PDA

View Full Version : 64 i 32 bit vista?

pinezas133
07-03-2009, 22:01
kalispera. Tin deutera paralambano to neo mou htpc kai eimai se dilimma ti ekdosi ton vista na balo. ta specs einai e8400 me 2gb ram. Tha exei diafora me ta 64 i na balo 32? Euxaristo

kormos
07-03-2009, 22:09
kalispera. Tin deutera paralambano to neo mou htpc kai eimai se dilimma ti ekdosi ton vista na balo. ta specs einai e8400 me 2gb ram. Tha exei diafora me ta 64 i na balo 32? Euxaristo

Απ οσο γνωριζω θα πρεπει για να δεις "φως" στον οριζοντα να εχεις και 64bito αλλιως ειναι ανουσια η κινηση...
Επισης , βλεπω πως θα δυσκολευτεις να βρεις drivers για πολλα...

psytransas
08-03-2009, 01:22
Μην βαλεις καν Vista...

pinezas133
08-03-2009, 09:04
kai ti na balo? XP?

kormos
08-03-2009, 10:46
kai ti na balo? XP?

Υποθετω πως ναι , μιας και πολλες ασυμβατοτητες θα βρεις με τα Windows Vista

nsamar
08-03-2009, 11:09
Εάν ειναι για χρήση HTPC Windows 7 ασυζητητι. Έχουν και το νέο Media Center επάνω και πάνε σφαίρα

kormos
08-03-2009, 11:53
Εάν ειναι για χρήση HTPC Windows 7 ασυζητητι. Έχουν και το νέο Media Center επάνω και πάνε σφαίρα

Αξιζει να βαλει κανεις BETA version για τετοια χρηση?

nsamar
08-03-2009, 12:22
Μονο Beta δεν ειναι αυτή. Τη χρησιμοποιω εδω και κανα μηνα σε 2 pc (laptop desktop) και παει σφαιρα. Κλασσεις ανωτερα απο τα Vista. Ουτε κρασαρισματα ουτε τπτ.

kormos
08-03-2009, 19:09
Μονο Beta δεν ειναι αυτή. Τη χρησιμοποιω εδω και κανα μηνα σε 2 pc (laptop desktop) και παει σφαιρα. Κλασσεις ανωτερα απο τα Vista. Ουτε κρασαρισματα ουτε τπτ.

Κοιτα γι αυτο που λες απ οτι εχω ακουσει τα 7 ειναι παναλαφρια και ουσιαστικα κατι αντιστοιχο με μια συγκριση linux (ελαφρια) και windows xp (βαρια)

Δεν τα εχω δουλεψει αλλα και ουτε προκειται :flipout: , μονο οταν και αν (πολυ μελλοντικα) βγουν ολοκληρωμενα δηλαδη σε 1-2 χρονια :grandpa:

antid0t
08-03-2009, 19:41
Βρε παιδια μην τον τρελανουμε τον ανθρωπο!

Να προτεινω ενα τα παρακατω:

-Βαλε XP Media centre (εαν μπορεις να βρεις) ή απλα XP. Kαι ριχνεις και ενα αλλο software (εαν θες) ως εναλλακτικο του Media centre. Ολα δουλευουν, κλπ, και ειναι ελαφρια και παιζουν και απειρα plugins - ισως ομως σε κανα-δυο χρονια να σου λειψει κατι (?)- ειναι παλια πλεον.

- Βαλε Vista Home εαν σου γουσταρει το media centre που εχουν. Εγω καταφερα με τα πολλα να μην κρασαρουν ΠΟΤΕ και να ειναι ευκολα, γρηγορα και να μπορει και αλλος να τα χειριστει με remote control (εχω και mouse, kyboard , αλλα μονο εγω τα ακουμπαω). Δεν παιζω παιχνιδια, το μηχανημα ειναι αμιγως HTPC. Το Media centre τους ειναι το καλυτερο front end (αν και οχι παραμετροποιησιμο ιδιαιτερως).

