PDA

View Full Version : universal remote control vs. pda

lykman
08-12-2006, 20:47
Ψάχνω για ένα universal remote control, προγραμματιζόμενο, αλλά με όριο τιμής τα 100€.
Εχει δοκιμάσει κανείς κάποιο σε αυτό το όριο τιμής που να είναι της προκοπής? Εχω ακούσει σε αυτήν την κατηγορία για τα sunwave, τα logitech (harmony), και κάποια άλλα... Δεν εχω πρόβλημα να αγοράσω και από ίντερνετ, αν πρόκειται για κάποιο που δεν έρχεται Ελλάδα.

Θέλω να ελένχω τα εξής:
projector epson tw600
dvd player philips 763SA
dvd player helios H4000 (δεν είναι συμβατό με κάποιον από τους default manufacturer codes, αρα μόνο με προγραμματισμό του R/C)
A/V receiver Yamaha RXV540
video panasonic (όχι απαραίτητα)
Κάποια LCD ΤV που πιθανόν να προστεθεί σύντομα.

Από την άλλη, έχω διαβάσει ότι κάποια pda (που εχουν irda), μπορούν με πρόγραμμα να κάνουν και αυτήν την δουλειά. Υπάρχει κάποιο που να έχει και gps ενσωματωμένο (θελω να χρησιμοποιώ destinator)? Πόσο πρακτική είναι αυτή η λύση? Την εχει δοκιμάσει κανείς?

Eυχαριστώ...

Θάνος Φούντας
08-12-2006, 23:08
Κυκλοφορούν πολλά universal remotes και τα περισσότερα είναι στην κατηγορία τιμής που αναφέρεις. Το αν θα καταφέρεις να ελέγχεις όλες τις συσκευές σου είναι ένα άλλο θέμα κι εξαρτάται από το remote, από τις συσκευές καθώς και από τις απαιτήσεις σου για πληρότητα ελέγχου. Τί εννοώ? Ότι υπάρχει πιθανότατα καποιες συσκευές να μην αναγνωριστούν και ότι ακόμα κι σε αυτές που θα αναγνωριστούν να μη μπορείς να κάνεις παρά τα βασικά. Μπορείς βέβαια να "διδάξεις" κάποια remotes αλλά κι αυτή η δυνατότητα έχει όρια.
Όσον αφορά τα pda δε θα σου τα συνιστούσα γιατί συνήθως η ακτίνα δράσης τους είναι μικρή - σε κάποια λιγότερο κι από 1 μέτρο.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
08-12-2006, 23:16
Τα πάντα για τα universal remote controls εδώ:
http://www.remotecentral.com

lykman
09-12-2006, 00:44
Κυκλοφορούν πολλά universal remotes και τα περισσότερα είναι στην κατηγορία τιμής που αναφέρεις. Το αν θα καταφέρεις να ελέγχεις όλες τις συσκευές σου είναι ένα άλλο θέμα κι εξαρτάται από το remote, από τις συσκευές καθώς και από τις απαιτήσεις σου για πληρότητα ελέγχου. Τί εννοώ? Ότι υπάρχει πιθανότατα καποιες συσκευές να μην αναγνωριστούν και ότι ακόμα κι σε αυτές που θα αναγνωριστούν να μη μπορείς να κάνεις παρά τα βασικά. Μπορείς βέβαια να "διδάξεις" κάποια remotes αλλά κι αυτή η δυνατότητα έχει όρια.
Όσον αφορά τα pda δε θα σου τα συνιστούσα γιατί συνήθως η ακτίνα δράσης τους είναι μικρή - σε κάποια λιγότερο κι από 1 μέτρο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το διευκρίνησα, αλλά θέλω να με εξυπηρετεί για τις απλές καθημερινές λειτουργίες χρήσης (όχι σεταρίσματα και τέτοια), καθως και να είναι και φωτιζόμενο!

Τα πάντα για τα universal remote controls εδώ:
http://www.remotecentral.com

Διαβάζω και εκεί... αν και δυστυχώς δεν εχει review σε πολλά από αυτά που κοίταζα...

bros400pgm
09-12-2006, 15:56
Εχουν περασει απο τα χερια μου τα εξης: sony ax4000, philps pronto 3000 και pronto 6000.

Το sony κοστιζει μαζι με μεταφορικα γυρω στα 110 ευρω. Ειναι βαρυ, με βουρτσισμενο πλαισιο αλουμινιου, και θα κανεις απολυτα καλα την δουλεια σου.
Τωρα, εαν θες κατι που να τα κανει ολα (το εννοω ολα) πας σε pronto

Τα pda συστυχως δεν εχουν δυνατους ir transmitters και πολυ περισσοτερο πρεπει να κοιτουν τις συσκευες. Tα remote εχουν μεχρι και 4 transmitters.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
09-12-2006, 16:26
Εγώ έχω εδώ και 3 χρόνια περίπου το ΜΧ-500.
Είναι φωτιζόμενο και χειρίζομαι με αυτό 10 συσκευές.
http://www.remotecentral.com/ureview/41.htm

ΘΑΝΑΣΗΣ Τ.
09-12-2006, 16:42
Εχω το Pronto 940 της Philips, ειναι προγραμματιζομενο, φωτιζομενο, με οθονη αφης, μικρη καταναλωση (θελει μπαταριες καθε 3-4 μηνες!) και χειριζομαι 7 συσκευες με απολυτη επιτυχια!

Το ειχα παρει 100€ απο Κωτσοβολο πριν 2 χρονια.

