PDA

View Full Version : Hi WAF , και οχι μονο.......

Browser
26-06-2006, 08:27
Κανοντας διαφορες σκεψεις για την δημιουργεια ενος home cinema, το μυαλο μου σταματαει παρα πολλες φορες στο θεμα των ηχειων.

Ο χωρος ολων μας ειναι πολλες φορες περιορισμενος , αλλα και να μην ειναι, ολοι σχεδον θα θελαμε να τον εχουμε διαθεσιμο , απο το να αραδιασουμε ενα σωρο ηχεια .

Σκεπτομενος λοιπον ποιες ειναι οι εναλακτικες, περνουν απο το μυαλο μου διαφορες λυσεις σε ηχεια αντοιχισμου, η ακομη και σε bookshelf.

Εχετε υποψιν σας αξιοπρεπη τετοια ηχεια ?

Εχετε ακουσει τετοιου ειδους υλοποιησεις σε home cinema?

Εννοειται οτι και αλλες ιδεες ειναι δεκτες !!

PanMan
26-06-2006, 09:59
Του Μπαμπη τα ηχεια ειναι κορυφη απο waf. Kαι πισω βαζεις την πιο μικρη σειρα.

Browser
26-06-2006, 10:02
Ελα ρε που βαριεσαι........Βαλε κανα λινκ....

Κεντρικο ??????

Larry
26-06-2006, 10:07
οντως Φιλε Χρηστο, ηχεια με σχεδιαστικη προσωπικοτητα οπως αυτα του Μπαμπη εχουν υψηλο WAF
επισης θ αμπορουσες να προσανατολιστεις και σε λυση τυπου Σωτηροπουλου με ηχεια κρυμενα στο συνθετο
επισης αν θυμαμαι καλα υπαρχουν και καποια ηχεια - κορνιζες με πολυ καλο ηχο

Larry
26-06-2006, 10:08
τελευταια λυση αυτα του Φωτη καταργουν καθε εννοια Waf και την W μαζι

Browser
26-06-2006, 10:10
Σωστα, σε αυτο το πλαισιο ειμαι Λαρυ.

Απλα εκτος απο αυτα τα δυο σεταπ , δεν ειχα τη δυνατοτητα να δω κατι αλλο. Γιαυτο και το αναφερω μπας και υπαρχει μεγαλυτερη γκαμμα επιλογης !! ( που μαλλον πρεπει να υπαρχει )!

Larry
26-06-2006, 10:22
θυμασαι μια φορα που χε φερει ο Στελιος κατι ηχεια- καδρα με επιλογη αφισσας σαν εργα τεχνης? δεν θυμαμαι το ονομα τους

Browser
26-06-2006, 10:27
Τα θυμαμαι , αλλα δεν ειχα την τυχη να τα ακουσω κιολας.

Εμφανησιακα καλα ηταν, απο ηχο??

takisot
26-06-2006, 13:13
Παντως μεχρι στιγμης, τα εντοιχιζομενα elac IW30 με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο! http://briefcase.pathfinder.gr/download/533463
Αν εχεις και κανενα-δυο πολυ καλα sub για τα χαμηλα, νομιζω "εδεσε το κομποστακι"!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
26-06-2006, 14:28
τελευταια λυση αυτα του Φωτη καταργουν καθε εννοια Waf και την W μαζι

:D :D :D

Του Τάκη που έχω δεί και ακούσει είναι άψογα. Και waf 100, μέχρι και milaf 100 (mother in law).:D

felixxx
27-06-2006, 12:55
Eγω φιλε μου εχω αυτα και ειμαι απολυτα ικανοποιμενος! Ποιοτικος ηχος και waf
http://www.cinenow.com/uk/materiel.php3/tid,4/id,23452/ Τσεκαρε τα!

felixxx
27-06-2006, 12:59
Kαι για δορυφορους και κεντρικο αυτα http://www.cinenow.com/uk/materiel.php3/tid,4/id,23451/

felixxx
27-06-2006, 13:04
Να και το sub http://www.cinenow.com/uk/materiel.php3/tid,4/id,23453/ Ολα μαζι μου στοιχησαν 1500 ευρο

