View Full Version : Windows 7 RC
Απο το naftemporiki.gr
==
Η Microsoft (http://www.naftemporiki.gr/search/search.asp?smode=news&q=Microsoft) Corp. ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της έκδοσης Release Candidate (RC) του αναμενόμενου νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στους συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN και TechNet.
Από τις 5 Μαΐου, τη συγκεκριμένη έκδοση θα μπορεί να προμηθευτεί και το ευρύ κοινό στη διεύθυνση www.microsoft.com/windows7 (http://www.microsoft.com/windows7) .
Για το σχεδιασμό τους, τα Windows 7 RC βασίστηκαν στα σχόλια και τις παρατηρήσεις εκατομμυρίων πελατών και συνεργατών, που συνέβαλαν στη διαδικασία ανάπτυξης ενός λειτουργικού, το οποίο θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους και θα προσδίδει σε αυτούς και τις επιχειρήσεις τους προστιθέμενη αξία.
Σύμφωνα με τον Bill Veghte, Windows Senior Vice President, «η στενή συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, αποτέλεσαν θεμελιώδη προϋπόθεση στην ανάπτυξη των Windows 7. Κυρίαρχα στοιχεία του νέου λειτουργικού συστήματος, σύμφωνα με αυτούς, συνιστούν η ευχρηστία, η ευελιξία και η δυνατότητα επιλογής. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας τις προτιμήσεις αυτές, εργαστήκαμε σκληρά ώστε να παραδώσουμε την καλύτερη δυνατή Release Candidate έκδοση που έχει αναπτυχθεί έως τώρα για λειτουργικό σύστημα Windows».
Περισσότερα από 32.000 στελέχη από 10.000 εταιρίες δήλωσαν συμμετοχή προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία αναγκαία για την ανάπτυξη των Windows 7.
Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της Forrester Research, «η beta έκδοση των Windows 7 περιλαμβάνει πολύ σημαντικές βελτιώσεις και τα στελέχη πληροφορικής προσμένουν την τελική της διάθεση».
Βασική προτεραιότητα στην ανάπτυξη του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, αποτέλεσε η επίτευξη της καλύτερης εφικτής συμβατότητας, με λογισμικό, εφαρμογές και συσκευές, που λειτουργούσαν με Windows Vista. Στα νέα χαρακτηριστικά των Windows 7 RC περιλαμβάνονται προηγμένες λειτουργίες όπως Remote Media Streaming, Windows XP Mode (beta), καθώς και Windows Virtual PC.
Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν και να βιώσουν την εμπειρία των Windows 7, η δοκιμαστική έκδοση Windows 7 RC θα είναι διαθέσιμη από τις 5 Μαΐου στο Microsoft Download Center, http://microsoft.com/downloads . Παράλληλα από την ίδια ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμα και τα νέα χαρακτηριστικά Windows XP Mode και Windows Virtual PC.
==
To beta τέλος?
johny1989
30-04-2009, 17:41
παντως βλεπω προχωραν πιο γρηγορα απο τα βιστα
Αφου, στην ουσια, ''κομμενα'' Vista ειναι.
Η πλάκα ειναι ότι ενώ θα έλεγε εκ πρωτοις κανεις ότι τα Vista ειναι τα νεα Millenium, η αληθεια ειναι ότι τα 7 θα ειναι αυτα.
Ποσο ρολο παίζει η ψυχολογια και το marketing...
Με ποια έννοια είναι "κομμένα" vista;
ΥΓ. Δεν ξέρω τι κάνει το marketing, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν το aspire one μου θα μπορούσε να τρέξει τα vista, με την ίδια ευκολία που τρέχει τα 7 (σχεδόν όπως τα XP δηλαδή).
psytransas
01-05-2009, 17:36
Για να δουμε αυτο το XP mode....
Ειμαι περιεργος..
Πάντως εγώ και στα δυο netbook (Dell mini 9 και Gigabyte 912M) καθώς και στο Asus EEE Box B202 έχω τα 7 και τρέχουν σφαίρα. Καμμιά σχέση με τα σVista. Και για μένα καλύτερα και από XP. Και για alpha version είναι απίστευτα σταθερά.
ultraxmode
04-05-2009, 15:23
bla Bla bla, κομμένα Vista.... svista... bla bla ... χάλια θα είναι.. ... πωπωωω... ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ!...πραγματικά!...
Όποιος τα ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΤΑ WINDOWS 7 EINAI ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ Vista.. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ BOOT !!.. έλεος πιά..
bla Bla bla, κομμένα Vista.... svista... bla bla ... χάλια θα είναι.. ... πωπωωω... ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ!...πραγματικά!...
Όποιος τα ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΤΑ WINDOWS 7 EINAI ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ Vista.. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ BOOT !!.. έλεος πιά..
Εγώ πάλι έχω βαρεθεί την αρχαιολογία των Xp.
Πρώτη φορά οταν είχα βάλει τα Xp RC1 ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι η beta των 7. BSOD και αγίος ο Θεός. Χρησιμοποιώ την beta των 7 εδώ και 2 μήνες περίπου και είναι τα καλύτερα Windows που βγήκαν μεχρι τώρα. Περιμένω πως και πως να βγούνε και εμπορικά για να τα βάλω και στη δουλεία.
Αν και εχω vista απο την στιγμη που κυκλοφόρησαν χωρίς ποτε προβλήματα, στο φορητο που εχω περάσει τα 7 ομολογώ πως ειναι μακράν καλύτερα.
Περιμένω την RC πως και πως πλεον!!!
Μια ερωτηση για αυτο που απασχολει εμενα. Οσον αφορα την χρησιμοτητα τους για HTPC εχει κανεις να παρατηρησει κατι ??
Υπερ η κατα ?
Μια ερωτηση για αυτο που απασχολει εμενα. Οσον αφορα την χρησιμοτητα τους για HTPC εχει κανεις να παρατηρησει κατι ??
Υπερ η κατα ?
Καλύτερο Media Centre το οποίο υποστηρίζει και πολλαπλά tunners
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
05-05-2009, 10:54
Υπάρχουν ήδη διαθέσιμα για κατέβασμα.
Μάλλον το βράδυ θα τα εγκαταστήσω.
http://technet.microsoft.com/el-gr/evalcenter/dd353205(en-us).aspx?ITPID=mscomsc
ultraxmode
05-05-2009, 12:05
Tα κατέβασα κ τα δύο ... (32bit και 64bit)... για να δούμε.. (απο τις beta έμεινα πολύ ευχαριστημένος.. )
Τα έβγαλα από το HTPC γιατί οι drivers της ATI δεν με αφήναν να κάνω theater mode στον προβολέα και γιατί οι drivers της Audio Card (Realtek HD) δεν έδιναν AC3/DTS από την coaxial/optical έξοδο, μόνο δικάναλο.
Κατά τα άλλα τρομερά. Θα τα ξαναβάλω μόλις βγουν νέοι drivers.
Επόμενο είναι. Στην ουσία πρόκειται για υποψήφιο να εκδοθεί προϊόν (release candidate), και οι drivers δεν ακολουθούν. Ακόμη, είναι μπούσουλας για τους κατασκευαστές των drivers...
Τα έβγαλα από το HTPC γιατί οι drivers της ATI δεν με αφήναν να κάνω theater mode στον προβολέα και γιατί οι drivers της Audio Card (Realtek HD) δεν έδιναν AC3/DTS από την coaxial/optical έξοδο, μόνο δικάναλο.
Κατά τα άλλα τρομερά. Θα τα ξαναβάλω μόλις βγουν νέοι drivers.
Εγώ δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα με την 4850. Οσο για την κάρτα ήχου κάπου πρέπει να έχεις κάνει λάθος στις ρυθμίσεις. Παίρνω κανονικά 5,1 από τη Realtek
yianniskyr
05-05-2009, 18:51
τελικά αξιζει να τα βάλει κανεις τωρα η να περιμένουμε καλυτερους drivers για τυχόν προβλήματα ?
Δημήτρης Δημητρακούδης
05-05-2009, 19:41
Παιδιά, το λειτουργικό είναι σε κατάσταση Release Candidate!
Δεν είναι έτοιμο!
Αν θέλετε να παίξετε μαζί του, βάλτε το. Αλλά δεν θα μπορείτε να παραπονεθείτε σε κανέναν για τυχόν προβλήματα.
Εγώ δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα με την 4850. Οσο για την κάρτα ήχου κάπου πρέπει να έχεις κάνει λάθος στις ρυθμίσεις. Παίρνω κανονικά 5,1 από τη Realtek
Θα κάτσω να τα ξαναβάλω και μάλιστα θα ρίξω τα 64-bit, για να το ξανατσεκάρω.
Την audio card την βρήκε μόνο του και στις επιλογές ηχείων εμφάνιζε μόνο το Stereo, τίποτα άλλο, πουθενά η επιλογή για SPDIF. Τους drivers των Vista δεν άφηνε να τους περάσω.
Στην Ati μου, την 4670 με Catalyst 9.4, μου έδινε option για theater mode, αλλά στον προτζέκτορα δεν έδειχνε τίποτα, ούτε με media player, ούτε με KPlayer στο overlay.
Το λειτουργικό για να μην παρεξηγούμαστε, στις 10 μέρες που το δούλεψα δεν έκανε κιχ, ούτε κόλλημα, ούτε BSOD. Απλά δεν μου έπαιξε Dolby digital και δεν είχα εικόνα στον προτζέκτορα αν δεν πήγαινα το media player στην δεύτερη οθόνη. Αλλιώς ακόμα αυτά θα φορούσα. Θέμα λειτουργικότητας είναι, όχι προβλήματα.
εβαλα την 64-μπιτη RC εκδοση εδω και 2 βδομαδες
πεταει και δεν εχω κανενα προβλημα - ολοι οι οδηγοι για ολο το υλικο εγκαταστθηκαν και ολα δουλευουν ρολοι
γινονται και οι ενημερωσεις ολες κανονικα και δεν νομιζω να το αλλαξω κι οταν βγει και η τελικη εμπορικη εκδοση - αφου γινονται οι ενημερωσεις γιατι να το κανω; εννοειται πως οποιος οδηγος βγαινει θα ειναι διαθεσιμος κανονικα
συστηνεται ανεπιφυλακτα
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
06-05-2009, 09:03
Ρε παιδιά η έκδοση που αναφέρεται σαν rc1 είναι η build 7057 και έχω στα χέρια μου και την 7068.
Τι γίνεται τελικά και ποια είναι η τελευταία;
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
06-05-2009, 09:14
Λάθος.
Πάλι απο την αρχή.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
06-05-2009, 10:37
Εβγαλα την νεώτερη έκδοση για να βάλω την παλαιότερη.
Μπράβο μου.
γιά ένα pc κλασσικων εργασιών είναι ασφαλές να τα βάλει κανεις τωρα η να περιμένω; τι γίνεται με τα antivirus? εχω το avast
γιά ένα pc κλασσικων εργασιών είναι ασφαλές να τα βάλει κανεις τωρα η να περιμένω; τι γίνεται με τα antivirus? εχω το avast
Μια χαρά δουλεύουν σχεδόν τα πάντα.
Οι drivers των συσκευων ειναι ιδιοι με αυτους των vista?
Οι drivers των συσκευων ειναι ιδιοι με αυτους των vista?
Έχουν αρχίσει να βγαίνουν και για 7 (βλ. ΑΤΙ) αλλα εγώ σε 3 μηχανακια που εχω βάλει 7 χρησιμοποίησα drivers Vista. Εάν κάπου μου έβγαζε compatibillity error κατα την εγκατάσταση απλά την ξαναέκανα σε Vista/Xp mode. Μεχρι τώρα δεν είχα κανένα θέμα να μη μου δουλεύει κάτι.
Και μιλάω για τη Beta εκδοση. Την RC δεν εχω προλαβει να τη βάλω ακόμη.
Έχουν αρχίσει να βγαίνουν και για 7 (βλ. ΑΤΙ) αλλα εγώ σε 3 μηχανακια που εχω βάλει 7 χρησιμοποίησα drivers Vista. Εάν κάπου μου έβγαζε compatibillity error κατα την εγκατάσταση απλά την ξαναέκανα σε Vista/Xp mode. Μεχρι τώρα δεν είχα κανένα θέμα να μη μου δουλεύει κάτι.
Θενκς.
Αυτο το mode τι ειναι ? Δεν εχω ιδεα, τωρα εχω αρχισει να τα κοιταω λιγο !
Στην σελίδα της amd έχει επιλογή win7 http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Και βάση του INQ http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1052031/amd-releases-windows-graphics-driver είναι και WHQL
Το λειτουργικό πετάει, αν και σε ΒΕΤΑ, μορφή.
Αναγνωρίστηκαν όλοι οδηγοί συσκευών, εκτός από τους drivers του εκτυπωτή.
Κάτι ψιλοπροβληματάκια με το antivirus, λύθηκαν με μια επίσκεψη στην σελίδα του AVG.
Είναι αλήθεια ότι τελικά στις 23 Οκτωβρίου, θα είναι η επίσημη ημερομηνία διάθεσης στην Αμερική?
ΑΤΙ drivers μαζι με το catalyst βγηκαν για τα 7 - τα εγκατεστησα και δουλευουν οκ
επισης για το πολυμηχανημα HP 4340. Το Kaspersky επισης δουλευει σωστα
παιχνιδια FM 2009, PES 2009, EMPIRE EARTH (ΝΑΙ το 1 παιζω ακομη!!) δουλευουν σωστα χωρις προβλημα
Θενκς.
Αυτο το mode τι ειναι ? Δεν εχω ιδεα, τωρα εχω αρχισει να τα κοιταω λιγο !
Ουσιαστικά είναι backwards compatibility Δλδ εάν μια εφαρμογή δεν μπορεί να τρέξει στα 7 του λές να την τρέξει σαν να ήταν Windows Vista/Xp. Το σπουδαίο είναι οτι αφορά και τους drivers.
Τα εβαλα κι εγω χθες στο Asus eee 1000h μου!