Μιχάλης Κορ.
16-12-2006, 17:08
Αν έχεις πάει σε εκθέσεις ετήσιες του Ήχου, όπως κ φέτος έτσι κ παλιότερα, υπάρχει μια αντιπροσωπεία που φέρνει τα άγνωστα χειριστήρια Sunwave/E-Pilot. Αυτά είναι χειριστήρια που έχουν μόνο μια μεγάλη οθόνη αφής, με ελεγχόμενο φωτισμό, δέχονται 8-16 συσκευές ανάλογα το μοντέλο ενώ όταν δεν υπάρχει η συσκευή σου για να παίξει με κωδικό που υποστηρίζει τότε έχει στο πίσω μέρος έναν δέκτη κ μπορείς να προγραμματίσεις οποιοδήποτε πλήκτρο του αυθεντικού σου χειριστηρίου στο universal με το πάτημα του πλήκτρου μόνο. Εγώ του έχω περίπου 2 χρόνια κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Φέτος το είχε 60 ευρώ από ότι είδα. Το δικό μου είναι το προηγούμενο μοντέλο με κίτρινο φωτισμό ενώ το νέο μοντέλο έχει μπλέ φωτισμό. Δέχεται 4 ΑΑΑ μπαταρίες κ κρατά 6-8 μήνες καθημερινής χρήσης.
Το δικό μου είναι αυτό :
http://www.remotecentral.com/ucommand/photo1.jpg

Κ λεπτομέριες εδώ :
http://www.remotecentral.com/ucommand/index.html

Όπως βλέπεις κυκλοφορεί κ με άλλο όνομα στην αγορά.
Η νέα έκδοση είναι αυτή :
http://www.sun-wave.com/img_src/product/b1099473850.jpg

Κ λεπτομέριες εδώ :
http://www.sun-wave.com/products_1.php?product_id=1099473850&area_id=1099471722

Με το δικό μου χειρίζομαι τα εξής :
1.ΑΜΟΙ lcd 37"
2.Nokia satellite 9800s
3.Marantz dv6500 sacd player
4.Arcam A85+P85 amplifiers
5.Arcam cd93 player
6.Arcam Tuner dt61
7.Helios dvd2085 player

lykman
17-12-2006, 12:44
Eυχαριστω για τις απαντήσεις...

Μιχάλη κοίταζα και αυτό, μιας και τελικά προσπαθώ να περιορίσω το κόστος στα 70€ μαξιμουμ....

Με προβλημάτισε το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα το νέο μοντέλο 3060 (http://www.sun-wave.com/products_1.php?product_id=1163053972&area_id=1099471722), το οποίο εμφανισιακά μου αρέσει πολύ περισσότερο, αλλά νομίζω και λειτουργικά είναι αναβαθμισμένο. Και εχει και μάλλον λίγο καλύτερη αυτονομία. Επίσης αν κατάλαβα καλά δεν εχουν usb παρά μόνο σειριακή, σωστά? Στο λάπτοπ σειριακές γιοκ...

Παντως μεχρι τα 70€, το sunwave 3000 μαζί με τα harmony 525/555 (που διαβάζω ότι εχουν απίστευτη βάση έτοιμων λειτουργιών πολλών κατασκευαστών), είναι αυτά που κοιτάω περισσότερο...

Α, για το helios2085 το είχε έτοιμο σαν συσκευή, ή του προγραμμάτισες εσύ τις λειτουργίες του?

sfortis
17-12-2006, 13:06
Εγω ψήνομαι για αυτο : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.570206

στα 67€, προγραμματίζεται με υπολογιστή ,έχει macros και LCD, τσάμπα πράγμα!

bros400pgm
17-12-2006, 15:02
Επισης πολυ σημαντικο και χρειαζεται προσοχη εδω.

Καλο ειναι τα υπαρχουν και πολλα hard buttons (για τις βασικοτερες λειτουργιες τουλαχιστον) γιατι αυτα με την οθονη αφης, πρεπει να εχεις τα ματια σου πανω στην οθονη φια να πατησεις τα κουμπακια.

Πιστεψε με ειναι κομματακι δυσκολο:music-smiley-005:

Μιχάλης Κορ.
17-12-2006, 15:11
Είναι καθαρά θέμα συνήθειας τα πλήκτρα αφής είναι αλήθεια, αλλά είναι οκ όταν το συνηθίσεις. Έχει κ macros πάντως. Με ένα κουμπί εγώ ανοίγω ενισχυτές, τηλ & helios. Για καμία από τις παραπάνω συσκευές δεν είχε έτοιμο setup. Όλα έγιναν με το χέρι.

Θάνος Φούντας
18-12-2006, 09:57
Μια ερώτηση ψιλοσχετική. Ξέρει κανείς αν τα remotes της logitech (σειρά harmony) μπορούν να ελέγχουν και HTPC (να δουλέψουν δηλ σαν το microsoft remote control)

sfortis
18-12-2006, 10:12
http://www.logitech.com/index.cfm/products/detailsharmony/US/EN,CRID=2084,CONTENTID=11700

Έκανα το test drive και είδα οτι έχει μια τεράστια λίστα με HTPC καθώς και την επιλογή unlisted (μάλλον για να το μαθαίνεις).

Μπορώ να πώ οτι η γκάμα συσκευών ειναι εντυπωσιακή!!

lykman
27-12-2006, 17:22
http://www.logitech.com/index.cfm/products/detailsharmony/US/EN,CRID=2084,CONTENTID=11700

Έκανα το test drive και είδα οτι έχει μια τεράστια λίστα με HTPC καθώς και την επιλογή unlisted (μάλλον για να το μαθαίνεις).

Μπορώ να πώ οτι η γκάμα συσκευών ειναι εντυπωσιακή!!

