View Full Version : PS3 εκτός εγγύησης...
Κατοικώ στο Ηράκλειο Κρήτης και έχω ένα PS3 60 GB εδώ και 18 μήνες.
Πριν ένα μήνα άρχισε να μη μου διαβάζει καλά τα δισκάκια ανεξάρτητα από BR-D ή DVD. Απευθύνθηκα στον εξουσιοδότημενο της SONY στο Ηράκλειο στις 22-10-2008 ημερομηνία που παρέλαβε το μηχάνημα με σκοπό να το επισκευάσει ο ίδιος...αφού πέρασαν 10 περίπου ημέρες χωρίς να έχω νέα του αφού σε όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε έβρισκε δικαιολογίες για να καθυστερεί, αποφάσισα να τηλεφωνήσω στη SONY HELLAS με σκοπό να τον πιέσει να μου το φτιάξει γρηγορότερα...Εκεί διαπίστωσα ότι ο ίδιος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος αλλά ποκλειστικά μια εταιρία στην Αθήνα και ότι κακώς το κράτησε. Επικοινώνησε η επίσημη SONY μαζί του και ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα!!!Είπε ότι με είχε πάρει τηλεφωνο να το παραλάβω κι εγώ τάχα δεν πήγαινα κι ότι με είχε ενημερώσει ότι η SONY δεν επισκευάζει τα PS3 παρά μόνο τα αντικαθιστά με νέα με το ποσό των 300 €... Μεγάλο ψέμα..Ουδεποτε με ενημέρωσε απλά μου είπε ότι έχει ζημια το laser κι ότι θα μου το αντικαθιστούσε με νέο με το ποσό των 145 ευρώ...
Τελικά αφού αγρίεψα άσχημα, μου έδωσε άλλο για να κάνω τη δουλειά μου και όταν θα μου το ετοίμαζε θα επικοινωνούσαμε να το παραλάβω. Μετά από 5-6 μέρες με πήρε τηλέφωνο ότι ο ίδιος θα περάσει να πάρει το δικό του και θα μου φέρει το δικό μου που είναι έτοιμο. Όντως σήμερα ήρθε, πήρε το δικό του μου έφερε το δικό μου που υποτίθεται δούλευε...
Καμία τύχη...Δεν διαβάζει τίποτα...Δεν ξέρω τι να κάνω. Το επίσημο service της SONY στο Ηράκλειο με κορόιδεψε...
Τί μου προτείνετε ???Τα 300 ευρώ της αντικατάστασης δεν τα έχω δυστυχώς...Άλλωστε μήπως προτιμότερο να πάρω καινούργιο?Ξέρει κανείς κάποιον που να επισκευάζει στο Ηρακλείο και να είναι υπεύθυνος στη δουλειά του. Αυτα...Συγνώμη αν σας κούρασα...
Trisalon
14-11-2008, 18:47
Κατοικώ στο Ηράκλειο Κρήτης και έχω ένα PS3 60 GB εδώ και 18 μήνες.
Πριν ένα μήνα άρχισε να μη μου διαβάζει καλά τα δισκάκια ανεξάρτητα από BR-D ή DVD. Απευθύνθηκα στον εξουσιοδότημενο της SONY στο Ηράκλειο στις 22-10-2008 ημερομηνία που παρέλαβε το μηχάνημα με σκοπό να το επισκευάσει ο ίδιος...αφού πέρασαν 10 περίπου ημέρες χωρίς να έχω νέα του αφού σε όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε έβρισκε δικαιολογίες για να καθυστερεί, αποφάσισα να τηλεφωνήσω στη SONY HELLAS με σκοπό να τον πιέσει να μου το φτιάξει γρηγορότερα...Εκεί διαπίστωσα ότι ο ίδιος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος αλλά ποκλειστικά μια εταιρία στην Αθήνα και ότι κακώς το κράτησε. Επικοινώνησε η επίσημη SONY μαζί του και ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα!!!Είπε ότι με είχε πάρει τηλεφωνο να το παραλάβω κι εγώ τάχα δεν πήγαινα κι ότι με είχε ενημερώσει ότι η SONY δεν επισκευάζει τα PS3 παρά μόνο τα αντικαθιστά με νέα με το ποσό των 300 ... Μεγάλο ψέμα..Ουδεποτε με ενημέρωσε απλά μου είπε ότι έχει ζημια το laser κι ότι θα μου το αντικαθιστούσε με νέο με το ποσό των 145 ευρώ...
Τελικά αφού αγρίεψα άσχημα, μου έδωσε άλλο για να κάνω τη δουλειά μου και όταν θα μου το ετοίμαζε θα επικοινωνούσαμε να το παραλάβω. Μετά από 5-6 μέρες με πήρε τηλέφωνο ότι ο ίδιος θα περάσει να πάρει το δικό του και θα μου φέρει το δικό μου που είναι έτοιμο. Όντως σήμερα ήρθε, πήρε το δικό του μου έφερε το δικό μου που υποτίθεται δούλευε...
Καμία τύχη...Δεν διαβάζει τίποτα...Δεν ξέρω τι να κάνω. Το επίσημο service της SONY στο Ηράκλειο με κορόιδεψε...
Τί μου προτείνετε ???Τα 300 ευρώ της αντικατάστασης δεν τα έχω δυστυχώς...Άλλωστε μήπως προτιμότερο να πάρω καινούργιο?Ξέρει κανείς κάποιον που να επισκευάζει στο Ηρακλείο και να είναι υπεύθυνος στη δουλειά του. Αυτα...Συγνώμη αν σας κούρασα...
μην πιστευετε τους λαμογιοελληνες της sony
η επισημη εγγυηση που ισχυει σε ολα τα κρατη μελη της ΕΕ ειναι 2 χρονια , πηγαινε διεκδικησε το δικιο σου με επισκευη τσαμπα της κονσολας αλλιως κανε αγωγη αν δεν καταλαβαινουν
Ο νομος ειναι εδω
http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=101 (http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=101)
Εγκύκλιος Ζ1-71/2003 (http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-11.doc), σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3043/2002
Άρθρο 555
Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή, έστω και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας αργότερα. Δηλ. ο αγοραστής δικαιούται να ασκήσει τα δικαιώματά του από τη στιγμή της παράδοσης του πράγματος και για 2 χρόνια, εφόσον στο διάστημα αυτό εκδηλωθεί πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνηθείσης ιδιότητας
Με την αγώγή μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση αλλά όχι την άμεση επισκευή...
Εκτός αν κάνω ασφαλιστικά μέτρα...
Είμαι δικηγόρος και αν μη τι άλλο ξέρω τα δικαιώματα μου...Η αλήθεια είναι ότι δεν συμφέρει ούτε οικονομικά αλλά ούτε και χρονικά η όλη διαδικασία και για αυτό το λόγο έχει επαναπαυθεί και SOΝΥ.Άσε που με το εξώδικο δεν γίνεται τίποτα..
Η λύση που ψάχνω αυτή τη στιγμή είναι η επισκευή...Μετά βλέπουμε..
μίλα με τους τύπους εδώ..http://www.ebw.gr/store/
θα στο επισκευάσουν πολύ φτηνά...
Trisalon
14-11-2008, 19:10
μίλα με τους τύπους εδώ..http://www.ebw.gr/store/
θα στο επισκευάσουν πολύ φτηνά...
τι εγγυηση δινουν αυτοι επισκευης?
amnic αφου εισαι δικηγορος αγορασε αλλη η επισκευασε την κανε την δουλεια σου τωρα και μετα ζητα τα λεφτα μεσω αγωγης , ετσι και αλλιως τη αγωγη την εχεις απο τωρα κερδισμενη οσο παει σε χρονο ,αοσο για ασφαλιστικα μετρα η το ποσο της αποζημιωσης εσυ ξερεις καλυτερα
καιρος καποιος να τους βαλει στην θεση τους
αυτο αν γινοτανε στην αμερικη ο μεσος αμερικανος οσο αγαθιαρης και αφελης τον λεμε θα πηγαινε στο δικαστηριο και θα απαιτουσε πολλα λεφτα
Ίσως μια ομαδική αγωγή από ανθρώπους που αντιμετώπισαν πρόβλημα διαπιστωμένα εντός 2ετίας αλλά εκτός επίσημης εγγύησης...να κάναμε ομαδική αγωγή αποζημίωσης που θα έρθουμε σε επαφή μέσω του avclub.
Το συζητάμε...
Είναι δοκιμασμένοι οι άνθρωποι του ebw?
Είμαι και μακρυά και δεν μπορώ να το ελέγξω..
Trisalon
14-11-2008, 19:18
Ίσως μια ομαδική αγωγή από ανθρώπους που αντιμετώπισαν πρόβλημα διαπιστωμένα εντός 2ετίας αλλά εκτός επίσημης εγγύησης...να κάναμε ομαδική αγωγή αποζημίωσης που θα έρθουμε σε επαφή μέσω του avclub.
Το συζητάμε...
Είναι δοκιμασμένοι οι άνθρωποι του ebw?
Είμαι και μακρυά και δεν μπορώ να το ελέγξω..
εχεις δοκιμασει να στειλεις email διαμαρτυριας στα κεντρικα της sony europe να δεις την αντιδραση τους?
ειναι μεγαλα λαμογια εδω , στα παντα πλεον η ελλαδα εχει καταντησει μαυρη αγορα σε υπηρεσιες και αγορες προιοντων πρεπει να απαξιωθουν καποτε αυτοι οι κυριοι
Το ποσό της αποζημίωσης είναι (στην Ελλάδα τουλάχιστον) ανάλογο με τη ζημία που έχεις υποστεί...πλεόν της ζημίας αυτής καθ' αυτής...
Αποζημιώσεις μαμούθ..μονο στην Αμερική!!!
Θα δοκιμάσω και το mail στα κεντρικά...
Εχω ξανακουσει περιστατικο στο οποιο η Sony εχει αρνηθει επισκευη μετα τον πρωτο χρονο επικαλουμενη 1 χρονο εγγυηση.
Ισως πρεπει να ψαξεις να βρεις το δικιο σου παιρνοντας τηλ. στην Ενωση Καταναλωτών και στο Υπουργειο Εμποριου που εχει τμημα προστασιας καταναλωτων.
Έστειλα ηλεκτρονική επιστολή - εξώδικη διαμαρτυρία δήλωση στην επίσημη αντιπροσωπεία της SONY ΗELLAS με κοινοποίηση στη SONY EUROPE. Με αυτό τους ενημερώνω για τη ταλαιπωρία μου και τους καλώ, με βάση τη νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή την οποία παραθέτω στο ίδιο εξώδικο, εντός τριών ημερών να προβούν στην αντικατάσταση της ελαττωματικής συσκευής μου μέσα από την εγγύηση...
Μόλις έχω οποιαδήποτε απάντηση θα ενημερώσω!!!
Η ουσία είναι ότι πρέπει να μάθει ο κόσμος τί πραγματικά συμβαίνει με αυτές τις εταιρίες που καταφέρνουν να ξεπερνούν τους νόμους και να λειτουργούν με κρίτηρια που βολεύουν αποκλειστικά τις ίδιες και όχι τον τελικό καταναλωτή.
Μιχάλης Κορ.
15-11-2008, 20:08
Έκανες δλδ αγωγή με δικηγόρο ;
Trisalon
15-11-2008, 20:59
Έστειλα ηλεκτρονική επιστολή - εξώδικη διαμαρτυρία δήλωση στην επίσημη αντιπροσωπεία της SONY ΗELLAS με κοινοποίηση στη SONY EUROPE. Με αυτό τους ενημερώνω για τη ταλαιπωρία μου και τους καλώ, με βάση τη νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή την οποία παραθέτω στο ίδιο εξώδικο, εντός τριών ημερών να προβούν στην αντικατάσταση της ελαττωματικής συσκευής μου μέσα από την εγγύηση...
Μόλις έχω οποιαδήποτε απάντηση θα ενημερώσω!!!
Η ουσία είναι ότι πρέπει να μάθει ο κόσμος τί πραγματικά συμβαίνει με αυτές τις εταιρίες που καταφέρνουν να ξεπερνούν τους νόμους και να λειτουργούν με κρίτηρια που βολεύουν αποκλειστικά τις ίδιες και όχι τον τελικό καταναλωτή.
μπραβο σου , μενεΙ να δουμε την εξελιση παντως θα εχει πλακα να την γραψουνε στα παλια τους τα παπουτσια ωστε να σε αναγκασουνε να προσφυγεις στην δικαιοσυνη.
ετσι πρεπει ας βρεθει εστω και ενας να τους βαλει στην θεση τους
Όχι δεν έκανα αγωγή...
Έστειλα το κοινώς λεγόμενο εξώδικο σε ηλεκτρονική μορφή μιας και το ελληνικό δίκαιο αναγνωρίζει αυτή τη μορφή απόδειξης (e-mail)!!!
Σε περίπτωση που δεν απαντήσουν ή απαντήσουν αρνητικά (αιτιολογημένα ή μη), το εξώδικο μπορεί να θεωρηθεί όχληση και αποτελεί και αποδεικτικό μέσο των θέσεων μου.
Επιπλέον το κοινοποίησα και στην Αρχή της Προστασίας των καταναλωτών...
Ενδεχομένως και η δημοσιοποίηση του όλου γεγονότος μέσα από το avclub βοηθήσει στη λύση του θέματος αφού φαντάζομαι καμία εταιρία δεν θέλει να "δυσφημίζεται" από το εγκυρότερο site τεχνολογίας στην Ελλάδα...
Άντε να δούμε...
Κωνσταντίνος Μπουρλιάσκος
17-11-2008, 10:15
Αν δεν κάνω λάθος για να ισχύει αυτό που γράφεις το e-mail έπρεπε να σταλεί στη Sony Hellas και όχι στη Sony Εurope...
Το εξώδικο απευθύνεται στη SONY HELLAS απλά κοινοποιείται και στη SONY EUROPE...
17-11-2008, 10:21
Το εξώδικο απευθύνεται στη SONY HELLAS απλά κοινοποιείται και στη SONY EUROPE...
My bad, τώρα το διάβασα σωστά...
Και πολυ καλα εκανες.:a0210:
Το "ενας χρονος εγγυηση" ειναι παρανομο και καταχρηστικο , οσο νωριτερα το καταλαβουν καποιοι τοσο καλυτερα.
Συγχαρητήρια για την κίνησή σου! :a0210:
Θα περιμένουμε όλοι τις εξελίξεις με ανυπομονησία...
Επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά κάποιος από τη SONY HELLAS μαζί μου και μου ανακοίνωσε ότι κακώς ανέλαβε εξ αρχής το service του Ηρακλείου το PLAYSTATION μου και ότι θα επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το εν λόγω service(προφανώς για να τον επιπλήξουν).
Για την εγγύηση δεν μου έκανε κουβέντα κι όταν προσπάθησα να του μιλήσω γι' αυτό μου ειπε ότι υπάρχουν οι "νόμοι" της εταιρίας που λένε ότι η εγγύηση του προίόντος είναι ένας χρόνος...Όταν του εξήγησα τί προτίθεμαι να κάνω μου είπε ότι προσπαθώ να γίνω "ήρωας"... Αν θέλω να εξυπηρετηθώ θα πρέπει να δώσω ένα ποσό για να μου στείλουν καινούργιο (300 €)...
Ήταν πολύ εριστικός ως και απειλητικός...Τέλος πάντων θα μου στείλει λέει όπως του ζήτησα εγγράφως την απάντηση της SONY αφού του ζήτησα το νομικό τμήμα και δεν ήξερε...αν υπάρχει....
Και νόμιζα ότι η εταιρία ήταν Μεγάλη αλλά τελικά αποδείχθηκε πολύ μικρή...
θα συμφωνήσω και εγω... τσάμπα χάνεις τον χρόνο σου. Η πολιτική του 1 year είναι παν-ευρωπαϊκή.
http://www.sony.co.uk/biz/view/ShowContent.action?site=biz_en_GB&contentId=1175002564643
Kαι απο ποτε μια εταιρεια μπορει να δινει εγγυησεις που ειναι παρανομες?:violent-smiley-030:
Σε συμβουλευω να παρεις και ενωση καταναλωτων και υπουργειο εμπορειου και να κανεις καταγγελια.
Αν γραψεις μια επιστολη και την στειλεις σε ολα τα περιοδικα του χωρου και σε ολες τις εφημεριδες θα παθουν πολλαπλασια ζημια λογω δυσφημισης...
Ήδη έχω κοινοποιήσει το εξώδικο στη Προστασία του Καταναλωτή...
Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι...
Σκοπός μου είναι να το γίνω τελικά "ήρωας"!!!
χαχαχαχαχα
Μάλλον για να είμαι πιο σαφής..Η SONY θα με κάνει!!!
Trisalon
19-11-2008, 03:39
θα συμφωνήσω και εγω... τσάμπα χάνεις τον χρόνο σου. Η πολιτική του 1 year είναι παν-ευρωπαϊκή.
http://www.sony.co.uk/biz/view/ShowContent.action?site=biz_en_GB&contentId=1175002564643
απο ποτε η σονυ νομοθετει και μαλιστα εντος ευρωπιακης ενωσης? , φιλε amnik πατησε τους κατω , φυσικα ζητα μεγαλη αποζημιωση και ψυχικη οδυνη οσο τραβηξει η αγωγη , οτι θα γινεις <ΓΝΩΣΤΟΣ> ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ , την αγωγη την εχεις κερδισμενη πριν αρχισει -bye-
Ακόμα καλύτερα που είσαι και δικηγόρος και ξέρεις και τους νόμους!
Δεν είσαι οποιοσδηποτε πολίτης που μπορουν ευκολα να απεκρούσουν με μια απλή και ανυπόστατη δικαιολογία....
Καντο μονο και μονο για να γινεις "ΗΡΩΑΣ" όπως σου είπαν και αυτοί ...:flipout:
Και για να μαθουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τι παει να πει καταναλωτής....:a0210:
Εμείς είμαστε παντα εδω να σε στηριζουμε ψυχολογικά!
ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ! -bye-
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ SONY HELLAS στο mail μου:
"Σε συνέχεια της τηλεφωνικής σας επικοινωνίας με την εταιρεία μας, έχετε ήδη ενημερωθεί για την θέση μας. Η συσκευή αυτή έχει 12 μήνες εγγυηση όπως αναφέρουν και οι οροί της εγγυησης που έχετε στην κατοχή σας, τέλος το εξουσιοδοτημένο μας service για αυτές της συσκευές είναι μόνο η cometron ΕΠΕ, και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 210-6824564 και 210-6850363 για τον λειτουργικό έλεγχο της συσκευής σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους,
Για ότι απορία έχετε παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας,
Ευχαριστώ"
Οι άνθρωποι είναι αστείοι...Μας υποτιμούν και θεωρούν ότι οι κανονισμοί της εταιρείας του είναι οι νόμοι που μας διέπουν και όχι ότι οι νόμοι πρέπει να διέπουν τους δικούς τους κανονισμούς...
Trisalon
19-11-2008, 23:37
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ SONY HELLAS στο mail μου:
"Σε συνέχεια της τηλεφωνικής σας επικοινωνίας με την εταιρεία μας, έχετε ήδη ενημερωθεί για την θέση μας. Η συσκευή αυτή έχει 12 μήνες εγγυηση όπως αναφέρουν και οι οροί της εγγυησης που έχετε στην κατοχή σας, τέλος το εξουσιοδοτημένο μας service για αυτές της συσκευές είναι μόνο η cometron ΕΠΕ, και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 210-6824564 και 210-6850363 για τον λειτουργικό έλεγχο της συσκευής σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους,
Για ότι απορία έχετε παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας,
Ευχαριστώ"
Οι άνθρωποι είναι αστείοι...Μας υποτιμούν και θεωρούν ότι οι κανονισμοί της εταιρείας του είναι οι νόμοι που μας διέπουν και όχι ότι οι νόμοι πρέπει να διέπουν τους δικούς τους κανονισμούς...
Καντους σε βλεπουν και να αλλαζουν δρομο , και φυσικα να γινεις και γνωστος στους υπολοιπους αφου θα σε εχουνε για παραδειγμα -bye-
η γνωμη μου ειναι να απευθυνθεις παλι στην σονυ να σου διαγνωσει την ζημια ΕΓΓΡΑΦΩΣ, να το εχεις σαν αποδεικτικο στοιχειο μαζι με την αποδειξη αγορας , που θα χρησιμοποιησεις στην αγωγη ,
Και μετα πηγαινε αγορασε καινουργιο
οπως και να εχει θα τα παρεις πισω οσο και να κρατησει , δεν νομιζω να εχεις να χασεις τιποτα αφου εισαι του επαγγελματος και θα μαζευεις και εμπειριες
Δοκιμασε να απευθυνθεις σε αυτες τις υπηρεσιες οταν βρεις καιρο για μια δευτερη γνωμη
- ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 1520, 210-3829640
www.efpolis.gr (http://www.efpolis.gr/)
- ΕΚΑΤΟ (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση)2310-949321
www.ekato.gr (http://www.ekato.gr/)
- Ένωση Πολιτών Παρέμβαση 210-3612963, 3616254
www.paremvassi.gr (http://www.paremvassi.gr/)
- ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής) 210-330444 www.ekpizo.gr (http://www.ekpizo.gr/)
- Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή 210-3847253, 3893104
www.eccefpolis.gr (http://www.eccefpolis.gr/)
- NEO INKA Ινστιτούτο Καταναλωτών 210-9577877-9
www.inka.org.gr (http://www.inka.org.gr/)
- ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) 801-11-17200
www.kepka.org (http://www.kepka.org)
- Συνήγορος του Πολίτη 210-7289600
www.synigoros.gr (http://www.synigoros.gr/)
- Υπουργείο Ανάπτυξης 210-6969000, 6969219
www.ypan.gr (http://www.ypan.gr)
Και ενημερωσε να δουμε τι θα γινει
Σίγουρα θα χρειαστώ τεχνική πραγματογνωμοσύνη...
αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα την πάρω πλέον από τη SONY...
Σκοπός μου είναι να το συνεχίσω και σχεδιάζω ήδη την επόμενη κίνηση.
Ευχαριστώ για τα τηλέφωνα Trisalon και πάνω απ' όλα ευχαριστώ όλους σας για τη συμπαράσταση!!!!
Αν χρειαστώ κάτι θα ενημερώσω, όπως και για κάθε εξέλιξη!
Ευχαριστώ
μην το αφησεις ετσι φιλε, λογικα θα κερδισεις ευκολα σε δικαστηριο οτι και να λενε οι της Sony που πονταρουν στο οτι θα βαρεθεις να σχοληθεις,η νομοθεσια της Ε.Ε υπερισχυει οποιουδηποτε νομου κρατους μελους,Εταιρειας κλπ
κρατα email και οτι αλλα αποδεικτικα συνεννοησης εχεις μαζι τους
επισης ισως μπορεις να τους φορτωσεις τα δικαστικα εξοδα καθως και διαφορα αλλα λογω χρονου που εχασες για κατι αυτονοητο οπως η αντικατασταση προβληματικου προιοντος καθως και για ψυχολογικη οχληση κλπ κλπ
αν δουν οτι δεν τα παρατας δεν θα το τραβηξουν γιατι δεν τους συμφερει να μπουν σε περιπετειες για μια κονσολα
επισης ενημερωσε τους οτι εχεις δημοσιευσει σε τεχνολογικα φορα το ολο θεμα και οτι εν δυναμει πελατες τους μαθαινουν για την πολιτικη της Sony σχετικα με τις εγγυησεις και την καταστρατηγηση Ευρωπαικης νομοθεσιας
περιμενουμε νεα σου
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Η Προστασία του Καταναλωτή έστειλε και στη SONY αλλά και στο πλαίσιο (όπου είχα αγοράσει το συγκεκριμένο μηχανημα) και μου κοινοποίησε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
"Αναφερόμενοι στο περιεχόμενο της ως άνω καταγγελίας του καταναλωτή κου "amnik", την οποία σας αποστέλλουμε σε φωτοαντίγραφο....
παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη του παρόντος τις απόψεις σας και τις ενέργειές σας για την διευθέτηση του προβλήματος του εν λόγω καταναλωτή.
Σας εφιστούμε την προσοχή στις διατάξεις του Νόμου 2251/94 (Φ.Ε.Κ. 191/16-11-1994) «Περί Προστασίας Καταναλωτών» και ειδικότερα στις διατάξεις του άρθρου 5 «Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις», όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν, καθώς και στις σχετικές διατάξεις (άρθρα 534, 537, 540 κλπ) του Αστικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκαν με το Νόμο 3043/2002.
Ειδικότερα σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν. 2251/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει: «Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διαθέτει, στο πλαίσιο της επαγγελματικής, εμπορικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητάς του, απευθείας στον καταναλωτή καταναλωτικά προϊόντα, υποχρεούται, με επιμέλειά του και χωρίς καμία επιβάρυνση του καταναλωτή, στην επισκευή του προϊόντος, εντός των ορίων της εγγύησης που παρέχεται γι’ αυτό, συμβατικά ή από το νόμο.».
Η Διευθύντρια"
Περιμένω και βλέπουμε...
vageladosgr
18-12-2008, 10:04
ωραιος ! 1520 (υπουργειο αναπτυξης γραμματεια καταναλωτη)
χρυσος αριθμος 3 καταγγελιες εχω κανει ηδη:slapface::slapface::slapface:
Αν γίνόταν τηλεφωνικά....ακόμα στην αναμονή θα με είχαν!!!
Τους κοινοποίησα το εξώδικο...Και με δική τους πρωτοβουλία έβαλαν και το πλαίσιο στο παιχνίδι...Εγώ απλά για είμαι σαφής, έδωσα στοιχεία για την αγορά του μηχανήματος (ακόμα και αριθμό απόδειξης)... Περιμένω να δω τί στο καλό θα βρούν να πουν στο Υπουργείο!!!Είμαι δε και πολύ περίεργος να δω την αντίδραση του Υπουργείου!Θα πέσει κανα πρόστιμο μπας και δούμε αυτό το κράτος να δουλεύει επιτέλους!!
Υ.Γ. "Παρακαλώ τους κουκουλοφόρους να μη κάψουν τη Δ/νση Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης μέχρι τουλάχιστον να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης!"
Εγώ παντως μόλις μίλησα με την Γραμματεία του καταναλωτή και μου είπανε ότι δεν ισχύει τα 2 χρόνια. Είναι λέει κοινωτική οδηγία και όχι νόμος στην Ελλάδα καθώς δεν έχουνε εναρμονηστεί ακόμα. Και μάλιστα ότι είναι παρεξήγηση από πολύ κόσμο και τους παίρνουν συνέχεια αλλά δεν ισχύει. Θα το ζητήσω γραπτά για να το ανεβάσω στο Forum. Από ότι φαίνεται όμως πολύ κακό νέο.
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Παρακάτω αναφέρω το μήνυμα που έστειλα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και ίδιο έστειλα και στην SONY ΕΛΛΑΣ. Απάντησε μόνο η SONY:
"Όπως σας προαναφέραμε και στο προηγούμενο e-mail Τα Playstation, επειδή επισκευάζονται στο κεντρικό εργοστάσιο και όχι τοπικά, ο πελάτης παίρνει άμεσα μια πλήρως λειτουργική ανακατασκευασμένη (επισκευασμένη δηλαδή) συσκευή που έχει περάσει από τους ελέγχους του εργοστασίου. Η τιμή του ανακατασκευασμένου μηχανήματος που παίρνει ο πελάτης είναι 300€".
Αγοράσαμε την 31/8/07 με παραστ ... απο το ΠΛΑΙΣΙΟ καταστ. Καλαμαριάς/Θεσ/νικη Playstation 3 60GB (serial ..........) το οποιο αρχισε να παρουσιαζει προβληματα αναγνωσης δισκων CD,DVD απο τον 9/2008 και τον 11/2008 το πρόβλημα έγινε μόνιμο.
Στις αρχες του 12/2008 επισκεφθήκαμε το κατάστημά σας της Καλαμαριας/Θεσ/νικη όπου αρνήθηκαν να αναλάβουν την επισκευή και μας προέτρεψαν να τηλ. στην SONY Ελλάς στη Αθήνα. Η εξοργιστική απάντηση που λάβαμε είναι ότι αδυνατούν να επισκευάσουν αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο PS3 στην Ελλάδα (δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το DVD drive) και να το επιστρέψουμε πληρώνοντας 300€ για να παραλάβουμε ένα ανακασκευασμένο με υποδεέστερα χαρακτηριστικά (40GB δίσκο αντί 60GB του αρχικού), δηλαδή να χάσουμε τα χρήματα (660€) της αρχικής αγοράς και να αγοράσουμε ξανά ένα μεταχειρισμένο το οποίο τόσο πωλείται στην αγορά σήμερα (300€) ως καινούργιο.
Φυσικά κατά την αγορά του PS3 δεν είχαμε καμία ενημέρωση από εσάς ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορεί να επισκευαστεί, διότι δεν θα το αγοράζαμε, (προφανώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει προβλήματα αξιοπιστίας καθότι ήταν απο τα πρώτα που κυκλοφόρησαν).
Ζητούμε, εάν δεν μπορείτε να το επισκευάσετε, να το αντικαταστήσετε άμεσα. Εάν δεν γίνει αυτό, θα καταγγείλουμε το γεγονός σε κάθε αρχή και σύλλογο προστασίας καταναλωτή, σε κάθε blog και forum για αγορές ηλεκτρονικές η μη και σε κάθε εκπομπή τηλεοπτική και ραδιοφωνική που ασχολείται με τέτοια θέματα.
Επειδή διαφημίζεται πολύ την υπέροχη υποστήριξη που παρέχεται στους πελάτες σας, αυτές τις ημέρες, παρακαλούμε να το αποδείξετε.
Να φροντίσουμε να αντιληφθούν όλοι ότι η "μη υποστήριξη" κοστίζει περισσότερο απο την "υποστήριξη".
Daywalker
31-12-2008, 18:08
Λοιπον χαλασε και το δικο μου το blueray τα επαιξε και πηγα στο χαλανδρι για να δω τη γινεται γιατι ξερω οτι το πσ3 που εχω αγγλια ειναι για 2ο χρονια (καπου τοχα διαβασει).αν θες να με βαλεις και μενα μεσα στην καταγγελια σου στειλε μου πμ αλλιως να ξεκινησω μονος μου. ακου εκει 1 χρονο και 3 μηνες 600 ευρω για πεταμα.ααα μου παν οτι εχουν και πολλα 60αρια με υφος κιολας. Να ρωτησω επειδη πηγα μια φορα και δεν με ξερουν μπορω να τους ζητησω να μου δοσουν γραπτως το τι εχει παθει. μου βγαζει το ερρορ 80010514 που ειναι για το blueray.
Οπως εχω ξαναπει το PS3 ειναι με διαφορα το πιο αποτυχημενο προιον που εβγαλε ποτε η Sony.
Γνωστος μου που εχει video club και πουλαει και κονσολες μου εχει πει οτι το 80% απο οσα εχει πουλησει εχουν χαλασει (κυριως το drive). Mαλιστα χαλασε και ενα δικο του που το εχει στο μαγαζι (εκτος εγγυησης του ειπαν γιατι ειχε περασει ο πρωτος χρονος) και εδωσε 300 ευρω για επισκευη.
Εμένα ενας φίλος μου που έχει μαγαζί και έχει πουλήσει πάρα πολά κομματια μου είπε πως δεν του εχουν φέρει ποτέ κανενα χαλασμένο...
Καλή χρονιά!!!!
Εμένα ενας φίλος μου που έχει μαγαζί και έχει πουλήσει πάρα πολά κομματια μου είπε πως δεν του εχουν φέρει ποτέ κανενα χαλασμένο...
Καλή χρονιά!!!!
Ελα ντε, και εγώ που συζήταγα με γνωστό μαγαζί που πουλάει όλες τις κονσόλες μου είπε οτι υπάρχουν χαλασμένα αλλά τίποτα το σημαντικό σε σχέση με αυτά που έχουν πωληθεί.
Τι να πει το xbox ,που η τριλογία Lord of the Rings του έχει αφιερωθεί τιμητικά
Τι να πει το xbox ,που η τριλογία Lord of the Rings του έχει αφιερωθεί τιμητικά
Ναι αλλα αλλο 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ και αλλο 1 χρονος...
Μαλιστα εμενα μου εχουν καει 2 ΧΒΟΧ και μου εστειλε η Microsoft και τις δυο φορες καινουργια και οχι επισκευασμενο.