Browser
27-06-2006, 13:15
felixx σε ευχαριστω πολυ. Θα τους ριξω μια ματια και θα επανελθω !!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
27-06-2006, 13:27
Νομίζω φίλε Browser ότι η περίπτωση του Τακη είναι ιδανική. Δεν το κρύβω ότι βλέποντάς τα με την πρώτη ματιά , τα κοίταξα περίεργα. Αλλά κατόπιν ακροάσεως μπορώ να πω ότι δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα. Προσοχή όμως : μιλάμε ότι θα παίζει ΠΑΝΤΑ το subwoofer. Χωρίς Subwoofer στην ακρόαση μουσικής θεώρησα το αποτέλεσμα "άδειο" με σημαντική απώλεια σε όργανα π.χ. bass guitar, μπότα από ντραμς κλπ. ΄Καλά για ταινία δεν το συζητάω χωρίς sub.....

Οταν έψαχνα κάποιο διάστημα τα εντοιχισμένα, είχα βρει και άλλες μάρκες με μοντέλα με μεγαλύτερης διαμέτρου μεγάφωνα jbl, klipsch κλπ αλλά πολύ ακριβότερα από τα elac. Λόγω της ιδιαιτερότητας όμως αυτών των ηχείων, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τα ακούσεις έτοιμα σε κάποιο κατάστημα και πολύ φοβάμαι ότι θ' αγοράσεις "γουρούνι στο σακί" κατά την λαϊκή έκφραση.

takisot
27-06-2006, 13:35
Ο Τασος εχει δικιο. Το sub ειναι απαραιτητο με τα Elac τα οποια δεν μπορουν να κατεβουν τοσο χαμηλα πια!
Οπως καταλαβαινετε η επομενη αγορα μου θα ειναι ενα πολυ 'γρηγορο" sub...

Κώστας Παπαγεωργίου
28-06-2006, 15:20
Χρήστο σε τι κατηγορία τιμής θέλεις να κινηθείς?

Σωτηριαδης Φωτης-Outsourcing
28-06-2006, 15:37
Ενα που πρεπει να τεθει ειναι το οικονομικο και το αλλο αν και κατα ποσο ηχεια τυπου bookself μπορουν να τποθετηθουν σε επιλπο η οχι.

Η καλυτερη λυση λοιπον κατε με παντα ειναι να βρεθουν ηχεια τυπου bookself ειτε ακουστικης αναρτησης (κλειστα δηλ) ειτε bass reflex με τα port μπροστα.

Το θεμα ειναι που θα βρεθουν ηχεια τυπου bookself με τα port στην μπροστινη μπαφλα που να ακουγονται αξιοπρεπως και να υπαρχει στην ιδια εταιρια κεντρικο κι αυτο με τα port μπροστα.

Εαν και εφοσον τα παραπανω βρεθουν το επομενο βημα ειναι η ενσωματωση τους στο επιπλο με τις καταλληλες διαδικασιες.

Απο την αλλη η λυση των inwall ειναι κατι το οποιο παιζει αλλα λογω προσωπικης σχεσης και γνωριζοντας τα ακουστικα θεματα του αγαπητου Broswer θα ελεγα οτι η λυση του ειναι η καλη σειρα της Klipch και η αντιστοιχη της Focal.

Και τις δυο τις εχω ακουσει και ειναι πολυ καλες (με τα ακουστικα +/- που εχει η καθε μια) αλλα ειναι σε ψηλη κατηγορια τιμης.

Θυμαμαι ενα ζευγαρι διπολα που ειχα ρωτησει για μενα απο την Focal κανανε πανω απο 2 χιλιαρικα και εκανα πισω ολοταχως.

Πρεπει να γινει ισως μια αναζητηση με τα παραπανω στοιχεια για να δουμε ποιες εταιριες πληρουν τις προυποθεσεις.

