PDA

View Full Version : Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε...

Babis K.
04-12-2008, 10:40
Νίκο άψογος...... :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Καρφιτσώστε το να μην το ψάχνουμε....

Ntinos P
04-12-2008, 11:08
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
04-12-2008, 11:17
Μια χαρούλα!!!!!
Συγχαρητήρια.

nix_
04-12-2008, 13:59
Μπα,ποτε δεν βλεπω ταινια η οποια ειναι πανω απο ενα λεπτο. Ειμαι λατρης των πολύ short movies. :D

nektar
04-12-2008, 17:43
Μπα,ποτε δεν βλεπω ταινια η οποια ειναι πανω απο ενα λεπτο. Ειμαι λατρης των πολύ short movies. :D

Δηλαδή έχεις δει κανονικά ταινία με EVR? Όταν λέω ολόκληρη εννοώ ότι πολλές φορές βάζουμε ένα φίλτρο να δούμε πως παίζει και το αφήνουμε 2-3 λεπτάκια και λέμε, α οκ φαίνεται. Τώρα αν εσύ θες να κάνεις τον έξυπνο κάντον μόνος σου. Έχω πιο σοβαρές δουλειές να κάνω. -bye-

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.
04-12-2008, 23:02
ευχαριστουμε για τον οδηγο nix

sakplat
04-12-2008, 23:11
:SFGSFGSF::grinning-smiley-043

nix_
04-12-2008, 23:11
Nektar ο μονος που δεν κανει τον εξυπνο ειμαι εγω.

Σου απαντησα ομορφα και δομημενα σε οποια παρατηρηση εκανες.Σου διευκρίνισα οτι δεν τιθετε θεμα κοντρας (δικαιολογώντας τον εαυτο μου χωρις να ειμαι υποχρεωμενος).

Σου εγραψα "Μια χαρα παιζει ο EVR στα 24Hz,ετσι βλεπω."
Και επιπλεον σου εξηγησα "Το προβλημα με τα κολληματα δεν ειναι του EVR αλλα των timings.Η λυση ειναι το reclock,αυτο ομως απαιτει διεξοδικη αναλυση σ`αλλο thread."

Ποια ηταν η απαντηση σου?
"Σε 3 διαφορετικούς υπολιστές διαφορετικών ανθρώπων, με ότι μέσο προβολής θες, υπήρχε πρόβλημα και με Reclock. Δεν ξέρω αν έχεις προσπαθήσει να δεις ολόκληρη ταινία γιατί δεν το κάνει για 1 λεπτό θέασης. Το κάνει σε τακτά διαστήματα όμως."

Δηλαδη στην τελευταια σου ερωτηση τι επρεπε ν`απαντησω?
Ειναι λογικο να γραφω εναν οδηγο για αναπαραγωγη mkv αρχειων και να μην εχω δει ταινια με τον τροπο που προτεινω?

Κανονικα με την απαντηση μου θα επρεπε να συνειδητοποιησεις την αστοχη ερωτηση σου και να μην γραψεις κατι περισσοτερο,γιατι ηταν τοσο αστοχη που το ευκολο και ασχημο θα ηταν να σε αποπαρω.Ομως δεν το εκανα αλλα αντιθετα το γυρισα στο αστειο.

Ποιος λοιπον κανει τον εξυπνο?

.

nektar
05-12-2008, 07:39
Nektar ο μονος που δεν κανει τον εξυπνο ειμαι εγω.

Σου απαντησα ομορφα και δομημενα σε οποια παρατηρηση εκανες.Σου διευκρίνισα οτι δεν τιθετε θεμα κοντρας (δικαιολογώντας τον εαυτο μου χωρις να ειμαι υποχρεωμενος).

Σου εγραψα "Μια χαρα παιζει ο EVR στα 24Hz,ετσι βλεπω."
Και επιπλεον σου εξηγησα "Το προβλημα με τα κολληματα δεν ειναι του EVR αλλα των timings.Η λυση ειναι το reclock,αυτο ομως απαιτει διεξοδικη αναλυση σ`αλλο thread."

