περίπτωση σου, ταιριάζει γάντι η λύση του Τάκη....

Οπότε πάμε να το φτιάξουμε και παίρνεις image και τέλος.....

Emilot
11-01-2010, 22:34
Όποιος είναι για πειράματα...(Μπάμπη μην ακούς..-bye-)..

Reclock 1.8.5.8
http://sandbox.slysoft.com/beta/SetupReClock1858.exe

1.8.5.8 - 10/01/2010
* New: "24 bit integer padded to 32 bit" in PCM output formats is back - and it works with the original ATI HDMI driver, and probably other HDMI interfaces. Hurrah!
* New: Added option to expand mono to both front speakers
* New: Added "NoVista" registry value where ReClock can be forced to behave as it would under XP with Vista & Windows 7
* Fix: Memory leak in resampler plugin
* Some fixes and improvements

MPC HC 1503
http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64
* FLV splitter: VIDEOINFOHEADER2 fix
* FLV splitter: sign extension fix for negative offsets
* Added support for the FourCC "CCV1" that is used by Haali Media Splitter
* Fixed : crash in MpcVideoDecoder when colorspace was not 420 after decoding
* Added : Real Video decoder in MpcVideoDecoder
* Fixed : broken MOV samples with zipped CMOV atoms
* avoid a possible infinite loop in EVR-CP render
* Added : missing files from rev 1493
* Add : support interlace mode in fullscreen resolution list(thanks to X-Drom)
* Updated : ffmpeg
* Fixed : compilation error in x64
* Fixed : overflow in framerate detection with some MP4 files
* Separate config.h for libswscale
* Fixed : broken compilation in rev 1501
* Changed : internal WVM decoder disable for interlaced files (not supported by ffmpeg)

FFDSHOW 3195
Πλέον με DXVA...

http://www.xvidvideo.ru/ffdshow-tryouts-project-x86-x64/ffdshow-tryouts-project-svn-3195-x86-x64.html

spcav
12-01-2010, 02:19
Να επιβεβαιωσω κι εγω οτι ολα ΟΚ στα 23,976 με 5870!

Emilot
12-01-2010, 13:25
Να επιβεβαιωσω κι εγω οτι ολα ΟΚ στα 23,976 με 5870!

Μμμ, με τι πρόγραμμα Σύριε, ΤΜΤ??

superfundo
12-01-2010, 13:31
Παιδια εγω με μια nvidia 9500gt dxva παντου και 72hz κλειδωμα ολα κυριλε

PanMan
12-01-2010, 13:45
Στο Htpc δεν εχω καν Internet. Παιζω απροβληματιστα στα 24 με vista και εχω να αλλαξω drivers πανω απο 6 μηνες. Μονο 2 προγραμματα installed. Powerdvd 8 και mpc.

PanMan
12-01-2010, 13:47
Καρτα μια 4850.

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 13:49
Παιδια εγω με μια nvidia 9500gt dxva παντου και 72hz κλειδωμα ολα κυριλε

Με ποιο μηχάνημα κλειδώνεις στα 72Hz???

superfundo
12-01-2010, 13:51
Με τον προτζεκτορα
Tο pc monitor κλειδωνει στα 60hz

spcav
12-01-2010, 13:57
Μμμ, με τι πρόγραμμα Σύριε, ΤΜΤ??
Με ΤΜΤ3

Αλλά τι σχέση έχει αυτό (το πρόγραμμα εννοώ με το κλείδωμα / το οτι το 23 των CCC δουλεύει όντως στα 23,976) ;

Εκτός αν εννοείς γενικά αν έκανε σπασίματα κλπ. Αν εννοείς αυτό, είδα κανά 10λεπτο χοντρικά και δεν παρατήρησα κάτι. Άρα δεν κάνει τα σπασίματα ''του 1 λεπτού''. Αλλά φυσικά μπορεί να κάνει αυτά που μου έκανε ανά ~45 λεπτά (τα οποία όμως έτσι κι αλλιώς τα είχα και με τις 4ΧΧΧ άρα είναι άλλο θέμα).

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 13:57
Με τον προτζεκτορα
Tο pc monitor κλειδωνει στα 60hz

Ναι, αλλά με ποιόν προτζέκτορα??

superfundo
12-01-2010, 13:58
Εναν data που εχω
Δεν ειναι home cinema προβολικο

Babis K.
12-01-2010, 14:00
Εναν data που εχω

....γιατί αν ήταν home δεν θα κλείδωνε στα 72... :grinning-smiley-043

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 14:00
Εναν data που εχω

Φαντάζομαι με αναλογική σύνδεση και όχι ψηφιακή (hdmi, dvi)...

superfundo
12-01-2010, 14:01
Γιατι να μην κλειδωνε ;;;; :ernaehrung004:

Ναι η συνδεση ειναι με vga καλωδιο
Το κλειδωμα γινεται καθε φορα απο nvidia control pannel
Παλια με μια Aτι επρεπε να το κανω με powerstrip

Babis K.
12-01-2010, 14:07
Γιατι να μην κλειδωνε ;;;; :ernaehrung004:

Γιατί, εκτός από κάποιους καινούριους που δέχονται 120 Hz, η συντριπτική πλειοψηφία δέχεται 24, 50 και 60 Hz.

superfundo
12-01-2010, 14:10
Δεν το ηξερα αυτο.
Κοιτα αμα δεχονται 60 λογικα με το powerstrip μπορεις να κατεβεις στα 58hz

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 14:24
Δεν το ηξερα αυτο.
Κοιτα αμα δεχονται 60 λογικα με το powerstrip μπορεις να κατεβεις στα 58hz

Γιατί να το κάνεις αυτό?? Τι εξυπηρετεί??:nounder::nounder:

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 14:31
Γιατί, εκτός από κάποιους καινούριους που δέχονται 120 Hz, η συντριπτική πλειοψηφία δέχεται 24, 50 και 60 Hz.

Το βασικό, Μπάμπη μου, δεν είναι που κλειδώνει ο προβολέας, αλλά που τα παίζει. Π.χ. σου φέρνω παράδειγμα το δικό μου ΙΝ76 (μηχάνημα τετραετίας) ο οποίος κλείδωνε κανονικότατα στα 72 Hz μέσω hdmi με τους προπροηγούμενους drivers της Nvidia ( με τους προηγούμενους και τους τωρινούς, όχι!! Καταραμένες αναβαθμίσεις....φτιάχνουν το ένα, χαλάνε το άλλο...). Όμως, δεν είχε πρακτική διαφορά, διότι δεν έβλεπα απολύτως καμμία καλυτέρευση σε θέματα κίνησης από τα 60 Hz. Πιθανολογώ ότι ο προβολέας τα δεχόταν μεν, αλλά τα έπαιζε εσωτερικά στα 60...

superfundo
12-01-2010, 14:32
58=2x24 :grandpa:

Aυτο που λεει ο Γιαννης ειναι σημαντικο γιατι ναι μεν το pc στελνει τη ταδε αναλυση με το ταδε ρεφρες ρειτ αλλα ο σκαλερ του προτζεκτορα μπορει να κανει τιποτα παιχνιδια.

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 14:34
58=2x24 :grandpa:

Μάλλον έχεις ένα θεματάκι με την αριθμητική σου...:D:D-bye-

superfundo
12-01-2010, 14:35
Χαχαχααχ μπερδευτηκα εξαρχης ηθελα να γραψω 48hz
Kαταραμενη ελλειψη τσιγαρου( το εκοψα εδω και 3 μερες)

Babis K.
12-01-2010, 14:35
Το βασικό, Μπάμπη μου, δεν είναι που κλειδώνει ο προβολέας, αλλά που τα παίζει. Π.χ. σου φέρνω παράδειγμα το δικό μου ΙΝ76 (μηχάνημα τετραετίας) ο οποίος κλείδωνε κανονικότατα στα 72 Hz μέσω hdmi με τους προπροηγούμενους drivers της Nvidia ( με τους προηγούμενους και τους τωρινούς, όχι!! Καταραμένες αναβαθμίσεις....φτιάχνουν το ένα, χαλάνε το άλλο...). Όμως, δεν είχε πρακτική διαφορά, διότι δεν έβλεπα απολύτως καμμία καλυτέρευση σε θέματα κίνησης από τα 60 Hz. Πιθανολογώ ότι ο προβολέας τα δεχόταν μεν, αλλά τα έπαιζε εσωτερικά στα 60...

Γιάννη σωστό... Το "δέχεται" είναι λάθος έκφραση... Το "κλειδώνει" όμως είναι σωστή. :D

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 14:38
Χαχαχααχ μπερδευτηκα εξαρχης ηθελα να γραψω 48hz
Kαταραμενη ελλειψη τσιγαρου( το εκοψα εδω και 3 μερες)

Αν μένεις σε σπίτι κάτω από 70 τ.μ., δήλωσέ το καπνιζόντων και ξανάρχισέ το!!!:D:D

Αστειεύομαι, φυσικά. Well done my friend!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Γιάννης Χατζηγεωργίου
12-01-2010, 14:40
Γιάννη σωστό... Το "δέχεται" είναι λάθος έκφραση... Το "κλειδώνει" όμως είναι σωστή. :D

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Σωστός!!!