Browser
04-07-2006, 10:31
Χρήστο σε τι κατηγορία τιμής θέλεις να κινηθείς?

Κωστη , αρχικα θα ηθελα να δω τι προσφερετε. Αν για παραδειγμα βρω καλα ηχεια που βολευουν χωροταξικα , και ειναι ακριβα, ουσιαστικα θα πληρωσω και τον ηχο και τον χωρο που θα μου μεινει !! Οποτε δεν νομιζω οτι θα ηταν σωστο να πω μεχρι τοσο....

ΜΗΤΣ
04-07-2006, 10:38
θυμασαι μια φορα που χε φερει ο Στελιος κατι ηχεια- καδρα με επιλογη αφισσας σαν εργα τεχνης?
Kαλή επιλογή όντως!

Browser
04-07-2006, 10:42
Kαλή επιλογή όντως!

Φιλε ΜΗΤΣ, τα εχεις ακουσει? Πως παιζουν ?

Plasibo
08-07-2006, 11:36
Μια καλή λύση είναι και τα b&w VM-1
Προσωπικά θα τα προτιμούσα με κάποιο άλλο Sub
Αφού μπορείς να τα πάρεις και σαν τεμάχιο ξεχωριστά.

http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/Label/Model%20VM1

n_olympios
10-07-2006, 20:14
Τα ηχεία-κάδρα που αναφέρετε, μήπως είναι της Wharfedale? Τεχνολογίας NXT?

ΜΗΤΣ
12-07-2006, 10:29
Φιλε ΜΗΤΣ, τα εχεις ακουσει? Πως παιζουν ?
Δυστυχώς όχι απλά σχεδιαστικά και μόνο το λέω καθώς και επειδή νομίζω ότι δεν πληρώνεις μόνο desing.

vipcinemas
21-06-2007, 04:58
Να βοηθησω λιγακι?

Τα καδρα δεν κανουν, καταρχας. Αναισθητα με χαμηλη προσληψη ισχυος. Τα εχω στην τραπεζαρια, εκει ειναι φοβερα, για background μουσικη.
Φροντιστε τα ηχεια σας να πιανουν reference levels στη θεση ακροασης.
Χρηστο εαν μου πεις μεχρι τι χρηματα θα μπορουσες να πας, θα σου απαντουσα αμεσως, και μαλιστα με ηχεια που θα ξεφτυλιζανε πολλα δαπεδου.

Θυμηθειτε οτι reference level ειναι 105 db στη θεση ακροασης. Για να σας δωσω ενα παραδειγμα το ποσο δυσκολο ειναι (ζητημα εαν 10% των μελων τα πιανουν), ενα ηχειο 87db, με ακροατη στα 4μ, πρεπει να ειναι ικανο να δεχτει 1000W !!!!:BDGBGDB55:

Αυριο η συνεχεια...

Νανόπουλος Γιάννης
21-06-2007, 07:27
Τα ηχεία-κάδρα που αναφέρετε, μήπως είναι της Wharfedale? Τεχνολογίας NXT?

Ναι αυτά είναι...
επαναφέρω το θέμα αφού προχωρώ στην αγορά τους γιά το καθιστικό, με ξεχωριστό και απλό ηχοσύστημα ,που θα καλύπτει απλές και καθημερινές ανάγκες ακρόασης....δείτε και τις αντίστοιχες foto που συνοδεύονται βεβαίως και αναγκαστικά με παθητικό sub που δίνεται μαζί.
Επίσης σας παραθέτω και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.........
...............................
System Information:
System frequency response: 40Hz-20Khz
Recommended amplifier power output at nominal impedance: 20-120 Watts per channel RMS
Speaker terminals: Spring clip
Finish: Pine or blcak colour frames
The LoudPanel System includes 2 x LoudPanels and 1 x Subwoofer

