View Full Version : Logitech Harmony One και Pioneer
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
21-03-2009, 16:18
Αγόρασα πρόσφατα ένα τηλεκοντρόλ Logitech Harmony ONE , όλα ωραία και καλά, του έβαλα όλες τις συσκευές με ευκολία και πάμε στα Activities.
Activities είναι με άλλα λόγια το γνωστό macro όπου με ένα πάτημα από πίσω εκτελεί πολλές λειτουργίες.
Προσπαθώ να φτιάξω ένα activity π.χ. να βλέπω tvix που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξει την τηλεόραση, να ανοίξει το tvix και να επιλέξει το kat;allhlo input στην τηλεόραση που είναι συνδεδεμένο το tvix.
Το πρόβλημα όμως με την pioneer είναι ότι όταν την ανοίγεις πρέπει να περιμένεις αρκετά δευτερόλεπτα για να μπορείς να αλλάξεις input. Βγάζει το γνωστό μήνυμα: "Starting up. Please wait". Μπορείς όμως να πειράξεις το delay απο το harmony αλλά και πάλι δεν επαρκεί για να επιλέξει αυτόματα το input με αποτέλεσμα να πρέπει να πάω στην συσκευή και να επιλέξω το input.
οπότε δεν έχει νόημα το activity.
Εχει κανένας σας το harmony σε συνδυασμό με pioneer τηλεόραση και να έχει προγραμματίσει με επιτυχία κάποιο activity;
Σας παραθέτω τα delays που έχω επιλέξει από το harmony one όσον αφορά την τηλεόραση, χωρίς επιτυχία.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
21-03-2009, 17:22
Με παίδεψε λίγο αλλά το έφτιαξα:
Χρονομέτρησα από την στιγμή που ανοίγει η TV σε πόση ώρα με αφήνει να αλλάξω input. Είναι γύρω στα 17 δευτερόλεπτα.
Οπότε άλλαξα το 10000 (που σημαίνει 10 δευτερόλεπτα) σε 20000 και έληξε το θέμα.
Εννοείται προϋπόθεση ότι μέσα στον χρόνο αυτόν, το Logitech εκπέμπει σήμα και θα πρέπει να είναι στραμμένο προς την τηλεόραση. Εξάλλου φαίνεται και στην οθόνη του τηλεκοντρόλ ότι στέλνει σήμα και βγάζει και μήνυμα "Keep the remote pointed at your system".
17 sec??!! σαν πολύ δεν είναι για cold boot? λόγο πλάσματος?
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-03-2009, 09:42
17 sec??!! σαν πολύ δεν είναι για cold boot? λόγο πλάσματος?
Κι όμως , κι εμένα μου κάνει εντύπωση αλλά έτσι είναι. Κανάλια αλλάζει και νωρίτερα. Για άλλο input δεν σ' αφήνει.
Να χω πειράξει τίποτα από το menu; :chinscratch:
Μιχάλης Κορ.
23-03-2009, 09:51
Δεν ξέρω αν είναι τόσο αργή, αλλά μόλις ανοίγει είναι πολύ αργή στο να αλλάξεις πηγή πράγματι.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-03-2009, 09:59
Χρονομέτρησέ την Μιχάλη, από την στιγμή που πατάς το power on στο τηλεκοντρόλ.
Μιχάλης Κορ.
23-03-2009, 10:21
Θα το κοιτάξω το βράδυ σπίτι.
Την κλείνω από το κουμπί της, δεν την έχω στο Standby.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι, αν την είχα σε επίγειο κανάλι από πριν, το ανοίγει κ δεν μπορείς να αλλάξεις πηγή ή να μπεις στα Favorites για κάποια δευτερόλεπτα. Το ίδιο κάνει κ αν την είχα σε δορυφορικό κανάλι, που ναι μεν το ανοίγει, αλλά δεν σε αφήνει να αλλάξεις κάτι για λίγο.