Ανακαλώ κ. Πρόεδρε....-bye--bye-

superfundo
12-01-2010, 14:43
Παντως εγω στον data βλεπω διαφορα απο τα 60 στα 72hz
Eπισης βλεπω και διαφορα απο την εναλλαγη render στο Media Player Classic
O Haali ειναι πολυ ομαλος και ωραιος αλλα δεν εχω DXVA acceleration

nikolouzosr
12-01-2010, 15:02
Γεια σε όλους,
Με 23hz (23.976) στην ΑΤΙ κατάφερα να έχω το παρακάτω αποτέλεσμα. Tέλειο πiστεύω...

http://img683.imageshack.us/img683/1839/23976.jpg

Emilot
12-01-2010, 15:07
Με ΤΜΤ3

Αλλά τι σχέση έχει αυτό (το πρόγραμμα εννοώ με το κλείδωμα / το οτι το 23 των CCC δουλεύει όντως στα 23,976) ;

Εκτός αν εννοείς γενικά αν έκανε σπασίματα κλπ. Αν εννοείς αυτό, είδα κανά 10λεπτο χοντρικά και δεν παρατήρησα κάτι. Άρα δεν κάνει τα σπασίματα ''του 1 λεπτού''. Αλλά φυσικά μπορεί να κάνει αυτά που μου έκανε ανά ~45 λεπτά (τα οποία όμως έτσι κι αλλιώς τα είχα και με τις 4ΧΧΧ άρα είναι άλλο θέμα).

Μωρέ με ΤΜΤ δεν έχω θέμα, με τα άλλα έχω....

Babis K.
12-01-2010, 15:11
:SFGSFGSF:Έτσι φαίνεται... Τέλειο.

Babis K.
12-01-2010, 15:13
Μωρέ με ΤΜΤ δεν έχω θέμα, με τα άλλα έχω....

Ούτε πρόβλημα lipsync;

Αν δείς οτι δεν τα καταφέρνεις, έλα σπίτι να σου δείξω... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon10.gif

spcav
12-01-2010, 17:46
Ούτε πρόβλημα lipsync;

Αυτο πλέον έχω να το δω πολυυυυ καιρο στο ΤΜΤ 3 (πρακτικά νομίζω δεν υφίσταται από την έκδοση .140 - ηταν νομίζω μάλιστα στα release notes ως bug fix)

nemesi54
12-01-2010, 19:27
Γεια σε όλους,
Με 23hz (23.976) στην ΑΤΙ κατάφερα να έχω το παρακάτω αποτέλεσμα. Tέλειο πiστεύω...

Εμένα γιατί η κόκκινη και παράσινη γραμμή ειναι σαν πριόνι??
Ati 9.12 Catalyst σε 5770 καρτα

Επιπλεον εσενα λεει:
Mixer output NV 12

Ενώ εμένα
Mixer Output:RGB 32

http://i46.tinypic.com/oaocxe.jpg

Έχω βάλει EVR ΠΑΡΟΛΟ που έχω Win XP Pro...!!!

Emilot
12-01-2010, 19:49
Ούτε πρόβλημα lipsync;

Αν δείς οτι δεν τα καταφέρνεις, έλα σπίτι να σου δείξω... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon10.gif

χαχα!!

ούτε πρόβλημα lip sync.....

Σε λίγο ξεκινάω τεστ, έχω 2-3 πραγματάκια για τσεκάρισμα....θα σε πω....

Μέχρι να σου πώ κατέβασε το directx 9c August 2009.....να υπάρχει...
http://www.softwarepatch.com/windows/directx.html

Emilot
12-01-2010, 19:50
Εμένα γιατί η κόκκινη και παράσινη γραμμή ειναι σαν πριόνι??
Ati 9.12 Catalyst σε 5770 καρτα

Επιπλεον εσενα λεει:
Mixer output NV 12

Ενώ εμένα
Mixer Output:RGB 32

Έχω βάλει EVR ΠΑΡΟΛΟ που έχω Win XP Pro...!!!

Καταρχάς ο ένας χρησιμοποιεί DXVA και ο άλλος όχι....για αυτό το NV12...
Για αυτο και το πριόνι, μάλλον.

Δημήτρης Δημητρακούδης
12-01-2010, 21:11
Το "πριόνι" οφείλεται στο ότι το αρχείο που παίζεις είναι στα 25 fps.

Γύρισε το refresh σου στα 50Hz για να παίξει σωστά.

Emilot
12-01-2010, 22:21
Το "πριόνι" οφείλεται στο ότι το αρχείο που παίζεις είναι στα 25 fps.

Γύρισε το refresh σου στα 50Hz για να παίξει σωστά.

Σωστός ο Admin....ούτε που το κοίταξα....!!!-bye-

farflung
12-01-2010, 23:33
εμενα που η οθονη αρνειται πεισματικα να κατεβει απο τα 59/60 στα 1920χ1200
μονο αν κατεβασω αναλυση 1920χ1080 κατεβαινει στα 50 αλλα χαλαει η γεωμετρια της

nikolouzosr
13-01-2010, 10:10
Βοήθεια!!! Με έχει τρελλάνει ο Catalyst της ΑΤΙ. Έχω φτιάξει 2 profiles, το ένα με ανάλυση 1360x768 στα 60Hz (η οποία είναι η native ανάλυση της plasma) για browsing κ.τ.λ. και το άλλο με 1920x1080 στα 23Hz για να βλέπω τα HD μου. Όταν αλλάζω profile μέσω των hotkeys (alt + 1) στα 1360x768 όλα καλά. Όταν όμως αλλάζω στα 1920x1080 πάλι μέσω των hotkeys (alt + 2) τα Hz αντί για 23 πάνε στα 25 και πρέπει να πάω στα properties της κάρτας από τα windows ή από τον catalyst και να τα επαναφέρω στα 23 με το χέρι. Ξέρει κανείς κάτι για τι θέμα;

superfundo
13-01-2010, 10:21
Μια αλλη ερωτηση παιδια αν ξερει κανεις απαντα
Υπηρχε στο αμερικανικο φορουμ ενα thread για ενα σκριπτακι η καποια αλλη ρυθμιση που μεσω Μedia Player Classic υποτιθεται οτι λειτουργουσε σαν software frame doubler για εξομαλυνση της εικονας σε υλικο 24p(οπως το αντιστοιχο φιλτρο του Dscaler για interlaced υλικο δλδ deinterlacing)

Αν ξερει κανεις πως μπορουμε να το κανουμε plz να απαντησει :hmmmm2:

Δημήτρης Δημητρακούδης
13-01-2010, 11:09
Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα στο avsforum (http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1025800) (αν μιλάμε για το ίδιο..) αλλά η μέθοδος φαίνεται να έχει ορατά artifacts αυτή τη στιγμή. Επίσης, θέλει πολύ δυνατό επεξεργαστή..

superfundo
13-01-2010, 11:30
Ευχαριστω θερμα Δημητρη για την απαντηση
Θα το ξεκοκαλισω ολο το thread και θα επανελθω

spcav
13-01-2010, 11:58
Βοήθεια!!! Με έχει τρελλάνει ο Catalyst της ΑΤΙ. Έχω φτιάξει 2 profiles, το ένα με ανάλυση 1360x768 στα 60Hz (η οποία είναι η native ανάλυση της plasma) για browsing κ.τ.λ. και το άλλο με 1920x1080 στα 23Hz για να βλέπω τα HD μου. Όταν αλλάζω profile μέσω των hotkeys (alt + 1) στα 1360x768 όλα καλά. Όταν όμως αλλάζω στα 1920x1080 πάλι μέσω των hotkeys (alt + 2) τα Hz αντί για 23 πάνε στα 25 και πρέπει να πάω στα properties της κάρτας από τα windows ή από τον catalyst και να τα επαναφέρω στα 23 με το χέρι. Ξέρει κανείς κάτι για τι θέμα;
Ειναι το λιγότερο από όλα τα κουλά που βλέπουμε κατά καιρούς.

Στη θέση σου θα ημουν ευτυχής αν είχα μόνο αυτό το πρόβλημα :p

nektar
13-01-2010, 12:02

Για τσέκαρε αν δεν το έχεις κάνει το all Catalyst Control Settings όταν σώζεις το προφίλ.

nikolouzosr
13-01-2010, 12:04
ok. Θα το τεκάρω το απόγευμα. Thanks

Emilot
13-01-2010, 15:32
Λοιπον είδα μεγάλη διαφορά όταν ξετσεκάρω το κουτάκι που αναλαμβανει να κάνει Vsync σε DXVA στο reclock!!!

Σε ταινία χτές 720p, είχα 2 σπασιματάκια.....-bye-

Babis K.
13-01-2010, 15:40
Λοιπον είδα μεγάλη διαφορά όταν ξετσεκάρω το κουτάκι που αναλαμβανει να κάνει Vsync σε DXVA στο reclock!!!

Σε ταινία χτές 720p, είχα 2 σπασιματάκια.....-bye-

Άντε μπράβο, προχωράμε... Που θα πάει; Σιγά-σιγά θα μάθεις... (...και μετά θα τα πείς και στό Σύριο... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon10.gif)

Emilot
13-01-2010, 15:52
Άντε μπράβο, προχωράμε... Που θα πάει; Σιγά-σιγά θα μάθεις... (...και μετά θα τα πείς και στό Σύριο... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon10.gif)

Εγώ ρε φταίω που σας τα λέω....-bye-:BDGBGDB55:

spcav
13-01-2010, 16:22
Τωρα που το λέτε, το VSync στους CCC υποψιάζομαι ότι ίσως είναι υπεύθυνο για τα σπασίματα του ''45 λεπτου''.

Αν και δεν έχει λογικά νόημα, εξ' ου και δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα, παρατήρησα ότι μου κάνει και διάφορα κουλά στο CrossFire, οπότε και σκέφτομαι ότι ίσως είναι η πηγή του κακού...

Long shot αλλά θα το κοιτάξω...

nektar
13-01-2010, 16:51
Τωρα που το λέτε, το VSync στους CCC υποψιάζομαι ότι ίσως είναι υπεύθυνο για τα σπασίματα του ''45 λεπτου''.

