PDA

View Full Version : Graph Edit

bros400pgm
12-12-2006, 17:36
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Στρατο οπου μονιμα τωρα τους τελευταιους 2 περιπου μηνες μου λυνει καθε κολλημα με το theatertek.

Επιτελους, καταφερα να δω ενα matroska αρχειο, απλα χρησιμοποιωντας το Graph edit, χωρις μετατροπες στους decoders.

Αληθεια Στρατο, επειδη ασχετος με δαυτα, το Graphedit βγαζει απο μονο του τον καταλληλο συνδυασμο, η ειναι ο συνδυασμος του pc μου?

bros400pgm
12-12-2006, 17:42
Αληθεια, εχοντας χρησιμποιησει τον οδηγο σου για Theatertek, υπαρχει καποιος τροπος να μας πεις ποιος ειναι ο καταλληλοτερος συνδυασμος φιλτρων για καθε ειδους αρχειο, για να κανουμε καποια εκκινηση, γιατι εγω εχω ψιλοχαθει

Δεβελέκος Στράτος
12-12-2006, 17:56
Βγάζει τα φίλτρα που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα βασιζόμενο στο metric των φίλτρων, δηλαδή τον default συνδυασμό. Πολλές φορές δεν είναι αυτός ο καλύτερος άρα πρέπει να τον αλλάξουμε. Τώρα υπάρχουν και κάποιες προτάσεις στον οδηγό

Γιαννης Σπυρου
12-12-2006, 19:30
Μια πρωτη προσπαθεια...

http://img296.imageshack.us/img296/2308/samplemc2.th.jpg (http://img296.imageshack.us/my.php?image=samplemc2.jpg)

http://img296.imageshack.us/img296/6033/theatertekwithdscalertv1.th.jpg (http://img296.imageshack.us/my.php?image=theatertekwithdscalertv1.jpg)

bros400pgm
12-12-2006, 21:07
Λοιπον, ξεκινω πρωτος.

Ανοιγοντας το graphedit δεν μπορει να διαβασει αρχειο ifo ή ts ή vob. Βγαζει μην οτι δεν μπορει να βγαλει graph απο αυτο το αρχειο και με ρωταει αν εχω εγκαταστησει ολα τα απαραιτητα filter.

Φίλιππος Αδαμίδης
12-12-2006, 23:33
Πληροφοριακά να σας πω πως με ένα Dreambox 500 στο ισόγειο και το digitalTVLink dshow filter της Bitcontrol εγκατεστημένο στο Laptop, παρακολουθώ μέσω δικτύου (αλλά και ασύρματα σε μερικά κανάλια) Δορυφορική Live (+NOVA φυσικά) σε Zoom Player με Dscaler5 και VMR9 Renderless με εικόνα Α Ψ Ο Γ Η.

Με Graphedit φυσικά!!!

Δεβελέκος Στράτος
13-12-2006, 00:27
Καλό είναι όσοι αναφέρουμε τα κατορθωματα μας με το GraphEdit να συνάπτουμε και μια εικόνα απο το Graph που χρησιμοποιούμε όπως έκανε ο Γιάννης για να βοηθήσουμε ολα τα μέλη στην δημιουργία των Graph

Δεβελέκος Στράτος
13-12-2006, 00:32
Λοιπον, ξεκινω πρωτος.

Ανοιγοντας το graphedit δεν μπορει να διαβασει αρχειο ifo ή ts ή vob. Βγαζει μην οτι δεν μπορει να βγαλει graph απο αυτο το αρχειο και με ρωταει αν εχω εγκαταστησει ολα τα απαραιτητα filter.

ifo δεν ανοιγει το GraphEdit δώστου vob. Μου κάνει εντύπωση για το vob, συνήθως πάντως ισχύει αυτό που λέει. Είναι σωστά εγκατεστημένα τα σχετικά φίλτρα;

oscar
13-12-2006, 01:02
εχω το mkv αρχειο στο φακελο μαζι με το srt του....πως τα βαζω και τα δυο στο graphedit?
to mkv το διαβαζει κανονικα με τις default ρυθμισεις οπως ειπατε....δεν εχω καταλαβει τον τροπο που βλεπει το srt. ..ωστε να δει υποτιτλους...
εαν εδω χρειαζεται το vobsub πως το κανω Insert?? στο.... ιnsert filters dεν το βρηκα στο menu...

Δεβελέκος Στράτος
13-12-2006, 01:10
Για τους υπότιτλους χρησιμοποίησε το FFDShow έχει Subtitles

oscar
13-12-2006, 01:47
http://img154.imageshack.us/img154/1488/dsc0072jn2.th.jpg (http://img154.imageshack.us/my.php?image=dsc0072jn2.jpg)

αυτο το μηνυμα βγαζει οταν του κανω drag & drop εναν φακελο ο οποιος εχει μεσα ενα mkv και ενα srt αρχειο....
http://img80.imageshack.us/img80/5834/dsc0073pp3.th.jpg (http://img80.imageshack.us/my.php?image=dsc0073pp3.jpg)

μονο το mkv το βλεπει κανονικα οπως εγραψα και στο προηγουμενο Post.

http://img148.imageshack.us/img148/5294/dsc0074li2.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=dsc0074li2.jpg)

Γιώργος Κυριακαράκος
13-12-2006, 08:53
To αγαπημένο μου λογισμικό. Ο ελβετικός σουγιάς όποιου ασχολείται με av σε windows pc. Κομμάτι του DirectX SDK κάνει σχεδόν τα πάντα. 6 χρόνια τώρα με έχει ξελασπώσει όταν τα υπόλοιπα δεν μπορούσαν. Όταν ανοίγουμε ένα αρχείο το διάγραμμα που μας βγάζει είναι αυτό που θα φόρτωναν από μόνα τους τα windows. Υπάρχουν και μερικά φιλτράκια που είναι ότι πρέπει για δοκιμές και αν δεν τα έχετε εγκαταστήσει σας προτείνω να το κάνεται. Αυτά είναι τα:
- Dump.ax
- Wavdest.ax
- Multiple_MPEG2_Source.ax

Φίλιππος Αδαμίδης
13-12-2006, 10:17
Καλό είναι όσοι αναφέρουμε τα κατορθωματα μας με το GraphEdit να συνάπτουμε και μια εικόνα απο το Graph που χρησιμοποιούμε όπως έκανε ο Γιάννης για να βοηθήσουμε ολα τα μέλη στην δημιουργία των Graph

Πάρτο:

takisot
13-12-2006, 11:28
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!:music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Επιτελους μπορω να εχω Theatertek με Dscaler Video& Audio decoders και Reclock!!
I may now rest in peace...:Banane0: :ernaehrung004: :firstprize:

Γιαννης Σπυρου
13-12-2006, 11:47
Kι εγω χτες εκανα παρτυ!
Εβλεπα και ξαναβλεπα ολα τα γνωστα κλιπακια απο ΤΤ και dscaler!!!

Δεβελέκος Στράτος
13-12-2006, 11:48
Και σιγά μην σου ξεφευγε....
Το graph δεν βλέπω....

bros400pgm
13-12-2006, 16:43
ifo δεν ανοιγει το GraphEdit δώστου vob. Μου κάνει εντύπωση για το vob, συνήθως πάντως ισχύει αυτό που λέει. Είναι σωστά εγκατεστημένα τα σχετικά φίλτρα;

Εχεις δικιο. Vob ανοιγει, αλλα το πρωτο κουτακι που εχει το vob δεν εχει pin για υποτιτλους.

bros400pgm
13-12-2006, 17:28
Εφτιαξα αυτο για αρχεια vob (Στρατο ειναι το ιδιο με το δικο σου-περιπου)
Υπαρχει καποιο λαθος? Επρεπε να το ονομασω vob.grf ή καπως αλλιως?
Επισης ειναι ο καλυτερος συνδυασμος για ποιοτικοτερη εικονα?

Παντως παιζει καλα, χωρις σπασιματα και τετιοα κολπα.

