PDA

View Full Version : Φόρουμ για φακούς!!

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

Kosh
08-09-2008, 11:50
ενα πολυ ενδιαφερον φορουμ για φακους χειρος ετυχε να δω σημερα....

πολυ σοβαρα συγκριτικα και πολλες παρουσιασεις.

candlepowerforums (http://www.candlepowerforums.com)

ριξτε μια ματια οσοι ψαχνετε φακο χειρος.

Γιώργος Κυριακαράκος
08-09-2008, 12:02
Ενδιαφέρον...

goodboy332
08-09-2008, 20:02
Αν είναι δυνατόν! Για κάθε τι να γίνεται ένα φόρουμ! Δεν μπορούσε κάπου να γίνει ένα ξεχωριστό τόπικ ή κατηγορία;

Ε λοιπόν το σκέφτομαι να σηκώσω ένα φόρουν για σουροτήρια.

nick2001
24-05-2009, 12:16
Θα ηθελα τα φωτα των ειδικων στα ηλεκτρονικα μιας και ειμαι ασχετος.Μπαινοντας στο youtube ειδα καποιες μςτατροπες φακων αλλαζοντας την λαμπα led με μια πιο ισχυρη.Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω,αν αγορασω μια ισχυρη λαμπα led μετα τι αλλα στοιχεια εκτος απο τις μπαταριες χτρειαζομαι για να δουλεψει ο φακος?Σε αυτο το site http://www.youtube.com/watch?v=940QBkbPosw τυπος παιρνει την λαμπα και την συνδεει με τοσυστημα ενος αλλου φακου για να λειτουργησει.Αυτο που παιρνει απο τον αλλο φακο τι ειναι?Ενα κατοπτρο που θα μπορεσω να βρω?Αν και ασχετος με τα ηλεκτρονικα επειδη πιανουν τα χερια μου πιστευω οτι με την βοηθεια σας θα μπορεσω να φτιαξω κατι απλο οπως αυτο που δειχνει στο σαιτ που προανεφερα.

AGGELIK
05-06-2009, 17:42
Εγω έχω αγοράσει αυτόν τον φακό και είναι ο καλύτερος που έχω βρει
στα 220lu τον MAXLITE Torch Pro Cree Led Lithium

Θα το ρίσκαρα όμως να τον χαλάσω μετά το Video που είδα. 900lu ??!!!:flipout:

Φαντάζομαι τι μπαταρία θα καίει....Δεν ξέρω αν τα leds έχουν και αυτά watts και που βρίσκουμε τέτοια.
Αν αυτός ο φακός που έχω του δώσω τροφοδοσία περισσότερα volts από τις μπαταρίες που έχω θα βγάλει περισσότερα lumens ή θα καεί το λαμπάκι?

Φρα.Πε.
05-06-2009, 17:51
Εχει βάλει το p7 της Seoul Semiconductors. Στο ebay σκετα τα led τα πουλάνε γυρω στα 20€ για να φτιαξεις οτιδήποτε απο φακό έως φωτιστικά spot κα.

Πάντως υπάρχουν πολλοι φακοι ετοιμοι στο ebay με αυτο το led με τιμή γύρω στα 40€+ με μπαταρια και φορτιστή, πράγμα που σε κανει να σκεφτεσαι οτι δεν αξιζει τον κοπο να κατσεις να παιδευτεις για μετατροπές και τετοια.

Αν θέλετε παλι εναν ΠΑΡΑ πολυ δυνατο φακό και πολυ φθηνο πάλι στο ebay αναζητήστε για για CREE led υλοποιήσεις σε αλουμινένιο housing που παίζουν στα 200κάτι Lumen περίπου. τιμές απο 15€+

Για να καταλάβεται την διαφορά ενας Maglite με 2 μπαταριες D και αναλογικό λαμπάκι halogen ειναι 37lumens στην καλύτερη περίπτωση.
Οσοι εχετε maglite υπαρχουν cree led 120lumen και γι αυτους οποτε απλα αντικαθιστας το λαμπάκι και εισαι ετοιμος.

Σε καθε περίπτωση τα πραγματικα lumen ειναι λιγοτερα απο αυτα που διαφημίζουν

AGGELIK
15-07-2009, 17:09
Πάντως μου κάνει εντύπωση που λένε πως τα led δεν καίγονται ποτέ.
Σας έχει καεί ποτέ led?
Στους φακούς που έχω πάρει μέχρι τώρα μία χαρά

everest
15-07-2009, 18:42
http://cgi.ebay.co.uk/12W-CREE-LED-Flash-Light-Torch-Flashlight-LITHIUM-CR123_W0QQitemZ330343651240QQcmdZViewItemQQptZUK_S portsLeisure_Camping_LightsLanternsTorches?hash=it em4cea0417a8&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=|293%3A1|294%3A30 πιο φτηνο δεν γινεται,

sfortis
16-07-2009, 11:14
κοιτα... μόνο το LED τις CREE έχει 17-20$ ...οπότε καταλαβαίνεις τι θα σου στείλει ο hongkongέζος...

AGGELIK
16-07-2009, 17:04
κοιτα... μόνο το LED τις CREE έχει 17-20$ ...οπότε καταλαβαίνεις τι θα σου στείλει ο hongkongέζος...

:flipout::flipout::flipout::flipout:

macgyvergr
16-07-2009, 17:22
Τα led οταν οδηγούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους πρακτικά δεν καίγονται αλλα κάποια στιγμή (μετά απο χρόνια) εξασθενούν.
Τα λευκά led που αποδίδουν πολύ έχουν ένα θέμα με την ψύξη τους αλλά για αυτό το λόγο πωλούνται μαζί με την ψύκτρα οπότε οκ!
Αν υπεροδηγήσεις ένα led εύκολα μπορείς να το κάψεις...
Και τα led στις προδιαγραφές τους έχουν τάση λειτουργίας, ένταση και ισχύς κατανάλωσης (watt).
Με τις υπάρχουσες τεχνολογίες τα led είναι τα αποδοτικότερα για φωτισμό. Μένει να πέσουν οι τιμές τους βέβαια ειδικά αυτά που είναι υψηλής ισχύος...

Φρα.Πε.
16-07-2009, 17:34

Tα SSC P7 κοστίζουν τόσο οχι τα CREE. Ο φακός αυτος εχει μια χαρά τιμή, τόσο κοστίζουν πάνω-κάτω και οι λοιπες υλοποιήσεις.

AGGELIK
17-07-2009, 14:22
Είναι στα ξένα όμως πως μας αφορά εμάς...?

Οι δύο κορυφαίοι φακοί που υπάρχουν πάντα με σχέση απόδοσης τιμής είναι αυτοί
http://www.letsbuy.gr/product_info.php?products_id=931
http://www.survival.gr/product_info.php?cPath=83_161&products_id=1124

συμφωνα με ψάξιμο χρόνου...

Kosh
17-07-2009, 14:28
Eγω εχω εδω και μηνες τον Τ-700 (http://www.light-reviews.com/solarforce_t700/) της SolarForce.

Ασυλληπτος φακος και πολυ μαζεμενος.

kospap
31-07-2009, 13:58
Αν είναι δυνατόν! Για κάθε τι να γίνεται ένα φόρουμ! Δεν μπορούσε κάπου να γίνει ένα ξεχωριστό τόπικ ή κατηγορία;

Ε λοιπόν το σκέφτομαι να σηκώσω ένα φόρουν για σουροτήρια.

να’μαι και εγώ!

βρήκα αυτό τη νήμα συζήτησης τυχαία και σαν «χρόνιο» μέλος του candlepowerforums είπα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα….

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ότι φαίνονται….

Στη σύγχρονη εποχή ο φακός έχει γίνει και πιο απαραίτητος αλλά και λίγο lifestyle (όχι εδώ στη Ελλάδα αλλά αλλού (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Πολωνία. Ρωσία). Ο φακός είναι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο αντικείμενο των αστυνομικών μετά το στυλό τους. και ο σύγχρονος τρόπος ζωής τον έχει κάνει πιο απαραίτητο…Είτε γιατί κινούμαστε και το βράδυ σε ημιφωτισμένα αστικά τοπία, είτε γιατί οι σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις αρχίζουν αν γίνονται τη νύχτα….(για να μην αναφερθώ στην αξία των συμβολαίων που θα δώσει ο Αμερικανικός και άλλοι στρατοί για ακόμα και δύο φακούς υψηλής τεχνολογίας σε ΚΑΘΕ στρατιώτη)χμμμ ας το πάρει το ποτάμι περίπου 500 δολάρια το άτομο…

Αλλά πέρα από την ανάγκη, είναι πια και ένα ακόμα hobby επίτασης τεχνολογίας…(και όχι πολύ διαφορετικό από το Hi-endAudio). Η κινητήρια δύναμη του candlepowerforums είμαστε εμείς που δεν αγοράζουμε απλώς, αλλά αγοράζουμε με την προϋπόθεση να βάλουμε «χέρι»….Δύο εξαίσια παραδείγματα¨

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=222258
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=195358

Δεν ξέρω αν σας φαίνεται παράξενο σαν ασχολία αλλά εμάς δεν μας νοιάζει και αν είναι…είμαστε βλέπετε «flashaholics».....χαχαχαχα!

Αλλά σίγουρα κρύβονται και αλλά πίσω από αυτό το hobby….Η νέα τεχνολογία των LED....Πιστεύω ότι τα μέλη αυτού του φόρουμ αντέχουν κάποια τεχνικά στοιχεία…Δεκέμβριο του 2006 λανσαρίστηκαν δύο νέα LED, τα Creeκαι SSCP4 που απέδιδαν ΔΙΠΛΑΣΙΟ φως από το παλαιότερο το LuxeonIII…Από τότε έχουμε μια φρενίτιδα συνεχών αναβαθμίσεων (έχουμε φτάσει πια σε υπερδεκαπλάσια ισχύ) με ταχύτητα μεγαλύτερη της ταχύτητας που εξελισσόταν η τεχνολογία των υπολογιστών την εποχή του Pentium. Και κάποια στιγμή το 2008 η Philips αγόρασε ξερά την Luxeon…όλοι αναρωτηθήκαμε για πιο λόγο…η απάντηση ήρθε λίγο μετά όταν λανσαρίστηκε το LuxeonRebelμε την ίδια ισχύ αλλά στο 1/4 του μεγέθους….Αυτή την πρωτοχρονιά ο φωτισμός την γιορτής στο timessquareτης Νέας Υόρκης έγινε με αυτό το LED!

Και εδώ είναι το ζουμί…εν γνώσει μας αποτελούμε ανάμεσα στα άλλα και ένα δοκιμαστήριο της νέας τεχνολογίας….Σε φακούς αποκαλύφτηκαν οι σχεδιαστικές ατέλειες του LuxeonRebel και αποβλήθηκε γρήγορα από την αγορά μας… (άσχετα αν η Magliteεπιμένει σε μια υποβαθμισμένη έκδοση του)….

Για εμάς τους χομπίστες το μέλλον δεν σταματά. Αν και έχουμε ξεπεράσει σε εφαρμογή της τεχνολογίας και πρωτοτυπία οποιαδήποτε τμήμα έρευνας και σχεδιασμού οποιασδήποτε εταιρίας, νιώθουμε ότι έχουμε δρόμο ακόμα….Αφού εξασφαλίσαμε την ισχύ που μας ικανοποιεί (τώρα αυτό είναι σχήμα λόγου) από το 2008 και μετά ψαχνόμαστε στην εύρεση του κατάλληλου Interface… Και δεν μιλάμε για φακούς πολλαπλών λειτουργιών (προσφέρουν διάφορες εντάσεις φωτός, λειτουργίες Beacon, strobe, SOSκτλ), αλλά για πλήρως προγραματιζόμενους από τον χρήστη, ακόμα και με ενσωματωμένη θύρα USB..

Είπαμε ή όλα ή τίποτα….

Αλήθεια δεν γνωρίζω τον χώρο του Hi-End Audio και θα ήθελα να μάθω τι από τα παραπάνω ισχύει και για τον χώρο αυτό…

με φιλικούς flasha-ρικούς χαιρετισμούς, Κώστας

ΥΣ… θα μείνω για λίγο στο φόρουμ (ίσως και να την ψάξω λίγο για κάτι ηχεία που θα πρέπει να αγοράσω) με σκοπό να λύσω όποιες από της απορίες σας σχετικά με τους φακούς μπορώ…

Kosh
31-07-2009, 14:31
Πιστεύω ότι τα μέλη αυτού του φόρουμ αντέχουν κάποια τεχνικά στοιχεία…

Καλως ορισες και ....

...Ναι αντεχουμε πολλα τεχνικα στοιχεια.

Hit us.:grinning-smiley-043

kospap
01-08-2009, 00:10
χαχαχα! ε τοτε παρτε δουλεια για το σπιτι....

Θεμα 1ο....Διακοπτες

Υπαρχουν τρεις τυποι

1. Τυπου Surefire....Εδω πιεζεις και εχεις φως οσο τον κρατας πιεσμενο...Αν θες μονιμο φως τον βιδωνεις τερμα...
Αυτο ειναι και το καλυτερο προτυπο για "επιχειρησιακη χρηση" Ειναι απλο αντανακλαστικο να τον χρησιμοποιησεις....
Μειονεκτημα: Μπορει να ενεργοποιηθει απο λαθος

2...Forward Click η τυπου Maglite....Δουλευει σαν τον παραπνω αλλα στο τελος της διαδρομης κανει κλικ και μενει ανοικτος.
Μειονεκτημα: οπως και παραπανω, συν το οτι αν τον χρησιμοποιεις πανω σε καποιο οπλο μπορεις να τον αφησεις μονιμα ανοικτο βαζοντας πολυ δυναμη

3. Reverse Click....Οπως λεει και το ονομα του δουλευει αναποδα....Πρωτα πρεπει να κανει κλικ για να αναψει...Αν συνεχεις να πιεζεις ΣΒΗΝΕΙ οσο τον κρατας πατημενο...
Πλεονεκτηματα: Βολευει για τον ελεγχκ των μοναδων LED πολλαπλων λειτουργιων που ενεργοποιουνται με τη διακοπη του ρευματος (αναβοσβημα)....Επισης κανουν πιο δυσκολο το τυχαιο αναμα του φακου (σε μια θηκη, στη τσεπη, η απο ενα κλαδι στο οπλο)
Μειονεκτημα¨Επειδη δουλευουν εντελως αντιστροφα με τα ανθρωπινα ανκλαστικα ειναι ακαταλληλοι για "τακτικη" χρηση....

Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι φακοι εχουν τετοιους διακοπτες...Μονο οσοι ανεφερα παραπανω εχουν Forward Click διακοπτη, ενω η Solarforce τον διαθετει εξτρα.

Θεμα 2ο: Ταιριαζοντας μπαταριες και ηλεκτρονικα...

Στυς σημερινους φακυς λογω της αναγκης για μεγαλες εντασεις ρευματος χρησιμοποιουνται σχεδον αποκλειστικα μπαταριες Λιθιου.

Οι διαθεσιμοι τυποι ειναι

1. CR123 Μη Επαναφορτιζομενες των 3 Volt και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χωρητικοτητα 1250-1300 mAh. Το μεγαλο καλο ειναι οτι εχουν μεγαλη διαρκεια διατηρησης τηε φορτισης τους και ειναι οι μονες που δουλευοθν καλα στο κρυο.
2. RCR123 ή 16340 Επαναφορτιζομενες (αυτο σημαινει 16 χιλιοστα διαμετρο και 34 χιλιοστα μηκος). Εχουν ιδιες διαστασεις με τις CR123 αλλα τα βολτ τους ειναι 3,6-4,2 και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χωρητικοτητα 600-700 mAh
Αυτο σημαινει οτι αυτο ειναι το ευρος λειτουργιας τους το οποιο ελεγχεται με πλακετα ΜΕΣΑ στη μπαταρια.
Αλλο χαρακτηριστικο τους ειναι η μικρη χωρητικοτητα και η απολυτα ομοιομορφη αποφορτιση τους.
Δεστε Εδω (απο δοκιμη του Solraforce L2). Μειονεκτημα το οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται και να φορτιζονται ακτω απο τους 0 βαθμους.
3. 17670 και 18650...λιγο πολυ οτι και παραπανω με χωρητικοτητες 2200 και 1700 mAh αντιστοιχα.
4. Αλλες χημειες Λιθιου...LiFeS, LiPo, IMR. A123, E-Moli....παιδια καποιες απο αυτες ειτε ειναι "δυσκολες" χημειες ακομα και επικινδυνες, ειτε ειναι πολυ μικρης χωρητικοτητας, οποτε μην ασχοληθειτε....

Αρα πως ερμηνευουμε το οτι ο φακος μας εχει ευρος λειτουργιας 3,6-9 βολτ?
Απλα το οτι μπορουμε να βαλουμε μια ή δυο μπαταριες επαναφορτιζομενες και δυο ή τρεις μη Επαναφορτιζομενες ....(να θυμαστε οτι σε μπαταριες που μπαινουν σε σειρα τα βολτ τους αθροιζονται αλλα δεν αθροιζεται η χωρητικοτητα τους)
Λεπτο σημειο:Λογω καποιου ηλεκτρονικου ζητηματος χρησιμοποιωντας ΜΙΑ μπαταρια λιθιου σε αυτη την περιπτωση θα εχουμε μειωμενη φωτεινοτητα (οπως φαινεται και στο προηγουμενο διαγραμμα)...

Οποτε τι χημεια να διαλεξω???
Αν εχεις τον φακο για την κακια στιγμη φτανουν μερικες αλλαγες ΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ. (για το κοστος θα τα πουμε αλλη φορα)
Αν τον εχεις για καθημερινη χρηση χρειαζεσαι επαναφορτιζομενες κια μερικες ΜΗ ΕΠΑΝ/ΝΕΣ για εφεδρεια

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το λιθιο δεν κανει καλο μονο στις μπαταριες και στις ψυχασθενειες. Ειναι και πολυ καλο εκρηκτικο.
Για αυτο το λογο οι καλες μπαταριες εχουν κυκλωμα προστασιας απο την υπερ-φορτιση (πανε απο 4,2Βολτ) και υπερ-εκφορτιση (κατω απο 3,6 βολτ)

Επισης προσοχη θελει και η επιλογη του φορτιστη....Δεν θελετε να δυσλειτουργησει και να συνεχισει να φορτιζει μετα τα 4,2 Βολτ...
Και διαλεξτε ΜΟΝΟ φορτιστη με ανεξαρτητα καναλια φορτισης (εχει ενα φωτακι για καθε θεση) Γιατι αν βαλετε μια αδεια και μια μισογεματη σε ΚΟΙΝΟ καναλι η μισογεματη θα παρει το ρευμα που αντιστοιχει στην αδεια οποτε ΠΟΥΦ
Καλες επιλογες ειναι οι Ultrafire WF-139 και WF-138 (αγορασμενοι μονο απο καλο μαγαζι για να αποφυγετε τα ελλατωματικα και τα αντιγραφα που διοχετευονται στην αγορα) και ο Pila IBC που ειναι ο καλυτερος αυτη τη στιγμη...Και ο καλυτερος φιλος σας ειναι και το πολυμετρο!

την ιδια προσοχη χρεαζονται και οι μη επαναφορτιζομενες...Μην χρησιμοπιειτε βρεγμενες και μην συνδυαζεται μπαταριες με διαφορετικη χωρητικοτητα ή διάρκεια χρήσης μην τις αφηνετε ποτε να εξαντληθουν εντελως....Και φυσικα μακρια απο τις φτηνες κινεζικες του EBAY!!!!!!! Γιατι ΠΟΥΦ

Ολοι οι τυποι λιθιου αλλαζουν χαρακτηριστικα λειτουργιας οσο αλλαζει και η χωρητικοτητα τους και αν η μια ειναι σε λιγο καλυτερη κατασταση βαζει στην αλλη ΦΩΤΙΑ

Σας τρομαξα? πρεπει γιατι ειπαμε ο φακος θελει την φροντιδα και προσοχη που χρειαζεται

αυτο ηταν το πρωτο μερος....ειναι ενα απο τα ποστ μου σε ενα ελληνικο στρατιωτικο φορουμ....

kospap
01-08-2009, 00:10
να κια το δευτερο¨

Επιστροφή με ένα κομμάτι για τα κριτήρια επιλογής ενός φακού.

(Συγχωρήστε με αλλά φωτο θα έχει άλλη μέρα)

ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ

Στους φακούς μπορείς να διαλέξεις μόνο ΔΥΟ από τα ΤΡΙΑ βασικά χαρακτηριστικά. Μέγεθος, Διάρκεια Λειτουργίας Ισχύ…(με ελάχιστες εξαιρέσεις που δίνει η πολύ σύγχρονη τεχνολογία).

Αν θες απελπιστικά μεγάλη διάρκεια μπαταριών αναγκαστικά θα ανέβεις στο μέγεθος τους και αν θες ισχύ KAI διάρκεια πάλι θα πας σε μεγάλο μέγεθος.

Ρεαλιστικά για ένα φακό LED τύπου Surefire/Solarforce μιλάμε (σήμερα) για διάρκεια μπαταριών 1-1,5 ώρα στη μέγιστη ισχύ (300/220 Lumens) και 4 ώρες για ισχύ ίση με την παλιά των 65 Lumens των λαμπτήρων Xenon της Surefire. (με δεδομένο την χρήση 2 μπαταριών CR123)

Και αφού διαλέξει κανείς ισχύ και μέγεθος σωλήνα έρχεται η:

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ κατόπτρου/ανακλαστήρα

Και αυτό γιατί η διάμετρος και το μήκος μετράνε!

Βασικά τί δέσμη χρειάζεστε?

Στενή για αν έχετε εμβέλεια, ή φαρδιά για να καλύπτετε μεγάλη περιοχή μπροστά σας?

