View Full Version : XBOX-360 Elite Κολλάει
Καλημέρα!!!
Η κονσόλα μου κολλάει όταν παίζω παιχνίδια, δηλαδή εκεί που παίζω τέλος πρέπει να το κλείσω απο την κονσόλα για να ξανανοίξει.
Κάποιες φορές κολλάει και με το που το ανοίγω.
Εχει συμβεί σε κάποιον αλλο αυτο?
Να περιμένω το δαχτυλίδι του θανάτου οτι ειναι κάπου κοντά?
μαλλον...
Στειλε το για επισκευη...
μαλλον...
Στειλε το για επισκευη...
Γνωρίζεις την διαδικασία αποστολής?
Ευχαριστώ!!!
Μόλις τα λαμπάκια μας γίνανε κόκκινα.
help 'οποιος γνωρίζει την διαδικασία αποστολης.
Η πλακα είναι ότι ο πωλητής που μου πούλησε το Elite μου είπε ότι μια στο εκατομμύριο είναι να πάθει RROD το Elite.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
27-09-2008, 10:43
Παίρνεις τηλέφωνο την microsoft hellas 00 800 44 12 87 32 και δηλώνεις το πρόβλημα. Σε 2 μέρες σου ρχεται courier και το παίρνει μέσα σε δικό του κουτί που έχουν ακριβώς γι' αυτή την δουλειά. Προσοχή να το έχεις έτοιμο για να το πάρει επιτόπου να μην χάνεις μέρες. Βέβαια βγάζεις από πάνω σκληρό, κάρτες μνήμης (αν έχεις). Σε δυό εβδομάδες στο επιστρέφουν. εν τω μεταξύ με το tracking number Που σου δίνουν μπορείς να βλέπεις σε ποιό στάδιο επισκευής βρίσκεται η κονσόλα. Δεν πληρώνεις τίποτα. Εχει φάει τρελό κράξιμο παγκοσμίως η Microsoft και η διαδικασία πλέον είναι πάνγνωστη και δεν χρειάζονται αποδείξεις και βουλοκέρια. Εγώ το είχα στείλει και ήταν και "πειραγμένο" και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μου έστειλαν κανονικά καινούργιο.
Pytzamarama
27-09-2008, 11:11
Σιγα σιγα πρεπει να σταματησουμε να ακουμε τους πωλητες τωρα που μπορουμε να εχουμε τεραστια πληροφορηση απο το διαδικτυο...τουλαχιστον σε απλες αγορες σαν αυτες
Τα πρωτα Elite ηταν Xenos...δηλαδη ευπαθη σε RROD.
Για οποιον θελει να αγορασει 360 το παρακατω site
http://www.360drives.com/list
ειναι πολυ χρησιμο.
Αναζητηστε τα Falcon και αν σας ενδιαφερει το modding αποφυγετε τα LiteOn drives
Αυτός ήταν ο λόγος που ο πωλητής μου είπε αυτό με Elite. Εγώ έψαχνα να δω τους αριθμούς στα κουτιά και με ρώτησε γιατί το κάνω αυτό, εγώ του απάντησα ότι θέλω να επιλέξω το σωστό για να μην πάθει RROD, και αυτός μου είπε ότι τα Elite ένα στο εκατομμύριο.:smile:
μην μου λες τετοια...ευτυχως εχω αλλα 2 χρονια εγγυησης..
....και ήταν και "πειραγμένο" .....
firmware?
Παίρνεις τηλέφωνο την microsoft hellas 00 800 44 12 87 32 και δηλώνεις το πρόβλημα. Σε 2 μέρες σου ρχεται courier και το παίρνει μέσα σε δικό του κουτί που έχουν ακριβώς γι' αυτή την δουλειά. Προσοχή να το έχεις έτοιμο για να το πάρει επιτόπου να μην χάνεις μέρες. Βέβαια βγάζεις από πάνω σκληρό, κάρτες μνήμης (αν έχεις). Σε δυό εβδομάδες στο επιστρέφουν. εν τω μεταξύ με το tracking number Που σου δίνουν μπορείς να βλέπεις σε ποιό στάδιο επισκευής βρίσκεται η κονσόλα. Δεν πληρώνεις τίποτα. Εχει φάει τρελό κράξιμο παγκοσμίως η Microsoft και η διαδικασία πλέον είναι πάνγνωστη και δεν χρειάζονται αποδείξεις και βουλοκέρια. Εγώ το είχα στείλει και ήταν και "πειραγμένο" και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μου έστειλαν κανονικά καινούργιο.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Και το δικό μου "πειραγμένο" είναι και δεν ξέρω εαν πρέπει πρώτα να του επαναφέρω το κανονικό firmware.