Δεβελέκος Στράτος
14-12-2006, 01:06
Στο graph που έβαλες είσαι κοντα αλλά εχεις κάνει κάποια λάθη. Που είναι το dvd navigator; Δεν έχεις αφαιρέσει το .vob και το dempeg-2 multi... Δες πιο προσεχτικά τις εικόνες του οδηγού. Σώσε το σαν ifo.grf όχι vob.grf (αν το έχεις σαν vob δεν τρέχει καν εκτός αν του δώσεις κατευθείαν vob να παίξει)
Όσο για τα mkv με υπότιτλους θεωρώ πολυ καλύτερο την χρήση εξωτερικών υπότιτλων (srt). Εκεί απλά απο το ffdshow στο Video decoder configuration έχει στην αριστερή στήλη το subtitles όπου το επιλέγουμε. Μετά επιλέγουμε το file και πατάμε στο κουτάκι με τις τελείες για να επιλέξουμε το αρχείο. To ffdshow έχει τα πάντα απο ρυθμίσεις για υπότιτλους (μέγεθος, θέση, χρονικη΄καθυστέρηση, ταχύτητα σε σχέση με το video, εφφέ στρογγυλοποίησης) άρα το αποτέλεσμα στην πρακτική του πλευρά αλλά και στην εμφάνιση είναι κορυφαίο

oscar
14-12-2006, 10:04
[
Όσο για τα mkv με υπότιτλους θεωρώ πολυ καλύτερο την χρήση εξωτερικών υπότιτλων (srt). Εκεί απλά απο το ffdshow στο Video decoder configuration έχει στην αριστερή στήλη το subtitles όπου το επιλέγουμε. Μετά επιλέγουμε το file και πατάμε στο κουτάκι με τις τελείες για να επιλέξουμε το αρχείο.

λοιπων αυτα τα εκανα....το προβλημα μου ειναι...οτι δεν ...ΑΛΛΑΖΕΙ ...το srt....

δηλαδη....πες οτι παω...ffdshow...και βαλω Το srt του LOST episode 3 to οποιο λεγεται... "lost.s03e02.720.hdtv.ac3.5.1.x264-ctu.srt

μετα παω TT και στο OPEN διαλεξω το episode
lost.s03e02.720.hdtv.ac3.5.1.x264-ctu

μου εχει κρατησει τους υποτιτλους απο το προηγουμενο επεισοδιο...(πχ 4)
του οποιου το mkv ομως ειχα κανει save σαν mkv.GRF στον data φακελο ...μεσα απο το graph.

αν τωρα ξαναπαω στο Graph και βαλω παλι το episode 3 kai κανω παλι save to mkv.GRF το πεταξω στον data
kai ανοιξω παλι το ΤΤ ....θα βρει και θα διαβασει τους srt ...κανονικα....

κατι εχω χασει εδω....που θα παει θα την βρουμε την ακρη....

bros400pgm
14-12-2006, 19:03
Στο graph που έβαλες είσαι κοντα αλλά εχεις κάνει κάποια λάθη. Που είναι το dvd navigator; Δεν έχεις αφαιρέσει το .vob και το dempeg-2 multi... Δες πιο προσεχτικά τις εικόνες του οδηγού. Σώσε το σαν ifo.grf όχι vob.grf (αν το έχεις σαν vob δεν τρέχει καν εκτός αν του δώσεις κατευθείαν vob να παίξει)
Όσο για τα mkv με υπότιτλους θεωρώ πολυ καλύτερο την χρήση εξωτερικών υπότιτλων (srt). Εκεί απλά απο το ffdshow στο Video decoder configuration έχει στην αριστερή στήλη το subtitles όπου το επιλέγουμε. Μετά επιλέγουμε το file και πατάμε στο κουτάκι με τις τελείες για να επιλέξουμε το αρχείο. To ffdshow έχει τα πάντα απο ρυθμίσεις για υπότιτλους (μέγεθος, θέση, χρονικη΄καθυστέρηση, ταχύτητα σε σχέση με το video, εφφέ στρογγυλοποίησης) άρα το αποτέλεσμα στην πρακτική του πλευρά αλλά και στην εμφάνιση είναι κορυφαίο

Eχεις απολυτο δικιο για ακομα μια φορα. Τιμωρια στην γωνια ειμαι τωρα.

Λοιπον, το εσωσα σαν ifo, αλλα οταν το ειχα σωσει ως vob και εβαλα ενα δισκακι το επαιξε κανονικα, εξου και η φωτο απο το information του theatertek.

Anyway ολα καλα και τωρα. Το line21 decoder 2 τι φιλτρο ειναι?

Επισης, κανας οδηγος για mkv (με υποτιτλους ή χωρις) πως μοιαζει (εννοω σειρα φιλτρων)

oscar
14-12-2006, 19:30
Επισης, κανας οδηγος για mkv (με υποτιτλους ή χωρις) πως μοιαζει (εννοω σειρα φιλτρων)

........με υποτιτλους....με υποτιτλους....

bros400pgm
14-12-2006, 19:41
Ανανεωση

Eβαλα ενα δισκακι να παιξει , αλλα οταν παταω καποιο κουμπι στο theatertek αυτο κολλαει τελειως. Αν βαλω την ταινια να παιξει κανονικα απο την αρχη, δουλευουν ολα ρολοι, αλλα οταν παταω πχ skip, τοτε κολλαει.

Δεβελέκος Στράτος
15-12-2006, 01:55
κανε ενα σκρινσοτ του γκραφ

bros400pgm
15-12-2006, 16:41
κανε ενα σκρινσοτ του γκραφ

here it is

Δεβελέκος Στράτος
16-12-2006, 00:35
Οκ φαίνεται. Άσε να κάνω αυριο μια δοκιμη και θα σου πω

Δεβελέκος Στράτος
17-12-2006, 02:54
Anyway ολα καλα και τωρα. Το line21 decoder 2 τι φιλτρο ειναι?

Χρειάζεται για τα closed captions των dvd

Αυτόν θεωρώ τον καλύτερο (οι υπότιτλοι απο το μενού του ffdshow είπαμε) http://avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=5646&d=1166052439

Δεβελέκος Στράτος
17-12-2006, 02:59
Λοιπόν έκανα τις δοκιμές μου και πρόσεξα ότι το graph του ifo χρησιμοποιεί περισσότερη cpu! Mε τον nvidia και με lanczos 4 luma 0.8 είμαι στο 70% αλλά με τον dscaler πάω στα 100% και σε σπασίματα φυσικά με τον 3700+. Το κατέβασα στα 2 και 0.6 επίσης θέλει προσοχη στις ρυθμίσεις του dscaler να είναι σωστές που δεν μπορουν να γίνουν ούτε απο το graph αλλά ούτε απο το TheaterTek και το εικονιδιο του FFDShow. Η μόνη λύση που έχω βρει είναι απο το Zoom

takisot
17-12-2006, 11:47
Εμενα παντως με P4 στα 3.0 παιζει τζαμι με πολυ ομαλη κινηση (Lanczos 4 luma 1)! Ειδα δυο ταινιες μονορουφι χωρις κανενα προβλημα. Εβαλα φυσικα και το reclock στο graph.

bros400pgm
17-12-2006, 15:40
Λοιπόν έκανα τις δοκιμές μου και πρόσεξα ότι το graph του ifo χρησιμοποιεί περισσότερη cpu! Mε τον nvidia και με lanczos 4 luma 0.8 είμαι στο 70% αλλά με τον dscaler πάω στα 100% και σε σπασίματα φυσικά με τον 3700+. Το κατέβασα στα 2 και 0.6 επίσης θέλει προσοχη στις ρυθμίσεις του dscaler να είναι σωστές που δεν μπορουν να γίνουν ούτε απο το graph αλλά ούτε απο το TheaterTek και το εικονιδιο του FFDShow. Η μόνη λύση που έχω βρει είναι απο το Zoom

Aυτο αφορα εμενα?