Flat Speaker Specification:
Frequency response: 160Hz-20Khz
Nominal impedance: 8ohm
Sensitivity: 87 db +/- 3 dB
Power handling: 70 Watts
Dimensions: 550mm x 500mm x 27mm

Subwoofer Specification:
Type: 170mm passive woofer
Connecting mode: 2-way stereo input, 2-way stereo output
Power handling: 70 Watts
Frequency response: 40-160Hz
Nominal impedance: 8ohm
Crossover Frequency: 160Hz
Size:210mm x 235mm x 460mm

Κρυωνάς Νίκος
21-06-2007, 07:45
Γιάννη τα έχω για πίσω κεντρικό εδώ και 3-4 χρόνια, και είμαι πολύ ευαριστημένος "κυρίως αισθητικά". Τότε είχαν 120.000 δρχ τώρα δεν πρέπει να δώσεις πάνω από 120 €.

Στη συσκευασία έχει ένα παρκτικό αυτοκόλητο πλακέ καλώδιο που "εξαφανίζεται" εύκολα. Το cross τους είναι στο παθητικό σαμπακι οπότε το συνδέεις υποχρεωτικά

Νανόπουλος Γιάννης
21-06-2007, 07:51
Γιάννη τα έχω για πίσω κεντρικό εδώ και 3-4 χρόνια, και είμαι πολύ ευαριστημένος "κυρίως αισθητικά". Τότε είχαν 120.000 δρχ τώρα δεν πρέπει να δώσεις πάνω από 120 €.

Στη συσκευασία έχει ένα παρκτικό αυτοκόλητο πλακέ καλώδιο που "εξαφανίζεται" εύκολα. Το cross τους είναι στο παθητικό σαμπακι οπότε το συνδέεις υποχρεωτικά

Νικόλα στην τιμή δεν έχεις πέσει και πολύ έξω.
Οσο γιά τα καλώδια δεν με ενδιαφέρει, αφού το δωμάτιο που θα μπούν είναι σαν να φτειάχνεται απο την αρχή και θα προβλέπω τον εντοιχισμό των καλωδίων τους.
Γιά πές μου δυό λόγια γιά την συνδεσμολογία τους με τον ενισχυτή και το sub, αν και φαντάζομαι την γνωστή και απλή την διαδικασία.

Κρυωνάς Νίκος
21-06-2007, 08:14
το σαμπάκι είναι παθητικό και δεν έχει καμία ρύθμιση επάνω του, ούτε φάση ούτε συχνότητα.

Η σύνδεση γίνεται με 8 βιδωτούς ακροδέκτες πολύ καλής ποιότητας (αντίθετα με τα κλιπς των πάνελ που θέλουν προσοχή). Έχουμε λοιπόν L-R in & L-R out. To σαμπάκι έχει ενσωματομένο cross και παίζει μέχρι κάπου 150 - 200 κύκλους αν θυμάμαι καλά, και στέλνει τα υπόλοιπα στα πάνελ. Θέλει πολύ προσεχτική τοποθέτησει το σαμπάκι επειδή παίζει πολλές συχνότητες και αρκετό πειραματισμό για να βρεις τη "σωστή" θέση του. Έχω την εντύπωση ότι η σεδίαση του είναι να είναι πιο μπροστά και όχι στην ίδια ευθεία.

Ο ήχος τους είναι συμπαθητικός και ευχάριστος, σε πολύ υψηλές εντάσεις τσιρήζει αλλά δεν έχει κατασκευαστεί για πάρτι.

Καλορίζικα φίλε είμαι σίγουρος ότι θα τα χαρείς.

ΥΓ στα πανελάκια μπορείς να κολήσεις γκραβούρες ή και να τα ζωγραφήσεις χωρίς ηχητικές επιπτώσεις

Νανόπουλος Γιάννης
21-06-2007, 11:42
το σαμπάκι είναι παθητικό και δεν έχει καμία ρύθμιση επάνω του, ούτε φάση ούτε συχνότητα.