Παρελαβα σημερα το 555... Πρεπει να πω ότι έχει καταχωρημένο στην database του μέχρι και το Helios H4000.. Και όχι μόνο τα απλά (play, stop, pause, on/off κλπ), αλλά και τις "περίεργες" δυνατοτητες του upscale, 50/60Hz, vga output, ΟΛΑ... :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Μονο subwofer δεν εχει καθόλου σαν συσκευές... Και εγώ έχω ένα crystal audio 12' τηλεχειριζόμενο, που θα πρεπει να το καταχωρήσω μόνος μου...

Αν και στην χρήση διαπιστώνω ότι θα πρέπει να αφαιρέσω τις λειτουργίες που δεν χρησιμοποιώ (από ολες τις συσκευές), γιατί το κάνουν πιο δύσχρηστο... πρεπει να τις σκρολλάρεις όλες (π.χ. 28 οθόνες!!) για να πας σε μια συχνή λειτουργία...

Θάνος Φούντας
28-12-2006, 00:12
Εδώ και 3-4 μέρες είμαι ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ κάτοχος του Logitech Harmony 895 (http://www.logitech.com/index.cfm/products/detailsharmony/EEUR/EN,CRID=2084,CONTENTID=10930).
Για πρώτη φορά και μετά από πολλές προσπάθειες έφυγαν ΟΛΑ τα άλλα τηλεκοντρόλ από το σαλόνι!!!

Σεραφείμ
28-12-2006, 00:18
Θάνο από πού και πόσο το πήρες?

Θάνος Φούντας
28-12-2006, 09:50
έχεις pm

lykman
28-12-2006, 12:52
Παρελαβα σημερα το 555... Πρεπει να πω ότι έχει καταχωρημένο στην database του μέχρι και το Helios H4000.. Και όχι μόνο τα απλά (play, stop, pause, on/off κλπ), αλλά και τις "περίεργες" δυνατοτητες του upscale, 50/60Hz, vga output, ΟΛΑ... :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Bιάστηκα να μιλήσω... Ναι μεν το έχει, αλλά η αντιστοιχία στα πλήκτρα είναι λάθος! :damnyou: Π.χ. πατάω το subtitles και αλλάζει chapter... :slapface:
Αρα θα πρεπει να τα προγραμματίσω από την αρχή. :slapface:

plin
28-12-2006, 12:56
Θάνο από πού και πόσο το πήρες?

Αν μπορείς ενημέρωσέ με και εμένα με PM για τα παραπάνω.

Σεραφείμ
28-12-2006, 18:40
το 885 με 100 ευρώ λιγότερο τί διαφορές έχει?

Θάνος Φούντας
29-12-2006, 13:19
Νομίζω ότι αναφέρεσαι στο 880. Αν δεν κάνω λάθος δεν κυκλοφορεί επισήμως στην Ελλάδα (ή αντικαταστάθηκε από το 895 - η logitech δεν το έχει στα προϊότα της στο ελληνικό της site). Η διαφορά νομίζω είναι ότι δε δέχεται extender (http://www.logitech.com/index.cfm/products/detailsharmony/US/EN,CRID=2084,CONTENTID=11039) ενώ το 895 περιλαμβάνει έναν στη συσκευασία. Τα παραπάνω με επιφύλαξη...

sfortis
15-01-2007, 17:46
Παράγγειλα το harmony 555 ,στα 71€ Αξίζει τελικά ?

Dion999
15-01-2007, 17:59
Το harmony 555 το εχω και εγω αλλα σπανια το χρησιμοποιω μια και ειναι αρκετα δισχρηστο(οσο και αν "υποσχεται" το ακριβως αντιθετο).Αν και παραλληλα εχω το pronto,και το cambridge audio....αυτο που χρησιμοποιω και θεωρω ποιο ευχρηστο ειναι το one-for-all της Kameleon.

Σεραφείμ
15-01-2007, 18:05
κι εγώ που νόμιζα πως είναι εύχρηστα τα harmony...

Πάντως τα remote control κατεμέ πρέπει να έχουν hard buttons για να είναι εύχρηστα, καθώς και φωτιζόμενη οθόνη. Έχω αλλάξει ήδη τρία και είμαι σε αναζήτηση του επόμενου...

sfortis
15-01-2007, 18:15
Το harmony 555 το εχω και εγω αλλα σπανια το χρησιμοποιω μια και ειναι αρκετα δισχρηστο(οσο και αν "υποσχεται" το ακριβως αντιθετο).Αν και παραλληλα εχω το pronto,και το cambridge audio....αυτο που χρησιμοποιω και θεωρω ποιο ευχρηστο ειναι το one-for-all της Kameleon.

Γιατι έτσι? Μερικα reviews που διάβασα λένε μέν οτι είναι λίγο σπαστικό το configuration του, αλλά δεν διάβασα πουθενά περί δυσχρηστίας!

Θάνος Φούντας
15-01-2007, 19:13
Προσωπικά βρίσκω το harmony 895 εξαιρετικά εύχρηστο. Τόσο το ίδιο όσο και το configuration. Είναι η πρώτη φορά που έβαλα στο συρτάρι ΟΛΑ τα άλλα remotes. Υπόψην ότι στην περίπτωσή μου το logitech αντικατέστησε ένα one-for-all της Kameleon το οποίο αν και τίμιο (με αρκετές αδυναμίες όμως) σε καμιά περίπτωση δε συγκρίνεται με το harmony...

Dion999
15-01-2007, 19:39
Γιατι έτσι? Μερικα reviews που διάβασα λένε μέν οτι είναι λίγο σπαστικό το configuration του, αλλά δεν διάβασα πουθενά περί δυσχρηστίας!