Ο dscaler δεν ρυθμιζεται απο το γκραφ? Αυτες οι ρυθμισεις που βγαζει κανοντας δεξι κλικ?
Επισης δεν εχω προβλημα με κολληματα κατα την αναπαραγωγη. Κολλαει τελειως το theatertek οταν του παταω ας πουμε next chapter.
Αφαιρωντας το ffdshow απο το γκραφ ολα δουλευουν καλα, αλλα δεν εχει καλη ποιοτητα εικονας.

bros400pgm
18-12-2006, 19:11
Kαι ενα graph για mpg ταινιες, με σπασιματα ομως στην αναπαραγωγη.
Τι κανω λαθος?

Φίλιππος Αδαμίδης
18-12-2006, 21:00
1080i και ffdshow?

δεν πάει

Θα σου πρότεινα τα εξής:

a. Βγάλε τα ffdshow και VMR και βάλε μόνο dscaler με NV12 και VMR9.

b. Βγάλε dscaler και VMR και βάλε ffdshow με NV12 και όλα τα φίλτρα απενεργοποιημένα, επίσης με VMR9

c. Γράψε μας τις εντυπώσεις σου

Δεβελέκος Στράτος
19-12-2006, 00:37
Ο Φιλιππος ζωγραφιζει με το Graph Edit να τον προσέχεις, ξερει τι λεει...

Θάνος Φούντας
19-12-2006, 09:20
Από ότι κατάλαβα κάτι μαγειρεύεται σε αυτό το θέμα: dreambox, ethernet και πολύ καλή τηλεοπτική εικόνα. Διάβασα το θέμα αλλά έχετε ξεφύγει και ομολογώ πως δεν κατάλαβα και πολλά. Ανοίγω κανούριο θέμα (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=95798#post95798) και θα το εκτιμούσα αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει τι "παίζεται" εκινώντας από τα βασικά (hardware, software, ρυθμίσεις κλπ)

Φίλιππος Αδαμίδης
19-12-2006, 11:47
Ο Φιλιππος ζωγραφιζει με το Graph Edit να τον προσέχεις, ξερει τι λεει...

Ευχαριστώ ανταποδίδω!

bros400pgm
19-12-2006, 19:27
1080i και ffdshow?

δεν πάει

Θα σου πρότεινα τα εξής:

a. Βγάλε τα ffdshow και VMR και βάλε μόνο dscaler με NV12 και VMR9.

b. Βγάλε dscaler και VMR και βάλε ffdshow με NV12 και όλα τα φίλτρα απενεργοποιημένα, επίσης με VMR9

c. Γράψε μας τις εντυπώσεις σου

Καπως ετσι εννοεις?

bros400pgm
19-12-2006, 19:34
Εαν ναι, τοτε δεν ειδα διαφορα.
Τα χρωματα μου φαινονταν τα ιδια (σε προβολικο) και η εικονα ηταν ιδια (ειδικα τα προσωπα δεν ειχαν διαφορα).

Το προβλημα των σπασιματων το ελυσα, κατεβαζοντας τα number of taps σε 2.

Ενα δευτερο mpg που εχω με τον dscaler παρουσιαζε χοντρα σπασιματα, ενω με ffdshow παιζει μια χαρα
Τι να κοιταξω για να βρω τις διαφορες αυτων των δυο?
Επισης ποια ειναι μια σωστη λυση για την αναπαραγωγη mpg ταινιων?

ΥΓ, Το 1080ι του βιντεο, δεν γινεται downscale σε 720?

takisot
19-12-2006, 20:48
Για να μην μπλεκεσαι με graphs, δοκιμασε να παιξεις τα ts αρχεια με Theatertek σε overlay (χωρις οποιαδηποτε επεμβαση του ffdshow) ή με Media Player Classic αλλα κανοντας prefer τον Dscaler decoder και block οτιδηποτε εχει σχεση με FFDSHOW στην επιλογη overrides του προγραμματος. Προσεξε να παιζεις 60 για htsc ή 50 για Pal.

ikonsgr
20-12-2006, 08:53
Το graph τελικά πως πρέπει να το κάνουμε? Πετώντας ένα vοb αρχείο και κάνωντας edit τις διαδρομές ή φτιαχνωντας το από την αρχή με αρχή το dvd navigator(υπόψην το συγκεκριμένο βρίσκεται μέσα direct show filter,έψαχνα μισή ώρα να το βρω!) ? Χθες πάντως που το δοκίμασα μ'ενα vob από μία ταινία , εμφάνιζε τα paths μόνο για video/audio και οχι για subtitles.Εαν τελικά φτιάξουμε ένα ifo.grf αρχείο και το βάλουμα στο theatertek/data folder απο κει και πέρα θα παιζει όλα τα dvd's με τις ρυθμίσεις που του έχουμε κάνει στο graph? Αυτό μπορούμε να το επαληθευσουμε?

bros400pgm
20-12-2006, 14:56
Για να μην μπλεκεσαι με graphs, δοκιμασε να παιξεις τα ts αρχεια με Theatertek σε overlay (χωρις οποιαδηποτε επεμβαση του ffdshow) ή με Media Player Classic αλλα κανοντας prefer τον Dscaler decoder και block οτιδηποτε εχει σχεση με FFDSHOW στην επιλογη overrides του προγραμματος. Προσεξε να παιζεις 60 για htsc ή 50 για Pal.

Τακη, η ιστορια εχει ως εξης: εχω στην κατοχη μου ενα denon2910 και με αυτο βλεπω τις ταινιες που θελω. Επειδη ομως ειμαι ανθρωπος που ψαχνεται, θελω να κοιταξω και σε htpc μερια, κατανοονωντας ομως αρχικα τις ορολογιες. Εμεν αυτη τη στιγμη τα graph μου φαινονται κινεζικα-ισως αν εβαζα το windvd7 να μην εβλεπα και μεγαλες διαφορες, αλλα θελω να πειραματιστω.

Μεχρις στιγμης εχω κατανοησει (σχεδον) το Graph για αρχεια vob (κοινως τα δισκακια που νοικιαζουμε)
Με βοηθησατε για τα matroska.
Tωρα κολησα στα mpg. Θα την βρω την ακρη
Και συνεχιζω: τα ts αρχεια ποια ειναι? Τα 60 η 50 hz απο που ρυθμιζονται?

Δεβελέκος Στράτος
20-12-2006, 16:26
Το graph τελικά πως πρέπει να το κάνουμε? Πετώντας ένα vοb αρχείο και κάνωντας edit τις διαδρομές ή φτιαχνωντας το από την αρχή με αρχή το dvd navigator(υπόψην το συγκεκριμένο βρίσκεται μέσα direct show filter,έψαχνα μισή ώρα να το βρω!) ? Χθες πάντως που το δοκίμασα μ'ενα vob από μία ταινία , εμφάνιζε τα paths μόνο για video/audio και οχι για subtitles.Εαν τελικά φτιάξουμε ένα ifo.grf αρχείο και το βάλουμα στο theatertek/data folder απο κει και πέρα θα παιζει όλα τα dvd's με τις ρυθμίσεις που του έχουμε κάνει στο graph? Αυτό μπορούμε να το επαληθευσουμε?
Ρίχνουμε το vob για τα σχηματιστεί το graph και στην συνέχεια κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε αμτικαθιστώντας και το vob με το navigator για αυτό και δεν μας ενδιαφέρει ότι δεν εμφανίζει subtitles το vob
Όλα όσα χρειαζόμαστε είναι στο directshow filters
Αν το έχεις αποθηκεύσει με το σωστό όνομα πάντα θα χρησιμοποιεί αυτό! Αν πας στην καρτέλα info στα options του TheaterTek θα δεις κάτω-κάτω τι φίλτρα χρησιμοποιεί

Tωρα κολησα στα mpg. Θα την βρω την ακρη
Και συνεχιζω: τα ts αρχεια ποια ειναι? Τα 60 η 50 hz απο που ρυθμιζονται?