Όσο πιο μεγάλη είναι η διάμετρος του κατόπτρου τόσο πιο στενή δέσμη κάνει. Και όσο πιο βαθύς τόσο περισσότερο φως μεταφέρει από την περιφέρεια της δέσμης στο κέντρο. Έτσι μπορεί να μπορούμε να φτάσουμε στα 100-150 μέτρα αλλά να μην βλέπουμε σχεδόν τίποτα 2 αυτοκίνητα μπροστά μας… Στην αντίθετη περίπτωση ένας φακός τσέπης με το μικρό του κάτοπτρο γεμίζει εκπληκτικά ένα δωμάτιο ή μια αυλή αλλά δεν είναι για μακρύτερα…

Για παράδειγμα το κάτοπτρο του Maglite ειναι ενα απο τα καλα μεγαλων αποστασεων, και αυτο οφειλεται περα απο τη δυνατοτητα ρυθμισης και στη λεια επιφανεια του. (μειονεκτημα ειναι οτι δημιουργει δακτυλιους). Καπου ενδιαμεσα βρισκεται το κατοπτρο των Surefire που βρισκεται στο ενδιαμεσο των διαφορων τυπων και αποδιδει ενδιαμεσα και ισσοροπημενα (επισης η υφη του σαν πορτοκαλιου κρυβει τις ατελειες της δεσμης αλλα μειωνει λιγο την τελικη ισχυ)...
(μια ενδιαφέρουσα λύση είναι η επιλογή ενός κατόπτρου μεγάλης σχετικά διαμέτρου και μικρού βάθους. Δημιουργεί μια δέσμη μεσαίων αποστάσεων αλλά με πολύ πλευρικό φως, ιδανική για χρήση σε τυφέκια περιπόλων)

Γενικά το θέμα είναι πως κατανέμεις τα φως… Και λύσεις ακόμα και πέρα από τις προσδοκίες σας υπάρχουν.

Στην πράξη, και σε στενή σχέση με την αντίληψη αυτού του φόρουμ, οι Αμερικανοί αστυνομικοί θέλουν ένα φακό που να σου επιτρέπει να δεις τι έχει κάω από ένα αυτοκίνητο 20-25 μέτρα μακριά…

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Βλέπε σε παραπάνω ποστ μου...

Βασικό κριτήριο είναι η χρήση του φακού… Αν είναι καθημερινή χρειάζεται κανείς επαναφορτιζόμενες ποιότητας…(είτε Λιθίου-Ιόντων Li-Ion είτε Νικελίου-Μετάλλου Υδριδίου Ni-Mh)

Αν πρόκειται για έναν φακό που θα μένει σε ετοιμότητα, τότε χρειάζεται κανείς μη επαναφορτιζόμενες λιθίου. (Σε μεγέθη CR123, AA και AAA). Σημαντικό γιατί είναι οι μόνες που δουλεύουν και σε χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και κάτω του μηδενός.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ

Βλέπε σε παραπάνω ποστ μου...

Καλό είναι να ψάξετε το δίκτυο για αναφορές σχετικά με την αξιοπιστία του φακού…Αν θα σας αφήσει από κάτι ο φακός αυτό θα είναι συνήθως ο διακόπτης. (ρωτήστε και εμένα, τον τελευταίο καιρό κάνω μετατροπές διακοπτών)

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Ναι ναι….Γενικά όσο πιο φτηνός κινεζικός, τόσο πιο χάλια θα είναι.

Καλό κριτήριο για να την αντιληφθείτε είναι να εξετάσετε τα πάσα… (Η διαδικασία κοπής τους είναι ξεχωριστή). Βλέπετε όση κάνουν φτηνοδουλειές δεν δίνουν και τόση σημασία στους τζόγους των μηχανημάτων και ιδίως στην κατάσταση/αντικατάσταση των κοπτικών εργαλείων. Και εκεί οι ελλείψεις φαίνονται.

Κριτήριο είναι το πόσο καθαρά κομμένα και βαθιά είναι (μικρότερη φθορά και κίνδυνος να τα στραβο-βιδώσετε)… την έχω πάθει με τον πιο αγαπημένο μου φακό και σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ προληπτικά…

Αυτά προς το παρόν, επανέρχομαι με φωτο και ότι άλλο κατεβάσει η γκλάβα μου…Κώστας

supersonic
01-08-2009, 00:17
now I've seen everything...:rifle::grinning-smiley-043

jim...
01-08-2009, 02:16
Καλώς ήρθες kospap................

Τελικά κάθε είδος έχει το μεράκι του! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.-bye-

kospap
01-08-2009, 12:27
ναι ρε...μακαρι να μπορουσα να καμω μνος μου ενα χαι-εντ συγκροτημα...
αλλα ειναι και οι γνωσεις ειναι και το χρημα

γαμωτο γιατ δεν εγινα ηλεκτρονικος οταν επρεπε?

Jagatic
02-08-2009, 18:46
Το πρόβλημα με αυτό το forum είναι ότι αναφέρετε σε reviews φακών που πρέπει να παραγγείλεις απ΄έξω... δεν υπάρχουν ελλάδα.

Και επειδή έχω κολλήσει στην εποχή των maglites, οι νέοι φακοί είναι καλύτεροι από τους maglites; τί μάρκες/μοντέλα θα προτείνατε για έναν φακό για καθημερινή χρήση που δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες και χωράει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου; (αν γίνεται να υπάρχει σε καταστήματα στην Ελλάδα)

Kosh
02-08-2009, 19:24
Οι maglite ειναι ετη φωτος πισω.

Παντως υπαρχουν και εδω καποια αξιολογα μοντελα.

Στον Δησιο εχω δει καποια αρκετα καλα. Ακριβα ομως.

Θα στα πει ο φιλος μας καλυτερα που θα εχει ψαξει καλυτερα το θεμα και απο τιμολογιακη πλευρα.

Φρα.Πε.
02-08-2009, 20:11
Με ενα cree upgrade οι maglite μπορουν να γίνουν αρκετά δυνατοί. Ειναι δε ιδανικοί για χρήση απο securitάδες...

kospap
03-08-2009, 14:35
Οι maglite ειναι ετη φωτος πισω.

Παντως υπαρχουν και εδω καποια αξιολογα μοντελα.

Στον Δησιο εχω δει καποια αρκετα καλα. Ακριβα ομως.

Θα στα πει ο φιλος μας καλυτερα που θα εχει ψαξει καλυτερα το θεμα και απο τιμολογιακη πλευρα.

Λοιπον....οι διαφοροι φακοι με LED της Cree που βρισκει κανεις στην ελληνικη αγορα ειναι κατασκευης Favorlight/Nuwai (φαινεται απο τους κωδικους προιοντως που εχουν κατι σαν ALX778. Η εταιρα αυτη βγαζει καλουτσικους οικονομικους αλλα εδω δεν ερχεται ο αφρος...Εννοω οτι οι εμποροι για να μεγιοστοποιησουν την ψαλιδα του κερδους τους εισαγουν τις εκδοσεις με τις φθηνες εκδοσεις του λεντ. απο οσοσ εχω δει τιποτα δεν ειναι ανωτερο του P4-bin (κατηγοροποιηση της παραγωγης ανα αποδωση φωτεινοτητας πχ. bin P2 P4, Q2, Q4, Q5, R2... γενικα δεν θα ειχα προβλημα να τους αγορασω (αν και ειναι υπερτιμολογημενοι)

εχοντας φαει πολλες φολες αν ο διακοπτης δουλευει καλα, τα πασσα ειναι καλοκομμενα και η πλακετα δεν καει μεσα σε μια βδομαδα ειναι ασφαλη κριτηρια για τη αγορα ενος φακου...

Δυστυχως δεν ειμαι αθηνα να δω τι υπαρχει στα μαγαζια αλλα ερευνα σδτο ιντερνετ μου εδιεξε οτι εισαγονται οι Fenix (fenixlight.com).. Τους βρηκα στο http://www.batteries.gr/ (Δησιος) και στο http://www.lawman.gr/...

Σχετικα με την ποιοτητα τους....αν βαλουμε στην κορυφη τους Surefire, Novatac και Inova, τοτε ερχονται αμεσως μετα....εστω και κινεζικοι...η γκαμα ειναι πια τεραστια...
προσωπικα εχω μονο εναν ενα L0D που τον κοβαλαω συνεχεια στο τσεπακι του πουκαμισου μου...

οι τιμες ειναι καπου στα ευρωπαικα στανταρ...υπερτιμολογημες 35% ακομα και μετα τα τελωνεια...

αυτα προς το παρον, κωστας

kospap
04-08-2009, 15:41
γεια χαρα ξανα...ελπιζω να μην σας τα σπαω πολυ αλλα δεν μπορω να κρατηθω...

hi-end φακοι (παρτε καμμια μπυρα και διωξτε την συμβια μην της μπαινουν ιδεες οτι θα ζοδεψετε ξανα χρηματα)

McGizmo
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=193013
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?p=3023422#post3023422

Icon (Η ιδιωτικη σειρα του σχεδιαστη της Surefire Paul Kim)
http://www.myiconlight.com/myiconlight/content/templates/main/main/products.html
http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=191963

LED Zeppelin
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=218467
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=188683

Lumni
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=235831

Milky
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=201150
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=146554

και για το τελος αυτο που ονομαζουμε hotwires: Υπερτροφοδοτουμενες λαμπες Ξενον (εωα και 400W)
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=205841
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=88620&highlight=aurora

....Κωστας

Kosh
04-08-2009, 16:13
Κωστα αυτο το Χονγκονκονεζικο φακουδακι (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=893526&postcount=5) που εχω παρει παιρνει καμια βελτιωση η ασε καλυτερα ?

Φρα.Πε.
04-08-2009, 16:18
Αν και φανατικός χρήστης φακών κεφαλής καποια στιγμή σκεφτομαι για εναν χειρός με το SSP7 για... απαιτητικές καταστάσεις, ομως θέλω τροφοδοσία απο ΑΑ ή ΑΑΑ στοιχεία.
Εχεις υπ'οψιν σου κάτι?

kospap
05-08-2009, 13:42
mono enas yparxei prow to paron...fenix tk40 (toyw eisagei o Disios)
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=229296
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=229104

Συνιστανται μπαταριες Eneloop (λογω χαμηλης αποφορτισης και αντοχης στα φορτια)

kospap
05-08-2009, 13:48
χμμ ενδιαφερον....δεν σοθ φτανουν 3 λεντ και θες να καψεις κοσμο ε....

λιοπον θεωρητικα γινεται ευκολα....αλλαγη των λεντ με 3 Cree MC-E (εχουν 4 φωτοπαραγωγικα υποστρωμ,ατα αντι ενα)...και αλλαγη της πλακετας με μια Shark Buck (απο το sandwichshoppe.com). κοστας 120-130 δολλαρια χωρις ταχυδροιμικα. τα δυσκολα σημεια θα ειναι να σπασει η ενωση με εποξικη κολλα στα πασα (γινεται με βρασιμο και κλειδια φιλτρων λαδιου)(strap wrenches) και πιθανον η αναγκη να τορνευτει ενας επαγωγος θερμοτητας για την πλακετα...σχεδον θα τριπλασιαστουν τα λουμεν

αλλα κανενας δεν το εχει δοκιμασει σε αυτον τον φακο...
στην ουσια ειναι αυτη (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=232273)η μετατροπη χωρις τα μηχανουργικα αλλα με προσθηκη της πλακετας

Kosh
05-08-2009, 14:06
Kαλα με επεισες να κατσω στα αυγα μου :D

Το πιο μικρο και δυνατο φακουδακι που ξερεις ποιο ειναι Κωστα ?

kospap
05-08-2009, 14:55

αμαν δεν ηθελα να σε αποθαρυνω...κατσε να ψαξω αν εχει ανοιχει κανεις τη σειρα 700-1000 να δω αν μπορεις εσυ να ξεβιδωσεις τιποτα χωρις να κοπει κανενα καλωδιο...

λιοπον ξερεις τι δυσκολη ερωτηση μου εχεις κανει?

ποσο μικρο? να χανεται μεσα σε μια γροθια? οτιδηποτε με Cr123 μπαραρια η επαναφορτιζομενη απο τις εταιριες 4sevens, fenix, nitecore, eagletac, olight, itp...χρησιμοποιουν τα Cree XR-E Q5/R2 σχεδον στο maximum...
τα πιο ΧΟΤ ειναι αυτες τις βδομαδες τα 4sevens Quark kai Nitecore EZ
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=238106
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=234960

βεβαια υπαρχουν και ιδιοκατασκευες σε αυτο το μεγεθος με ανωτερα LED p7 kai MC-E με τις δικες τους ιδιαιτεροτητες

καλα ψωνια....

Kosh
05-08-2009, 15:33
Mια χαρα τα βλεπω και οπως τα ηθελα .

Ποιο απο τα δυο θα επαιρνες εσυ ? (βασει αποδοσης φωτος)

kospap
05-08-2009, 23:47
Mια χαρα τα βλεπω και οπως τα ηθελα .

Ποιο απο τα δυο θα επαιρνες εσυ ? (βασει αποδοσης φωτος)

αχ τι με βαζεις να κανω....δεν με ενοχλουν τα λουμενς...τωρα πια την ψαχνω με τα χαρακτηριστικα της δεσμης...τις διαστασεις και τη φωτεινοτηατ του κεντρου σε σχεση με την κορωνα, κια αναλογικα της χρησης....για αυτο και θα δεις και συγκριτικες φωτο στην πραξη...

ενας αλλος παραγοντας ειναι η αποχρωση...ναι μεν χονδρικα ειναι λευκο φως αλλα ειναι μπλεδιζον, η πρασινωπο..ελαφρα μην νομιζεις οτι ειναι σαν εκεινα τα φτηνοφουδακια...ο Τ700 ειναι καλο σημειο αναφορας...

επισης θα δεις εκδοσεις με θερμο LED (warm white)....ειναι ενα κιτρινωπο που πλησιαζει το χρωμα των φακων Ξενον, πυρακτωσεως κτλ..

βλεπεις εχουμε αρκετους purists...το θεμα ειναι μεγαλο γαιτι οι μεν λεν οτι το κιτρινωπο φως προσεφερει καλυτερη αναγνωση των χρωματων και αντιληψη του βαθους, οι δε 9και εγω αναμεσα τους) επιμενουμε οτι τα χρωματα ειναι και το πως εχουμε να εκπαιδευτει να τα αντιλαμβανομαστε (λογω του κιτρινωπου χρωματος της αυγης και δυσης και των κοινων λαμπτηρων στα σπιτια και στις οδους)...αυτη η αλλαγη του χρωματος μου την εχει σπασει και στην φωτογραφια...

Βεβαια απο καποιο σημειο και μετα ολα τα παραπανω ειναι λεπτομερειες που δεν σε απασζολουν και στην πραξη....

αλλα αυτο που προτεινω εναι να διαβασεις προσεκτικα τα interface...καποια μπορει να ειναι πολυπλοκα...και προτεινω ο φακος να εχει τουλαχιστον μια πολυ χαμηλη σκαλα...σε εναν κινηματογραφο ακομα και τα 5-10 λουμενς ειναι ενοχλητικα...

αν θες να το ψαξεις λιγο περισσοτερο ανεμα ενα σκαλι πανω στα λινκς που σου εδωσα και κοιτα παλια topic...καπου υπαρχουν και συγκριτικα ιδου δαιφορετικων μοντελων ιδιου μεγεθους...δυστυχως οι τυποι που τα κανουν εχουν πολλα καινουργια μοντελα να συμπεριλαβουν (δες τα παλια τοπικ του selfbiult που εκανε το review των quark στο sigline του)

αυτα προς το παρον, πριν κανεις την αγορα σφυρα να δουμε τις ψιλολεπτομερειες...

kospap
05-08-2009, 23:58
μερικα σχετικα λινκς

http://www.sliderule.ca/flashlight.htm
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=201117
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=224932

και μην ξεχασουμε το Nitecore EZ σε AA
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=228281

Kosh
06-08-2009, 00:12
ενας αλλος παραγοντας ειναι η αποχρωση...ναι μεν χονδρικα ειναι λευκο φως αλλα ειναι μπλεδιζον, η πρασινωπο..ελαφρα μην νομιζεις οτι ειναι σαν εκεινα τα φτηνοφουδακια...ο Τ700 ειναι καλο σημειο αναφορας...

Και εχω καλομαθει τωρα με το λευκο του Τ700....

Η αποχρωση ειναι αποτελεσμα του led της πλακετας η ο συνδυασμος και των δυο ?

kospap
06-08-2009, 00:48
οπα...ολοι οι φακοι χρησιμοποιουν το ιδιο λεντ...XR-Ε Q5 η XP-Ε Q5...το σχολιο ισχυει και για τον Τ700....για κοιτα τον σε εναν ΛΕΥΚΟ τοιχο...

η αποχρωση ειναι αποτελεσμα του υποστρωματος του Λεντ...κανουν το χαρμανι αλλα ποτε δεν ειναι το ιδιο...οποτε το χωριζουν σε κατηγοριες χρωματος (Q5WC white cool - Q4WG white green κτλ) (σου χρωσταω χρωματικο διαγραμμα) και σε κατηγοριες φωτεινοτητας (P4, Q2, Q3, Q4, Q5, R2)
http://www.cree.com/products/pdf/XLamp7090XR-E_B&L.pdf
σελιδα 4
http://www.cree.com/products/pdf/XLamp7090XR-E.pdf
σελιδα 2
απο τα παραπανω θα δεις επισης το "χρωμα" παιζει ρολο και στη φωτεινοτητα...

Βεβαια υπαρχουν και αλλοι παραμετροι....η ενταση του ρευματος...τα λεντ σαν ολες τις συσκευες εχουν ενα οπτιμουμ ευρος λειτουργιας...αν δωσεις λιγο ρευμα "κιτρινιζουν" και γινεται πιο ορατη η αποχρωση (πχ WG)..αν τα παραζορισεις και υπερθερμανθουν γινονται μπλεδιζοντα....

Η λυση για τις μεταβλητες φωτεινοτητες ειναι να μη μειωνεις το ρευμα αλλα να το δινεις φουλ διακοπτομενο σε πανω απο 100Hz (Μιλαω για PWM pulse width modulation)....

αν θυμηθω αλλα θα σου πω...

matilda
13-08-2009, 14:13
Η γνώμη σας γι αυτόν http://cgi.ebay.com/NEW-Super-Bright-CREE-LED-900Lumens-Tactical-Flashlight_W0QQitemZ170368849175QQcmdZViewItemQQpt ZLH_DefaultDomain_0?hash=item27aac65517&_trksid=p3286.c0.m14

Αξίζει λέτε να προχωρήσω στην αγορά του?

kontr
13-08-2009, 15:44
Πάντως αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν επαγγελματικά ρομποτικά φωτιστικά για club με led που φωτίζουν απίστευτα αλλά και προτζέκτορες με led. οι τιμές παίζουν πάρα πολύ αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με την ποιότητα. Μπορείς να πάρεις το ίδιο led 5 ή 25 ευρώ ανάλογα από πού θα το πάρεις . είναι ένα πράγμα που βρίσκεται σε οργασμό και είναι όπου σε πιάσουν. Βασικά όλος ο κόσμος ασχολείται με led θα είναι η τεχνολογία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

AGGELIK
15-08-2009, 13:12

Μεταλικό φακουδάκι πολύ καλό το MAXLITE Metallic Micro Led Torch

Έχω εδώ και καιρό αυτόν τον φακό MAXLITE Torch Pro Cree Led Lithium με συνεχή χρήση λειτουργεί άψογα μέχρι τώρα.
Ισχύει τελικά πως τα CREE LED λαμπάκια δεν καίγονται...??

Σας έχει καεί ποτέ led ?( δεν μιλάω για τα led στα κινεζικα χριστουγενν λαμπάκια):damnyou:

kospap
17-08-2009, 01:02
Μεταλικό φακουδάκι πολύ καλό http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=34_131&products_id=1022

Έχω εδώ και καιρό αυτόν τον φακό http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=34_130&products_id=931 με συνεχή χρήση λειτουργεί άψογα μέχρι τώρα.
Ισχύει τελικά πως τα CREE LED λαμπάκια δεν καίγονται...??

Σας έχει καεί ποτέ led ?( δεν μιλάω για τα led στα κινεζικα χριστουγενν λαμπάκια):damnyou:

συγνωμη αλλα διαβασε παραπανω ποστ μου για την favorlight/nuwai...ο φακος που δειχνεις ειναι τεχολογιας 2007...εδω μιλαμε για μηνα 2009 πια...

τα λεντ ναι μεν δεν καιγονται...(εκτος αν τα υπερθεμανεις με πολυ ρευμα και χωρις επαγωγη θερμοτητας)..το χητημα ειναι οτι σταδιακα πεφτει η ζωη τους...πχ στι 40000 ωρες δινουν μονο το 70% του αρχικου φωτος
εκτος και αν τα παραζορισεις που τοτε γερνανε εκθετικα...γαι λιγο καιρο οδηγουσα ενα στα 50% πανω απο το οπτιμοουμ στα 4,4Α αλλα λυπηθηκα τον κοπο που θα εκανα να το ξηλωσω και να βαλω αλλο με Reflow-soldering και το "συμmαζεψα"

πχ ενα παλιο το Luxeon V ειχε προδiαγραφη για 500 ωρες μονο...αλλα πηγαινε γαμμμμμντας...αλλα σην πραξη ακομα και αυτο κανενας απο τους τυπους που το χρησιμοποιουν ΕΠΙΧΕΙΤΗΣΙΑΚΑ δεν διαμαρτυρηθηκε....

Kosh
17-08-2009, 01:37
Kωστα απο Ελλαδα φανταζομαι δεν βρισκονται τα δυο μικρα που προτεινεις.

Απο εξω εριξα μια ματια Ebay για να βρω το 4sevens Quark αλλα τζιφος.