Απίστευτα! Τρεχουν σφαιρα!
Βρηκε ολους τους drivers απο καρτα γραφικων,καρτα ηχου, wi-fi, web-cam και bluetooth, ενω το μονο που χρειαστηκε να εγκαταστησω απο το site της Asus ειναι το Gigabit Ethernet LAN της Atheros, και τους ASPI drivers της Asus για να δουλευει το tray και τα hotkeys! :a0210:
Είναι αλήθεια ότι τελικά στις 23 Οκτωβρίου, θα είναι η επίσημη ημερομηνία διάθεσης στην Αμερική?
Λεγανε για ιανουαριο 2010,αλλα απο την στιγμη που ειναι σχεδον ετοιμα και φανταζομαι δεν θελουν να κανουν την ιδια γκαφα με τα vista (που ηταν το πρωτο λειτουργικο που βγηκε ιανουαριο) εναι πολυ πιθανο να βγουν οκτωμβριο-νοεμβριο να προλαβουν και την αγορα των χριστουγεννων.-bye-
Νίκος Μπαβιόλης
07-05-2009, 19:17
Στην παρακατω συνθεση την οποια εχω για τεστ:
AMD Athlon XP 64 X2 @2,2 ghz
M/B Asus M2N68-VM
3 gb DDR2 @667mhz
2 hdd 80gb ide
1 hdd 250gb Sata
1 DVDR 16x
Onboard VGA Nvidia 7050
Onboard Audio
Onboard Lan
Σας πληροφορω οτι δεν χρειαστηκε να βαλω κανεναν driver και ολα μα ολα παιζουν ταχυτατα. Ανετα συγκρισιμα με XP SP3. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι σηκωσε απο default και το Aero ενω στα Vista ουτε που το ειχα δει ποτε σε αυτο το μηχανημα. Antivirus μπηκε το Avast το οποιο κατεβαινει απο το official site και απλα με την εισαγωγη του email σας , παιρνετε και free μεχρι τον Αυγουστο του 2010 serial και ειστε κομπλε.
Επίσης στο αρχαίο μου pc αλλά ακόμα μάχημο, P4 3.2Ghz, με Asus P4p800, όλα μια χαρά, βρήκε τα πάντα και όντως συγκρίνεται με τα xp σε θέμα ταχύτητας.
Και δεν μιλάω ότι μόλις φορμαρίστηκε και είναι γρήγορο, το έχω φορτώσει διάφορα.
Επίσης η τελευταία έκδοση του MPC-HC παίζει με HA ON, που μέχρι τώρα δεν είχα... με την HD2400 ATI.
Σε όσους έχουν βάλει τα 7 beta και θέλουν τώρα να περάσουν στην 7 RC1, χωρίς να χάσουν τα αρχεία, τις ρυθμίσεις και ΠΟΛΛΑ από τα προγράμματα που έχουν εγκαταστήσει, συμβουλεύω τα εξής :
Γράψτε, στη γραμμή εργασιών 'easy' . Θα εμφανιστεί η επιλογή Easy transfer files and settings.......
Ακολουθήστε τον οδηγό, αλλά επιλέξτε (ανοίγοντας την λίστα advanced) ΚΑΙ τα Program Files ΚΑΙ τα Program Data, τα οποία ο οδηγός δεν τα επιλέγει αυτόματα....
Αποθηκέψτε τα σε έναν εξωτερικό σκληρό.. Σε εμένα, με όλα τα αρχεία και με 37 προγράμματα εγκατεστημένα, αποθηκεύτηκαν 15 Γιγα..
Μετά το format και την εγκατάσταση της καινούργιας έκδοσης, κάντε την ιδια διαδικασία, αλλά με εισαγωγή αυτή τη φορά...
Θα δείτε οτι πολλά προγράμματα ( σε εμένα τα μισά σχεδόν) τρέχουν κανονικότατα..
Γι' αυτά που δεν τρέχουν, ρίχτε τα από πάνω.... Καμμιά φορά, δεν ζητάνε ούτε serial.....
Χθές επίσης, κατέβασα και εγκατέστησα τα Windows Virtual PC Beta και Windows XP Mode Beta που είναι ελεύθερα για κατέβασμα.
Το περιβάλλον XP δουλεύει κανονικά...
Το έκανα αυτό και για δοκιμή, αλλά και γιατί θέλω να εγκαταστήσω ορισμένα προγράμματα - π.χ. το Nero 7 που με είχε βολέψει πολύ - σε καθαρό περιβάλλον XP..
Μόνο προσοχή. Για να γίνει αυτό, πρέπει ο επεξεργαστής σας να υποστηρίζει Intel™ Virtualization Technology ή AMD-V...
Εντυπώσεις σε λίγες μέρες.....
Ουσιαστικά είναι backwards compatibility Δλδ εάν μια εφαρμογή δεν μπορεί να τρέξει στα 7 του λές να την τρέξει σαν να ήταν Windows Vista/Xp. Το σπουδαίο είναι οτι αφορά και τους drivers.
Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για όλες τις εφαρμογές... Για εφαρμογές που δεν θέλουν να τρέξουν με τίποτα, πρέπει να εγκατασταθούν πρώτα τα Windows Virtual PC Beta και Windows XP Mode Beta .... και οι εφαρμογές να εγκατασταθούν μέσα απο περιβάλλον Windows XP..
Το αστείο είναι οτι. όταν τρέχουν τα virtual windows XP, κατεβαίνουν και τα updates για XP !!!!
Επίσης όσοι έχουν κάποια έκδοση πριν την 7077 και θέλουν να κάνουν upgrade σε RC1 ανοίγουν το .iso αρχείο(αν δεν έχουν τα αρχεία χύμα), με κάποιο πρόγραμμα όπως (daemon tools,etc), αντιγράφουν όλα τα αρχεία σε ένα folder και πάνε στο folder /sources και ανοίγουν με ένα Notepad το αρχείο cversion.ini και αλλάζουν την εγγραφή MinClient=7077 σε 7000.
Το κάνετε save και τρέχετε το setup....-bye-
zisis1985
09-05-2009, 13:31
εγω παιδιά, εγκατέστησα τα win7 στο asus eee pc 1000h και βλέπω μεγαλη διαφορά στην μπαταρία και ειδικά στον ήχο! εχω την εντύπωση πως ίσως αυτά να ίσχυαν και στα βιστα τα οποια και ποτε δοκιμασα....
zisis1985
09-05-2009, 15:02
Τα εβαλα κι εγω χθες στο Asus eee 1000h μου!
Απίστευτα! Τρεχουν σφαιρα!
Βρηκε ολους τους drivers απο καρτα γραφικων,καρτα ηχου, wi-fi, web-cam και bluetooth, ενω το μονο που χρειαστηκε να εγκαταστησω απο το site της Asus ειναι το Gigabit Ethernet LAN της Atheros, και τους ASPI drivers της Asus για να δουλευει το tray και τα hotkeys! :a0210:
φιλε, εσένα σου αναγνώρισε αμεσως την καμερα και το bluetooth?
Eμενα οχι...πως μπορω να βρω λυση?
αυτο το ASPI, μπορεις να δωσεις λινκ απο σαιτ της asus?
εγω παιδιά, εγκατέστησα τα win7 στο asus eee pc 1000h και βλέπω μεγαλη διαφορά στην μπαταρία και ειδικά στον ήχο! εχω την εντύπωση πως ίσως αυτά να ίσχυαν και στα βιστα τα οποια και ποτε δοκιμασα....
....βρήκες τους drivers για 7 ?
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
10-05-2009, 15:44
κάνοντας upgrade από Vista64 σε Windows7-64 έφαγα....μια πολύ ωραία μαύρη οθόνη, κάτω δεξιά να γράφει Windows 7 evaluation 7100και ένας κέρσορας του mouse, με άλλα λόγια δεν φορτώνεται το desktop.
Γνωστό πρόβλημα αν ψάξετε στο google.....
Επειδή δεν έχω καμιά όρεξη για format από την αρχή και ξαναinstall όλα τα προγράμματα, γύρισα εκεί που ήμουν. Ευτυχώς είχα κρατήσει image τα vista.
Ως γνωστόν, upgrade σε λειτουργικό (πόσο μάλλον της MS και μάλιστα Beta / RC) είναι η συνταγή της αποτυχίας.
Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, λειτουργικό βάζεις μόνο με clean install.
κάνοντας upgrade από Vista64 σε Windows7-64 έφαγα....μια πολύ ωραία μαύρη οθόνη, κάτω δεξιά να γράφει Windows 7 evaluation 7100και ένας κέρσορας του mouse, με άλλα λόγια δεν φορτώνεται το desktop.
Γνωστό πρόβλημα αν ψάξετε στο google.....
Επειδή δεν έχω καμιά όρεξη για format από την αρχή και ξαναinstall όλα τα προγράμματα, γύρισα εκεί που ήμουν. Ευτυχώς είχα κρατήσει image τα vista.
Το πρόβλημα (που είναι όντως bug) οφείλεται στο ότι είχες ταυτόχρονα την τηλεόραση και το μόνιτορ συνδεδεμένα στην κάρτα γραφικών την ώρα της εγκατάστασης, την έχω πατήσει 2-3 φορές στην αρχή με τις beta κι εγώ (σε καθαρή εγκατάσταση πάντως, όχι upgrade). Βγάζοντας προσωρινά την τηλεόραση από τη κάρτα γραφικών λύνεται και το πρόβλημα...
zisis1985
10-05-2009, 20:06
όχι, δεν έχω καμερα, bluetooth και τα μισά από τα hotkeys (ήχου, κλείσιμο οθονης).-
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
10-05-2009, 23:34
Το πρόβλημα (που είναι όντως bug) οφείλεται στο ότι είχες ταυτόχρονα την τηλεόραση και το μόνιτορ συνδεδεμένα στην κάρτα γραφικών την ώρα της εγκατάστασης, την έχω πατήσει 2-3 φορές στην αρχή με τις beta κι εγώ (σε καθαρή εγκατάσταση πάντως, όχι upgrade). Βγάζοντας προσωρινά την τηλεόραση από τη κάρτα γραφικών λύνεται και το πρόβλημα...
Μόνο που δεν έχω καμιά τηλεόραση συνδεδεμένη.
2 monitors έχω με 1920 Χ 1200 ανάλυση έκαστο.
Andronidis Akis
10-05-2009, 23:53
Για μένα παιδιά τίποτα σπουδαίο για να κρατήσω rc λειτουργικό.
Μόνο το taskbar μου άρεσε !!!!
Το control panel είναι κατι καινούργιο.
Από πλευρά ταχύτητας λόγω μάλλον i7 δεν κατάλαβα καμιά ιδιαίτερη διαφορά.
Δεν με χάλασαν όμως στις 2 ώρες που έπαιξα μαζί τους.
Όταν βγει το final release θα τα βάλω.
Προς το παρών Vista x64 Sp2.
Μόνο που δεν έχω καμιά τηλεόραση συνδεδεμένη.
2 monitors έχω με 1920 Χ 1200 ανάλυση έκαστο.
Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης! Δοκίμασε την εγκατάσταση μόνο με το ένα μόνιτορ, δεν είναι η τηλεόραση που δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά το ότι έχεις δύο συσκευές πάνω στην κάρτα γραφικών. Απλά σε μένα έτυχε η μία να είναι η τηλεόραση...
Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης! .....
:grinning-smiley-043
zisis1985
11-05-2009, 22:55
ελα φιλε τελικα όλα δουλευουν ρολοι πλεον, κατεβασα το eeepc tray utility απο τη σελιδα της asus και δουλευουν όλα τα hotkeys και αυτα του ήχου, από το tray με δεξι κλικ enable bluetooth/enable webcam και τα αναγνωρίζει κατευθείαν, ενω εγκατεστησα το eee super
hybric engine του s101 μοντελου (απο το νετ το ειδα αυτο)...
Φίλιππος Αδαμίδης
12-05-2009, 09:18
Διάβασα στα φόρουμς πως τα RC είναι μια χαρά και είπα, τι στο καλό; Ας δούμε τι παίζει!
Ξεκίνησα με Ultimate 32 bit στο HTPC (Hush Core DUO T7400, 4 gig RAM 1T σκληρό) και όλα πήγαν τέλεια! Έβαλα και μια ATI 4550 με λιγότερα από 50 ευρώ για λόγους τροφοδοτικού και χαμηλής θερμοκρασίας και το συστηματάκι με FireTDV S2 μέσω MCE φυσάει!!!
Καθώς είχε έρθει και η ώρα για φορματ σε ένα ACER Aspire Laptop που τρέχει με AMD Turion 64 bit, λέω δεν περνάω τα 64μπιτα. Και τότε ήρθε η έκπληξη! Μόνο 1G shared RAM, 256MB στην ATI Radeon Xpress 1100 onboard graphics και τα υπόλοιπα για το σύστημα, όμως το μηχανάκι πετάει!!!! Τα προγράμματα ανοίγουν σφαίρα, ο IE 8 κάνει render τις σελίδες με την μια, μέχρι και 1080i mp2 HD videos παίζουν τέλεια με Vector Adaptive de-interlace άψογη εικόνα και μόνο 30-40% CPU!!! Στο παρελθόν, το συγκεκριμμένο μηχάνημα δεν τα έπαιζε με τίποτα αυτά τα βιντεάκια διότι με HW acceleration έβηχε η GPU ενώ με Software decoder γονάτιζε η CPU.
Τι να πω; Φαίνεται οτι η Microsoft έκανε πολύ καλή δουλεια σε όλα τα επίπεδα και σημειωτέον, είναι και τζάμπα (νόμιμα) μέχρι 10 Ιουνίου 2010!!! Προσωπικά από εδώ και στο εξής, αλλάζω την άποψη που είχα διαμορφώσει για την MS. Μπράβο τους!