Επίσης απ' οτι διαβαζώ στο net εαν μου το αντικαταστήσουν ,και δεν μου το επισκευάσουν, με άλλο πολύ πιθανό είναι να μου στείλουν με drive lite-on που σημαίνει τα "παιχνίδια" πάνε όλα για πέταμα.
Όλα όσα επισκευάζονται έρχονται με drive lite-on.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
28-09-2008, 10:56
ε και δεν του βάζετε ένα benq;
Παιδιά το συγκεκριμένο θέμα το ψάχνω αλλα δεν έβγαλα άκρη. Φυσικά εγώ Benq έχω αλλα πάλι δυσκολεύομαι.:silly: Ότι πληροφορίες έχετε Please PM με.
ε και δεν του βάζετε ένα benq;
Γίνεται?
Η εγγύηση όμως πάει περίπατο μετά?
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
28-09-2008, 11:49
Εγώ πάντως διαβάζω στα γνωστά και αξιόπιστα sites ότι και το lite-on έσπασε.... -bye-
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
28-09-2008, 11:52
Γίνεται?
Η εγγύηση όμως πάει περίπατο μετά?
Εννοείται ότι πάει περίπατο. Εγγύηση μετά από τον Captain Hook.....
Εγώ πάντως διαβάζω στα γνωστά και αξιόπιστα sites ότι και το lite-on έσπασε.... -bye-
Μακάρι να έγινε αυτό!!!
Εάν μπορείς πες κάνα site να ξεστραβωθώ και εγώ.
Τhank's
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Και το δικό μου "πειραγμένο" είναι και δεν ξέρω εαν πρέπει πρώτα να του επαναφέρω το κανονικό firmware.
Ισως κατι να μην πηγε καλα στο "πειραγμα" γι'αυτο να σου βγαζει αυτα τα κολληματα.
Παντως εγω τελευταια φορα ειχα παρει τηλ. στο 801 500 3000 που ειναι και αυτο επισημη γραμμη της Microsoft Hellas.
Δεν ξερω αν εχει καποια διαφορα απο αυτο που αναφερει ο Τασος παραπανω.
antonios
30-01-2009, 21:11
μόλις μου έβγαλε 3 κόκκινα λαμπάκια...την πίστη μου!@#$%
η διαδικασία είναι αυτή που περιγράφεται σε προηγούμενα μυνήματα;
η κονσόλα έχει ημερομηνία 8/2006. Τη στέλνω έτσι όπως είναι πειραγμένη και μου τη φτιάχνουν τσαμπέ, στέλνουν άλλη ξέρει κανείς τι κάνουν;
μόλις μου έβγαλε 3 κόκκινα λαμπάκια...την πίστη μου!@#$%
η διαδικασία είναι αυτή που περιγράφεται σε προηγούμενα μυνήματα;
η κονσόλα έχει ημερομηνία 8/2006. Τη στέλνω έτσι όπως είναι πειραγμένη και μου τη φτιάχνουν τσαμπέ, στέλνουν άλλη ξέρει κανείς τι κάνουν;
Don't panic... Παρε αυριο την MS και ακολουθησε τις οδηγιες που θα σου δωσουν. Να εισαι κοντα στην κονσολα γιατι θα σου πουν να την ανοιξεις για να δουν οτι αναβει το πρασινο λαμπακι στον μετασχηματιστη (αρα δεν φταιει αυτος).
Μεσω courrier (UPS) θα λαβεις ενα κουτι και θα βαλεις μονο το ΧΒΟΧ μεσα χωρις καλωδια , χειριστηρια κτλ. και σε 2-3 εβδομαδες θα σου στειλουν ειτε καινουργιο ειτε το δικο σου επισκευασμενο...-bye-
Χιούστον
30-01-2009, 23:12
3 φορές το έχω στείλει Γερμανία! Με minimum χρήση...
antonios
30-01-2009, 23:38
τα έκανα όλα, είδα και πράσινο λαμπάκι στο μετασχηματιστή, πείραξα, άνοιξα, ξαναάνοιξα και εκεί που ήμουν έτοιμος να το πετάξω (τρόπος του λέγειν), λέω ας ξαναδοκιμάσω μια τελευταία και τσουπ άνοιξε η ...παλιοκονσόλα!
Κολοφαρδία τώρα αλλά με βλέπω να πακετάρω σύντομα...
Προχθές είχαμε μια στιγμιαία πτώση τάσης και υποπτεύομαι αυτό φταίει.
Ελπίζω τώρα ή να μη χαλάσει ποτέ, ή να χαλάσει πριν την 3ετία..
3 φορές το έχω στείλει Γερμανία! Με minimum χρήση...
Εγω εχω δυο XBOX και τα δυο εχουν χαλασει κατα καιρους. Συνηθως μετα απο 1 χρονο "παπαλα".