Αν και δεν έχει λογικά νόημα, εξ' ου και δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα, παρατήρησα ότι μου κάνει και διάφορα κουλά στο CrossFire, οπότε και σκέφτομαι ότι ίσως είναι η πηγή του κακού...

Βάλε reclock και δεν θα ξαναδείς σπάσιμο ποτέ. Δεν ξέρω όμως αν παίζει με hdmi ήχο.

spcav
13-01-2010, 17:40
Παίζω μόνο ΤΜΤ 3 - BD - HDMI bitstream (οπότε reclock κλπ δεν τα χρειάζομαι).

nektar
13-01-2010, 17:54
Παίζω μόνο ΤΜΤ 3 - BD - HDMI bitstream (οπότε reclock κλπ δεν τα χρειάζομαι).

Καλά να πάθεις τότε :jester:

Από πότε το TMT3 δίνει bitstream? Μόνο το Powerdvd από όσο γνωρίζω το κάνει. Προφανώς το μετατρέπει σε PCM...?

Δημήτρης Δημητρακούδης
13-01-2010, 18:14
Nope.. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η Asus HDAV 1.3, ερχόταν πακέτο με το TMT και φυσικά έβγαζε κανονικά bitstream. Κάποια στιγμή μάλιστα που βγήκε και το TMT3 η Asus το έδωσε σαν δωρεάν upgrade στους κατόχους των HDAV!

Emilot
13-01-2010, 20:04

To τέσταρα χτές και αυτό αλλά μικροδιαφορές....

To aero peek κάνει πολλά θεματάκια τελικά...επίσης...!!

Emilot
14-01-2010, 00:05
Λοιπόν πάει και το stutter...

Στο MPC HC δοκιμάστε τα ακόλουθα(αν μετά τα 23hz έχετε πρόβλημα)

Στο output του MPC, δηλώστε την κάρτα ήχου(directsound ή waveout ή spdif) και όχι το reclock.. Στο reclock όμως να έχετε τσεκάρει την επιλογή..
"Force Reclock to loaded in place of default renderers"
Οπότε θα το φορτώσει έτσι και αλλιώς....

Και δεύτερον δοκιμάστε στο MPC-HC να τσεκάρετε την επιλογή D3D Fullscreen, γιατί by default το Aero Peek την απενεργοποιεί όταν παίζει κάποιο βιντεάκι...

Υ.Γ Mπάμπη περιμένουμε.....:BDGBGDB55:

tmjuju
14-01-2010, 10:15
Με βάλατε στη πρίζα ;-)
To HTPC μου είναι με 780G και είχα είδη MPC HC.
Στους catalyst 9.10 και 9.12 δεν μου έβγαζε επιλογή 23 Hz στην 37 LG 5000
Εγκατέστησα powerstrip, και προσπάθησα να κλειδώσω στα 23,976 . Κλειδώνει μια χαρά – ή έστω αυτή είναι η εντύπωση που μου δίνει το powerstrip.

Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα κατάφερα…
στο MPC HC -> Renderer Settings Display Stats μου δίνει:
Frame rate 23,976 σωστό
Refresh Rate 23,976 … (24 Hz)

Η πράσινη γραμμή είναι σχεδόν ευθεία με ελάχιστες παροδικές (μη περιοδικές) αποκλίσεις.
Σε κάνα δεκάλεπτο δοκιμών δε παρατήρησα προβλήματα… το βράδυ θα ξανα-τσεκάρω.

Ως τότε έχετε κάποια συμβουλή? Το παραπάνω 24 σημαίνει λάθος παραμετροποίησης ?

Δημήτρης Δημητρακούδης
14-01-2010, 10:23
Μια χαρά σε βλέπω.

Αν είχες κλειδώσει στα 24Hz και έπαιζες υλικό 23.976, η μία από τις δύο γραμμές θα συνέκλεινε προς την άλλη μέχρι που όταν την ακουμπούσε θα έκανε ένα "σκαμπανέβασμα" και θα απομακρυνόταν. Αυτό θα επαναλαμβανόταν διαρκώς. Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα κανονικά στα 24Hz και παρατήρησέ το.

Τη στιγμή που έχεις δυο γραμμές σχεδόν ευθείες, είσαι μια χαρά.

Το 24Hz μάλλον είναι στρογγυλοποίηση (χάριν ευκολίας ανάγνωσης) που κάνει το διαγνωστικό.

tmjuju
14-01-2010, 12:12
Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα κανονικά στα 24Hz και παρατήρησέ το.

Απόλυτα λογικό το τεστ που προτείνεις :-) TNX!

Babis K.
14-01-2010, 12:15
Λοιπόν πάει και το stutter...

Στο MPC HC δοκιμάστε τα ακόλουθα(αν μετά τα 23hz έχετε πρόβλημα)

Στο output του MPC, δηλώστε την κάρτα ήχου(directsound ή waveout ή spdif) και όχι το reclock.. Στο reclock όμως να έχετε τσεκάρει την επιλογή..
"Force Reclock to loaded in place of default renderers"
Οπότε θα το φορτώσει έτσι και αλλιώς....

Και δεύτερον δοκιμάστε στο MPC-HC να τσεκάρετε την επιλογή D3D Fullscreen, γιατί by default το Aero Peek την απενεργοποιεί όταν παίζει κάποιο βιντεάκι...

Υ.Γ Mπάμπη περιμένουμε.....:BDGBGDB55:

Αδύνατον... Δεν μπορώ τώρα, ασχολούμαι με το Media Browser... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon10.gif

Άσε που δεν έχω και κανένα πρόβλημα... http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon12.gif

nikolouzosr
14-01-2010, 12:47
Μια χαρά σε βλέπω.

Αν είχες κλειδώσει στα 24Hz και έπαιζες υλικό 23.976, η μία από τις δύο γραμμές θα συνέκλεινε προς την άλλη μέχρι που όταν την ακουμπούσε θα έκανε ένα "σκαμπανέβασμα" και θα απομακρυνόταν. Αυτό θα επαναλαμβανόταν διαρκώς. Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα κανονικά στα 24Hz και παρατήρησέ το.

Το 24Hz μάλλον είναι στρογγυλοποίηση (χάριν ευκολίας ανάγνωσης) που κάνει το διαγνωστικό.

Σωστός:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

kozadin
14-01-2010, 18:31
Στείλε 23hz από την ATI.

Εγω οτι και να κανω 23Hz δεν βλεπω ρε παιδια σε 9.12 ατι

49880

49881

nemesi54
14-01-2010, 18:38
ομοίως κι εγώ φίλε kozadim...

Βάλε ενα video σε 23976 frame rate και δες τότε...Αυτο που εχεις στην φωτό ειναι 24...

Πάντως κι εγω με 9,12 στο catalyst μου λέει 24 αλλά το frame rate EINAI 23976..!!Και παίζει πανω κατω συνέχεια δεν ειναι "κολλημένο" στα 23976

Constantinos Milonas
14-01-2010, 19:27
ομοίως κι εγώ φίλε kozadim...

Βάλε ενα video σε 23976 frame rate και δες τότε...Αυτο που εχεις στην φωτό ειναι 24...

Πάντως κι εγω με 9,12 στο catalyst μου λέει 24 αλλά το frame rate EINAI 23976..!!Και παίζει πανω κατω συνέχεια δεν ειναι "κολλημένο" στα 23976

Ακριβώς τα ίδια και με εμενα ισχύουν.

nikolouzosr
15-01-2010, 09:56
Και εμένα έτσι ήταν αλλά πήγα στον ccc της ati Desktop and displays, δεξί κλικ - configure στην οθόνη και διάλεξα ολα τα 1080p και τα έκανα add. Δεν έχω μπροστά μου το pc αλλά αν θυμάμαι καλά έτσι είναι. Μετά από τα windows και από τον catalyst έχει 23Hz στα refresh rates. Το μόνο θέμα είναι οτι αν διαλέξεις από το catalyst τα 23Hz τα δέχεται αλλά εμφανίχει 24Hz. Από τα windows όμως φαίνεται 23 κανονικά. Ελπίζω να βοήθησα

Babis K.
15-01-2010, 09:57
Εγω οτι και να κανω 23Hz δεν βλεπω ρε παιδια σε 9.12 ατι

49880

49881

Δεν φταίνε οι Catalyst γι' αυτό, το μέσον προβολής σας φταίει.

zafeiros
15-01-2010, 12:52
122 posts !!!! τελικά η σωστή αναπαραγωγή στα 24p απασχολεί πολύ κόσμο. Και νόμιζα ότι είμουν μόνος μου με τέτοια προβληματα....

τουλάχιστον τώρα νιώθω ότι έχω παρέα στην ταλαιπωρία της HTPC περιπέτειας...

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-01-2010, 12:57
Που να δεις και πόσο κόσμο θα έπρεπε να απασχολεί, αλλά δεν το έχουν καταλάβει... ;)

nikolouzosr
15-01-2010, 13:28
Εγώ είχα απογοητευτεί με την TV μου (50pg6000). Τι 60Hz τι 24 to ίδιο μου φαινόταν. Το πρόβλημα ήταν το VSYNC στον MPC HomeCinema. Ήταν απενεργοποιημένο. Τώρα με λιγη βοήθεια από εδω μέσα έχω μια νέα TV που δεν χωρταίνω να κοιτάω στα 24p. Το κερασάκι στην τούρτα τα 23.976
Thanks

kozadin
15-01-2010, 19:51
Δεν φταίνε οι Catalyst γι' αυτό, το μέσον προβολής σας φταίει.

Μπαμπη το μεσο προβολής ειναι kuro 5090h. Δεν νομιζω πως φταιει.....

nemesi54
15-01-2010, 21:01

Νομίζω ότι έχει αποδειχτεί ότι η Catalyst δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα ακόμα και όταν μιλάμε για την ίδια κάρτα σε 2 διαφορετικούς χρήστες!