Θα ειχε ενδιαφερον να κανουμε ενα poll με ποσα χαλασμενα PS3 υπαρχουν στο φορουμ , προχθες πολυ γνωστο μελος μου εστειλε PM οτι χαλασε και το δικο του ενω αν δεν κανω λαθος εχει χαλασει και του Χατζηδακη παλιοτερα.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
02-01-2009, 16:51
Συγνώμη υπάρχει άνθρωπος που να δώσει 300 ευρώ για να πάρει επισκευασμένο και δεν θα δώσει 365 ευρώ για Ολοκαίνουργο και με εγγύηση και το 80άρι μάλιστα; Τραγελαφικό μου ακούγεται.
υπάρχει αν το χαλασμενο ειναι 60άρι και αυτος που το εχει θελει την συμβατοτητα με παλιοτερα παιχνιδια...
ναι ενδιαφερον θα ειχε μια ψηφοφορια... τουλαχιστον τα αποτελεσματα θα ηταν κοντα στα αληθη...
οχι 80% και ιστοριες...
εγω προσωπικα εχω 6 γνωστους που εχουν PS3... και μονο σε εναν εχει χαλασει...
εδωσε 140 ευρω και του το φτιαξανε...
αντιθετως ξερω μονο 1 που εχει xbox 360, και του εχει χαλασει μια φορα..
εντος εγγυησης νομιζω, σε μια εβδομαδα ειχε καινουριο σπιτι του...
Η ιστορία με το service του PlayStation είναι τραγική. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι η Sony δεν επισκευάζει τα μηχανήματα αυτής της μπράντας και προτιμάει να τα στείλει πίσω στα κεντρικά και να δώσει στον πελάτη ένα καινούριο με την καταβολή αντίστοιχου αντιτίμου. Μάλιστα, στην εποχή του PS2 είχε ακουστεί ότι η Sony Hellas είχε δώσει το service σε ιδιώτες (καταστήματα)...
Προσωπικά απ' όσο γνωρίζω τα PS3 βγάζουν σαφώς λιγότερα προβλήματα από τα Xbox 360, ωστόσο η πολιτική των δύο εταιριών στο θέμα της επισκευής είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Όπως και να 'χει, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά τις κινήσεις που θα κάνει ο φίλος συν-forumistas...
πριν 4 μηνες χαλασε και το δικο μου αλλα ευτυχως εντος εγγυησης
πριν 4 μηνες χαλασε και το δικο μου αλλα ευτυχως εντος εγγυησης
στο εφτιαξαν η σου εδωσαν καινουργιο?
Daywalker
05-01-2009, 17:03
Aν παρω το δικο μου στο εξωτερικο πχ αγγλια υπαρχουν τα 2 χρονια εγγυηση?
στο εφτιαξαν η σου εδωσαν καινουργιο?
Σε γνωστό μου, του χάλασε εντος εγγυησης. Το πήγε στο service στο Χαλάνδρι και του το αντικατέστησαν εκείνη την στιγμή με άλλο επισκευασμένο Τον ενημέρωσαν ότι η εγγύηση για το "επισκευασμένο" ισχύει για 3 μήνες.
Ναι αλλα αλλο 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ και αλλο 1 χρονος...
Μαλιστα εμενα μου εχουν καει 2 ΧΒΟΧ και μου εστειλε η Microsoft και τις δυο φορες καινουργια και οχι επισκευασμενο.
Θα ειχε ενδιαφερον να κανουμε ενα poll με ποσα χαλασμενα PS3 υπαρχουν στο φορουμ , προχθες πολυ γνωστο μελος μου εστειλε PM οτι χαλασε και το δικο του ενω αν δεν κανω λαθος εχει χαλασει και του Χατζηδακη παλιοτερα.
Δεν κάνεις λάθος .. ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκα ιδιαίτερα, μου αλλαξαν το drive εντος εγγύησης και σε μια εβδομάδα το είχα πισω. Δεν με πολυένοιαξε εξάλλου το έχω βαρεθεί...
Οn another issue, έμαθα οτι ήρθες στας Αθήνας προσφάτως και εθεάθης σε γνωστά αμαρτωλά στέκια αλλά ένα τηλέφωνο δεν πήρες (να πάμε παρέα :flipout::flipout:)
Aν παρω το δικο μου στο εξωτερικο πχ αγγλια υπαρχουν τα 2 χρονια εγγυηση?
Δυο χρονια εγγυηση? Eδω η αντιπροσωπια της Sony δινει 1 χρονο εγγυηση σε αυτα που πουλανε αυτοι...
Σε γνωστό μου, του χάλασε εντος εγγυησης. Το πήγε στο service στο Χαλάνδρι και του το αντικατέστησαν εκείνη την στιγμή με άλλο επισκευασμένο Τον ενημέρωσαν ότι η εγγύηση για το "επισκευασμένο" ισχύει για 3 μήνες.
Παλι καλα που δεν του ειπαν 3 ημερες...
Οn another issue, έμαθα οτι ήρθες στας Αθήνας προσφάτως και εθεάθης σε γνωστά αμαρτωλά στέκια αλλά ένα τηλέφωνο δεν πήρες (να πάμε παρέα :flipout::flipout:)
Ηθελα ρε Γιωργο αλλα εμπλεξα. Θα τα πουμε μια αλλη φορα.-bye-
Τον ενημέρωσαν ότι η εγγύηση για το "επισκευασμένο" ισχύει για 3 μήνες.
Καλά, Sony είναι αυτή. Την έχω ικανή να σου χαλάσει σε 1 μήνα το νέο σου PS3, να στο αλλάξουν με ανακατασκευασμένο και μετα να έχεις εγγύηση άλλους 3 δλδ σύνολο 4 από την αρχική αγορά. :p
Καλά, Sony είναι αυτή. Την έχω ικανή να σου χαλάσει σε 1 μήνα το νέο σου PS3, να στο αλλάξουν με ανακατασκευασμένο και μετα να έχεις εγγύηση άλλους 3 δλδ σύνολο 4 από την αρχική αγορά. :p
:flipout:-bye-
Υποτίθεται ότι η εν λόγω εταιρεία ήταν από τις αξιοπρεπείς και παρείχαν καλή υποστήριξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό...
Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν στη δική μου περίπτωση ήταν, αν μη τι άλλο, αντιεπαγγελματικός σε όλα τα επίπεδα και η αλήθεια είναι ότι θα το σκεφτώ πολύ καλά αν θα την προτιμήσω σε προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει και με άλλο brand...
Θα μπορούσε τώρα με μια μικρή κίνηση να μιλούσαμε με τα καλύτερα λόγια και να κέρδιζε και το πιο δύσπιστο πελάτη, γιατί οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην υποστήριξη ενός προϊόντος, αλλά προτίμησε την εφαρμογή "των νόμων της εταιρείας"...
Ποντάρουν σε αυτούς που αγνοούν, σε αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει μέχρι να προκύψει το πρόβλημα...και μετά οι ίδιοι που αδιαφορούν τρέχουν και δεν φτάνουν!!
Τώρα αυτό που πρέπει να προτείνουμε σε όλους τους πελάτες της, είναι 10 μέρες πριν να λήξει η εγγύηση να "καταστρέφεται" το μηχάνημα και να ζητούν δωρεάν αντικατάσταση για να κερδίσουν επιπλέον 3 μήνες εγγύηση και καινούργιο μηχάνημα...Έτσι ίσως αλλάξουν τακτική..αφού θα αντιληφθούν ότι δεν είναι τυχαίες οι "βλάβες" που δεν διορθώνονται...και ίσως αλλάξουν τακτική και να γίνουν διορθώσιμες..
Τον Σεπτέμβριο και το δικο μου ps3 σταμάτησε να διαβαζει dvd blue ray το ειχα αγορασει Απριλιο 2007. Τα γνωστα επικοινώνησα με σονυ με παρεπεμψαν cometron μου ζήτησαν 300€, εστειλα επιστολή στη σονυ. Μου απάντησε ο C.i.c. administrator (αν ξέρει κάποιοσ να μου τι τη θεση είναι αυτή γιατί αγνοώ), φυσικά μετά από κανα δυο εβδομάδες. Και τι μου απάντησε πάνω κάτω μόνο αν μας δώσεις τα 300€ θα ξαναπαιξεις με ενα επισκευασμένο ps3. μετά έστειλα επιστολή στο Συνήγορο του Καταναλωτή γύρω στις 12 Νοέμβρη αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη.
καποιο μαγαζι νομιζω τα φτιαχνει με 100-120ε...
ebw καπως ετσι...
το είχα πει από το 4ο ποστ, αλλά μάλλον το θέμα είναι να επισκευαστεί τσάμπα (χλωμό βέβαια...)
babarisp
14-01-2009, 11:05
Φίλε amnik υπάρχει κάποια καινούργια εξέλιξη;
Από σήμερα το ματάκι μου κάνει νερά και έχει περάσει χρόνος από τη αγορά του ps3. Πότε διαβάζει πότε όχι. :bigcry::behead:
Φίλε amnik υπάρχει κάποια καινούργια εξέλιξη;
Από σήμερα το ματάκι μου κάνει νερά και έχει περάσει χρόνος από τη αγορά του ps3. Πότε διαβάζει πότε όχι. :bigcry::behead:
Δυστυχώς το BD drive του PS3 ειναι ολιγον προβληματικό.. Εχουν αναφερθει πάμπολλες αναλογες περιπτώσεις..
Σήμερα επικοινώνησαν μαζί μου από το "ΠΛΑΙΣΙΟ", αφού η "Προστασία του Καταναλωτή" τους ενημέρωσε για το γεγονός...
Μου είπαν ότι θα έρθουν σε επικοινωνία με τη SONY για να δούνε πως θα ρυθμιστεί το θέμα ώστε να με "καλύψουν" με κάποιο τρόπο, είτε η ίδια η SONY είτε το ΠΛΑΙΣΙΟ σαν τελικός πωλητής, αφου βέβαια τους δήλωσα ότι ευθύνονται και εκείνοι σε περίπτωση που δεν με καλύψουν και θα κινηθώ και εναντίον τους.
Ήταν ευγενικοί και έδειξαν διάθεση να λύσουν το θέμα...
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσω...
babarisp
15-01-2009, 00:53
Ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση. :a0210:
Μου τηλεφώνησαν απο την Sony και μου είπαν να στείλουμε το PS3 με αίτηση που να ζητούμε παράταση εγγύησης και θα το αντικαταστήσουν δωρεάν με καινούργιο. Το στείλαμε ήδη και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι η γκρίνια αποδίδει. Μπορείται να κάνετε και οι υπόλοιποι το ίδιο. Απο το ΠΛΑΙΣΙΟ δε ρωτούν συνέχεια ευγενικότατα εάν έχει ληθεί το πρόβλημά μας.
Μαλιστα , το νομιμο δικαιωμα σου για 2 χρονια εγγυηση ονομαστηκε "παραταση εγγυσησης" τωρα...τελος παντων ακομη και ετσι ελπιζω να βγαλεις ακρη γιατι ειναι κριμα ενα προιον που εχει τοσα λεφτα να παει χαμενο.-bye-
playoff εμένα δεν μου είπαν κάτι τέτοιο...
Αν μπορείς δώσε περισσότερες πληροφορίες
1) με ποιόν μίλησες από τη SONY και σε ποιό τηλέφωνο.
2) Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την περίπτωση σου για να ζητήσω κι εγώ το ίδιο..
Ευχαριστώ
Επικοινώνησαν από τη SONY μαζί μου και επιτέλους...
Μου ανακοίνωσαν ότι θα μου το αντικαταστήσουν!!!!
Με καινούργιο 60άρι!!!!
Κι ο Άγιος φοβέρα θέλει τελικά!!!
Όλοι στη προστασία του καταναλωτή!!!!
Το στέλνω στη COMETRON και σας ενημερώνω για οποιαδήποτε εξέλιξη...
JohnBougiou
23-01-2009, 15:51
Σωστός ο φίλος!!! Θα μας διαφωτίσεις λέγοντας μας τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την δωρεάν αντικατάσταση της κονσόλας του, μέσα στα δυο χρόνια... Η επικοινωνία με την προστασία του καταναλωτή και έπειτα η δήλωση βλάβης στην Sony Hellas επαρκή; Θα έχουν αρκετοί αυτήν την απορία όπως και ένα φιλαράκι οπού η κονσόλα του σταμάτησε την ομαλή λειτουργιά τον δέκατο τρίτο μήνα κατοχής του.
akridas1973
24-01-2009, 17:32
amnik
Θερμή παράκληση όταν θα έχεις λίγο χρόνο να μας ενημερώσεις με λεπτομέρειες... έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... σήμερα το πρωί επισκέφθηκα το κατάστημα στο Χαλάνδρι με το μηχάνημα ανά χείρας...
Ευχαριστούμε!!!
Διαβάστε από την αρχή τα ποστ μου...
Είναι όλο το ιστορικό της υπόθεσης με λεπτομέριες!
Αν υπάρχει κάποιο ερώτημα, με χαρά θα απαντήσω!
Η ουσία είναι α) επιμονή κι υπομονή
β) εξώδικη καταγγελία στη SONY και στο κατάστημα αγοράς με κοινοποίηση στη προστασία του καταναλωτή (υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης)...
φίλε amnik εγω που δεν πήρα απάντηση απο το συνήγορο του καταναλωτή και έστειλα στη ebw το ps3 πληρώνοντας 120€ τι πρέπει να κάνω? μπορώ να διεκδικήσω τα χρηματα από τη σόνυ και φυσικά ανανέωση της εγγύησης? Στον ΣτΚαταναλωτή έστειλα την καταγγελία κατά της 12 Νοε και επειδή δεν είχα απάντηση γυρω στις 20 Δεκ το έστειλα στην ebw.
Απο την στιγμη που εχεις ηδη στειλει αλλου το ps3 δεν νομιζω οτι μπορεις να αξιωσεις χρηματα.Ας εκανες ολη την διαδικασια του amnik εξαρχης.
Απο την αλλη δεν χανεις τιποτα να προσπαθησεις.
Φίλε John73, έκανες τη διαδικασία εξώδικης όχλησης στη SONY και στο κατάστημα που αγόρασες τη συσκευή, με κοινοποίηση στη Προστασία του Καταναλωτή? Πρόσεξε όχι απλή καταγγελία στη Προστασία...
Αν ναι τότε υπομονή...Αν όχι ξαναδες το με ένα δικηγόρο...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν έχει σημασία ότι το έφτιαξες στο EBW...Αφού δεν μιλάμε για επισκευή αλλά αντικατάσταση δεν τους ενδιαφέρει αν εσύ το "πείραξες" ή όχι...Προφανώ και δεν μπορείς να αξιώσεις τα χρήματα που έδωσες για να το φτιάξεις...
Το ανακατασκευασμένο PS3 60 μας παραδόθηκε απο την COMETRON χθές χωρίς καμμία χρέωση.
Η διαδικασία είναι, όπως έχω πεί και πρίν, ότι το service της SONY
Διεύθυνση: Sony Hellas AEE
Βασ.Σοφίας 1, 15124 Μαρούσι
Fax : 210-6782001
e-mail: cic-greece@eu.sony.com
Τηλέφωνο: 801 11 92000
μας ενημέρωσε να στείλουμε το PS3 στην COMETRON
COMETRON ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΠΕ.
Β.Γεωργίου 11 & Σουρή 152 32 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Τηλ.210 682 4564,210 685 0363. Fax :210 6821661
με επιστολή που να ζητούμε παράταση εγγύησης και θα αντικατασταθεί δωρεάν, όπως και έγινε σε 3 ημέρες
Το ανακατασκευασμένο PS3 60 μας παραδόθηκε απο την COMETRON χθές χωρίς καμμία χρέωση.
Η διαδικασία είναι, όπως έχω πεί και πρίν, ότι το service της SONY
Διεύθυνση: Sony Hellas AEE
Βασ.Σοφίας 1, 15124 Μαρούσι
Fax : 210-6782001
e-mail: cic-greece@eu.sony.com
Τηλέφωνο: 801 11 92000
μας ενημέρωσε να στείλουμε το PS3 στην COMETRON
COMETRON ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΠΕ.
Β.Γεωργίου 11 & Σουρή 152 32 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Τηλ.210 682 4564,210 685 0363. Fax :210 6821661
με επιστολή που να ζητούμε παράταση εγγύησης και θα αντικατασταθεί δωρεάν, όπως και έγινε σε 3 ημέρες
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ?????
Δεν είναι καινούργιο???
πάντα ανακατασκευασμένα παίρνεις πλέον...
εγώ όταν μου είχε χαλάσει το drive πέρυσι πήρα καινούργιο του κουτιού. Τώρα που έφτιαξαν αυτά που είχα χαλάσει τα δίνουν πάλι πίσω. fair enough. Δεν δίνεις καινούργιο πίσω ούτε εσύ.