Τουλαχιστον μου εστειλαν και τις δυο φορες καινουργιο.
Παντως τωρα που μπορειτε με το νεο λειτουργικο NXE , γραφετε τα παιχνιδια στο σκληρο ωστε να μειωνεται η θερμοτητα...-bye-
Παντως τωρα που μπορειτε με το νεο λειτουργικο NXE , γραφετε τα παιχνιδια στο σκληρο ωστε να μειωνεται η θερμοτητα...-bye-
+1
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
02-02-2009, 10:47
Ωπα....τι ήταν αυτό τώρα; τι ΝΧΕ; ..... για δώστε κανά Info . Με 120άρι σκληρό άνετα χωράει μια 10άρα παιχνίδια μέσα.
Στο τελευταίο update του 360 άλλαξαν τα menu και έδωσαν την δυνατότητα να κανεις install τα παιχνίδια στον σκληρό έτσι ώστε να μην ακούγεται και να μην ταλαιπωρείται το drive του 360.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
02-02-2009, 11:29
Μάλιστα.... είδες τι χάνεις αν έχεις έξω το ethernet;.... για να το συνδέσουμε να κάνουμε κανά update.
Thanks Γιώργο -bye-
Το Call of duty 4 που εβαλα πιανει 7 GB. Oποτε με τον 120αρη ανετα βαζεις 10-12 παιχνιδια και σου μενει και χωρος.-bye-
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
02-02-2009, 12:02
Για να ρωτήσω, δηλαδή πας και νοικιάζεις από το video club και τα ρίχνεις στον σκληρό χωρίς να υπάρχει καμιά δικλείδα ασφαλείας; τόσο χύμα το έχουν κάνει; :chinscratch:
Όχι πρέπει να έχεις το dvd μέσα για να παίζει.
Μακαρι, αλλα δεν ειναι τοσο απλο. Για να παιξεις απο το σκληρο δισκο, βαζεις και το DVD μεσα (και απλα τσεκαρει οτι το εχεις) - αλλα διαβαζει απο το δισκο!
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
02-02-2009, 13:00
Α μάλιστα. Οπότε φαντάζομαι και τα Loading είναι πολύ πιό γρήγορα ε;
johny1989
02-02-2009, 13:47
εχω το sammy toshi τοπρωτο και το καλητερο..............drive για 360
Α μάλιστα. Οπότε φαντάζομαι και τα Loading είναι πολύ πιό γρήγορα ε;
Ναι και τα loading είναι πιο γρήγορα και το παιχνίδι τρέχει καλύτερα.
antonios
02-02-2009, 22:23
Μακαρι, αλλα δεν ειναι τοσο απλο. Για να παιξεις απο το σκληρο δισκο, βαζεις και το DVD μεσα (και απλα τσεκαρει οτι το εχεις) - αλλα διαβαζει απο το δισκο!
η πλάκα είναι οτι και σε πειραγμένο box, πάλι το "πειραγμένο" dvd ζητάει στο drive... ρε τι τραβάμε!
antonios
03-02-2009, 23:26
δυστυχώς η κονσόλα τρώει κολλήματα...έχω πάθει δηλαδή αυτό που έγραψε ο φίλος στο πρώτο πρώτο post. Κόκκινα λαμπάκια όμως δεν...
τώρα που τα θέλουμε δεν εμφανίζονται...
αν τη στείλω έτσι δεν με καλύπτει η 3ετής εγγύηση;
Στείλτο, θα σου αλλάξουν μητρική και drive, θα σου δώσουν εχτρα εγγυήση και xbox live free για ένα μηνα. Ακομα και να σου εχει λειξει η εγγυηση δεν παιζει ρολο. Νομιζα οτι η παρτιδα του 2006 κόλλαγε αλλα τωρα βλέπουμε και το elite να εχει το ίδιο πρόβλημα. Μicrosoft και #$%^, εχε χαρη που ειναι μακραν η πιο καλη κονσολα
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
04-02-2009, 09:34
δυστυχώς η κονσόλα τρώει κολλήματα...έχω πάθει δηλαδή αυτό που έγραψε ο φίλος στο πρώτο πρώτο post. Κόκκινα λαμπάκια όμως δεν...
τώρα που τα θέλουμε δεν εμφανίζονται...
αν τη στείλω έτσι δεν με καλύπτει η 3ετής εγγύηση;
καλώς τα δέχτηκες.... μην ανησυχείς, βάλε μέσα να παίζει κανά παιχνίδι και τύλιξε το με καμιά κουβέρτα και θα δεις τα κόκκινα λαμπάκια asap! :flipout:
goodboy332
15-02-2009, 13:11
Χο ου, χο ου, χο ου... Μέρες Κρίσμες! Εχθές έιδα μετά απο ενάμιση χρόνο τα θανατηφόρα λαμπάκια...:AFADF0: Λέω όμως να μην μπω στον κόπο, γιατί εκτός απο...... "φτιαγμένο", του έχω αλλάξει και τα καπάκια :violent-smiley-008:. Έχω φάει και ένα καταπληκτικό ban... οπότε λέω καλύτερα να πατεχτώ άυριο μέχρι το Media και να τσιμπήσω ένα Arcade.