Έχω την 5770 και αρκετοί αναφέρουν ότι με τους 9.12 είναι όλα καλά.Άλλοι τόσοι όμως (όπως εγώ) δεν είναι εντάξει...

Γενικά με την ATI πρέπει να είσαι απλά τυχερός..!

Sotiris
16-01-2010, 12:37
Μπορεί να με βρίζετε, αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά. Βλέπω στα 60Hz και το προτιμώ γιατί στα 23.976 όταν κάνεις browsing με εκνευρίζει το σπάσιμο στην κίνηση του ποντικιού.
Η μόνη διαφορά είναι στο test του mpc, όπου στα 60 είναι πριονωτή η κυματομορφή, ενώ στα 23.976 είναι σε ευθεία μορφή.
Διαφορά πάντως στην παρακολούθηση ταινίας, τίποτα.
Εσείς πως βλέπεται τόσο φοβερά πράγματα;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
16-01-2010, 13:22
Σωτηρη, εφοσον εισαι ευχαριστημενος μεινε οπως εισαι και μην το ψαχνεις αλλο. Το σωστο ειναι αυτο που γραφουν τα παιδια (αρρωστα) εδω μεσα παντως. Ο σκοπος τους ειναι να βοηθησουν τους υπολοιπους να γιατρεψουν την αρρωστια τους, εσυ χαιρεις ακρας υγειας απο οτι βλεπω ....!
Παντως αν σου ειναι τοσο δυσκολο να αλλαζεις 24-50-60 αναλογα με το τι θελεις να κανεις-δεις, υπαρχει τροπος να γινεται αυτοματα ....

Sotiris
16-01-2010, 19:47
Βασικά έφτιαξα 2 προφιλ (αν λες αυτό αυτόματα) και το αλλάζω όταν βλέπω ταινία, μόνο και μόνο από θέμα ψυχολογίας.
Απλά είχα την απορία καιρό τώρα γιατί εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά.
Δοκιμασμένο σε προβολέα 720, 1080, και σε tv 52" 1080. Σπασίματα δεν υπάρχουν. Το μόνο γνωστό πρόβλημα είναι η κίνηση των 24p της ταινίας που όπως ειπώθηκε και πιο πάνω η γιατρειά είναι Interpolation.

Babis K.
16-01-2010, 22:21

Χμμμ.... Μάλλον όχι, αλλά δεν είμαι βέβαιος.
Εγώ έχω την 500Α και τον προβολέα. Όταν έχω ανοιγμένο το ένα από τα δύο οι Catalyst μου δίνουν σαν επιλογή και το 23HZ. Δεν θυμάμαι όμως τώρα να σου πώ σε ποιό μου δείχνει την επιλογή 23HZ, στον προβολέα ή στην τηλεόραση;
Αν την επιλογή αυτή μου τη δίνουν μόνο με τον προβολέα ανοιχτό τότε φταίεει η τηλεόραση. Θα το τσεκάρω κάποια στιγμή.

farflung
17-01-2010, 02:34
δεν υπαρχει 23 και μενα το δινει το 23 η nvidia αλλα η tv κλειδωνει μονο 24.εχει να κανει με το προβολικο μεσο, στο μονιτορ στα 1920χ1200 κλειδωνει 59/60 αναγκαστικα και στα 1920χ1080 παει και 50 τωρα για προβολεις δεν ξερω.

mellodos
17-01-2010, 06:04
Πάντως σε κάποια mkv 1080-(23.97 πάντα) έχω frame drops μέχρι τα 23minus με αποτέσμα πολύ σπαστή κίνηση.H κατάσταση βελτιώνεται μόνο αν ανεβάσω τα hz στα 60. Αντιθέτως άλλα αρχεία κλειδώνουν τέλεια στα 23.97
.Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες ματρόσκες πάνω απο 10gb ήτε με dxva ήτε όχι .Υπάρχει περίπτωση τα rips να είναι προβληματικά? Το συστημά μου είναι ένας e8400 4.0ghz και 4870χ2.

zafeiros
17-01-2010, 15:45
Παίδες αν και η συζήτηση έχει πάει πλέον αλλού σε αυτό το thread, να αναφέρω ότι το έλυσα το πρόβλημα που είχα περιγράψει στην αρχή.
Το πρόβλημα ήταν ότι έκανα την αλλαγή από 50Hz στα 23Hz με τον MPC-HC ανοιχτό να παίζει την ταινία....Προφανώς αυτό δεν του αρέσει καθόλου και μετα η αναπαραγωγή συνεχίζεται μεν , αλλά με πολλά σπασίματα. Το πρόβλημα λύνεται αν επανεκκινήσεις τον MPC-HC... τόσο απλό.

Τώρα η αναπαραγωγή είναι εξαιρετική (αν εξαιρέσουμε τα γνωστά πρόβλήματα της 24p βιντεοσκόπησης βέβαια)

konandrio
17-01-2010, 17:55
Παίδες αν και η συζήτηση έχει πάει πλέον αλλού σε αυτό το thread, να αναφέρω ότι το έλυσα το πρόβλημα που είχα περιγράψει στην αρχή.
Το πρόβλημα ήταν ότι έκανα την αλλαγή από 50Hz στα 23Hz με τον MPC-HC ανοιχτό να παίζει την ταινία....Προφανώς αυτό δεν του αρέσει καθόλου και μετα η αναπαραγωγή συνεχίζεται μεν , αλλά με πολλά σπασίματα. Το πρόβλημα λύνεται αν επανεκκινήσεις τον MPC-HC... τόσο απλό.

Τώρα η αναπαραγωγή είναι εξαιρετική (αν εξαιρέσουμε τα γνωστά πρόβλήματα της 24p βιντεοσκόπησης βέβαια)

Σωστός, για οποίοδηποτε πρόγραμμά αναπαραγωγής, εγώ πολλές φορές ανοιγοκλείνω και το μέσο προβολής.

Constantinos Milonas
18-01-2010, 16:39
Μια χαρά σε βλέπω.

Δημήτρη από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου. Αυτό είναι το πρόβλημα που παρουσιάζεται ?
Φτιάχνει κάπως αυτό ? Και το DXVA που λέει όχι παίζει κάποιο ρολο ?

http://img33.imageshack.us/img33/9541/60576575.jpg

Δημήτρης Δημητρακούδης
18-01-2010, 16:54
Όχι, το DXVA είναι άσχετο.

Φτιάχνει αν καταφέρεις την κάρτα γραφικών σου να δώσει 23.976Hz και το μέσο προβολής σου να τα δεχθεί..

Constantinos Milonas
18-01-2010, 17:00
Δυστυχώς επιλογή για 23 η ATI 4670 με Catalyst 9.12 δεν μου δίνει, μονο για 24. Όπως είδα και σε άλλους δεν έχουν αυτοί την επιλογή.
Ύπαρξη άλλος τρόπος να φτιαχτεί. Να πω ότι έχω MPC-HC με Core AVC2 εάν αυτό παίζει τον οποιο ρολο.

Δημήτρης Δημητρακούδης
18-01-2010, 17:03
Ο κλασικός (και μόνος απ' ότι φαίνεται) τρόπος να φτιάξει είναι με το Powerstrip. (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=648)

Ο συνδυασμός media player / codec δεν παίζει ρόλο.

Babis K.
18-01-2010, 17:10
Δυστυχώς επιλογή για 23 η ATI 4670 με Catalyst 9.12 δεν μου δίνει, μονο για 24. Όπως είδα και σε άλλους δεν έχουν αυτοί την επιλογή.
Ύπαρξη άλλος τρόπος να φτιαχτεί. Να πω ότι έχω MPC-HC με Core AVC2 εάν αυτό παίζει τον οποιο ρολο.

Γιά δοκίμασε μιά ψιλοπ..στιά.....
Αν μορείς βάλε στο HTPC κάποιο monitor που σου δείχνει αυτή την ανάλυση και στα 23, σώσε το profile στο desktop, σύνδεσέ το μετά στην τηλεόραση και πάτα διπλό "κλίκ" πάνω στο profile.

Constantinos Milonas
18-01-2010, 17:12
Ο κλασικός (και μόνος απ' ότι φαίνεται) τρόπος να φτιάξει είναι με το Powerstrip. (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=648)

Ο συνδυασμός media player / codec δεν παίζει ρόλο.

Ok ευχαριστώ θα το βάλω να το δοκιμάσω.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
18-01-2010, 17:19

Κωσταντινε με 4670 και 9.12 μια χαρα μου δινει 23 (23976) και χωρις ''ιδέα'' κολληματος η σκαλωματος με παααρα πολυ υλικο 23976. Μετα απο χρονια ειμαι ευτυχισμενος μπορω να πω ....
(φυσικα εχεις κανει add το 1080 24p απο catalyst φανταζομαι ....)

Constantinos Milonas
18-01-2010, 18:11
Κωσταντινε με 4670 και 9.12 μια χαρα μου δινει 23 (23976) και χωρις ''ιδέα'' κολληματος η σκαλωματος με παααρα πολυ υλικο 23976. Μετα απο χρονια ειμαι ευτυχισμενος μπορω να πω ....

Ναι του έχω δώσει 1080 24p.
Με την βοήθεια του Δημήτρη βέβαιος γιατί είχα βαρεθεί να κάνω 3 format τι μέρα από Win 7 64bit σε Win 7 32bit και να βάζω-βγάζω προγράμματα.(Λαμπάδα πρέπει να του ανάψω του ανθρώπου. Ελπίζω να μην είναι στο ύψος μου μονο).
Τα σκαλώματα by the way δεν μου το κάνει σε όλα τα 1080p. Το 95% είμαι καλυμμένος.
Απλά αυτές η 2 γραμμές με ανησυχούν κάπως και ελπίζω να τις φτιάξω όσο το δυνατόν καλύτερα.