Φυσικά ένα ολοκαίνουργιο HP HDX 16 Laptop πήγε για φορμάτ επίσης και τώρα τρέχει Win 7 64bit. Ακολουθεί και το Hush
Είχα βάλει κι εγώ τα beta (32bit)και δεν ξαναπήγα πίσω σε xp. Τώρα έβαλα RC σε 64bit και για την ώρα όλα δουλεύουν μια χαρά. Έβαλα και το Shiretoko αλλά δυστυχώς διαπίστωσα το απίστευτο, ότι δηλαδή η Adobe δεν έχει βγάλει 64bit έκδοση για τον Flash Player έτσι αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ καμμια φορά τον IE που δεν θυμάμαι καν από πότε είχα να χρησιμοποιήσω. Κατα τα άλλα σφαίρα το pc.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
12-05-2009, 10:21
απο drivers πως παμε-υπαρχουν?
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
12-05-2009, 10:52
Δυστυχώς δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά.
Μόνο παιδικές ασθένειες.
Θέλουν δουλειά ακόμα.
Πιστεύω πάντως πως η τελική έκδοση θα φυσάει.
απο drivers πως παμε-υπαρχουν?
Τουλάχιστον για τα 64bit βρήκε τα πάντα (ακόμα και ένα Zboard πληκτρολόγιο που έχω με πρόσοψη που αποσπάται), επίσης έχουν βγει 64 bit drivers απο Nvidia και ATI. Μεγάλη διαφορά από το 7zip 64bit που απλώς πετάει όταν κάνει extract. Κατά τα άλλα ότι δεν βρει κάτι μόνο του του περνάς 64 bit Vista drivers και όλα καλά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
12-05-2009, 12:19
Τουλάχιστον για τα 64bit βρήκε τα πάντα (ακόμα και ένα Zboard πληκτρολόγιο που έχω με πρόσοψη που αποσπάται), επίσης έχουν βγει 64 bit drivers απο Nvidia και ATI. Μεγάλη διαφορά από το 7zip 64bit που απλώς πετάει όταν κάνει extract. Κατά τα άλλα ότι δεν βρει κάτι μόνο του του περνάς 64 bit Vista drivers και όλα καλά.
εφαρμογες,προγραμματα...?
Μία ακόμη ερώτηση, από upgrade από Vista σε 7 γίνεται, αυτό που θέλω να ρωτήσω τι γίνεται όταν τα Vista είναι Ελληνικά και τα 7 μόνο αγγλικά?
Πως το ξεπερνώ ?
Ελληνικά windows 7 δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς ακόμα, μόλις χθες είδα στο windows update υποστήριξη σε διάφορες γλώσσες όπως γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά κλπ (ελληνικά όχι). Καλύτερα να αποφύγεις το upgrade από vista σε 7, τουλάχιστον μέχρι την τελική τους έκδοση...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
14-05-2009, 00:15
γιατι δεν εχω επιλογη αναλυσεων και refresh rate στο catalist control center?
Οσοι τρεχετε win 7 beta και θελετε να περασετε σε RC, κανετε clean install.
Ειναι high recomended απο την MS.
Οσων αφορά το compatibility των εφαρμογών, οσα τρέχανε σε vista, το πιο πιθανόν είναι να τρέχουν και σε win 7
Τέλος, για εφαρμογές από XP που έχετε πρόβλημα, τρεξτε τα σε XP Modε
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
14-05-2009, 08:58
γιατι δεν εχω επιλογη αναλυσεων και refresh rate στο catalist control center?
κανεις?
Andronidis Akis
14-05-2009, 10:17
Η Ati εχει βγαλει drivers για 7.
Εμενα στο 2ωρο τεστ μου δουλεψαν ολα κανονικοτατα.
Δυστυχως οχι για ολες. Για mobility δεν υπαρχει τιποτα δυστυχως, και τις φορανε πολλα λαπτοπ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
14-05-2009, 10:23
Η Ati εχει βγαλει drivers για 7.
Εμενα στο 2ωρο τεστ μου δουλεψαν ολα κανονικοτατα.
εχεις στο display manager των catalist,επιλογη αναλυσης και refresh rate?
ποιους drivers κατεβασες?
εγω καταβασα τους πρωτους(47.1mb) απο εδω:
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-32bit
Σκέφτηκα, την περίπτωση του MUI για τα Vista
Andronidis Akis
14-05-2009, 10:58
εχεις στο display manager των catalist,επιλογη αναλυσης και refresh rate?
ποιους drivers κατεβασες?
εγω καταβασα τους πρωτους(47.1mb) απο εδω:
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-32bit
Δημήτρη τα δοκίμασα μόνο για 2 ώρες και τα έβγαλα.
Ανάλυση ήρθε εξαρχής 1920Χ1080 – 60HZ (display settings)
To C.C.C το κοίταξα μόνο σε Advanced Mode για θερμοκρασίες και activity της κάρτας και δούλευε κανονικότατα σε 4670.
WINDOWS 7 X64.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
14-05-2009, 11:02
Δημήτρη τα δοκίμασα μόνο για 2 ώρες και τα έβγαλα.
Ανάλυση ήρθε εξαρχής 1920Χ1080 – 60HZ (display settings)
To C.C.C το κοίταξα μόνο σε Advanced Mode για θερμοκρασίες και activity της κάρτας και δούλευε κανονικότατα σε 4670.
WINDOWS 7 X64.
αναλυση&refresh rate, μπορω ν`αλλαξω μεσα απο το control των windows,αλλα το πακετο ειναι οτι καθε φορα που θελω να γυρισω απο το μονιτορ στην tv και το αντιστροφο,δεν δεχεται εντολη απο τον συνδυασμο πληκτρων(hotkeys manager)γιατι η αναλυση δεν εχει προκαθοριστει απο το catalist control.
Φίλιππος Αδαμίδης
16-05-2009, 12:25
Δυστυχως οχι για ολες. Για mobility δεν υπαρχει τιποτα δυστυχως, και τις φορανε πολλα λαπτοπ!
Εγώ τα έστησα σε ένα laptom με ATI Mobility Radeon Xpress1100 και μου κατέβασε drivers από windows update μόνο του. Επειδή όμως το catalyst δεν το περιείχε, έκανα system restore πριν το update και εγκατέστησα τους 9,3 για mobility που υποστηρίζουν και τα win 7 και όλα τέλεια
Το έβαλα και εγώ δοκιμαστικά σε έναν περισσευούμενο 2.5" δίσκο στο λάπτοπ...
Δεν έκανε σωστό scaling στην συχνότητα του Ρ-Μ centrino μου (Εβλεπε μόνο την μέγιστη, και μια άλλη ξεκάρφωτη και αρκετά υψηλή, που σε κανένα άλλο λειτουργικό δεν είχα ξαναδεί)
Το ανεμηστηράκι του δούλευε μόνιμα στο μέγιστο (κανονικά ελέγχεται από τους drivers της κάρτας γραφικών. Παρότι την είδε σωστά και έβαλε από μόνο του, δεν έστρωσε).
Δεν έκανε scaling ούτε στην κάρτα γραφικών, και την είχε και αυτήν στο μέγιστο.
Δεν έβλεπε τα ηχεία του λάπτοπ, και δεν είχα ήχο! Παρότι έβλεπε τα κυκλώματα ήχου.
Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο από άποψη ταχύτητας φορτώματος - απόκρισης σε σχέση με τα λειτουργικά που ήδη είχα (αν και τα υπόλοιπα τα έχω εγκατεστημένα σε γρηγορότερο δίσκο, αλλά προηγούμενης γενιάς). Φυσικά, δεν χρησιμοποιώ πουθενά vista... Εχοντας δει πως είναι τα vista σε λάπτοπ, ναι, τότε ίσως να τα έβρισκα γρήγορα.
Οπτικά τα βρήκα κατώτερα από το ubuntu μου.
... και φυσικά ξαναμπήκε πάνω ο δίσκος με το dual boot win XP / ubuntu 9.04 -bye-
υγ. ίσως ξαναπροσπαθήσω να λύσω το θέμα κατεβάζοντας drivers για vista 32bit για κάρτα γραφικών... μήπως λυθούν κάποια από τα "προβλήματα".
zisis1985
17-05-2009, 22:19
αυτο το ubuntu τοσο ωραιο οπτικα ειναι? δε θυμαμαι να μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις οταν το δοκιμασα περυσι..το παρατησα γρηγορα ειναι η αληθεια γιατι ηθελε ψαξιμο, ισως να ξαναπροσπαθησω και να το βαλω ντουαλ μπουτ στο νετμπουκ..
αυτο το ubuntu τοσο ωραιο οπτικα ειναι? δε θυμαμαι να μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις οταν το δοκιμασα περυσι..το παρατησα γρηγορα ειναι η αληθεια γιατι ηθελε ψαξιμο, ισως να ξαναπροσπαθησω και να το βαλω ντουαλ μπουτ στο νετμπουκ..
(οφτόπικ)
σε νέτμπουκ δεν θα πάρεις τα μέγιστα, γιατί στις πολύ αδύναμες (ή στις... ανύπαρκτες έως αρχαίες που έχουν τα τωρινά νετμπουκς) δεν σε αφήνει να ενεργοποιήσεις τις μέγιστες τους δυνατότητες στα οπτικά εφέ... Αν πάντως έχεις όρεξη να δεις, ψάξε στο youtube να δεις βίντεο από ubuntu με compiz, κύβοι-desktop να αιωρούνται, παράθυρα να εκρήγνυνται, να διακτινίζονται, να καίγονται, τα διάφορα παράθυρα να είναι σαν ενεργές διαφανείς επιφάνειες μπροστά από τις πλευρές του κύβου κλπ... (δεν τα λέω τυχαία αυτά, τα έχω να γίνονται στο δικό μου, ένα P-M centrino 1.73 με gForce 6800go...)
Μέσα στην εβδομάδα έκανα κι εγώ την δοκιμή μου με την RC 7100.
Δοκίμασα τα 32μπιτα στο ΕΕΕ PC 1000H και τα 64μπιτα στο HTPC μου.
Στο EEE PC εκτός απο το bluetooth τα βρήκε όλα. Για καλό και για κακό βέβαια πέρασα και τους drivers της Asus. Ομολογώ ότι η απόκριση τους είναι καλύτερη από τα XP.
Στο HTPC (AMD 4800+, onboard ATI HD3200, 4GB ram) εξεπλάγην ευχάριστα. Ομολογώ ότι τα Vista δεν τα έχω δουλέψει καθόλου και αν η αίσθηση στην ταχύτητα και την σταθερότητα είναι η ίδια με των Windows 7 τότε έσφαλα από καιρό που τα απέφευγα.
CoreAVC, ffdshow, mpchc, vsfilter, mediaportal, imon vfd, δουλεύουν όλα ΟΚ. Πέρασα και το CCC της ΑΤΙ για τα Windows 7 και όλα πάνε ροιλόι. Τα mediacenter των 7 δεν τα έχω δεί ακόμα.
Τα έχω εγκαταστήσει σε άλλο partition και έχω κρατήσει τα XP για παν ενδεχόμενο, όμως μετά από 5 μέρες χωρίς πρόβλημα σε καθαρά χρήση HTPC με βλέπω να μην ξαναγυρίζω.
Α! δεν σας είπα και το άλλο. Tearing ? Ποιο Tearing? (Χωρίς καμία ρύθμιση από πλευράς μου. Στα XP μου πήρε μια εβδομάδα να παίζω με ρυθμίσεις για να απαλλαγώ)
Δημήτρης Δημητρακούδης
28-05-2009, 10:17
Σήμερα η MS με ένα ενημερωτικό email της διευκρίνισε τις ακριβείς ημερομηνίες λήξης / αυτόματου shut down των Beta και RC:
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40112&stc=1&d=1243494993
Όπως βλέπετε, η τρέχουσα RC όντως θα λήξει σε έναν χρόνο, αλλά ήδη από την 1η Μαΐου θα κάνει shut down αυτόματα κάθε 2 ώρες.
Όπως βλέπετε, η τρέχουσα RC όντως θα λήξει σε έναν χρόνο, αλλά ήδη από την 1η Μαΐου θα κάνει shut down αυτόματα κάθε 2 ώρες.
Καλημέρα σας και συγνώμη αν η ερώτησή μου φανεί λίγο ηλίθια...
Αλλά αυτό που έγραψες παραπάνω σημαίνει ότι χωρίς εγώ σαν χρήστης να κάνω κάτι... τα windows 7RC θα κάνουν αυτόματα - μόνα τους shut down κάθε 2 ώρες????
Αυτό συμβαίνει είτε θα είμαι online είτε όχι ή δεν έχει καμία σχέση με internet και το λειτουργικό έχει προεγκατεστημένη τέτοια ρύθμιση για shut down σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο?
Συγνώμη και πάλι... νέος με Windows... http://i190.photobucket.com/albums/z267/Gojakla/Emoticons/tsopatsopa.gif
Δημήτρης Δημητρακούδης
28-05-2009, 11:08
Ακριβώς. Ανεξαρτήτως χρήσης, τα RC θα κάνουν shut down μετά από 2 ώρες λειτουργίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για Betas και Release Candidates, των οποίων ο λόγος ύπαρξης είναι το testing, και όχι η κανονική / παραγωγική λειτουργία.
Δεν είναι ακριβώς "τζάμπα λειτουργικό για έναν χρόνο".
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη... http://i190.photobucket.com/albums/z267/Gojakla/Emoticons/yourock.gif
unforgiven
28-05-2009, 12:30
Ακριβώς. Ανεξαρτήτως χρήσης, τα RC θα κάνουν shut down μετά από 2 ώρες λειτουργίας.
...από του χρόνου τον Μάρτιο όμως, έτσι;
Δημήτρης Δημητρακούδης
28-05-2009, 13:15
Για την RC, ναι, όπως γράφει το πινακάκι (March 1, 2010).
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για Betas και Release Candidates, των οποίων ο λόγος ύπαρξης είναι το testing, και όχι η κανονική / παραγωγική λειτουργία.
Δεν είναι ακριβώς "τζάμπα λειτουργικό για έναν χρόνο".