Για τα 7, ναι σιγουρα ειναι ελαφρια, πιθανως πιο σταθερα, αλλα ακομα beta. Που να μπλεκεις τωρα...

Ολα εξαρτωνται απο το τι θες να εχεις. Εαν θες ενα απλο μηχανημα, που εχει front end για ρεμοτε κοντρολ και παιζει ταινιες, tv, ραδιο και μουσικη και φωτο - τα vista 32 ειναι πλεον σουπερ.

Εαν θες να βαλεις ΑΛΛΟ front-end (Meedio, Cyberlink ή ο,τι αλλο) δεν εχει σημασια προφανως τι προτιμας. XP, vista, 7... διαλεξε.

Λεω τωρα και εγω, μην αρχισετε να φωναζετε. Ναι, μου πηρε 3 μηνες για να μην κρασαρουν. Ναι μου αρεσει το ευκολο interface. Ναι τα 7 δειχνουν σουπερ. Ναι ολοι εχουμε τα κολπα μας και τις αποψεις μας!

Καλο ψαξιμο!

-bye-

ΥΓ>> 64 bit ξεχασε το. Εκτως και εαν το χρησιμοποιεις και για 3D renders και παλαβα αλλα software και re-encodings και ξερω γω τι αλλο... για HTPC τα 32 ειναι αρκετα...

Jargon
09-03-2009, 01:22
Εγώ με 5 PC στο σπίτι Vista Ultimate 64 από την αρχή και ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Σε λίγο μόνο στην Ελλάδα θα ακουμε για XP και στην Αλβανία.

Δες το καλύτερο οδηγό που υπάρχει στο Internet για HTPC στο AVS το Αμερικάνικο και αν δεις XP γράψε μου.

nsamar
09-03-2009, 11:14
Xp έχω πάψει να χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια προσωπικά. Στη δουλεία που ακόμη αναγκαστικά τα χρησιμοποιούμε έχουμε θέματα με το domain και γενικά το δίκτυο όταν εμπλέκονται και άλλα λειτουργικά. Από την άλλη επειδή ο φίλος ψάχνει και για frontend εκτός από λειτουργικό του πρότεινα τα 7 όπου το Media Center που έχουν πάνω έχει πάρα πολλές βελτιώσεις σε σχέση με αυτό των Vista. Όσο για το θέμα beta ρε παιδια τι να πω... τα χρησιμοποιω αρκετό καιρό και κάνω δουλειά με αυτα κρασαρίσματα ΔΕΝ έχω το μηχανάκι παει σφαίρα (σχεδόν διπλάσια ταχύτητα το Laptop που αγόρασα και είχε Vista επάνω) άψογη συννενόηση στο δίκτυο και δουλεύουν τα πάντα (στα 32bit). Στο HTPC έχω ακόμη Vista, όχι για πολύ ακόμη... Μόλις βρώ χρόνο έφυγαν....

Γιαννης Σπυρου
09-03-2009, 11:57
Τι θα βαλεις δηλ. στο htpc ?
Τι παραπανω εχουν τα 7 για χρηση htpc ?
Eχεις το λινκ για htpc και vista απο το avs ?

nsamar
09-03-2009, 14:24
Δεν το έχω ψάξει το θέμα όσο θα ήθελα. Πάνω κάτω θα κάνω τα ίδια που κάνω και στα Vista για την παραμετροποίηση. Εκείνο που έχουν φτιάξει σίγουρα είναι η χρήση πολλαπλών tuner (συμπεριλαμβανομένων και HD) για αναλογικα και ψηφιακά κανάλια.
ΥΓ Δεν είμαι μέλος του AVS