Constantinos Milonas
18-01-2010, 18:12
Γιά δοκίμασε μιά ψιλοπ..στιά.....
Αν μορείς βάλε στο HTPC κάποιο monitor που σου δείχνει αυτή την ανάλυση και στα 23, σώσε το profile στο desktop, σύνδεσέ το μετά στην τηλεόραση και πάτα διπλό "κλίκ" πάνω στο profile.

Το μονο monitor που έχω δεν κατεβαίνει κάτω από τα 60Hz.

takisot
18-01-2010, 18:27

Που σαι ρε Κυριακο Αρχοντα!-bye-

Constantinos Milonas
18-01-2010, 19:49
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα, Τέλειο. Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις υποδείξεις.

http://img213.imageshack.us/img213/1395/46351402.jpg

Emilot
18-01-2010, 23:15
Και για τους "άτυχους" με NVidia...
23hz perfect playback
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=153212

Γιάννης Χατζηγεωργίου
18-01-2010, 23:35
Και για τους "άτυχους" με NVidia...
23hz perfect playback
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=153212

:aetsch::aetsch::aetsch:

Όταν κλειδώναμε ''εμείς'' τα 24άρια, ''εσείς'' ήσασταν στην εγκατάσταση-απεγκατάσταση της 20ης version driver!!!-bye--bye-

Αν και δεν πρέπει να μιλάω και πολύ, διότι εσχάτως έχω γίνει και 'γω ATIμος...:blush::blush:

Emilot
19-01-2010, 01:18
:aetsch::aetsch::aetsch:

Όταν κλειδώναμε ''εμείς'' τα 24άρια, ''εσείς'' ήσασταν στην εγκατάσταση-απεγκατάσταση της 20ης version driver!!!-bye--bye-

Αν και δεν πρέπει να μιλάω και πολύ, διότι εσχάτως έχω γίνει και 'γω ATIμος...:blush::blush:

χαχαχαχα!!!:slapface:

KalamarGiannis
19-01-2010, 12:40
πετάγομαι στο άσχετο να ρωτήσω: τα windows 7 είναι καλύτερα από τα vista για ΗΤPC ; 32 ή 64 βάζετε; έχω περσυνό μηχανάκι με core2duo+ATI,βλέπω με ΚΜplayer και έχω προβλήματα...βασικά κρασάρει όποτε πάω να αλλάξω υπότιτλους...

κι έτσι σκέφτηκα να με συμβουλεύσετε ποιο λειτουργικό και ποιό πρόγραμμα έχει τις απλούστερες ρυθμίσεις (χωρίς extra codecs κλπ.)για να δει κανείς 1080p 24p. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

nikolouzosr
19-01-2010, 12:53
Εγώ έχω Windows 7 32 και παίζουν τέλεια τα 1080p στα 24 - ή καλύτερα στα 23.976 - (χωρίς extra codecs κλπ.)

tmjuju
19-01-2010, 13:05
Και εγώ πέρασα από vista σε win7 στο HTPC μου.

Kosh
19-01-2010, 14:22
Και εγώ πέρασα από vista σε win7 στο HTPC μου.

home ή ultimate ?

Constantinos Milonas
19-01-2010, 15:25
Εγώ μιας και δεν είχα βάλει Vista ποτε δεν γνωρίζω. Aλλα με Win 7 ultimate 64bit που έχω τώρα δουλεύω το MPC-HC 32bit Core AVC 2.0 και AC3 filter.ATI 4670 και CCC 9.12 . Συν με βάση τον εξαίρετο οδηγό που έχει γράψει ο Δημήτρης εδώ.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

farflung
20-01-2010, 14:09
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα, Τέλειο. Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις υποδείξεις.

http://img213.imageshack.us/img213/1395/46351402.jpg

οι γραμμες δεν ενωνονται ποτε κανοντας το στιγμιαιο peak πανω κατω?
και δευτερη ερωτηση με reclock η χωρις παιζεις?

Beavis
20-01-2010, 14:52
Εγώ μιας και δεν είχα βάλει Vista ποτε δεν γνωρίζω. Aλλα με Win 7 ultimate 64bit που έχω τώρα δουλεύω το MPC-HC 32bit Core AVC 2.0 και AC3 filter.ATI 4670 και CCC 9.12 . Συν με βάση τον εξαίρετο οδηγό που έχει γράψει ο Δημήτρης εδώ.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

εμενα παλι σε windows 7 64bit δεν μπορω να δουλεψω τον core avc 2.0
μου κρασαρει συνεχεια

christos1974
20-01-2010, 16:02
Για χαρα παιδια.
Ξερει κανενας να μου πει γιατι στο δικο μου MPC-HC δεν εμφανιζονται οι γραμμες οταν παταω display stats παρα μονο τα κοκκινα γραμματα?

farflung
20-01-2010, 18:23
οι γραμμες ειναι οκ αυτο που κανω ως γενικη ερωτηση προς ολους παιζεται με reclock η με αλλο τροπο?-bye-

Emilot
20-01-2010, 18:43

Μήπως εννοείς αυτό??
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1070044&postcount=114

Nομίζω οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν reclock, εκτός αν κλειδώνει τέλεια η πηγή με την συσκευή αναπαργωγής οπότε δεν χρειάζεται...

Δημήτρης Δημητρακούδης
20-01-2010, 20:04
οι γραμμες ειναι οκ αυτο που κανω ως γενικη ερωτηση προς ολους παιζεται με reclock η με αλλο τροπο?-bye-

Χωρίς..

farflung
20-01-2010, 20:54
Χωρίς..

υπαρχει καποιο κολπο η πρεπει ναχεις ati?γιατι για να πω την αληθεια μου την σπαει το reclock κανει 1 ωρα να φορτωσει αν και αμα κλειδωσει παει τζαμι μετα.

Constantinos Milonas
20-01-2010, 21:31

Όχι δεν ενώνονται καθόλου τώρα ποια. Χωρίς Reclock.

Constantinos Milonas
20-01-2010, 21:37
εμενα παλι σε windows 7 64bit δεν μπορω να δουλεψω τον core avc 2.0
μου κρασαρει συνεχεια

Ποιο MPC-HC βάζεις 64bit η 32bit ?

Δημήτρης Δημητρακούδης
21-01-2010, 00:22
υπαρχει καποιο κολπο η πρεπει ναχεις ati?γιατι για να πω την αληθεια μου την σπαει το reclock κανει 1 ωρα να φορτωσει αν και αμα κλειδωσει παει τζαμι μετα.

Έχω πολλά χρόνια να δοκιμάσω Nvidia κάρτα στο HTPC μου.. Δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται οι σύγχρονες.

zafeiros
21-01-2010, 17:54
Για χαρα παιδια.
Ξερει κανενας να μου πει γιατι στο δικο μου MPC-HC δεν εμφανιζονται οι γραμμες οταν παταω display stats παρα μονο τα κοκκινα γραμματα?

Μήπως δεν έχεις επιλεγμένο τον EVR custom renderer?(options/output)

christos1974
22-01-2010, 09:24
Μήπως δεν έχεις επιλεγμένο τον EVR custom renderer?(options/output)

Εχω ακολουθήσει ευλαβικα τον οδηγο του Δημητρη :adore: με επιλογη τον EVR custom renderer.
Το προβλημα ειναι ότι μου εμφανιζει το γκριζαρισμενο πλαισιο αλλα μεσα δεν εμφανιζονται οι γραμμες. (Το προβλημα μου το έκανε στα (σ)Vista αλλα εξακολουθει να το κανει και στα προσφατα εγκατεστημενα 7, αν αυτο έχει καποια σημασια)
Με την ευκαιρια χθες παρατηρησα ότι γίνεται το εξης κουλο!!
Οταν επιλέγω View->Statistics το frame rate δειχνει 23,96 αν ομως επιλεξω renderer settings -> display stats στα κόκκινα γραμματα (ειπαμε δεν βλεπω τις γραμμες) βλεπω οτι το frame rate αρχιζει σταδιακα να πεφτει απο τα 23,96 στα 18 ακομα εως και τα 12 με συνεπεια η ταινια να παιζει slow motion!!!! :chinscratch:Επισης ανοιγοντας τη διαχειριση εργασιων βλεπω οτι απο το 12% που ειναι το cpu οταν δεν εχω επιλεξει display stats ανεβαινει στο 55-60% με επιλογη του.
Αν εχει κανεις καμια ιδεα :idea: θα με βοηθουσε πολυ.
Thx

geokot
22-01-2010, 11:16
Παιδιά γειά σας και από μένα.
Εχω εγκαταστήσει Win 7 64bit,mpchc 64bit,CoreAVC v2.0 κλπ. (Core2Duo 7600, 2Gb,ati 5750) Επιτέλους όλα καλά. Οι γραμμές (κόκκινη και πράσινη)επιτέλους σταθερά παράλληλες
Η κόκκινη γραμμή προφανώς δηλώνει το frame rate της ταινίας και η πράσινη γραμμή το Refresh Rate της κάρτας γραφικών (ati 5750).
Δύο μικρές απορίες εχω
Α. Γιατί η πράσινη γραμμή δεν ειναι εντελώς ευθεία αλλα "κατσαρώνει" ελαφρά ;
Β. Τι σημαίνει η διαφορετική απόσταση μεταξύ τους μερικές φορές; (Μου ΄χει τύχει κάποια φορά να είναι η μία πάνω στην άλλη)

Ευχαριστώ

nikolouzosr
22-01-2010, 12:36
Εχω ακολουθήσει ευλαβικα τον οδηγο του Δημητρη :adore: με επιλογη τον EVR custom renderer.
Το προβλημα ειναι ότι μου εμφανιζει το γκριζαρισμενο πλαισιο αλλα μεσα δεν εμφανιζονται οι γραμμες. (Το προβλημα μου το έκανε στα (σ)Vista αλλα εξακολουθει να το κανει και στα προσφατα εγκατεστημενα 7, αν αυτο έχει καποια σημασια)
Οταν επιλέγω View->Statistics το frame rate δειχνει 23,96 αν ομως επιλεξω renderer settings -> display stats στα κόκκινα γραμματα (ειπαμε δεν βλεπω τις γραμμες) βλεπω οτι το frame rate αρχιζει σταδιακα να πεφτει απο τα 23,96 στα 18 ακομα εως και τα 12 με συνεπεια η ταινια να παιζει slow motion!!!! :chinscratch:Επισης ανοιγοντας τη διαχειριση εργασιων βλεπω οτι απο το 12% που ειναι το cpu οταν δεν εχω επιλεξει display stats ανεβαινει στο 55-60% με επιλογη του.
Thx

Μήπως δεν είναι ενεργοποίημένο το VSYNC στον MPC?

christos1974
22-01-2010, 13:01
Μήπως δεν είναι ενεργοποίημένο το VSYNC στον MPC?