Απο που θα προτεινες ?

kospap
17-08-2009, 13:47
http://www.4sevens.com
`
oi quark einai dikia toy seira me kataggh apo tous fenix....
`
alla mia leptomereia...o typos einai kataplhktikow pwlhths alla dhlvnei thn pragmatikh a3ia sto dema....alla exei free-shiping...

papadopou
18-08-2009, 00:18
Η γνώμη σας γι αυτόν http://cgi.ebay.com/NEW-Super-Bright-CREE-LED-900Lumens-Tactical-Flashlight_W0QQitemZ170368849175QQcmdZViewItemQQpt ZLH_DefaultDomain_0?hash=item27aac65517&_trksid=p3286.c0.m14

Αξίζει λέτε να προχωρήσω στην αγορά του?
Δες εδω να παρεις μια ιδεα...
http://www2.dealextreme.com:8080/products.dx/category.901

kospap
18-08-2009, 00:49
προσθηκη....επειδη θα βρεις την οπτιον για warm tint (θερμο LED), να μια σθγκριση για αναφορα
http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3003806&postcount=34

apo1
18-08-2009, 12:07
ναι ρε...μακαρι να μπορουσα να καμω μνος μου ενα χαι-εντ συγκροτημα...
αλλα ειναι και οι γνωσεις ειναι και το χρημα

γαμωτο γιατ δεν εγινα ηλεκτρονικος οταν επρεπε?

Τελικα μας εβαλες στο λουκι παναθεμα σε!-bye-
Πηγα απο ΔΗΣΙΟ και πηρα fenix tk40 630 lumen
Στις διακοπες τρελαθηκε ολη η παρεα:BDGBGDB55:
Απιστευτο φως στη μεγαλη σκαλα
Το μονο μειονεκτημα το μεγεθος και το φως λιγο ψυχρο.

kospap
18-08-2009, 14:08
χαχαχα...δεν γραφεσαι και στο candlepowerforums.com?

για το μεγεθος πληρωνεις την ευκολια των ΑΑ....
τι διαχυτο φωτισμο ειχε οταν τον αναψες?

και τι λεει ο δησιος απο γκαμα, εξυπηρετηση και ΓΝΩΣΕΙΣ?

να σε χαλασω λιγο? μεχρι τελη του χρονου θα εχουμε νεο LED...

apo1
18-08-2009, 14:24
χαχαχα...δεν γραφεσαι και στο candlepowerforums.com?

για το μεγεθος πληρωνεις την ευκολια των ΑΑ....
τι διαχυτο φωτισμο ειχε οταν τον αναψες?

και τι λεει ο δησιος απο γκαμα, εξυπηρετηση και ΓΝΩΣΕΙΣ?

Ο.Κ εχω τις enelope με εναν φοβερο φορτιστη απο ΔΗΣΙΟ περυσι
Δεν θαλεγα οτι εχω πολυ διαχυτο φωτισμο,αλλα αποψε θα τεσταρω,θα με κυνηγησουν οι απεναντι φοβαμαι!!!
Ο πωλητης εξυπηρετικος αλλα δεν νομιζω οτι εχει και τις γνωσεις

kospap
19-08-2009, 00:46
ναι ξερω τον Maha900 (ή 9000?)...εχει ενα αλλατωμα ομως...δεν κανει ζεστο νερο!!!
οσο για τους γειτονες κατσε να δεις τι εχει αν γινει σε μιοα διακοπη ρευματος,,,,

http://img390.imageshack.us/img390/2364/mag5761bu8.jpg

apo1
19-08-2009, 01:55
χαχαχα...

Για λεγε ,για λεγε....

apo1
19-08-2009, 02:07
ναι ξερω τον Maha900 (ή 9000?)..

MAHA 9000 ,παρομοιως!!!!

Ο φακος στα 60 μετρα δινει ομοιομορφο κυκλο 6 μ. περιπου
μετα πεφτει αποτομα
Ωχ! ακουω κατι χριστοπ.......ες απο απεναντι:argue:

kospap
19-08-2009, 14:37
κοιτα αρχισε να μπαινουν στη αγορα τα λεντ της phatlight sst-50 kai sst-90..
το τελευταιο εχει την ιδια ισχυ με τα P7 και MC-E otan trofodoteitai me 2.8A...Αλλα αντεχει μεχρι τα 9Α οποτε δινει 2500 λουμενς...αν υπολογισεις 75% απωλειες τοτε μιλαμε για 24W εκλυομενη θερμοτητα....τρεις+ φορες περισσοτερη απο τις εφαρμογες των P7 και MC-E....χονδρη δουλεια η επαγωγη της και ΠΟΛΥ δυσκολη γιθα φακους,,,

προφανως θα το πανε χαμηλοτερα....
Ο πρωτος φακος παραγωγης (http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=198402) ερχεται

και καποιες ιδιοκατασκευες
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=238745
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=238442

μη φοβασε οτι αγορασες βιαστικα τον Τκ40, υπαρχει σχεση της διαμετρος του κατοποτρου και του εμβαδου τοθ φωτοπαραγωγου στοιχειου του Λεντ που επηρεαζουν την συγνεντρωση δεσμης/εμβελεια...δεν θα ειναι πολυ ευνοικα για τα SST LED

Enema
20-08-2009, 21:37
-bye-

Φιλε kospap, ψαχνω για εναν φακο, μικρο σχετικα σε μεγεθος, μεταλλικο με καλη ποιοτητα κατασκευης, αδιαβροχο, ικανοποιητικο φως που θα χρησιμοποιηθει μεσα σε σπιτι και μερικες φορες σε δασος/καμπιγκ αλλα γενικα σε κοντινες αποστασεις, εχεις τιποτα υποψην σου?

Τιμη 35-40 ευρω, καπου εκει, αντε κανα 45αρι το πολυ ισως....

Για τους φτηνους felix που εχει ο δησιος τι λες? Επισης μπορεις να πεις καποια πραγματα για τους nuflare και maxlite? Τους συναντω συχνα σε Ελληνικα site.

Πως πετυχα παντως το θεμα ακριβως την μερα που εψαχνα για φακο :p

apo1
20-08-2009, 21:50
-bye-

Φιλε kospap, ψαχνω για εναν φακο, μικρο σχετικα σε μεγεθος, μεταλλικο με καλη ποιοτητα κατασκευης, αδιαβροχο, ικανοποιητικο φως που θα χρησιμοποιηθει μεσα σε σπιτι και μερικες φορες σε δασος/καμπιγκ αλλα γενικα σε κοντινες αποστασεις, εχεις τιποτα υποψην σου?

Τιμη 35-40 ευρω, καπου εκει, αντε κανα 45αρι το πολυ ισως....

Για τους φτηνους felix που εχει ο δησιος τι λες? Επισης μπορεις να πεις καποια πραγματα για τους nuflare και maxlite? Τους συναντω συχνα σε Ελληνικα site.

Πως πετυχα παντως το θεμα ακριβως την μερα που εψαχνα για φακο :p
Ιδια ερωτηση και γω!
Απο τους μικρομεσαιους της fenix(αντε και μεσαιους) ποιος ξεχωριζει?
και γιατι?
Επισης αν εχης χρονο γραψε η παρεπεμψε για το τι σημαινουν
οι κωδικοι R5,Q2 κ.λπ
Τι να σου κανω αφου μας εβαλες στον χορο θα χορεψουμε-bye-

fatality
21-08-2009, 15:03
Από εξωτερικό είναι εύκολη η αγορά? Γιατί για προβολέα καλό πάνω από 900lu μόνο εκεί εχω βρει.
Να και ένας φακός που γίνεται και φανάρι :SFGSFGS5:
http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=34_130&products_id=1026

kospap
22-08-2009, 00:52
απαντηση κια στους δυο...

για τους κωδικους δες το ποστ 28...

τωρα σε αυτη τη τiμη ισως ο fenix E20....αλλη επιλογη οι O-light πχ t-15 t-25που αυτο τον καιρο ειναι σε προσφορα (http://www.shiningbeam.com/servlet/the-Clearance/searchpath/2545/start/1/total/15/Categories), και οι βελτιωμενες εκδοσεις των Romisen G2 και Ν3 (http://www.shiningbeam.com/servlet/the-By-Manufacturer-cln-Romisen/Categories)

Για τους nuflare και maxlite ποσες φορες θα το πω??????????
διαμαστε παλια ποστ μου....καλοι ειναι αλλα αν μπορεις να αγορασεις απο εξω μνε τα ιδια λεφτα περνεις καλυτερους....

kospap
22-08-2009, 01:12
Συνεχεια γιατι δεν μπορω να κανω εντιτ

δεστε στο ebay για τους Solarforce L2....
οι προδιαγραφες ειναι: 5-mode, και να περνει 18650 μπαταριες (http://cgi.ebay.com/Solarforce-5Output-BLK-L2-R2-CREE-18650-CR123A-Torch_W0QQitemZ300296513521QQcmdZViewItemQQptZUK_S portsLeisure_Camping_LightsLanternsTorches?hash=it em45eb1127f1&_trksid=p4634.c0.m14.l1262).Βολταζ 3V-8.4V ή 3,6V-8.4V

αλλα πρεπει να πουμε πολλα για τις επαναφορτιζομενες και τους φορτιστες ..διαβαστε ποστ 8 και 9 ξανα...

Enema
23-08-2009, 17:55
Λοιπον αλλη μια ερωτηση Κατεληξα στον fenix TK11 R2. Αφου ο 4stevens στελνει τζαμπα και δεματα μεχρι 150 ευρω ΔΕΝ περνανε τελωνειο, μπορει καποιος να εχει εναν ωραιοτατο φακο με 60 μονο ευρω! Το μονο μειονεκτιμα που βρισκω για μενα, ειναι οτι το κατοπτρο του ειναι λειο, ενω αποτι καταλαβα εχω για κοντινες αποστασεις θελω τουλαχιστον ενα 'σαγρε' κατοπτρο. Επισης ειναι κατασκευασμενος για μακρινες αποστασεις. Οποτε, γινεται να αλλαξω ολο το κεφαλι με το κατοπτρο?

Enema
23-08-2009, 23:07
Αποτι βλεπω ο fenix tk10 ειναι ιδιος με τον τκ11 με την διαφορα οτι μαλλον ειναι πιο κοντα στις αναγκες μου. Τι ανταγωνιστες υπαρχουν σε αυτην την τιμη?

kospap
24-08-2009, 00:03
ειναι σιγουρο αυτο για τα 150 ευρω? γιουχου! εγω νομιζα οτι ειναι 50..

λιοπον O-light M20 και αλλοι, eagletac t20 & T100, και οι jetbeam
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=209384
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=239321
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=239366
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=233756
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=211631

αυτα παιζουν προς το παρον....αλλα ελεγξε την συμβατοτητα με επαναφορτιζομενες μπαταριες.

επισης πηγες για φτηνες CR123 και εποωνυμες! lighthound.com & batteryjunction.com

kospap
24-08-2009, 00:36
α και να μην ξεχναμε TK20 τον Χρησιμοποιει ΑΑ μπαταριες
http://www.fenixlight.com/viewproduct.asp?id=82

papadopou
24-08-2009, 19:29
να’μαι και εγώ!

βρήκα αυτό τη νήμα συζήτησης τυχαία και σαν «χρόνιο» μέλος του candlepowerforums είπα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα….

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ότι φαίνονται….

Στη σύγχρονη εποχή ο φακός έχει γίνει και πιο απαραίτητος αλλά και λίγο lifestyle (όχι εδώ στη Ελλάδα αλλά αλλού (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Πολωνία. Ρωσία). Ο φακός είναι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο αντικείμενο των αστυνομικών μετά το στυλό τους. και ο σύγχρονος τρόπος ζωής τον έχει κάνει πιο απαραίτητο…Είτε γιατί κινούμαστε και το βράδυ σε ημιφωτισμένα αστικά τοπία, είτε γιατί οι σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις αρχίζουν αν γίνονται τη νύχτα….(για να μην αναφερθώ στην αξία των συμβολαίων που θα δώσει ο Αμερικανικός και άλλοι στρατοί για ακόμα και δύο φακούς υψηλής τεχνολογίας σε ΚΑΘΕ στρατιώτη)χμμμ ας το πάρει το ποτάμι περίπου 500 δολάρια το άτομο…

Αλλά πέρα από την ανάγκη, είναι πια και ένα ακόμα hobby επίτασης τεχνολογίας…(και όχι πολύ διαφορετικό από το Hi-endAudio). Η κινητήρια δύναμη του candlepowerforums είμαστε εμείς που δεν αγοράζουμε απλώς, αλλά αγοράζουμε με την προϋπόθεση να βάλουμε «χέρι»….Δύο εξαίσια παραδείγματα¨

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=222258
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=195358

Δεν ξέρω αν σας φαίνεται παράξενο σαν ασχολία αλλά εμάς δεν μας νοιάζει και αν είναι…είμαστε βλέπετε «flashaholics».....χαχαχαχα!

Αλλά σίγουρα κρύβονται και αλλά πίσω από αυτό το hobby….Η νέα τεχνολογία των LED....Πιστεύω ότι τα μέλη αυτού του φόρουμ αντέχουν κάποια τεχνικά στοιχεία…Δεκέμβριο του 2006 λανσαρίστηκαν δύο νέα LED, τα Creeκαι SSCP4 που απέδιδαν ΔΙΠΛΑΣΙΟ φως από το παλαιότερο το LuxeonIII…Από τότε έχουμε μια φρενίτιδα συνεχών αναβαθμίσεων (έχουμε φτάσει πια σε υπερδεκαπλάσια ισχύ) με ταχύτητα μεγαλύτερη της ταχύτητας που εξελισσόταν η τεχνολογία των υπολογιστών την εποχή του Pentium. Και κάποια στιγμή το 2008 η Philips αγόρασε ξερά την Luxeon…όλοι αναρωτηθήκαμε για πιο λόγο…η απάντηση ήρθε λίγο μετά όταν λανσαρίστηκε το LuxeonRebelμε την ίδια ισχύ αλλά στο 1/4 του μεγέθους….Αυτή την πρωτοχρονιά ο φωτισμός την γιορτής στο timessquareτης Νέας Υόρκης έγινε με αυτό το LED!

Και εδώ είναι το ζουμί…εν γνώσει μας αποτελούμε ανάμεσα στα άλλα και ένα δοκιμαστήριο της νέας τεχνολογίας….Σε φακούς αποκαλύφτηκαν οι σχεδιαστικές ατέλειες του LuxeonRebel και αποβλήθηκε γρήγορα από την αγορά μας… (άσχετα αν η Magliteεπιμένει σε μια υποβαθμισμένη έκδοση του)….

Για εμάς τους χομπίστες το μέλλον δεν σταματά. Αν και έχουμε ξεπεράσει σε εφαρμογή της τεχνολογίας και πρωτοτυπία οποιαδήποτε τμήμα έρευνας και σχεδιασμού οποιασδήποτε εταιρίας, νιώθουμε ότι έχουμε δρόμο ακόμα….Αφού εξασφαλίσαμε την ισχύ που μας ικανοποιεί (τώρα αυτό είναι σχήμα λόγου) από το 2008 και μετά ψαχνόμαστε στην εύρεση του κατάλληλου Interface… Και δεν μιλάμε για φακούς πολλαπλών λειτουργιών (προσφέρουν διάφορες εντάσεις φωτός, λειτουργίες Beacon, strobe, SOSκτλ), αλλά για πλήρως προγραματιζόμενους από τον χρήστη, ακόμα και με ενσωματωμένη θύρα USB..

Είπαμε ή όλα ή τίποτα….

Αλήθεια δεν γνωρίζω τον χώρο του Hi-End Audio και θα ήθελα να μάθω τι από τα παραπάνω ισχύει και για τον χώρο αυτό…

με φιλικούς flasha-ρικούς χαιρετισμούς, Κώστας

ΥΣ… θα μείνω για λίγο στο φόρουμ (ίσως και να την ψάξω λίγο για κάτι ηχεία που θα πρέπει να αγοράσω) με σκοπό να λύσω όποιες από της απορίες σας σχετικά με τους φακούς μπορώ…
Καλησπερα Κωστα,ειμαστε 4 Ελληνες στο CPF απ'οτι ξερω...

Kosh
24-08-2009, 19:32
Χαιρομαστε που σας εχουμε ολους εδω παιδια.

papadopou
24-08-2009, 19:41
Ολοι online ειμαστε ετσι;

Enema
24-08-2009, 22:49
Για τα 150 ευρω ετσι ειχα διαβασει σε ενα φορουμ, με αποφαση της ΕΕ απο 1/1/2009 αν θυμαμαι καλα! Ισως θελει περισσοτερο ψαξιμο, μην παρω κανεναν στον λαιμο μου....

kospap
24-08-2009, 23:30
Καλησπερα Κωστα,ειμαστε 4 Ελληνες στο CPF απ'οτι ξερω...

ωπα! για λεγε ψευδωνυμο? Εγω παλι KOSPAP

εγω ξερω τον Secur1, εναν τυπο απο ΝΥ που δπουκευει στη HVAC και καποιο μαθητη (αλλα δεν ειναι ενεργοι) και τον ergotelis απο CA ο οποιος δεν απαντησε σε ΠΜ...

μαλιστα μαλιστα...ωραια ...για πες μου περιοχη, εγω ναουσα....

εχω μια ιδεα εκτος απο μια πιθανη συναντηση

kospap
26-08-2009, 15:11
Λοιπον αλλη μια ερωτηση Κατεληξα στον fenix TK11 R2. Αφου ο 4stevens στελνει τζαμπα και δεματα μεχρι 150 ευρω ΔΕΝ περνανε τελωνειο, μπορει καποιος να εχει εναν ωραιοτατο φακο με 60 μονο ευρω! Το μονο μειονεκτιμα που βρισκω για μενα, ειναι οτι το κατοπτρο του ειναι λειο, ενω αποτι καταλαβα εχω για κοντινες αποστασεις θελω τουλαχιστον ενα 'σαγρε' κατοπτρο. Επισης ειναι κατασκευασμενος για μακρινες αποστασεις. Οποτε, γινεται να αλλαξω ολο το κεφαλι με το κατοπτρο?

φρεσκια φρεσκια μια νεα review για τον fenix tk11..με συγκρισεις δεσμων επισης:http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=240173

Τωρα με αφορμη το θεμα των κατοπτρων και επειδη αυτο το Thread τεινει να γινει ενας μεγαλος οδηγος αγορας συγχρονων φακων, ας πουμε λιγα πραγματα για τους ρεφλεκτορες/κατοπτρα και το πως επηρεαζουν τη δεσμη του φακου...

0. Η Ανατομια της δεσμης
Στη δεσμη συνηθως διακρινουμε 3 μερη...
Το κεντρικο δυνατο μερος (Hotspot)
Την περιφερεια (Flood ή Κορωνα)
Την εξωτερικη περιφερεια (που πρακτικα δεν μας ενδιαφερει γιατι ειναι πολυ αδυναμη)

Α.Διαστασεις του Κατοπτρου

Τοσο η διαμετρος οσο και το βαθος του κατοπτρου επηρεαζουν και τις διαστασεις της δεσμης...

Οσο πιο μεγαλη ειναι η διαμετρος του κατοπτρου τοσο πιο στενη κορωνα δημιουργει.
Οσο πιο βαθυ το κατοπτρο ειναι τοσο μικροτερη ειναι η διαμετρος της κορωνας αλλα τοσο πιο αδυναμη γινεται γιατι το φως που της αναλογει κατευνεται στην κορωνα.
Και τα δυο αυτα χαρακτηριστικα μας βοηθουν σε επιτευξη μαγαλυτερης εμβελειας.
Φυσικα πηγαινοντας σε μικρα κατοπτρα (πχ των φακων ΑΑ τσεπης) τοσο πιο διαχυτη γινεται η δεσμη του φωτος...

Ενας τυπος που μου αρεσει ειναι το ρηχο μεγαλο κατοπτρο (βλεπε Ultrafire C2 - ιδανικος για patrol carbines / αυτο για τους tacticool τυπους)...Δημιουργει μια μεγαλη φωτεινη κορωνα και μια σχετικα στενη δεσμη η οποια δεν παιρνει μεγαλο ποσοστο του συνολικου φωτος. Ετσι εχουμε εναν φακο μεσης εμβελειας που σου επιτρεπει και να βλεπεις καλυτερα κοντα, λιγο μπροστα απο τα ποδια σου (και φυσικα δημιουργει μια πιο εντονη κουρτινα φωτος / αυτο για τους tacticool τυπους)...

Τελικα ολα ειναι θεμα κατανομης και αναλογιων

Β. Υφη του Κατοπτρου

1. Λεια (Soomth - SMO)
2. Υφης Πορτοκαλιου (Light/Medium/Heavy Orange Peel - LOP, MOP, HOP)
3. Faceted (ο ρεφλεψτορας εχει μικρες ανακλαστικες επιφανειες)
4, Μεικτα (στο βαθος Υφης Πορτοκαλιου και πανω Λεια. (ενας ενδαφερον συμβιβασμος των χαρατηριστικων των 2 τυπων)

Η επιδραση τους ειναι η εξης: Τα λεια κατοπτρα τεινουν να μαζεψουν το φως σε μια οξεια δεσμη...αυτο βοηθα αυτο βοηθα στο να επιτυχουμε τη μεγαλυτερη δυνατη εμβελεια θυσιαζοντας την ποιοτητα της δεσμης (συνηθως εμφανιζονται διαδοχικοι δακτυλιοι γυρω απο το Hotspot)

Τα κατοπτρα Υφης Πορτοκαλιου δουλευον αντιθετα...δημιουργουν μικρες αντανακλασεις/σκεδαση της δεσμης ωστε η δεσμη να γινει πιο ομοιομορφη...Οσο πιο εντονη ειναι η υφη τοσο πιο απαλη ειναι και η δεσμη αλλα και η μεταβαση απο το Hotspot στη κορωνα...

Το μειονεκτημα φυσικα ειναι η απωλεια εμβελειας αλλα και φωτεινοτητας λογω των τυχαιων ανακλασεων σε ολες τις διευθυνσεις μεσα στο κατοπτρο. (συνηθως η διαφορα ειναι 15-20%)

Τα Faceted κατοπτρα λειτουργουν με τον ιδιο τροπα και χρησιμοποιουνται ή για αν καλυψουν ατελειες της πηγης φωτος ή για να δωσουν απαλη ΔΙΑΧΥΤΗ δεσμη.