Σίγουρα υπάρχει λύση και για τα mpg αλλά θα έχω το htpc το σουκου για να δοκιμάσω. Γιατί χρησιμοποιείς το mpeg demultiplexer, δεν νομίζω να χρειάζεται, δοκίμασε το graph και χωρίς το ffdshow video
Τα ts αρχεία είναι αυτά που έχουν κατάληξη ts!!!! High Definition 1080p συνήθως.
Από τα properties της vga

Δημήτρης Δημητρακούδης
20-12-2006, 16:49
Τα αρχεία τύπου .TS (Transport Stream) είναι αρχεία που έχουν προέρθει από αποθήκευση στον δίσκο αυτούσιου του stream πού κατεβαίνει από τον δορυφόρο, ή το cable, ή οτιδήποτε.

Το stream συνήθως περιλαμβάνει υλικό 1080i σε MPEG-2 ή (πρόσφατα) 1080p σε MPEG-4 (VC-1, H.264, κτλ.).

bros400pgm
20-12-2006, 19:17
Σίγουρα υπάρχει λύση και για τα mpg αλλά θα έχω το htpc το σουκου για να δοκιμάσω. Γιατί χρησιμοποιείς το mpeg demultiplexer, δεν νομίζω να χρειάζεται, δοκίμασε το graph και χωρίς το ffdshow video
Τα ts αρχεία είναι αυτά που έχουν κατάληξη ts!!!! High Definition 1080p συνήθως.
Από τα properties της vga

To mpeg demultiplexer μπαινει μονο του, οταν συνδεω το αρχειο με το ffdshow για παραδειγμα. Το ιδιο συμβαινει και με τον dscaler.
Να βγαλω το ffdshow και τι να βαλω? Απο το αρχειο κατευθειαν στον vmr9?

ikonsgr
21-12-2006, 01:20
Aυτό σημαίνει οτι κατάφερα να κάνω το Theatertek να παιζει με dscaler?
Και τι καλύτερο έχει από της Nvidia τον video decoder ρε παιδιά? Γιατί εγώ διαφορά δεν πολύκατάλαβα...

Δεβελέκος Στράτος
21-12-2006, 02:32
Εισαι οκ, τωρα τα αποτελεσματα θα τα κρινεις ο ιδιος...

ikonsgr
21-12-2006, 09:33
Ενα πρόβλημα είχα μόνο. Ηταν αδύνατο να δουλέψει ο nvidia audio decoder (μου έβγαζε συνέχεια error συμβατότητας μολις τον συνέδεα με το default direct sound device) γι'αυτό και χρησιμοποιησα το ac3 filter, έχει καμμιά διαφορά πρακτικά?
Μπορώ να φτιάξω και ένα graph με τον decoder της nvidia και κάνοντας rename το ifo.grf να βλεπω άμεσα τι διαφορές υπάρχουν έτσι?
Στράτο,οσον αφορά την παραμετροποιηση του dscaler υπάρχει και εναλλακτική λύση μέσω mplayer classic εκτός από τον zoom. Ανοιγετε τον mplayer classic και πάτε view->options.Απο το δεξί μενού πάτε external filters μετά στο νέο παράθυρο,αριστερά πάνω, πατάτε το κουμπί "add filter" και από τη λιστα που θα εμφανιστεί επιλέγετε τον dscaler video decoder(εννοειται βέβαια ότι πρέπει να τον έχετε ηδη εγκατεστημένο!).Πατάτε οκ και μετά κάνωντας διπλο κλικ πάνω στο ονομά του dscaler ανοίγει το παράθυρο παραμετροποιησης! Τα παραπάνω ισχύουν για οποιοδήποτε filter θέλετε να κάνετε παραμετροποιηση! Και φυσικά οι ρυθμίσεις θα ισχύουν για οποιονδήποτε Player χρησιμοποιει αυτά τα φίλτρα!
Το μόνο που έμεινε τώρα είναι να βρούμε τι πρέπει να αλλάξουμε στις ρυθμίσεις του dscaler για βελτιστοποιηση της εικόνας! Βρήκα κάτι εδώ:
http://img182.imageshack.us/img182/8071/guidecw8.jpg
(είναι οδηγός με screen shot για παρεμετροποιηση Mplayer classic/zoom και κάπου στη μέση έχει αναλυτικά τις ρυθμίσεις για τον dscaler)
Exει κανείς καμμιά άλλη γνώμη ή ξέρει πως βελτιστοποιούμε τις ρυθμίσεις του dscaler?

ikonsgr
21-12-2006, 09:38
To mpeg demultiplexer μπαινει μονο του, οταν συνδεω το αρχειο με το ffdshow για παραδειγμα. Το ιδιο συμβαινει και με τον dscaler.
Να βγαλω το ffdshow και τι να βαλω? Απο το αρχειο κατευθειαν στον vmr9?

Nομίζω ότι το mpeg demultiplexer χρειάζεται μόνο όταν ξεκινάς το graph από .vob file το οποίο έχει μία μονο πλεγμένη εξοδο audio/video.(γι'αυτό προφανώς χρειάζεται και ο multiplexer!)
Αν το φτιάξεις ξεκινώντας από το dvd navigator ΔΕΝ χρειάζεται (μάλιστα σου βγάζει και error συμβατότητας) γιατί το dvd navigator σου δίνει κατευθείαν αποπλεγμένες τις 3 εξόδους για video/audio/subpictures. Οπώτε κοτσάρεις κατευθείαν τ video out του Navigator στο video in του dscaler!

Δεβελέκος Στράτος
21-12-2006, 09:52
Βλέπω την έχεις ψάξει καλά....
Ειδικα αν χρησιμοποιείς το spdif δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά. Στην ουσιά το mpc κάνει την ιδια δουλειά με το graph με έναν πιο χειροκίνητο τρόπο, εγώ βάζω το zoom για την παραμετροποίηση του dscaler αλλά αυτό με το mpc που αναφέρεις φαίνεται καλύτερο. Συ,φωνώ με τις ρυθμίσεις του τύπου αλλά εγώ βγάζω και το do analog blanking

ikonsgr
21-12-2006, 10:26
Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τον απόλυτο οδηγό:
Theater tek με dscaler και πως να βελτιστοποιησετε τις παραμέτρους! :smile:
Απ'οτι έχω καταλάβει το ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρέπει να είναι η χρωματική κωδικοποιηση του video output που πρέπει ΠΑΝΤΟΥ να είναι YV12 (το default στο dscaler του "output color spacer" ΔΕΝ ειναι αυτό, οπώτε σίγουρα αυτή νομίζω ότι ειναι η ποιο σημαντική ρυθμιση που πρέπει να γινει)!
Αυτό πρέπει να είναι που παίζει τον προτεύοντα ρόλο για την χρωματική ισσοροπία και την σωστή αναπαραγωγή dvd μέσω κάρτας γραφικών έτσι?
Κάτι ακόμα, μιας και έχει κάνει και τον οδηγό για το Powerstrip.Ολη η φασαρία με την συνχνότητα της οθόνης έχει να κάνει με την σωστή αναπαραγωγή των καρε? Δηλαδή να μην έχω που και που ψιλοσπασίματα,κομπιασματα και τέτοια? Ειναι σίγουρο ότι θα μπορέσω να βάλω τον w100 στα 854Χ480 50hz (αυτό δεν είναι το βέλτιστο για dvd?) με το powerstrip?

bros400pgm
21-12-2006, 16:39
Nομίζω ότι το mpeg demultiplexer χρειάζεται μόνο όταν ξεκινάς το graph από .vob file το οποίο έχει μία μονο πλεγμένη εξοδο audio/video.(γι'αυτό προφανώς χρειάζεται και ο multiplexer!)
Αν το φτιάξεις ξεκινώντας από το dvd navigator ΔΕΝ χρειάζεται (μάλιστα σου βγάζει και error συμβατότητας) γιατί το dvd navigator σου δίνει κατευθείαν αποπλεγμένες τις 3 εξόδους για video/audio/subpictures. Οπώτε κοτσάρεις κατευθείαν τ video out του Navigator στο video in του dscaler!