Αν ανοίξεις την τηλεόραση πατώντας το 0 στο τηλεκοντρολ πάει κατευθείαν στο input 1. Οπότε ίσως αν συνδέσεις το tvix στο input1 και ρυθμισεις το harmony να ανοίγει την τηλεόραση στέλνοντας το ir code του 0 αντί του κουμπιου On/Off να γλυτώσεις αυτά τα 10 δ.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-03-2009, 11:23
Thanks tsarbo, δεν το ήξερα αυτό. Αλλά και πάλι δεν μου λύνει 100% το πρόβλημα, διότι π.χ. στο δορυφορικό που είναι σε άλλο input το πρόβλημα με την καθυστέρηση θα υπάρχει.
Αυτό που λες θα ισχύει μόνο για το input 1.
Ακριβώς Μιχάλη την ίδια συμπεριφορά έχει και η δική μου. Αρα δεν είναι θέμα ρυθμίσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-03-2009, 11:29
Σχετικά με το Harmony ONE αυτό που ήθελα να κάνω είναι να μειώσω τον χρόνο εκπομπής. Γίνεται αυτό;
π.χ. υπάρχουν ορισμένες περιστάσεις που έχει σημασία το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου.
Αλλά η default διάρκεια του Harmony είναι μεγάλη. Αλλάζει αυτό;
αλλάζει κάπου απο τα advance settings οπου ορίζεις πόσο θα καθυστερεί απο εντολη σε εντολή σε msec.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-03-2009, 12:45
αλλάζει κάπου απο τα advance settings οπου ορίζεις πόσο θα καθυστερεί απο εντολη σε εντολή σε msec.
Ναι το είδα αυτό έχω βάλει και παραπάνω photo, αλλά αυτό ισχύει για κάθε συσκευή ανεξάρτητα.
Εγώ θέλω να ισχύει για όλο το remote. Πρέπει να μπω λες σε κάθε device και να αλλάξω τον χρόνο;
ναι! αυτό έχω κάνει και εγώ διότι κάθε συσκευή εχει τα δικά της timing settings
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
23-03-2009, 14:14
ναι! αυτό έχω κάνει και εγώ διότι κάθε συσκευή εχει τα δικά της timing settings
μάλιστα. Να σε ρωτήσω...για δες την photo στο πρώτο Post. Ποιό από τα 4 νούμερα αλλάζεις για να εκμέπει όσο το δυνατόν πιό σύντομα την εντολή; και τι νούμερο έχεις βάλει για σύντομη εκπομπή;
μάλιστα. Να σε ρωτήσω...για δες την photo στο πρώτο Post. Ποιό από τα 4 νούμερα αλλάζεις για να εκμέπει όσο το δυνατόν πιό σύντομα την εντολή; και τι νούμερο έχεις βάλει για σύντομη εκπομπή;
το interkey delay, το οποίο βλέπω δεν πάει λιγότερο απ' όσο το έχεις βάλει
δοκίμασε να χαμηλώσεις και λίγο το inter-device delay (100-200msec)
Ναι το είδα αυτό έχω βάλει και παραπάνω photo, αλλά αυτό ισχύει για κάθε συσκευή ανεξάρτητα.
Εγώ θέλω να ισχύει για όλο το remote. Πρέπει να μπω λες σε κάθε device και να αλλάξω τον χρόνο;
Nαι Τασο, δεν το κανει σε ολα μαζι.
Ακομα χειροτερα, εγω θα ηθελα να κανω μια συγκεκριμενη εντολη σε μια συσκευη να εχει μεγαλυτερο χρονο απο τις αλλες και δεν εχω βρει τροπο ακομα.
Η πανασονικ θελει μεγαλυτερο χρονο για να αναψει, αποτι λογικα θελουν ολα τα υπολοιπα, κι οταν το μεγαλωσω μεγαλωνει παντου το χρονο, με αποτελεσμα να παταω μια φορα το κουμπι της φωνης η του νεξτ στο καναλι και να δυναμωνει πολυ η να αλλαζει δυο τρια καναλια ......
Εαν εχει κανεις καμμια ιδεα θα βοηθησει !!
Μιχάλης Κορ.
24-03-2009, 12:02
Χρονομέτρησα από την στιγμή που ανοίγει η TV σε πόση ώρα με αφήνει να αλλάξω input. Είναι γύρω στα 17 δευτερόλεπτα.