Ποια ηταν η απαντηση σου?
"Σε 3 διαφορετικούς υπολιστές διαφορετικών ανθρώπων, με ότι μέσο προβολής θες, υπήρχε πρόβλημα και με Reclock. Δεν ξέρω αν έχεις προσπαθήσει να δεις ολόκληρη ταινία γιατί δεν το κάνει για 1 λεπτό θέασης. Το κάνει σε τακτά διαστήματα όμως."

Δηλαδη στην τελευταια σου ερωτηση τι επρεπε ν`απαντησω?
Ειναι λογικο να γραφω εναν οδηγο για αναπαραγωγη mkv αρχειων και να μην εχω δει ταινια με τον τροπο που προτεινω?

Κανονικα με την απαντηση μου θα επρεπε να συνειδητοποιησεις την αστοχη ερωτηση σου και να μην γραψεις κατι περισσοτερο,γιατι ηταν τοσο αστοχη που το ευκολο και ασχημο θα ηταν να σε αποπαρω.Ομως δεν το εκανα αλλα αντιθετα το γυρισα στο αστειο.

Ποιος λοιπον κανει τον εξυπνο?

.

Εγώ φίλε μου δεν σε ειρωνεύτηκα όπως εσύ με τα short movies. Σου έκανα μια πολύ λογική ερώτηση για τον EVR που δεν έχεις στον οδηγό σου. Εφόσον είναι ο καλύτερος γιατί έβαλες τον VMR9 στον οδηγό σου?

xamurabi
05-12-2008, 09:10
Εγώ φίλε μου δεν σε ειρωνεύτηκα όπως εσύ με τα short movies. Σου έκανα μια πολύ λογική ερώτηση για τον EVR που δεν έχεις στον οδηγό σου. Εφόσον είναι ο καλύτερος γιατί έβαλες τον VMR9 στον οδηγό σου?

Παιδιά δεν είχα σκοπό να μπω στην κουβέντα σας αλλά θα το κάνω όχι επί της ουσίας αλλά γιατί νομίζω πως και οι δύο υπερβάλετε λιγουλάκι στην αντίδρασή σας και πιθανώς η όλη κατάσταση να οδηγηθεί σε άνευ λόγου ανιπαράθεση με αποτέλεσμα να χαθεί για όλους εμάς μια καλή ευκαιρία γνώσης!
Δεν μπορώ πάντως να μη αναγνωρίσω το γεγονός ότι ο nix_ μπήκε στον κόπο να γράψει αυτά που γνωρίζει και να τα προσφέρει σ΄όλους τους υπόλοιπους!
Επί της ουσίας νομίζω πως υπάρχουν πολλοί δρόμοι (players, decoders, renderers) για την αναπαραγωγή των mkv και πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά (φίλτρα, ρυθμίσεις, διαβαθμίσεις κλπ) όμως τίτλος του thread είναι μονοσήμαντος και απολύτως συγκεκριμένος.
Αν ο τίτλος ήταν "Τι είναι τα matroska και πως νομίζετε πως αναπαράγονται καλύτερα" να υπήρχε και λίγος χώρος για μια μικρή αντιπαράθεση γνώσεων!

Φιλικά xamurabi!!! :grinning-smiley-043

Γιάννης Χατζηγεωργίου
05-12-2008, 09:34
Καταρχάς, ευχαριστούμε το Νίκο και κάθε παλληκάρι που αφιερώνει χρόνο και κόπο για να προσφέρει σε όλους μας τις γνώσεις του!!!!

Τον Νεκτάριο, επίσης, που συμβάλλει με τις δικές του γνώσεις προσφέροντας εναλλακτικές ''διαδρομές'' στο συγκεκριμένο οδηγό.

Δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις, απλά χώρος για δοκιμές και εμπειρίες των testers. Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν τα fora. Συμφωνώ με το φίλο Χαμουραμπί εκτός από την τελευταία του πρόταση. Προτείνω, να συζητηθεί όσο γίνεται το συγκεκριμένο νήμα και αφότου εμπλουτιστεί με δοκιμές, συμπεράσματα και υποκειμενικές κρίσεις, ας ''καθαριστεί'' από τα αχρείαστα ποστ και ας ''καρφιτσωθεί''.......-bye--bye-

nix_
05-12-2008, 11:08
Nektar θα σου απαντησω στην ερωτηση σου και μετα σε παρακαλω να σταματησεις.

Στα XP επιλεγουμε VMR9 για δυο λογους.
Πρωτον το EVR δεν υπαρχει στα XP.Βεβαια μπορει να εγκατασταθει αλλά,και παμε στο δευτερον,δεν δουλευει καθολου καλα.

Οποιος εχει καποια απορία ή καπου εχει προβλημα στην εφαρμογη του οδηγου μπορει ελευθερα να ρωτησει.

nektar
05-12-2008, 11:29
Nektar θα σου απαντησω στην ερωτηση σου και μετα σε παρακαλω να σταματησεις.

Στα XP επιλεγουμε VMR9 για δυο λογους.
Πρωτον το EVR δεν υπαρχει στα XP.Βεβαια μπορει να εγκατασταθει αλλά,και παμε στο δευτερον,δεν δουλευει καθολου καλα.

Οποιος εχει καποια απορία ή καπου εχει προβλημα στην εφαρμογη του οδηγου μπορει ελευθερα να ρωτησει.

Και γιατί να μην απαντήσω? Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση καθόλου.

Το EVR ούτε στα vista λειτουργεί σωστά στα 24p. Το έχεις δοκιμάσει σε Vista και έπαιζε απροβλημάτιστα στα 24p?
Και τέλος ο VMR9 χωρίς full screen δημιουργεί tearing στα 24p. Ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε.

Cinemusic - Ανδρέας
05-12-2008, 17:59
Το EVR ούτε στα vista λειτουργεί σωστά στα 24p. Το έχεις δοκιμάσει σε Vista και έπαιζε απροβλημάτιστα στα 24p?
.
Συγνωμη που μπαίνω σφήνα αλλα αυτό δεν ισχύει καθως η αναπαραγωγή με evr στα 24 επιτυγχάνετε χωρις κανενα πρόβλημα ( δοκιμασμένο )

Και τέλος ο VMR9 χωρίς full screen δημιουργεί tearing στα 24p.
Αυτό δεν το καταλαβα…
Τι εννοεις χωρις foul screen;
Σε foul screen δεν παίζουμε συνήθως;;

Γιάννης Χατζηγεωργίου
05-12-2008, 18:11
Αυτό δεν το καταλαβα…

Εννοεί με τσεκαρισμένο το κουτάκι Direct3D fullscreen στην καρτέλα output...

Cinemusic - Ανδρέας
05-12-2008, 18:35
Α οκ... Ετσι ειναι οντως.

nektar
05-12-2008, 19:44
Συγνωμη που μπαίνω σφήνα αλλα αυτό δεν ισχύει καθως η αναπαραγωγή με evr στα 24 επιτυγχάνετε χωρις κανενα πρόβλημα ( δοκιμασμένο )

Αυτό δεν το καταλαβα…

Με EVR δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε στα 24hz σε full hd μέσα προβολής (kuro 5090, sony vw60, planar). Αν κάποιος έχει βρει την λύση ευχαρίστως να την ακούσω. Επίσης αν θέλεις μου αναφέρεις το μέσο προβολής σου και κάρτα γραφικών?

Cinemusic - Ανδρέας
06-12-2008, 20:19
Με EVR δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε στα 24hz σε full hd μέσα προβολής (kuro 5090, sony vw60, planar). Αν κάποιος έχει βρει την λύση ευχαρίστως να την ακούσω. Επίσης αν θέλεις μου αναφέρεις το μέσο προβολής σου και κάρτα γραφικών?