Γιαννης Σπυρου
16-02-2009, 11:20
Kι εγω τα ιδια εδω και λιγες μερες... δεν μου τα βγαζει παντα ομως !
Μια δειχνει κοκινα φωτακια και την αλλη οχι ... χαλασε επιτελους να τελειωνουμε.:flipout:
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
16-02-2009, 11:42
είναι τα προεόρτια......σκέπασε το με μια κουβέρτα να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα.... -bye-
απίστευτο όμως, υποτίθεται ότι τα elite δεν θα είχαν πρόβλημα....
Tο Elite ειναι το ιδιο ακριβως με τις φθηνοτερες εκδοσεις αλλα με μαυρο περιβλημα και χειριστηριο. Η αρχιτεκτονικη ειναι ακριβως η ιδια (Falcon).
Μαλιστα ενω εχουν κυκλοφορησει στην αγορα ΧΒΟΧ Arcade με την νεα αρχιτεκτονικη Jasper λεγεται οτι ακομη δεν εχουν κυκλοφορησει Elite Jasper προφανως λογω μικροτερης ζητησης της συγκεκριμενης εκδοσης δεν εχουν εξαντληθει τα αποθεματα.
Οποιος εχει χρονο μπορει να διαβασει εδω...
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_hardware
XBOX 360:
v1 (codename XENON)
v2 (codename ZEPHYR)
v3 (codename FALCON)
v4 (codename JASPER).
Ολα τα version πλην του v4(θα δούμε) κάνουν RROD με το πιο παλιό το χειρότερο. Τα elite ξεκίνησαν αν δεν κάνω λάθος με v3-Falcon δεν είναι τόσο επιρρεπείς στο RROD όπως τα παλαιότερα version αλλα δεν παύουν να το εμφανίζουν και αυτά.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
16-02-2009, 13:34
Στο σφραγισμένο κουτί, μπορούμε να καταλάβουμε ποιά έκδοση είναι από το παραθυράκι που φαίνεται το serial number; (νομίζω είχε αναφερθεί στο παρλεθόν κάπου μέσα σε κάποιο θέμα.... )
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2008/12/falcon_find.jpg
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2008/12/jasper_find.jpg
Για να βρεις το Τζασπερ, απλά κοιτάς το σειριακο αριθμό τα 5 τελευταία ψηφία:
χχχχχχχ 84XXX -> Τζασπερ
χχχχχχχ 83XXX -> Φαλκον
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2509286
Τα jasper εχουν ενσωματωμενη μνημη 256kb oποτε αν πας στην επιλογη "memory" σου δειχνει εκτος απο τον σκληρο δισκο και αλλα 256 mb...
YwFMRD8X2k8
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
16-02-2009, 15:45
Ευχαριστούμε , έγραψες -bye-
Δημήτρης Ιωάννου
17-02-2009, 00:36
Ερώτηση από νέωπα..
Το κόλλημα γίνεται σε "κανονικό" ή σε online παιχνίδι ?
Η και στα δύο?
Ρωτάω γιατί δυό φορές μου κόλλησε σε online game (Left 4 Dead) και δεν ήξερα αν φταίει ο σέρβερας ή το χαζοκούτι..:grandpa:
Και τα δικα μου XBOX (εχω δυο) τρωνε κανενα κολλημα καπου καπου αλλα αρκετα σπανια.
Δημήτρης Ιωάννου
17-02-2009, 22:53
Επίσης ,ποιά είναι τα κουμπάκια που ανάβουν κόκκινα ?
goodboy332
18-02-2009, 00:20
Επίσης ,ποιά είναι τα κουμπάκια που ανάβουν κόκκινα ?
Τα 2 αριστερά και το πάνω δεξί. Προχθές το καμάρωνα. Εχθές πάντως που πήγα και πήρα καινούριο Arcade και έμεινα έκπληκτος απο την διαφορά στο τροφοδοτικό, το παλιό ήταν 247Watt και το καινούριο είναι 150Watt. Φυσικά το άφησα να περάσει μια δύσκολη 1η βραδια για να βεβαιωθώ οτι δεν είναι ευαισθητο. Το άφησα να παίζει περίπου 6 ώρες και όταν πηγα να το σβήσω, έμεινα ξανα έκλπηκτος όταν διαπίστωσα οτι δεν ένοιωσα κανένα σημείο πάνω στο σασί που να είχε θερμοκρασία, σε αντίθεση με το παλίο μου που είχε τα "ζεστά" σημεία του. Να μην το ματίαξω, αλλά έχω την εντύπωση οτι κάτι έκανε αυτή τη φορά ο Βασιλάκης...