To κοίταξα κ εγώ χθες το βράδυ κ πράγματι γύρω στα 15-16 δευτερόλεπτα είναι. -bye-
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
24-03-2009, 19:04
το interkey delay, το οποίο βλέπω δεν πάει λιγότερο απ' όσο το έχεις βάλει
δοκίμασε να χαμηλώσεις και λίγο το inter-device delay (100-200msec)
Τιποτα τζίφος. Εβαλα 0 και το inter-device delay και εκπέμπει ακριβώς με την ίδια διάρκεια.
Είναι δυνατόν να μην ρυθμίζεται η διάρκεια της εκπομπής;
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
24-03-2009, 19:36
αααααααχχχχ, αν διαβάζαμε και κανά faq καλά θα ήταν...
Κοιτάξτε τι βρήκα μέσα στα Faq μέσα στο ιδιο το πρόγραμμα του harmony.
For your info , από το 3 που ήταν το default το έβαλα 1 και εννοείται έφτιαξε η μετάδοση.
Υ.Γ. οχι τίποτα άλλο, τους έστειλα και email "how to reduce transmission time" τρομάρα μου...
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
24-03-2009, 19:38
μα κι αυτοί αντί να βάλουν όλες τις ρυθμίσεις μαζεμένες πρέπει να λύνουμε puzzle....που να το σκεφτείς ότι είναι μέσα στο troubleshoot η λύση!
ωχ το ειχα ξεχάσει αυτό ... το είχα και εγω γυρίσει σε 1!!
Δεν έχω harmony. Επειδή όμως σκέφτομαι να πάρω, θέλω να σας ρωτήσω κάτι.
Αν δηλώσουμε έξι συσκευές, μετά μπορούμε να ορίσουμε ένα "activity" που να τις κλείνει όλες μαζί;
Και αν ναι, πως δουλεύει αυτό; Που ξέρει δηλαδή αν έχω ανοίξει κάποια συσκευή με το χέρι; Θα πρέπει να τα κάνω όλα μέσα από το τηλεκοντρόλ για να δουλεύουν τέτοια κόλπα;
με το power κλείνει μόνο του όσες συσκευές έχει ανάψει με το activity ;)
το power off είναι από τα αγαπημένα μου κουμπιά γιατί έχει πλάκα να κλείνουν όλα μαζί αμέσως
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
26-03-2009, 08:59
Δεν χρειάζεται να ορίσεις activity για poweroff. Οταν είσαι μέσα στο activity και ΟΧΙ μέσα στην κάθε συσκευή, το power off κλέινει όσες συσκευές περιλαμβάνονται στο activity. Εννοείται ότι αν κάποια συσκευή για οποιοδήποτε λόγο έχει κλείσει, θα την ανοίξει.
Εγώ έχω το ανάποδο πρόβλημα. Αν θέλω να κλείσω μία μόνο συσκευή και πάω στο Device, το power off δεν λειτουργεί. Η συσκευή κλείνει ΜΟΝΟ από το powertoggle που είναι εικονίδιο στην οθόνη. Τι σπαστικό.....
Γιατί δεν τρέχεις απλά το άλλο activity και να αφήσεις το harmony να την κλείσει?
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
26-03-2009, 13:30
Γιατί δεν τρέχεις απλά το άλλο activity και να αφήσεις το harmony να την κλείσει?
Διότι αν τρέξω το activity στο οποίο περιλαμβάνεται και το tvix (που θέλω να κλείσω) και η τηλεόραση, και πατήσω το Power off μέσα από το activity, θα μου κλείσει ΚΑΙ την τηλεόραση. Εγώ θέλω να κλείσω ανεξάρτητα μία συσκευή με το hard button το Power Off και όχι με το touch κουμπί (power toggle).
Λες να του κανω manually learn το power off?
Διότι αν τρέξω το activity στο οποίο περιλαμβάνεται και το tvix (που θέλω να κλείσω) και η τηλεόραση, και πατήσω το Power off μέσα από το activity, θα μου κλείσει ΚΑΙ την τηλεόραση. Εγώ θέλω να κλείσω ανεξάρτητα μία συσκευή με το hard button το Power Off και όχι με το touch κουμπί (power toggle).
Λες να του κανω manually learn το power off?
θες να κλείσεις το tvix και να δεις τηλεόραση δηλαδή?