λογικο ειναι, αν χαλασει το αμαξι στο φτιαχνουν δεν σου δινουν νεο...
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ?????
Δεν είναι καινούργιο???
Σιγα μην εδιναν καινουργιο , τι τους περασες? Για την Microsoft?:flipout:-bye-
Ακριβώς τα ίδια κάνει και το δικό μου ps3 με το drive , φίλε amnik τελικά είχε λήξει η εγγύηση σου και στο αντικατέστησαν δωρεάν εφόσον κατέφυγες νομικά;
καποιος που να έχει το MSN του amnik γιατί χρειάζομαι πληροφορίες ;
καποιος που να έχει το MSN του amnik γιατί χρειάζομαι πληροφορίες ;
Ρώτα τον ό,τι θες με PM ...:grandpa:
Ενός φίλου μου που του χάλασε πριν τα Χριστούγεννα και το πήγε στο Χαλάνδρι στο επίσημο service της sony και του το φτιάξανε με 140 ευρω, δεν είχε χαλάσει το drive, μπορεί να πάρει τα λεφτά του πίσω?
γιατι οχι?
αφου κανονικα θα επρεπε να τον καλυπτει η εγγυηση...
Απο την στιγμη που εχεις ηδη στειλει αλλου το ps3 δεν νομιζω οτι μπορεις να αξιωσεις χρηματα.Ας εκανες ολη την διαδικασια του amnik εξαρχης.
Απο την αλλη δεν χανεις τιποτα να προσπαθησεις.
Το Ps3 μου χάλασε τέλος, γύρω στις 20, Σεπτεμβρίου. πρώτα επικοινώνησα με COMMETRON ζήτησαν 300€, μέτα έστειλα επιστολές στην Sony Hellas(πήρε ένα μήνα για να απάντησουν ότι η μοναδική μου επίλογη, επειδή η εγγύηση έχει λήξει, ήταν να τους ''ακουμπήσω'' 300€. Μετά έκανα καταγγελία στον Συνήγορο του καταναλωτη και ακομή περιμένω απάντηση( τους εστειλα mail ότι δεν εχω λάβει απάντηση, τους πήρα τηλέφωνο τίποτα. Στο τηλέφωνο είπαν θα σας έρθει συστημένη επίστολη αλλά μπα!!!). Έτσι το έστειλα στo ebw γι΄αύτο ρώτησα αν μπόρω να πάρω πίσω από τη σονυ τα χρήματα αφού πλέον δέχονται ότι καλύπτετε μα 2 χρόνια εγγύηση
φίλε μου ούτε στο service και ούτε η sony hellas καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση το playstation 3 , το μόνο προιόν που καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση είναι η τηλεοράσεις Bravia. Τουλάχιστον έτσι μου είπανε τηλεφωνικά ...όσον αφορά την διετή εγγύηση απο την ΕΕ αυτό λένε ότι είναι απλά οδηγία και ΟΧΙ ΝΟΜΟΣ..εγώ έψαξα ΠΟΛΥ το τι έχει το ps3 μου και απότι φένεται πρέπει να αλλάξω την κεφαλή στο laser.
Ήδη παράγγειλα μία κεφαλή απο το www.ebw.gr με 30 ευρώ (μεταχειρισμένη φαντάζομαι αλλά δε μου καίγεται καρφί αρκεί να δουλέυει) και έτσι θα την βάλω μόνος μου με τις γνώσεις που έχω απο υπολογιστές.με το που κάνω την αντικατάσταση θα ενημερώσω !
Μόλις παρέλαβα το ολοκαίνουργιο (με τις αυτοκόλλητες ταινίες επάνω) PS3 60gb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα κατεβάζει το update 2.60!!!!!!!!!!!
Είναι ευχάριστο να αποδίδουν οι κόποι, η υπομονή και η επιμονή!
Ελπίζω να καταλάβει κάποια στιγμή η SONY το σφάλμα της και να εφαρμόσει και τυπικά πλέον τη διετία στην εγγύηση για να γλυτώνουμε ταλαιπωρία και περαιτέρω έξοδα!
Πάντως τέλος καλό όλα καλά, για μένα τουλάχιστον!!!
Ευχαριστώ όλους σας για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια!
Πολυ καλο αποτελεσμα, αντε καλο δουλευτο και χωρις προβληματα!
Εμενα προχθες εβγαλε προβλημα, 1 χρονο και 1 μηνα απο τοτε που το αγορασα. Δεν διαβαζει τπτ παρα μονο ενα dvd ταινια lol.
Πλεον ζητανε 230 ευρω για την αντικατασταση, μειωθηκε η ταριφα. Μιλησα ομως και με το service της sony στην Θεσσαλονικη και παρολο που δεν αναλαμβανουν τετοιες περιπτωσεις, ειπαν οτι με καμια 60 ευρω μπορουν να αντικαταστησουν το lazer.
Πανω κατω τοσο θα μου κοστιζε να παραγγειλω το lazer και να το βαλω μονος
Τζαμπα λεφτα αλλα τι να κανω που λυπαμε τα αρχικα λεφτα που εδωσα αλλιως θα ειχε ηδη παει στο παταρι.
drillgr δοκίμασε να κανεις Format, από ότι διάβασα σε άλλο forum μετά από Format λύθηκε το πρόβλημα, σε εμενα δυστυχώς όχι.
Θα το δοκιμασω και αυτο αλλα φοβαμαι οτι ειναι στανταρ το blu ray γιατι ακουγεται να "προσπαθει"να διαβασει..
Πίεσε τους και χρησιμοποίησε το δικό μου παράδειγμα...
Δεν έχεις κάτι να χάσεις παρά μονο μερικά τηλεφωνήματα...
Μίλησε και με το κατάστημα που το αγόρασες!
Baboulen
17-02-2009, 11:14
Στην σχετική εγκύκλιο (Ζ1-71/2003) και συγκεκριμένα στο άρθρο 559 "Παροχή εγγύησης" αναφέρει:
Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει, έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που απορρέουν από τη δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματά του που πηγάζουν από το νόμο.Μήπως αυτό αποτελεί πάτημα για την εταιρεία για να αιτιολογήσει τον ένα χρόνο που δίνει ως εγγύηση παραβλέποντας την εγκύκλιο.
Και κάτι ακόμα, το εγχειρίδιο χρήσης της κονσόλας αναφέρει ως εγγύηση ένα (1) χρόνο και στην συνέχεια αναφέρει πως η εγγύηση αυτή ισχύει για ένα σωρό Ευρωπαϊκες χώρες και πουθενα δεν γίνεται αναφορά για την Ελλάδα, παρ΄όλο που οι είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά.
Στην περίπτωση αυτή τι παίζει; κρύβεται πάλι η εταιρία πίσω από τον δαίμονα του πιεστηρίου λέγοντας συγνώμη λάθος η μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό εναντίον της.
Το καταστημα που πουλαει ενα προιον πρεπει να παρεχει 2 χρονια εγγυηση βαση του νομου. Αρα πρεπει πρωτα καποιος να στραφει εναντιον τους ωστε να αναγκαστουν στην συνεχεια αυτοι να πιεσουν την Sony η και οποιαδηποτε αλλη αντιπροσωπια να παρεχει 2 χρονια εγγυηση.
Άρθρο 555
Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή, έστω και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας αργότερα. Δηλ. ο αγοραστής δικαιούται να ασκήσει τα δικαιώματά του από τη στιγμή της παράδοσης του πράγματος και για 2 χρόνια, εφόσον στο διάστημα αυτό εκδηλωθεί πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνηθείσης ιδιότητας.
Εγκύκλιος Ζ1-71/2003 Σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3043/2002 (http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-11.doc)
Εγώ βαρέθηκα να τσακώνομαι με όλους. Δυστυχώς εδώ στην Κύπρο είναι χειρότερα από Ελλάδα, δεν βρίσκεις με τίποτα το δίκαιο σου, ούτε καν αντιπροσωπεία δεν έχει εδώ η Sony. Νευρίασα και το άνοιξα και περιμένω το Lens να έρθει να το αλλάξω μονος μου.
Kαλο κουραγιο φιλε.-bye-
Ετσι κανουν και εδω , πουλανε ενα εν γνωση τους ελαττωματικο προιον και μετα κανουν οτι δεν σε ξερουν...
Αντιθετως το PS2 ηταν μια πολυ αξιοπιστη κονσολα..μονο τα χειριστηρια ηταν λιγο "ψευτικα" και χαλαγαν.
Έτσι είναι όπως το λες το έχω ψάξει αρκετά και το PS3 είναι ελαττωματικό προϊόν και συγκεκριμένα το Blu Ray lens του, αργά η γρήγορα σε όλα τα PS3 θα χαλάσει. Είναι κάτι όπως το RROD του 360 με την σημαντική διαφορα ότι η Microsoft το αναγνώρισε και έδωσε 3 χρονια εγγύηση.
Πάντως εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος από την Sony και ο μονος λόγος που θα το επιδιορθώσω είναι γιατί λυπάμαι τα λεφτά που έδωσα για τα Games-Accessories.
Και να πω την αλήθεια από την ημερα που πήρα και το 360 πολύ λίγο χρησιμοποιώ το PS3.
+1 σε οσα λεει ο georget.
Εμενα με το που εκλεισε ενα χρονο και ενα μηνα λειτουργιας τα εφτυσε το laser, μην το ψαχνεται στημενη απατη..
Θελω να ρωτησω κατι αλλο, κοιτουσα την αποδειξη αγορας και δεν βλεπω κατι χαρακτηριστικο για το μοντελο μου πχ serial κλπ, απλα αναφερει playstation 3 40gb.
Εχω ενα φιλο ο οποιος εχει παρει το ιδιο ps3 περσι απριλιο απο αλλο καταστημα, δηλ. ακομα ειναι εντος εγγυησης. Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω την δικια του αποδειξη αγορας, εχει κανει κανεις τπτ παρομοιο?
Επισης η αποδειξη χανεται η την κραταω εγω? Μην του χαλασει του παιδιου και μετα δεν εχει αυτος να το επιστρεψει!
lawrence-gr
18-02-2009, 19:57
κατι τετοιο εχω σκεφτει να κανω κ εγω...εγω την πατησα ασχημα βεβαια....το πηρα περυσι τα χριστουγεννα(60gb) και μου καηκε καποιο πυκνωτακι προφανως απο την αναλογικη εξοδο.ακομη δεν εχω τηλεοραση να παιζω με hdmi οπωτε ηταν ενα μικρο πληγμα.ευτυχως ειχα ενα minidisc στο σπιτι οπωτε και το εχω συνδεση ψηφιακα με το ps και παιρνω την αναλογικη του md.τελοσ παντων για να μην τα πολυλογω,το ps το αγορασα μεσω ενος φιλου που ηξερε εναν τυπο που δουλευε σαν υπευθυνος σε μια πολυ γνωστη αλυσιδα καταστηματων.το πηρα 450 με 2 παιχνιδια κ 2 χειριστηρια,πολυ καλη τιμη δλδ αλλα αποδειξη δεν πηρα.οταν τον πηραμε τηλεφωνο να του πουμε για την ζημια ωστε να καλυφθει απο την εγγυηση,ο τυπος το επαιζε κινεζος.ειπε θα μας παρει τηλεφωνο αλλα ακομη τιποτε...υποψιαζομαι λοιπον οτι το μηχανακι μου ειναι "φαγωμενο"...κ τωρα τι κανω...ευτυχως την βγαζω με md.αν το παω στην sony θα με βγαλουν κ κλεφτη.με το laser παντως δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι στιγμης και γενικα παιζει μια χαρα.και το μηχανακι ειναι μεσα στα τσιγαρα και την σκονη.φτου φτου μην το ματιασω!!!
Καλα και να το πας δεν θα στο φτιαξουν, απλα πρεπει να πεσει η ταριφα να στο αντικαταστησουν.
Το ιδιο ειπαν και σε μενα. Βεβαια μετα απο καποια τηλεφωνα εδω στη sony Θεσσαλονικης, μιλησα με ενα απο τα service τους οπου και μου ειπαν οτι με ενα 60αρι το φτιαχνουν και αυτοι.
Δεν προχωρησα σε αυτη τη λυση γιατι σκεφτηκα πρωτα να δω μηπως και την βγαλω στο τζαμπε με την λυση αυτη της αποδειξης.
lawrence-gr
18-02-2009, 20:15
να μας πεις τι εγινε με την αποδειξη.θα το προσπαθησω κ εγω.εχω φιλους με το ιδιο μηχανημα.
Αυτό με την απόδειξη το σκέφτηκα και εγώ, αλλα νομίζω ότι μπορεί να πετύχει μονο αν η αγορά έγινε από το ίδιο κατάστημα γιατί λογικά η Sony ξέρει πια Serial δόθηκαν σε κάθε κατάστημα και αν το ψάξουν ίσως το ανακαλύψουν.
Όσο για το Blu Ray Lens από ότι διάβασα σε πολλά φόρουμ δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το Lens για παράδειγμα του PS2 και ότι είναι θέμα χρόνου να χαλάσει γιαυτο προετοιμαστείτε.
Εμενα και του ps2 μου καηκε, εχω το slim που ευτυχως το laser ειναι παμφθηνο να το αγορασεις.
Αυριο περιμενω να μου φερουν την αποδειξη να κανω την κινηση να τηλεφωνησω. Τωρα να κατσουν να ψαξουν με serial, λιγο τραβηγμενο το ακουω, δε ξερω.
Καταρχας θα κοιταξω την αποδειξη να μην την παρουν γιατι δεν ειναι και δικια μου, καμια φωτοτυπια αν γινεται να παρουν μονο.
lawrence-gr
19-02-2009, 17:06
φωτοτυπια νομιζω κρατανε.αν βγαλει κ μετα κατι με τι θα πας.με το σωβρακο?κατι πρεπει να εχεις κ εσυ.οπωτε μαλλον εσυ κρατας την κανονικη.
ναι φωτοτυπια κρατανε οταν ειχα παει να αλλαξω το δικο μου 60αρι δεν κοιταξανε καν serial κλπ απλα μου ζητησε την αποδειξη κοιταξε την ημερομηνια - φωτοτυπια και μου εδωσε την καινουρια κονσολα επιτοπου
Καλησπέρα και από εμένα,
Έγινα μέλος μόνο και μόνο για να σας πω και την δικιά μου ιστορία και την όποια εξέλιξη θα έχει
Είμαι κάτοχος PS3 40GB από 12/07 (οπότε εκτός εγγύησης)
Και πριν κάποιες μέρες έπαψε καθώς έπαιζα το PES09 να αναγνωρίζει οποιοδήποτε δισκάκι εισάγω.
Επειδή διάβασα επι του προβλήματος σε πολλά forum κατάλαβα ότι είναι ένα κοινό στοιχείο στις περισσότερες περιπτώσεις όπου σε άλλους χαλάει σε 4 μήνες σε άλλους πριν απέλθει ο χρόνος και σε άλλους όπως σε εμένα λίγους μήνες μετά την λήξει του χρόνου.
Διάβασα τα post που έχουν γραφτεί και έστειλα και εγώ με την σειρά μια επιστολή στην διεύθυνση που βρήκα από εδώ
http://gr.playstation.com/help/
θεωρώ πολύ ακριβή την λύση που δίνει σε εμάς τους καταναλωτές η SONY για ένα εξάρτημα το οποίο τελικά δεν ξεπερνάει τα 50~60 € αν δεν κάνω λάθος και μου δημιουργεί ένα αίσθημα αναξιοπιστίας για αυτήν την περιβόητη νέας γενιάς κονσόλα, αφού δεν κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ , λιγότερο από ένα χρόνο συνολικής λειτουργίας της οποίας η τιμή ανέρχεται στα 500 €.
Πρέπει να γίνει αλλαγή πολιτικής και διευκόλυνση σε καταναλωτές από τέτοιες εταιρίες που δεν είναι δα μικρές αλλά τελικά οι ίδιοι μας δίνουν δικαιώματα να της κάνουμε ΒΕΤΟ με την συμπεριφορά της. Το οποίο από την μεριά μου θα κριθεί ανάλογα την απάντηση που θα λάβω.