Για να βρεις καποιες λειτουργιες μια συσκευης πρεπει να πατησεις αρκετες φορες τα βελακια στο πανω μερος,το ιδιο χρειαζετε να κανεις και οταν πας απο τη μια συσκευη στην αλλη κτλπ.(*)Επισης σε παρα πολλες μαρκες τα πληκτρα που γινεται η αντιστοιχηση αφορουν τα αμερικανικα μοντελα των συσκευων οπου καποιες φορες εχουν τεραστιες διαφορες απο τα ευρωπαικα.Αναφερομαι παντα στο 555.Επειδη εχω και το pronto(το εγχρωμο) που θεωρητικα ειναι κορυφαιο και παρολα αυτα βρισκετε στο συρταρι μη δινετε και ιδιαιτερη σημασια σε οτι γραφω! Τα παντα ειναι υποκειμενικα και θεμα συνηθειας και φυσικα συμαντικο ρολο παιζει το τι συσκευες και ποσες θελει να χειριστει καποιος με ενα "πολυκοντρολ"
* πx: για να παω με το 555 απο την tv στο dvd και να επιλεξω υποτιτλους και γλωσσα πρεπει να πατησω 300 πληκτρα! (υπερβαλω),ενω με το kameleon το κανω με 3.

lykman
16-01-2007, 00:55
Παράγγειλα το harmony 555 ,στα 71€ Αξίζει τελικά ?

Eγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος. :ernaehrung004:
Με ένα κουμπί, κάθομαι καναπέ και αρχίζουν να παίζουν τα πάντα, με τις κατάλληλες εισόδους και συνδέσεις επιλεγμένες και ενεργοποιημένες.

Τα μειονεκτήματα του είναι ακριβώς αυτά (αλλά δεν νομίζω ότι είναι τραγικά):

Για να βρεις καποιες λειτουργιες μια συσκευης πρεπει να πατησεις αρκετες φορες τα βελακια στο πανω μερος,το ιδιο χρειαζετε να κανεις και οταν πας απο τη μια συσκευη στην αλλη κτλπ.(*)Επισης σε παρα πολλες μαρκες τα πληκτρα που γινεται η αντιστοιχηση αφορουν τα αμερικανικα μοντελα των συσκευων οπου καποιες φορες εχουν τεραστιες διαφορες απο τα ευρωπαικα.Αναφερομαι παντα στο 555. [...]
* πx: για να παω με το 555 απο την tv στο dvd και να επιλεξω υποτιτλους και γλωσσα πρεπει να πατησω 300 πληκτρα! (υπερβαλω),ενω με το kameleon το κανω με 3.
Πραγματι τα βελάκια (καθε οθονη δίνει 4 επιλογές για λειτουργίες) ΄πρεπει να πατηθούν αρκετές φορές για να βρεις αυτό που θες, δεν βρηκα τρόπο ώστε να κρατήσεις μόνο αυτές που θες.
Και υπάρχουν πολλά λάθη στην αντιστοίχηση, το Η4000 ενώ το είχε έκατσα και τα ξαναπέρασα όλα από την αρχή, γιατί κάποια ήταν σωστά, κάποια όχι, οπότε...
Για το τελευταίο μόνο, αν εχεις επιλέξει κάποιο activity, τα βασικά υπάρχουν αμεσα προσβάσιμα.

sfortis
23-01-2007, 12:30
Επειτα απο λίγες μέρες συμβίωσης με το 555, μπορώ να πω ότι απλά είναι καταπληκτικό!! Χρειάστηκε βέβαια αρκετό customization ώστε να φύγουν περιττές εντολές και να μπουν τα κουμπιά που χρησιμοποιώ περισσότερο στη θέση τους. Το δυνατό σημείο είναι πραγματικά τα activities.

Ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι στην κατηγορία home appliances υπάρχει και καφετιέρα, οποτε στο action just waked up, μπορεί να σου ανάβει την τηλεόραση, τον θερμοσίφωνα(x.25) και να φτιάχνει ενα καφεδάκι!!! :D

Θάνος Φούντας
23-01-2007, 12:47
Άντε καλορίζικο!
Αν βρεις μπρίκι για ελληνικό καφέ που να δέχεται z-wave πες μου γιατί το δικό μου θέλω να ψήνει και ελληνικό καφέ... ;)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-01-2007, 12:51
Αν έχεις πάει σε εκθέσεις ετήσιες του Ήχου, όπως κ φέτος έτσι κ παλιότερα, υπάρχει μια αντιπροσωπεία που φέρνει τα άγνωστα χειριστήρια Sunwave/E-Pilot. Αυτά είναι χειριστήρια που έχουν μόνο μια μεγάλη οθόνη αφής, με ελεγχόμενο φωτισμό, δέχονται 8-16 συσκευές ανάλογα το μοντέλο ενώ όταν δεν υπάρχει η συσκευή σου για να παίξει με κωδικό που υποστηρίζει τότε έχει στο πίσω μέρος έναν δέκτη κ μπορείς να προγραμματίσεις οποιοδήποτε πλήκτρο του αυθεντικού σου χειριστηρίου στο universal με το πάτημα του πλήκτρου μόνο. Εγώ του έχω περίπου 2 χρόνια κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Φέτος το είχε 60 ευρώ από ότι είδα. Το δικό μου είναι το προηγούμενο μοντέλο με κίτρινο φωτισμό ενώ το νέο μοντέλο έχει μπλέ φωτισμό. Δέχεται 4 ΑΑΑ μπαταρίες κ κρατά 6-8 μήνες καθημερινής χρήσης.
Το δικό μου είναι αυτό :
http://www.remotecentral.com/ucommand/photo1.jpg

Κ λεπτομέριες εδώ :
http://www.remotecentral.com/ucommand/index.html

Όπως βλέπεις κυκλοφορεί κ με άλλο όνομα στην αγορά.
Η νέα έκδοση είναι αυτή :
http://www.sun-wave.com/img_src/product/b1099473850.jpg

Κ λεπτομέριες εδώ :
http://www.sun-wave.com/products_1.php?product_id=1099473850&area_id=1099471722

Με το δικό μου χειρίζομαι τα εξής :
1.ΑΜΟΙ lcd 37"
2.Nokia satellite 9800s
3.Marantz dv6500 sacd player
4.Arcam A85+P85 amplifiers
5.Arcam cd93 player
6.Arcam Tuner dt61
7.Helios dvd2085 player

ΩΧ! αυτά είναι ακριβώς σαν το Cambridge Audio που έχω από 1998!!! Μόνο η μάρκα αλλάζει στο πλαστικό. Πάντως τό γεγονός το ότι πρέπει να ξαναφτιάξω τα κουμπιά στην οθόνη κάθε φορά που αλλάζω μπαταρίες, το έχει αφήσει στα ράφια προ πολλού....