H λυση εχει ηδη αναφερθει παραπανω απο τον nix...και είναι τσεκαρισμένη ότι λειτουργεί με nvidia 8600 και μεσο προβολής τον Optoma 80

Το προβλημα με τα κολληματα δεν ειναι του EVR αλλα των timings.Η λυση ειναι το reclock,αυτο ομως απαιτει διεξοδικη αναλυση σ`αλλο thread.
.

kazabubu
10-12-2008, 10:23
Καλημερα παιδια.Θα ηθελα να προσθεσω κατι ακομα.
Για δοκιμαστε αναπαραγωγη mkv αλλα στην καρτελα με τις ρυθμισεις βαλτε bicubic αντι για bilinear.Eιναι λιγο βαρυ αλλα κανει καλη δουλεια.
Παντα κατα τα δικα μου ματια γιατι ολα αυτα ειναι και λιγο θεμα γουστου......

nix_
11-12-2008, 00:34
Προσθέτει ελαφρυ sharpness και κατα συνεπεια ringing.
Το bilinear ειναι ουδετερο.

Χατζησάββας Λευτέρης
11-12-2008, 09:51
η αναπαραγωγή με evr στα 24 επιτυγχάνετε χωρις κανενα πρόβλημα ( δοκιμασμένο )

:a0210: Yes it Does!!!

djx33
14-12-2008, 20:39
Εγώ πάντως έχω πολλά προβλήματα με το evr. Μόνο με vmr9 (remove tearing) παίζω σωστά 24p στην tv.

Eπίσης, στη δική μου fullhd tv είδα τραγική διαφορά βάζοντας στο "ΤV (16-235)" το Οutput Levels στο Coreavc.
Στη θέση PC (ή Auto detect) τα μαύρα φαίνονταν πάρα πολύ έντονα (με πολύ contrast).

djx33
14-12-2008, 20:55
Αυτά τα Input/Output Levels στο CoreAVC μου φαίνεται ότι είναι κάτι παρόμοιο με τη ρύθμιση RGB (Full ή Limited) στο PS3...
Mε το Full να αντιστοιχεί στο PC (0-255) και το Limited στο TV (16-235).

nix_
15-12-2008, 01:47
djx33,πιο λειτουργικο χρησιμοποιεις? Συγκεκριμενα,τι προβληματα εχεις οταν χρησιμοποιεις τον evr?

Για τα levels ισχυουν τα παρακατω.

Input Levels
TV (16-235) - always assume the stream uses TV levels
PC (0-255) - always assume the stream uses PC levels
Auto detect - use the full range flag in the stream to determine Luminance range output levels,this also affects conversion to RGB color space when it is done by the decoder.

Output levels
TV (16-235) - assume the Video Renderer expects TV levels
PC (0-255) - assume the Video Renderer expects PC levels
Auto detect - use PC levels when VMR is used as a Video Renderer, and TV levels for all others.

djx33
15-12-2008, 10:35
djx33,πιο λειτουργικο χρησιμοποιεις? Συγκεκριμενα,τι προβληματα εχεις οταν χρησιμοποιεις τον evr?

Για τα levels ισχυουν τα παρακατω.
Ευχαριστώ nix. Vista χρησιμοποιώ με mpchc/coreavc (σε c2d e6750)

Mε evr είχα φοβερό tearing (αλλά και κολλήματα). Συγκεκριμένα είχα μια μεγάλη λωρίδα στο κάτω μέρος της εικόνας (περίπου το 1/10 της συνολικής) που έπαιζε άλλα αντ'άλλων!

Με το απλό vmr9 είχα πολύ λιγότερο tearing και με vmr9 (remove tearing) εξαφανίστηκε. Επίσης και με overlay έπαιζα απροβλημάτιστα...