VSync -> VSync + Accurate VSync τικαρισμενα
και
GPU Control -> Flush GPU before Vsync + Flush GPU after Vsync τικαρισμενα (αν παιζει ρολο).
Thx

Emilot
22-01-2010, 21:08
VSync -> VSync + Accurate VSync τικαρισμενα
και
GPU Control -> Flush GPU before Vsync + Flush GPU after Vsync τικαρισμενα (αν παιζει ρολο).
Thx

Χρήστο πες μας και κάρτα γραφικών και driver version....

christos1974
22-01-2010, 21:54
Χρήστο πες μας και κάρτα γραφικών και driver version....

NVIDIA GeForce GT 130M
driver version 8.15.11.8615 (συμφωνα με το παραθυρο των ιδιοτητων της καρτας)
Βεβαια εδω υπαρχει ενα θεμα. Στον driver εγινε εγκατασταση απο το upgrate DVD των windows 7 οπου έγραφε 7.15.11.8615 και ειναι ο τελευταιος απο το site της acer?!
Επισης πρεπει να πω οτι το κουλο δεν το κανει οταν παιζω στο PC (60Hz βεβαια refresh rate.
Να ειστε καλα.

Emilot
22-01-2010, 23:29
NVIDIA GeForce GT 130M
driver version 8.15.11.8615 (συμφωνα με το παραθυρο των ιδιοτητων της καρτας)
Βεβαια εδω υπαρχει ενα θεμα. Στον driver εγινε εγκατασταση απο το upgrate DVD των windows 7 οπου έγραφε 7.15.11.8615 και ειναι ο τελευταιος απο το site της acer?!
Επισης πρεπει να πω οτι το κουλο δεν το κανει οταν παιζω στο PC (60Hz βεβαια refresh rate.
Να ειστε καλα.

Δες αν υπάρχει καινούρια έκδοση στην nvidia και κατέβασε αυτόν....και πές μας.

christos1974
23-01-2010, 00:41
Δες αν υπάρχει καινούρια έκδοση στην nvidia και κατέβασε αυτόν....και πές μας.

ο driver ειναι ο τελευταιος (συμφωνα με το site της acer). Το laptop ειναι της acer. Παρολαυτα κατευαζοντας τον απο το σιτε της acer δεν μπορουσα να κανω εγκατασταση και γιαυτο ανετρεξα στο dvd των windows απο οπου και τον εγκαταστησα. Το θεμα ομως μαλλον δεν πρεπει να ειναι ο driver αφου το ιδιο φαινομενο μου το παρουσιαζε (οχι γραμμες) και οταν ειχα vista με τον αντιστοιχο βεβαια driver. Μαλλον κατι αλλο πρεπει να παιζει αλλα δεν εχω ιδεα.

Emilot
23-01-2010, 00:54
ο driver ειναι ο τελευταιος (συμφωνα με το site της acer). Το laptop ειναι της acer. Παρολαυτα κατευαζοντας τον απο το σιτε της acer δεν μπορουσα να κανω εγκατασταση και γιαυτο ανετρεξα στο dvd των windows απο οπου και τον εγκαταστησα. Το θεμα ομως μαλλον δεν πρεπει να ειναι ο driver αφου το ιδιο φαινομενο μου το παρουσιαζε (οχι γραμμες) και οταν ειχα vista με τον αντιστοιχο βεβαια driver. Μαλλον κατι αλλο πρεπει να παιζει αλλα δεν εχω ιδεα.

Καταρχάς το laptop είναι της acer αλλά η κάρτα γραφικών που φοράει ειναι nvidia..
Δεύτερον ο ίδιος λές ότι δεν έγινε εγκατάσταση σωστη..
Τρίτον δοκίμασε να κατεβάσεις τον Driver της NVidia, αφου έτσι και αλλιώς η acer απο την nvidia τον παίρνει και τον τροποποιεί...

Δεν χάνεις κάτι...

farflung
23-01-2010, 11:30
Thx

καταρχας κατεβασε τους νεους drivers 195.62 για τις Μ σειρες που ειναι τα laptop μετα δες αν εισαι περιπου ετσι και τελος βαλε και το reclock

christos1974
23-01-2010, 13:13
καταρχας κατεβασε τους νεους drivers 195.62 για τις Μ σειρες που ειναι τα laptop μετα δες αν εισαι περιπου ετσι και τελος βαλε και το reclock

Στο site της nvidia λεει οτι ο εν λογω driver ειναι για gt 130 (desktop GPU). Προς το παρον η αναζητηση για driver της gt 130Μ δεν λειτουργει (βγαζει μυνημα
Please try again at a later time. Sorry for the inconvenience.)
Με το reclock θα κερδισω?
Γιατι να χρειαζεται ενα ξεχωριστο software για να μου δειχνει τις γραμμες ο MPC-HC?
Η tv υποστηριζει 24Hz (samsung 46b653).
Thx again

farflung
23-01-2010, 15:33
Στο site της nvidia λεει οτι ο εν λογω driver ειναι για gt 130 (desktop GPU). Προς το παρον η αναζητηση για driver της gt 130Μ δεν λειτουργει (βγαζει μυνημα
Please try again at a later time. Sorry for the inconvenience.)
Με το reclock θα κερδισω?
Γιατι να χρειαζεται ενα ξεχωριστο software για να μου δειχνει τις γραμμες ο MPC-HC?
Η tv υποστηριζει 24Hz (samsung 46b653).
Thx again

στις 200Μ κατεβαζει drivers υπαρχει συμβατοτητα σε ολες τις ποιο πισω καρτες.http://www.nvidia.com/object/notebook_winvista_win7_x64_195.62_whql.htmlτωρα με το reclock εξασφαλιζεις το τελειο αποτελεσμα στα 23,9.εμενα τουλαχιστο η δικη μου καρτα κατεβαινει στα 23ΗΖ στην τηλεοραση παντα μιλαμε, αλλα οι περιβοητες γραμμες δεν σταθεροποιουνται απο μονες τους παρα μονο με reclock

geoaspro
23-01-2010, 15:55
Παιδιά γειά σας και από μένα.
Εχω εγκαταστήσει Win 7 64bit,mpchc 64bit,CoreAVC v2.0 κλπ. (Core2Duo 7600, 2Gb,ati 5750) Επιτέλους όλα καλά. Οι γραμμές (κόκκινη και πράσινη)επιτέλους σταθερά παράλληλες
Η κόκκινη γραμμή προφανώς δηλώνει το frame rate της ταινίας και η πράσινη γραμμή το Refresh Rate της κάρτας γραφικών (ati 5750).
Δύο μικρές απορίες εχω
Α. Γιατί η πράσινη γραμμή δεν ειναι εντελώς ευθεία αλλα "κατσαρώνει" ελαφρά ;
Β. Τι σημαίνει η διαφορετική απόσταση μεταξύ τους μερικές φορές; (Μου ΄χει τύχει κάποια φορά να είναι η μία πάνω στην άλλη)

Ευχαριστώ

Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει στα παραπάνω... και εγώ τις ίδιες απορίες έχω! Ευχαριστώ! :)

farflung
23-01-2010, 16:16
Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει στα παραπάνω... και εγώ τις ίδιες απορίες έχω! Ευχαριστώ! :)

λογικα χωρις να ειμαι και σιγουρος 100% η πρασινη ειναι το frame rate που παιζει συνεχεια πανω κατω γιαυτο και το κατσαρωμα και η κοκκινη το refresh της οθονης εδω πχ.ειμαι στα 50ΗΖ λογω μονιτορ του πισι.

nemesi54
23-01-2010, 18:10
Ρε παιδιά πώς κάνω install το reclock?

Διάβασα αυτό και δεν κατάλαβα τίποτα, μήπως να γίνει κάτι ποιο αναλυτικό...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8704

Ένα How to...

christos1974
23-01-2010, 20:25
στις 200Μ κατεβαζει drivers υπαρχει συμβατοτητα σε ολες τις ποιο πισω καρτες.http://www.nvidia.com/object/notebook_winvista_win7_x64_195.62_whql.htmlτωρα με το reclock εξασφαλιζεις το τελειο αποτελεσμα στα 23,9.εμενα τουλαχιστο η δικη μου καρτα κατεβαινει στα 23ΗΖ στην τηλεοραση παντα μιλαμε, αλλα οι περιβοητες γραμμες δεν σταθεροποιουνται απο μονες τους παρα μονο με reclock

Το link ειναι windows7 64 bit, εγω εχω 32, παρολαυτα τωρα μολις μπορω να κατεβασω τον τελευταιο driver.
Θα τον εγκαταστησω και θα ενημερωσω.
Δω δε δω αλλαγη στις γραμμες μαλλον θα εγκαταστησω reclock + powerstrip μιας και πιστηκα για την χρησιμοτητα τους.
Θα ενημερωσω με το τελος τον διεργασιων.
Ευχαριστω για το ενδιαφερων και το χρονο που αφιερωσατε.