Τo ifo graph, παει, το εφτιαξα οπως ακριβως λες (βεβαια οταν παταω να αλλαξει chapter το theatertek κολλαει-ακομα δεν εχω βρει ακρη).
Το ψαξιμο τωρα ειναι για αρχεια mpg (και αργοτερα για avi και ts)

bros400pgm
21-12-2006, 17:51
Kαι ξαναγυρισα στον dscaler και reclock για ifo.

bros400pgm
23-12-2006, 11:55
Kαι ενα για wmv αρχεια.

ikonsgr
23-12-2006, 16:33
Παρακάτω παραθέτω τα 2 graphs με τα οποία μπορείτε να λειτουργείσετε τον theatertek με τον default nvidia video decoder ή με dscaler. Με την έκδοση 2.4.0.12 του theatertek που έχω δουλευουν και τα 2 άψογα! Βαζωντας τα σε 2 φακέλους μέσα στο data folder του theater tek (πχ data/dscaler/ifo.grf και data/nvidia/ifo.grf ) μπορείτε πανευκολα να κάνετε αλλαγές στον στήσιμο του theatertek για άμεσες συγκρίσεις, απλώς μετφέροντας οποιο από τα 2 ifo.grf θέλετε στο data φάκελο!Aν και πρωσωπικά από τις λίγες δοκιμές που έκανα δεν μπόρεσα να δω διαφορές ανάμεσα στα 2,(βλέπωντας την ίδια σκηνή και με τα 2 graphs) μάλλον θα κρατήσω αυτο με τον dscaler μιας και όλος ο κόπος έγινε γι'αυτό και απ'οτι λένε οι ειδοίμονες είναι ο απόλυτος video decoder για dvd αναπαραγωγή σε pc! -bye-

Φίλιππος Αδαμίδης
24-12-2006, 10:09
ikonsgr το YV12 είναι οκ για film και ffdshow postproccessing αλλά για video content, πρέπει να χρησιμοποιήσεις NV12 ώστε να πάρεις σωστό de-interlace από την κάρτα γραφικών.

Επίσης στο link που μας έδωσες, ο τύπος δεν μου φαίνεται και τόσο "expert" . Kάνει κάποια λαθάκια με σημαντικότερο που λέει πως ανάλογα με το refresh rate του monitor, ορίζεις τα fps του reclock ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο δηλαδή ανάλογα με τα fps του source, το ιδανικό είναι να δώσεις ακέραιο πολλαπλάσιο ως refresh rate πχ τα 25fps σε σε 50hz, τα 24 σε 48 ή 72, τα 30 σε 60 κλπ

ikonsgr
24-12-2006, 15:56
Οταν λές "video content" τι ακριβώς εννοείς? Πρωσωπικά μ'ενδιαφέρει η βέλτιστη ποιότητα σε dvd video και divx/xvid (μιας και το 99% του υλικού που έχω ειναι σ'αυτή τη μορφή). Για τέτοιυ είδους χρήση ποιο είναι καλύτερο?
Στους 2 HTPC οδηγούς που έχει κάνει ο Στράτος πάντως αναφέρει τη χρήση του ΥV12. Επίσης οπως αναφέρει στο link http://www.dscaler.org/phpBB/viewtop...ght=avivo+nv12 που παρέθεσες εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5527&page=1
Η βελτιωση με nV12 ισχύει ΜΟΝΟ για οσους έχουν καινούριες κάρτες της ΑΤΙ! Η nvidia δυστηχώς δεν κάνει το ιδιο καλή δουλειά σε de-interlace οπως η ΑΤΙ και τα αποτελέσματα είναι χειρότερα. Πρακτικά επειδή δοκίμασα και τα 2 (κάνωντας αλλαγές του color output και στον dscaler και στο ffdshow από ΥV12 σε NV12) δεν μπόρεσα να καταλάβω εμφανείς διαφορές. Εσύ έχεις δοκιμάσει τον nv12 σε nvdia κάρτα γραφικών και είδες διαφορά?

Φίλιππος Αδαμίδης
24-12-2006, 20:37
Η βελτιωση με nV12 ισχύει ΜΟΝΟ για οσους έχουν καινούριες κάρτες της ΑΤΙ! Πού το λέει αυτό;

Η nvidia δυστηχώς δεν κάνει το ιδιο καλή δουλειά σε de-interlace οπως η ΑΤΙ και τα αποτελέσματα είναι χειρότερα. Έχεις ακούσει για την τεχνολογία Pure Video;

Πρακτικά επειδή δοκίμασα και τα 2 (κάνωντας αλλαγές του color output και στον dscaler και στο ffdshow από ΥV12 σε NV12) δεν μπόρεσα να καταλάβω εμφανείς διαφορές.Προφανώς είχες υλικό film. To video δεν βλέπεται σε YV12.

Δυό λόγια (ξανά) για υλικό (content) film και video.

Στο film de-interlace, δεδομένου ότι το υλικό είναι εξαρχής progressive και κατά την μεταφορά του έχει χωριστεί σε μονά και ζυγά πεδία (που απαρτίζονται από τις γραμμές 1,3,5,7...575 και 2,4,6,8...576 αντίστοιχα), αρκεί ένας διπλασιασμός γραμμών (simple weave) για να πάρουμε ένα προοδευτικό καρέ (progressive frame) από δύο πεπλεγμένα πεδία (interlaced fields). Να τό πω με παράδειγμα:

Έστω πως τα prοgressive frames ονομάζονται 1αβ,2αβ,3αβ....25αβ σύνολο 25 ανά δευτερόλεπτο (film source) όπου α=μονό field και β=ζυγό field. Έχουμε σε σύνολο 50 χρονικές στιγμές ανά λεπτό (50Hz=PAL) την μεταφορά 1α,1β,2α,2β,3α,3β.....25α,25β σύνολο 50 fields (25 μονά +25 ζυγά).
Με weave de-interlacing έχουμε τελικά 1αβ,1αβ,2αβ,2αβ,3αβ,3αβ.....25αβ,25αβ= σύνολο 50 progressive fps όπου το καθένα επαναλαμβάνεται δύο φορές.

Στο υλικό video τα πράγματα είναι διαφορετικά διότι τα μονά και ζυγά πεδία (fields) έχουν αποτυπωθεί σε ξεχωριστές χρονικές στιγμές και δεν μπορούν απλά να συνδυαστούν επιτυχώς σε ένα προοδευτικό καρέ. Ως αποτέλεσμα, εικόνες με έντονη κίνηση παρουσιάζουν έντονα προβλήματα απεικόνισης σε displays προοδευτικής σάρωσης όπως τα flat panels και οι projectors. Και εδώ επεισέρχεται ο ρόλος του καλού video de-interlacer που θα αναλάβει μέσω των διάφορων τεχνολογιών την "επανασύνθεση" της ελλιπούς πληροφορίας

ikonsgr
25-12-2006, 13:26
Πού το λέει αυτό;

"The switch from NV to ATI was an almost incredible improvement in picture quality"

Έχεις ακούσει για την τεχνολογία Pure Video;

Ναι, και δυστυχώς συνεχίζει να είναι πολύ χειρότερη απο το avivo της ATI. Πρόσφατα είχε στο tomshardware εκτενές αρθρο επί του θέματος.

Προφανώς είχες υλικό film. To video δεν βλέπεται σε YV12.
Δυό λόγια (ξανά) για υλικό (content) film και video.
Στο film de-interlace, δεδομένου ότι το υλικό είναι εξαρχής progressive και κατά την μεταφορά του έχει χωριστεί σε μονά και ζυγά πεδία (που απαρτίζονται από τις γραμμές 1,3,5,7...575 και 2,4,6,8...576 αντίστοιχα), αρκεί ένας διπλασιασμός γραμμών (simple weave) για να πάρουμε ένα προοδευτικό καρέ (progressive frame) από δύο πεπλεγμένα πεδία (interlaced fields). Να τό πω με παράδειγμα:

Έστω πως τα prοgressive frames ονομάζονται 1αβ,2αβ,3αβ....25αβ σύνολο 25 ανά δευτερόλεπτο (film source) όπου α=μονό field και β=ζυγό field. Έχουμε σε σύνολο 50 χρονικές στιγμές ανά λεπτό (50Hz=PAL) την μεταφορά 1α,1β,2α,2β,3α,3β.....25α,25β σύνολο 50 fields (25 μονά +25 ζυγά).
Με weave de-interlacing έχουμε τελικά 1αβ,1αβ,2αβ,2αβ,3αβ,3αβ.....25αβ,25αβ= σύνολο 50 progressive fps όπου το καθένα επαναλαμβάνεται δύο φορές.