θα ενημερώσω για νεότερα
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
16-03-2009, 14:03
φίλε μου ούτε στο service και ούτε η sony hellas καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση το playstation 3 , το μόνο προιόν που καλύπτουν με 2 χρόνια εγγύηση είναι η τηλεοράσεις Bravia. Τουλάχιστον έτσι μου είπανε τηλεφωνικά ...όσον αφορά την διετή εγγύηση απο την ΕΕ αυτό λένε ότι είναι απλά οδηγία και ΟΧΙ ΝΟΜΟΣ..εγώ έψαξα ΠΟΛΥ το τι έχει το ps3 μου και απότι φένεται πρέπει να αλλάξω την κεφαλή στο laser.
Ήδη παράγγειλα μία κεφαλή απο το www.ebw.gr (http://www.ebw.gr) με 30 ευρώ (μεταχειρισμένη φαντάζομαι αλλά δε μου καίγεται καρφί αρκεί να δουλέυει) και έτσι θα την βάλω μόνος μου με τις γνώσεις που έχω απο υπολογιστές.με το που κάνω την αντικατάσταση θα ενημερώσω !
Τελικά τι έκανες;
Καλησπέρα σας,
Πριν λίγο μίλαγα με έναν τεχνικό από την ebw (μεγάλος σε ηλικία και σοβαρός)
Του έκανα κάποιες ερωτήσεις του όπως αν είναι μεγάλο το ποσοστό βλάβης του drive και μου είπε ότι ούτε stock δεν έχουν παρά μόνο μερικά LENS για 80GB .
Επίσης μου είπε πάνω στην κουβέντα ότι αργά η γρήγορα θα συμβεί διότι αυτό που φοράει πάνω έχει το πολύ διάρκεια ζωης 2 χρόνια , και σε ερώτημα αν έχουν εγγυηση τα συγκεκριμένα LENS που πουλάνε αυτοι μου απάντησε αρνητικά. Δλδ παίζει να το πάρεις και να είναι DOA(dead on arrival) όπου ούτε σε αυτήν την περίπτωση δεν σε καλύπτει και υποχρεωτικά αγοράζεις νέο
Ο PaneDi σε Post που διάβασα το έφτιαξε μόνος του
<<ακριβώς το ίδιο είχε και το δικό μου , άλλαξα μόνος μου ΜΟΝΟ την κεφαλή ΚΕΜ-400ΑΑΑ και τώρα δουλεύει σαν καινούργιο>>
.................................................. .
vaggos13
29-03-2009, 13:32
Καλημέρα & από μένα. Είμαι κάτοχος από 12/07, με ελάχιστη χρήση του μηχανήματος για ανάγνωση δίσκων. Την περασμένη εβδομάδα χάλασε το laser & δεν αναγνωρίζει κανένα δίσκο. Τυπικά πήγα στην Commetron να δω αν θα επισκευαστεί δωρεάν... Σήμερα έστειλα mail στη $ony Ελλάς & Carrefour (από κατάστημα της αγόρασα την κονσόλα), με κοινοποίηση σε όλους τους δυνατούς φορείς & καταναλωτικές οργανώσεις. Τους γνωστοποίησα το ΝΟΜΟ 3043/2002 (διαβάστε το όλο, αξίζει τον κόπο, ειδικά όμως τα άρθρα 540 & 554).
Περιμένω απάντηση...
Με λίγα λόγια λέει ότι δικαιούσαι επιδιόρθωση ή αντικατάσταση για ελαττωματικό προϊόν για 2 τουλάχιστον χρόνια (αν ο κατασκευαστής σου δίνει περισσότερα, υπερισχύει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα).
Επίσης κατεβάστε αυτό το συνοπτικό αρχείο: http://www.efpolis.gr/el/component/remository/?func=fileinfo&id=8 (αν δεν βαριέστε κατεβάστε όλους του Νόμους που αναφέρει αρχικά).
κάπου αναφέρει "Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. Εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης εμφανισθεί στο προϊόν ελάττωμα και ο προμηθευτής αρνείται ή βραδύνει την επισκευή πέραν του αναγκαίου κατά περίπτωση χρόνου, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Αν ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την προσωρινή αντικατάσταση του προϊόντος για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή."
Δηλαδή, αν πάθει κάτι κάποιο αγαθό & το αντικαταστήσουν με καινούριο, τότε ανανεώνεται η εγγύηση / δικαιώματα καταναλωτή. Αν σου αντικαταστήσουν πχ μόνο το laser, τότε ανανεώνεται μόνο για το συγκεκριμένο εξάρτημα. Γι'αυτό όταν σας αντικαθιστούν κάτι να επισημαίνεται επακριβώς ποια εργασία έγινε. Αυτό το χαρτί θα είναι πλέον η "απόδειξη" σας ως εγγύηση.
Ελπίζω να μην ήταν κουραστικά όλα τα παραπάνω, τα εξήγησα όσο πιο αναλυτικά & απλά μπορούσα.
Μπραβο φιλε μου.Ενημερωσε μας για την εκβαση της υποθεσης σου.
@vaggos13: Ειχαμε κανενα νεο απο το θεμα? Με ενδιαφερει και μενα, εγω το εχω 2 μηνες χαλασμενο και αξιοοποιειται μονο για dvix ταινιες..
Εγώ παντως μόλις μίλησα με την Γραμματεία του καταναλωτή και μου είπανε ότι δεν ισχύει τα 2 χρόνια. Είναι λέει κοινωτική οδηγία και όχι νόμος στην Ελλάδα καθώς δεν έχουνε εναρμονηστεί ακόμα. Και μάλιστα ότι είναι παρεξήγηση από πολύ κόσμο και τους παίρνουν συνέχεια αλλά δεν ισχύει. Θα το ζητήσω γραπτά για να το ανεβάσω στο Forum. Από ότι φαίνεται όμως πολύ κακό νέο.
Ψέμματα. Σιγά μην στο δώσουν εγγράφως. Αν στο δώσουν, το θέλω και εγώ.
Δες και εδώ: http://www.epkas.gr/content/view/96/2/
(Ανήκει και στο κυβερνών κόμμα...)
Επειδή ασχολούμαι χρόνια με αυτά σαν πολίτης που κυνηγάει το δίκιο του, ΟΛΕΣ οι σχετικές οργανώσεις έκαναν στροφή το 2004, και υποστηρίζουν ανοικτά τις εταιρίες αντί του καταναλωτή. Αν η οδηγία (του 99 μην ξεχνιόμαστε) δεν είχε ενσωματωθεί, η ευρωπαϊκή επιτροπή θα μας είχε παραπέμψει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο...Η προσαρμογή της είναι ο 3043/2002. Το λέει και ο νόμος άλλωστε...
Επειδή ασχολούμαι χρόνια με αυτά σαν πολίτης που κυνηγάει το δίκιο του, ΟΛΕΣ οι σχετικές οργανώσεις έκαναν στροφή το 2004, και υποστηρίζουν ανοικτά τις εταιρίες αντί του καταναλωτή....
Kαι οχι μονο , εχει δωθει "γραμμη" στους δικαστες να υποστηριζουν τις τραπεζες εις βαρος των δανειοληπτων , τους εργοδοτες εις βαρος των εργαζομενων κτλ.
Ακομη και σε υποθεσεις μονιμοποιησεις εργαζομενων που ειχαν παλιοτερα συμβαση αοριστου χρονου η νομολογια τα τελευταια 3 χρονια εχει αλλαξει και ειναι τωρα εναντιων τους.
Να πω την αλήθεια, τα δικαστήρια (νομίζω) ακόμα ακολουθούν τον νόμο. Για τους συμβασιούχους (πάλι νομίζω) έχει αλλάξει η νομοθεσία, οπότε προσαρμόστηκαν και οι αποφάσεις. Αλλά για υπόθεση σχετική με τον 3043/2002, τουλάχιστον το δικαστήριο με δικαίωσε αρχές του 2007.
Το θέμα είναι το υπουργείο και οι "ανεξάρτητες αρχές", που παραπληροφορούν τον κόσμο για να μην διεκδικεί τα δικαιώματά του.
SKA8AROZOYMHS
27-04-2009, 15:16
Κάτοχος PS3 - 60GB 14 μηνών και απο χθες δεν αναγνωρίζει κανένα δισκάκι..
Διάβαζωντας προσεκτικά όλα τα post φτάνω στο τελικό συμπέρασμα ότι μόνο όσοι προμηθεύτηκαν το PS3 από το "ΠΛΑΙΣΙΟ" και προχωρήσουν στην προαναφερθείσα διαδικασία (Προστασία του καταναλωτή..κτλ.) έχουν σωτηρία. Μιας και οι δύο μαρτυρίες που αναφέρωντε σε όλο το thread έχουν αγοράσει το PS 3 από το συγκεκριμένο κατάστημα όπου και είμαι πλεόν σίγουρος μεσολάβησε στην αντικατάσταση των PS. Μόλις έκλεισα το τηλ. με υπάλληλο της Sony Hellas o οποίος ισχυρίστηκε ότι "ουδέποτε η SONY δεν έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση μετά το πέρας της Εγγυήσεως" δηλ. του 1ος χρόνου αναρωτιέμαι... και Θεός βοηθός...
Μια αγωγή που τους χρειάζεται...
lawrence-gr
28-04-2009, 08:04
τρεξτο λιγο το θεμα!!!
Μην νομίζεις, δεν είναι εύκολο να βρεις δικηγόρο. Επειδή είναι μικρά τα ποσά, και οι περισσότεροι δεν ξέρουν, δύσκολο... Αλλιώς, θα είχα κάνει ήδη... :flipout:
lawrence-gr
28-04-2009, 13:04
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=31699&page=2
διαβασε εδω.καποιος τα καταφερε.μιλα κ μαζι του μηπως σε βοηθησει.
rabbitweed
30-04-2009, 14:03
καλησπέρα,
έχω πάθει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στο 40gb PS3 μου 14μηνών (μαζί προφανώς με αρκετούς άλλους) και από ότι έχω διαβάσει και από όσο έχω ασχοληθεί (και με δικηγόρο) δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση η όποια εταιρεία η οποία ρητά αναφέρει εγγύηση ενός έτους να προβεί σε επισκευή ή αντικατασταση συσκευής η οποία έχει πάθει βλάβη μετά το πέρας της εγγύησης ακόμα και αν προήλθε από εξάρτημα το οποίο είναι προβληματικό.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να εγείρει αξιώσεις για πιθανά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη συσκευή (εντός του πρώτου χρόνου) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Δεν αυξάνει την εγγύηση σε καμία περίπτωση ετσιθελικά σε 2 χρόνια!
(Ο νομοθέτης προβλέπει ότι για την ΑΝΣΤΡΟΦΗ των ελαττωματικών προιόντων ορίζεται χρόνος 2 ετών)
Αυτό που έχει νόημα να καταγγείλει κάποιος (εγώ αυτό θα μελετήσω) είναι η συμπεριφορά της εταιρείας κατασκευαστή στην Ελλάδα η οποία δε σου προσφέρει το δικαίωμα επισκευής του προιόντος το οποίο αγόρασες αλλά σου επιβάλλει να αντικαταστατήσεις τη συσκευή με άλλη (μετασκευασμένη) πληρώνοντας παράλληλα τα 2/3 της τιμής που είχες πληρώσει για το αρχικό προιόν και με νέα εγγύηση 3 μηνών!
Αν αυτό είναι φροντίδα καταναλωτή, σεβασμός απέναντι του και επιβράβευση της εμπιστοσύνης του προς την εταιρεία ας το κρίνει ο καθένας όπως θέλει.
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος εδώ μέσα ο οποίος δε θα πλήρωνε 50-80-100 ευρώ στο ΕΠΙΣΗΜΟ SERVICE της εταιρείας στην Ελλάδα για να αντικαταστήσει ένα εξάρτημα της συσκευής το οποίο χάλασε. Αντ αυτού η πολιτική της εταιρείας είναι να σου επιβάλλει να αγοράσεις ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ και ΙΣΩΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ νέα συσκευή πληρώνοντας ξανά (και παρέχοντας νέα εγγύηση μόνο 3 μηνών!)
πιστεύω ότι αν θέλει κάποιος να κινηθεί νομικά (και να αφήσει και κάτι σαν παρακαταθήκη) μόνο προς τη συγκεκριμένη κατελυθυνση μπορεί να κινηθεί. Στην ακούσια υποχρέωση (δεν δίνεται εναλλακτική) που σου επιβάλλει η εταιρεία για να μην επισκευάσεις το προιόν που αγόρασες εντός έυλογου διαστήματος από την ημέρα αγοράς.
Για το γενικό πρόβλημα που παρουσιάζουν τα BD του PS3 δεν ξέρω τι να πω! πως είναι δυνατόν μια εταιρεία σαν τη SONY να συναινεί οικειοθελώς στο να φέρεται το όνομα της στο internet απαξιωτικά..δεν μπορώ να το καταλάβω! και είναι κρίμα γιατί έχω την καλύτερη αίσθηση για τα υπόλοιπα προιόντα της εταιρείας των οποίων είμαι και κάτοχος. Περίμενα πιο σοβαρή αντιμετώπιση των καταναλωτών ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!
Πιστεύω ότι η SONY σαν μεγάλη εταιρεία θα έπρεπε να το δει με περισσότερη ευαισθησία το ζήτημα εξ' άλλου με τη συνέχιση της λειτουργίας της κονσόλας ο καταναλωτής αγοράζει BD και παιχνίδια στα οποία η SONY μόνο κέρδος από τα δικαιώματα έχει! ας πούμε εγώ έχω προμηθευτεί 18 παιχνίδια)
ΥΓ. Η κοινοτική οδηγία του 99 για τα 2 χρόνια εγγύησης ΔΕΝ έχει ένσωματωθεί στην Ελλάδα ακόμα, ενώ υπάρχει και απόφαση καταδικαστική για καταναλωτή ο οποίος το κυνήγησε. Παραθέτω για τους νομικούς:Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης απόφαση 5758 έτος 2007..απορριπτική η απόφαση και επέβαλλε και τα έξοδα της δίκης στον καταναλωτή...)
Ελπίζω να βοήθησα.
Καταρχην δυο ερωτησεις:
1-Ο δικηγορος στον οποιο απευθύνθηκες εχει επαρκεις γνωσεις επι του αντικειμενου? Η μηπως για μια υποθεση που αφορα μικρα ποσα δεν θελησε καν να ασχοληθει?
2-Ειναι αληθεια οτι στην αποφαση που επικαλεισαι ο λογος που εχασε ο καταναλωτης ηταν παραγραφη επειδη δεν ασκησε την αγωγη κατα την διαρκεια των δυο ετων?
Μηπως αυτο δεν συναγει με αυτα που ισχυριζεσαι παραπανω?
rabbitweed
30-04-2009, 14:50
YPerion
ο δικηγόρος στον οποίο απευθύνθηκα θέλω να πιστεύω ότι έχει επαρκείς γνώσεις (αν και δεν είμαι νομικός για να το κρίνω εγώ) και αναφορικά με τα μικρά ποσά δεν νομίζω ότι υφίσταται θέμα καθώς...είναι άμεσα συγγενικό πρόσωπο το οποίο ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα ;)
αναφορικά με την απόφαση το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αγωγή του καταναλωτή ο οποίος ΕΞΑΣΚΗΣΕ εντός 2 ετών το δικαίωμα του για αξιώσεις ΑΛΛΑ για βλάβη την οποια υπέστη η συσκευή μετά το πέρας του χρόνου εγγύησης (δλδ έγινε η βλάβη και η αγωγή το 14 μήνα ας πούμε)
πως δεν συνάγει με όσα ισχυρίζομαι λοιπόν?
Συμπληρωματικά η Γεν Γραμματεία Καταναλωτή σε εκτενής επικοινωνίες που είχα μαζί τους μου είπαν ότι ΔΕΝ έχει κατοχυρωθεί κανένα δικαίωμα για εγγύηση 2 ετών στη χώρα. Το ίδιο και ο ΕΚΠΟΙΖΩ. Νομικά λοιπόν δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης αλλαγής της συσκευής ΑΛΛΑ μπορεί κάποιος με επιμονή και δε ξέρω τι άλλα μέσα να επιτύχει την αλλαγή της συσκευής του ΟΧΙ όμως επειδή η αντιπροσωπεία είναι δια Νόμου υποχρεωμένη να το κάνει
(είναι υποχρεωμένη μόνο εφόσων υπάρξει βλάβη εντός 12 μηνών για μονοετή εγγύηση, και ας εγείρει ο καταναλωτής αξίωση και τον 15 μήνα ας πουμε. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα ερωτηθεί λογικά ο καταναλωτής γιατί περίμενες 3 μήνες ας πουμε?)