Τα "έξυπνα" "κακά" παιδιά όμως θα βρουν τροπο να τα πατσαρουν και να μην κλεινουν καθε δυο ωρες... Μεχρι να ερθει αυτη η στιγμή έχουμε ακόμα καιρό...:grandpa:
Επίσης, να συμπληρώσω ότι έχει βγει και Language Pack που κατεβαινει απο το windows update και τα μετατρέπει σε Ελληνικά ! :a0210:
Δημήτρης Δημητρακούδης
28-05-2009, 13:18
Τα "έξυπνα κακά παιδιά" σιγά μην μείνουν με την RC μετά τον Οκτώβριο / Νοέμβριο που θα κυκλοφορήσει η final..
Πιθανολογείται ότι η περισσόερο κοντινή ημερομηνία κυκλοφορίας της RTM, θα είναι 2η προς 3η εβδομάδα του Οκτωβρίου.
mmoukiou
28-05-2009, 16:18
Πάντως, έβαλα την RC σε λάπτοπ Acer με μονοπύρηνο, χιλιοταλαιπωρημένο (μέχρι κλωτσιές έχει φάει), που είχε πάνω του ΧΡ και είναι εμφανώς γρηγορότερα. Τα 7 τα τρέχει ως Basic βέβαια, αλλά πάει σφαίρα το λαπτοπάκι. Και δούλεψε κανονικά κάθε τμήμα του hardware, εκτός από την κάρτα ασύρματου δικτύου, η οποία πιθανότατα τα είχε ήδη παίξει από πριν.
mmoukiou
31-05-2009, 01:10
Διορθώνω. Μετά από update στους drivers παίζει aero τέλεια (AMD Turion 1,8 Ghz, ATI X700 Mobility 128 Mb). Πούπουλο. Και με Ελληνικά μετά από εγκατάσταση του Language pack εχθές.
Πιθανολογείται ότι η περισσόερο κοντινή ημερομηνία κυκλοφορίας της RTM, θα είναι 2η προς 3η εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Eπισημα,22 Οκτωμβριου τα windows 7
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1020029&lngDtrID=252
Φίλιππος Φ.
03-06-2009, 17:08
RTM τέλος Ιουλίου ;-)
ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ !! :flipout::flipout::flipout::flipout:
-bye-
Trisalon
04-06-2009, 00:19
εχω τη 64βιτ εκδοση , μεσω VMware εχω φτιαξει εναν εικονικο δισκο και εχω εγκαταστησει εκει τα windows xp , αυτο που θελω να μαθω ειναι γιατι δεν μου δουλευει το νετ στα xp, δοκιμασα να περασω κατι ip καρφωτες που μου εχει δωσει ο provider στους dns αλλα και παλι δεν μου δουλεψαν.
Δημήτρης Δημητρακούδης
04-06-2009, 01:13
Υποψιάζομαι θέμα με το VMware σου, και συγκεκριμένα με τα δικτυακά του.
Ακολούθησες τις σχετικές οδηγίες;
Trisalon
04-06-2009, 01:49
Υποψιάζομαι θέμα με το VMware σου, και συγκεκριμένα με τα δικτυακά του.
Ακολούθησες τις σχετικές οδηγίες;
εχω το workstation 6.5 διαβασα σε κατι φορουμς οτι πρεπει να ορισεις εσυ τις ip στα tcp της εικονικης καρτας , το θεμα ειναι οτι δεν εχω βγαλει ακρη εβαλα καποια ip που μου ειχε δωσει ο provider για το ps3 η το port forward αλλα δεν δουλεψαν δεν ξερω τι αλλο να κανω γιαυτο ρωταω
Δημήτρης Δημητρακούδης
04-06-2009, 01:53
Διάβασε το help του. :-)
Απ' ότι θυμάμαι ήταν αρκετά κατατοπιστικό.. αν και φυσικά προϋποθέτει κατανόηση των βασικών αρχών δικτύωσης.
Μπορεί να φταίει και η ρύθμιση του VM. Λ.χ. Το έβαλες σε bridged mode? Άνοιξε ένα άλλο θέμα να τα πούμε καλύτερα για το VM, γιατί θα ξεφύγουμε πολύ. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι να δοκιμάσεις και την λύση της MS για xp on win7.
Δημήτρης Δημητρακούδης
04-06-2009, 10:49
Δεν έχω προσέξει, έχει ενσωματωθεί αυτή η δυνατότητα στην RC?
Γιατί κάτι διάβαζα ότι θα μπει αργότερα, μάλλον στην RTM.
Download Windows XP Mode Beta
Για ρίξε μια ματιά εδώ για το σωστό MSI
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0e8fa9b3-c236-4b77-be26-173f032f5159&displaylang=en
Ακόμα…
Download Windows Virtual PC Beta
Version: 6.1.7084.0. Applicable for all Windows 7 languages
http://download.microsoft.com/download/8/C/6/8C620E1A-2A14-411F-A091-27AE6EDE0675/Windows6.1-KB958559-x86.msu
http://download.microsoft.com/download/8/C/6/8C620E1A-2A14-411F-A091-27AE6EDE0675/Windows6.1-KB958559-x64.msu
happy hacking (beta testing)
Μια μέρα νωρίτερα λένε τώρα ότι θα βρίσκεται στα ράφια, ( 22 Οκτωβρίου ),
πιο αναλυτικά:
http://www.blogcdn.com/www.downloadsquad.com/media/2009/02/win7beta210.jpg
Microsoft has announced that Windows 7 will be commercially available on October 22nd, 2009. In other words, that's the date when you'll likely be able to walk into a store and either buy a computer with the operating system preloaded or buy a boxed version of the software to install on your existing computer.
The company has been indicating that it hopes to have Windows 7 out in time for the holiday shopping season, and an October launch certainly fits the bill. But if you're in the market for a back-to-school computer this fall, it looks like you're going to have to stick with Windows Vista, XP, OS X, or Linux.
από το :http://www.downloadsquad.com/2009/06/02/windows-7-release-date-october-22nd/
nikosmelt
04-06-2009, 16:42
Από firewall τί χρησιμοποιείτε? Δοκίμασα το zonealarm αλλά έβγαλε μήνυμα ότι δε μπορεί να το εγκαταστήσει. Antivirus έβαλα το avira.
Από firewall τί χρησιμοποιείτε? Δοκίμασα το zonealarm αλλά έβγαλε μήνυμα ότι δε μπορεί να το εγκαταστήσει. Antivirus έβαλα το avira.
Εγώ έχω εγκαταστησει τη σουιτα της ESET Smart Security που εχει το Nod32 και προγραμμα firewall . Ειναι πολύ καλή και δουλεύει ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ! :a0210:
mmoukiou
04-06-2009, 18:37
Νομίζω πως και το default firewall των w7 είναι κατά πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα που ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε.
Το AVG, εγκταστάθηκε με ευκολία.
και το avast επίσης και αναβαθμίζεται κανονικότατα ...
Comodo και είσαι ok, απενεργοποίησε το antivirus και είσαι jet -bye-
nikosmelt
09-06-2009, 20:42
Άλλο πρόβλημα τώρα: έχω εγκαταστήσει haali, kmplayer και ενώ ενεργοποιώ τα thumbnails extraction από το haali, δεν έχω προεπισκοπήσεις των mkv αρχείων, ενώ το κάνει κανονικά στα mp4. Τι μπορεί να παίζει?
http://www.pcw.gr/files/Image/Articles/General/Computex/Computex%202009/Windows_7.jpg
Η Microsoft αποκάλυψε σήμερα ότι η παγκόσμια κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου
Συγκεκριμένα, κατά την εναρκτήρια ομιλία της στην Computex, η εταιρεία αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, να ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου λειτουργικού της, Windows 7.
Την ίδια στιγμή, η Microsoft θα προσφέρει και μια νέα υπηρεσία αναβαθμίσεων, τη λεγόμενη Windows Upgrade Option, σε όλους τους χρήστες των Windows. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καινούρια υπηρεσία θα δοθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου της Microsoft Corporate, Steve Guggenheimer.
Πριν φτάσουν, όμως, τα Windows 7 στα ράφια των καταστημάτων, θα έχουμε την παράδοση της RTM ( release to manufacturing) έκδοσης τους στους κατασκευαστές, προς το τέλος του Ιουλίου, ίσως και αρχές Αυγούστου.
Παράλληλα με την κυκλοφορία των Windows 7 τον Οκτώβριο, θα έχουμε και την κυκλοφορία του Windows Server 2008 R2, που θα αποτελούν και την πρώτη έκδοση του server λειτουργικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε 64bit.
Η εταιρεία είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της και οι δύο εκδόσεις του λειτουργικού, καταναλωτική και επιχειρηματική, ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν στο τέλος του έτους, κατά την περίοδο των εορτών. Ένα Release Candidate του λειτουργικού έχει ήδη διατεθεί μέσω της υπηρεσίας Microsoft Update, το οποίο κατά μέσο όρο έλαβε θετικές κριτικές.
Επιπλέον, η Microsoft έχει ήδη αποκαλύψει ότι τα Windows 7 θα τρέχουν σε PCs, notebooks αλλά και τα δημοφιλή netbooks, τα οποία έως τώρα τρέχουν είτε σε Windows XP είτε σε Linux. Και αυτό γιατί το hardware footprint* των Vista είναι πολύ ογκώδες για την ομαλή λειτουργία τους στα μικροσκοπικά laptops.
πηγή:www.pcw.gr
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2009, 20:37
Το AVG, εγκταστάθηκε με ευκολία.
Το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ!!!!
Εξηγούμαι αμέσως:
Εδώ και 2 εβδομάδες έχω εγκαταστήσει τα 7 32bit στο laptop. Όλα καλά, όλα όμορφα, πλην ενός. Ο αγαπημένος KMplayer έκανε 10-15 δευτερόλεπτα ν' ανοίξει τα αρχεία, χωρίς περαιτέρω προβλήματα πάντως. Το πρόβλημα ήταν ιδιαιτέρως σπαστικό και ήμουν στο παρά 5 να τον σουτάρω. Η αναμονή μέχρι να ανοίξει το αρχείο ήταν εκνευριστικότατη. Μέχρι που ένα παλληκάρι (να 'ναι καλά!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:) στο φόρουμ του ΚΜ έδωσε την μαγική λύση:
ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του AVG!!!!!
Αυτό ήταν. Ο AVG πήγε σε dt στα τσακίδια, όλα τα αρχεία ανοίγουν βολίδα και 'γω συνεχίζω να είμαι ένας ευτυχής χρήστης του εκπληκτικού αυτού player!!!:Banane0::Banane0:
Το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ!!!!
Εξηγούμαι αμέσως:
Εδώ και 2 εβδομάδες έχω εγκαταστήσει τα 7 32bit στο laptop. Όλα καλά, όλα όμορφα, πλην ενός. Ο αγαπημένος KMplayer έκανε 10-15 δευτερόλεπτα ν' ανοίξει τα αρχεία, χωρίς περαιτέρω προβλήματα πάντως. Το πρόβλημα ήταν ιδιαιτέρως σπαστικό και ήμουν στο παρά 5 να τον σουτάρω. Η αναμονή μέχρι να ανοίξει το αρχείο ήταν εκνευριστικότατη. Μέχρι που ένα παλληκάρι (να 'ναι καλά!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:) στο φόρουμ του ΚΜ έδωσε την μαγική λύση:
ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του AVG!!!!!
Αυτό ήταν. Ο AVG πήγε σε dt στα τσακίδια, όλα τα αρχεία ανοίγουν βολίδα και 'γω συνεχίζω να είμαι ένας ευτυχής χρήστης του εκπληκτικού αυτού player!!!:Banane0::Banane0:
Καλά βρε αθεόφοβε και εσύ AVG πήγες και έβαλες??
Μedia Player Classic, ο ΚΜΡ ποτέ δεν με βόλεψε!!
Μedia Player Classic, ο ΚΜΡ ποτέ δεν με βόλεψε!!
Mαζι με Zoomplayer οι δύο best για μένα...
Αλλά περι ορέξεως....
Σίμο και λοιποί, δοκιμάσατε τον MadVR Renderer???
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2009, 01:21
Καλά βρε αθεόφοβε και εσύ AVG πήγες και έβαλες??
Δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί του έως τώρα.....γιατί όχι?
1. Αν εγκαταστήσω την RC έκδοση μετά θα πρέπει να κάνω format για να βάλω μια αγορασμένη έκδοση???
2. Παίζουν διαφορετικοί δέκτες τηλεόρασης ταυτόχρονα (πχ δορυφορική, ψηφιακή επίγειοι, υβριδικοί κτλ)???
3. Υποστηρίζει dvb-t mpeg4 αναπαραγωγή και εγγραφή???
4. Υποστηρίζει dvb-t hd???
ευχαριστώ
1. Σχεδόν σίγουρο
2. Αν είναι διαφορετικές συσκευές μπορούν να παίζουν μαζί, με υβριδικές εξαρτάται από τις ίδιες (δεν ξέρω ποιες υποστηρίζουν ταυτόχρονη λήψη δορυφορικής/επίγειας).
3 και 4, δεν έχουν σχέση με τα Windows 7 (εκτός αν εννοείς με το Windows Media Center, που δεν γνωρίζω τι ακριβώς υποστηρίζει), αλλά με τις κάρτες και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς.
Υπόψη ότι τα Windows 7 έρχονται με decoders της Microsoft για mpeg2/mpeg4-avc που σε γενικές γραμμές δουλεύουν αρκετά ικανοποιητικά...
Ευχαριστώ.
Μα άμα έρχονται με decoders τότε το WMC δεν θα πρέπει λογικά να παίζει mpeg4 από tv tuner???
dual tuner υποστηρίζει??? Λέω να πάρω ένα dual tuner dvb-t.