Και εννοείται καλά τα touch αλλά ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και τα hard buttons.

Μιχάλης Κορ.
23-01-2007, 12:56
ΩΧ! αυτά είναι ακριβώς σαν το Cambridge Audio που έχω από 1998!!! Μόνο η μάρκα αλλάζει στο πλαστικό. Πάντως τό γεγονός το ότι πρέπει να ξαναφτιάξω τα κουμπιά στην οθόνη κάθε φορά που αλλάζω μπαταρίες, το έχει αφήσει στα ράφια προ πολλού....

Και εννοείται καλά τα touch αλλά ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και τα hard buttons.
Δεν ξαναρυθμίζω τα κουμπιά Τάσο όταν αλλάζω μπαταρίες ! Μήπως γίνεται στο δικό σου μόνο ? Περίεργο...

Προσωπικά έχω βολευτεί πάρα πολύ το universal αυτό που δεν έχει κουμπάκια.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-01-2007, 13:07
Οταν λέω ξαναφτιάχνω τα κουμπιά εννοώ π.χ. αν στην σελίδα του DVD έχω σβήσει τα προεπιλεγμένα εικονίδια Channel UP Channel down με το που αλλάζω μπαταρίες ενεργοποιούνται πάλι όλα τα κουμπιά.
Παρ' όλα αυτά οι ρυθμίσεις από learning που έχω κάνει δεν χάνονται. Με άλλα λόγια γίνονται reset μόνο τα γραφικά.

Μιχάλης Κορ.
23-01-2007, 13:09
Οταν λέω ξαναφτιάχνω τα κουμπιά εννοώ π.χ. αν στην σελίδα του DVD έχω σβήσει τα προεπιλεγμένα εικονίδια Channel UP Channel down με το που αλλάζω μπαταρίες ενεργοποιούνται πάλι όλα τα κουμπιά.
Παρ' όλα αυτά οι ρυθμίσεις από learning που έχω κάνει δεν χάνονται. Με άλλα λόγια γίνονται reset μόνο τα γραφικά.
Αυτό δεν θυμάμαι να το κάνει αλλά δεν είμαι κ 100% σίγουρος. Θα δω κ θα σου πω. Θα κάνω δοκιμή.

lykman
24-01-2007, 17:36
Επειτα απο λίγες μέρες συμβίωσης με το 555, μπορώ να πω ότι απλά είναι καταπληκτικό!! Χρειάστηκε βέβαια αρκετό customization ώστε να φύγουν περιττές εντολές και να μπουν τα κουμπιά που χρησιμοποιώ περισσότερο στη θέση τους. Το δυνατό σημείο είναι πραγματικά τα activities.

Πολύ χαίρομαι! :ernaehrung004:
Και εγώ ευχαρηστημένος είμαι. Από που γίνεται το customize ώστε να αφαιρεθούν οι "αχρηστες" εντολές και να ρυθμίσεις εσύ τα κουμπιά? Η απλα τα ξαναπέρασες από την αρχή, απλά μην δίνοντας όσες δεν θες?
Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η σειρά στα devices? Θελω στην πρώτη οθόνη αυτές που χρησιμοποιώ περισσότερο...

sfortis
24-01-2007, 17:54
Oχι απλα έσβησα απο το devices->customize buttons τα σαβουροκουμπιά. επίσης τα χώρισα σε SOUND και AUDIO ,οπότε το βασικό layout έγινε πολύ λιτό και λειτουργικο. :Banane0:Σειρά στις συσκευές δεν είδα να αλλάζει :chinscratch:

Σεραφείμ
02-02-2007, 09:09
Kαι κάθε φορά που θέλεις μια συγκεκριμένη συσκευή ενώ είσαι σε οθόνη άλλης πρέπει να πατήσεις τόσες φορές το πλήκτρο devices ώστε κυκλικά να ενεργοποιήσεις την οθόνη της συσκευής σου. Σωστά?

sfortis
02-02-2007, 09:48
Χμμ ,οχι. Πατας devices και μετα επιλέγεις απο τα κουμπιά διπλα στην οθόνη την συσκευή.

Σεραφείμ
02-02-2007, 15:18
άρα για να πας από την οθόνη μιας συσκευής σε οποιαδήποτε άλλη πρέπει να πατήσεις 2 κουμπιά. Σωστά?

sfortis
02-02-2007, 16:26
Σωστα.
Στα activities όμως μπορείς να ορίσεις το κάθε πλήκτρο για διαφορετική συσκευή. Δηλαδη, στο "watch dvd" πχ, μπορεις να εχεις το volume στον ενισχυτή, το play,pause κτλ στο dvd και το channel up/down στο dimmer φωτισμου ;)

Σεραφείμ
05-02-2007, 11:54
Eπειδή από τη φωτο έχω μπερδευτεί, κι επειδή θέλω να είμαι σίγουρος για το τί με περιμένει όταν το πάρω κι επειδή θα είναι το τέταρτο remote που παίρνω, ρωτάω κάτι ακόμα.