ΥΓ. Η κοινοτική οδηγία του 99 για τα 2 χρόνια εγγύησης ΔΕΝ έχει ένσωματωθεί στην Ελλάδα ακόμα, ενώ υπάρχει και απόφαση καταδικαστική για καταναλωτή ο οποίος το κυνήγησε. Παραθέτω για τους νομικούς:Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης απόφαση 5758 έτος 2007..απορριπτική η απόφαση και επέβαλλε και τα έξοδα της δίκης στον καταναλωτή...)
Ελπίζω να βοήθησα.
Μπορεί να σου δώσει την απόφαση να μου την στείλεις; Γιατί έχω μόνο μια στην κατοχή μου, τη δική μου υπόθεση που έκανα αγωγή σε μεγάλο κατάστημα, για προϊόν μεγάλης εταιρίας. Η δική μου υπόθεση είχε εντελώς διαφορετική κατάληξη, αφού κέρδισα την αγωγή...
Πραγματικά θα με ενδιέφερε να την δω, γιατί πιστεύω τα ακριβώς αντίθετα.
Ο 3043/2002 αν τον διαβάσεις (είναι πολύ εύκολο να τον εντοπίσεις) αναφέρει ρητά ότι είναι η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, οπότε δεν μπορώ να δεχτώ εύκολα το αντίθετο...
Επίσης, ο δικηγόρος θα σου πει ότι δεν μιλάμε για εγγύηση, η οποία μπορεί να μείνει στον 1 χρόνο. Αλλά όταν ο κίνδυνος του προϊόντος μεταβαίνει στον αγοραστή, πρέπει να έχει η συσκευή της συνομολογημένες ιδιότητες. Τις έχει η συσκευή σου όταν θα κλείνουν 2 χρόνια από την αγορά;
YPerion
ο δικηγόρος στον οποίο απευθύνθηκα θέλω να πιστεύω ότι έχει επαρκείς γνώσεις (αν και δεν είμαι νομικός για να το κρίνω εγώ) και αναφορικά με τα μικρά ποσά δεν νομίζω ότι υφίσταται θέμα καθώς...είναι άμεσα συγγενικό πρόσωπο το οποίο ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα ;)
αναφορικά με την απόφαση το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αγωγή του καταναλωτή ο οποίος ΕΞΑΣΚΗΣΕ εντός 2 ετών το δικαίωμα του για αξιώσεις ΑΛΛΑ για βλάβη την οποια υπέστη η συσκευή μετά το πέρας του χρόνου εγγύησης (δλδ έγινε η βλάβη και η αγωγή το 14 μήνα ας πούμε)
πως δεν συνάγει με όσα ισχυρίζομαι λοιπόν?
Συμπληρωματικά η Γεν Γραμματεία Καταναλωτή σε εκτενής επικοινωνίες που είχα μαζί τους μου είπαν ότι ΔΕΝ έχει κατοχυρωθεί κανένα δικαίωμα για εγγύηση 2 ετών στη χώρα. Το ίδιο και ο ΕΚΠΟΙΖΩ. Νομικά λοιπόν δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης αλλαγής της συσκευής ΑΛΛΑ μπορεί κάποιος με επιμονή και δε ξέρω τι άλλα μέσα να επιτύχει την αλλαγή της συσκευής του ΟΧΙ όμως επειδή η αντιπροσωπεία είναι δια Νόμου υποχρεωμένη να το κάνει
(είναι υποχρεωμένη μόνο εφόσων υπάρξει βλάβη εντός 12 μηνών για μονοετή εγγύηση, και ας εγείρει ο καταναλωτής αξίωση και τον 15 μήνα ας πουμε. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα ερωτηθεί λογικά ο καταναλωτής γιατί περίμενες 3 μήνες ας πουμε?)
Μην μπλέκεις την εγγύηση με τα δικαιώματα του 3043/2002. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα... Φυσικά και δεν υποχρεώνει κανείς για 2 χρόνια εγγύησης. Ο 3043/2002 είναι σαφής νομίζω. Ρίξε του μια ματιά, και ρώτα τον γνωστό σου δικηγόρο γιατί δεν ισχύουν αυτά που γράφει...
Αλλά αν μπορείς να μας στείλεις την απόφαση, θα ήταν τέλειο...
(Εμείς οι απλοί θνητοί δεν μπορούμε να βρούμε τέτοια πράγματα :flipout:)
Eγω παντως διαβαζω σε αλλο φορουμ αυτα...
Και για του λόγου το αληθές, στην πρώτη απόφαση που μνημονεύω την υπ' αριθμ. 5758/24-07-2007 του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, διάβασε να μαθαίνεις :
''...Στην προκειμένη περίπτωση με την ένδικη αγωγή τους οι ενάγοντες εκθέτουν ότι ο δεύτερος εξ αυτών αγόρασε από κατάστημα της πρώτης εναγόμενης έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ....... τύπου HP Pavilion αντί του τιμήματος των 2173,11 ευρώ. Οτι μετά από 14 μήνες λειτουργίας εμφάνισε προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο δεύτερος εξ αυτών να το χρησιμοποιεί...
...Η ανώνυμη εταιρία "..........." προβάλει την ένσταση της παραγραφής ισχυριζόμενη ότι από την ημερομηνία σύναψης της πώλησης που καταρτίσθηκε στις 6.4.2004 μέχρι την επίδοση της αγωγής που έλαβε χώρα στις 28.4.2006 έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πέραν των δυο ετών χωρίς η ίδια ουδέποτε να οχληθεί από τους ενάγοντες και ως εκ τούτου η αξίωση των τελευταίων έχει παραγραφεί. Ο ισχυρισμός αυτός αληθής υποτιθέμενος αποτελεί την ένσταση της παραγραφής που είναι νόμιμη στηριζόμενη στις διατάξεις του άρθρου 247σε συνδυασμό με το άρθρο 554 Α.Κ. Πρέπει, συνεπώς να εξετασθεί περαιτέρω και από πλευράς ουσίας...''
Την αγωγή την έχασε ο τύπος..όχι γιατί ανακάλυψε το ελάττωμα μετά από 14 μήνες, αλλά γιατί αφ' ενός μεν άσκησε την αγωγή του μετά την πάροδο δύο ετών, αφ' ετέρου ,δε, μέσα σε αυτά τα 2 έτη δεν όχλησε την εταιρεία ώστε να διακόψει την παραγραφή και να αρχίσει νέα 2ετία...ούτε 537 Α.Κ. ούτε εξάμηνα τεκμήρια και αλχημείες..
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2677238
rabbitweed
01-05-2009, 18:06
@petasis και Yperion
ωραία όλα όσα ισχυρίζεστε και νομίζω ότι αξίζουν παραπάνω ψάξιμο! επί του παρόντος η χρήση διαδικτύου με περιορίζει καθώς είμαι εκτός Αθηνών αλλα τη Δευτέρα θα χαρώ να ανταλλάξουμε πάλι απόψεις (και να σου στείλω την απόφαση petasis)
επίσης petasis θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο αυτό στο οποίο αναφέρθηκες περι διαφοράς εγγύησης με δικαίωματα που απορέουν από τον Ν. 3043. 'ισως αξίζει να βασίστω σε αυτό! ευχαριστώ εκ των προτέρων
rabbitweed
04-05-2009, 09:05
βρήκα την απόφαση ολόκληρη και όπως αναφέρει ο Yperion αφορά σε εξάσκηση δικαιωμάτων υπαναχώρησης ΜΕΤΑ από 2 έτη. Είναι μάλλον σαφές ότι ο καταναλωτής έχασε τα δικαιώματα του καθώς όχλησε την εταιρεία μετά την παρεέευση 2 ετών από την αγορά!
άρα ο ισχυρισμός του Yperion είναι σωστός και ο δικός μου λάθος :rolleyes:.
Πάντος petasis αν μπορούσες να εξηγήσεις λίγο παραπάνω το σκεπτικό της δικής σου επιχειρηματολογίας θα ήμουν ευγνώμων!
Μα δεν επιχειρηματολόγησα για κάτι. Τον νόμο ανέφερα...
Κατέβασε τον νόμο: http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=5
Αυτό που είπα είναι το άρθρο 537. Τα δικαιώματά σου τα λέει το άρθρο 540 και το διάστημα παραγραφής είναι στο 554. :a0210:
Δες και το 559, και θα δεις ότι η εγγύηση είναι κάτι συμπληρωματικό...
Επίσης, δες και άρθρο 4 (σελίδα 4 του pdf) και θα διαπιστώσεις μόνος σου αν έχει ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία ή όχι στο ελληνικό δίκαιο. :a0210:
rabbitweed
04-05-2009, 11:00
Διαβάζω το Νόμο λοιπόν και στο άρθρο 537 στο οποίο αναφέρεσαι γίνεται λόγος για έλλειψη συνομολογουμένης ιδιότητας ή πραγματικού ελαττώματος. η έννοια της συνομολογούμενης ιδιότητας (φαντάζομαι) βγαίνει μέσα από την ερμηνεία της στην εγγύηση του προιόντος ενώ το πραγματικό ελάττωμα πρέπει να το αποδείξεις...
πως λοιπόν θα αποδειχθεί στο Δικαστήριο ότι το PS3 (εν προκειμένω) είχει πραγματικό ελάττωμα το οποίο διαφάνηκε μετά τους 12 μήνες της εγγύησης και πριν του 24 της παραγραφής?
πραγματικά δε βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό μια win win situation!
ή δεν έχω καταλάβει κάτι?
Νομίζω ότι στις περιπτώσεις των νόμων δεν πρέπει να φανταζόμαστε διάφορα.
Οι νόμοι πρέπει να είναι σαφείς.
Πραγματικό ελάττωμα σημαίνει "ελάττωμα επί του πράγματος". Έχει το PS3 σου κάποιο ελάττωμα πριν τους 24 μήνες;
Επίσης "συνομολογημένη ιδιότητα" είναι μια ιδιότητα που και οι 2 (πωλητής - αγοραστής) αναγνωρίζουν ότι το πράγμα πρέπει να έχει. Φαντάζομαι το να παίζει παιχνίδια μια παιχνιδομηχανή είναι μια συνομολογημένη ιδιότητα.
Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα εσύ. Λειτουργεί το PS3 σου; Όχι. Παίζεις παιχνίδια σε αυτό; Όχι. Έχει τις ιδιότητες που πρέπει; Όχι.
Το τι χάλασε μέσα, το τι ήταν ελαττωματικό, το αν χάλασε την 1η μέρα ή την τελευταία από τους 24 μήνες είναι απλά αδιάφορο. Με την συμπλήρωση των 24 μηνών, πρέπει το πράγμα να μην έχει ελάττωμα και να έχει τις ιδιότητες που είχε κατά την αγορά. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι κομμάτι του 3043, αλλά σενάρια φαντασίας. Όχι απλά μια win win κατάσταση...
Στην 1η μου αγωγή ήμουν λίγο φειδωλός και ζήταγα απλά τα χρήματα που έδωσα για το προϊόν. Στην δεύτερη, θα προσπαθήσω να ζητήσω και αποζημίωση για την ταλαιπωρία, όχι για να βγάλω χρήματα, αλλά γιατί διαπίστωσα ότι τις εταιρίες δεν τις ενδιαφέρει. Οπότε όσο περισσότερα τους στοιχίσει, ίσως να δώσουν λίγο σημασία...
Αυτή την στιγμή η υπόθεση πηγαίνει αργά αλλά σταθερά. Πρώτα απευθύνθηκα στο κατάστημα αγοράς (που μου είπαν πολύ ευχαρίστως αρκεί να μας καλύψει και εμάς η αντιπρωσωπία), μετά στον συνήγορο του καταναλωτή (που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο για λόγους που δεν μπορώ να φανταστώ - δεν έγινε καμία προσπάθεια να ασχοληθούν με το αίτημα του καταναλωτή και μου είπαν απλά ότι ο νόμος τους επιτρέπει να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο οπότε την έβαλαν(!) - μάλλον τον 3043 δεν τον διάβασαν ακόμα :flipout:) και τώρα η καταγγελία είναι στην γενική γραμματεία προστασίας καταναλωτή (ναι ξέρω σώθηκα :flipout: - την τελευταία φορά που με βοήθησε η γραμματεία ήταν το 2003 - από τότε όλο στα δικαστήρια φτάνουμε :flipout:).
rabbitweed
04-05-2009, 11:52
Καταλαβαίνω από όλα αυτά λοιπόν ότι:
μόνο σε βάθος χρόνου μπορεί να κερδίσεις κάτι για αυτό και δεν θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου.
θα το κάνω απλά και μόνο γιατί δεν ανέχομαι την κοροιδία
πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να υπάρχει μια συλλογική δράση! και προφανώς είμαι πρόθυμος για την όποια συμμετοχή
Ρωτησα για το θεμα τον αδερφο μου που ειναι δικηγορος και μου ειπε οτι εφοσον ενας καταναλωτης κανει αγωγη η ευθυνη για την αποδειξη οτι το προιον δεν εχει προβλημα βαρυνει την εταιρεια η το καταστημα.
Δηλαδη θεωρειται ελαττωματικό μεχρι αποδειξεως του εναντιου.
Καταλαβαίνω από όλα αυτά λοιπόν ότι:
μόνο σε βάθος χρόνου μπορεί να κερδίσεις κάτι για αυτό και δεν θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου.
θα το κάνω απλά και μόνο γιατί δεν ανέχομαι την κοροιδία
πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να υπάρχει μια συλλογική δράση! και προφανώς είμαι πρόθυμος για την όποια συμμετοχή
Κανονικά θα έπρεπε μια απλή καταγγελία στην γραμματεία καταναλωτή να αρκούσε για να δικαιωθείς και να φάει και ένα γερό πρόστιμο η κάθε εταιρία, ώστε να μην το επαναλάβει στο μέλλον. Αλλά δυστυχώς στις μέρες μας πρέπει να φτάσεις στο δικαστήριο για να δικαιωθείς. Η γραμματεία είναι συνήθως αναρμόδια, και ο συνήγορος είναι του αρχείου. Τουλάχιστον έτσι δείχνει η μέχρι τώρα εμπειρία μου. Φαντάσου να μην ήταν και τόσο σαφής ο νόμος... :flipout:
underdog
04-05-2009, 17:51
Από την δική μου εμπειρία πάντως, καλοί οι Νόμοι αλλά στο ακροατήριο όλα κερδίζονται και όλα χάνονται!
Μπράβο petasis που τους ξέσκισες κι εσύ και ο συνάδελφος! -bye-
Συνάδελφος με τον δικηγόρο, ε; :flipout:
Εγώ πολλά δεν ξέρω, αλλά ήταν εμπειρία το ακροατήριο. Ειδικά με τις βλακείες που ακούς από τους μάρτυρες... :flipout:
Επίσης, δεν ήξερα από "διακανονισμούς" μια βδομάδα πριν την δικάσιμο και αυτοί δεν ήξεραν με ποιον έμπλεξαν :flipout:
Πάντως, μιας και είσαι ο ποιο σχετικός (σε σχέση με μας του εντελώς άσχετους), πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
underdog
04-05-2009, 19:41
Φίλε μου δεν ξέρω το ιστορικό της διαμάχης, σόρρυ δεν διάβασα όλα το νήμα.
Απλά διάβασα εκεί που έλεγες ότι κερδίσατε το δικαστήριο.
vaggos13
17-05-2009, 10:46
Καλημέρα & από μένα. Είμαι κάτοχος από 12/07, με ελάχιστη χρήση του μηχανήματος για ανάγνωση δίσκων. Την περασμένη εβδομάδα χάλασε το laser & δεν αναγνωρίζει κανένα δίσκο. Τυπικά πήγα στην Commetron να δω αν θα επισκευαστεί δωρεάν... Σήμερα έστειλα mail στη $ony Ελλάς & Carrefour (από κατάστημα της αγόρασα την κονσόλα), με κοινοποίηση σε όλους τους δυνατούς φορείς & καταναλωτικές οργανώσεις. Τους γνωστοποίησα το ΝΟΜΟ 3043/2002 (διαβάστε το όλο, αξίζει τον κόπο, ειδικά όμως τα άρθρα 540 & 554).
Περιμένω απάντηση...
Με λίγα λόγια λέει ότι δικαιούσαι επιδιόρθωση ή αντικατάσταση για ελαττωματικό προϊόν για 2 τουλάχιστον χρόνια (αν ο κατασκευαστής σου δίνει περισσότερα, υπερισχύει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα).
Επίσης κατεβάστε αυτό το συνοπτικό αρχείο: http://www.efpolis.gr/el/component/remository/?func=fileinfo&id=8 (αν δεν βαριέστε κατεβάστε όλους του Νόμους που αναφέρει αρχικά).