Sotiris
24-01-2010, 22:08
Σε έναν προβολέα ο οποίος είναι 720, έχει νόημα να του βάλω ανάλυση 720 στα 24p;
Αν ναι με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να το κάνω αυτό γιατί η ΑΤΙ δεν δίνει τέτοια συχνότητα πεδίων.

Emilot
24-01-2010, 22:25
Σε έναν προβολέα ο οποίος είναι 720, έχει νόημα να του βάλω ανάλυση 720 στα 24p;
Αν ναι με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να το κάνω αυτό γιατί η ΑΤΙ δεν δίνει τέτοια συχνότητα πεδίων.

Powerstrip...

Sotiris
24-01-2010, 22:32
Το reclock τι δουλειά κάνει ακριβώς και το χρησιμοποιείται;

Emilot
24-01-2010, 22:37
Το reclock τι δουλειά κάνει ακριβώς και το χρησιμοποιείται;

http://reclock.free.fr/
"The purpose of ReClock is to definitely get rid of jerky playback of AVI and MPEG material on a PC (or a HTPC driving a TV, a flat panel, or a video-projector). It's a DirectShow filter which is loaded in place of the default directsound audio renderer.
It provides a new reference clock that is locked to the video card hardware clock, in order to ensure that frames are played at the exact speed of what is expected by the video card vertical sync.
It also provides a frame rate adaptator for media files that do not match a multiple of the video card refresh rate (ex: playback of 23,976fps IVTC NTSC on a PAL TV).
The combination of the two will give you the true experience of smooth playback with your PC."

Sotiris
24-01-2010, 22:55
Άρα το χρησιμοποιείς παράλληλα με το powerstrip για πιο καλά αποτελέσματα;
Ή μπορείς να φτιάξεις και με αυτό την ανάλυση χωρίς την ανάγκη του powerstrip;

Δημήτρης Δημητρακούδης
25-01-2010, 14:09
Το Powerstrip δεν έχει καμία σχέση με το Reclock. Άλλη δουλειά κάνει το ένα, άλλη το άλλο.

Επίσης, μιας και από χτες έχω ξανά home cinema (ολοκλήρωσα μετά από 23 ημέρες την μετακόμισή του..), επιβεβαίωσα και στο HTPC μου την επιλογή 23Hz του CCC. Όντως, κλείδωσε στα 23.976Hz, και μάλιστα μάλλον σε εμένα κάνει καλύτερη δουλειά από το Powerstrip (κλειδώνει πιο γρήγορα ο προβολέας μου).

takisot
25-01-2010, 14:47
Τα ιδια και εδω... Στα 23.976 της ΑΤΙ η κινηση ηταν "βουτυρο"...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
25-01-2010, 17:21
Τα ιδια και εδω... Στα 23.976 της ΑΤΙ η κινηση ηταν "βουτυρο"...

+1

farflung
25-01-2010, 19:45
Το Powerstrip δεν έχει καμία σχέση με το Reclock. Άλλη δουλειά κάνει το ένα, άλλη το άλλο.

Επίσης, μιας και από χτες έχω ξανά home cinema (ολοκλήρωσα μετά από 23 ημέρες την μετακόμισή του..), επιβεβαίωσα και στο HTPC μου την επιλογή 23Hz του CCC. Όντως, κλείδωσε στα 23.976Hz, και μάλιστα μάλλον σε εμένα κάνει καλύτερη δουλειά από το Powerstrip (κλειδώνει πιο γρήγορα ο προβολέας μου).

τι ειναι το ccc?:BDBDG54:

spcav
25-01-2010, 20:01
τι ειναι το ccc?:BDBDG54:
Catalyst Control Center

Το ''περιβαλλον'' των drivers της ATI

farflung
26-01-2010, 10:37
a ok

zafeiros
26-01-2010, 15:36
Παίδες με την αυτοματοποίηση της αλλαγής στα 23.976 ανάλογα με το είδος του video που παμε να αναπαράγουμε, υπάρχει καμμία πρόοδος?
Δοκίμασα τον οδηγό του site me reclock-powerstrip-VB script αλλά δεν τα κατάφερα.....

Κάτι προσπαθεί να κάνει και το MPC με το sync renderer άλλά το έχει πετύχει κανείς τελικά?

zafeiros
26-01-2010, 15:40
Καλά τελικά κάποιος θα μας πει αχόρταγους. Εδω λύθηκε ένα θέμα που ταλάνιζε την κοινότητα πάρα πολύ καιρό η αναπαραγωγή σε 23,976 και δεν είμασται ευχαριστημένοι. Ζητάμε και αυτόματη αλλαγή!!!!! χεχε τι να κάνουμε έτσι είναι η φύση των HTPCαδων..περνάμε στο επόμενο πρόβλημα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
26-01-2010, 18:01
Παίδες με την αυτοματοποίηση της αλλαγής στα 23.976 ανάλογα με το είδος του video που παμε να αναπαράγουμε, υπάρχει καμμία πρόοδος?
Δοκίμασα τον οδηγό του site me reclock-powerstrip-VB script αλλά δεν τα κατάφερα.....

Κάτι προσπαθεί να κάνει και το MPC με το sync renderer άλλά το έχει πετύχει κανείς τελικά?

Για πες, τι προβλημα εχεις? Δωσε φουλ ιστορια προσπαθειων ντε ...

zafeiros
26-01-2010, 18:37
Για πες, τι προβλημα εχεις? Δωσε φουλ ιστορια προσπαθειων ντε ...

Καταρχήν να σε συγχαρώ και εγώ για την λύση που κατέθεσες. Πολύ μπροστά πό την εποχή της (τουλαχιστον με σχέση με την δική μου εποχή).

Η ιστορία μου δεν έιναι και πολύ μεγάλη. Έκανα μια προσπάθεια ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται και δεν μου δούλεψε η αλλαγή (Win7 32). Δεν το έψαξα πολύ γιατί τελικά εγκατέλειψα την λύση reclock/powerstrip λόγω ασυμβατότητας με dts/spdif.
Συνεχίζει να σου δουλεύει κανονικά και με Win 7 και τις τελευταίες εκδόσεις reclock/powerstrip to vbs script?

Συγνώμη, ισως το ποστ μου να έπρεπε να το βάλλω στο αντίστοιχο τμήμα των Guides.
Υπάρχει καμμια άλλη εναλλακτική τελικά για την αυτόματη αλλαγή refresh rate?

Thnx για την άμεση προσφρά βοηθείας

Αλέξανδρος

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
26-01-2010, 19:08
Δεν το εχω δοκιμασει το 2009-10!!! Ελειπα καποιον καιρο απο τα εγκοσμια, αλλα επεστρεψα και το βραδακι αργουτσικα θα το προσπαθησω και θα σου πω τι και πως ...

Emilot
26-01-2010, 19:15
Δεν το έψαξα πολύ γιατί τελικά εγκατέλειψα την λύση reclock/powerstrip λόγω ασυμβατότητας με dts/spdif.

Ώπα, ποιά ασυμβατότητα??

zafeiros
26-01-2010, 19:28
Ώπα, ποιά ασυμβατότητα??

Δεν μπορεί να αποκοδικοποιήσει DTS. Έχεις 2 επιλογές: α) μπορεί να το επανακοδικοποιήσει σε ΑC3 on the fly β) να αφήσει το audio stream ώς έχει με αποτέλεσμα όταν χρειάζεται να επιταχύνει/επιβραδύνει να κάνει ένα μικρό ήχο κάθε τόσο.
Δεν έχεις κανένα πρόβλήμα απ ότι λένε μονο αν στέλνεις LPCM με HDMI

Emilot
26-01-2010, 19:36
Δεν μπορεί να αποκοδικοποιήσει DTS. Έχεις 2 επιλογές: α) μπορεί να το επανακοδικοποιήσει σε ΑC3 on the fly β) να αφήσει το audio stream ώς έχει με αποτέλεσμα όταν χρειάζεται να επιταχύνει/επιβραδύνει να κάνει ένα μικρό ήχο κάθε τόσο.
Δεν έχεις κανένα πρόβλήμα απ ότι λένε μονο αν στέλνεις LPCM με HDMI

Μα δεν είναι audio decoder είναι audio renderer...

Εγώ σε όλα τα mkv με dts ήχο δεν είχα ποτέ πρόβλημα...

α)Στα forma AC3 και DTS δεν χρειάζεται επανακωδικοποίηση, είναι passthrough..
β)Πρέπει απλώς να τσεκάρεις το κουτάκι, "Accept AC3 and DTS..."

zafeiros
26-01-2010, 22:20
Μα δεν είναι audio decoder είναι audio renderer...

Εγώ σε όλα τα mkv με dts ήχο δεν είχα ποτέ πρόβλημα...

α)Στα forma AC3 και DTS δεν χρειάζεται επανακωδικοποίηση, είναι passthrough..
β)Πρέπει απλώς να τσεκάρεις το κουτάκι, "Accept AC3 and DTS..."

Το reclock για να συγχρονίσει σωστά video και ήχο μετά από διορθώσεις του framerate, χρειάζεται τον ήχο αποκωδικοποιημένο. Αν ενεργοποιήσεις το "Accept AC3 and DTS..." τότε πέφτεις στην περίπτωση β που ανέφερα. Τα ηχητικά τεχνουργήματα που παράγονται δεν είναι δραματικά σύμφωνα και με την δική μου εμπειρία αλλά άλλοι έχουν αναφέρει πολύ άσχημες περιπτώσεις.