Δεν είπα ότι δεν παίζει mpeg4 από tv tuner, απλά δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά διότι εδώ δεν υπάρχει καν mpeg2 σε επίγεια ψηφιακή, και έτσι δεν έχω δοκιμάσει με το media center (υποθέτω γι αυτό μιλάς). Με δορυφορική κάρτα πάντως (skystar hd2) οι decoder της ms δουλεύουν κανονικά και σε mpeg2 και σε mpeg4, με το DVBViewer Pro που κυρίως χρησιμοποιώ (υποστηρίζει και επίγεια λήψη πάντως).
Για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν ένα απ' τα πρώτα επίσημα releases των W7, το amazon.co.uk ήδη τα πουλάει (pre-order με Price Guarantee) διευκρινίζοντας ότι θα κυκλοφορήσουν 22 Οκτωβρίου:
W7 Home Premium (http://www.amazon.co.uk/Microsoft-Windows-Home-Premium-PC/dp/B002DUCMT2/ref=amb_link_84278153_2?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=06YDPB747SJTGPD9SY3R&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470370353&pf_rd_i=468294) 74,97 Stp (περίπου 87 ευρώ με τη τωρινή ισοτιμία)
W7 Professional (http://www.amazon.co.uk/Microsoft-Windows-Professional-E-PC/dp/B002DUCMTC/ref=amb_link_84278153_4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=06YDPB747SJTGPD9SY3R&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470370353&pf_rd_i=468294) 179,97 Stp (περίπου 210 ευρώ)
W7 Ultimate E (http://www.amazon.co.uk/Microsoft-Windows-Professional-E-PC/dp/B002DUCMTC/ref=amb_link_84278153_4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=06YDPB747SJTGPD9SY3R&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470370353&pf_rd_i=468294) δεν έχει τιμή, λέει "Sign up.." κλπ
Φυσικά ως συνήθως, θα κυκλοφορήσουν και οι γνωστές φθηνότερες εκδόσεις, που είναι για εγκατάσταση σε "νέο υπολογιστή"..
modright
16-07-2009, 18:51
Εγώ πάλι έχω βαρεθεί την αρχαιολογία των Xp.
Πρώτη φορά οταν είχα βάλει τα Xp RC1 ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι η beta των 7. BSOD και αγίος ο Θεός. Χρησιμοποιώ την beta των 7 εδώ και 2 μήνες περίπου και είναι τα καλύτερα Windows που βγήκαν μεχρι τώρα. Περιμένω πως και πως να βγούνε και εμπορικά για να τα βάλω και στη δουλεία.
Απο εμπειρια τα windows 7 εχουν τη φιλοσοφια των vista με σαφεις
βελτιωσεις αλλα εχουν τις ιδιες ασυμβατοτητες σε προγραμματα
οπως imagedrive του nero
Απο εμπειρια τα windows 7 εχουν τη φιλοσοφια των vista με σαφεις
βελτιωσεις αλλα εχουν τις ιδιες ασυμβατοτητες σε προγραμματα
οπως imagedrive του nero
Βέβαια, τα W7 με βάση το Virtual PC (εικονικό PC) προσφέρουν τη δυνατότητα XPM (σε beta mode ακόμη), δηλαδή τη λειτουργία ενός εικονικού PC που τρέχει XP. Σ' αυτό το "εικονικό PC", μπορούν να εγκατασταθούν όλα τα προγράμματα που έτρεχαν σε XP άρα, δεν χρειάζεται να ξανα-αγοράσουμε τις ακριβοπληροπληρωμένες εφαρμογές μας που δούλευαν σε XP.
To XPM θα είναι δωρεάν διαθέσιμο για κατέβασμα απ' την MS, για τις εκδόσεις Professional, Enterprise και Ultimate των W7.
Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, "παίζουμε", με την RC, στην συνέχεια, όπως έχω διαβάσει θα περιμένω κάποια προσφορά upgrade από Vista σε W7.
Δημήτρης Δημητρακούδης
19-07-2009, 16:11
Ήδη κάποιοι κατασκευαστές δίνουν τα PC τους με Vista και κουπόνια για δωρεάν αναβάθμιση σε 7.
Οι OEMs θα έχουν πρόσβαση σε αυτά από αρχές Σεπτέμβρη και οι μεγάλοι πελάτες (που αγοράζουν άδειες) το ίδιο.
geodengr
19-07-2009, 17:50
Πήρε το αυτί μου ότι κυκλοφόρησε η τελική έκδοση, μήπως μάθατε τίποτε πιό συγκεκριμένο?
Φιλικά
Γιώργος.
Πήρε το αυτί μου ότι κυκλοφόρησε η τελική έκδοση, μήπως μάθατε τίποτε πιό συγκεκριμένο?
Φιλικά
Γιώργος.
Από ότι κατάλαβα η 7600 θεωρητικά είναι η RTM, τώρα βέβαια πολλά λέγονται επειδή η MS δεν το επιβεβαιώνει...αλλά...-bye-
Επειδή μέχρι τώρα δεν έβαλα τα Vista σε κανένα pc μου και πέρασα κατευθείαν σε Windows 7 7100 RC, έχω ένα θέμα.
Η κάρτα ήχου μια M Audio μου βγάζει και απο την SPDIF και απο τις Analog ήχο.Το πρόβλημα είναι ότι όταν παίζω ένα blue ray με ρύθμιση 7.1 στο TMT 2 ή 3, τα πίσω κανάλια παίζουν ΠΑΡΑ πολύ σιγά, ενώ όταν γυρνάω τον ενισχυτή σε SPDIF ακούω δυνατά τα πίσω και καθόλου το center....
Παίζω με reclock αν έχει σχέση κάπου...
Δοκιμασμένο το να διαλέξω SPDIF σαν default συσκευή ή τα speakers...
Υπάρχει γιατρειά....???
Από ότι κατάλαβα η 7600 θεωρητικά είναι η RTM, τώρα βέβαια πολλά λέγονται επειδή η MS δεν το επιβεβαιώνει...αλλά...-bye-
Επίσημα απο MS, 24 Ιουλίου η RTM, τώρα αν θα έχουμε κάτι νωρίτερα....
Δημήτρης Δημητρακούδης
21-07-2009, 00:45
Φιλικά
Γιώργος.
Κυκλοφορεί όντως μια έκδοση στα "κακόφημα στέκια" η οποία φαίνεται να είναι όντως η RTM, τουλάχιστον οπτικά.
geodengr
21-07-2009, 09:33
Ενδιαφέροντα νέα. Η RC1 που δοκίμασα σε Ρ4D-3GHz με 512Kb RAM (επίτηδες φυσικά), τα πήγε πάρα πολύ καλά, και όταν έβαλα 2Gb τα πήγε άριστα!
Σαν καλά μου φαίνονται τα 7, ενώ τα "σ-vista" δεν τα συμπάθησα ποτέ μου...
Λές να αλλάξουμε λειτουργικό?
Φιλικά
Γιώργος.
Δημήτρης Δημητρακούδης
21-07-2009, 10:25
Εγώ πάντως το απογευματάκι πηγαίνω να τσιμπήσω έναν SSD και μνήμη.. :p
(φαντάζεσαι τη συνέχεια..)
(φαντάζεσαι τη συνέχεια..)
Προβλέπω να το κάψεις το καλοκαιράκι :p
Δημήτρης Δημητρακούδης
21-07-2009, 10:54
Έχει να γίνει γλέντι σου λέω! :flipout:
Τι, μόνο εσύ θα έχεις 2 x SSD σε RAID0 στο HTPC σου; :p
Προβλέπω να το κάψεις το καλοκαιράκι :p
Εσυ ειδικα θα το καψεις τωρα που εχεις "διπλωμα".Ποσους αλλους θα "καψεις" μαζι σου δεν ξερω.Εχεις και μια (προ)ιστορια οπως και να το κανουμε :FSGSFGS4: :grinning-smiley-043
modright
21-07-2009, 15:21
Ενδιαφέροντα νέα. Η RC1 που δοκίμασα σε Ρ4D-3GHz με 512Kb RAM (επίτηδες φυσικά), τα πήγε πάρα πολύ καλά, και όταν έβαλα 2Gb τα πήγε άριστα!
Φιλικά
Γιώργος.
Και γιατι οχι!!!!!!!
εμενα μου φαινονται παραπανω απο αριστα σε λειτουργικοτητα-
σταθεροτητα και αρκετα προχωρημενα.
+1000 για τα Windows 7
geodengr
21-07-2009, 15:36
Έχει να γίνει γλέντι σου λέω! :flipout:
Τι, μόνο εσύ θα έχεις 2 x SSD σε RAID0 στο HTPC σου; :p
Ααααααα το πουλάκι μας, έτσι άγρια παίζει???? Χμμμμμμμμ :grinning-smiley-043
Φιλικά
Γιώργος.
Να ρωτήσω και εγώ κάτι μιας και ολίγον άσχετος?
Θα τα σήκωνε τα 7RC ένα Pentium4 στα 3Ghz με 2Gb Ram? http://i190.photobucket.com/albums/z267/Gojakla/Emoticons/pipila.gif
Να ρωτήσω και εγώ κάτι μιας και ολίγον άσχετος?
Θα τα σήκωνε τα 7RC ένα Pentium4 στα 3Ghz με 2Gb Ram? http://i190.photobucket.com/albums/z267/Gojakla/Emoticons/pipila.gif
Χαλαρά....
Σε ευχαριστώ... πάω το απόγευμα να το ξεκ@λιάσ@... :grinning-smiley-043
Βασίλης Α.
21-07-2009, 16:09
Να ρωτήσω, είναι εφικτό κάνοντας 2 partition στα XP να μπορείς να ξεκινάς με με όποιο από τα 2 λειτουργικά θέλεις, δηλαδή τα ΧΡ ή τα 7?
AFAIK είναι εφικτό.
Αλλά μην το κάνεις μόνος σε εάν δεν έχεις σχετική εμπειρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερα να έχεις ένα δεύτερο άδειο δίσκο.
Γενικά προσοχή με τις εγκαταστάσεις win καθώς έχουν την κακιά συνήθεια να κάνουν overwrite διάφορα…
Σε ευχαριστώ... πάω το απόγευμα να το ξεκ@λιάσ@... :grinning-smiley-043
Προσοχή αν βάλετε τα 7600 γιατί υπάρχει θέμα με το activation....
Δημήτρης Δημητρακούδης
21-07-2009, 16:28
Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά τη στιγμή που τα 7 έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν σε VM κάποια κανονική εγκατάσταση Windows XP, δεν θα απασχολήσει και πολύ κόσμο.
Φιλικά
Γιώργος.
Φυσικά και θα αλλάξουμε(απο το 2002 περιμέναμε) και να θυμίσω ότι η προπώληση έσπασε κάθε ρεκορ.....τα περιμένει ΠΟΛΥΣ κόσμος...
Προσοχή αν βάλετε τα 7600 γιατί υπάρχει θέμα με το activation....
Εγώ έχω μια έκδοση με S/N που έδινε η ίδια η Microsoft... δεν θυμάμαι όμως ακριβώς ποιά έκδοση είναι...
Στο Mac που τα είχα φορτώσει έτρεξε απροβλημάτιστα... λές να έχω κάποιο θέμα?
Να ρωτήσω, είναι εφικτό κάνοντας 2 partition στα XP να μπορείς να ξεκινάς με με όποιο από τα 2 λειτουργικά θέλεις, δηλαδή τα ΧΡ ή τα 7?
Το έκανα και είναι οκ, αρκεί να έχεις άδειο partition....με την 7100.
Δημήτρης Δημητρακούδης
21-07-2009, 16:30
Εγώ έχω μια έκδοση με S/N που έδινε η ίδια η Microsoft... δεν θυμάμαι όμως ακριβώς ποιά έκδοση είναι...
Η έκδοση που έχεις είναι η RC ή κάποια beta. Δεν έχει πρόβλημα με το activation, αλλά έχει και τους γνωστούς περιορισμούς των RC/beta..
Mέχρι την 7100 είσαι οκ....(υποθέτω αυτή είχες βάλει και στα Mac)...
Βασίλης Α.
21-07-2009, 16:34
Το έκανα και είναι οκ, αρκεί να έχεις άδειο partition....με την 7100.
Σε ευχαριστώ πολύ!
geodengr
21-07-2009, 16:37
Αν βάλεις σε ένα πρωτεύον partition πρώτα τα XP και μετά σε ενα άλλο partition (είτε primary είτε extended) τα 7, λογικά θα βάλουν τον δικό τους boot loader στο master boot record και στην εκκίνηση θα σε αφήνουν να επιλέξεις ανάμεσα στα 7 η σε "προηγούμενα" Windows.
Αλλά απ΄ότι μόλις έμαθα τα 7 διαθέτουν (δωρεάν) μια "εικονική μηχανή ΧΡ" τόσο καλή που μάλλον δεν θα χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση των ΧΡ στον ίδιο δίσκο.
Μόλις κατορθώσω να δοκιμάσω αυτήν την "virtual machine", θα αναφερθώ εκτενέστερα.
Φιλικά
Γιώργος.
Η έκδοση που έχεις είναι η RC ή κάποια beta. Δεν έχει πρόβλημα με το activation, αλλά έχει και τους γνωστούς περιορισμούς των RC/beta..
RC έκδοση είναι ΣΙΓΟΥΡΑ. Αυτό το ξέρω στάνταρ.
Mέχρι την 7100 είσαι οκ....(υποθέτω αυτή είχες βάλει και στα Mac)...
Τί να σου πώ...πραγματικά δεν θυμάμαι... θυμάμαι μόνο ότι πάνε σχεδόν 2 μήνες που ήρθε στα χέρια μου... ίσως από την χρονική αυτή περίοδο καταλάβεις πάνω κάτω ποιά έχω...
RC έκδοση είναι ΣΙΓΟΥΡΑ. Αυτό το ξέρω στάνταρ.
Τί να σου πώ...πραγματικά δεν θυμάμαι... θυμάμαι μόνο ότι πάνε σχεδόν 2 μήνες που ήρθε στα χέρια μου... ίσως από την χρονική αυτή περίοδο καταλάβεις πάνω κάτω ποιά έχω...
Τέλη Απριλίου βγήκε η 7100, οπότε προχώρα....-bye-, δεν υπήρξε και άλλη RC...