Στο υλικό video τα πράγματα είναι διαφορετικά διότι τα μονά και ζυγά πεδία (fields) έχουν αποτυπωθεί σε ξεχωριστές χρονικές στιγμές και δεν μπορούν απλά να συνδυαστούν επιτυχώς σε ένα προοδευτικό καρέ. Ως αποτέλεσμα, εικόνες με έντονη κίνηση παρουσιάζουν έντονα προβλήματα απεικόνισης σε displays προοδευτικής σάρωσης όπως τα flat panels και οι projectors. Και εδώ επεισέρχεται ο ρόλος του καλού video de-interlacer που θα αναλάβει μέσω των διάφορων τεχνολογιών την "επανασύνθεση" της ελλιπούς πληροφορίας
Η αναλυσή σου αν και χρησιμη δυστηχώς δεν απαντάει απλά και κατανοητά στο ερωτημά μου: τι να χρησιμοποιησω για βελτιστη απόδοση σε αναπαραγωγη dvd και σε divx/xvid(24-25fps) απ'το pc?

dimitris84
13-01-2007, 21:28
ρε παιδια λυστε μου μια απορια σας παρακαλω..

τα graphs που κανουμε στο graphedit οταν τα κανουμε save εχουν το extension .grf

πως θα τα κανω σε extension .dvdgraph για να τα αναγνωριζει ο zoom player??

Δεβελέκος Στράτος
13-01-2007, 21:30
Με αυτο ακριβώς ασχολούμε τώρα. Με μετονομασία δεν παίζει;

dimitris84
13-01-2007, 21:33
Με αυτο ακριβώς ασχολούμε τώρα. Με μετονομασία δεν παίζει;

στρατο μου δες εδω http://www.inmatrix.com/articles/dvdgraph2.shtml

προσπαθησα αλλα τζιφος..μαλλον δεν κανω κατι καλα..

Δεβελέκος Στράτος
13-01-2007, 21:40
Α! έχει ιστορία το θέμα με το Ζουμ... ειδικά αυτό το The line to add (for each filter) is:
DefineFilter(filtername.ax)

dimitris84
13-01-2007, 21:47
ιστορια οπως τα λες..και δεν κατεχω και τοσο, αλλα θα προσπαθησω να το ''μελετησω''

αντε να δουμε..

dimitris84
13-01-2007, 21:49
Α! στο ποστ νουμερο 6 ο φιλιππος λεει για zoom και graph edit ισως ξερει κατι..

Δεβελέκος Στράτος
13-01-2007, 21:51
Μπράβο, μπράβο άντε και να μου πεις μετά πως γίνεται! :music-smiley-005:

dimitris84
13-01-2007, 21:59
First thing, using GraphEdit, export your graph to an XML format. You do this by "File > Save to XML"

το βρηκες πουθενα αυτο? εγω παντως οχι..

απο εδω ξεκινουν ολα..

Δεβελέκος Στράτος
13-01-2007, 22:06
Δες το GraphEdit που ανέβασα

dimitris84
13-01-2007, 22:12
ωραιος..

dimitris84
13-01-2007, 22:41
λοιπον...

1. πρωτα εκανα ενα graph..
2. save as xml σε ενα folder της επιλογης μου (c:\program files\graphs)
3. κατεβασα το http://www.inmatrix.com/files/xml2zoom_download.shtml και και το κανω extract καπου ( εγω το εκανα μεσα στο file του zp)
4. παω start και run και παταω --> κοιτα την δευτερη φωτο
5. θα γινει ερωτηση με τι προγραμμα να ανοιξει (φωτο 3)
6. επιλεγω xml2zoom και μετα στον φακελο που εχω πει πριν (graphs) εχω πλεον ενα αρχειο με extension dvd graph

dimitris84
13-01-2007, 22:41
μισο να ανεβασω και την δευτερη φωτο

παει αναμεσα στις προηγουμενες

dimitris84
13-01-2007, 22:43
η δευτερη στη σειρα ειναι

dimitris84
13-01-2007, 22:44
τωρα μενει να δω πως θα γινει αυτο με το DefineFilter(filtername.ax) για να τελειωσει το θεμα

dimitris84
13-01-2007, 22:48
α ξεχασα το graph που εγινε πρεπει να το βαλουμε μεσα στο φακελο DVDGraph του zp

dimitris84
14-01-2007, 00:35
δυστηχως δεν μπορω να βγαλω ακρη με αυτο το DefineFilter(filtername.ax)

Δεβελέκος Στράτος
14-01-2007, 00:46
Πρέπει να του δηλώσεις ένα, ένα όλα τα φίλτρα που χρησιμ. ...
Είναι τρελοί αυτοί οι ....
Άσε να το δω και θα τα πούμε

dimitris84
14-01-2007, 01:14
το δοκιμασα αυτο που λες,αλλα δεν μου δουλεψε..

dimitris84
16-01-2007, 12:55
Πρέπει να του δηλώσεις ένα, ένα όλα τα φίλτρα που χρησιμ. ...
Είναι τρελοί αυτοί οι ....
Άσε να το δω και θα τα πούμε

καταφερες τιποτα? εγω το παλευα 2 μερες :slapface: :slapface: δεν μου καθεται..

Δεβελέκος Στράτος
16-01-2007, 13:07
Να σε πω την αληθεια κόλλησα με το galactica το σουκου και δεν έκανα κάτι...
Θα το δω με την πρώτη ευκαιρία...

Γιαννης Σπυρου
16-01-2007, 20:21
Φοβερη σειρα!!!

Δημήτρης Δημητρακούδης
16-01-2007, 23:44
Φοβερη σειρα!!!

Όντος! Ειδικά σε HD με αρχεία 2GB / επεισόδιο.. :D :D :D

Δεβελέκος Στράτος
19-01-2007, 00:20
Λοιπόν έπαιξε! Μεγαλη η χαρη σου Δημητρη γιατι αλλιως σιγα μην τα εκανα ολα αυτα...
Καταρχην οταν αποθηκευσεις το xml κλείσε το graphedit και ανοιξε το ξανα να επιβεβαιωσεις οτι ειναι σωστο. Αν σου δωσει το graphedit μηνυμα λαθους φτιάξτο ξανα
Μετονομασε το Test.dvdgraph.doc σε Test.dvdgraph και ανοιξε το με ενα notepad για να το δεις.Δοκιμασε να το περασεις και στο ζουμ

dimitris84
22-01-2007, 16:11
ευχαριστω στρατο:ernaehrung004: :ernaehrung004:

λοιπον δεν ξερω το λογο αλλα κανω ενα graph, επειτα το κανω save σαν xml και οταν παω να ανοιξω το xml για να το τσεκαρω οπως λες, δεν δουλευει..

πριν λιγες μερες (σε αυτα που ειχα γραψει πιο πανω για το πως εκανα το xml) δουλευε κανονικα!

Να τα πω καλυτερα..το vmr9 δεν δουλευει με τιποτα οταν το χρησιμοποιω μετα απο το ffdsηow,για παραδειγμα στην πρωτη φωτογραφια μπαινει απο μονο του οτι και να κανω το avi decompressor αναμεσα στο ffdshow και το vmr9..δεν φευγει με τιποτα.

οταν ομως βγαλω το ffdshow (φωτογραφια 2) ολα δουλευουν ρολοι..

καμια ιδεα?

dimitris84
22-01-2007, 16:15
για καποιο λογο δεν μπορω να ανεβασω την αλλη φωτο..