Emilot
26-01-2010, 23:31
Το reclock για να συγχρονίσει σωστά video και ήχο μετά από διορθώσεις του framerate, χρειάζεται τον ήχο αποκωδικοποιημένο. Αν ενεργοποιήσεις το "Accept AC3 and DTS..." τότε πέφτεις στην περίπτωση β που ανέφερα. Τα ηχητικά τεχνουργήματα που παράγονται δεν είναι δραματικά σύμφωνα και με την δική μου εμπειρία αλλά άλλοι έχουν αναφέρει πολύ άσχημες περιπτώσεις.

Έχεις δοκιμάσει κάποια τελευταία έκδοση του reclock??

Μάλιστα στην 1.8.6.2 αναφέρει σαφώς βελτιωμένο resampler...

Μπερδεύτηκα με την έννοια της "επανακωδικοποίησης"...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
27-01-2010, 04:18
Οσοι κατοχοι ΑΤΙ γενικα θελουν να εχουν με την χρηση του reclock και αυτοματη αλλαγη συχνοτητας (23,976-50-59,994) αναλογα με το υλικο που παιζει ο πλειερ τους, κατεβαζουν το σκριπτακι που εφτιαξα βοηθουμενος απο το νετ (χαμος γινεται, αργησανε, ποσο μπροστα ειμασταν ρεεεεεε!) απο εδω (http://rapidshare.com/files/341648588/ATI_RunEvent.vbs.html) , φτιαχνουν 3 ΝΕΑ profiles (οχι rename παλια ...) με 23,976-50-59,994ΗΖ τα οποια ονομαζουν 24-50-59, κανουν τα δεοντα στο reclock και ετοιμοι. Το δουλεψα αρκετα και λειτουργει αψογα.

ΥΓ: Αν εχετε προβλημα στην εφαρμογη των profiles απο link ή keyboard shortcut του CCC, η λυση ειναι ευκολη, ειχα προβλημα και βρηκα λυση. Αν εχει καποιος θα την πω, μην σας κουραζω τσαμπα ...

:afro:

takisot
27-01-2010, 09:28
Μπραβο ρε Κυρ! Good to have you back... :worshippy:

zafeiros
27-01-2010, 10:54
Έχεις δοκιμάσει κάποια τελευταία έκδοση του reclock??

Μάλιστα στην 1.8.6.2 αναφέρει σαφώς βελτιωμένο resampler...

Μπερδεύτηκα με την έννοια της "επανακωδικοποίησης"...

Οχι δεν δοκίμασα την τελευταία έκδοση καθόλου γιατί σταμάτησα να το χρησιμοπιώ.

Η "επανακωδικοποίηση" είναι απαραίτητη για να στείλει τον ήχο μέσω SPDIF στον AV ενσιχυτή. Είπα ότι αν δουλεέυεις με HDMI kai LPCM δεν υπάρχει θέμα. Δές και τα ποστ εδώ από άλλους
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=8704&page=5

zafeiros
27-01-2010, 12:50
Thnx Κυρ.

Θα το δοκιμάσω το βράδυ.

konandrio
27-01-2010, 16:04
Οχι δεν δοκίμασα την τελευταία έκδοση καθόλου γιατί σταμάτησα να το χρησιμοπιώ.

Η "επανακωδικοποίηση" είναι απαραίτητη για να στείλει τον ήχο μέσω SPDIF στον AV ενσιχυτή. Είπα ότι αν δουλεέυεις με HDMI kai LPCM δεν υπάρχει θέμα. Δές και τα ποστ εδώ από άλλους
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=8704&page=5

Εγω με spdif, περνω κανονικα dts, ac3 ηχο και δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα, που ειναι αναγκαιο το reclock? εχω μπερδευτει.

Dreamliner
27-01-2010, 19:20
CATALYST 10.1: http://www.station-drivers.com/page/ati%20catalyst.htm

Sotiris
27-01-2010, 21:19
Εγω με spdif, περνω κανονικα dts, ac3 ηχο και δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα, που ειναι αναγκαιο το reclock? εχω μπερδευτει.

Κι εγώ σε αυτή την κατηγορία ανήκω. Προφανώς κάποιοι θα έχουν πρόβλημα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
28-01-2010, 10:55
Παλιοτερα, την εποχη που τα μεσα προβολης και τι πισι δεν ηταν τοοοοοσο καλα στο θεμα κλειδωματος στις διαφορες συχνοτητες που επρεπε για την σωστη παρακολουθηση υλικου οντιοβιντεο, ηταν απαραιτητο. Εκανε την ροη των στριμς οντιο και βιντεο ''απολυτα'' ομαλη σε οποια σχεδον συχνοτητα και να ηταν τα μηχανακια μας. Τωρα χωρις να ειναι απαραιτητο πια με την εννοια ''δεν βλεπεται το αποτελεσμα χωρις'' και παλι κανει δουλεια στην ομαλοποιηση της ροης οπου χρειαζεται παντα σε PCM μονον (σωστα). Οι αρρωστοι με αυτα τα θεματα βλεπουν την διαφορα με-χωρις.

Μια εξτρα λειτουργια του που μας χαλαρωνει απολυτα του reclock ειναι η αυτοματη αλλαγη refresh rates αναλογα με το τι υλικο βλεπουμε. Σε BRDisks πχ. πρεπει να εχουμε 23,976 RR για να βλεπουμε σωστα απο θεμα κινησης ενω σε PAL DVDs 25 η 50 και σε NTSC DVDs 29.97 η 59,94 αντιστοιχα. Ειναι πολυ κουραστικο να αλλαζουμε καθε φορα που παιζουμε διαφορετικο υλικο απο την προηγουμενη refresh rates, οσοι το κανουν, ξερουν. Υπαρχει λοιπον τροπος μεσω reclock να ελεγχει το υλικο μας και αναλογα να αλλαζει χωρις δικη μας κινηση το RR στο σωστο καθε φορα. Αυτο (που δεν ειναι λιγο) προσπαθουμε να πετυχουμε ...

Γιαννης Σπυρου
28-01-2010, 11:03
Ναι , αλλα δουλευει τελικα και με μας που δουλευουμε με spdif ?

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
28-01-2010, 11:17
Γιαννη μου δεν πηγα σπιτι χθες βραδυ καθολου (γνωστος αλητης ...) οποτε η δοκιμη ειναι για σημερα απογευμα. 99,9% παντως δουλευει αρκει να του ''πεις'' να μην κανει αλλαγες στο σημα καθολου και να δεχεται dts-ac3.

Γιαννης Σπυρου
28-01-2010, 11:25
Ok... θα το δοκιμασω , ελπιζω αποψε, γιατι χτες ειχε παρουσιαση ο Steve !!!

zafeiros
28-01-2010, 14:33
Γιαννη μου δεν πηγα σπιτι χθες βραδυ καθολου (γνωστος αλητης ...) οποτε η δοκιμη ειναι για σημερα απογευμα. 99,9% παντως δουλευει αρκει να του ''πεις'' να μην κανει αλλαγες στο σημα καθολου και να δεχεται dts-ac3.

ΝΑ επιβεβαιώσω και εγώ ότι έτσι φαινεται να δουλεύει μια χαρα σε μένα μέσω SPDIF. Θεωρητικά αν το RR του μονιτορ είναι ίδιο με το Frame rate της ταινίας τότε το reclock δε χρειάζεται να πειράξει καθόλου τον ήχο και απλώς τον περνάει ώς έχει(passthrough).

Είδα βέβαια και κάτι περίεργα. πχ κατα΄την αναπαραγωγή BR σε MPC-HT (23,976 frame rate) και αφού έχει ήδη κάνει την αλλαγή του μόνιτορ κανονικά σε 23,976, αν ανοίξεις την καρτέλα του Reclock γράφει ότι προσάρμοσε την ταχύτητα της ταινίας σε 24!!!!! (Εντωμεταξύ τα stats του MPC lλένε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα= 23,976 και οι καμπύλες μια χαρά).

ΚΑι το αστείο είναι ότι αν εκείνη την στιγμή προσπαθήσω να δηλώσω στο reclock να αφήσει την ταινία στο original speed τότε στα Stats/MPC δεν αλλάζει τίποτα= 23,976, ΟΜΩΣ οι καμπύλες δεν είναι πλεόν παράλληλες αλλά αρχίζουν να συγκλίνουν κάθε περίπου 45 δευτερα, γεγονός που δείχνει ότι έχουμε θέμα ασυγρονισμού 24/23.976

Μάλλον σε σχέση με αυτά που δείχνει το MPC-HC stats και το reclock κάτι δεν πάει καλά.

Οπως και νάχει αυτός ο αυτοματισμός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτή την στιγμή η 5αχρονη κόρη μου σεταρει και κλειδώνει τα bluray της στα 23,976 και τα DVD της στα 50 χωρίς καν να το πάρει χαμπαρι!!!!! Τέλεια

geovra
29-01-2010, 14:19
Γεια σας κι απο μενα. Εχω κανει αυτο το post
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=56037

Αν μπορει καποιος να βοηθησει...

Μπελλος Ευαγγελος
30-01-2010, 08:15
Σε εμενα το ΡΕΚΛΟΟΚ οταν γινεται πρασινο κανει διακοπες στην ταινια δηλ,σταματαει λες και κανει παυση καθε 15 δευτερολεπτα περιπου ....

δεν βλεπω που εχω κανει λαθος ....

αλλα δεν βλεπω και να κανει δουλεια οταν παιζει.....