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
26-03-2009, 13:50
Ακριβώς. Τι κοτσάνα να μην δουλεύει το hardbutton το Poweroff ανεξάρτητα για κάθε συσκευή...
Τι powertoggle και βλακείες...
κοίτα... εγώ έχω ενα activity "popcorn hour" και ένα "trash tv".
Ετσι όταν θέλω από το popcorn να δω tv ,τότε τρέχω το "trash tv" και έτσι στέλνει power off στο popcorn και μου γυρνάει στην TV.
Ετσι πραγματικά δεν το έχω ανάγκη ποτέ το power ανα συσκευή.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
26-03-2009, 14:14
ΟΚ, αλλά αν έχεις π.χ. 3 συσκευές (popcorn, BD player, δορυφορικό δέκτη) θα φτιάξεις 3 activity μόνο και μόνο για να τις κλείνεις; έτσι θα πήξεις στα activity και στο scrollάρισμα στην touch οθόνη.
Αν είναι να scrollάρουμε και στα activity, πήξαμε.....
Δεν φτιάχνεις απο ενα activity μόνο για να τις κλείνεις, αλλά για να μεταβείς σε άλλου τύπου δραστηριότητα στο σύστημά σου. Ετσι όταν τελειώσει η ταινία και θέλω να ακούσω ράδιο, τρέχω το listen radion και το harmony κλείνει περιττές συσκευές και ανοίγει όσες χρειάζονται, αλλάζει τα inputs κτλ κτλ.
γιαυτό γράφω οτι δεν μου χρειάζεται ποτέ το power button.
εγώ έχω απο ένα activity για κάθε πράγμα που συνήθως κάνω (watch tv, movie, play game κτλ)...σύνολο 6 και τα most used (4) στην πρώτη σελίδα.
Σπάνια θα πάω στην δεύτερη αλλά δεν το βρίσκω και τόσο τραγικό να πατήσω ενα page down :D
Καλημερα ,
Εχθες εγινα και εγω κατοχος ενως harmony one , και εκατσα καποια ωρα να περασω τις συσκευες μου και καποια activity... Ωραιο αμεσο interface αλλα ισως με καποιες δυσκολιες ακομα .
Εχω καποιες ερωτησεις να σας κανω αν μπορειτε να με βοηθησετε .
1. Οταν φτιαξουμε καποιο activity το οποιο ανοιγει εναν δορυφορικο δεκτη , εναν ενυσχιτη και μια tv , μπορει να επιλεγει και καποιο απο τα καναλια που θελουμε να δουμε ?
2. Στο device οταν φτιαχνουμε τον δορυφορικο δεκτη η την tv να μας αφηνει να του ορισουμε κουμπια με τα καναλια ? ωστε να τα βλεπουμε και να μην ψαχνουμε , ειδικα στα δορυφορικα ?
3. Σε ενα device μεσα , μπορει να μπει σαν Power off το off που εχει σαν κουμπι το control και οχι απο το touch ?
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Λοιπον τα πραγματα ειναι απλα !!! Ισως δεν το εψαξα οσο επρεπε ,
Λοιπον σε ενα Activity πχ watch tv εχει Select an image for your favorite channels. Εκει μεσα εχει να βαλεις το νουμερο του καναλιου που ειναι στην tv η στο δορυφορικο , το ονομα που θελεις να εχει και την photo ,
Για τα icons απο τα καναλια υπαρχει αυτο το site που εχει παρα πολλα Εκτος απο Ελληνικα βεβαιος http://www.iconharmony.com/icons/ Για τα Ελληνικα σας εχω φτιαξει ενα εγω που τα εχει ολλα σχεδον μεσα και στο size που χρειαζεται για το harmony one.
Οποιος τα θελει να του τα δωσω ολλα ας μου στειλει πμ .... Δυστηχως εδω δεν με αφηνει να τα κανω upload
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
10-05-2009, 15:47
3. Σε ενα device μεσα , μπορει να μπει σαν Power off το off που εχει σαν κουμπι το control και οχι απο το touch ?
Το έχεις καταφέρει αυτό; απίστευτη βλακεία να μην κλείνει μεμονωμένα κάθε συσκευή από το hard button και να κλείνει μόνο μέσω activity.