Βασίλης Α.
21-07-2009, 16:49
Αν βάλεις σε ένα πρωτεύον partition πρώτα τα XP και μετά σε ενα άλλο partition (είτε primary είτε extended) τα 7, λογικά θα βάλουν τον δικό τους boot loader στο master boot record και στην εκκίνηση θα σε αφήνουν να επιλέξεις ανάμεσα στα 7 η σε "προηγούμενα" Windows.
Αλλά απ΄ότι μόλις έμαθα τα 7 διαθέτουν (δωρεάν) μια "εικονική μηχανή ΧΡ" τόσο καλή που μάλλον δεν θα χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση των ΧΡ στον ίδιο δίσκο.
Μόλις κατορθώσω να δοκιμάσω αυτήν την "virtual machine", θα αναφερθώ εκτενέστερα.
Φιλικά
Γιώργος.
Aπλώς ήθελα να δοκιμάσω πώς είναι τα 7, έχοντας ως πρωτεύον λειτουργικό τα ΧΡ, μιας και δεν είμαι σε θέση να κάνω backup από 4 σκληρούς του 1gb έκαστος προς το παρόν. Γενικότερα βλέπετε μεγάλες διαφορές σε χρόνους φόρτωσης,λειτουργικότητας κλπ ή είναι πολύ νωρίς για τέτοια συμπεράσματα?
Δημήτρης Δημητρακούδης
21-07-2009, 16:51
Φιλικά
Γιώργος.
Περισσότερα για το "Windows XP Mode" εδώ: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
Η μόνη προϋπόθεση για να τρέξει είναι να υποστηρίζεται Virtualization από τον επεξεργαστή και το BIOS του συστήματος.
Aπλώς ήθελα να δοκιμάσω πώς είναι τα 7, έχοντας ως πρωτεύον λειτουργικό τα ΧΡ, μιας και δεν είμαι σε θέση να κάνω backup από 4 σκληρούς του 1gb έκαστος προς το παρόν. Γενικότερα βλέπετε μεγάλες διαφορές σε χρόνους φόρτωσης,λειτουργικότητας κλπ ή είναι πολύ νωρίς για τέτοια συμπεράσματα?
Σε σχέση με τα xp ναι αρκετές διαφορές,προς το καλύετρο, με τα vista ας πουν οι υπόλοιποι δεν τα έβαλα ποτέ....-bye-
Σε σχέση με τα xp ναι αρκετές διαφορές,προς το καλύετρο, με τα vista ας πουν οι υπόλοιποι δεν τα έβαλα ποτέ....-bye-
Αιμίλιε, κάνω υπομονή, μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, άσε τα σβίστα, δεν παίζονται, ευτυχώς τα πράγματα, έγιναν λίγο καλύτερα με το sp2 -bye-
petros37
23-07-2009, 14:40
Μπορει μηπως να μου πει καποιος τι πρεπει να κανω για να δω ελληνικους υποτιτλους στα windows 7 με media player classic home cinema .
Μπορει μηπως να μου πει καποιος τι πρεπει να κανω για να δω ελληνικους υποτιτλους στα windows 7 με media player classic home cinema .
Κατεβάζεις το vsfilter ή πάιζεις με VMR Custom ή EVR Custom στο MPC...
Πάντως δεν κάνεις κάτι διαφορετικό στα Win7...
petros37
23-07-2009, 17:32
Ευχαριστω πολυ το καταφερα .
τι μπελλας κι αυτο το xp mode. προσπαθησα να το τρεξω και ενω εγκατασταθηκε κανονικα δε φορτωνει και βγαζει error.υποστηριζεται απο cpu(Intel Q9400)και ειναι ενεργοποιημενες οι αντιστοιχες επιλογες.(windows 7 64bit built7100)
Επισης προβλημα με χαλια ποιοτητα ηχου. Εχει κανεις mobo τυπου asus P5Q-E γιατι οι drivers της soundmax για WIN7 ειναι χαλια.εβαλα για vista, λιγο καλυτερα αλλα και παλι οχι οτι καλυτερο.ασε πια το προβλημα με το greek language pack που σε πολλα προγραμματα τα ελληνικα τα βγαζει κινεζικα.
τι μπελλας κι αυτο το xp mode. προσπαθησα να το τρεξω και ενω εγκατασταθηκε κανονικα δε φορτωνει και βγαζει error.υποστηριζεται απο cpu(Intel Q9400)και ειναι ενεργοποιημενες οι αντιστοιχες επιλογες.(windows 7 64bit built7100)
Επισης προβλημα με χαλια ποιοτητα ηχου. Εχει κανεις mobo τυπου asus P5Q-E γιατι οι drivers της soundmax για WIN7 ειναι χαλια.εβαλα για vista, λιγο καλυτερα αλλα και παλι οχι οτι καλυτερο.ασε πια το προβλημα με το greek language pack που σε πολλα προγραμματα τα ελληνικα τα βγαζει κινεζικα.
Δοκίμασε και την 7600 x64 έχει αρκετά bug fixes...αν και για την κάρτα ήχου θα πρέπει να περιμένουμε την soundmax....
Επίσης να αναφέρω ότι η 7600.16385 είναι η RTM, official απο την MS...
μαλλον αυτο θα κανω γιατι μου φαινεται και πιο αργα απο τα vista. στο laptop η 7100 τρεχει παντως μια χαρα. που βρισκει κανεις την 7600.16385??
Δημήτρης Δημητρακούδης
24-07-2009, 21:01
Στα μαγαζιά στις 22 Οκτωβρίου.
Στα μαγαζιά στις 22 Οκτωβρίου.
LOOOOL
Μετα απο 125 θεματα για Invites αυτό σε μάρανε :p
Ελα τωρα, πες μας αν εσκάσε μύτη σήμετα και το original ISO από MS για την RTM και ασε τα ψόφια. :p
Δημήτρης Δημητρακούδης
24-07-2009, 21:12
Εσύ είτε έχεις μαντικές ικανότητες, είτε είσαι συνδρομητής στο MSDN, είτε.. ;)
LOOOOL
Μετα απο 125 θεματα για Invites αυτό σε μάρανε :p
Ελα τωρα, πες μας αν εσκάσε μύτη σήμετα και το original ISO από MS για την RTM και ασε τα ψόφια. :p
codename: ZUKO
γινεται να κανεις upgrate απο την 7100 στην 7600?? γιατι μου λεει οτι λογω διαφορετικης γλωσσας δεν γινεταί. και τα δυο ειναι σε English με Greek language pack
γινεται να κανεις upgrate απο την 7100 στην 7600?? γιατι μου λεει οτι λογω διαφορετικης γλωσσας δεν γινεταί. και τα δυο ειναι σε English με Greek language pack
Kανονικά όχι δεν γίνεται....
Αλλά αν κάνεις δεξί κλικ στο setup και του θέσεις το compatibility σε Vista και το τρέξεις ως Administrator, θα το κάνει......:flipout:-bye-
και θα τρεχουν κανονικα μετα?? τελικα εβαλα την 7600 στο HTPC αλλα δε με ενθουσιαζει!!! ευτυχως που κρατησα τα vista σε αλλο partition. ασε που ακομα και τα 32bit vista μου τρεχουν καλυτερα απο τα 64bit windows 7( στο labtop καλα πανε αλλα σε desctop....αντε παλι παιδεμα με την καρτα ηχου)
και θα τρεχουν κανονικα μετα?? τελικα εβαλα την 7600 στο HTPC αλλα δε με ενθουσιαζει!!! ευτυχως που κρατησα τα vista σε αλλο partition. ασε που ακομα και τα 32bit vista μου τρεχουν καλυτερα απο τα 64bit windows 7( στο labtop καλα πανε αλλα σε desctop....αντε παλι παιδεμα με την καρτα ηχου)
Kλασικα αν κατι δεν "κατσει" σε μια νεα εγκατασταση ,ειδικα "νεου" λειτουργικου (οπως ειναι τωρα τα win7) ειναι η καρτα ηχου.Εγω την audigy zs ακομα προσπαθω να την κανω να τρεξει σε win7.
τελικα μετα απο πολλες δοκιμες βρηκα καποιο driver για vista και ειναι ικονοποιητικος. αντε τωρα να ρυθμισω υποτιτλους στo i mon. αυτο ειναι το προβλημα με τα W7 και το freek language pack, οτι πολλες φορες τα ελληνικα τα βγαζει κινεζικα
"Βολτάρει", ήδη στα γνωστά στέκια του διαδικτύου η 7600 RTM των w7, η οποία είναι έτοιμη από το τέλος του Ιούλη.
Οι επίσημες ημερομηνίες που τελικά η microsoft, θα δώσει την RTM των w7, είναι 6,7,16 και 23 Αυγούστου, ενώ πελάτες με enterprise και volume licnensng συμφωνίες θα την λάβουν μεα στον Σεπτέμβριο.
Οριστική είναι επίσης, η απόσυρση από το νέο λειτουργικό του ΙΕ 8, ωστόσο εξετάζεται το γεγονός, εφόσον παρουν έγκριση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να τοποθετηθεί μια ballot screen,
http://www.pcw.gr/files/Image/Articles/General/Microsoft/Web-browser-choice.jpg
που θα κάνει σαφές στους χρήστες των νέων windows, ότι έχουν σαφώς περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά το Web Browsing λογισμικό.
Πηγή: pcw.gr
Οριστική είναι επίσης, η απόσυρση από το νέο λειτουργικό του ΙΕ 8, ωστόσο εξετάζεται το γεγονός, εφόσον παρουν έγκριση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να τοποθετηθεί μια ballot screen,
Το οποίο μάλλον θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο, γιατί πώς αλλιώς θα κατεβάσει κανείς απ' το net τον browser της επιλογής του, αν τα Win7 δεν έχουν κανένα browser? Μόνο από άλλο pc με usb stick κλπ...
Δημήτρης Δημητρακούδης
08-08-2009, 03:00
Να λοιπόν που εμφανίστηκε και το πρώτο (σχετικά σοβαρό) bug των Win 7: http://www.pcworld.com/article/169800/critical_windows_bug_threatens_launch.html
Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά ένα update θα χρειαστεί να περαστεί..
John Locke
08-08-2009, 09:38
Το οποίο μάλλον θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο, γιατί πώς αλλιώς θα κατεβάσει κανείς απ' το net τον browser της επιλογής του, αν τα Win7 δεν έχουν κανένα browser? Μόνο από άλλο pc με usb stick κλπ...
Υπάρχει και το ftp φίλε μου. Για μεταφορά αρχείων δημιουργήθηκε άλλωστε. -bye-
Να λοιπόν που εμφανίστηκε και το πρώτο (σχετικά σοβαρό) bug των Win 7: http://www.pcworld.com/article/169800/critical_windows_bug_threatens_launch.html
Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά ένα update θα χρειαστεί να περαστεί..
""I can not remember the last time I actually used chkdsk.exe" :flipout:
Υπάρχει και το ftp φίλε μου. Για μεταφορά αρχείων δημιουργήθηκε άλλωστε. -bye-
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι διαδεδομένο και απλό στη χρήση για το μέσο χρήστη καθώς, μεχρι τώρα, όλοι έχουνε συνηθήσει να κατεβάζουν (έστω και άθελά τους με ftp), μέσα από browsers.
John Locke
08-08-2009, 19:41
Συμφωνώ ότι είναι θέμα συνήθειας περισσότερο, ωστόσο με πολλούς GUI ftp clients, μπορείς εύκολα και άνετα να κάνεις τη δουλειά σου.
pizza1993
24-08-2009, 19:22
Λοιπον,εχω το εξης συστημα και θελω να βαλω τα windows 7 7600.16385 μεχρι να βγει η τελευταια εκδοση τους...
2 gb ram
intel core 2 duo E6600 @ 2.4ghz (http://www.amazon.com/Intel-E6600-Dual-Core-Processor-LGA775/dp/B000GGQCIM)
ati radeon xseries 1950pro
Το ερωτημα ειναι με αυτα τα χαρακτηριστικα να βαλω x64 h x32 εκδοση?ο επεξεργαστης και η ram ποιο σηκωνει καλυτερα για καλυτερεσ επιδοσεις...
Δημήτρης Δημητρακούδης
24-08-2009, 19:48
Για τι χρήση προορίζεις το μηχάνημα;
pizza1993
24-08-2009, 22:06
Το μηχανιμα με τα 7 θα το εχω για γενικη χρηση αλλα κυριως για αναπαραγωγη 1080 ταινιων ταξεως 10+ gb...
Δημήτρης Δημητρακούδης
25-08-2009, 00:44
Δεν θα δεις διαφορά σε ταχύτητα μεταξύ 32bit και 64bit. Βάλε τα 32μπιτα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
pizza1993
25-08-2009, 15:45
Αμα βαλω την 7600.16385 εκδοση και μετα βγει η καινουρια retail μπορω να την περασω με απλο update χωρις να κανω format?
Αμα βαλω την 7600.16385 εκδοση και μετα βγει η καινουρια retail μπορω να την περασω με απλο update χωρις να κανω format?
Όλα και κάτι θα βγεί για να κάνεις update, αλλά η καθαρές λύσεις είναι πάντα οι καλύτερες.....
Στα "ύποπτα στέκια", ήδη παίζει τρελά η οριστική RTM.
pizza1993
26-08-2009, 15:37
Διαβασα οτι με τα w7 πρεπει να εχεις τους τελευταιους οδηγους.Πρεπει να κατεβασω εκτος απο τον τελευταιο οδηγο της καρτας ηχο& γραφικων και της motherboard και καμιας αλλης συσκευης?
Επισης τι ειναι καλυτερο να περασω αμα εχει βγει οδηγο για w7 η για vista?σκεφτηκα οτι οι drivers gia ta w7 ισως ειναι beta...
pizza1993
04-09-2009, 19:27
Καλησπερα μολις περασα τα windows 7 32βιτ....Εχω την εξης απορια,μολις γινονταν install κατα το format μου ζητησε να βαλω password στον χρηση που εφτιαξε χωρις ομως τρα να μπορω να τον βγαλω...Λεει ειναι ο administrator και δεν γινεται.Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω?
