View Full Version : Προβλημα με win 7 64 και ati 4870
Καλημερα σας. Μετα απο μεγαλη περιοδο με τα ταλαιπωρημενα xp αποφασισα να προχωρησω στην αναβαθμιση σε 7 αφου ολοι λενε τα καλυτερα. Ξεκιναω λοιπον κανω την εγκατασταση και ολα καλαμχωρις να χρειαζετε ο χρηστης να κανει σχεδον τπτ. Καποια στιγμη μετα απο μια επανεκινηση η ενεργη οθονη της τηλεορασης μειωθηκε περιπου 5 εκατοστα σε καθε πλαυρα της οθονης. Η τηλεοραση που εχω ειναι μια 47 lg ( 47lf66 ). Μπαινω στο σαιτ της ατι κατεβαζω τους τελευταιους catalyst drivers τους εγκαθιστω αλλα τπτ. Πουθενα επιλογη για να ανοιξει η οθονη.
Σε 720p παιζει κανονικα ( σχεδον ), σε 1080 οχι. Εψαξα και στο μενου της τηλ τπτ εκει ολα κανονικα εχω την επιλογη 1:1 στις διαστασεις. Δυστηχως την οθονη ομως τα 7 δεν μου την εχουν βρει και εχουν μια τυπικη επιλογη. Στους catalyst παντως το μοντελο της τηλ εμφανιζεται κανονικα.
Εχει κανεις καμια ιδεα;;;;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
07-12-2009, 14:00
Καλημερα σας. Μετα απο μεγαλη περιοδο με τα ταλαιπωρημενα xp αποφασισα να προχωρησω στην αναβαθμιση σε 7 αφου ολοι λενε τα καλυτερα. Ξεκιναω λοιπον κανω την εγκατασταση και ολα καλαμχωρις να χρειαζετε ο χρηστης να κανει σχεδον τπτ. Καποια στιγμη μετα απο μια επανεκινηση η ενεργη οθονη της τηλεορασης μειωθηκε περιπου 5 εκατοστα σε καθε πλαυρα της οθονης. Η τηλεοραση που εχω ειναι μια 47 lg ( 47lf66 ). Μπαινω στο σαιτ της ατι κατεβαζω τους τελευταιους catalyst drivers τους εγκαθιστω αλλα τπτ. Πουθενα επιλογη για να ανοιξει η οθονη.
Σε 720p παιζει κανονικα ( σχεδον ), σε 1080 οχι. Εψαξα και στο μενου της τηλ τπτ εκει ολα κανονικα εχω την επιλογη 1:1 στις διαστασεις. Δυστηχως την οθονη ομως τα 7 δεν μου την εχουν βρει και εχουν μια τυπικη επιλογη. Στους catalyst παντως το μοντελο της τηλ εμφανιζεται κανονικα.
Εχει κανεις καμια ιδεα;;;;
στο catalyst,εχεις τσεκαρει τα κουτακια στις αναλυσεις που υποστηριζει η tv σου?
Δεν θυμαμαι να εχει πουθενα κουτακια που να τσεκαρεις παντως τις αναλυσεις. Θα το δω και σπιτι οταν γυρισω....
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
07-12-2009, 14:30
Δεν θυμαμαι να εχει πουθενα κουτακια που να τσεκαρεις παντως τις αναλυσεις. Θα το δω και σπιτι οταν γυρισω....
ψαξε καλα στα υπο-μενου του πανελ.
σιγουρα εχεις και 99,9% εκει ειναι η λυση σου.
Τα εψαχνα 2 ωρες χτες τα ρημαδια και δεν βρηκα τπτ..... Μηπως ειναι καμια ελλειψη των 64μπιτων catalyst?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
07-12-2009, 15:27
Τα εψαχνα 2 ωρες χτες τα ρημαδια και δεν βρηκα τπτ..... Μηπως ειναι καμια ελλειψη των 64μπιτων catalyst?
στα 32αρια υπαρχει κανονικα.
Δημήτρης Δημητρακούδης
07-12-2009, 15:41
Όλοι οι Catalyst το έχουν, απ' ότι ξέρω, απλά στα 7 είναι πολύ καλά κρυμμένο.. Τόσο καλά που το βρήκα με δυσκολία, και θα το ξανα-έβρισκα πάλι με δυσκολία.. :p
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
07-12-2009, 16:06
Τόσο καλά που το βρήκα με δυσκολία, και θα το ξανα-έβρισκα πάλι με δυσκολία.. :p
οντως....
Αν μου λεγατε και που ειναι;;;;;;
Δημήτρης Δημητρακούδης
07-12-2009, 16:20
Από μνήμης απλά δεν, και εδώ δεν έχω Catalyst..
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
07-12-2009, 16:22
Αν μου λεγατε και που ειναι;;;;;;
το βραδυ που θα το βλεπω..
Απλα φοβαμαι μηπως μου κανει νουμερα επειδη δεν εχει βρει την τηλεοραση
http://img24.imageshack.us/img24/1273/catalyst.png
Aυτα βλεπω μονο....
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
07-12-2009, 19:09
catalyst>craphics>desktop&displays>δεξι κλικ στην ενεργη οθονη configure>HDTV Support
Ευχαριστω πολυ δεν το ειχα δει και ουτε προκειται να το εβρισκα.....
Αυτο που πειραξα ηταν το scalling options που ηταν στη μεση και το μετακινησα στο 0%.
Ευχαριστω και παλι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
07-12-2009, 22:36
Ευχαριστω πολυ δεν το ειχα δει και ουτε προκειται να το εβρισκα.....
Αυτο που πειραξα ηταν το scalling options που ηταν στη μεση και το μετακινησα στο 0%.
Ευχαριστω και παλι
-bye--bye-
Constantinos Milonas
13-12-2009, 12:39
Φιλε μου έχω την 4670 οποτε μάλλον θα έχουν τις ίδιες περίπου ρυθμίσεις.
Aνοιξε τον Catalyst Control Center, και πήγαινε Graphics επάνω αριστερά, στο drop down μενού επέλεξε Desktops & Display , εκεί θα δεις τα monitor που έχεις. Κάτω αριστερά στα μικρά κουτάκια επέλεξε την LG και κανε δεξί κλικ επάνω τις και πήγαινε Configure.
Θα δεις ένα καινούργιο menu και θα πας Scaling Options εκεί μπορείς να παίξεις με το Underscan και Overscan με το slide bar.
Εμενα για να μου γεμίσει την 40άρα Sony το έχω τέρμα Overscan.
Ελπίζω να βοήθησα.
Constantinos Milonas
13-12-2009, 12:40
catalyst>craphics>desktop&displays>δεξι κλικ στην ενεργη οθονη configure>HDTV Support
Καλά είμαι και τυφλός δεν είχα δει το post σου. xεxε !!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
13-12-2009, 12:42
Καλά είμαι και τυφλός δεν είχα δει το post σου. xεxε !!
δεν εγινε και τιποτε....:drummer:
Γεγονός είναι οτι οι επιλογές στους catalyst 9.12 και windows 7 64bit είναι κάπως δύσχρηστες.
Μου πήρε μια μέρα να σετάρω οθόνη pc και τηλεόραση όπως τα θέλω αλλά αφού έσωσα και τα profiles με εικονίδια και συνδυσασμούς πλήκτρων, τώρα είναι όλα υπόθεση του ενός click.
(κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την tv και μέχρι να βρω που είχαν κρυμμένη την επιλογή "scaling options" μου πήρε ώρες)