Όταν θέλω ν'αλλάξω οθόνη συσκευής πατάω το πλήκτρο devices και μετά το πλήκτρο της συσκευής που θέλω να ενεργοποιήσω. Αυτό το πλήκτρο είναι κάποιο από τα 4 που βρίσκονται περιφερειακά της οθόνης? κι αν ναι τότε πώς γίνεται να υποστηρίζει 15 συσκευές και να έχει μόνο 4 πλήκτρα?

lykman
05-02-2007, 12:09
Eπειδή από τη φωτο έχω μπερδευτεί, κι επειδή θέλω να είμαι σίγουρος για το τί με περιμένει όταν το πάρω κι επειδή θα είναι το τέταρτο remote που παίρνω, ρωτάω κάτι ακόμα.

Όταν θέλω ν'αλλάξω οθόνη συσκευής πατάω το πλήκτρο devices και μετά το πλήκτρο της συσκευής που θέλω να ενεργοποιήσω. Αυτό το πλήκτρο είναι κάποιο από τα 4 που βρίσκονται περιφερειακά της οθόνης? κι αν ναι τότε πώς γίνεται να υποστηρίζει 15 συσκευές και να έχει μόνο 4 πλήκτρα?

Nαι, εχει 4 (2 αριστερα και 2 δεξιά) για να απιλέξεις την συσκευή που θες (οταν μπεις στα μενου της εκάστοτε συσκευής, αυτά τα χρησιμοποιείς και για τις λειτουργίες που δεν είναι στα fixed πλήκτρα), αλλά έχει και 2 κάτω από την οθόνη, που εναλλάσουν τις "οθόνες" συσκευών ανά τετράδες.

Εγώ από εχτές εχω αρχίσει και κάνω λιγο σοβαρότερο σετάρισμα στο δικό μου 555... :worshippy:

Σεραφείμ
05-02-2007, 14:52
συγνώμη εαν γίνομαι κουραστικός, αλλά έχω άλλη μια ερωτησούλα.

Όσον αφορά τα activities, ενεργοποιώντας πχ. το watch dvd εκτελούνται μια σειρά από εντολές? χωρίς τα μόνιμα πλήκτρα του remote να αλλάζουν λογική?
Δηλαδή πώς λειτουργούν τα μόνιμα πλήκτρα? Αλλάζουν λογική ανάλογα της επιλεγμένης συσκευής (device) ? ανάλογα της επιλεγμένης ενέργειας (activity) ή και με τα δύο ?

nektar
05-02-2007, 14:59
συγνώμη εαν γίνομαι κουραστικός, αλλά έχω άλλη μια ερωτησούλα.

Όσον αφορά τα activities, ενεργοποιώντας πχ. το watch dvd εκτελούνται μια σειρά από εντολές? χωρίς τα μόνιμα πλήκτρα του remote να αλλάζουν λογική?
Δηλαδή πώς λειτουργούν τα μόνιμα πλήκτρα? Αλλάζουν λογική ανάλογα της επιλεγμένης συσκευής (device) ? ανάλογα της επιλεγμένης ενέργειας (activity) ή και με τα δύο ?

Εγώ έχω το 895 αλλά νομίζω το ίδιο θα είναι...

Όταν φτιάχνεις activity εκτελείς μια σειρά από εντολές.
π.χ. Watch DVD - Μπαίνει το Input στο HDMI, Ανοίγει ο ενισχυτής στο input DVD, Ανοίγει το DVD Player.
Στην οθόνη του remote εμφανίζονται εικονίδια γι αυτό το activity. Αυτά τα ορίζεις εσύ ποια θα είναι. Μπορεί να είναι 2 εικονίδια για έλεγχο τηλεόρασης, άλλα 2 για έλεγχο DVD, κλπ. Δεν θα σου εμφανίσει το menu που έχεις φτιάξει για μια μεμονωμένη συσκευή. Για να πας στο menu της συσκευής θα πρέπει να επιλέξεις device και μετά την συσκευή που θες.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα πλήκτρα του control (hard buttons). Μόνο που εδώ είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί έχεις ορίσει στο activity ότι τον ήχο τον ελέγχεις από τον ενισχυτή, την εικόνα από την τηλεόραση (menu, κλπ) και τα υπόλοιπα (Play, stop, κλπ.) από το DVD Player.
Έχεις δηλ, ταυτόχρονα έλεγχο και στις 3 συσκευές! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! :music-smiley-005:

sfortis
05-02-2007, 15:14
Και οχι μονο αυτό, αλλά μπορείς ένα button να το κανεις να στέλνει "broadcast" μυνήματα! Δηλαδη, το volume up να ανεβάζει το volume σε περισσότερες απο μια συσκευες ταυτόχρονα.

nektar
05-02-2007, 17:01
Και οχι μονο αυτό, αλλά μπορείς ένα button να το κανεις να στέλνει "broadcast" μυνήματα! Δηλαδη, το volume up να ανεβάζει το volume σε περισσότερες απο μια συσκευες ταυτόχρονα.