Γ. Το εμβαδον της πηγης φωτος (αναφορα στα LED)

Εχει παρατηρηθει οτι οσο πιο μικρη ειναι η επιφανεια (δηλαδη το εμφαδον0 του φωτοπαραγωγου μερους του LED (αλλιως υποστρωμα ή Die) τοσο πιο συγκεντρωμενες δεσμες παιρνουμε...Το Luxeon Rebel ειχε αυτο το χαρακτηριστικο (1/4 του εμβαδου του XR-E της Cree) αλλα πηγε αδικα...

Αντιθετα τα SSC P7 και Cree MC-E ειναι 4 υποστρωματα ενωμενα, και συνεπως δυσκολο να "συμμαζευτουν" σε μια οξεια δεσμη με τα συνηθη μεγεθη κατοπτρων των σημερινων φακων...

Αυτα προς το παρον....enjoy, Kostas

kospap
26-08-2009, 15:26
Συγνωμη αλλα επειδη δεν μπορω να κανω edit, εδω ειναι καποια Links για συγκρισεις custom κατοπτρων για φακους Maglite:

http://img117.imageshack.us/img117/3860/reflector040fp.jpg

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=95736
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=103681

vrasnagr
27-08-2009, 20:01
Καλησπερα..Ψαχνω εναν φακο πολυ δυνατο αλλα να μην ειναι τεραστιος ουτε στο σχημα του αλλα ουτε στα χρηματα!!!!Δεν εχω σχεδον καμια γνωση για φακους αλλα θα ηθελα αν μπορουσε καποιος να δει αυτες τις σελιδες και να μου πει ποιος ειναι καλυτερος για αγορα..Η αν εχετε και εσεις να μου προτεινετε καποιους αλλους! Θα ηθελα να εχει κ sos...

https://www.eagletac-store.com/product_info.php?cPath=103&products_id=1471
https://www.eagletac-store.com/product_info.php?cPath=103&products_id=717
https://www.eagletac-store.com/product_info.php?cPath=103&products_id=1470
http://cgi.ebay.de/Aurora-P7-Led-Taschenlampe-900-Lumen-5-Modi-NEU_W0QQitemZ200377079246QQcmdZViewItemQQptZStirn_ Taschenlampen?hash=item2ea76795ce&_trksid=p3286.c0.m14

yuk!
27-08-2009, 23:31
Είμαστε περισσότεροι Έλληνες στο CPF όπως φαίνεται! ;)
Καλώς σας βρήκα κι εδώ! :ciao:

kospap
28-08-2009, 00:24
Καλησπερα..Ψαχνω εναν φακο πολυ δυνατο αλλα να μην ειναι τεραστιος ουτε στο σχημα του αλλα ουτε στα χρηματα!!!!Δεν εχω σχεδον καμια γνωση για φακους αλλα θα ηθελα αν μπορουσε καποιος να δει αυτες τις σελιδες και να μου πει ποιος ειναι καλυτερος για αγορα..Η αν εχετε και εσεις να μου προτεινετε καποιους αλλους! Θα ηθελα να εχει κ sos...

https://www.eagletac-store.com/product_info.php?cPath=103&products_id=717
http://cgi.ebay.de/Aurora-P7-Led-Taschenlampe-900-Lumen-5-Modi-NEU_W0QQitemZ200377079246QQcmdZViewItemQQptZStirn_ Taschenlampen?hash=item2ea76795ce&_trksid=p3286.c0.m14

Ριξε μια ματια εδω και τα λεμε αλλη μερα....

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=208093
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=198247

kospap
28-08-2009, 00:41
Είμαστε περισσότεροι Έλληνες στο CPF όπως φαίνεται! ;)
Καλώς σας βρήκα κι εδώ! :ciao:

μαλλον ειμαστε περισσοτεροι..με αναζητηση Greece

aRoH
dimkrom
FelixGR
garbman
kosPap
pcwgr
Phaethon
Tempora
zorba

αλλα οχι ολοι ενεργοι

και θα πρεπει να υπαρχουν και αλλοι ποθυ δεν εχουν συμπληρωμενο προφιλ...

yuk!
28-08-2009, 00:57
kospap μήπως ξέρεις που θα βρω ένα bezel για 6P στην Αθήνα; Η Surefire θα μου στείλει ένα για αντικατάσταση σε 4-6 βδομάδες... και έχω ένα Μ60 που ήρθε σήμερα και περιμένει στο κουτί του...

vrasnagr
28-08-2009, 03:19
Σημερα το απογευμα ηρθε με courier απο το batteries.gr ο Fenix Φακός LED P1D Q5-180 lumens στο σπιτι μου!!!Τον ειχα δουλεψει λιγο απο εναν φιλο και μου αρεσαν οι δυνατοτητες του σχεση με το μεγεθος του και ετσι τον παραγγειλα! Διαβαζω για φακους εδω και λιγες μερες και ετσι εμαθα τι εστι fenix!
Ολος ο προλογος γινεται γιατι θα ηθελα να μου πεις '''Kospap''' (η οποιος αλλος γνωριζει) τι καλυτερο θα μπορουσα να επιλεξω σχεση με οσα εχω περιγραψει πιο πανω για την επιλογη φακου! Απ'οτι βλεπω καποιοι ασχολουνται, εγω παλι απ'οσα διαβαζω ως ασχετος, τα μισα καταλαβαινω...
Ευχαριστω για οποια βοηθεια μου δοθει...

yuk!
28-08-2009, 03:46
Καλορίζικος! Καλή επιλογή αν ψάχνεις κάτι τόσο μικρό. Έχω ακούσει ότι ζεσταίνεται στο max. Σε αυτό το μέγεθος, προσωπικά θα επέλεγα έναν Nitecore EX10 από τον P1D. Ελάχιστα μεγαλύτερος που βοηθάει στο κράτημα και η R2 έκδοση είναι 145 lumens και είναι το ίδιο δυνατή με τον PD20.
Άπειρες επιλογές... Δες και εδώ: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=240172
Για καθημερινή χρήση θα πρότεινα έναν Nitecore D10. Μικρός, φτηνός, δυνατός (λίγο περισσότερο στην R2 έκδοση, αλλά με λίγο χειρότερο beam), AA που τις βρίσκεις πανεύκολα και εκπληκτικά αξιόπιστος.

Και γενικά μην πολυπιστεύεις τα lumens και τα runtimes των κατασκευαστών... ;)

vrasnagr
28-08-2009, 04:39
Για μενα η λεξη lumens μπηκε πριν 5-6 μερες στο λεξιλογιο μου! Οσο γι'αυτο που λες να μην τα πολυπιστευω, ναι ισχυει γιατι διαβαζω τι γινεται οταν περναει ο καιρος με τη φωτεινοτητα!Κ οσο να'ναι συγκρινω και τιμες..Οι επιλογες πραγματικα ειναι υπεραριθμες..Αν δωσω γυρω στα 50ευρω για 900 lumens θα ειναι απλα ενα λαθος?
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260461595871&ru=http%3A%2F%2Fshop.ebay.co.uk%3A80%2F%3F_from%3D R40%26_trksid%3Dp3907.m38.l1313%26_nkw%3D260461595 871%26_sacat%3DSee-All-Categories%26_fvi%3D1&_rdc=1

yuk!
28-08-2009, 04:53
Μην πας για φτηνά πράγματα. Το πιο πιθανό είναι δώσεις πολύ περισσότερα μετά. Ξεκίνα με δοκισμένα. Αυτός ο φακός... δεν ξέρω από να αρχίσω... Τέσπα, μην τον πάρεις. ;)
Aν θέλεις κάτι οικονομικό, πολύ δυνατό που να φωτίζει εκατοντάδες μέτρα, πάρε έναν Fenix TK11 R2. Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα. Νομίζω ότι είναι αρκετός για να ξεκινήσεις και δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι δυνατότερο μέσα στη πόλη.

vrasnagr
28-08-2009, 04:53
Αυτος ειναι αξιοπιστος..?
http://cgi.ebay.de/Lummi-Orb-Raw-NS-160-Lumen-sehr-klein-sehr-edel_W0QQitemZ140339997341QQcmdZViewItemQQptZPoliz ei_Beh%C3%B6rden?hash=item20acea6a9d&_trksid=p3286.c0.m14

yuk!
28-08-2009, 04:59
Eίναι, αλλά είναι εκπληκτικά μικρός και πέρνει ειδικές μπαταρίες που μάλλον πρέπει να τις φέρεις από το εξωτερικό μαζί με το φορτιστή. Και μάλλον πέρνεις έναν καινούριο φτηνότερα: http://www.lummi.co.uk/Raw_NS.html

vrasnagr
28-08-2009, 05:06
Πραγματικα ειναι φτηνοτερος στη σελιδα της lummi!!
Βλεπεις με ενδιαφερει πολυ το μεγεθος..(Δεν ειναι και αυτος για μενα) Εχω παραγγειλει απο το Σαββατο αυτον,,
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.560716
Εχω διαβασει καλες ενυπωσεις! Εγκρινεις η να επιλεξω τον Fenix? Επειδη βγαινει και σε διπλασια τιμη το λεω..Α και ψαχνω δυνατο για τον αδερφο μου που μενει στο χωριο!

yuk!
28-08-2009, 05:17
Ανάλογα το τι θέλεις να κάνεις. Ο ΤΚ11 είναι τρομερά αξιόπιστος, πιο βαρύς, ρίχνει δέσμη μακρύτερα, φωτίζει καλύτερα, έχει 2 επίπεδα. Αν θέλεις κάτι που να το μεταφέρεις άνετα όμως, και ο άλλος καλός είναι (μάλλον, δεν τον ξέρω).

yuk!
28-08-2009, 05:18
Ακόμα και αν ο δικός σου βγάζει (που δεν βγάζει) 220lm, είναι πολύ μικρότερος και αυτό έχει αντίκτυπο στην ποιότητα και στην ποσότητα του φωτός.

vrasnagr
28-08-2009, 05:25
Απ'οτι εχω διαβασει αυτος ο Maxlite κυκλοφορει εδω κ δυο χρονια! Εχουν αναφερει 2-3 ατομα οτι τους αρεσε! Σε αυτο που λες εννοειται οτι συμφωνω (μεγεθος,ποιοτητα,ποσοτητα!)..Θα συνεχισω να το ψαχνω παντως...

yuk!
28-08-2009, 05:26
Tι θέλεις να κάνεις με τον φακό που ψάχνεις και τι χρηματικό όριο έχεις;

vrasnagr
28-08-2009, 05:37
Δεν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος απλα οταν θελω να αγορασω κατι που δε γνωριζω, το ψαχνω αρκετα! παντως και απο αυτα που μου λες και εσυ καλυτερα να μην επιλεξω κανενα απο τους φτηνους που ειναι γεματο το ebay, αλλα να παω σε κατι το ποιοτικο-αξιοπιστο!
Το οριο ειναι αρκετα υψηλο!Ας πουμε ο αδερφος μου ειναι ετοιμος στο να δωσει 100 για εκεινον της lummi.. Αλλα θελει και εναν δυνατοτερο...

yuk!
28-08-2009, 05:51
Για δυνατούς κοίταξε αυτό: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?p=2995235
Aπό τους δυνατότερους στην κατηγορία τους και χωρίς να δώσετε πολλά είναι οι Olight Triton, Eagletac T20C2, Jetbeam Raptor RRT-2.
Σε μικρότερους... πάρα πολλοί. Muyshondt Aeon & Nautilus οι αγαπημένοι μου. http://www.muyshondt.net/index.shtml

kospap
28-08-2009, 15:14
100% γιοθκ και ευτυχως που με ξεκουρασες λιγο....

γενικα μην κοιτατε τα λουμενς που λενε....
συνηθως ειναι αυτα που δινει το λεντ στο 100% του ρευματος/προδιαγραφων...και δεν ξερεις αν τα δινουν τελικα...μετα ειναι και οι απωλειες απο το κατοπτρο το τζαμι κτλ κτλ..καποιος τυπος στο ε-μπει διαφημιζε λεντ λαμπες για σουρφαιρ στα 390 λουμενς....ηθελε να πει 300 δηλαδη, που οταν καποιος τα μετρησε ηταν 170 στο τελος....

Για το Φηνιξ..κοιτα δεν πηρες και τον πιο συγχρονο αλλα η αποδωση δεν ειναι πολυ διαφορετικη...δεν ειναι δυνατον να εχεις το πιο συγχρονο, διαφορετικα θα αγοραζεις καθε 2 δβομαδες....αυτη τη στιογμη εχω επανω μου ενα Φηνιξ L0D-CE αλλα με P4 Λεντ..και ο δευτερος φακος που κουβαλω ειχε μεχρι πριν μια βδομαδα το ιδιο Λεντ..μεχρι που τον κατσαβιδιασα....τωρα εχει Q5 αλλα θα το ξαναλλαξω σε ενα καλυρετης αποχρωσης...

Γηουκ ειδα το τοπικ για τον χτυπημενο 6Ρ....πως τα καταφερες? λυσηυ δεν εχω, προφανως πηγες στον αντιπροσωπο και περιμενεις ανταλλακτικο...υπαρχει πιθανοτητα να μου περισεψει ενας σοαλρφορψε λ2 του 2008 γαιτι περιμενω την νεα εκδοση του 2009 απο τον Jake25

Φρα.Πε.
28-08-2009, 15:53
εγω πάντως τσιμπησα ετούτον και μια 4αδα eneloop και τέλος:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170371170198&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

yuk!
28-08-2009, 15:55
@kospap
O 6P τσακίστηκε από τα 2,5 μέτρα... Βασικά απογοητεύτηκα πολύ με το κατάντημά του, περίμενα γρατσουνιές άντε και ψιλοβαθουλώματα, αλλά δεν περίμενα να στραβώσει τόσο το bezel, να σπάσει το κρύσταλλο (τη μανία είναι αυτή με τα pyrex; ) και να γίνει κουδουνίστρα το tailcap.
Θυμάμαι που διάβαζα στο cpf για τον πιο φακό θα θέλανε μαζί τους για να επιβιωσουνε και κλασσικά οι περισσότεροι λέγανε 6P με Malkoff. Λοιπόν έχω να προτείνω: ένα Bic. O 6P δεν...
Αντιπρόσωπο δεν έχω βρει στην Ελλάδα και βασικά δεν ξέρω κανένα μαγαζί που να έχει Surefire. Η Surefire θα μου στείλει δωρεάν ανταλλακτικά, αλλά μου είπαν να υπολογίζω 4-6 βδομάδες.
Το tailcap θα το φτιάξω με τα Z59-like switchάκια του ταϊβανέζου φίλου εδώ: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236172 και μένει μόνο το bezel. Λέω να πάρω έναν G2L host προσωρινά, να τον δοκιμάσω κιόλας, που θα μου μείνει και για μετά.

vrasnagr
28-08-2009, 15:55
Θα σε ρωτησω για εναν δυνατο φακο.. Σχεση με την αποδοση που εχω συγκρινει σε αυτην τη σελιδα,,, http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?p=2995235
μου αρεσε πολυ ο EagleTac M2XC4 (Cool White).. .. ..
Κανω καποιο λαθος η με τα ιδια χρηματα και σε παρομοιο μεγεθος υπαρχει κατι αναλογο????

yuk!
28-08-2009, 16:29
@vrasnagr
Πολύ καλή επιλογή. Σκέφτομαι να πάρω κι εγώ έναν. 99€ από το eagletac-store.com με το cpf8 κουπόνι. ;) Να πάρεις και 18650 μπαταρίες όμως.

vrasnagr
28-08-2009, 17:21
Πραγματικα σορι αν σε πρηζω ''yuk'' αλλα επειδη δεν μπορω να βρω συγκτιτικα τεστ μεταξυ των τριων της Eagletac https://www.eagletac-store.com/product_info.php?cPath=103&products_id=717
ποιο απο τα τρια εχει ''ωραιοτερο'' φως..? Ολα εχουν τοσο εντονο λευκο φωτισμο? Γιατι το Epsilon ED-P72 εχει καλυτερη φωτεινοτητα αλλα εχει μεγαλυτερο μεγεθος..

yuk!
28-08-2009, 22:11
O M2C4 έχει περισσότερο flood και λιγότερο throw.
O M2XC4 έχει λιγότερο flood και περισσότερο throw.
O M2XC4 neutral βγάζει φως που δεν είναι τόσο λευκό και αναδυκνύει καλύτερα τα πραγματικά χρώματα του περιβάλλοντος. Δες μερικές φωτο εδώ (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=238153) Είναι όμως λίιιγο πιο αδύναμος από τον M2XC4 cool white.

(Σόρρυ έχω ένα πρόβλημα να εξελληνίσω μερικούς όρους και έννοιες, αλλά νομίζω καταλαβαίνεις.)

Aντικειμενικά πάντως, αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για έναν τέτοιο φακό -και πέρα από τον εντυπωσιασμό των πάντων- νομίζω ότι είναι υπερβολή. Ένας Τ20C2 είναι υπεραρκετός και πολύ ευκολότερος στη μεταφορά. Στην έκδοση RGB εκτός από τα χρωματιστά φίλτρα, παίρνεις και OP reflector που βγάζει πολύ καλύτερη ποιότητα φωτός εσωτερικά ή σε μικρές αποστάσεις και tailcap που του επιτρέπει να στέκεται όρθιος (σαν κερί δηλαδή) και diffuser. Τον κάνεις μια δυνατή, ακριβή λάμπα δηλαδή :flipout: με τη διαφορά όμως ότι δουλεύει όταν οι άλλες έχουν σταματήσει και γίνεσαι ο ήρωας της βραδιάς. ;)

vrasnagr
28-08-2009, 23:38
Θα δειξει στο μελλον ποιος φακος θα αγοραστει..Παντως και ο Τ20C2 ειναι αξιολογος! Οταν αγορασω καποιον θα πω εντυπωσεις. Εχω στη λιστα οχτω φακους και ειναι ολοι αρκετα δυνατοι!!! Ευχαριστω πολυ..

kospap
29-08-2009, 13:30
εγω πάντως τσιμπησα ετούτον και μια 4αδα eneloop και τέλος:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170371170198&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

τι? eneloop? ο φακος παιρνει μια 18650 λιθιου ιοντων στα 3,6-4,2Βολτ...

χαζομάρα λενε για την ΑΑ....

kospap
29-08-2009, 13:37
Aντικειμενικά πάντως, αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για έναν τέτοιο φακό -και πέρα από τον εντυπωσιασμό των πάντων- νομίζω ότι είναι υπερβολή. Ένας Τ20C2 είναι υπεραρκετός και πολύ ευκολότερος στη μεταφορά. Στην έκδοση RGB εκτός από τα χρωματιστά φίλτρα, παίρνεις και OP reflector που βγάζει πολύ καλύτερη ποιότητα φωτός εσωτερικά ή σε μικρές αποστάσεις και tailcap που του επιτρέπει να στέκεται όρθιος (σαν κερί δηλαδή) και diffuser. Τον κάνεις μια δυνατή, ακριβή λάμπα δηλαδή :flipout: με τη διαφορά όμως ότι δουλεύει όταν οι άλλες έχουν σταματήσει και γίνεσαι ο ήρωας της βραδιάς. ;)

ακριβως για αυτο δεν εχω παρει καποιον παρομοιο, ανδ μαι μου ετρεξαν λιγο τα σαλια για τον MC2.....προσωρινα βολευομαι με μια μοναμδα MC-E που ταιριαζει σε μια σειρα φακων....(ολοι χρησιμοποιουν μοναδες LED P60)

http://img91.imageshack.us/img91/5025/igp4173.jpg

http://img91.imageshack.us/img91/5025/igp4173.jpg

Φρα.Πε.
29-08-2009, 14:02
τι? eneloop? ο φακος παιρνει μια 18650 λιθιου ιοντων στα 3,6-4,2Βολτ...

χαζομάρα λενε για την ΑΑ....

Χμμ θα το ψαξω και θα τον κραξω αν ειναι. Οι eneloop δε πανε χαμένες εχω 3-4 ακομα συσκευες που περιμένουν.

thanks for the note!

yuk!
30-08-2009, 17:49
Το DX ξεκίνησε τη βλακεία με τις ΑΑ και μετά το πήρανε όλοι copy - paste...
Βασικά Φρα.Πε. από το DX (http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28686) θα το έπαιρνες στη μισή τιμή και θα είχε και mid:
Ebay: 52,35 + μεταφορικά - DX: 31,5 με δωρεάν μεταφορικά
Anyway, καλορίζικος πάντως!

kospap ποιό dropin είναι αυτό; Φτιάχνω έναν host για το M60 με VG BF2 και VME head και μου μένει ο 6P που έχει τώρα ένα M60L, αλλά σκέφτόμουνα να του βάλω κάτι πιο floody.

AGGELIK
30-08-2009, 20:56
Απ'οτι εχω διαβασει αυτος ο Maxlite κυκλοφορει εδω κ δυο χρονια! Εχουν αναφερει 2-3 ατομα οτι τους αρεσε! Σε αυτο που λες εννοειται οτι συμφωνω (μεγεθος,ποιοτητα,ποσοτητα!)..Θα συνεχισω να το ψαχνω παντως...

Αυτόν τον maxlite τον αγόρασα με τις μπαταρίες του (duracell) από εδώ
http://www.letsbuy.gr/product_info.php?products_id=931

Είναι εξαιρετικός για τα χρήματα του. Fenix είναι πανάκριβοι χωρίς λόγο.