Trisalon
09-03-2009, 14:56

Καμια διαφορα απολυτως στις επιδοσεις ,αν και εχω 4gb ram αφενως δεν αλλαξε η βαθμολογια που δινουν τα windows αφετερου σε προγραμματα επεξεργασιας video pinnacle , after effects δεν προσεξα το παραμικρο
Eιτε βαλεις 32 η 64 δεν θα καταλαβεις τιποτα οτι τεστ και να κανεις ,εκτος αν εχεις τεραστια ram 6gb και πανω ,εχω κατεβασει και εχω δοκιμασει και τις 2 εκδοσεις , καταλεξα στα 32 αφενως εχουν περισσοτερες συμβατοτητες με παλιες συσκευες - Drivers αφερου καταλαμβανουν μικροτερο χωρο στο δισκο

tmjuju
09-03-2009, 14:56
Μια χαρά είναι και τα vista χ64… ξεμπλέκεις και με xp&asio…

johny1989
09-03-2009, 15:40
παιδια εγω σκεφτομαι να φτιαξω τωρα ενα πισι και δεν ξερω τι?
λεω να βαλω 8 gb ddr3 ram και vista 64βιτ
αλλα θα εχω ολα τα προγραμματα κανονικα στα 64 βιτ η δεν θα τρεχουν?

akren
09-03-2009, 18:37
γιατι δεν δοκιμαζετε και τις δυο εκδοσεις των seven 7048?

γνωμη:
1.ελεος με την αρχαιολογια των XP.
2.το μελλον ειναι windows 7 64bit.
3.καμια σχεση τα vista με τα seven-google it-και ακομα δεν ειναι η τελικη.

antid0t
09-03-2009, 19:13

Ελπιζω να βαλεις 8GB γιατι κανεις τρελα renders σε 3D ή παλαβα photoshop. Η κατι αλλο παλαβο, τελος παντων, γιατι για να δεις ταινια σιγουρα δεν το χρειαζεσαι... Μην ξοδευτεις τζαμπα, ειναι περιοδος δυσκολη!

-bye-

k.m.
09-03-2009, 23:31

ddr3 μόνο αν πας σε i7 αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.

Αν πας σε i7 η μνήμη είναι triple channel, οπότε βάζει 6GB (3X2) ή 9 (3x1+3x2) ή 12GB (3X4) κτλ.

Αλλά για i7 ακόμα είναι πολλά τα λεφτά άρη ;)

εγώ έκανα πρόσφατα ένα pc με Q9550 (2,83GHz) και του έβαλα vista 64bit. Δεν έχω βρει ακόμα πρόγραμμα που να μην παίζει.

johny1989
09-03-2009, 23:51
δηλαδη απο προγραμματα θα ειμαι κομπλε
λεω 64 διοτι αν βαλω 1 gb vga τοτε στα 32 θα εχω μονο λιγο κατω απο 3 gb ραμ
amd θα παω και socket αμ3

psytransas
10-03-2009, 00:02
8GB ειναι παρα πολλα ακομα και για τα Vista...

Κι εγω που εχω 8, πανω απο 5.8 χρηση δεν εχω δει, σε πολλαπλο x264 encoding κανοντας παραλληλα κι αλλα...

Περιττο ειναι για την ωρα..πρεπει να ζορισεις πααααρα πολυ το μηχανημα για να τη ''γεμισεις'', κι αν το καταφερεις σιγουρα θα εχεις ''μεινει'' απο CPU...

ktlk
13-05-2009, 03:02
Ηματυον πια....Εν ετη 2009 να μιλαμε ακομα για XP...Ο Κοσμος παει μπροστα...Σιγουρα ειχαν καποιες παιδικες ασθενειες αλλα θυμηθητε τα XP χωρις το SP2...(ουτε καν με το SP1 εστρωσαν,,,)Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης σε κανενα τομεα...Και ειδικα στο θεμα που μας απασχολει...HD....

Δημήτρης Δημητρακούδης
13-05-2009, 09:48
Και ειδικα στο θεμα που μας απασχολει...HD....