150 watt τροφοδοτικο σημαινει Jasper.-bye-
Δημήτρης Ιωάννου
18-02-2009, 00:28
Μάλιστα..
Θα παίξω πάλι απόψε μετά από μέρες παύσης.
Για να δούμε.
Πάντως το μόνο φωτάκι που βλέπω είναι το πράσινο του on/off (για την ώρα..:flipout:)
Power Consumption
Xenon 2.3W 155.7W 177.8W 167.7W 177.1W 172W
Falcon 2.8W 101.4W 121.2W 112.8W 121.5W 115.5W
Jasper 2.0W 93.7W 105.9W 101.0W 105.9W 98.1W
http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3472&p=5
Σημανική μείωση και στην κατανάλωση!
Kαι τα δυο XBOX μου ειναι Xenon. Σκεφτομαι να πουλησω το ενα και να "χτυπησω" ενα jasper Arcade. Προσφατα αγορασα και εναν 60αρη σκληρο προς αντικατασταση του 20αρη που πλεον ειναι μικρος (μονο 2 παιχνιδια να κανεις install γεμισε).
Εμενα το Elite μου είναι Falcon, τα 120GB που έχει σχεδόν γέμισε.
Επί ευκαιρίας κοίτα εδώ:
Xbox 360 120gb Hard Drive £24.46 (http://www.hotukdeals.com/item/338362/xbox-360-120gb-hard-drive-24-46-sai/)
JohnBougiou
19-02-2009, 00:45
Παιδιά, διότι σκέφτομαι να "χτυπήσω" και εγώ ένα Χbox 360, θα ήθελα να ρωτήσω μερικές απορίες μου:
Αν αγοράσω ένα jasper arcade εκτός από την διαφορά του "σκληρού" δίσκου(20G) θα έχω κάποιο μειονέκτημα απέναντι από τα premium & elite;
Αν το flashάρω υπάρχει περίπτωση να με banάρουνε παίζοντας original παιχνίδια online;
Δημήτρης Ιωάννου
19-02-2009, 01:30
Παιδιά, διότι σκέφτομαι να "χτυπήσω" και εγώ ένα Χbox 360, θα ήθελα να ρωτήσω μερικές απορίες μου:
Αν αγοράσω ένα jasper arcade εκτός από την διαφορά του "σκληρού" δίσκου(20G) θα έχω κάποιο μειονέκτημα απέναντι από τα premium & elite;
Αν το flashάρω υπάρχει περίπτωση να με banάρουνε παίζοντας original παιχνίδια online;
Γεια σου Γιάννη.
Για τα Arcade & Pro θα χρειαστείς καλώδιο μετατροπής σε HDMI αν σε ενδιαφέρει αυτή η σύνδεση.Αλλιώς component.
Μόνο το Elite βγαίνει με έτοιμη θύρα και καλώδιο στη συσκευασία.
Για τα περι παιχνιδιών και φλασαρίσματος,ας απαντήσει κάποιος πιό έμπειρος..:grandpa:
Υ.Γ.αν θες σου δανείζω το PS3 μου..
Λαθος μεγαλο. Ολα τα XBOX ακομη και το Arcade εχουν θυρα HDMI. Μονο τα παλια XBOX που βγηκαν τον πρωτο χρονο ειχαν μονο component.
H μονη διαφορα του Elite ειναι οτι ειναι μαυρο και οτι εχει 120αρη σκληρο. Επισης εχει καλωδιο HDMI στην συσκευασια ενω ατα πιο φθηνα πρεπει να το αγορασεις. Το hardware ομως δεν διαφερει.
Σωστά.
Για το φλασιαρισσμα το ρίσκο πάντα υπάρχει να γίνεις Ban άσχετος αν παίζεις μονο original, κανένας δεν ξέρει πως ακριβώς η Microsoft εντοπίζει τα φλασιαρισμενα. Για λεπτομέρειες για φλασιαρισματα JohnBougiou έχεις PM.
JohnBougiou
19-02-2009, 13:17
Γεια σου Δημήτρη!
Έχεις μείνει λίγο πίσω...:flipout: αλλά μην πτοήσαι...-bye- Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά είναι πολύ γενναιόδωρη,δεν μπορώ να την δεκτώ. :grinning-smiley-043
Όλα τα XBOX ακόμη και το Arcade έχουν θύρα HDMI. Μονο τα παλιά XBOX που βγήκαν τον πρώτο χρόνο είχαν μόνο component.