Αν και έχω βάλει στο μάτι αυτόνhttp://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?p=3017755 :grinning-smiley-043

τι να λέμε..αλλά δυστυχώς φτάνει τα 300 ευρώ:damnyou:

yuk!
30-08-2009, 23:02
Είναι εξαιρετικός για τα χρήματα του. Fenix είναι πανάκριβοι χωρίς λόγο.
Kαι αυτό σε τι το στηρίζεις ακριβώς; Εξαρτάται ποιοι λόγοι μετράνε για σένα, προσωπικά πάντως δε θα ήθελα να βρεθώ στη μέση του πουθενά ή σε ένα δύσκολο περιβάλλον με ένα Maxlite, επειδή ήθελα να γλυτώσω τα 30 επιπλέον ευρώ που κάνουν οι αντίστοιχοι Fenix P3D/PD30.
Iced P3D (http://www.youtube.com/watch?v=c_E5rz6LiLM)
CPF: Fenix Flashlights Reliable? (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=231948)
CPF: FENIX reliability - Can you rely on them when it counts? (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=191497)
Youtube: fenix abuse (http://www.youtube.com/results?search_query=fenix+abuse&search_type=&aq=f)
Οποιoδήποτε review στο CPF

Disclaimer: Δεν παίρνω ποσοστά από τις πωλήσεις των Fenix και μάλλον θα επέλεγα άλλους φακούς για τα δύσκολα περιβάλλοντα. ;)

Αν και έχω βάλει στο μάτι αυτόνhttp://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?p=3017755 :grinning-smiley-043

τι να λέμε..αλλά δυστυχώς φτάνει τα 300 ευρώ:damnyou:
Με 112€ παίρνεις αυτό (http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=197879)! ;)

Φρα.Πε.
31-08-2009, 11:05
Το DX ξεκίνησε τη βλακεία με τις ΑΑ και μετά το πήρανε όλοι copy - paste...
Βασικά Φρα.Πε. από το DX (http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28686) θα το έπαιρνες στη μισή τιμή και θα είχε και mid:
Ebay: 52,35 + μεταφορικά - DX: 31,5 με δωρεάν μεταφορικά
Anyway, καλορίζικος πάντως!

yuk! κόστισε 37.5Ε με μεταφορικά! Ευχαριστώ πάντως.
Με email του πωλητη μου ειπε οτι εχει 5mode και οχι 3.
Λογικό αφου ειναι ο ιδιος φακος απλα στο Listing τα εχουν κανει σαλάτα...

Φρα.Πε.
31-08-2009, 11:24
Καμμια πρόταση για στοιχεια 18650 + φορτιστή? βλεπω κατι κοκκινες 3000mah αξίζουν όμως?

kospap
31-08-2009, 13:01
Συνολικη Απαντηση
1.
Προσοχη για το DX....οι τιμες του ειναι μαζι με τα ταχυδρομικα οσο οι εταιριες πουλαν χονδρικη στους αντιπροσωπους,,πιθανον λοιπον το DX να εμπορευεται Β διαλογης πραγματα...εχω παθειε αρκετες νιλες για να μην αγοραζω πια φακους εκτος και αν προκειται να τους βαλω χερι ετσι και αλλιως....

2.
Συγνωμη αλλα εμενα δεν μου καθεται καλα να αγορασω τον maxilite 36.. ευρω...αγοραζω ΔΥΟ βελτιωμενους Romisen με αυτα τα λεφτα...

3.

kospap ποιό dropin είναι αυτό; Φτιάχνω έναν host για το M60 με VG BF2 και VME head και μου μένει ο 6P που έχει τώρα ένα M60L, αλλά σκέφτόμουνα να του βάλω κάτι πιο floody.

Το εκανα μονος μου και ηταν Direct drive...P60 module, MC-E M bin, 14mm Crie board , και KD 1845 driver απο KD kai Arctic Alumina Epoxy Adhesive...,,,Τραβα 2,2Α στο δυνατο και παει 400+πραγματικα λουμεν...

4...προφανως

kospap
31-08-2009, 13:12
4...προφανως μιλας για τις Ultrafire ...τωρα πια δεν αγοραζω τιποτα απο αυτην την εταιρια...τον τελευταιο καιρο οι μαυρες TRUSTFIRE και οι λευηες SOLARFORCE πανε καλα...Αλλα για πραγματικα ΚΑΛΕΣ μπαταριες λιθιου η επιλογη ειναι αυτη

http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=197375

δεν χρειαζεται να εισαι μελος του φορουμ... Αρκει να στειλεις ενα μειλ στο Paypal address του τυπου και να πεις τι θελεις και οτι σε εχει "στειλει" ενας γνωστος απο το φορουμ...
εκτος απο τον τυπο μπορεις και να τις αγορασεις και απο lighthound.com (διαλεξε φορτιστη DSD)...

Φρα.Πε.
31-08-2009, 13:50
OK, got the message. thnx!

Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες μεταχείρισης (φορτιση εκφορτιση κτλ) για τις 18650?

yuk!
31-08-2009, 14:56
Ο AW ή όπως λέγεται ο τύπος, στέλνει τις μπαταρίες και τα υπόλοιπα από το Χονγκ Κονγκ και πολλοι συμφορουμίτες και ντήλερς παραπονιούνται για καθυστερήσεις. Αν τις βιάζεσαι, θα πρότεινα το 4sevens.pl (http://www.4sevens.pl/index.php?currency=EUR&cPath=113). Είναι πιο ακριβές, αλλά στέλνουν γρήγορα και o Dariusz είναι εκπληκτικός τύπος για να κάνεις δουλειές. Με έχει βοηθήσει, μου έχει αλλάξει φακούς που δε μου άρεσαν χωρίς ερωτήσεις, κ.α. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το κουπόνι CPF8 που δίνει 8% εκπτωση. Ο Ultrafire WF-139 είναι πολύ καλός φορτιστής.
Για μπαταρίες το φόρουμ του CPF (http://www.candlepowerforums.com/vb/forumdisplay.php?f=9) για αυτές είναι must και ιδιαίτερα το sticky!

kospap
31-08-2009, 14:59
κοιτα αν ο φορτιστης ειναι ΟΚ και οι μπαταριες ειναι protected (εχουν κυκλωμα προστασιας) .... αν δεν εχουν προστασια, ή η πλακέτα αυτή εχει καει/σπασει τοτε δεν πρεπει να πεφτουν κατω απο τα 3,6βολτ αν θελεις να κρατησουν, οχι κατω απο τα 3 αν θες να δουλευουν σωστα...κατω απο τα 2,5 ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ γιατι αλλαζει η χημεια τους και κατα την επομενη φορτιση παιρνουν φωτια!!!!!!!!

επισης καλο ειαι να μην αποφορτιζονται παραπανω απο 2 φορες (2C) (για Λιθιου-Κοβαλτιου, περισσοτερο για τις πoλυμερους και μαγγανιου (χημειες IMR και Α123) την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τους χωρητικοτητα (για τις RCR/16340 αυτη ειναι 550μΑ συνηθως, οποτε μιλαμε για 1.1Α)

επισης δεν πρεπει να φορτιζονται παραπανω απο μια φορα την χωρητικοτητα τους (1xC) (ενταση 500mΑ για τις RCR) και με ταση οχι μεγαλυτερη απο 4,2Βολτ για καλη υγεια τους...

ηια διαμασε αυτο αν δεν ξερεις απο ηλεκτρονικα
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236906

kospap
31-08-2009, 15:12
μικρος οδηγος...
4,2v = 100%
4,1v = 80%
4,0v = 60%
3.9v = 40%
3.8v = 30%
3.7v = 20%
3.6v = 0%

vrasnagr
01-09-2009, 01:45
Μηπως γνωριζετε σε ποσες μερες θα ειναι στην ΕΛΛΑΔΑ μια παραγγελια που θα κανω αυριο απο τα 4sevens...?

yuk!
01-09-2009, 02:01
International Shipping

Our simple shipping means for those of you who are international customers, there are no extra charges from us. Yes, that's right, FREE international shipping!! You must allow 2-6 weeks for international orders to arrive, as they are shipped by USPS airmail.
Εκτός αν πάρεις και shipping upgrade (http://www.4sevens.com/index.php?cPath=43). To priority mail κάνει 3-6 εργάσιμες.

vrasnagr
01-09-2009, 02:53
Χμ.. το βρηκα!! Λογικα ειναι Global priority mail,,, Ενταξει μονο 15 δολλαρια extra ειναι,,Γιατι ειχα πατησει το απογευμα το πιο απνω κ μου ελεγε μονο για Αμερικη και ξενερωσα,,,

yuk!
05-09-2009, 01:00
Η Surefire μου έστειλε σήμερα ένα natural Ζ41 tailcap για το οποίο δεν έχω χρήση. Αν ενδιαφέρεται κανείς να το αγοράσει /ανταλλάξει με μαύρο, με φακούς, μαχαίρια ή κάτι άλλο ενδιαφέρον (τα βρίσκουμε αν υπάρχει διαφορά), ας στείλει ένα πμ. :)

rij_gr
06-09-2009, 16:23
Χαιρετώ του Κ. ειδικούς!
Πρόκειται να προβώ στην αγορά του φενιχ pd20 και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία από αυτόν το φακό και γενικά με τους fenix φακούς. Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που θα μπορούσα να επιλέξω αντί του pd20 και στις ίδιες διαστάσεις? επίσης κάτι άλλο που θα θελα να ρωτήσω είναι αν εγκρίνετε τη χρήση των μπαταριών rcr123 3.6v έναντι των στανταρ cr123 3v.

ευχαριστώ!

yuk!
06-09-2009, 20:58
Σημείωση: Δεν απαντάω σαν ειδικός. :p

Ο PD20 νομίζω ότι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, έχω έναν και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ μικρός, γερός και δυνατός. Αυτά που δεν μου αρέσουν είναι
- τα strobe και sos
- το low δεν είναι πολύ low. ~9lm είναι πολλά. Τα 3lm των Nitecore D10/ΕΧ10 είναι πολύ πιο χρήσιμα σε εσωτερικούς χώρους όταν κοιμάται κόσμος ή έχουν συνηθήσει τα μάτια σου στο σκοτάδι ή για να διαβάσεις κάτι.
- Το συνηθησμένο δυνατό κλικ του διακόπτη και οι δυσκολία να βρεις καλές cr123.
- Δεν έχει κλιπ.

Αν δεν σε πειράζουν τα παραπάνω, θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος! Πάντως θα γίνω και πάλι γραφικός και θα προτείνω έναν Nitecore D10.
http://i28.tinypic.com/axck2h.png
Όσον αφορά τις μπαταρίες δε θα απαντήσω με λεπτομέρειες, απλά θα πω ότι μου ταιριάζουν πολύ καλύτερα οι μη επαναφορτιζόμενες.

kospap
07-09-2009, 13:29
κει εμενα....τωρα πια μπορεις να τις βρεις και φτηνα απο εξω...

Η επαναφορτιζομενες καλο θα ειναι να εχουν κυκλωμα προστασιας..αλλα αυτο σημαιονει οτι τοτε εχουν αποτομα αποκοπη...απο το σταθερο πεφτουν κατευθειαν στο 0.....Η μη επανα..τουλαχιστον αρχιζεις και βλεπεις μια σταδιακη πτωση που κρατα λιγο ωστε να βολευτεις..

εξαλου..η RCR εχουν οριο λειτουργιας του 0 βαθμους...στο κρυο ισως να την κατσεις....

ταρα για τον PD20 δες εσυ αν δεχεται RCR. αλλη επιλογη ειναι ο quark του 4sevens...ειναι ισοδυναμοι γιατι εχουν και κοινα ηλεκτρονικα...
εγω καυβαλω εδω και χρονια ενα L0D-CE χαρις προβλημα και τον ριχνω και 1-2 φορες την εβδομαδα κατω...

yuk!
07-09-2009, 18:43
εγω κουβαλω εδω και χρονια ενα L0D-CE χαρις προβλημα και τον ριχνω και 1-2 φορες την εβδομαδα κατω...
Eγώ έχω έναν LD01 και πραγματικά είναι μια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει! Τον χρησιμοποιώ κυρίως όταν βγαίνω ελαφρά ντυμένος μέρα για λίγο ή όταν φοράω καλά ρούχα και δεν θέλω να φαίνομαι "χαρούμενος". :p
To σετ γι' αυτές τις περιπτώσεις είναι ο LD01 με ένα Sog Flash 1. Το σετάκι είναι τόσο ελαφρύ και μικρό που έχει την ιδιότητα να εξαφανίζεται οπουδήποτε!
Βασικά θα έλεγα ότι ο LD01 σε συνδιασμό με το Photon Micro-Light II που έχω στα κλειδιά μου μπορούν να καλύψουν μια χαρά το 95% τον περιπτώσεων που θα χρειαστεί φως ο απλός χρήστης σε μια μεγάλη πόλη και το βασικότερο είναι ότι θα είναι πάντα μαζί του όταν θα τους χρεαστεί. ;)

http://i30.tinypic.com/14w506r.jpg
(The return of the crappy photos. :p)

rij_gr
08-09-2009, 19:21
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας σας. Θα θελα μερικές γνώμες γιατί η τιμή του είναι λιγάκι τσουχτερή για έναν τόσο μικρό φακό (και χωρίς μπαταρίες) αλλά από ότι μου λέτε τα αξίζει τα λεφτά του. Θα το σκευτώ για τον Nitecore, είναι και αυτό πολύ καλη πρόταση. Για το κλιπ δεν το είχα σκεφτεί και είναι κάτι που θα ήταν πολύ χρήσιμο. Όσον αφορά τις CRC 123 μπαταρίες έχω διαβάσει σε διάφορα ξένα site που λένε ότι δουλεύουν μια χαρά αν και τονίζουν “unofficial tested”. Περαιτέρω δεν ξέρω. Αληθεύει ότι έχει 1/3 μεγαλύτερη απόδοση με αυτές τις μπαταρίες?
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί όπου θα βρω καλές μπαταρίες και φορτιστή? Υπάρχει φορτιστής που μπορεί να φορτίσει και τους 2 τύπους (CRC123a, CR123a)? Στην Ελλάδα έχω βρει μόνο από τον Δήσιο http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1980 . Τι λέτε για αυτές?

yuk!
08-09-2009, 20:00
Λοιπόν, ή θα πας με μη επαναφορτιζόμενες (primaries) CR123A ή με επαναφορτιζόμενες RCR123A (rechargeable).
Σε CR123A θα επιλέξεις αμερικάνικες ή γιαπωνέζικες. Από τις καλύτερες είναι οι: Surefire, Duracell, Panasonic. Καλό θά είναι να μην πάρεις αυτές που γράφουν photo, camera, κλπ.
Σε RCR123A παρόλο που υπάρχουν πολλές, από τις καλύτερες και ασφαλέστερες (και ακριβότερες) είναι οι AW.
Αφού δε χρησιμοποιείς συχνά φακούς, η καλύτερη λύση θα ήταν οι μη επαναφορτιζόμενες. Από το 4sevens.com με 19$ (13€) μπορείς να πάρεις μια 10δα από τις ομώνυμες που είναι rebranded Duracell.
Aν πάλι επιμένεις, από το 4sevens.pl μπορείς να πάρεις 2 AW και τον Ultrafire φορτιστή για 36,17€ με την έκπτωση.

kospap
09-09-2009, 12:46
οτι ειπε....αναμενατε απο εβδομαδα εναν δικο μου οδηγο για λυσεις επαναφορτισεις....

Kosh
09-09-2009, 13:00
Αναμενουμε Κωστα.

Ανοιξε καινουργιο θεμα για τις μπαταριες και τις φορτισεις.

rij_gr
10-09-2009, 16:23
Τελικά θα επιλέξω τον pd20.Εχω φάει κόλιμα με αυτόν από την αρχή. Βασικά προορίζετε για καθημερινή χρήση στη δουλειά μου. Ο λόγος που επιλέγω τόσο μικρό φακό είναι ότι όσους είχα στο παρελθόν καταστράφηκαν από πτώση κατά την διάρκεια της εργασίας μου. δυσκολεύομε να του κρατήσω πάνω μου! γιαυτο θέλω έναν μικρό δυνατό ανθεκτικό φακό που θα χωράει στο τσεπάκι μου. Με την διάρκεια θα δούμε πως θα τα πάμε. Στο 4seven.pl για Ελλάδα πόσο θα πάνε τα μεταφορικά και για ποια έκπτωση λέτε? δυστυχώς από ότι διάβασα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω rcr 3.7v. Μπερδεύτηκα!! Οι επαναφορτιζόμενη έκδοση των cr123 είναι οι rcr123? δεν υπάρχουν επαναφορτιζόμενες cr123?

Ενας οδηγός για μπαταρίες χρειάζετε τελικά

kospap
11-09-2009, 14:06
Οι επαναφορτιζόμενη έκδοση των cr123 είναι οι rcr123

Ναι αλλα με πολυ μικρη χωρητικοτητα....γιατι δεν πας στον LD10/LD20..εχουν την ιδια κεφαλη και αλλαζεις σωμα (εξτρα) οπως σε βολευει
Με τον 4seven Κουαρκ ειναι το ιδιο και εχεις κλιπ τσεπης.

αλλη ε[πιλογη ο Quark 123...παιρνει και επαναφορτιζομενες...εχει και επιλογες στο Interface (tactical μοντελο0 και στη αποχρωση του LED (warm)

προς το παρον βολεψου με:

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=201375
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=217683

ο δοδηγος μαλλλον θα αργησει...για βασικες ινφο στα εληνικα δεστε παλια μου ποστ σαυτο το τοπικ....

FIREFIGHTER28
12-09-2009, 00:26
ΒΡΕ παιδες να ρωτησω κατι?ξερει κανεις αν απο το www.4sevens.com μπορω να παραγειλω κατι που θελω? παιζει κατι με τελωνειο???θα εχω προβλημα?επισης γραφει free shiping αλλα λεει οτι μπορει να κανει και εναμιση μηνα! Ισχυει κατι τετοιο?Επισης εχω βρει και αυτο www.thephotonshop.co.uk αλλα ειναι λιγο ποιο ακριβο γιατι ειναι αγγλια.Τι να κανω?

kospap
12-09-2009, 01:20
Για δες 4sevens.pl.....

για τα υπολοιπα διαβασε μια σελιδα πισω

yuk!
12-09-2009, 07:23
Ο λόγος που επιλέγω τόσο μικρό φακό είναι ότι όσους είχα στο παρελθόν καταστράφηκαν από πτώση κατά την διάρκεια της εργασίας μου. δυσκολεύομε να του κρατήσω πάνω μου! γιαυτο θέλω έναν μικρό δυνατό ανθεκτικό φακό που θα χωράει στο τσεπάκι μου. Στο 4seven.pl για Ελλάδα πόσο θα πάνε τα μεταφορικά και για ποια έκπτωση λέτε? δυστυχώς από ότι διάβασα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω rcr 3.7v.Τα μεταφορικά θα σου πάνε λιγότερο από 5€. Ο PD20 δουλεύει με rcr123a, αλλά θα δουλεύει μόνο στο turbo.
Βασικά μια πολύ καλή λύση αν δουλεύεις πολύ με τα χέρια θα ήταν να πάρεις ένα headlamp όπως κάποιον Zebralight. Δεν έχουν hotspot είναι όλο flood, είναι μικροί, ελαφριοί, ανθεκτικοί και μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις από το να διαβάσεις ένα βιβλίο μέχρι να φωτήσεις ένα μεγάλο δωμάτιο. Δες και beamshots εδώ (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=194339) και εδώ (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=194427). Βγαίνουν και από το headband αν θέλεις να έχεις μόνο τον φακό.

ΒΡΕ παιδες να ρωτησω κατι?ξερει κανεις αν απο το www.4sevens.com (http://www.4sevens.com/) μπορω να παραγειλω κατι που θελω? παιζει κατι με τελωνειο???θα εχω προβλημα?επισης γραφει free shiping αλλα λεει οτι μπορει να κανει και εναμιση μηνα! Ισχυει κατι τετοιο?Επισης εχω βρει και αυτο www.thephotonshop.co.uk (http://www.thephotonshop.co.uk/) αλλα ειναι λιγο ποιο ακριβο γιατι ειναι αγγλια.Τι να κανω?Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το τελωνείο.
Βασικά δε νομίζω η παραλαβή να κάνει πάνω από 2 βδομάδες (μπορεί και λιγότερο). Κοίταξε και τα:
http://www.qualityflashlights.at/indexEn.php
http://www.ledfire.co.uk/
http://www.flashaholics.co.uk/ (κουπόνι: cpf)
http://www.heinnie.com/
http://www.shop4torches.co.uk/

Για τα υπόλοιπα, όπως είπε και ο kospap, μια σελίδα πίσω.

Enema
18-09-2009, 00:58
Γεια σας και παλι -bye-
Τελικα οπως φαινεται μαλλον πρωτα θα αγορασει η μητερα μου φακο και μετα εγω!

Ο φακος θα χρησιμοποιειται σχεδον καθε μερα το βραδυ για τωρα, και τον χειμωνα μια φορα την βδομαδα περιπου. Ψαχνω κατι οχι πολυ μεγαλο, οχι πολυ μικρο. Απο προηγουμενο ψαξιμο που ειχα κανει το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα οτι ταιριαζει ειναι ο fenix TK11.

Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο καταστημα για να αγορασω, οπως επισης αν μπορειτε να μου προτεινετε μπαταριες και φορτιστη. Αποτι καταλαβα καλυτερα να προτιμησω τυπου 18650 παρα 123.

Ειδα οτι ο 4stevens.pl δεν εχει fenix. Εκτος απο το αμερικανικο 4stevens υπαρχει καποιο αλλο εναλακτικο site που θα μπορουσε να γινει η αγορα, αν και βλεπω οτι μαλλον ο 4stevens ειναι η καλυτερη επιλογη.
Οποτε αν θα μπορουσατε να μου προτεινετε ενα καλο σετ μπαταριες και φορτιστη, οχι πολυ ακριβο αν ειναι δυνατον.. δεν θελω να ξεπερασω πολυ τα 100 ευρω φακος + μπαταριες...