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
04-09-2009, 19:32
Να μην υποκύπτεις σε προτροπές....
pizza1993
05-09-2009, 00:02
Το διορθωσα αυτο...τωρα εχω αλλο προβλημα!Εκανα install ton τελευταιο οδηγο της καρτας γραφικων μου(randeon xseries 1950pro) για vista και περαστηκαν απο οσο λεει ολα με επιτιχια εκτος απο το catalyst control center που ενω το ενφανιζει με δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας δεν ανοιγει...
Αλλο προβλημα που εχω ειναι οτι παντου στο ιντερνετ και στα προγραμματα εχει αλλαξει το μεγεθος και η γραματοσειρα(Mozzila χρησειμοποειω),οτι και αν προσπαθησα δεν καταφερα να το διορθωσω...
Οταν εκανα μαλιστα format και ειμουν στο σημειο να επιλεξω διαμερισμα,παταω delete στο κυριως διαμερισμα οπως στα xp Και μετα New,και μου δημιουργησε ενα δικο του διαμερισμα 100mb για να περασει λεει κατι για ta windows,ομως το διεγραψα και το αφησα unspesifided κατι οπως αν του πατησεις delete και μετα οχι new...Πειραζε αυτο που εκανα?
Βάλε τους τελευταίους driver +CCC από εδώ http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Για να κάνεις zoom in/out στο firefox πάτα Ctrl και + ή Ctrl και –
Παρακαλώ να μπει κάποιο άλλο screenshot για παράδειγμα, για ευνόητους λόγους.
nikosxeng
10-09-2009, 14:40
drivers ηχου για imac πουθενα;
Δημήτρης Δημητρακούδης
10-09-2009, 16:31
Στη Apple φαντάζομαι..
Μπα, αν ξέρεις τον κατασκευαστή καλύτερα απευθείας εκεί.
Τουλαχιστον στα Intel Mac που είδα, το βασικό hardware είναι προφανώς ''κλασικό'' (πχ κάρτα ήχου Realtek) οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις καθόλου με την Apple (η οποία έτσι κι αλλιώς πέραν κάτι πακέτων που βγάζει δεν ασχολείται και πολύ με το θέμα των drivers για Win).
Δημήτρης Δημητρακούδης
10-09-2009, 16:46
Τι λες καλέ; Τόσα λεφτά δίνει ο κόσμος για Apple Hardware και μετά θα πάνε στην κάθε Realtek για drivers? Κορόιδα είναι; ;)
Εγω παντως αυτό έκανα (αλλα, όπως λεει και ο Κούλης, δεν ειμαι απλός κορόιδο αλλά μεγάλο κορόιδο - ειναι απολαυστικά τα Μύδια tm :p)
Στα MacBook πάντως τουλάχιστον (το ίδιο δεν ισχύει και στα desktop πλέον; ), τι εστι Apple Hardware πλέον; Μάλλον μόνο η οθόνη, το πληκτρολόγιο και το trackpad. Κατα τα λοιπά ενα κανονικό PC είναι (intel, nvidia, realtek κλπ).
Εγω παντως αυτό έκανα (αλλα, όπως λεει και ο Κούλης, δεν ειμαι απλός κορόιδο αλλά μεγάλο κορόιδο - ειναι απολαυστικά τα Μύδια tm :p)
Στα MacBook πάντως τουλάχιστον (το ίδιο δεν ισχύει και στα desktop πλέον; ), τι εστι Apple Hardware πλέον; Μάλλον μόνο η οθόνη, το πληκτρολόγιο και το trackpad. Κατα τα λοιπά ενα κανονικό PC είναι (intel, nvidia, realtek κλπ).
Σόρρυ, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Μπορείς να κάνεις μιά μετάφραση?
Ανεξάρτητα απ' αυτό, νομίζετε ότι αξίζει να προ-παραγγείλει κανείς τα Win7, πχ απ' το Amazon στη τιμή που δίνουν ή, να περιμένουμε να έρθουν στα "μαγαζιά" (only for a new pc), όπως έγινε με τα XP/Vista?
John Locke
11-09-2009, 20:01
Τι λες καλέ; Τόσα λεφτά δίνει ο κόσμος για Apple Hardware και μετά θα πάνε στην κάθε Realtek για drivers? Κορόιδα είναι; ;)
Από τη στιγμή που η apple στράφηκε στην intel, η φράση "apple hardware" είναι μάλλον άκυρη. Τα Macs είναι πλέον κανονικά pc-ιά, με πιο μουράτο design και το μηλαράκι από πάνω.
Σόρρυ, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Μπορείς να κάνεις μιά μετάφραση?
Ανεξάρτητα απ' αυτό, νομίζετε ότι αξίζει να προ-παραγγείλει κανείς τα Win7, πχ απ' το Amazon στη τιμή που δίνουν ή, να περιμένουμε να έρθουν στα "μαγαζιά" (only for a new pc), όπως έγινε με τα XP/Vista?
Συγνώμη, εννοείς ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιμένεις να ξανά-δώσεις χρήματα στη Microsoft? Εγώ εγκατέστησα τα RTM Win7 και τελικά ΔΕΝ θα πετάξω από το παράθυρο το περσινό μου λάπτοπ, μαζί με το οποίο πλήρωσα υποχρεωτικά και για τα VISTA...
Συγνώμη, εννοείς ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιμένεις να ξανά-δώσεις χρήματα στη Microsoft? Εγώ εγκατέστησα ...
Δυστυχώς για μένα, αυτό εννοώ.
Θέλω ένα σταθερό και ενήμερο pc που να είναι εργαλείο και όχι πειραματόζωο. Δεν έχω άλλωστε και το χρόνο για πειράματα. Τη δουλειά μου θέλω να κάνω μ' αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της διασκέδασης.
Από τη στιγμή που η apple στράφηκε στην intel, η φράση "apple hardware" είναι μάλλον άκυρη. Τα Macs είναι πλέον κανονικά pc-ιά, με πιο μουράτο design και το μηλαράκι από πάνω.
Ισως είναι ώρα να κάνει πια το λογότυπό της "κερασάκι"!
Δυστυχώς για μένα, αυτό εννοώ.
Θέλω ένα σταθερό και ενήμερο pc που να είναι εργαλείο και όχι πειραματόζωο. Δεν έχω άλλωστε και το χρόνο για πειράματα. Τη δουλειά μου θέλω να κάνω μ' αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της διασκέδασης.
Κι εγώ φίλε μου θέλω τα ίδια πράγματα, τα οποία η αγαπητή εταιρία MICROSOFT με κανένα τρόπο δεν μου έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια και τις φορές που ΠΛΗΡΩΣΑ υποχρεωτικά το λειτουργικό της. Τα windows 7 φαίνεται να είναι η μοναδική εξαίρεση, αλλά πλέον κανείς δεν θέλει να πιστέψει τον Ψεύτη βοσκό :)
Πάντως, το ότι θα έχεις στα χέρια σου μια απόδειξη αγοράς με τριψήφιο νούμερο, δυστυχώς ΔΕΝ θα σου εξασφαλίσει σταθερό και ενήμερο pc. Επανειλημμένα έχω αντιμετωπίσει ΠΟΛΛΑ προβλήματα με προ-εγκατεστημένα windows, ας αφήσουμε απ' έξω τη διαδικασία "ενεργοποίησης" προηγούμενων εκδόσεων, και συχνά άνθρωποι που ασχολούνται καταφεύγουν στην "πειρατεία" όχι για οικονομικούς αλλά τεχνικούς λόγους.
Εύχομαι, τα πειράματα τα οποία έχουμε υποστεί όλοι μας από τη μεγάλη και φιλάνθρωπη εταιρία να βρουν αίσιο τέλος στα windows 7, από τα οποία έχω θετική εμπειρία μέχρι τώρα.
Αφού δεν σας ικανοποιούσαν ολα αυτά τα χρόνια τα προιοντα της Μικροσοφτ, γιατί τα χρησιμοποιούσατε? Γιατί δεν βάζατε ubuntu ή δεν παίρνατε ένα apple?
Επίσης, φαντάζομαι ότι "σε υποχρέωναν" να αγοράσεις λειτουργικό της Microsoft όταν έπαιρνες καινούργιο pc. Γιατί δεν το έπαιρνες με το dos μόνο για να βγείς και από την υποχρέωση να πληρώνεις λειτουργικά?
Έχω την αίσθηση ότι τα μπερδεύετε τα πράγματα....
τα περισσότερα sw σου δίνουν την δυνατότητα να τα δοκιμάσεις...
απαξ και επιλέγεις να τα χρησιμοποιείς, πληρώνεις ... τελος....
υπάρχει τρόπος το START button να έχει την κλασσική μορφή των XP/2000?
Κι εγώ φίλε μου θέλω τα ίδια πράγματα, τα οποία η αγαπητή εταιρία MICROSOFT με κανένα τρόπο δεν μου έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια και τις φορές που ΠΛΗΡΩΣΑ υποχρεωτικά το λειτουργικό της. Τα windows 7 φαίνεται να είναι η μοναδική εξαίρεση, αλλά πλέον κανείς δεν θέλει να πιστέψει τον Ψεύτη βοσκό :)
Νομίζω όμως ότι, το ότι τα δοκιμάσαμε τόσο καιρό, διαπιστώνοντας την "αλλαγή" σε σχέση με παλιότερα προϊόντα της MS, είναι σημαντικό και ήδη έχεις πιστέψει το βοσκό...
Και μήπως δεν σου άρεσαν τα XP? Απλά τα Vista πήγαν όλη την ιστορία πίσω!
Πάντως, το ότι θα έχεις στα χέρια σου μια απόδειξη αγοράς με τριψήφιο νούμερο, δυστυχώς ΔΕΝ θα σου εξασφαλίσει σταθερό και ενήμερο pc.
Και πώς υπολογίζεις να κάνεις updates και να λαμβάνεις ενημερώσεις ασφαλείας, σε ένα προϊόν που δεν είναι registered?
Επανειλημμένα έχω αντιμετωπίσει ΠΟΛΛΑ προβλήματα με προ-εγκατεστημένα windows, ας αφήσουμε απ' έξω τη διαδικασία "ενεργοποίησης" προηγούμενων εκδόσεων, και συχνά άνθρωποι που ασχολούνται καταφεύγουν στην "πειρατεία" όχι για οικονομικούς αλλά τεχνικούς λόγους.
Εύχομαι, τα πειράματα τα οποία έχουμε υποστεί όλοι μας από τη μεγάλη και φιλάνθρωπη εταιρία να βρουν αίσιο τέλος στα windows 7, από τα οποία έχω θετική εμπειρία μέχρι τώρα.
Εδώ πρέπει να διευκρινήσω, ότι ποτέ δεν έμεινα με τα προεγκατεστημένα.
Πρώτη δουλειά, να δημιουργήσω τα DVD για την εγκατάσταση (που περιέχονται σε κάθε προεγκατεστημένη έκδοση) και μετά, format.
Το προεγκατεστημένο, είναι σαν να δουλέύεις στο pc ενός φίλου σου. Ποτέ δεν ξέρεις τί είναι πού...
Μάλιστα το τελευταίο μου laptop (με vista, Δεκ 07), αφού έκανα τα παραπάνω, τό γύρισα σε XP Pro.
Παραθέτω και μερικά αναμνηστικά για τους παλαιότερους
Αφού δεν σας ικανοποιούσαν ολα αυτά τα χρόνια τα προιοντα της Μικροσοφτ, γιατί τα χρησιμοποιούσατε? Γιατί δεν βάζατε ubuntu ή δεν παίρνατε ένα apple?
Επίσης, φαντάζομαι ότι "σε υποχρέωναν" να αγοράσεις λειτουργικό της Microsoft όταν έπαιρνες καινούργιο pc. Γιατί δεν το έπαιρνες με το dos μόνο για να βγείς και από την υποχρέωση να πληρώνεις λειτουργικά?
Το Ubuntu και άλλα linux και βέβαια τα χρησιμοποιώ. Βασικός λόγος επειδή είναι Open Source. Για τον ίδιο λόγο, συν το μεγάλο κόστος ΔΕΝ χρησιμοποιώ Apple. Δεν είναι υποχρεωτικό να διαλέξω ΕΝΑ στρατόπεδο... όσο περισσότερα ΕΡΓΑΛΕΙΑ μαθαίνει να χρησιμοποιεί κανείς, τόσο το καλύτερο!
Τα windows τα πλήρωνα υποχρεωτικά κάθε φορά που αγόραζα φορητό υπολογιστή. Εαν γνωρίζεις που μπορώ να αγοράσω φορητό χωρίς λειτουργικό, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με, με ενδιαφέρει.
Νομίζω όμως ότι, το ότι τα δοκιμάσαμε τόσο καιρό, διαπιστώνοντας την "αλλαγή" σε σχέση με παλιότερα προϊόντα της MS, είναι σημαντικό και ήδη έχεις πιστέψει το βοσκό...
Και μήπως δεν σου άρεσαν τα XP? Απλά τα Vista πήγαν όλη την ιστορία πίσω!
Και πώς υπολογίζεις να κάνεις updates και να λαμβάνεις ενημερώσεις ασφαλείας, σε ένα προϊόν που δεν είναι registered?
Οι υπολογιστές είναι σχετικοί με το επάγγελμά μου και το χόμπι μου. Για τα win 7 έγραψα πως δεν θέλουμε (...ή φοβόμαστε πλέον...) να πιστέψουμε το "βοσκό", όχι πως δεν θα πρεπε! ;)
Επίσης, μια χαρά updates κάνεις και χωρίς χρυσοπληρωμένο λειτουργικό. Ρίξτε μια ματιά στο δίκτυο. Υπάρχουν μερικά ...γ@μάτ@ φόρουμ (όπως το παρόν) όπου θα βρείτε λύσεις... (μάλλον δεν είναι σωστό να αναφερθώ περισσότερο στο θέμα)
δεν είναι και κανένα σπουδαίο μυστικό, αν μπορώ να βοηθήσω στείλε pm.