Δεβελέκος Στράτος
22-01-2007, 17:59
Δεν βλέπω καμία φωτο...
Η αλήθεια ειναι οτι ουτε και εγω εχω καταλαβει γιατι το κανει, μια φορα που ειχα αυτο το πρόβλημα ότι graph και αν έφτιαχνα απο ένα mkv τελικά το έλυσα χρησιμοποιώντας άλλο mkv για το graph...

dimitris84
22-01-2007, 18:55
τωρα ειναι οκ οι φωτο?

να προσθεσω οτι αν βαλω το vmr αντι για το vmr9 δεν μπαινει αυτοματα το avi decompressor..

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι μπαινει αυτο εκει αφου το graph ειναι για dvd

dimitris84
23-01-2007, 04:40
εκανα ενα τεστ με ενα dvd χρησιμοποιωντας τελικα το graph χωρις το ffdshow oπως δειχνει η παρακατω πρωτη εικονα..
το αποτελεσμα ηταν το error που δειχνει η δευτερη κοκκινη εικονα

οταν εβγαλα το line 21 decoder 2 και τα υπολοιπα παρεμειναν ως εχουν, ολα δουλεψαν ρολοι

με χαλαει ομως που δεν δουλευει καθολου το ffdshow με το vmr9, μου κανει συνεχως το προβλημα που περιεγραψα σε προηγουμενο post..

Δεβελέκος Στράτος
23-01-2007, 10:35
Δεν μπορώ να φανταστώ τι δεν πάει καλά... μου κάνει μεταξύ των άλλων εντύπωση που αναφέρεις ότι δεν δουλεύει το ffdshow με το vmr9! Μήπως θα έπρεπε να ξηλώσεις ότι φίλτρο - decoder έχεις εγκαταστήσει και να τα ξαναπεράσεις;

bros400pgm
23-01-2007, 17:06
Χμ, ε, κανα format μηπως??????

Εκανα εγω ενα προχθες και ολα τα κολπακια που εκανε εξαφανιστηκαν.

Σχεδον ολα :twoguns: :twoguns: :twoguns:

dimitris84
23-01-2007, 19:03
Χμ, ε, κανα format μηπως??????

Εκανα εγω ενα προχθες και ολα τα κολπακια που εκανε εξαφανιστηκαν.

Σχεδον ολα :twoguns: :twoguns: :twoguns:

ρε αδερφε μου το σκεφτηκα αλλα δεν εχω χρονο να καθομαι να ξανακανω εγκαταστασεις προγραμματων και λοιπα στο παρων pc μιας και απο την αλλη βδομαδα θα χτισω htpc.. ερχονται τα κομματια του ενα ενα

nektar
04-04-2007, 16:30
Παιδιά τελικά καταφέρατε να βάλετε υπότιτλους στο graph του DVD? Δοκίμασα το ffdshow αλλά καμία σχέση οι υπότιτλοι. Αλλού γι αλλού βγαίνουν ενώ στον media player παίζουν τέλεια. Μήπως χρειάζεται κάποια ιδική ρύθμιση στο ffdshow subtitles?

Παίζει ωραία το άτιμο το theatertek. :operator:

Ευχαριστώ! -bye-

Δεβελέκος Στράτος
05-04-2007, 19:50
Παιδιά τελικά καταφέρατε να βάλετε υπότιτλους στο graph του DVD? Δοκίμασα το ffdshow αλλά καμία σχέση οι υπότιτλοι. Αλλού γι αλλού βγαίνουν ενώ στον media player παίζουν τέλεια. Μήπως χρειάζεται κάποια ιδική ρύθμιση στο ffdshow subtitles?

Ευχαριστώ! -bye-

Το ffdshow έχει ρυθμίσεις για τα πάντα σχετικά με τους υπότιτλους: θέση μεγεθος, γραμματοσειρά, συγχρονισμός, καθυστέρηση αν ψάξεις στα υπομενού του subtitles στο ffdshow θα τα βρεις...

Browser
20-04-2007, 14:10
Ειναι ευκολο να μου στειλει καποιος το .grf αρχειο που εχει στο theatertek για αναπαραγωγη dvd?

(Dscaler video , ffdshow, vmr9 renderless, dscaler audio, reclock, ξερερε, τα γνωστα.)

dimitris84
20-04-2007, 14:29
στειλε μου το mail σου να στο στειλω..

μολις σου εφτιαξα ενα!-bye-

Browser
20-04-2007, 14:33
Ειναι στο προφιλ Δημητρη. Ευχαριστω !

Browser
20-04-2007, 14:43
Got it. Thanks !

dimitris84
20-04-2007, 14:46
-bye- -bye-

Ressac
21-04-2007, 11:16
Πως κάνετε επεξεργασία του "DVD navigator"?
Κάνω drag and drop το vob από το dvd, και μου κάνει επεξεργασία το vob μόνο.

Υπάρχει κάποιο παράδειγμα για vob?

wertyu5555
21-04-2007, 22:05
Ειναι ευκολο να μου στειλει καποιος το .grf αρχειο που εχει στο theatertek για αναπαραγωγη dvd?

(Dscaler video , ffdshow, vmr9 renderless, dscaler audio, reclock, ξερερε, τα γνωστα.)

Μήπως μπορεις να μου το στείλεις και εμένα γιατί πελάγωσα.....
Email : wertyu5555@gmail.com

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ressac
22-04-2007, 00:51

Αν γίνεται, και σε μένα στο fox3close@gmail.com...

Thanks!

Browser
23-04-2007, 08:08
Επειδη ελλειπα αυτες τις μερες, δεν το δοκιμασα ακομα να δω οτι ειναι οκ.

Μολις το δοκιμασω , σας το στελνω. Μην το στειλω και δεν παιζει ..... !!

Browser
23-04-2007, 09:30
Δοκιμασα αυτο που μου εστειλε ο Δημητρης και δυστυχως δεν δουλευε για καποιο λογο.
Απ'οτι καταλαβα πρεπει να το φτιαξεις στο πισι που θα παιξει , γιατι μαλλον υπαρχουν θεματα με τα version των φιλτρων.

Εφτιαξα το παρακατω κι επαιξε ....

Παρολαυτα θα σας το στειλω , αν και πιστευω οτι πρεπει να το φτιαξετε στο πισι σας , για τους λογους που προανεφερα !

Browser
23-04-2007, 09:33
Τα mail εφυγαν....

wertyu5555
23-04-2007, 11:44
Σε ευχαριστώ :ernaehrung004:

Ressac
23-04-2007, 19:29
Ευχαριστώ και εγώ, θα το δοκιμάσω.

Η απορία μου όμως παραμένει.
Πως το φτιάχνεις για "DVD Navigator" με 3 εξόδους? Εγώ όταν του βάζω "vob", μου φτιάχνει graph για "vob" με 1 έξοδο. :chinscratch:

dimitris84
23-04-2007, 21:01
Δοκιμασα αυτο που μου εστειλε ο Δημητρης και δυστυχως δεν δουλευε για καποιο λογο.

κατι τετοιο μαλλον πρεπει να συμβαινει αν ειναι απο διαφορετικο pc, επειδη εμενα μου παιζει μια χαρα!

dimitris84
23-04-2007, 21:03
Ευχαριστώ και εγώ, θα το δοκιμάσω.

Η απορία μου όμως παραμένει.
Πως το φτιάχνεις για "DVD Navigator" με 3 εξόδους? Εγώ όταν του βάζω "vob", μου φτιάχνει graph για "vob" με 1 έξοδο. :chinscratch:

του πετας απλα ενα vob μεσα και βαζεις τα αλλα φιλτρα που θελεις μετα ή επιλεγεις το DVD Navigator εσυ απο τα filters?

αν διαλεξεις εσυ το DVD Navigator θα σου βγαλει λογικα τρεις εξοδους!!

Ressac
23-04-2007, 22:56
του πετας απλα ενα vob μεσα και βαζεις τα αλλα φιλτρα που θελεις μετα ή επιλεγεις το DVD Navigator εσυ απο τα filters?