Ευχαριστω!

yuk!
18-09-2009, 02:05
Βασικά αν δεν μας πεις που και για πιο λόγο θα χρησιμοποιήσεις θα χρησιμοποιήσεις το φακό, είναι δύσκολο να πάρεις σωστή απάντηση.
Fenix έχει και το http://www.batteries.gr/
Τελευταία αγόρασα έναν Eagletac P20C2 (http://www.eagletac.com/flashlights/p20c2.html) και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, με μόνο αρνητικό την εύκολη ενεργοποίηση του strobe.
Είναι ελάχιστα λιγότερο δυνατός από τον TK11 λόγω του μικρότερου μεγέθους του, αλλά ακριβώς το μικρότερο μέγεθος και το ότι έχει το μισό βάρος από τον TK11 για μένα τον κάνουν καλύτερη επιλογή για κάθε μέρα (πέρα από την αποδεδειγμένη αξιοπιστία του ΤΚ11).
Ενδεικτικά reviews: http://bit.ly/4DuJW8 http://bit.ly/19Adyw

http://www.picstation.net/image-BE1E_4AB2AD27.jpg (http://www.picstation.net/share-BE1E_4AB2AD27.html) http://www.picstation.net/image-EA32_4AB2AD27.jpg (http://www.picstation.net/share-EA32_4AB2AD27.html)
(Photos by csshih - CPF (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=235171))

Αν τον πάρεις από το flashaholics και μπαταρίες - φορτιστή από 4sevens.pl θα σου έρθει σύνολο περίπου 92€.

Σε μαγαζιά, μπαταρίες και φορτιστές έχουμε αναφερθεί σε πρηγούμενα ποστς.

kospap
24-09-2009, 23:52
γεια χαρα σε ολους μετα απο καιρο....

χθες αναβαθμισα ενα φυλλαδιο που κανω για τις για τις ανταλλακτικες μοναδες LED που χρησιμοποιουνται στους φακους Surefire, Solarforce και πολλους παρομοιους

h++p://www.mediafire.com/?wtdwlnkmmzn

σε λιγο καιρο θα εχω ετοιμο και εναν οδηγο για επαναφορτιζομενες λυσεις για τους φακους αυτους..

enjoy, kostas

yuk!
25-09-2009, 01:20
Καλή δουλειά kospap! :SFGSFGSF:
Θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις (με την καλή έννοια).
- Θα ήταν καλό να διευκρινιστεί ότι αναφέρεσαι σε P60 compatible Surefires και όχι σε όλους.

- Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μην περιοριστείς στη Surefire, αλλά η αναφορά να γίνει γενικά στους P60 hosts και ακόμα καλύτερα στο D26 standard.

- Δεν ξέρω αν θέλεις να αναφερθείς και σε άλλα διάσημα LEDs που μπορούν να χρησιμοποιηθούν (MC-E, P7). Δεν ξέρω αν μπορείς /θέλεις να προσθέσεις και το γράφημα της Cree που δείχνει σε ποιο χρώμα αντιστοιχεί το κάθε bin.

- Όσον αφορά τις μπαταρίες, νομίζω ότι αξίζει να αναφερθεί ότι ο λόγος χρόνος/εκφόρτιση και η απόδοση του LED εξαρτώνται κυρίως από τoν ίδιο το φακό, από την ποιότητα της μπαταρίας και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

- Το τι μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα host εξαρτάται και από το διαμέτρημα του σώματός του host.

- Για τους G2 & G3 νομίζω ότι με καλές, όχι πολύ δυνατές μονάδες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δε νομίζω δηλαδή με ένα P60L να υπάρξει δυσκολία - ακόμα και o Malkoff προτείνει M60L γι' αυτούς. Προφανώς βέβαια το αλουμινένιο κεφάλι είναι σαφώς καλύτερη λύση.

Ευχαριστούμε και πάλι! ;)

kospap
25-09-2009, 08:35
[QUOTE=yuk!;948794]Καλή δουλειά kospap!
- Όσον αφορά τις μπαταρίες, νομίζω ότι αξίζει να αναφερθεί ότι ο λόγος χρόνος/εκφόρτιση και η απόδοση του LED εξαρτώνται κυρίως από τoν ίδιο το φακό, από την ποιότητα της μπαταρίας και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες.
QUOTE]

σωστος και ισως αυτο να το αλλαξω...αλλα το φυλαδιο προοριζεται για νεους χρηστες (ειχα στο μυαλο μου τους ελληνες στρατιωτικους)...Λυπαμαι που το λεω αλλα και η παλια εκδοση που δεν ειχε τις σελιδες με τις μπαταριες ηταν πολυ για αυτους ηδη....οποτε ηδη το ζοριζω...

κατα τα αλλα εισαι σωστος και ευχαριστω φια το feedback/input....

Database Error
25-09-2009, 12:02
Διαβασα, ερεθιστηκα, ψωνισα

Την Δευτερα που μας περασε, παρηγγειλα απο το heinnie.com, αυτον εδω:
http://www.heinnie.com/p7gz62426797/Flashlights/Nitecore/Nitecore-Extreme-Nex-Tactical-Bezel/p-97-480-3375/

Σημερα το πρωι ηταν ηδη στο γραφειο μου. Δειχνει καταπληκτικος...

Ο φακος ηταν μεσα σε μια (σχετικα απλη) κασσετινα μαζι με μια μπαταρια (ΝexTORCH) τριων βατ λιθιου.
Εντυπωσεις αφου πεσει η νυχτα....

yuk!
25-09-2009, 13:08
Καλή επιλογή Beles! :cool: Οτιδήποτε Nitecore είναι εγγύηση. ;)

Eγώ σήμερα πήρα έναν hard anodized C2 Centurion (http://www.surefire.com/C2-Centurion) host (χωρίς τη λάμπα).

Database Error
25-09-2009, 13:16
Μεγειες !

kospap
25-09-2009, 22:36
Καταρχας

συγχαρητηρια για τις αγορες σας....εχω και εγω εναν Σεντουριον...σκληρο εργαλειο αλλα εχω βγαλει πια το κλιπ..εμφανιζεται πια εδω

http://www.mediafire.com/?t4me2imdnm

Επισης το Link για το φυλλαδιο ειναι νεκρο...θα ανεβασω νεα εκδοση αυριο

kospap
25-09-2009, 22:52
Γα****το

Σωστο λινκ για το αρθρο μου

http://www.mediafire.com/file/t4me2imdnmt/Article - Katadromi - Tactical Flashlights.pdf

kospap
26-09-2009, 12:59
Λοιπον...Ανανεωσα τοω οδηγο και του προσθεσα προστασια απο αντιγραφη...συγνωμη για αυτο αλλα φιλοδοξω καποτε να το κανω επαγγελμα οποτε πρεπει να προστατεψω τον κοπο μου και καποια πραγματα...

Οπως και να εχει

http://www.mediafire.com/file/ejfzhqxjqqy/P60 Modules Leaflet 2.1.pdf

flexdragon
27-09-2009, 21:04
Γεια σας κυριοι,
καλωσηλθα στο AVCLUB. Ψαχνοντας φακο για τις εξορμησεις στην υπαιθρο επεσα σ' αυτον http://www.kriona.gr/gr/dbproduct_details.asp?code=ALC-2112L .Τι γνωμη έχετε; Τι αλλο μπορω να διαλεξω με αυτα τα χαρακτηριστικα; Ευχαριστω

kospap
27-09-2009, 22:59
αν αυτος διαρκη τοσο στην υψηλη σκαλα με τα λουμενς που λεει τοτε φιλοξενειτε τον πρωτο εξωγηινο μελος στο φορουμ, εμενα...

1ον ξαναδιαβασε τις αναφορες μου στους rebranded NUwai/Favorlight
2ον υπολογισε 35% λιγοτερα λoυμενς
3ον η δοαρκεια αναφερεται οχι στο σταθερο φως αλλα στο ποσοσ θα παρει για να πεφτει το φως μεχρι να σβισει ο φακος εντελως...
4ον η NUwai/Favorlight ειιναι γενικα αξιοπιστη...ισως τα ηλεκτονικα να ειναι πιο φθηνα που σημαινει απωλειες (αυξηση θερμοκρασιας)
5ον το μοντελο ειναι απο τα καινουργια της εταιριας
6ον τιμη δεν λεει αλλα με 30-40 ευρω αγοραζεις καλυτερα πραγματα απο το εξωτερικο. δες τις προτασεις παραπανω.fenix, o-light, eagletac ειναι ΚΑΛΟΙ
7ον δες τι θα κανεις με τις μπαταριες...εχεις δει ποσο πανε στην ελλαδα πο CR123?
8ον προτεινω fenix TK20....

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=242232&highlight=tk20
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=212657&highlight=tk20
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=219738&highlight=dirty&page=2

kospap
27-09-2009, 23:07
Reviews Φακων

Για διευκολυνση των μελων να μερικα site με Reviews Φακων

http://www.sliderule.ca/flashlight.htm
http://www.light-reviews.com/reviews.html
http://www.flashlightreviews.com/

το πρωτο εχει ΓΑ**ΕΣ δοκιμες απο τον θρυλικο "selfbuilt"

αλλα ΔΙΑΒΑΣΕ και τα παραπανω...αυτα που εχουμε γραψει ο YUK και εγω ειναι το 80% του τι χρειαζεται να ξερει κανεις....κια ολα μαζεμενα...

yuk!
28-09-2009, 03:49
Γύρω στο 50άρικο νομίζω μια από τις καλύτερες προτάσεις (αν όχι η καλύτερη) είναι ο Dereelight CL1H V4 (http://www.dereelight.com/cl1hv4.htm).
Άφθονες επιλογές για να τον πάρεις όπως θέλεις, τρομερή ποιότητα, P60-compatible για να τον αναβαθμίζεις με όποιο συμβατό dropin υπάρχει για χρόνια και πάρα πολύ δυνατός.

kospap
29-09-2009, 00:11
σωστα θα τον προτεινα και εγω,,,,

εχε χαρη που με εχουν φαει τα Lego με τους Solarforce και δεν αγορασα εναν...

αλλα εχω αρκετα drop=ins

dmichakis
30-09-2009, 23:53
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς για ένα πρόβλημα που έχω με ένα
φακό που παρέλαβα μόλις σήμερα.

"Σήμερα λοιπόν παρέλαβα" τον JetBeam Jet I pro v3.0 R2 μαζί με δύο
Li-Ion AW14500, ένα Ultrafire WF139 καθώς και δύο Li-Ion AW18650.

Ο φακός πραγματικά μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση και ειλικρινά
μου αρέσει πάρα πολύ.

Το πρόβλημα έιναι πως ενώ λειτουργεί κανονικά με AA alkaline και με
AA Lithium, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ λειτουργεί με την AW14500 ( με καμία από
τις δύο ).

Οι AW14500 αφού φορτίστηκαν (με τον WF139) πλήρως, μετρήθηκαν με
πολύμετρο στα 4,19 V, δηλαδή ΟΚ !

Για να μου φύγουν οι όποιες ανησυχίες και για τις AW18650 τις φόρτισα
και αυτές, και αφού τοποθετήθηκαν αντίστοιχα σε δύο Fenix TK11 & TK12
δούλεψαν Κανονικά!

Στα διάφορα τεστ και φόρουμς είχα διαβάσει πως ο συγκεκριμένος JetBeam
λειτουργεί με οποιαδήποτε μπαταρία μεγέθους ΑΑ.
Το ίδιο μάλιστα διάβασα και στα specs του φακού στο LEDFIRE UK από όπου
και έκανα την αγορά.

Αν έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ( πιθανό πρόβλημα με
τις AW14500 ή τον ίδιο τον φακό ) παρακαλώ ενημερώστε με.

Φιλικά,

Δημήτρης

kospap
01-10-2009, 13:42
ρε δημητρη δεν εχω εμπειρια με τους Jetbeam αλλα με ερευνα που εκανα στο candlepowerforums δεν βρηκα κατι που να δειχνει οτι υπαρχει ασυμβατοτητα.

Για ριξε μια ματια στο φυλλαδιο αν υπαρχει καμμια περπτωση προστασιας κτλ...

μηπως ο φακος αναβει στιγμιαια καιδεν το βλεπεις...

Αφου εχεις φακο που παιρνει 18650 για κανε ενα μανικι απο χαρτονι βαλε μια 14500 και κλεισε το κυκλωμα με ενα πολυμετρο σε διαμορφωση μετρησης αμπερ, η ενα καλωδιακι....

επισης για ελεγξε το μηκος των 14500 αν ειναι πολυ μεγαλυτερο και ο φακος ζορισεται να κλεισει υπαρχει η πιθανοτητα να πιεζεται το πισω ελατηριο και κατα συνεπεια και ολο το συγκροτητα του διακοπτη και να χανει την επαφη με τον δακτυλιο που τον κρατα....για δοκιμασε αν ο φακος αναβει κλεινοτας το κυκλωμα με ενα καλωδιακι ΧΩΡΙΣ το tailcap...

διαφορετικα στειλε ερωτηση στον πωλητη η στην εταιρια...αν δεν βγαλεις ακρη κανω εγω ερωτηση στο candlepowerforums

καλη τυχη...

rij_gr
01-10-2009, 20:07
Πήρα τελικά τον pd20. Είναι πολύ φοβερό τελικά η απόδοση που έχει και το τόσο μικρό μέγεθος του. Δεν τον έχω αποχωριστεί ούτε στιγμή μέχρι τώρα στη δουλειά, άσε που ξεχνάς ότι τον έχεις Πάνο σου . Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, Τα λεφτά του τα αξίζει πραγματικά.
Έφαγα πάντως τρελό δούλεμα από τους συναδέλφους λόγω του μικρού μεγενθους. " φακός μπρελόκ", " Απο ποιόν πακιστανό-κινέζο τον πήρες?" Φακος υπόθετο" και διάφορα άλλα, σιγά σιγά όμως άρχισαν και εντιποσιάζοντε από το μέγεθος και απόδοση και έχουν ξεκινήσει ήδη παραγγελίες! Η διάρκεια με χάλασε λιγάκι. Επίσης ορισμένες φορές χρειάζομαι να φωτίσω λίγη απόσταση παραπάνω και τα ψιλοχαλάει εκεί λίγο. Γιαυτο σκευτομε μιας και θα κάνουμε στη δουλειά μαζική παραγγελία για φακούς να πάρω και έναν TK11 για να τον έχω στην άκρη για δύσκολες περιπτώσεις.

Μαζί με τον φακό πήρα φορτιστή και μπαταρίες ultrafire. Με τον φορτιστή όμως τον wf 138 αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Όταν βάζω τις μπαταρίες για φόρτισμα δεν ανάβουν τα ενδεικτικά led καθόλου. Και από κοντά ακούς ένας θόρυβο σαν να “βουήζει” κάτι. Φορτίζει όμως παρόλο αυτά. Στην αρχή πάντως την πρώτη φορά άναψαν τα ledακια αν kai καθυστέρησαν λίγο αλλά μετά όταν έβγαλα τις μπαταρίες και τις ξαναέβγαλα δεν ξανάναψαν. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει?

Ο PD20 δουλεύει με rcr123a, αλλά θα δουλεύει μόνο στο turbo.

Θα είναι μόνιμο όμως αυτό? Δηλαδή το κύκλωμα θα πάθει μόνιμη ζημιά ή αν ξαναβάλω 3.0 ν μπαταρία θα δουλεύει πάλι κανονικά?

dmichakis
01-10-2009, 20:25
ρε δημητρη δεν εχω εμπειρια με τους Jetbeam αλλα με ερευνα που εκανα στο candlepowerforums δεν βρηκα κατι που να δειχνει οτι υπαρχει ασυμβατοτητα.

Για ριξε μια ματια στο φυλλαδιο αν υπαρχει καμμια περπτωση προστασιας κτλ...

μηπως ο φακος αναβει στιγμιαια καιδεν το βλεπεις...

Αφου εχεις φακο που παιρνει 18650 για κανε ενα μανικι απο χαρτονι βαλε μια 14500 και κλεισε το κυκλωμα με ενα πολυμετρο σε διαμορφωση μετρησης αμπερ, η ενα καλωδιακι....

επισης για ελεγξε το μηκος των 14500 αν ειναι πολυ μεγαλυτερο και ο φακος ζορισεται να κλεισει υπαρχει η πιθανοτητα να πιεζεται το πισω ελατηριο και κατα συνεπεια και ολο το συγκροτητα του διακοπτη και να χανει την επαφη με τον δακτυλιο που τον κρατα....για δοκιμασε αν ο φακος αναβει κλεινοτας το κυκλωμα με ενα καλωδιακι ΧΩΡΙΣ το tailcap...

διαφορετικα στειλε ερωτηση στον πωλητη η στην εταιρια...αν δεν βγαλεις ακρη κανω εγω ερωτηση στο candlepowerforums

καλη τυχη...

Αγαπητέ φίλε kospap,

Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι ......................
προσκυνώ την μεγαλοπρέπειά σου !!!!!!!!!!!!!!!!

Ακολούθησα τις συμβουλές σου και έτσι έδωσα λύση στο πρόβλημα μου.

Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής ...

Πράγματι η AW14500 είναι μακρύτερη σε μήκος από μια απλή ΑΑ και η
αλήθεια είναι πως όταν έκλεινα το πίσω καπάκι δεν βίδωνε πλήρως μεχρι
τέρμα.
Αυτό που έκανα ήταν να ξεβιδώσω λίγο την κεφαλή τόσο ώστε το διαθέσιμο
ελεύθερο μήκος να είναι αντίστοιχο του μήκους με μία ΑΑ μπαταρία έτσι
ώστε η απόσταση μεταξύ του tailcap και του πίσω τμήματος της μπαταρίας
να είναι ίδια.

Και έγινε το θαύμα, ο φακός άναψε και μάλιστα είδα την διαφορά σε
φωτεινότητα σε σχέση με μια ΑΑ.

Τα specs για τον JetBeam Jet I pro v3.0 R2 έλεγαν 145 lumens με μια ΑΑ
και 240 με 14500 !!!

Δεν μπορώ να πιστοποιήσω αυτή τη διαφορά αλλά σίγουρα είναι πιο
φωτεινός.

Έκανα και άλλη μια δοκιμή με ένα Fenix LD10 βάζοντας του αντί για ΑΑ
μία AW14500 καί έπαθα πλάκα καθώς ο φακός είναι αισθητά πιο φωτεινός
από ότι ήταν. Βέβαια έκανα ακριβώς το ίδιο και εδώ ξεβιδώνοντας και πάλι
την κεφαλή τόσο ώστε να χωρέσει η 14500.
Είχα δοκιμάσει εχθές την ίδια μπαταρία και στον LD10 χωρίς όμως να
δουλέψει κι αυτός.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια που μου πρόσφερες αλλά θα
ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό μιας και ειδικά στον LD10
(εχθές το βράδυ) όταν βίδωνα το καπάκι δεν ζοριζόταν καθόλου ...
χωρίς βέβαια να λειτουργεί ο φακός.

Οι δύο φακοί πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε μικρά θηρία.
Ελπίζω πως ο LD10 δεν θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στην πορεία.
Το μόνο που συμβαίνει είναι πως δεν λειτουργούν πια τα Low modes
παρά μόνο το High.

Και πάλι σε ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Φιλικά,
Δημήτρης

kospap
02-10-2009, 00:17
Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι ......................
προσκυνώ την μεγαλοπρέπειά σου !!!!!!!!!!!!!!!!
Δημήτρης

μην νομιζεις χρειαστηκε να διαλυσω τρεις φορες ενα φακο για να καταλαβω γιατι δεν δουλευε...ΠΙΘΑΝΟΝ ειναι αυτο που ειπα παραπανω...πιεζεται προς τα πισω το συγκροτημα του διακοπτη (τα εσωτερικα κομματια) και χανεται η ηλεκτρικη επαφη. (τα εσωτερικα κομματια ακουμπουν τον δακτυλιο συγκρατησης(αυτον με τις δυο λακουβιτσες) και αυτος κανει επαφη με το σωμα του φακου....

Το μόνο που συμβαίνει είναι πως δεν λειτουργούν πια τα Low modes
παρά μόνο το High.
Δημήτρης

Ναι γιατι με τις 14500 -αν δεν κανω- λαθος ο φακος δουλευει direct drive. παρακαμπτει τα ηλεκτρονικα της πλακετας και στελνει λατευθειαν ρευμα...τοτε το LED παιρνει οτι θελει...

Και πάλι σε ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
Δημήτρης

χαρα μου να βοηθαω...ειναι η καλυτερη κατηχηση/προσυλητισμος σταν ειδωλολατρισμο (φακο-λατρεια)...

Α! και μου φαινεται οτι εχεις μια καλουτσικη συλλογη....συγχαρητηρια

kospap
03-10-2009, 22:55
Το πρόβλημα έιναι πως ενώ λειτουργεί κανονικά με AA alkaline και με
AA Lithium, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ λειτουργεί με την AW14500 ( με καμία από
τις δύο ).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

ΔηΜητρη μερικες φορες ειμαι βλακας...την μερα που εκανα το ψαξιμο βρηκα ενα τοπικ αλλα μονο το εσωσα για διαβασμα αλλη φορα...σημερα που το ανοιξα βρηκα την απαντηση...προφανως στα νεα μοντελα ο διακοπτης πιανει περισσοτερο χωρο στο tailcap και αυτο δημιουργει προβληματα σε ολους του χρηστες....

δες τις φωτο εδω
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=194877

Α....και πρεπει να προσθεσω επισης οτι υπαρχει κινδυνος να καταστραφει η πλακετα ασφαλειας στις μπαταριες AW (βρισκεται κατω απο τον θετικο πολο) για ριξε μια ματια για παραμορφωσεις..

Επισης αν και ο φηνιξ δουλευει με 14500 δεν συνισταται παρατεταμενη χρηση λογω των υψηλων θερμοκρασιων που αναπρυσονται...

αιντε καλο ΣΚ

rij_gr
05-10-2009, 06:03
Εχει κανείς καθόλου εμπηρία απο τον φορτιστη ultrafire wf138? τον αγώρασα μαζί με τον pd20(προσφορα φακός+φορτιστής+2 επαναφορτιζόμενες CR123 3.0ν) κ αντιμετοπιζω μερικα προβληματάκια. οταν βαζω τις μπαταρίες για φόρτιση δεν ανάβουν τα ενδικτικά ledακια και παρολο που διαπίστοσα τελικά οτι φορτιζουν, εχουν ελάχιστη διαρκεια( 6 λεπτα στον pd20 συνεχομενη λυτουργία).Επισεις κατα την φόρτιση ακουγετε ένας θόριβος σαν βουητο. οι μπαταρίες είναι οι γνωστες πρασινες που πάνε μαζί με τον φορτιστη.