H μόνη διαφορά του Elite είναι ότι είναι μαύρο και ότι έχει 120αρη σκληρό. Επίσης έχει καλώδιο HDMI στην συσκευασία ενώ τα πιο φθηνά πρέπει να το αγοράσεις. Το hardware όμως δεν διαφέρει.
Ωραία! πάμε για jasper arcade...
Να'σαι καλά Γιάννη!
Για το φλασιαρισσμα το ρίσκο πάντα υπάρχει να γίνεις Ban άσχετος αν παίζεις μονο original, κανένας δεν ξέρει πως ακριβώς η Microsoft εντοπίζει τα φλασιαρισμενα.
Ευχαριστώ,θα το έχω υπόψιν μου.
Δημήτρης Ιωάννου
19-02-2009, 14:25
Καλά ντε ,μη βαράτε οι "ειδικοί".:argue:
Στο site του XBOX που κοίταξα,μόνο στο elite έγραφε για έξοδο HDMI.
Γιάννη πάρε όποιο θες,βάσει χρημάτων και χωρητικότητας.
Και η προσφορά μου ισχύει στο ακέραιο για το PS3 !!!
(αφού δεν το χρησιμοποιώ...:grandpa:)
Καλά ντε ,μη βαράτε οι "ειδικοί".:argue:
Στο site του XBOX που κοίταξα,μόνο στο elite έγραφε για έξοδο HDMI.
Δεν πειραζει , κανεις δεν ειναι "ασφαλτος" που λεει και η Αντζελα...-bye-
Comes with a wireless controller, five arcade games, and 256MB of memory. This console includes an HDMI output, so you can experience your games in the ...
http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xbox360arcadesystem/
Τελικα αγορασα ενα Jasper (εκδοση Arcade) χθες. Ειναι κατασκευασμενο 12-11-2008. Πισω γραφει "12.1 Α" και εχει τροφοδοτικο 150 watt.
Στο κουτι γραφει "256 ΜB MU" αντι "256 MB Memory unit" και το κουτι ειναι λιγο διαφορετικο.
Το ανοιξα χθες καμια ωρα και υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα στον θορυβο και στην θερμοτητα (δεν θερμαινεται σχεδον καθολου).
Πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες δηλαδη.
Eδω φαινεται και η διαφορα μεταξυ των τριων εκδοσεων...
http://memphispcguy.com/sitefiles/1000/XBOX360PowerComparisonpptx.jpg
Καλά ρε Γιάννη τώρα έχει τρεις?
Καλά ρε Γιάννη τώρα έχει τρεις?
Το ενα απο αυτα που ειχα (20 GB) το πουλησα σε ενα γνωστο μου στα 80 ευρω...ηταν Xenon.
Τωρα εχω δυο Arcade (ενα Xenon και ενα Jasper) και ενα σκληρο 60 GB.
Μια απορία.
Αν πάρω και εγώ μια δεύτερη κονσόλα και την έχω σε άλλο δωμάτιο ενωμένη πάντα στο δίκτυο θα μπορώ να παίζω για παράδειγμα PES2009/Gears Of War μαζί με τον γιο μου.
Δυο φιλοι μου που ειναι αδερφια και μενουν σε διπλανα σπιτια με μια συνδεση internet (ενα μοντεμ δηλαδη) παιζουν μαζι ταυτοχρονα. Αρα λογικα θα γινεται.-bye-
JohnBougiou
27-02-2009, 15:15
Τελικα αγορασα ενα Jasper (εκδοση Arcade) χθες. Ειναι κατασκευασμενο 12-11-2008. Πισω γραφει "12.1 Α" και εχει τροφοδοτικο 150 watt.
Στο κουτι γραφει "256 ΜB MU" αντι "256 MB Memory unit" και το κουτι ειναι λιγο διαφορετικο.
Το ανοιξα χθες καμια ωρα και υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα στον θορυβο και στην θερμοτητα (δεν θερμαινεται σχεδον καθολου).
Πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες δηλαδη.
Έγινα και εγώ κάτοχος ενός Jasper/Arcade, MFR Data 26/12/08, 12.1 Α αλλά το τροφοδοτικό είναι 175 W (το παλιό; ). Πρέπει ν' ανησυχήσω; ...λογικά δεν παίζει ρόλο το τροφοδοτικό.
Οι εντυπώσεις σε γενικές γραμμές πολύ καλές,ειδικά στις αναφορές περί υπερθέρμανσης της κονσόλας. Τα μόνα που ενοχλούν είναι ο θόρυβος από το drive αλλά ευτυχώς εξαφανίζεται με την εγκατάσταση του παιχνιδιού στον "σκληρό" δίσκο. Το τελευταίο είναι με τον χειρισμό στο PES2009, υπάρχει ένα μικρο προβληματάκι στην κατανόηση του χειριστηρίου στην διαγώνια πορεία ενός παίχτη,φυσικά αυτό δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα άλλο παιχνίδι όπου τα πηγαίνει περίφημα!