Η σύνδεση γίνεται με 8 βιδωτούς ακροδέκτες πολύ καλής ποιότητας (αντίθετα με τα κλιπς των πάνελ που θέλουν προσοχή). Έχουμε λοιπόν L-R in & L-R out. To σαμπάκι έχει ενσωματομένο cross και παίζει μέχρι κάπου 150 - 200 κύκλους αν θυμάμαι καλά, και στέλνει τα υπόλοιπα στα πάνελ. Θέλει πολύ προσεχτική τοποθέτησει το σαμπάκι επειδή παίζει πολλές συχνότητες και αρκετό πειραματισμό για να βρεις τη "σωστή" θέση του. Έχω την εντύπωση ότι η σεδίαση του είναι να είναι πιο μπροστά και όχι στην ίδια ευθεία.

Ο ήχος τους είναι συμπαθητικός και ευχάριστος, σε πολύ υψηλές εντάσεις τσιρήζει αλλά δεν έχει κατασκευαστεί για πάρτι.

Καλορίζικα φίλε είμαι σίγουρος ότι θα τα χαρείς.

ΥΓ στα πανελάκια μπορείς να κολήσεις γκραβούρες ή και να τα ζωγραφήσεις χωρίς ηχητικές επιπτώσεις
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο.
Ετσι και αλλοιώς η χρήση τους και ο χώρος που θα τοποθετηθούν δεν είναι ούτε γιά πάρτυ, ούτε γιά μεγάλες εντάσεις.Αλον σκοπό θα εξυπηρετούν.

GIORGIO FUSINA
21-06-2007, 16:04
Ρίξε μια ματιά και στα www.teufel.de

GIORGIO FUSINA
21-06-2007, 16:13
και φυσικά μην παραλήψεις να διαβάσεις το τέλος(τουλάχιστον) του
www.areadvd.de/hardware/2007/...system6
10 +1 στα 10 βαθμολογία!!!
δέκα με τόνο δηλαδή

Νανόπουλος Γιάννης
21-06-2007, 17:47
Γνωρίζω όλλες τις γλώσσες του κόσμου, εκτός απο Γερμανικά!!!!:grinning-smiley-043

GIORGIO FUSINA
22-06-2007, 12:01
Γιάννη μου καταλαβαίνω την στενοχώρια σου για την ατυχία που σε κατατρέχει ή την αστοχεία αν θέλεις του να διαλέξεις να μιλάς όλες τις γλώσσες του κόσμου πλήν των γερμανικών...(και γώ εκτός απο το ξενερωτικό ινχλίμπιντιχ και κάτι MERCENDES-AUDI κλπ δεν καταλαβαίνω τίποτα αλλά με σώζει μιά γερμανίδα πρώην μου).
Εν κατακλείδι πάντως στο τεστ αυτό το συστημα παίρνει ότι πιό άριστο έχει δωθεί ποτέ σαν βαθμολογία και στα χρηματά του ειναι η καλυτερότερη επιλογή

pambs
09-04-2009, 16:01
τελικα τι εγινε? εχει βαλει καποιος inwall εχτος απ τα elac του Τακη?

underdog
09-04-2009, 22:45
Βλέπω inwall για έναν φίλο.
Βγάζει και η Κάντον κάποιες σειρές, όπως και η B&W.
Δυστυχώς τα elac δεν βρίσκω ελληνικό μαγαζί να τα φέρνει στο skroutz, καμιά ιδέα;

makis1973
09-04-2009, 23:59
γιατι δεν δοκιμαζετε και τα ΑΜΙΝΑ ?
Μπορειτε να τα ακουσετε εαν θελετε ...

Ntinos P
10-04-2009, 14:43
Βλέπω inwall για έναν φίλο.
Βγάζει και η Κάντον κάποιες σειρές, όπως και η B&W.
Δυστυχώς τα elac δεν βρίσκω ελληνικό μαγαζί να τα φέρνει στο skroutz, καμιά ιδέα;

Για ρωτα εδω:
Outsourcing SA (210 4854110)