Μήπος είναι τελικά αυτη η πραγματική τους αποδοση? Οι μπαταρίες πάντος ήρθαν φορτισμένες με ικανοποιητική διάρκεια.

kospap
05-10-2009, 23:56
Προσωπικα οχι....
μηπως οι μπαταριες εχουν ηδη τεζαρει?

πι μονη συνεισφορα που μπορω να κανω ειναι αυτη
http://www.google.gr/search?as_q=wf+138&hl=el&num=10&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF %83%CE%B7+Google&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=http%3A%2F%2Fwww.candlepowerforums.c om%2Fvb%2Fforumdisplay.php%3Ff%3D9&as_rights=

για δες τι βολτ βγαζει ο φορτιστης σε ανοικτο κυκλωμα, κλειστο και αν μπορεις δες κια τι αμπερ τροφοδοτει?
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236906

dmichakis
06-10-2009, 23:03
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

ΔηΜητρη μερικες φορες ειμαι βλακας...την μερα που εκανα το ψαξιμο βρηκα ενα τοπικ αλλα μονο το εσωσα για διαβασμα αλλη φορα...σημερα που το ανοιξα βρηκα την απαντηση...προφανως στα νεα μοντελα ο διακοπτης πιανει περισσοτερο χωρο στο tailcap και αυτο δημιουργει προβληματα σε ολους του χρηστες....

δες τις φωτο εδω
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=194877

Α....και πρεπει να προσθεσω επισης οτι υπαρχει κινδυνος να καταστραφει η πλακετα ασφαλειας στις μπαταριες AW (βρισκεται κατω απο τον θετικο πολο) για ριξε μια ματια για παραμορφωσεις..

Επισης αν και ο φηνιξ δουλευει με 14500 δεν συνισταται παρατεταμενη χρηση λογω των υψηλων θερμοκρασιων που αναπρυσονται...

αιντε καλο ΣΚ

Φίλε kospap καλησπέρα,

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες σχετικά με το tailcap του
jetbeam.

Μην ανησυχείς για την πλακέτα ασφαλείας της AW14500 καθώς δεν
την ζόρισα καθόλου τότε που έκανα την πρώτη προσπάθεια μέχρι να
καταλάβω αργότερα το τι έπρεπε να κάνω.

Στον Fenix LD10 είναι και πάλι τοποθετημένη μια AA και όχι η 14500
καθώς πράγματι αναπτύσει θερμοκρασία, άλλωστε τις 14500 τις πήρα
για τον JetBeam ο οποίος πραγματικά γίνεται αισθητά δυνατότερος.

Ο συγκεκριμένος φακός με έχει εντυπωσιάσει τόσο από την ποιότητα
κατασκευής του, από το εύκολο UI που έχει αλλά και από την πάρα
πολύ καλή δέσμη φωτός που παράγει.

Όπως μάλλον θα κατάλαβες έχω μια καλή συλλογή φακών όπως
Led Lenser, Fenix, Nitecore, JetBeam, EagleTac τους οποίους έχω
αποκτήσει τους τελευταίους τρεις μήνες μετά από το μικρόβιο που
μου μετέδωσε ο ανηψιός μου.

Άρα, μπορώ να θεωρηθώ κι εγώ Flashaholic...
Βέβαια προσπαθώ να απεξαρτιθώ διότι έτσι και ξαναδεί
η γυναίκα μου ειδοποίηση παραλαβής συστημένου από το ταχυδρομείο
τότε ... μαύρα μου ανάψαν τα κεριά ...!

Φιλικά,
Δημήτρης

kospap
06-10-2009, 23:56
καλα εσυ δεν εμαθες οτι αυτα τα δεματα τα παραλαμβανουμε στη δουλεια?

γιατι νομιζεις οτι οι κρεμες κτλ κτλ μπαινουν φατσα καρτα σπιτι? μες τα μαρουλια τις κρυβουν....

Λοιπον με τα απομα που βλεπων εδω και τους φακους που εχουν μηπως ειναι καιρος να κανουμε ενα νεο τοπικ με φωτο ετσι για να φτιαχτουμε λιγο?

kospap
09-10-2009, 00:05
Νεα Εκδοση του φυλλαδιου για τισ Ανταλλακτικες Μοναδες LED για φακους Surefire
http://www.mediafire.com/?dduookzwzbm

και νεο φυλλάδιο

Επιλογές Επαναφορτιζόμενων Μπαταριών για φακους τυπου Surefire 6Ρ
http://www.mediafire.com/?emngmmyro2h

Για παραπανω ερωτησεις μην διστασετε

YUK! θελω την γνωμη σου...συντομα πρεπει να κανω μια βελτιωμενη εκδοση

kospap
10-10-2009, 02:00
Heads-up

τις μερες αυτες ο 4Sevens εχει σε προσφορα το overstock απο Nitecore και eagletac....με την σημερινη ισοτιμια δολλαριου ειναι ευκαιρια...

yuk!
11-10-2009, 10:47
kospap, είχα μέρες να μπω, θα το δω σήμερα και θα σου πω! ;)

loutsopo
13-10-2009, 14:49
Παιδιά γειά χαρά.Τον τελευταίο καιρό ειμαι στο ψάξιμο για κανα δύο φακούς και καθότι πήρα καποιες συμβουλές από την παρέα εδώ ηθελα να πώ ένα ευχαριστώ.Τελικά παρήγγειλα τους εξής απο τα ιδια sights

http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=93&products_id=1864

και

http://www.flashaholics.co.uk/nitecore/nitecore-d10-sp.html

και αυτές τις μπαταρίες

http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.NRG0007

Βασικά θέλω να έχω έναν φακό πάνω μου ώστε οταν τον χρειαστώ σε 5 χρόνια να ανάψει και οχι να ειναι πότε κολυμένος πότε καμένος πότε χαλασμένος.

Λιγο ποιο ακριβό το flashaholics με ποιο γρήγορη παράδοση.
Θα σας πώ εντυπώσεις μόλις παραλάβω.Ευχαριστώ.-bye-

kospap
13-10-2009, 23:53
Μπραβο ! με ενα σμπαρο δυο τρυγονια! καλως ηλθες στο club....

Η τελευτια μου δημιοργια

http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3115923&postcount=621

loutsopo
14-10-2009, 21:00
Σήμερα 11.00 το πρωι ήρθε ο D10 απο το flashaholics ούτε 48 ώρες από Αγγλία στο σπίτι κατευθείαν υπέγραψα το χαρτί και πήρα το δεματάκι.Αψογοι .
Ο φακός αστέρι θα τους προτιμήσω σύντομα πάλι.Καλορίζικος!!!!!!!!

Να σαι καλά kospap keep writting and talking.

kospap
15-10-2009, 14:07
Να σαι καλά kospap keep writting and talking.

ενταξει, αλλα θποσχεθειτε με οτι σε καμμια περιπτωση οτι δεν θα φαω ξυλο....:damnyou:

ιδιως απο τις γυναικες σας.....:goodnight:

loutsopo
15-10-2009, 14:18
ενταξει, αλλα θποσχεθειτε με οτι σε καμμια περιπτωση οτι δεν θα φαω ξυλο....:damnyou:

ιδιως απο τις γυναικες σας.....:goodnight:
We promished!!!!!!!

vrasnagr
19-10-2009, 22:44
Γεια σας.. Λοιπον θα παω αυριο να παραλαβω εναν Eagletac P20C2..! Ενας φιλος μου ειπε να του βρω εναν πολυ δυνατο φακο (δεν τον ενδιαφερει το μεγεθος) γυρω στα 70 ευρω και με μπαταριες που θα μπορει να βρει ευκολα! Εγω ειχα παραγγειλει τον P20C2 μαζι με 6 μπαταριες αλλα σημερα βρηκα αυτον... http://www.qualityflashlights.eu/termekekmain.php?csoportid=124 .,.,. Να το σκεφτω η οχι? θα αποδιδει γυρω στα 500 lumens? Εψαξα και στο cpf αλλα δε βρηκα καποιο post ωστε να με κατατοπισει..!Και στο YouTube, τζιφος.. Μηπως γνωριζετε κατι, οτιδηποτε..?

vrasnagr
19-10-2009, 22:47
Και οσο για τον ITP A3 τον εχω και για το μεγεθος του βγαζει ικανοποιητικοτατο φωτισμο>>>!!!!..΄.

kospap
20-10-2009, 13:22
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=241441

http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=199595
http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=201873

μικρη βοηθεια.....καντε συνθετη αναζητηση απο την σελιδα του Google με επιλογη διαυθυνσης ιντερνετ..και βαλτε την υποσελιδα flashlights
http://www.candlepowerforums.com/vb/forumdisplay.php?f=55
και dealers/manufacturers
http://www.cpfmarketplace.com/mp/forumdisplay.php?f=58

Με 700 στις προδιαγραφες θα ελεγα ναι γυρω στα 500...γενικα μιλαμε για απωλεις 25-30% απο το LED εξω στο γυαλι

Εχω και εγω εναν EOS τον πηρα γαιτι επρεπε να τον δω...τον προοριζω πια για special δωρο....

Χρωσταω συγκριτικες μετρησεις για τον ΕΟΣ

vrasnagr
20-10-2009, 19:29
Τα ειχα διαβασει ολα αυτα και καταλαβα οτι απο αυτους που μιλαν, δεν τον εχει αγορασει ακομη κανενας..Απλως λενε τι πιστευουν βασει των γνωσεων που εχουν.. Εννοειται οτι και αυτο ειναι χρησιμο! Θα περιμενω νεοτερα..
Παντως, Ευχαριστω πολυ!!!!

kospap
21-10-2009, 11:49
εχεις δικιο....τοτε ανεμενε και παρακολουθα τα σαιτ με reviews...
και του selfbuilt candlepowerforums.com

loutsopo
21-10-2009, 12:28
Να ρωτησω κάτι ρε παιδιά αξίζεινα πάρει κάποιος τον φορτιστή τον Pila με τις Aw μπαταρίες 18650 2600mah η να πάω σε κάτι ποιο φτηνό¨;

http://www.pila-usa.com/pilaparts/charger.html

http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=53&products_id=1782

Καλημέρα.

kospap
21-10-2009, 15:07
Για τις μπαταριες ΝΑΙ..ειναι σχεδον μοναδικη επιλογη για φακους.

για τον φορτιστη επισης, αν αντεχεις το κοστος....υπαρχει και πιο φθηνη λυση ειδικα αν χρησιμοποιεις τις Aw, λογω της πολυ καλης προστασιας που εχουν...αλλα πρωτα θελω να την ψαξω για εμενα και μετα θα σου πω...

Παιδια συγνωμη αλλα θα με βοηθουσε να ξερω αν διαβαζετε ή αν ειστε μελη στο Candlepowerforums.com...(για τοn Yuk ξερω) με βοηθα να προσδιορισω γνωσεις και μεθοδο προσεγγισης του θεματος

loutsopo
21-10-2009, 20:38
Εγώ αυτή την περίοδο απλώς συμβουλεύομαι το συγκεκριμένο sight λόγο του ψαξίματος για δύο τρείς φακούς.Τις μπαταρίες θα τις πάρω σίγουρα και επειδή είναι λίγο ακριβές και η ζωή μιας επαναφορτιζόμενης λιθίου είναι αμεσα εξαρτώμενη απο τον φορτιστή λέω να δώσω τα 20 ευρω παραπάνω να πάρω τον συγκεκριμένο φορτιστή που από ότι βλέπω είναι και ο φθηνότερος από τους αξιόπιστους.Σωστή ανάλυση της μπαταρίας για το σωστό κόψιμο της φόρτισης την κατάληλη στιγμή.Η υπερφόρτιση της μπαταρίας λιγοστεύει τη ζωή της με απίστευτα γοργούς ρυθμούς ακόμα και το 0,1V παραπάνω.Είναι σωστά αυτά η υπερβάλω;

dmichakis
21-10-2009, 21:50
Αγαπητέ kospap καλησπέρα,

Σήμερα παρέλαβα τον τελευταίο φακό μου από flashaholics ο οποίος είναι
ένας NiteCore D10 SP R2 και αντιμετωπίζω και πάλι πρόβλημα με μια
AW14500 μπαταρία που του έβαλα.

Το πρόβλημα είναι πως μόλις βάλω την 14500 και βιδώσω την κεφαλή,
ο φακός ανάβει, όπως κάνει πάντα με μια ΑΑ, αλλά πατώντας το piston
δεν σβήνει και ούτε αλλάζει modes ...???

Η AW14500 όπως γνωρίζεις είναι κάποια χιλιοστά μακρύτερη από μια ΑΑ,
βιδώνοντας όμως την κεφαλή δεν παρατηρώ καμιά αντίσταση (όπως παλιότερα με τον JetBeam) και ειλικρινά έχω εκνευριστεί διότι στο CPF
έχω διαβάσει πως λειτουργεί μια χαρά με 14500.

Να συμπληρώσω πως με μία AA Alkaline και μία AA Lithium που δοκίμασα
ο φακός λειτουργεί μια χαρά, με την 14500 όμως είναι αισθητά δυνατότερος
και γι'αυτό θέλω να την χρησιμοποιήσω.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι το led r2 που έχει δεν είναι το ίδιο με άλλους
φακούς που έχω με cree r2 και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι μικρότερο
σε μέγεθος χωρίς να έχει το γνωστο μεταλικό δαχτυλίδι περιμετρικά όπως όλα
τα cree Q5 και R2 ...???

Περιμένω τα σχόλια και την βοήθειά σου δάσκαλε.

Θα ήθελα επίσης να σου πω πως από όλους τους μικρούς φακούς
που έχω, ο πλεόν εντυπωσιακός, εργονομικός και δυνατός είναι ο
JetBeam I Pro V3 R2. Πιστεύω πως αν δεν τον έχεις τότε πρέπει
οπωσδήποτε να πάρεις ένα.

Φιλικά,
Δημήτρης

kospap
22-10-2009, 01:00
loutsopo (http://www.avclub.gr/forum/member.php?u=6497)
100%....μαλλον ξερεις περισσοτερα απο εμενα αλλα απο που? αερομοντελισμο?

[QUOTE=dmichakis;976643]

Το πρόβλημα είναι πως μόλις βάλω την 14500 και βιδώσω την κεφαλή,
ο φακός ανάβει, όπως κάνει πάντα με μια ΑΑ, αλλά πατώντας το piston
δεν σβήνει και ούτε αλλάζει modes ...???

τη να σου πω ρε φιλε..δεν ξερω...γαιτι δεν κανεις το αναποφευκτο? να γραφτεις στο σαιτ???? μπορω βεβαια αν ρωτησω εγω αν θες, αλλα μπορει και να γινει σπασμενο τηλεφωνο....

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι το led r2 που έχει δεν είναι το ίδιο με άλλους
φακούς που έχω με cree r2 και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι μικρότερο
σε μέγεθος χωρίς να έχει το γνωστο μεταλικό δαχτυλίδι περιμετρικά όπως όλα
τα cree Q5 και R2 ...???

χμμ μαλλον ειναι το XP-E....που να δεις τι θα γινει τωρα που ερχεται το XP-G (αυριο μεθαυριο φτανουν μερικα για μετατροπες απο την αυστραλια...
Το XP-E ειναι το διο ακριβως με το παλιο αλλα του εχει αφαιρεθει το δακτυλιδι που δημιοθργουσε προβλημα με την δεσμη (σκοτεινη περιφερεια του hotspot)

Περιμένω τα σχόλια και την βοήθειά σου δάσκαλε.

ασε ρε..μονοφθαλμος ειμαι γιαυτο προσεχετε...

Θα ήθελα επίσης να σου πω πως από όλους τους μικρούς φακούς
που έχω, ο πλεόν εντυπωσιακός, εργονομικός και δυνατός είναι ο
JetBeam I Pro V3 R2. Πιστεύω πως αν δεν τον έχεις τότε πρέπει
οπωσδήποτε να πάρεις ένα.

Αδυνατον
1. εχω κακη εντυπωση για την JetBeam απο τα προβληματα που ειχε βγλαει στην αρχη.
2. Το Rexlight 2.0 (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=171982) μου δεν το αλλαζω δεν το αλλαζω (ειναι η γυναικα μου)
2. εχω καινουργια γκομενα για τον χειμωνα....της εχω αλλαξει τα φωτα (πλακετα, διακοπτη και συντομα LED) και ειναι ΑΣΧΗΜΗ και ΣΕΞΟΥΛΙΑΡΑ

kospap
22-10-2009, 01:44
Εχει κανείς καθόλου εμπηρία απο τον φορτιστη ultrafire wf138? τον αγώρασα μαζί με τον pd20(προσφορα φακός+φορτιστής+2 επαναφορτιζόμενες CR123 3.0ν) κ αντιμετοπιζω μερικα προβληματάκια. οταν βαζω τις μπαταρίες για φόρτιση δεν ανάβουν τα ενδικτικά ledακια και παρολο που διαπίστοσα τελικά οτι φορτιζουν, εχουν ελάχιστη διαρκεια( 6 λεπτα στον pd20 συνεχομενη λυτουργία).Επισεις κατα την φόρτιση ακουγετε ένας θόριβος σαν βουητο. οι μπαταρίες είναι οι γνωστες πρασινες που πάνε μαζί με τον φορτιστη.

Μήπος είναι τελικά αυτη η πραγματική τους αποδοση? Οι μπαταρίες πάντος ήρθαν φορτισμένες με ικανοποιητική διάρκεια.

Gia diabase ayto
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=209785&

AGGELIK
22-10-2009, 14:36
Από του πιο πρωτότυπους φακούς που έχω δεί είναι ο MAXLITE Cree LED Φακός Κατόπτρου
που γίνεται και φανάρι όταν θέλεις. εξαιρετικός.

Ένα τέρας φακός είναι αυτός (http://www.ledlenserusa.com/product_info.php?modelNum=8437)

loutsopo
23-10-2009, 12:29
100%....μαλλον ξερεις περισσοτερα απο εμενα αλλα απο που? αερομοντελισμο?

Φίλε kospap

Το σίγουρο είναι οτι δεν ξέρω περισότερα από σένα και αυτά που νομίζω οτι έμαθα ειναι μια παπαγαλία μιας σύντομης χρονικής περιοδου που ασχολούμαι (10 ημερών) και που θα λήξει σύντομα.Αερομοντελισμος μονολεκτικά στην κυριολεξία!!!!Απορίες μονο εκφράζω πάνω σε αυτό το θέμα και μόνον απορίες και που αρκετες λύθηκαν χάρις τις γνωσεις που εχεις και την υπομονή σου να γράφεις.Συνεχίστε ετσι και εμείς οι απ έξω θα σας παρακλουθούμε όποτε έχομε χρόνο και απορίες.Ευχαριστω και πάλι.Φιλικά πάντα.-bye-

kospap
25-10-2009, 12:26
Λοιπον.....
αυτο ειναι το αρχειο με τις μετρηεις μου....στην αρχη μπορειτε να δειτε τις επιδοσεις του ITP EOS.
http://www.mediafire.com/?gnmjdyg5wyn

τωρα...χρειαζονται εξηγησεις....

μετρω καταναλωση και Lux στο κεντρο της δεσμης hotspot και την κορωνα spill. Επισης για τον προσδιορισμο της ολικης φωτεινοτητας μετρω τα Lux σε ενα κουτι (LightBox)..Επειδη ειναι το ιδιο ξαθε φορα μπρορει να κανεις συγκριση μεταξυ φακων αλλα δεν μπορεις να μετρησεις Λουμενς

Στην πραξη τα 200 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Λουμενς μετρουνται στα 480-500 Lux στο κουτι μου. Υποψιαζομαι μια σχεση αναλογιας με τα υπολοιπα (πχ τα 400 αντισοιχουν σε 950-1000 Lux ) αλλα ειναι νωρις για θετικο συσχετισμο.

Τωρα λιγα λογια για τα Λουμενς. Δειχνουν το ολικο εκπεμπομενο φως αλλα για να μετρηθουν απιατουν μια καλιμπραρισμενη σφαιρα ερηαστηριακης μετρησης...οποτε βολευομαστε με το κουτια μας...
Αλλα διαφορετικα ειναι τα λουμενς του LED μονο του και διαφορατικα τα τελικα...υπολογιστε 2-5% απωλεις απο το τζαμακι, αρκετα απο το κατοπτρο....για τους φακους Xenon εχουμε περιπου 35% απωλειες και του LED 30-20%

Οποτε μην ακουτε τι λεν οι εταιριες....καντε τα μαθηματικα σας για να πεστε μεσα....Εκτις απο την Surefiure...αυτη δημοσιευει τα πραγματικα και μερικες φορες και υποτιμημενα... Σε αντιθεση οι Κινεζοι δημοσιευοπυν τα Λουμενς του LED στο 100& των προδιαγραφων, αλλα κανεις δεν σας εγγυαται οτι με τα παλιο ηλεκτρονικα που χρησιμοποιουν ποιυ εχουν θα δουλευει στο 100%

Αυτα προς το παρον..Κωστας

yuk!
26-10-2009, 23:33
Σταματήστε με από το να αγοράσω έναν LX2... :slapface:

Δεν μπορώ να το πω αυτό στο CPF... θα μου πουν να πάρω 2!!! :flipout:

kospap
27-10-2009, 19:34
Σταματήστε με από το να αγοράσω έναν LX2... :slapface:

Δεν μπορώ να το πω αυτό στο CPF... θα μου πουν να πάρω 2!!! :flipout:

Οχι ρε παρε εναν αλλα στειλτον στον defabricata για αλλαγη του LED σε XPG R5...χαχααχχαα

Λοιπον σοβαρα...ξερεις η δεσμη του ειναι αρκετα στενη λογω των οπτικων TIR. και αυτο ενοχλει λιγακι καποιους..Τροποποιησε εναν και ειδε πως η δεσμη φαρδαινει λιγακι αλλα κυριως αυξανεται η κορωνα....Στο τοπικ που ξεκινησε υποσχεθηκε να βαλει συγριτικες φωτο με ενα με XR-E Q3....

yuk!
27-10-2009, 20:07
Γιεπ, το έχω το δει. Πολύ καλή δουλειά! Και να του τον στείλω το σκέφτηκα! :p
Το θέμα είναι το έχω γεμίσει φακούς και διάφορα μπιχλιμπίδια και συνεχίζουν να έρχονται... :D Σήμερα μου ήρθαν τα SS bezels του mikevelarde και τώρα περιμένω F04 & F05 και έναν Ti Quark 123.
Και τον άλλο μήνα βγαίνει και ο LX1! Τον προορίζω για EDC μαζί με έναν IlluminaTi. Σκέφτομαι να διώξω αμέσως τον Quark, θα πληρώσει τα περισσότερα για τον LX1.
Και βασικά σκέφτομαι να αφήσω τον C2/M60 και να πάρω τον LX2 που είναι πιο pocketable και έχει και 2 (άσχετα) levels.
Decisions decisions... :p

kospap
27-10-2009, 20:47
κοιτα αν τα χρηματα δεν ειναι το δυσκολο...κρατα τιν C2....η ευελιξια που πρεοσφερει δεν αγοραζεται αλλιως.....