Ναι. Σωστός :afro:

Εγώ το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι όταν στέλνω volume up/down στην τηλεόραση τις ανεβάζει δύο δύο τις μπάρες. Αν το ξέρεις κανείς ας βοηθήσει μην φάω χρόνο να ψάχνω.

sfortis
05-02-2007, 18:19
ναι...πας:
devices -->
troubleshoot -->
Show me more problems -->
TV doesn't appear to receive every command correctly. -->
The device responds too much to some commands (for example, volume up increases the volume too quickly)

Εκεί μειώνεις την τιμή (δοκίμασε 1-2) ! :2thumb22sup:

nektar
05-02-2007, 18:52
Αρχηγέ μου με έφτιαξες. Μερσί :afro:

Σεραφείμ
05-02-2007, 22:43
Mε ψήσατε μου φαίνεται...

sfortis
05-02-2007, 23:58
ψήσου και θα γουστάρεις τρελα :D

lykman
08-02-2007, 01:06
Οσο πιο πολύ ασχολούμαι μαζί του με το σετάρισμα του (555), τόσο πιο πολύ μου αρέσει! Ας αναφέρω λοιπόν και ένα του μειονέκτημα, η ποιότητα των δύο ζευγαριών πλήκτρων +/- channel και +/- volume, θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Επίσης δεν εχει αναφερθεί μέχρι τώρα ένα αλλο πολύ θετικό του, το ότι εχει αισθητήρα κίνησης και "ξυπνάει" όταν κινηθεί... :grinning-smiley-043

sfortis
08-02-2007, 08:13
[quote=lykman;126118]Οσο πιο πολύ ασχολούμαι μαζί του με το σετάρισμα του (555), τόσο πιο πολύ μου αρέσει! Ας αναφέρω λοιπόν και ένα του μειονέκτημα, η ποιότητα των δύο ζευγαριών πλήκτρων +/- channel και +/- volume, θα μπορούσε να είναι καλύτερη./quote]

Χμμμ, εμένα αντιθέτως μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα πλήκτρα γιατί ειναι με microswitches(:grinning-smiley-043) αντί μεμβράνες, ιξού και το χαρακτηριστικό 'κλικ' που κάνουν.

Πολύ έξυπνη κίνηση , μιας και είναι τα πλήκτρα που δέχονται τα περισσότερα πατήματα!

billkarras
08-02-2007, 10:54
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ 555 ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?

Σεραφείμ
08-02-2007, 23:54
ποιά η διαφορά του 525 από το 555?

lykman
10-02-2007, 01:01
ποιά η διαφορά του 525 από το 555?

Διαφορετικό backlit (555 κοκκινο vs. μπλε 525)
2 επιπλέον πλήκτρα για 2 εξτρα καρτέλες μενού (sound & picture) το 555.

Τώρα αν έχουν και άλλες... δεν ξερω.

route66
11-02-2007, 00:23
Kαλησπερα και απο εμενα αγαπητα μελη. Σκεφτομαι και εγω να αγορασω αμεσε ενα remote.Ειδα το philips SRU 9600 με οθονη lcd αφης κτλ. Το βρηκα σε ιντερνετικο μαγαζι 65 ευρω. Τι λετε αξιζει τον κοπο; Καποιο αλλο εχετε να μου προτεινετε μεχρι 150 ευρω που να μην ειναι ομως πολυ δυσχρηστο απο πλευρας εκμαθησης...(εννοω οτι ακομα και ενας μεσος χρηστης να μπορει να το λειτουργησει)

Σεραφείμ
11-02-2007, 22:19
το philips έχω διαβάσει οτι έχει ψιλοπροβληματικό jog weel. Επίσης δεν είμαι υπερ των πλήκτρων αφής. Είναι εντελώς αντιεργονομικά και άβολα.

sfortis
11-02-2007, 22:22
το philips έχω διαβάσει οτι έχει ψιλοπροβληματικό jog weel. Επίσης δεν είμαι υπερ των πλήκτρων αφής. Είναι εντελώς αντιεργονομικά και άβολα.

+1

Επίσης δεν έχει καμία σχέση με τις δυνατότητες των Logitech.

mr_rebelos
03-03-2007, 20:42
Παιδια καλησπερα. Να κανω και εγω μια ερωτησουλα. Μιας και εχω ενα pda και καθεται ποιο προγραμμα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για να το δοκιμασω σαν remote control? Εχει κανενας καμια ιδεα?

Θάνος Φούντας
05-03-2007, 09:22
Πήγαινε www.handago.com και κοιταξε. Θα βρεις προγράμματα, αξιολογήσεις κλπ κλπ.
Το μόνο να ελέγξεις τί range έχει η irda του pda σου ώστε να μη χρειάζεσαι να πηγαίνεις στους 30 πόντους από τη συσκευή όταν το χρησιμοποιείς...

mr_rebelos
07-03-2007, 18:09
Φιλε Θανο τελικα δοκιμασα 2 προγραμματα (vito & novii) απο αυτο το site αλλα με τραγικα αποτελεσματα. Πληρης αποτυχια. Αναθεωρω και πλεον αναζητω universal remote.

Θάνος Φούντας
08-03-2007, 08:56
Φιλε Θανο τελικα δοκιμασα 2 προγραμματα (vito & novii) απο αυτο το site αλλα με τραγικα αποτελεσματα. Πληρης αποτυχια. Αναθεωρω και πλεον αναζητω universal remote.

Έτσι είναι δυστυχώς... πολύ λίγα pda έχουν δυνατές irda ώστε να μπορούν να παίξουν το ρόλο του remote... και είναι κρίμα...

mr_rebelos
08-03-2007, 16:18
Αν παντως με καλυπτε και σε αυτο θα ημουν πληρης. GPS - κινητο - ιντερνετ - Universal remote σε μια μονο συσκευουλα. Κριμα

Θάνος Φούντας
08-03-2007, 16:49
Άσε και κάτι για τα επόμενα χρόνια... θα προστεθεί καλή φωτογραφική, tv, camera, χωρητικότητα, μηχανή καφέ κλπ κλπ...

sfortis
08-03-2007, 16:58
logitech rules!

mr_rebelos
08-03-2007, 22:57
Άσε και κάτι για τα επόμενα χρόνια... θα προστεθεί καλή φωτογραφική, tv, camera, χωρητικότητα, μηχανή καφέ κλπ κλπ...