αν διαλεξεις εσυ το DVD Navigator θα σου βγαλει λογικα τρεις εξοδους!!

Κατάλαβα, το βρήκα το DVD Navigator.

Το "Νvidia audio decoder" και "ffdshow MPEG-4 video decoder" που τα βρίσκω?
Πρέπει να τα κάνω εγκατάσταση με κάποιο τρόπο?

wertyu5555
24-04-2007, 10:23
και εγω θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα
1. βάζω στο Graph το dscaler πρεπει να βάλω μετά και το ffdshow;γιατί;
για να βελτιωθεί η εικόνα από dvd χρειάζεται κάποιο επιπλέον φίλτρο ή κάποια άλλη ρύθμιση; εχω χρησιμοποιήσει τους οδηγούς που έχετε

2. για να βελτιώσω την εικόνα από avi μπορώ να χρησιμοποιήσω το dscaler ή to ffdshow ή κάποιο άλλο;

Νίκος

Δημήτρης Δημητρακούδης
24-04-2007, 14:07
και εγω θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα
1. βάζω στο Graph το dscaler πρεπει να βάλω μετά και το ffdshow;γιατί;
για να βελτιωθεί η εικόνα από dvd χρειάζεται κάποιο επιπλέον φίλτρο ή κάποια άλλη ρύθμιση; εχω χρησιμοποιήσει τους οδηγούς που έχετε

2. για να βελτιώσω την εικόνα από avi μπορώ να χρησιμοποιήσω το dscaler ή to ffdshow ή κάποιο άλλο;

Νίκος

1) Ναι, σε κάθε περίπτωση πρέπει να βάζεις και το FFDshow. Το FFDshow κάνει το upscaling και κάποια άλλα πραγματάκια, οπότε είναι καταλυτικό.
Αν έχεις ακολουθήσει τους οδηγούς μας κατά γράμμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο για DVD playback.

2) Μπορείς (και θα έπρεπε) να χρησιμοποιήσεις το FFDshow, κυρίως για το upscaling. Επίσης, το post processing φίλτρο του FFDshow είναι πολύ αποτελεσματικό στο να βελτιώνει βιντεάκια που έχουν πολύ χαμηλό bitrate (π.χ. βίντεο με διάρκεια 44min και μέγεθος 180ΜΒ). Προσοχή - το ίδιο φίλτρο κάνει ζημιά αν το αρχείο μας έχει ικανό bitrate γιατί ουσιαστικά κάνει smooth πολλές λεπτομέρειες που δεν θα έπρεπε να τις πειράζει.

wertyu5555
24-04-2007, 14:56
Σε ευχαριστώ. Αντε πότε θα έρθει το Σαβ/κο να αρχίσω τις δοκιμές -bye-

Ressac
24-04-2007, 16:09
Το "Νvidia audio decoder" και "ffdshow MPEG-4 video decoder" που τα βρίσκω?
Πρέπει να τα κάνω εγκατάσταση με κάποιο τρόπο?

Γι' αυτό καμιά ιδέα?

dimitris84
24-04-2007, 19:04
Γι' αυτό καμιά ιδέα?

ειναι εκει που διαλεγεις τα φιλτρα στο graphedit

Ressac
24-04-2007, 19:39
ειναι εκει που διαλεγεις τα φιλτρα στο graphedit

To "Νvidia audio decoder" το βρήκα στα "direct show filters".

Το "ffdshow MPEG-4 video decoder" δεν υπάρχει, έχω μόνο "ffdshow video decoder".

Δημήτρης Δημητρακούδης
24-04-2007, 20:52
To "Νvidia audio decoder" το βρήκα στα "direct show filters".

Το "ffdshow MPEG-4 video decoder" δεν υπάρχει, έχω μόνο "ffdshow video decoder".

Είναι το ίδιο πράγμα.

Ressac
25-04-2007, 00:44
Είναι το ίδιο πράγμα.

Οκ, αφού είναι το ίδιο θα χρησιμοποιώ αυτό. (Αν και μου φαίνεται παράξενο, έχει να κάνει με την έκδοση του ffdshow που χρησιμοποιούμε?)

Υπάρχει κάποιο παράδειγμα "καλού" graph για avi HD περιεχομένου?

Browser
25-04-2007, 10:42
Οκ, αφού είναι το ίδιο θα χρησιμοποιώ αυτό. (Αν και μου φαίνεται παράξενο, έχει να κάνει με την έκδοση του ffdshow που χρησιμοποιούμε?)

Υπάρχει κάποιο παράδειγμα "καλού" graph για avi HD περιεχομένου?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10282

;)

Ressac
25-04-2007, 23:51
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για graphs. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για το ποιος συνδυασμός είναι ο κάλλιστος?

Βλέπω π.χ για DVD, nvidia audio decoder με reclock, ffdshow audio decoder με default direct sound, nvidia audio decoder με default direct sound και αντίστοιχα για τα video φίλτρα: dscaler και ffdshow, nvidia video decoder και ffdshow κλπ.

Γίνομαι λίγο κουραστικός με τόσες ερωτήσεις αλλά ειλικρινά έχω μπερδευτεί.

Δεβελέκος Στράτος
26-04-2007, 10:19
Το ποιος συνδυασμός είναι ο καλύτερος μπορείς κάλλιστα να το δεις μόνος σου απο δοκιμές...
Όσο για τα dvd οι περισσότεροι έχουμε καταλήξει σε αυτό (http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=176896&postcount=11)

Ressac
28-04-2007, 21:22
Οι απορίες συνεχίζονται...

Στο ffdshow, στο "resize&aspect", η επιλογή 1440χ1152 που προτείνεται, είναι 4:3, με αποτέλεσμα τα dvd να μου τα δείχνει τετράγωνα.
Μήπως θα έπρεπε να επιλέξω 1440χ810 ή ακόμη 1280χ720 που είναι και ανάλυση του desktop μου?

Δεβελέκος Στράτος
29-04-2007, 18:56
Το 1440Χ1152 είναι το x2 της ανάλυσης του dvd 720X576....

Ressac
29-04-2007, 19:50
Το 1440Χ1152 είναι το x2 της ανάλυσης του dvd 720X576....

Ναι, αλλά έτσι μου δείχνει τα dvd τετράγωνα, ενώ με 1280χ720 κανονικά (16:9).

Μήπως υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση να κοιτάξω? Το Theatertek το έχω σετάρει σύμφωνα με τον οδηγό.

Browser
29-04-2007, 20:30
Χμμμμ, μαλλον πρεπει να τσεκαρεις το no aspect ratio correction.

Θα το βρεις εκει που φτιαχνεις το resize.

Ressac
29-04-2007, 21:39
Παραδόξως, έβαλα επιλογή "χ2" αντί συγκεκριμένων διαστάσεων και τώρα παίζει οκ... τι να πω?

Ressac
23-05-2007, 12:13
Έχω εγκαταστήσει το matroska splitter και το έχω κάνει register με το regdrop.

Όταν όμως πάω να ανοίξω ένα mkv αρχείο με το Graph Edit, μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα.

Τι μπορεί να φταίει? Χρειάζεται κάτι άλλο για να τρέξεις mkv?

Browser
23-05-2007, 12:20
Βαλε και μια φωτο απο το graph μπας και δουμε τιποτα περιεργο ..!

Ressac
23-05-2007, 12:25
Μα δεν μπορώ να φτιάξω graph... με το που κάνω drag $ drop το mkv στο GraphEdit μου βγάζει αυτό το μήνυμα.

Browser
23-05-2007, 12:28
Τοτε κατι λειπει μαλλον !

Ressac
23-05-2007, 12:39
Κατέβασα το CCCP πακέτο με τα φίλτρα από εδώ http://www.matroska.org/downloads/windows.html

Ξανα-εγκατέστησα τα Haali Media Splitter και Matroska Splitter από το ίδιο site.
Tι άλλο χρειάζομαι?

Browser
23-05-2007, 12:47
Ριξε μια ματια στα παραδειγματα ....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10282