Ειδικά στο θέμα που μας απασχολεί (HD), πού έχεις δει διαφορές;

BTW, καλωσόρισες στο Avclub! -bye-

ktlk
13-05-2009, 14:51
Καλως σας βρηκα...ΜΕτα θυμηθηκα οτι ηταν το πρωτο μου ποστ..Ο μεσος χρηστης δεν γνωριζει πολλες εναλλακτικες για να παρει καλο αποτελεσμα..Τα Vista ειναι πιο πολυ Plug'n'play οπως και να το κανουμε....Και δεν καταφευγουμε σε λυσεις,οπως αυτη για τον ηχο με το Kernel...ΤΟ κακο με τα Vista ειναι οτι τα πηραμε με κακο ματι απο την αρχη...Και οι περισοτεροι χωρις καν να τα εχουν δει η δουλεψει ποτε...Ηταν σιγουρα πιο βαρια για τον μεσο ορο των υπολογιστων,,,Αλλα ο κοσμος προχωραει...Για θυμηθητε οταν ηρθαν τα XP πως πηγαιναν στον τοτε μεσο ορο των υπολογιστων..Και σας το ξαναλεω..Χρειαστηκαν οχι ενα..αλλα 2 Service Pack για να στρωσουν,,,ΕΙχα την τιμη να δουλεψω τα Vista Ultimate απο την πρωτη ερβδομαδα κιολας επισημης κυκλοφοριας τους και ντροπη που το λεω..πειρατικα...Με ενα μονοπυρηνο pentium στα 3.0 1gb μνημη και καρτα γραφικων σε AGP...9800..ΑΚομα δεν υπηρχαν drivers ομως δουλεψαν ολα με drivers απο XP..Ο επεξεργαστης την ακουγε,βαραγε 100αρες...Το περιμενα ομως...Και μετα την ελευση ενος C2D E7650 ολα κομπλε και γρηγορα...ΟΤι προγραμματα ηθελα τα εβρισκα...Ακομα και εξηζητημενες λυσεις..και μετα το SP κανενα παραπονο..ΑΚομα και για το πιο "αδυναμο" HTPC μια black version VIsta εκανε θαυματα...Γιατι να κολαω στο παρελθον...Αραγε Υπηρχε στα XP HD?(ΣΤους υπολογιστες υπαρχει πολλα χρονια πριν το ανακαλυψουν οι τηλεορασακιδες)

Δημήτρης Δημητρακούδης
13-05-2009, 15:07
Το HD φυσικά και υπήρχε και πριν τα Vista. Απλά δεν ήταν τόσο δημοφιλές.

Εννοείται ότι εξακολουθεί να υπάρχει και στα XP.

Υ.Γ. Όσο αφορά τον ήχο στα Vista, εκεί οι "ψαγμένοι" παίζουν με WASAPI plugin, το οποίο είναι το αντίστοιχο του kernel streaming.

kyrliot
13-05-2009, 15:26
8GB ειναι παρα πολλα ακομα και για τα Vista...

Κι εγω που εχω 8, πανω απο 5.8 χρηση δεν εχω δει, σε πολλαπλο x264 encoding κανοντας παραλληλα κι αλλα...

Περιττο ειναι για την ωρα..πρεπει να ζορισεις πααααρα πολυ το μηχανημα για να τη ''γεμισεις'', κι αν το καταφερεις σιγουρα θα εχεις ''μεινει'' απο CPU...
Με 4 gb ram στα 64bit vista εισαι αρχοντας.-bye-

Φίλιππος Αδαμίδης
13-05-2009, 16:55
Windows 7 64 bit δαγκωτό!

Δες εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=829874&postcount=55

psytransas
13-05-2009, 17:39
Με 4 gb ram στα 64bit vista εισαι αρχοντας.-bye-
Εξαρταται τι κανεις....:grandpa:

Simos.I
14-05-2009, 20:47
τα 32μπιτα βλέπουν 3325 με εγκατεστημένη 4 γιγα μνήμη.

Manos S.
16-05-2009, 21:13
Βγαίνουν και τα Vista SP2 μεθαύριο, μεταξύ άλλων γράφουν για τα καινούρια χαρακτηριστικά:
Improves audio and video performance for streaming high-definition content

ίσως να τα χουν βελτιώσει και να μην σέρνονται όπως τα παλιά κιόλας, θα δίξει.