Φωτο εχει (οχι πολυ καλη), camera εχει (οχι πολυ καλη), χωρητικοτητα μια χαρα (2 gb). Καφεδακι ακομα οχι αλλα αν βγει και φτιαχνει φραπεδακι και εχει καλες υπερυθρες με ενδιαφερει :BDGBGDB55: !!!!!!!!!!!!!

nektar
08-03-2007, 23:04
Πάρε το harmony 895 και δεν θα χάσεις! Το απόλυτο gadget!-bye-

Θάνος Φούντας
09-03-2007, 09:42
Φωτο εχει (οχι πολυ καλη), camera εχει (οχι πολυ καλη), χωρητικοτητα μια χαρα (2 gb). Καφεδακι ακομα οχι αλλα αν βγει και φτιαχνει φραπεδακι και εχει καλες υπερυθρες με ενδιαφερει :BDGBGDB55: !!!!!!!!!!!!!

Φώτο θα έχει όταν θα τραβάει σαν την Canon μου ώστε να μην αναγκάζομαι να κουβαλάω και τα δύο.
Camera θα έχει όταν θα τραβάει σαν τη Sony μου ώστε να μην αναγκάζομαι να κουβαλάω και τα δύο.
Χωρητικότητα θα έχει όταν θα κουβαλάει 60GB σαν το ipod μου...
Όταν θα τα έχει αυτά θα παραβλέψω το θέμα του "φραπεδακίου"...

Συμφωνώ με τον nektar. Ακριβό αλλά ξενοιάζεις...

teo_3
28-01-2008, 01:50
Λοιπόν μιά που υπάρχει παρόμοιο θέμα δεν ανοίγω καινούργιο.
Έχω ένα ενισχυτή που έχω φέρει απο αγγλία, τον ARCAM ALPHA 8 του οποίου το remote τα έχει παίξει.
Ψάχνω να βρώ ένα remote που να περιλαμβάνει ή να μπορώ να βάλω ε΄γω με κάποιον τρόπο, την παραπάνω μάρκα ενισχυτή.
Έχει ιδέα κανείς του τι μπορώ να αγοράσω?
Έχω βρεί το Philips SRU7140 που υπόσχεται συμβατότητα με 1200 μάρκες αλλά δεν έχω ιδέα εάν αληθεύει, περιμένω απάντηση απο Phlips.
Εάν ξέρει κανείς τίποτα για Arcam, θα το εκτιμούσα εάν το μοιραζόταν.:2thumb22sup:

oscar
01-02-2008, 16:19
με βλεπω αυριο να πηγαινω για universal..
"φαγωθηκαν" τα παρακατω control
sanyo z4
av rxv657
dreambox

εαν εχω καταλαβει σωστα δεν χρειαζεται να υπαρχουν για να προγραμματιστει εκ νεου το νεο universal..

με dreambox και μπλε κουμπακι.,κιτρινο κτλ λειτουργουν ολα Ok?

Ο αντικαταστατης του logitech 555 ειναι το Harmony® 550 μαλλον ειμαι πιο κοντα εδω..με τον dream ομως τι γινεται?

oscar
01-02-2008, 22:21
εκτος απο ιντερνετικα μαγαζια,που αλλου μπορω να το βρω?

sfortis
02-02-2008, 01:49
με βλεπω αυριο να πηγαινω για universal..
"φαγωθηκαν" τα παρακατω control
sanyo z4
av rxv657
dreambox

εαν εχω καταλαβει σωστα δεν χρειαζεται να υπαρχουν για να προγραμματιστει εκ νεου το νεο universal..

με dreambox και μπλε κουμπακι.,κιτρινο κτλ λειτουργουν ολα Ok?

Ο αντικαταστατης του logitech 555 ειναι το Harmony® 550 μαλλον ειμαι πιο κοντα εδω..με τον dream ομως τι γινεται?

ανάποδα τα είπες

oscar
02-02-2008, 09:44
ναι αλλα δεν το εχει στο site...μονο στο Press το εγραφε,..

anyway..υπαρχει καποιος φιλος που να γνωριζει που θα το βρουμε?
2 μεγαλα καταστηματα που εκανα χτες επισκεψη δεν το φερνουν...μονο online το βρηκα..

YonVog
02-02-2008, 23:18
Νομίζω ότι τo 550 κυκλοφορεί στην Αμερική ενώ το 555 Ευρώπη. Η διαφορά τους ειναι στο χρώμα του backlight (blue & orange αντιστοιχα).

kougis
28-02-2008, 12:25
Έχω ένα Harmony 525 και είμαι υπερευχαριστημένος.
Έχω μια ερώτηση.
Μπορώ να χειρίζομαι το HTPC μου με αυτό? Πως θα δέχεται τις εντολές? Με τι δέκτη?
Μήπως πρέπει να αγοράσω ένα Windows Media Center remote που έχει και τον δέκτη?
Σε XP παίζει?
Ευχαριστώ

lykman
29-02-2008, 01:49
Aν το κουτί σου έχει το πακετάκι της iMON, είναι συμβατό...

Εγώ με ένα 555 χειρίζομαι το δικό μου, που εχει πακετάκι iMON (και τον δεκτη φυσικά), κανονικότατα, σε ΧΡ.

alexst
01-03-2008, 17:36
Απο Δευτερα θα εχω στα χερια μου το Harmony One Advanced...

Αναμεινατε εντυπωσεις.

platongr
17-04-2008, 19:41
Που είπαμε ότι έχουμε βρει σε καλή τιμή το 555 ? :)

lykman
17-04-2008, 22:14
pixmania εγώ αν θυμάμαι καλά το είχα βρει στη μισή τιμή από τα ελληνικά μαγαζιά...