κάπου αναφέρει "Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. Εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης εμφανισθεί στο προϊόν ελάττωμα και ο προμηθευτής αρνείται ή βραδύνει την επισκευή πέραν του αναγκαίου κατά περίπτωση χρόνου, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Αν ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την προσωρινή αντικατάσταση του προϊόντος για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή."
Δηλαδή, αν πάθει κάτι κάποιο αγαθό & το αντικαταστήσουν με καινούριο, τότε ανανεώνεται η εγγύηση / δικαιώματα καταναλωτή. Αν σου αντικαταστήσουν πχ μόνο το laser, τότε ανανεώνεται μόνο για το συγκεκριμένο εξάρτημα. Γι'αυτό όταν σας αντικαθιστούν κάτι να επισημαίνεται επακριβώς ποια εργασία έγινε. Αυτό το χαρτί θα είναι πλέον η "απόδειξη" σας ως εγγύηση.
Ελπίζω να μην ήταν κουραστικά όλα τα παραπάνω, τα εξήγησα όσο πιο αναλυτικά & απλά μπορούσα.
Καλημέρα & από μένα. Συγγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντηση. Ύστερα από 2 μέρες από την αποστολή του mail με ειδοποίησαν να αφήσω το ps3 για αντικατάσταση. Όλα ΟΚ. έχω φτιάξει ένα thread. Αξίζει να το διαβάσετε. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44572
Φιλικά,
Βαγγέλης Α.
vaggos13
17-05-2009, 11:07
Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω edit στο μνμ μου, οπότε προσθέτω ότι επίσης ενδιαφέρθηκε & ο Συνήγορος του Καταναλωτή & η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (οι οποίοι έστειλαν εγγράφως ερώτημα στην Sony-Carrefour). Δεν το προχώρησα περαιτέρω επειδή η Sony "κάλυψε το κόστος για την αντικατάσταση του είδους με ένα ανακατασκευασμένο , ως ένδειξη καλής θελήσεως και διάθεσης προς εσάς." όπως με ενημέρωσαν στο mail τους.
Δεν θυμάμαι μέχρι που έχω γράψει για το χαλασμένο PS3, αλλά εν συντομία έστειλα καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή όπου τους πήρε κάτι μήνες να βάλουν την απόφαση στο αρχείο σαν αβάσιμη (!), και μετά έκανα καταγγελία στην γενική γραμματεία προστασίας καταναλωτή. Αυτοί μετά από 1 μηνά (!) ρώτησαν την σόνυ, (4 Μαίου νομίζω). Σήμερα που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι έχει απαντήσει η σόνυ, και μου έχουν ταχυδρομήσει την απάντηση. Οπότε σε ~20 μέρες (τόσο κάνει το ταχυδρομείο να διακινήσει γράμματα σε εμάς αν και δεν μένω στην κορυφή της Πίνδου :flipout:), θα ξέρω και τι απάντησαν.
Προσπάθησα να ψαρέψω τον υπάλληλο στην γραμματεία τι γράφει, και μου απάντησε ότι ήταν μάλλον θετική η απάντηση, και ίσως προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μου. Οπότε πήρα την σόνυ. Εκεί μου απάντησαν ότι η απάντηση είναι ότι η συσκευή είναι εκτός εγγύησης, οπότε τα υπόλοιπα τα κατάλαβα... :flipout:
Οπότε, το δικό μου δίλημμα είναι: εξώδικο ή αγωγή; Από την στιγμή που έχουν την καταγγελία έχει νόημα ένα εξώδικο; (Νομίζω όχι...)
Άμα κάνω αγωγή, δεν γίνομαι πολύ αγενής, ε;;
Εσείς τι λέτε; Εξώδικο ή αγωγή;
(Βέβαια, θα πρέπει να περιμένω και την απάντηση αν και φαντάζομαι τι θα γράφει...)
Το να ασχοληθει καποιος δικαστικά με ενα χαλασμενο PS3 συμφερει μονο για "το γαμώτο" αφου τα εξοδα που θα κανει υπερβαινουν κατα πολυ την αξια μιας κονσολας...
Επειδη ομως ξερω οτι το εχεις ξαναεπιχειρησει στο παρελθον θα σου ελεγα να ακολουθησεις την "κανονικη" οδο δηλαδη εξωδικο και στο καπακι αγωγη...-bye-
Εμενα το δικο μου ps3 εχει χαλασει απο τον φεβρουαριο και απλα μπηκε στο κουτι και πηγε στο παταρι.
Παιζει να ειναι η χειροτερη αγορα και τα πιο τζαμπα χρηματα που εχω δωσει στη ζωη μου..
Steliosfan
04-06-2009, 16:47
Εμενα το δικο μου ps3 εχει χαλασει απο τον φεβρουαριο και απλα μπηκε στο κουτι και πηγε στο παταρι.
Παιζει να ειναι η χειροτερη αγορα και τα πιο τζαμπα χρηματα που εχω δωσει στη ζωη μου..
+1 (http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=45254)
Το να ασχοληθει καποιος δικαστικά με ενα χαλασμενο PS3 συμφερει μονο για "το γαμώτο" αφου τα εξοδα που θα κανει υπερβαινουν κατα πολυ την αξια μιας κονσολας...
Ελπίζω να μην είναι τόσο πολλά τα έξοδα. Στην προηγούμενη αγωγή που είχα κάνει ήταν 150 ευρώ, όσα πήρε ο δικηγόρος. Η αποζημίωση και από τις 2 εμπλεκόμενες εταιρίες (μαγαζί + αντιπρόσωπο) ήταν λιγάκι μεγαλύτερη από την αξία (λόγω τόκων; ), οπότε περίπου στα ίδια ήμουν. Πιο πολύ είναι ο προσωπικός κόπος να βρω δικηγόρο, να πάω στο δικαστήριο (που θα έχει και 1 αναβολή γιατί οι δικηγόροι πάντα βρίσκουν κάτι, ο χρόνος που θα χάσω στο τηλέφωνο προσπαθώντας να εξηγήσω ότι δεν συμβιβάζομαι, οι βλακείες που θα ακούσω στο δικαστήριο, κλπ...).
Τώρα πόση δουλειά έχει ο δικηγόρος, δεν ξέρω...
Βαριέμαι είναι η αλήθεια, αλλά δεν μου πάει να το αφήσω και έτσι...
Και μόνο ότι ζητάνε 300+ ευρώ για να σου πασάρουν "ανασκευασμένη" συσκευή και να πάρουν την "χαλασμένη" μέσα στην διετία είναι λίγο βαρύ, δεν είναι;
Άρα Γιάννη ψηφίζεις εξώδικο...
Ελπίζω να μην είναι τόσο πολλά τα έξοδα. Στην προηγούμενη αγωγή που είχα κάνει ήταν 150 ευρώ, όσα πήρε ο δικηγόρος. Η αποζημίωση και από τις 2 εμπλεκόμενες εταιρίες (μαγαζί + αντιπρόσωπο) ήταν λιγάκι μεγαλύτερη από την αξία (λόγω τόκων; ), οπότε περίπου στα ίδια ήμουν. Πιο πολύ είναι ο προσωπικός κόπος να βρω δικηγόρο, να πάω στο δικαστήριο (που θα έχει και 1 αναβολή γιατί οι δικηγόροι πάντα βρίσκουν κάτι, ο χρόνος που θα χάσω στο τηλέφωνο προσπαθώντας να εξηγήσω ότι δεν συμβιβάζομαι, οι βλακείες που θα ακούσω στο δικαστήριο, κλπ...).
Και μόνο ότι ζητάνε 300+ ευρώ για να σου πασάρουν "ανασκευασμένη" συσκευή και να πάρουν την "χαλασμένη" μέσα στην διετία είναι λίγο βαρύ, δεν είναι;
Βαρυ και ασηκωτο ειναι αλλα οσο ο κοσμος εμμεσως υποστηριζει αυτην την τακτικη τους με το να συνεχιζει να αγοραζει τα προιοντα τους δεν προκυται να αλλαξει τπτ.
Πριν παθω το προβλημα με το δικο μου ps3 δεν εχει ιδεα του τι παιζει. Ισα ισα που παιρνοντας τηλ. σε αυτους το ειχα δεδομενο οτι θα το φτιαξουν. Μετα επεσα απο τα συννεφα και εχω μεινει με ενα ματσο πλαστικα να ποιανουν και χωρο στο παταρι.
Πλεον ακουω σονυ και αλλαζω δρομο, πρωτοι ειναι στην μαυρη λιστα με το χειροτερο after sales support και φροντιζω καθε μερα να ενημερωνω για το τι παιζει με το ps3 και την εγγυηση ωστε να μην το αγορασει κανεις γνωστος μου.
05-06-2009, 11:13
drillgr αν διαβάσεις το topic θα δεις πως υπάρχουν μαγαζιά που αναλαμβάνουν την επισκευή του PS3... δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο; Είναι κρίμα να κάθεται χαλασμένο το μηχάνημα...
Δυστυχως Γιωργο οι εταιρειες βασιζονται οτι για ποσα της ταξεως των 300-400 ευρω πολυ λιγοι θα καθησουν να σχοληθουν να πανε δικαστικα το θεμα καθως μονο ο κοπος τους θα ειναι πολλαπλασιος των χρηματων...
Για τα νομικα δεν εχω εμπεριστατωμενη αποψη επειδη ομως εχω αδερφο και γυναικα δικηγορους (εδω στην Ζακυνθο που μενω και οι δυο) ολο και κατι πιανει το αυτι μου απο καποιες περιπτωσεις...-bye-
drillgr αν διαβάσεις το topic θα δεις πως υπάρχουν μαγαζιά που αναλαμβάνουν την επισκευή του PS3... δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο; Είναι κρίμα να κάθεται χαλασμένο το μηχάνημα...
Το γνωριζω αλλα και παλι δεν γνωριζω ποσο αξιοπιστα μπορει να ειναι τα "καινουργια" laser που βαζουν. Βεβαια καποια στιγμη θα το παω αυτο ειναι σιγουρο, και οτι κατσει.
http://troktiko.blogspot.com/2009/06/cometron-sony-hellas.html
pgpelect
20-07-2009, 10:07
Καλημέρα και απο εμένα.
Στις 8 ή 9 Ιουλίου 2009, έστειλα ένα PS3 80 Gb με ηλικία...7 μηνών περίπου, στην γνωστή εταιρία με πρόβλημα στην συσκευή ανάγνωσης (δεν διάβαζε κανένα οπτικό μέσο).
Στις 18 Ιουλίου 2009, έλαβα ένα ανακατασκευασμένο PS3 προς αντικατάσταση του παλιού, χωρίς κανένα παραστατικό. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι ότι η εγγύησή μου, τουλάχιστον του ενός έτους, δεν έχει ανανεωθεί. Σήμερα λοπόν (20 Ιουλίου 2009), μετά απο επικοινωνία που είχα με την εταιρεία, μου γνωστοποιήθηκε ότι δεν χρειάζεται παραστατικό, είναι καταγεγγραμένο στα αρχεία της εταιρείας οπότε η εγγύηση ανανεώθηκε. Επειδή απο τα λίγα που ξέρω, το "σου είπα, μου είπες, ισχύει δεν ισχύει" κλπ είναι νομικά αστειότητες χωρίς κάποιο έγγραφο στα χέρια μου που να αποδεικνύει την αντικατάσταση και επειδή μπορεί το ανακατασκευασμένο σε 7 μήνες απο σήμερα να χαλάσει πάλι (οπότε 7+7=14), επικοινώνησα με την Sony Hellas, μίλησα με εκπρόσωπό τους, ο οποίος αφού κατάλαβε ότι δεν υπάρχει χαρτί με μηδενική χρέωση, είπε ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα με ενημερώσει, εμφανώς δυσαρεστημένος...
Αναμονή λοιπόν και θα σας ενημερώσω για τα νέα.
Και πολύ σωστά έπραξες...
pgpelect
20-07-2009, 12:52
Τα τελευταία νέα...
Μετα απο ΜΟΛΙΣ 3,5 ώρες περίπου, επικοινώνησε μαζί μου ο ίδιος εκπρόσωπος της SONY HELLAS με τον οποίο είχα συνομιλήσει το πρωί και μου ζήτησε διεύθυνση για να ταχυδρομήσει την επέκταση της εγγύησης...
Πολύ καλή εξέλιξη! :a0210:
Η επεκταση ειναι για αλλο ενα χρονο, για 3 μηνες η για οσο εμεινε απο την αρχικη εγγυηση?
Εντελως εγκυκλοπαιδικα ρωταω, εμενα το ps3 ειναι στο παταρι εδω και 5 μηνες...
pgpelect
22-07-2009, 07:40
Καλημέρα. Δεν έχω λάβει ακόμα το χαρτί, θα το έστελναν μέσω ταχυδρομίου...
μόλις μάθω θα σας πώ. Λογικά, θα είναι επέκταση για άλλον ένα χρόνο, μετά θα τους ξαναάρω τηλέφωνο για τα 2 χρόνια και εκεί θα κολλήσει το θέμα...
pgpelect
27-07-2009, 12:24
Όπως το φαντάστηκα... εγγύηση ενος έτους...
μην περιμενεις να βγαλεις ακρη εαν περασε τον εναν χρονο , κανονικα ολα τα ηλεκτρονικα ειδη εχουν εγγυηση δυο ετη οδηγια απο την Ε.Ε.
Messenger
22-03-2010, 13:42
Παιδιά που είναι αυτή η οδηγία (directive???) της Ε.Ε;
Έχει κυρωθεί με νόμο του Ελληνικού Κράτους; Αν ναι με ποιόν νόμο;
Παιδιά που είναι αυτή η οδηγία (directive???) της Ε.Ε;
Έχει κυρωθεί με νόμο του Ελληνικού Κράτους; Αν ναι με ποιόν νόμο;
3043/2002. Στον Αστικό Κώδικα.
Messenger
22-03-2010, 13:51
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα το δώ με τη γυναίκα μου (εφέτης)....
Messenger
14-04-2010, 15:57
3043/2002. Στον Αστικό Κώδικα.
Aυτός ο νόμος λέει:
=============
Άρθρο 3Στο άρθρο 5 του ν. 2251/1994 τίθεται ως νέος τίτλος "Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις" και οι παράγραφοι 3 έως 5 αντικαθίστανται ως εξής:3. Οταν παρέχεται εγγύηση στον καταναλωτή, ο προμηθευτής οφείλει να την παρέχει γραπτώς ή με άλλο τεχνικό μέσο αποτύπωσης που μπορεί να είναι διαθέσιμο και προσιτό στον καταναλωτή. Σε περίπτωση προμήθειας καινουργών προίόντων με μακρά διάρκεια (διαρκή καταναλωτικά αγαθά), η παροχή γραπτής εγγύησης είναι υποχρεωτική. Η εγγύηση πρέπει να περιλαμβάνει με απλή, ευανάγνωστη και κατανοητή διατύπωση στην ελληνική γλώσσα τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προίόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκειά της, την τοπική έκταση ισχύος της, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο. Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων.Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προ.ίόντος. Ειδικά για τα προίόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από τεχνολογική άποψη, αν ο χρόνος αυτός είναισυντομότερος από την πιθανή διάρκεια ζωής τους.4. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προίόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προίόν ή ανταλλακτικό.5. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσεται η εφαρμογή των διατάξεων του Αστικού Κώδικα για την ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαπώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων. Εκ των προτέρων παραίτηση του καταναλωτή από την προστασία του κατά τις διατάξεις αυτές είναι άκυρη.Σε διαφορά η οποία απορρέει από την πώληση καταναλωτικών αγαθών και φέρεται ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, ανεξάρτητα από το εφαρμοστέο σε αυτή δίκαιο, εφαρμόζονται πάντοτε οι διατάξεις του ελληνικού δικαίου που διέπουν την πώληση καταναλωτικών αγαθών κατά την έκταση που παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στον καταναλωτή."
==============
Δεν λέει 2 χρόνια, απλά "εύλογος χρόνος εγγύησης".
Υπάρχει άλλος νόμος ή διάταξη που να λέει 2 χρόνια ελάχιστη εγγύηση;
Spyros_V_S
14-04-2010, 16:13
Νομίζω οτι τα άρθρα που αναφέρουν τα 2 χρόνια ειναι το 554 και 555 αυτου του νόμου (3043/2002).