Πάντως για τα levels του coreavc, όταν τα είχα στο auto detect τα μαύρα ήταν τόσο έντονα που δεν έβλεπα τις λεπτομέρειες στα σκοτεινά μέρη της εικόνας. Το πάθαινα και στην TV και στο monitor. Όταν έβαλα στο TV (16-235) όλα ok.

m3fisto
15-12-2008, 13:21
Παντως εγω στο desktop μου με 9800GT mpc-hc64,EVR custom και DXVA έχω τέλειο Playback χωρις tearing σε 1080 αρχεία σε FULL HD τηλεόραση.

Sto HTPC όμως με μια Onboard HD3200 αλλά και με μια PCIx 2600XT είχα τρελό tearing για αντίστοιχες ρυθμίσεις.Τελικά το αφαίρεσα επιλέγοντας το"Direct3d fullscreen" και βάζοντας πολύ ψηλά τα EVR buffers.Να σημειώσω πως όσο καιρό ειχα tearing σε ματρόσκες με τον mpc-hc, την ίδια στιγμή τα ripαρισμένα bluray παιζανε στο Power DVD απροσκοπτα..
Τόσο στο desktop ¨οσο και στο HTPC έχω vista 64.

LuNaTiC
15-12-2008, 20:18
Εκανα ολες τις ρυθμισεις αλλα εχω παρα πολλες ασπρες γραμμουλες οριζοντιος στην τηλεοραση...

συνδεω το λαπτοπ με σ-βιντεο ...
Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι δε μπορω να βαλω αναλυση πανω απο 1024... και τα ηζ μαξ στο 60 η 25ηζ .... Καμια ιδεα?
Ηχος υποτιτλοι ολα κομπλε...

Φαινεται οτι το Movie το παιζει στην εντελεια γιατι το παραπανω σκηνικο μου το κανει και οταν ειμαι στην επιφανεια εργασιας (σημειωση στο λαπτοπ μου τα δειχνει ολα τελεια)

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-12-2008, 23:36
Η χαμηλή ανάλυση και τα refresh 25Hz και 60Hz είναι λόγω s-video.

Όσο για τις άσπρες γραμμούλες, δεν μου λένε κάτι..

Δεβελέκος Στράτος
16-12-2008, 01:11
Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν αναφέρει για decoder το ffdshow για τα mkv. Γενικά θεωρείται ότι για δυνατά συστήματα είναι καλύτερος απο τον coreavc. http://hdbits.org/forums.php?action=viewtopic&topicid=30672

Σίγουρα όμως έτσι γλιτώνουμε να αγοράσουμε-σπάσουμε κάποιο πρόγραμμα....
Όποιος έχει αντίθετη άποψη θα ήθελα να δω κάποια συγκριτικά screenshot

Δημήτρης Δημητρακούδης
16-12-2008, 01:16
Επειδή κι εγώ έχω παρόμοια απορία, σχετικά με πραγματικές διαφορές σε ποιότητα εικόνας μεταξύ ffdshow και coreavc pro, σκοπεύω να κάνω σχετικές δοκιμές asap.

LuNaTiC
16-12-2008, 01:45
Με ποιον αλλον τροπο να συνδεσω το λαπτοπ για καλυτερα αποτελεσματα?
ειναι περιπου 3ετιας με καρτα γραφικων Go7300

Δημήτρης Δημητρακούδης
16-12-2008, 09:26
Κατά πάσα πιθανότητα το laptop σου έχει έξοδο VGA.

Αν έχει και η τηλεόρασή σου είσοδο VGA, είναι ότι καλύτερο μπορείς να πετύχεις.

nsamar
16-12-2008, 09:58
Επειδή κι εγώ έχω παρόμοια απορία, σχετικά με πραγματικές διαφορές σε ποιότητα εικόνας μεταξύ ffdshow και coreavc pro, σκοπεύω να κάνω σχετικές δοκιμές asap.

Κάνε Δημήτρη γιατι και εγω δεν μπορώ να αποφασίσω τι από τα δύο... Χώρια που με το CoreAVC έχω και άλλα προβλήματα του στυλ να "κρεμαει" το media center οποτε ανοιγει mkv

LuNaTiC
16-12-2008, 16:15
Ευχαριστω Δημητρη.