Και εμενα το Elite με Falcon είναι σχεδόν αθόρυβο, το μονο που ακούγεται είναι το drive αλλα όπως είπες με τα install στο δίσκο δεν ακούς τίποτα.
Τώρα για το τροφοδοτικό λογικά έπρεπε να είναι 150W.
Μην ανησυχείς για το τροφοδοτικό, κοίτα εδώ:
Just to be totally clear here, forget the PSU power rating - it can be 175W/14.2A and still be Jasper. The only way the PSU will be an indicator is if you have a 150W/12.1A PSU - that would definitely indicate Jasper. The same goes for the current rating on the console itself - forget it! While 12.1A would definitely be Jasper, 14.2A may be Falcon or Jasper. Current rating on the PSU is completely irrelevant and will be 14.2A on all 175W PSUs, regardless of what is labeled on the console and regardless of what is inside the console.
http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3440
Έγινα και εγώ κάτοχος ενός Jasper/Arcade, MFR Data 26/12/08, 12.1 Α αλλά το τροφοδοτικό είναι 175 W (το παλιό; ). Πρέπει ν' ανησυχήσω; ...λογικά δεν παίζει ρόλο το τροφοδοτικό.
Απλως τους ειχαν μεινει καποια τροφοδοτικα 175 W απο οτι φαινεται και τα εβαλαν και στα Jasper αλλα δεν παιζει ρολο.-bye-
Δημήτρης Ιωάννου
05-03-2009, 01:25
Οκ..
Συνεχίζω με την ασχετοσύνη μου.
Αν αγοράσω jasper Arcade ή Pro (το δίνουν προσφορά με τα Halo),θα μπορέσω να βγάλω τον 120άρη μου απ το Elite και να τον βάλω σε ένα απ αυτά,ωστε να μη χάσω τα δεδομένα και τα achievements?(ή αυτά περνούνται στον λογαρισμό Live?)
Ο σκληρος δισκος βρισκεται στο πλαι και ειναι αποσπουμενος (πατας το κουμπακι που εχει και τον βγαζεις). Οποτε θα τον βαλεις πανω στην αλλη κονσολα και θα εισαι ενταξει.
Αν ομως εχεις κανει install καποια ολοκληρα παιχνιδια (για να τρεχουν απο το σκληρο) θα χρειαστει να τα σβησεις και να τα ξανακανεις install με την νεα κονσολα , προφανως για καποιους λογους copyright.
http://regmedia.co.uk/2005/12/05/xbox360_4.jpg
Δημήτρης Ιωάννου
05-03-2009, 23:09
Ο σκληρος δισκος βρισκεται στο πλαι και ειναι αποσπουμενος (πατας το κουμπακι που εχει και τον βγαζεις). Οποτε θα τον βαλεις πανω στην αλλη κονσολα και θα εισαι ενταξει.
Αν ομως εχεις κανει install καποια ολοκληρα παιχνιδια (για να τρεχουν απο το σκληρο) θα χρειαστει να τα σβησεις και να τα ξανακανεις install με την νεα κονσολα , προφανως για καποιους λογους copyright.
http://regmedia.co.uk/2005/12/05/xbox360_4.jpg
Κατ αρχήν σ ευχαριστώ τα μάλα για το οτι μπορώ κάλλιστα να μεταφέρω τον σκληρό απ΄τη μία κονσόλα στην άλλη.
Δεύτερον: Τα unlocks και achievements κάποιου παιχνιδιού (τα οποία φυσικά κατέκτησα με κόπο !!:grandpa:),αποθηκεύονται στο Live profile σου ή στον σκληρό ? (αν δεν είναι στον σκληρό τότε δεν με πολυαπασχολεί).Η μήπως χάνονται αμα αλλάξεις κονσόλα γενικώς?
Υ.Γ. Σας το πα ,είμαι άσχετος σ αυτά..:argue:
Το profile βρισκεται μεσα στον σκληρο (μπορεις να το δεις αν πας στο "memory"). Aν πχ. ο σκληρος παθει βλαβη , η σου κλεψουν την κονσολα μπορεις να ξανακατεβασεις το profile σου απο το XBOX Live κανοντας "Recover gamertag". Στην περιπτωση αυτη θα σου ζητηθει το email και ο κωδικος που ειχες δηλωσει οταν γραφτηκες.