Δεν υπάρχει καμια αναφορά σε ελληνικό νόμο για minimum εγγύησης δύο χρόνια παρά μόνο στην ευρωπαϊκή οδηγία, που φυσικά ο έλληνασ νομοθέτης την έγραψε κατά το δοκούν. Το μόνο advantage που έχουμε κατά της Sony είναι η χρήση κακού υλικού όσον αφορά το blue ray drive που έχει χρησιμοποιηθεί στις εν λόγω συσκευές και για το λόγο αυτό η εταιρία (προκειμένου να αποφύγει τεχνικό έλεγχο> δεδικασμένο> υποχρέωση για απόρσυρση όλων των ελαττωματικών μοντέλων από την αγορά και αντικατάστασή τους με νέα) αποζημιώνει μόνο όσους τραβούν το σκοινί παραπέρα και τους αντικαθιστά τις συσκευές.
Τώρα όσον αφορά την ελληνική νομοθεσία (αν και δεν έχω το νόμο μπροστά μου αυτή τη στιγμή, που γράφω) θυμάμαι για αναφορά σε χρονικό μήκος εγγύησης ανάλογα με την αξία του προϊόντος (χαρακτηριστικό δείγμα ασάφειας και γενικότητας έλληνα νομοθέτη) γεγονός το οποίο κατά την άποψή μου χωρίς βέβαια να είμαι νομικός, μπορει να χρησιμοποιηθεί υπέρ του καταναλωτή μιας και δεν μιλάμε για ένα φτηνό προϊόν αλλά για μια συσκευή που κόστισε σε όλους μας 450-650 Ευρώ ανάλογα με την περίοδο αγοράς και το μοντέλο.
O 3043/2002 γράφει καθαρά ότι το αντικείμενο πρέπει να μην έχει πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας όταν ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή. Ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή με την πάροδο 2 ετών για κινητά, και 5 ετών για ακίνητα πράγματα.
Όσοι δεν το βρίσκετε, δείτε λίγο πιο προσεκτικά το νόμο.
Φίλε Petasis 2ετία για κινητά και 5ετία για ακίνητα αφορά την παραγραφή για προσφυγή στη δικαιοσύνη και ουδεμία σχέση έχουν τα χρονικά ποσά αυτά με εγγυήσεις. Μην βιάζεσαι να είσαι αρνητικός. Εδώ έχουμε μια κουβέντα, που αφορά όλους και ευτυχώς ή δυστυχώς είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά.
Φίλε Petasis 2ετία για κινητά και 5ετία για ακίνητα αφορά την παραγραφή για προσφυγή στη δικαιοσύνη και ουδεμία σχέση έχουν τα χρονικά ποσά αυτά με εγγυήσεις. Μην βιάζεσαι να είσαι αρνητικός. Εδώ έχουμε μια κουβέντα, που αφορά όλους και ευτυχώς ή δυστυχώς είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά.
Που το διάβασες αυτό στον νόμο; Είσαι δικηγόρος; Καταστηματάρχης;
Στο είπε κάποιος;
Ρωτάω, γιατί αυτό που λες δεν ισχύει. Από που το διάβασες και το λες;
Αν δεν βαριέσαι, δες με προσοχή το νήμα εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56792
Που το διάβασες αυτό στον νόμο; Είσαι δικηγόρος; Καταστηματάρχης;
Στο είπε κάποιος;
Ρωτάω, γιατί αυτό που λες δεν ισχύει. Από που το διάβασες και το λες;
Αφού λοιπόν θέτεις το θέμα επί προσωπικού με υποχρεώνεις να σου απαντήσω. Δεν είμαι Δικηγόρος (κατάγομαι από νομική οικογένεια όμως - μητέρα Συμβολαιογράφος, πατέρας Δικαστικός Επιμελητής) και έχω εργαστεί επί σειρά ετών ως βοηθός Συμβολαιογράφου αλλά και Δικαστικών Επιμελητών και είμαι σε θέση να ανοίγω τους Κώδικες. Σε καμία περίπτωση όμως όχι να τους ερμηνεύω (αν και πίστεψέ με διαβάζοντάς τους είμαι σε θέση να καταλάβω κάτι περισσότερο απ' ότι εσύ).
Σήμερα διατηρώ δικό μου κατάστημα και εμπορεύομαι ποτά και καφέδες. Οπότε πήρες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου, τις οποίες με πολύ μεγάλη αγένεια και με ύφος 40 καρδιναλίων έκανες.
Τώρα όσον αφορά το ποιός μου το είπε, δεν μου το είπε κανείς. Είναι κάτι, που το έχω διαβάσει όπως κι εσύ βέβαια με μόνη διαφορά ότι εγώ το κατάλαβα ενώ εσύ όχι. Και δεν σταμάτησα στο τι κατάλαβα μόνος μου αλλά συζήτησα το θέμα με Δικηγόρο, ο οποίος μου συνέταξε και το Εξώδικο που έστειλα στην Sony για το ίδιο ακριβώς θέμα και μου έλυσε όλες μου τις απορίες. Και αν θέλεις στο παραθέτω για να το ξαναδιαβάσεις:
Αρθ. 554. - Παραγραφή.
(Προθεσμία παραγραφής πέντε έτη για τα ακίνητα και δύο έτη για τα κινητά)
Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)
Αρθ. 555. - Έναρξη και διακοπή του χρόνου παραγραφής.
Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα. Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη, η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 19
Τώρα αν και πάλι δυσκολεύεσαι δεν είναι κακό. Κακό όμως είναι να βάλεις κατά άλλων, οι οποίοι έχουν διαφορετική αντίληψη από την δική σου.
Επίσης καλώ τον φίλο amnik (ο οποίος τυγχάνει να είναι Δικηγόρος) να σου πει τί ισχύει και τί όχι, γιατί ίσως απλά χρειάζεσαι να τα ακούσεις από νομικό.
Όσον αφορά το "ρωτάω, γιατί αυτό που λες δεν ισχύει" διαφώτισέ μας φίλε petasis για το τί ισχύει και το τί όχι.
Υστερόγραφο: δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου αλλά η συμπεριφορά σου είναι κλασική συμπεριφορά ημιμαθή με άποψη επί παντός επιστητού στερείται όμως επιχειρημάτων. Και η ημιμάθεια φίλε μου είναι μακράν χειρότερη της αμάθειας.
Ότι νομίζεις. Εγώ με την ημιμάθεια μου έκανα αγωγή και κέρδισα στο δικαστήριο. Καλή επιτυχία με το δικό σου εξώδικο...
Ότι νομίζεις. Εγώ με την ημιμάθεια μου έκανα αγωγή και κέρδισα στο δικαστήριο. Καλή επιτυχία με το δικό σου εξώδικο...
Το γεγονός ότι κέρδισε δικαστήριο ο Δικηγόρος σου και μπράβο του δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο χρόνος παραγραφής ουδεμία σχέση έχει με την εγγύηση αντικατάστασης κάποιου προϊόντος (και επιμένω ότι τα 2 έτη για τα κινητά και τα 5 έτη για τα ακίνητα είναι ποσά χρονικά, που αφορούν παραγραφή και όχι εγγύηση και ακόμα κι αν η παραγραφή έχει κάποιους κοινούς "παρονομαστές" με την εγγύηση αυτό δεν τα κάνει το ίδιο και το αυτό σε καμία περίπτωση).
Και σου λέω και πάλι εγώ δεν επιτέθηκα σε 'σένα προσωπικά (ούτε που σε ξέρω ούτε που σε έχω δει ποτέ) επιτέθηκα στον τρόπο σου, ο οποίος είναι απαράδεκτος και λάθος και εκτός αυτού το γεγονός ότι βάλεις κατά ανθρώπων, που θέλουν να παρουσιάσουν τα πράγματα ακριβώς όπως είναι κι όχι όπως θα ήθελαν να είναι είναι επιεικώς απαράδεκτό και δεν θα ήταν σκόπιμο να το επαναλάβεις.
Όσον αφορά το προσωπικό σου δικαστήριο δεν είναι αργά να μάθεις ποιές παραμέτρους χρησιμοποίησε και που βασίστηκε ο Δικηγόρος σου για να το κερδίσει. Μια απλή ερώτηση αρκεί και δεν είναι ντροπή. Όπως επίσης ντροπή δεν είναι να δυσκολεύεσαι ή να μην καταλαβαίνεις κάτι. Σίγουρα όμως ντροπή είναι να επιμένεις στην λάθος άποψή σου και να γίνεσαι εριστικός και επιθετικός σε ανθρώπους, που προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος σου και την στραβή ενημέρωση, που απλόχερα προσπαθείς να προσφέρεις.
Περιμένω και άλλα άτομα πιο αρμόδια να σου επιβεβαιώσουν το λάθος σου και ελπίζω να σου γίνει μάθημα.
Αφού ο νόμος δεν σε καλύπτει, γιατί έστειλες εξώδικο;
Καλή επιτυχία με το δικό σου εξώδικο...
Αν θεωρείς απαραίτητο θα σου εξηγήσω την διαφορά της "Αγωγής" που κέρδισες με το "Εξώδικο" μου, που υποτιμητικά συγκρίνεις και ειρωνικά μου εύχεσαι καλή επιτυχία. Εξώδικο λοιπόν έχεις στείλει κι εσύ αν η Αγωγή σου δεν είναι αποκύημα της φαντασίας και όπως ο νομοθέτης έχει εφαρμόσει εδώ και κάμποσα χρόνια αποτελεί εισαγωγικό της δίκης έγγραφο και μάλιστα η εξώδικη απόπειρα συμβιβαστικής επίλυσης (για να μην μπερδεύσαι είναι το εξώδικο) σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτική προτού η διάδικοι αποτανθούν στο δικαστήριο με την κατάθεση της Αγωγής.
Τώρα κάτι προσωπικό: επειδή εδώ δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να εμένεις σε "δηλώσεις" δικές σου, να είσαι προσβλητικός, ειρωνικός και να παραπληροφορείς το κόσμο, που ίσως να πέφτει θύμα της άγνοιας σου λόγω της ισχυρογνωμοσύνης σου, καλό θα είναι να καταλαβαίνεις τα όρια και αν έχεις τα κότσια να ενημερώνεσαι, να ρωτάς, να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να ζητάς συγνώμη.
Αν πάλι λόγω του αριθμού των post που έχεις κάνει θεωρείς τον εαυτό σου βασιλιά του forum ή ακόμα ότι έχεις το δικαίωμα να λες ό,τι θέλεις όσο άκαιρο και άκυρο κι αν είναι αυτό, να χαρακτηρίζεσαι από παντελή έλειψη τρόπων όταν μιλάς στους υπολοίπους προσπαθώντας να μειώσεις το κύρος των απόψεών τους και των στοιχείων, που παραθέτουν, τότε λυπάμαι πολύ αλλά δεν κάνεις τίποτα διαφορετικό από το γνωστό trolling και καλά θα κάνεις να σταματήσεις γιατί δεν προσφέρει τίποτα στο forum εκτός από το να γεμίζει κάποιες άδειες δικές σου ώρες. Αν συζητήσουμε όμως για το κακό, που ενδέχεται να κάνει και ειδικά όταν έχεις φτάσει στο σημείο να ερμηνεύεις νόμους και θρασύτατα να ρωτάς τους άλλους "ποιός είσαι? τι είσαι?" τότε είναι καιρός να μιλάμε για χαλινάρια και για τον λόγο αυτό καλώ οποινδήποτε administrator/ moderator να πάρει θέση και να προβεί σε μέτρα γιατί τέτοιες τακτικές δεν μπορούν να λαμβάνουν χώρο σε κανένα community και δη αυτού του φιλικού forum.
Αφού ο νόμος δεν σε καλύπτει, γιατί έστειλες εξώδικο;
Είναι η τελευταία φορά που θα απαντήσω σε ερωτησή σου. Εξώδικο δεν έστειλα για να απαιτήσω 2ετή εγγύηση, που δυστυχώς δεν υπάρχει (αν βέβαια κάποιος με διαφορετικά ζητούμενα κυνηγούσε δικαστικά την Sony προκειμένου να πετύχει επέκταση της εγγύησης σε 2 έτη λόγω των χαρακτηριστικών του PS3 προσωπικά πιστεύω ότι θα το πετύχαινε) αλλά για το ότι η κατασκευάστρια εταιρία έχει χρησιμοποιήσει ελαττωματικό υλικό για την κατασκευή της συγκεκριμένης παιχνιδομηχανής με αποτέλεσμα να έχει περιορισμένο χρόνο ζωής και λειτουργίας και μάλιστα αυτό είναι κάτι που η εταιρία γνωρίζει και σκοπίμως αποκρύπτει.
Εγώ βέβαια στο τόπικ που παρέθεσες σου εξήγησα για ποιόν λόγο ο δικαστής σε "δικαίωσε".
Σου αναγνώρισε οτι η βλάβη προϋπήρχε της αγοράς λόγω κακής κατασκευής. Δεν σου αναγνώρισε εγγύηση καλής λειτουργίας.
Επίσης σου είπα οτι δύο χούφτες δικηγόροι που συνεργάζονται με μεγάλες φίρμες λένε τα ίδια με τον argirop. Το ίδιο κατάλαβα κι εγώ που χωρίς καθόλου νομικές γνώσεις (αλλά με άψογες γνώσεις Ελληνικών και Αγγλικών) κατάλαβα την Ευρωπαϊκή οδηγία και τον Ελληνικό νόμο (όταν πρωτοέγινε η οδηγία).
Πάντως, όντως η ημιμάθειά σου κέρδισε το δικαστήριο, γιατί σε έκανε να μην φοβηθείς να τους κάνεις αγωγή. Και κανένας μα κανένας δικαστής δεν θα δικαιώσει μια πολυεθνική(στα πλαίσια πάντα που του δίνει ο νόμος) που σέρνει στα δικαστήρια έναν πελάτη της για συσκευή 200Ε όταν στο ίντερνετ υπάρχουν άλλα 10000άδες παραδείγματα βλαβών.
Και ειδικά για το PS3, πρέπει να το κυνηγήσετε όλοι διότι:
αλλά για το ότι η κατασκευάστρια εταιρία έχει χρησιμοποιήσει ελαττωματικό υλικό για την κατασκευή της συγκεκριμένης παιχνιδομηχανής με αποτέλεσμα να έχει περιορισμένο χρόνο ζωής και λειτουργίας και μάλιστα αυτό είναι κάτι που η εταιρία γνωρίζει και σκοπίμως αποκρύπτει.
Με λίγα λόγια...αλητεία.
Εγώ βέβαια στο τόπικ που παρέθεσες σου εξήγησα για ποιόν λόγο ο δικαστής σε "δικαίωσε".
Σου αναγνώρισε οτι η βλάβη προϋπήρχε της αγοράς λόγω κακής κατασκευής. Δεν σου αναγνώρισε εγγύηση καλής λειτουργίας.
Επίσης σου είπα οτι δύο χούφτες δικηγόροι που συνεργάζονται με μεγάλες φίρμες λένε τα ίδια με τον argirop. Το ίδιο κατάλαβα κι εγώ που χωρίς καθόλου νομικές γνώσεις (αλλά με άψογες γνώσεις Ελληνικών και Αγγλικών) κατάλαβα την Ευρωπαϊκή οδηγία και τον Ελληνικό νόμο (όταν πρωτοέγινε η οδηγία).
Πάντως, όντως η ημιμάθειά σου κέρδισε το δικαστήριο, γιατί δεν σε έκανε να φοβηθείς να τους κάνεις αγωγή. Και κανένας μα κανένας δικαστής δεν θα δικαιώσει μια πολυεθνική(στα πλαίσια πάντα που του δίνει ο νόμος) που σέρνει στα δικαστήρια έναν πελάτη της για συσκευή 200Ε όταν στο ίντερνετ υπάρχουν άλλα 10000άδες παραδείγματα βλαβών.
Και ειδικά για το PS3, πρέπει να το κυνηγήσετε όλοι διότι:
Με λίγα λόγια...αλητεία.
+100 στον φίλο Jousis
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, και να αναλύει τους νόμους όπως νομίζει.
Για εμένα ο 3043/2002 είναι σαφής. Αν για εσάς δεν είναι, δεν πειράζει...
Ευτυχώς που ήμουν τυχερός, και με λυπήθηκαν και μου χάρισαν την δίκη δηλαδή... Μάλλον θα με είδαν ημιμαθή...
Γιατί δεν ζητάτε από τους δικηγόρους σας δεδικασμένα που επικαλέστηκαν τον 3043/2002 και δεν δικαιώθηκε ο καταναλωτής; Να τα δούμε και εμείς;