Γιαρίμης Ηλίας
16-12-2008, 16:38
To ffdshow-MT (multithreaded) το δοκίμασε κανένας ??. Λενε οτι είναι 50% πιο γρήγορο (avc decoding) απο την απλή έκδοση, χωρίς να φτάνει όμως την ταχύτητα του coreavc

http://www.xvidvideo.ru/content/view/475/1/

nsamar
16-12-2008, 16:50
Να σου πω την αληθεια οχι... Με τρόμαξε εκείνο το "not stable version"

nix_
16-12-2008, 19:28
djx33,μου κανει εντυπωση που εχεις tearing με evr στα vista.Πιθανοτατα καποιος ατυχής συνδυασμός καρτας γραφικων-τηλεορασης.

Για τα levels θα χρησιμοποιησεις τα πατερνακια του avsforum.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
Κατεβασε τα mp4 αρχεια.

Στρατο προσωπικα δεν ξερω αν το ffdshow παιζει καλυτερα τα mkv αρχεια.Ενα link που βρηκα λεει πως οχι.Σιγουρα ομως θελει πολυ δυνατο επεξεργαστη.
http://techdigger.wordpress.com/2008/05/21/mp4-hd-video-codec-review-coreavc-ffmpeg/

Δεβελέκος Στράτος
17-12-2008, 00:29
Καταρχήν κακώς δεν ξεκίνησα το ποστ λέγοντας ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που τελικά άνοιξες το θέμα (πρέπει να παραδεχτείς ότι ήμουν καλό παιδί και περίμενα....)
Όσο για την σελίδα που αναφέρεις η τελευταία παράγραφος με κάνει να είμαι επιφυλακτικός...
Bottomline, I’d suggest you one thing. just go right now to Final build site and download the coreavc format and start using it. You can find out how to do that here
Όπως και να έχει για να αφήσω την λύση του ffdshow που το έχω τσάμπα και που το χρησιμοποιώ έτσι και αλλιώς για τους υποτίτλους πρέπει να βρω κάτι πολύ ιδιαίτερο στο coreavc (που παλιά χρησιμοποίησα ανελλιπώς...)
Τελικά περί ορέξεως... αν και δεν θα ήταν κακή ιδέα κάποιο συγκριτικό

nix_
18-12-2008, 22:16
Στρατο,επρεπε να ειχα ανεβασει τον οδηγο εδω και πολυ καιρο.
Οσο για το δευτερο θεμα.Το συγκριτικο θα ηταν καλη ιδεα αλλα δεν ξερω αν ειναι εφαρμοσιμο για πολλους λογους

Οι δυο decoders θελουν διαφορετικη ρυθμιση φωτεινοτητας-αντιθεσης-κορεσμου.Επισης αλλαζοντας decoder πρεπει να κλεισεις τον Player και να τον ξανανοιξεις χανοντας το καρε που ειχες παγωσει προς εξεταση.Μετα απο τοση καθυστέρηση αποκλειεται καποιος να θυμαται τι εβλεπε για να κανει μια αντικειμενικη συγκριση.

Ο μονος τροπος για να γινει ελεγχος ποιοτητας αναμεσα στους δυο decoders ειναι με δυο ιδιους προβολεις οι οποίοι θα τροφοδοτουνται απο δυο HTPC με ιδιες καρτες γραφικων.Αν και παλι παραμενει το προβλημα του ιδιου καρε.

manolis1976
19-12-2008, 14:59
καλα ολα αυτα... ο οδηγός που είναι ομως;

nsamar
19-12-2008, 16:06
καλα ολα αυτα... ο οδηγός που είναι ομως;

Στην ενότητα HTPC Guides... -bye-

nix_
20-12-2008, 13:40
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=36997

Στρατο,ειχες κανει τον οδηγο sticky αλλα τελικα το ξαναλλαξες σε normal thread? Εχω μπερδευτει.:chinscratch:
Εφοσον ειναι normal thread γνωμη μου ειναι πως καλυτερα να ενωσεις τα δυο θεματα που υπαρχουν με τον ιδιο τιτλο.