Δημήτρης Ιωάννου
06-03-2009, 00:08
Το profile βρισκεται μεσα στον σκληρο (μπορεις να το δεις αν πας στο "memory"). Aν πχ. ο σκληρος παθει βλαβη , η σου κλεψουν την κονσολα μπορεις να ξανακατεβασεις το profile σου απο το XBOX Live κανοντας "Recover gamertag". Στην περιπτωση αυτη θα σου ζητηθει το email και ο κωδικος που ειχες δηλωσει οταν γραφτηκες.
Δεν ρώτησα για το profile και το recover gamertag.Αυτό το κατάλαβα (πάλι καλά..)
Για τα achievements & unlocks των παιχνιδιών ρώτησα πού αποθηκεύονται.Να μη τα ξαναπάιζω απ την αρχή..
JohnBougiou
06-03-2009, 10:18
Τα saves των παιχνιδιών, λογικά, αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο,μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου από εδώ:
My Xbox -> System Settings -> Memory -> Hard Drive -> Games -> επέλεξε το παιχνίδι που επιθυμείς και θα δεις το save game του (περίπου 1ΜΒ).
Δημήτρης Ιωάννου
06-03-2009, 14:56
Τα saves των παιχνιδιών, λογικά, αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο,μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου από εδώ:
My Xbox -> System Settings -> Memory -> Hard Drive -> Games -> επέλεξε το παιχνίδι που επιθυμείς και θα δεις το save game του (περίπου 1ΜΒ).
Οκ..
Αυτό ήθελα να καταλάβω..
Ευχαριστώ !:grinning-smiley-043
AS Mocca
27-09-2009, 23:45
Λοιπόν εγώ στην Elite μου έβγαλα τις ψύκτρες και άλλαξα την θερμοαγώγιμη πάστα (Silverarctic). Δείχνει να συμπεριφέρεται πολύ καλά η κονσόλα πλέον, ούτε περίεργους συνεχείς θορύβους, ούτε τα ανεμιστήρια να λειτουργούν στο full. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Τα ιδια παθαινουν ολες οι κονσολες αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο,εαν καψεις την CPU μετα τι κανεις ερωτωμεν. Ειναι αρκετα ευκολο να κανεις ζημια σε μερη του συστηματος ιδιαιτερα αν δεν ξερεις κιολας τι να κανεις!
AS Mocca
29-09-2009, 17:13
darkie ακόμα ένας noob user μπορεί στο youtube να βρει video με tutorial.
Εγώ μπορεί να είμαι advanced user σε αυτό το θέμα και να μου ήταν εύκολο αλλά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να βάλεις σωστή ποσότητα πάστας και να την στρώσεις όπως προβλέπεται.
Έχω ένα από τα πρώτα,και έχει πάει Γερμανία 2 φορές για περιποίηση.Με ελάχιστη χρήση σήμερα μου κολαει.
Εγγύηση προφανώς μας τελείωσε, τι προτείνεται να το εγχειρίσω?
AS Mocca
29-09-2009, 17:19
Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Όποιος θέλει βοήθεια ας ενημερώσει.
Στο λεω επειδη ειχα καψει μια cpu απο εναν παλιο υπολογιστη επειδη δεν ηξερα.Πιεσα περισσοτερο τα cpu pins επειδη δεν εβγαλα σωστα το φανι και αυτα ελιωσαν σαν καλαϊ :BDBDG54: νομιζω πως πρεπει να πουλανε ξεχωριστους fan για το xbox οπως πουλανε για το PS3
Λοιπόν είμαι τυχερός γιατί μετά από πολύ μελέτη στο internet διαπίστωσα οτι τα κολλήματα είναι τα πρώτα συμπτώματα ''θανάτου'' της gpu από υπερθέρμανση.
Με βιντεακια απο youtube το άνοιξα, και αυτό που αντίκρισα ήταν αναμενόμενο.Η θερμοαγωγιμη πάστα είχε σχεδόν εξατμισθεί.Ακολούθησε προσεκτικός καθαρισμός και γενναίες δόσεις καινούργιας πάστας.
Μέχρι στιγμής κόλλημα μηδέν,και το σίγουρο είναι ότι παρατάθηκε η ζωή του......
AS Mocca
29-09-2009, 22:06
Μπράβο Νίκο.
Εμένα δεν μου έκανε κολλήματα (παρά μόνο μερικές φορές) αλλά το καλοκαίρι δεν γινόταν να παίξω γιατί έκανε έναν παρατεταμένο θόρυβο μπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιι στα καλά καθούμενα όταν έπρεπε να βγάλει αρκετά δύσκολα fps!
Με τη νέα πάστα σε επεξεργαστή, συνεπεξεργαστή και chip γραφικών όλα καλά μέχρι στιγμής.
Οφείλω να ομολογήσω πως θερμαίνεται λιγότερο και τα ανεμιστήρια δεν λειτουργούν συνεχώς στο τέρμα ! -bye-