Σωκράτη,
μάλλον όχι-bye-
Το Ubuntu και άλλα linux και βέβαια τα χρησιμοποιώ. Βασικός λόγος επειδή είναι Open Source. Για τον ίδιο λόγο, συν το μεγάλο κόστος ΔΕΝ χρησιμοποιώ Apple. Δεν είναι υποχρεωτικό να διαλέξω ΕΝΑ στρατόπεδο... όσο περισσότερα ΕΡΓΑΛΕΙΑ μαθαίνει να χρησιμοποιεί κανείς, τόσο το καλύτερο!
Τα windows τα πλήρωνα υποχρεωτικά κάθε φορά που αγόραζα φορητό υπολογιστή. Εαν γνωρίζεις που μπορώ να αγοράσω φορητό χωρίς λειτουργικό, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με, με ενδιαφέρει.
Οι υπολογιστές είναι σχετικοί με το επάγγελμά μου και το χόμπι μου. Για τα win 7 έγραψα πως δεν θέλουμε (...ή φοβόμαστε πλέον...) να πιστέψουμε το "βοσκό", όχι πως δεν θα πρεπε! ;)
Επίσης, μια χαρά updates κάνεις και χωρίς χρυσοπληρωμένο λειτουργικό. Ρίξτε μια ματιά στο δίκτυο. Υπάρχουν μερικά ...γ@μάτ@ φόρουμ (όπως το παρόν) όπου θα βρείτε λύσεις... (μάλλον δεν είναι σωστό να αναφερθώ περισσότερο στο θέμα)
δεν είναι και κανένα σπουδαίο μυστικό, αν μπορώ να βοηθήσω στείλε pm.
Αγαπητέ,
έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές. Απλώς θα σου πω ότι, στο εργασιακό μου περιβάλλον, τρέχουν W2K servers, Novell server, Exchange server, SQL server και όλοι αυτοί με clients από Win98 έως WinXP. Τα W98-άρια εξακολουθούν να λειτουργούν, γιατί υποστηρίζουν εφαρμογές DOS, όπως Λογιστική, Αποθήκη, Πελάτες, Τιμολόγηση κλπ, Ελληνικές και καθόλου open source.
Δεν είναι δυνατόν να καταργήσουμε τον Novell, γιατί τον χρειάζονται κάποιες εφαρμογές!
Θα έβαζες το χεράκι σου σ' ένα τέτοιο κυκεώνα και θα εγκαθιστούσες μιά open source λύση, η οποία θα είχει ποιό support?
Αυτά που λές είναι εύκολα και ευχάριστα (όταν πειραματίζεσαι) στο σπίτι, φτάνει να έχεις έναν WHS (όπως έχω κάνει εγώ) με backup από οτιδήποτε, αλλά όχι για μια επιχείρηση.
Διάβασε και εδώ (http://www.askvg.com/how-to-get-good-old-classic-start-menu-back-in-windows-7/) και προπαντός, δημιούργησε ένα Restore Point (σημείο επαναφοράς [?? στα ελληνικά]) πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε..
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
11-10-2009, 18:37
οταν δεν υπαρχει οδηγο μιας συσκευης για windows 7 βαζουμε για vista ή δεν ειναι απολυτο?
Δημήτρης Δημητρακούδης
11-10-2009, 19:45
Συνήθως οι οδηγοί των Vista λειτουργούν μια χαρά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
11-10-2009, 19:49
Συνήθως οι οδηγοί των Vista λειτουργούν μια χαρά.
ο μονος οδηγος που δεν υπαρχει,ειναι της καρτας ηχου(m-audio 7.1).
γενικοτερα προτεινεις να τα περασω?
προβληματακια,συμβατοτητες με προγραμματα......?
ο μονος οδηγος που δεν υπαρχει,ειναι της καρτας ηχου(m-audio 7.1).
γενικοτερα προτεινεις να τα περασω?
προβληματακια,συμβατοτητες με προγραμματα......?
Αυτην έχω και εγώ, μια χαρά με τον vista...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
11-10-2009, 19:59
Αυτην έχω και εγώ, μια χαρά με τον vista...
ωραιος...-bye-
η RME έπαιξε και με drivers των XP άψογα :grinning-smiley-043
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
11-10-2009, 20:10
η RME έπαιξε και με drivers των XP άψογα :grinning-smiley-043
καλο κι`αυτο...
Διάβασε και εδώ (http://www.askvg.com/how-to-get-good-old-classic-start-menu-back-in-windows-7/) και προπαντός, δημιούργησε ένα Restore Point (σημείο επαναφοράς [?? στα ελληνικά]) πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε..
Να'σαι καλά Γιάννη ! :grinning-smiley-043
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
11-10-2009, 21:18
πως απενερ/ται το UAC των windows?
f1 (help) γραφεις UAC το πρωτο λινκ Turn User Account Control on or off
πατας το link που εχει Click to open User Account Control Settings.
και.... μπαρα κατω για never notify.
The easy way..
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
11-10-2009, 22:55
f1 (help) γραφεις UAC το πρωτο λινκ Turn User Account Control on or off
πατας το link που εχει Click to open User Account Control Settings.
και.... μπαρα κατω για never notify.
ευχαριστω..
Γιαννης Σπυρου
14-10-2009, 15:22
Υπαρχει καποιος ευκολος και αξιοπιστος - δοκιμασμενος τροπος να παιξει ματροσκες με υποτιτλους στα media center των 7 ?
John Locke
15-10-2009, 20:28
FFDSHOW
konandrio
16-10-2009, 20:31
Υπαρχει καποιος ευκολος και αξιοπιστος - δοκιμασμενος τροπος να παιξει ματροσκες με υποτιτλους στα media center των 7 ?
shark007 και εισαι κομπλε.
Γιαννης Σπυρου
16-10-2009, 20:46
Υποστηριζει και υποτιτλους ?
Γιαννης Σπυρου
16-10-2009, 22:56
Se windows 7 64bit δεν καταφερα να δω υποτιτλους σε media center.
Στα 32μπιτα με το shark, παιζουν οι υποτιτλοι???
Γιαννης Σπυρου
17-10-2009, 17:15
Δεν ξερω, δυστυχως εχω μονο 64μπιτ... και υποτιτλοι σε mkv δεν ....
sakisxas
20-10-2009, 00:54
Παιδιά καλησπέρα.
Γνωρίζει κανεις την μπάρα γρήγορης εκκίνησης πως ενεργοποιείται στα Windows 7?
Δεν υπάρχει... έχει αντικατασταθεί απο το taskbar όπου μπορείς να κάνεις drag εφαρμογές.
Υπάρχει, μόνο που είναι απενεργοποιημένη αρχικά,
http://www.sevenforums.com/tutorials/888-quick-launch-enable-disable.html
http://hubpages.com/hub/Windows_7_-_Quick_Launch
...έχει αναφερθεί όμως το πρόβλημα ότι σε μερικούς εξαφανίζεται το quick launch μετά από reboot του υπολογιστή. Σ' εμένα δεν έχει συμβεί πάντως.
Και σε μένα μια χαρά παίζει το quick lunch μετά από reboot.
Δυστυχώς το έχω συνηθίσει τόσο, που δεν άντεξα χωρίς αυτό και το ενεργοποίησα.
sakisxas
20-10-2009, 15:52
Sotos65...ευχαριστώ πολύ.-bye-
τερμα οι RC παμε σε κανονικα windows 7
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
02-11-2009, 17:12
μπορουμε να κανουμε εναν συγκεντρωτικο απολογισμο σε οτι αφορα την αναπαραγωγη αρχειων mkv στα windows 7?
-codes βαζουμε ή οχι?
-με ποιο Player?
-αυτονομο με δικους του codec,Mpc με coreavc....
-το arcsoft media theater που δοκιμασα,τα περισσοτερα δεν τα παιζει ως
"μη υποστηριζομενα αρχεια" και καποια αλλα τα επαιζε αλλα χωρις να μπορεσω να περασω τους υποτιτλους.
για παμε..
Δημήτρης Δημητρακούδης
02-11-2009, 17:20
Από τη δική μου εμπειρία, αρκεί ο γνωστός οδηγός μου των Vista.
Σε μερικές περιπτώσεις όντως το σύστημα ζητάει κάποιο component του DirectX, στην οποία περίπτωση πρέπει να εγκαταστήσουμε το DirectX SDK (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en) (αναφέρεται ως runtime, αλλά όταν αρχίζει η εγκατάσταση φαίνεται ότι είναι το SDK).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
03-11-2009, 15:53
Από τη δική μου εμπειρία, αρκεί ο γνωστός οδηγός μου των Vista.
Σε μερικές περιπτώσεις όντως το σύστημα ζητάει κάποιο component του DirectX, στην οποία περίπτωση πρέπει να εγκαταστήσουμε το DirectX SDK (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en) (αναφέρεται ως runtime, αλλά όταν αρχίζει η εγκατάσταση φαίνεται ότι είναι το SDK).
αρα ερναμε το DirectX SDK και ειμαστε οκ...?
Δημήτρης Δημητρακούδης
03-11-2009, 16:07
Σε μια τέτοια περίπτωση που το συνάντησα, ναι.
Βασικά το χρειάζεται για να μπορεί να δουλέψει το bicubic resizing. Με πιο απλούς resizers, π.χ. bilinear, δεν το ζητάει.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
03-11-2009, 16:27
Σε μια τέτοια περίπτωση που το συνάντησα, ναι.
Βασικά το χρειάζεται για να μπορεί να δουλέψει το bicubic resizing. Με πιο απλούς resizers, π.χ. bilinear, δεν το ζητάει.
παντως μου εκανε εντυπωση το arcsoft το οποιο επαιζε οποια ηθελε και μαλιστα χωρις υποτιτλους.
καποια αλλη αυτονομη λυση εχουμε?
Δημήτρης Δημητρακούδης
03-11-2009, 16:40
Καλή, δεν νομίζω να υπάρχει.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
03-11-2009, 16:44
Καλή, δεν νομίζω να υπάρχει.
οκ-προχωραμε με τα γνωστα....:music-smiley-005:
usherades
04-11-2009, 21:02
Yποστηριζουν DX9 εχω την rx1950pro
mia bohtheia thelo apegnosmena.molis peira ena dell laptop kai exei windows 7.emena gia ti douleia mou thelo ta xp.na ta sbhso kai na ta peraso h tha exo problhma?mou exoune dosei drivers apla den xero an tha kanoune?ti na kano re magkes .shmera to peira kai mou leei gia symbatothta prepei na kano anabathmisi se windows profesional kai kati malakies.sas eyxaristo poly gia thn bohtheia!!!
τερμα οι RC παμε σε κανονικα windows 7
Πότε "τελειώνουν" τα Win7 RC?
Χρησιμοποιώ ακόμη το "build 7100"
Trisalon
27-12-2009, 20:47
γιατι δεν πας στο 7600 απο το καλοκαιρι που βγηκε ειναι η επισημη εκδοση που πουλανε στα μαγαζια
Μετά την νέα μου αναβάθμιση στο pc αποφάσισα να περάσω τα 7αρια αντί για vista!
έτσι σήμερα αγόρασα τα 7αρια Ultimate 64bit DSP 170 ευρώ από το you.gr :cool:
Ευχαριστώ για την απάντηση Trisalon.
Όμως, μ΄ενδιαφέρει να μάθω, πότε η έκδοση που χρησιμοποιώ θα αρχίσει να κάνει "διακοπές", μέχρι να σταματήσει τελείως να λειτουργεί.
Βλέπεις, επειδή η έκδοση αυτή είναι πολύ σταθερή, έχω βάλει Office, άλλες εφαρμογές κλπ, γνωστό το πρόβλημα, θέλω να ξέρω πότε θα προγραμματίσω επανεγκατάσταση...
R.I.P. για τα Windows 7 RC (build 7100).
Σταμάτησαν να λειτουργούν από 1/3/2010.
Άντε πάλι έξοδα...:bigcry:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
06-03-2010, 18:16
μετα απο καποια σκαλισματα που εκανε ο πιτσιρικας μου στα 7αρια,χαλασε το εξης:
πριν ακουμπουσα επανω στον explorer επανω στην μπαρα και εβλεπα με εικονες τα site που ειχα ανοιχτα.
τωρα βγαινει απλα με γραμματα.τι ν`αλλαξω?
Αυτο ειναι feature του aero.
Μαλλον σου αλλαξε το desktop background με καποιο basic theme , πηγαινε στο personalization και επελεξε καποιο aero theme
Έχει κλείσει το Aero (επηρεάζει τις διαφάνειες και διάφορα άλλα εφέ, όπως και το συγκεκριμένο). Δεξί κλικ στο desktop > personalize και βάλε ένα από τα aero themes.
Ed. πρόλαβε ο MoDis. :a0210:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
06-03-2010, 19:01
Αυτο ειναι feature του aero.
Μαλλον σου αλλαξε το desktop background με καποιο basic theme , πηγαινε στο personalization και επελεξε καποιο aero theme
Έχει κλείσει το Aero (επηρεάζει τις διαφάνειες και διάφορα άλλα εφέ, όπως και το συγκεκριμένο). Δεξί κλικ στο desktop > personalize και βάλε ένα από τα aero themes.
Ed. πρόλαβε ο MoDis. :a0210:
ναι ρε παιδια-απλο ηταν...:BDGBGDB55:
ευχαριστω....:antlers:
H μητρική (ASUS P5Q PRO) έχει συνδεμένα στο πίσω μέρος ηχεία και στο μπροστά ακουστικά.
Στα vista ο ήχος έπαιζε ταυτόχρονα και από τα δύο. Τώρα στα win7 παίζει από το ένα από τα δύο (το από ποιο το αλλάζω, αλλάζοντας το default από το playback devices).
Μπορώ κάπως να το κάνω να παίζει όπως στα vista ?