Ανδρεας Σχιζας
27-12-2008, 15:52
Εχει κανεις προβλημα με την γνωστη γραμμη απο ακρη σε ακρη του καδρου?
Γραμμη-σπασιμο τις εικονας απο πανω προς τα κατω?
Δεν μπορω να το αφαιρεσω με τιποτα.
Δοκιμαζω με kmp με mpc + klite και με evr και με vmr9 και δεν βγαινει!

Εχω εναν panasonic 2000 + pc laptop acer 8920G full hd με NV. GF9500MGS 512, VISTA ,Core2Duo processor T9300 2,5 GHz,800MHz FSB,6 MB L2 cache,4GB DDR2,Blu-Ray

(Οταν παιζει δισκακι το φαινομενο ειναι σχεδον ανυπαρκτο,(υπαρχη), αλλα οταν παιζουν αρχεια matroskes ειναι πολυ εντονο!)

nix_
27-12-2008, 19:25
Στον mpc HT,εχεις ενεργοποιησει το Direct3D Fullscrenn (remove tearing) ?

Ανδρεας Σχιζας
27-12-2008, 21:41
Ναι nix και συνεχιζει να το κανει!!
Εχω ωρες που το παλευω και νομιζω κατι εγινε.
Θα επανελθω.
(με την καινουργια κατασταση, τωρα το προβλημα δεν υπαρχει οταν παιζουν τα visualization στον winamp.Πριν το γνωστο σπασιμο ηταν και στο winamp,τωρα οχι)
Μενει η δοκιμη με τον προβολεα.

nix_
28-12-2008, 02:02
Αν εχεις προβλημα και στα visualization του winamp τοτε υπαρχει σοβαρη ασυμφωνια Hz μεταξυ τηλεορασης και HTPC.

Ανδρεας Σχιζας
18-01-2009, 21:10
Ενταξη με τον προβολεα.
Δηλωνω μονο τον προβολεα στην καρτα και οχι κλωνο.
Ετσι, λυθηκε το προβλημα του σπασιματος.

Ανδρεας Σχιζας
23-01-2009, 14:55
Δεν εχω ηχο οταν παιζει ο mpc hc.
Οταν αρχιζει η ταινια δεν υπαρχει ηχος,ενω οταν κανω κλικ επανω στην μπαρα για να προχωρησω την ταινια εχω εναν ηχο, συνεχες θορυβος (οπως ακουγετε πχ. η τηλεοραση οταν εχει "χιονια")
Δεν βγαινει τι κανω?
Το kmplayer ακουγετε κανονικα καθως και οι ηχοι στο pc.:hmmmm:

Ανδρεας Σχιζας
23-01-2009, 16:25
Oλα OK!!
Eκανα και μια νεα ρυθμιση που μεχρι τωρα δεν την ηξερα.Η εικονα πραγματικα απογειωθηκε στην οθονη του pc αναλυσης 1920-1080.

The Sphinx
27-01-2009, 09:19
Ρε παιδιά έχει παρατηρήσει κανείς βάζοντας evr c output στο mpc και στον km player να καθυστερεί η εικόνα σε σχέση με τον ήχο. Οταν γυρνάω σε vmr 9 renderless διορθώνεται το πρόβλημα.

harisakis
28-01-2009, 20:26
Υπαρχει τροπος να τα δω στο ps3 η να γινουν μετατροπη σε DVD R,ΤΗΑΝΚ ΥΟU........

enoxos
01-02-2009, 22:16
αρχισαν τα αργανα (καλα διαβασες αργανα)πολλα σπασιματα εικονας και κολληματα με mkv αρχειο και mpc ..ξενερωνω ηδη

pepesmes
07-02-2010, 21:14
ευχαριστω