και γενικα μην πουλας αυτο που δεν μπορεις να ξαναγορασεις/βρεις...

για τους υπολοιπους,,,ακολουθειτε η μηπως μασ χασατε? θελετε να κανουμε καμοια διευκρινιση?

yuk!
27-10-2009, 20:59
O C2 δεν πρόκειται να πάει πουθενά! Eίναι έργο τέχνης! ;) Βασικά θέλω κάποια στιγμή να πάρω και έναν σε μαύρο. Θα τον αφήσω σπίτι εννοούσα, δε θα τον κουβαλάω συνέχεια.
Θέλω να ξεφορτωθώ κάτι Nitecores, Fenix, Eagletac και τέτοια.
Δε μας λέει και ο Malkoff τι θα κάνει με τα M60/M30.
Έχω ένα Μ60 & Μ60L που δε τα χρησιμοποιώ και δεν ξέρω τι να τα κάνω. :/

dmichakis
27-10-2009, 21:32
Καλησπέρα,

Η Fenix παρουσίασε δύο νέα μοντέλα : τον PD10 και τον νέο PD20
για δείτε : http://www.fenixlight.com/newping.asp

Και έχω να προσθέσω πως είσαστε πολυ advanced και δεν σας
προλαβαίνουμε ... lol.

Δημήτρης

yuk!
27-10-2009, 21:55
Ένα σκονάκι για όσους μας έχασαν:

LX1: Surefire LX1 (http://www.opticsplanet.net/sure-fire-lumamax-x1-and-x2-ultra-compact-dual-output-leds-flashlights.html). Κυκλοφορεί τέλος Νοεμβρίου μετά από πολύμηνη αναμονή.
LX2: Surefire LX2 (http://www.surefire.com/LX2). Αρέσει πολύ γενικά και έχει πολύ λίγο spill.
C2: Surefire C2 (http://www.surefire.com/C2-Centurion). O καλύτερος P60 host.
F04 (http://www.surefire.com/F04-Beam-Diffuser): Surefire diffuser για Ε series / 1" διαμέτρου bezels.
F05 (http://www.surefire.com/F05-Red-Filter): Σαν το F04, αλλά κόκκινο φίλτρο. Ιδανικό για τη νύχτα, κυνήγι, κλπ.
Malkoff: Gene Malkoff, κατασκευαστής των καλύτερων drop ins για P60 hosts (βλέπε σχετικό οδηγό του kospap).
Μ60* & Μ30*: Malkoff drop ins για P60 hosts (http://www.malkoffdevices.com/shop/dropin-mod-dropins-to-fit-surefire-c-1_14.html).
Ti Quark 123: 4Sevens Titanium Quark που παίρνει CR123. Limited edition Quarks, εξαντλημένοι.
IlluminaTi: Titanium Innovations AAA φακός από τιτάνιο (http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=200862).

Eλπίζω να βοήθησω λίγο... :)

dmichakis
27-10-2009, 22:16
Οι surefire φακοί είναι πράγματι αξιοπρεπείς αλλά δεν νομίζεις πως
είναι ιδιαίτερα υπερτιμημένοι για αυτό που προσφέρουν ?

yuk!
27-10-2009, 22:44
Ανάλογα πως το βλέπει κανείς, τι χρειάζεται και πόσα μπορεί να διαθέσει.
Πόσα χρήματα είναι πολλά για ένα καλό αυτοκίνητο ή ένα καλό σπίτι; ;)

dmichakis
27-10-2009, 23:46
Αγαπητέ yuk,

Ο κανόνας λέει πως ότι πληρώνεις πέρνεις, αλλά πολλές φορές δεν είναι
πάντα έτσι.

Ο παραλληλισμός μεταξύ αυτοκινήτου, σπιτιού και φακού δεν νομίζω πως
είναι δίκαιος καθώς το ζητούμενο σε ένα φακό είναι πρωτίστως η απόδοση
από πλευράς φωτεινότητας συνδιάζοντας καλή ποιότητα κατασκευής,
δυνατότητες και αξιοπιστία.

Έχω στην κατοχή μου αρκετούς φακούς όπως JetBeam, Fenix, Nitecore,
EagleTac, LedLenser και ειλικρινά όλοι τους είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί
(εκτός ίσως των LedLenser που είναι απλά καλοί).

Ειδικά οι JetBeam έχουν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής όντας πολύ
κοντά στους SureFire, κοστίζουν όμως αισθητά λιγότερο καθώς είναι
made in china και όχι made in usa και είναι ιδιαίτερα δυνατοί στο θέμα
των lumens.

Για παράδειγμα ένας φακός όπως ο T1 Titan δεν μπορεί να κοστίζει κοντά
στα 300$ την στιγμή που ένα έργο τέχνης όπως ο JetBeam TC-R3 είναι
στα 250 €.

Θα μου πεις βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Τα σέβη μου,

Δημήτρης

kospap
27-10-2009, 23:47
σωστα....ειναι φτιαγμενοι για στρατο/αστυνομια κτλ αρα για σκληρη χρηση....

αν πιασεις εναν C2 στο χερι το καταλαβαινεις...εχει αυτο που λενε οι παλιοι μηχανικοι αυτοκινητων "Δεσιματα"...κατι σαν τα παλια μερσεντες ταξι...
ενταξει οι περισσοτεροι φακοι αντεχουν τη ζωη στην τσεπη και στην θηκη και βουτες καμμια φορα, αλλα εχω εναν τυπο σε ορυχειο που μου λεει οτι δεν βλεπει τον Surefire 6P να αντεχει πολυ...

απλα αν δεν τον χρειαζεσαι τοτε ειναι πολυτελεια...αλλα αν ειναι εργαλειο επιβιωσης δεν διαλεγεις κατι αλλο....που να δειτε πως ψαχνονταια αυτο το καιρο οι καταδρομεις που θα την κανουν για αφγανισταν....

yuk τι εχει σε 1xΑΑ που δεν θες? στειλε ΡΜ..και για την τιμη του Μ60

Ο Malkoff σιγουρα το δουλευει...απλα ψαχνει για καταλληλο φακο TIR...οταν ηταν φρεσκο το MC-E τον ρωτησα τι γινεται με στενη δεσμη και ειπε οτι ειχε δοκιμασει αλλα δεν του αρεσε το τελικο αποτελεσμα....

Α! και ο defabricata που ανεφερα ειναι ενας τυπος που κανει μετατροπες σε φακους και ειναι πολυ καλος ικανος και ακριβης

yuk!
28-10-2009, 00:36
dmichakis, http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=244757 αυτό είναι το μοναδικό thread στο CPF που δε σφαχτήκαμε για τη Surefire. Περιέχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τη λογική αυτών που αγοράζουν Surefire και γενικότερα ακριβά πράγματα.

Γενικά - το ζητούμενο από ένα εργαλείο δεν είναι για όλους το ίδιο. Δεν συγκρίνω φακούς με αυτοκίνητα όπως δεν μπορούμε ουσιαστικά να συγκρίνουμε φακούς με φακούς και αυτοκίνητα με αυτοκίνητα.

Συμφωνώ ότι η τιμή του Titan είναι απαράδεκτη. Παίρνεις όμως 1000 levels, τη στιγμή που δεν υπάρχει φακός που να έχει πάνω από 16-20 levels. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τη στιγμή που φτάνει μέχρι 70-80 lumens. Άλλοι το βρίσκουν ενδιαφέρον, όπως άλλοι βρίσκουν ενδιαφέρον ένα γραμματόσημο ή ένα νόμισμα τα οποία επίσης δεν με συγκινούν ιδιαίτερα.

kospap υπάρχει ένας τύπος στο wtt που ανταλλάζει έναν LX2 και του πρόσφερα το M60 μαζί με διάφορα άλλα. Αν δεν κάτσει θα σε ενημερώσω.
Σε 1xΑΑ δεν έχω κάτι εκτός από έναν ταλαιπωρημένο D10.

dmichakis
28-10-2009, 00:59
yuk, ήδη διαβάζω το cpf link για τους SF και θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνεις
ένα μοντέλο που να είναι ας πούμε στο μέγεθος ενός JetBeam Jet I Pro v3 για
EDC και να είναι ασφαλώς δυνατός.

Ίσως κάνω μια αγορά για να δω κι εγω τι εστί SF.

kospap
28-10-2009, 15:15
kospap υπάρχει ένας τύπος στο wtt που ανταλλάζει έναν LX2 και του πρόσφερα το M60 μαζί με διάφορα άλλα. Αν δεν κάτσει θα σε ενημερώσω.
Σε 1xΑΑ δεν έχω κάτι εκτός από έναν ταλαιπωρημένο D10.

Κοιτα δεν ειμαι 100% σιγουρος οποτε μην αβσιζεσαι..ειδικα σημερα που εκανα μια μετατροπη και εφτιαξα κατι αντιστοιχο...
http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3138808&postcount=641

dmichakis...
μαλλον για LX-1 ή E-1B πας

yuk!
28-10-2009, 16:11
Προσωπικά θα περίμενα για τον LX1. Μοιάζει με τον Ε1Β αλλά έχει το νέο UI του LX2 και προσφέρει καλύτερο κράτημα.
Και οι 2 έχουν την ίδια απόδοση στο max με μια μικρή διαφορά στο low. Ο Ε1Β διαφημίζεται 80 lumens, αλλά προσφέρει μετρημένα 110+ out of the front. Στην πράξη αυτό σημαίνει 130-140 κινέζικα lumens για την κατηγορία.

yuk!
28-10-2009, 21:42
Ευτυχώς που έκανα υπομονή 2 μέρες ακόμα! Αντάλλαξα έναν Eagletac P20C2, έναν Nitecore EX10 R2 και έναν Fenix PD20 για έναν καινούριο LX2. :D

kospap
28-10-2009, 22:21
καλη ψαρια!
εντωμεταξυ ειδατε αυτα?

4Sevens Preon Series AAA CREE XP-G Light (http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=202316)

Fenix LD05 (http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=202326)

Διακριτικη ισχυς και τελειο δωρο

yuk!
28-10-2009, 22:25
Μ' αρέσουν οι Preon και ειδικά η δυνατότητα twisty ή clicky και να γίνονται 2xAAA είναι κορυφαίες. Το medium με χαλάει λίγο. Θεωρώ ότι είναι λίγο και δεδομενου ότι είναι και XP-G θα φαίνεται ακόμα λιγότερο...

Aκύρωσα και τη παραγγελία του Ti Quark (ευτυχώς που δεν τον έστειλαν αμέσως).

dmichakis
28-10-2009, 23:00
Ευτυχώς που έκανα υπομονή 2 μέρες ακόμα! Αντάλλαξα έναν Eagletac P20C2, έναν Nitecore EX10 R2 και έναν Fenix PD20 για έναν καινούριο LX2. :D

Καλορίζικος να είναι ο LX2.

Πρέπει να έχεις μεγάλο πάθος πάντως με τους Surefire.
Ανάμεσα στους φακούς που έχω είναι και ο P20C2 ο οποίος είναι ένα μικρό
τέρας με απίστευτη δέσμη, το μόνο μειονέκτημα είναι η λειτουργία του
strobe.

Θεωρώ επίσης πως έδωσες "πολλά" για να πάρεις τον LX2.
Βέβαια από ότι φαίνεται οι αγάπες δεν κρύβονται ...! lol

Όταν τον παραλάβεις θα ήθελα ένα σύντομο review.

Δημήτρης

kospap
28-10-2009, 23:41
Καλορίζικος να είναι ο LX2.

Θεωρώ επίσης πως έδωσες "πολλά" για να πάρεις τον LX2.
Βέβαια από ότι φαίνεται οι αγάπες δεν κρύβονται ...! lol

ισως ειναι αναγκαιο...γαιτι σε χωρες που η εταιρια εει αντιπροσωπο οι αλλοι πωλητες δεν στελνουν απο αλλου....

yuk!
29-10-2009, 00:14
Ο P20C2 θα ήταν από τους αγαπημένους μου. Απίστευτα δυνατός, 3 καλά διαμορφωμένα levels και πολύ μικρός. Το strobe τα καταστρέφει όλα όμως... :(
Κρίμα που βγήκε έτσι. Ετοιμάζουν την 2η έκδοση τώρα που λένε ότι θα απαιτεί λιγότερο χρόνο για να ενεργοποιηθεί το strobe.

Αναλογικά αυτά που έδωσα είναι περισσότερα σαν χρήματα (όχι πολύ όμως), αλλά δεν τους χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς και είναι κρίμα να κάθονται και να πιάνουν άδικα χώρο ενώ μπορει κάποιος να τους χρησιμοποιήσει.

Δεν είναι ότι θέλω οτιδήποτε Surefire. Λίγους και καλούς και μόνο αυτούς που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω. Άλλοι τους αγοράζουν και τους βάζουν σε βιτρίνες ή σε ράφια και τους χαζεύουν. Εγώ θα τον πάρω και θα τον χτυπήσω αλύπητα. Έτσι κι αλλιώς με την κουλαμάρα μου θα τον ρίξω κάτω στο πρώτο μισάωρο... :p
Ένα από τα καλά που έχουν είναι ότι δεν χάνουν πολύ σε αξία. Αν (λέμε τώρα) δεν μου αρέσει ο LX2 μπορώ να τον βγάλω για πούλημα στο CPF για 150$ και να πάρω τα χρήματά μου πίσω σε 5 λεπτά! ;)

nick2001
29-10-2009, 11:34
Εχω ενα καταδυτικο φακο τον οποιο θελω να αναβαθμισω την φωτεινοτητα του.επειδη ειμαι ασχετος και θα ηθελα να ασχοληθω με το θεμα των φακων σαν πρωτο εγχειρημα γινεται?Ειναι πολυ δυσκολο?Και αν ναι τι χαρακτηριστικα του φακου θελεται για να δουμε τι θα κανω.

kospap
29-10-2009, 21:02
αμαν YUK.. ειδες που ξεπεταχτηκαν καi τα Hotwires?

(δηλαδη οι Λαμπτες Xenon υπερτοφοδοτουμενες ΤΡΕΛΑ)

nick2001...αν ειναι Ξενον δεν σηκωνει και πολλα για πετατροπη σε ΛΕντ...uα σου πω γιατι αλλη φορα...

απλα η μονη λυση ειναι να θυσιασεις διαρκεια των μπαταριων για να υπερτροφοδοτησεις αλλη λαμπα (υπαρχουν ετοιμες συνταγες ηδη)

Λοιπον
Τυπο φακου οπως γραφεται πανω
Τυπο της λαμπτας (απο προδιαγραφες και πιθανον οτο γραφει στο σωμα της (αν ειναι ευκολο να δεις)
Τυπο και αριθμο Μπαταριων,Βολτ
Διαταξη τους....ειναι σε σειρα εισαι κανενα φορεα πακετο?

αν ειναι Σφραγισμενη Μολυβου-οξεος στα 6 Βολτ η ευκολη λυση ειναι Λαμπες Pelican 3854L & 3854R

yuk!
29-10-2009, 21:33
Εγώ δεν έκανα τίποτα! :p

Κάθομαι εδώ με τη γαβάθα μου με τα Doritos :popcorn: και την Pepsi Twist μου :beerglass:
και περιμένω τον David να κάνει την Πεμπτιάτικη ανακοίνωση των νέων "illumination tools" του. :chinese:

yuk!
29-10-2009, 22:03
Kαι μια που λέω για τον David (4Sevens), κατάφερε ο αφιλότιμος ο Turbo Quark 2x123 να έχει φωτεινότερο hotspot από τον LX2!
(Μάλλον θα έπρεπε να λέγεται donut spot, άλλα τέσπα. :D)

http://i36.tinypic.com/jql1n9.jpg
H εικόνα από εδώ (http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3140135&postcount=73).

kospap
30-10-2009, 13:03
Εγώ δεν έκανα τίποτα! :p

Κάθομαι εδώ με τη γαβάθα μου με τα Doritos :popcorn: και την Pepsi Twist μου :beerglass:
και περιμένω τον David να κάνει την Πεμπτιάτικη ανακοίνωση των νέων "illumination tools" του. :chinese:

Τσσσ τσσσ πως καταντησαμε...γιναμε οι απολυτοι Nerds...ακου εκει...

καλα το λεω παντου αλλα δεν με πιστευουν οτι τα πραγματα με τους φακους τρεχουν φριηγοορτερα απο τους υπολογιστες....Νεα μοντελα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

περισσοτερα για τον nick2001

Ξεχασα δυο πολυ σημαντικα πραγματα....για να αντεξει ο φακος τις υψηλεσ θερμοκρασιεσ τις μετατροπης θα πρεπει να εχει μεταλλικο κατοπτρο και γυαλινο παραθυρο...

Παρεπιμτωντος, σε διακοπη ρευματος

Surefire C3 + P91 300 Πραγματικα Lumens

http://img390.imageshack.us/img390/9827/lfho9nu6.jpg

maglite + G4 Welch Allyn 1185 - 1350 lumens

http://img390.imageshack.us/img390/5306/mag85rx4.jpg

maglite + Philips G4 5761 - 1700 lumens

http://img390.imageshack.us/img390/2364/mag5761bu8.jpg

yuk!
30-10-2009, 13:24
Είσαι κι εσύ ο τρελός του χωριού, ε; :flipout: Κι εγώ τα ίδια κάνω, βγαίνω στο μπαλκόνι και φωτίζω τον κόσμο... :blush:

Απογοήτευσε λίγο ο Dave σήμερα. Περίμενα κάτι πολύ fllody κατά προτίμηση σε neutral white και είδα ένα περισκόπιο! :icon15:
Μετά το σοκ σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι καλή φάση όμως. Αφού έχει ελαστικό περίβλημα λογικά θα ταιριάζει στους περισσότερους μικρούς φακούς. Ίσως πάρω ένα.

To περισκόπιο: http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=202968

kospap
30-10-2009, 13:39
κοιρα ρε που θα μας τα παρουν παλι...αλλα φωτο της δεσμης δεν ειδα...

τον diffuser της Fenix τον ειδες?

yuk!
30-10-2009, 13:47
Ναι, ήθελα να πάρω έναν από τον 7777 και το ξέχασα τη τελευταία φορά. Μόνο τον LD01 έχω από Fenix τώρα, αλλά...

Τελικά λέω να πάρω ένα κιτ Preon. Δε μου αρέσει ο IlluminaTi όπως βγήκε. Και δεν γίνεται και 2xAAA. ;)

nick2001
30-10-2009, 16:50
οκ παιδια ευχαριστω γαι τις απαντησεις.Συντομα θα σας στειλω και τα χαρακτηριστικα των φακων.Για ενα αλλο φακο που εχει λεντ εκει μαλλον ειναι πιο ευκολα ταπραγματα?

kospap
30-10-2009, 23:08
Οχι αν μπορεις να φτασεις στο Λεντ ευκολα, η εχει αφαιρουμενη μοναδα...

αλλα το κρισιμο σημειο ειναι τα χαρακτηριστικα της δεσμης του Λεντ που πρεπει να ταιριαζουν στο κατοπτρο και λιγοτερο το σημειο εστιασης. τα περισσοτερα κολπα εχουν ηδη γινει....

Απαραιτητο να μαθουμε τον ΑΚΡΙΒΗ τυπο του φακου και το πως μοιαζει το Λεντ

nick2001
31-10-2009, 00:44
Ο φακος γραφει 10 watt led waterproof torch και εχει δυο ζευγη ΑΑ μπαταριες του 1,5 βολτ.

nick2001
31-10-2009, 00:49
Το λεντ γραφει μονο lumileds τιποτα αλλο.Αυριο θα ανεβασω και μια φωτο.Επειδη ειναι ταπρωτα μου βηματα θα ηθελα να πειραματιστω με την βοηθεια σας σε αυτους τους φακουςκαι προχωροντας βλεπουμε.Οποιαδηποτε πληροφορια σας ειναι πολυτιμη

nick2001
31-10-2009, 00:51
Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο λεντ ειναι οτι η κεφαλη του ειναι σαν αναποδο μπωλ του παγωτου,μαλλον για να ταιριαζει με το συγκεκριμενο κατοπτρο

kospap
31-10-2009, 00:57
δεν μπορω να το βρω με μηχανη αναζητησης....φωτο....αν ειναι δυνατον οσων κομματιων λυνεται ο φακος...

κατσε λες πως η κεφαλη του ΛΕντ (φακος) ειναι σαν κλεψυθρα? για να ειναι lumileds και 10Watt τοτε ειναι Κ2..

οχι πολλα που μπορουν να γινουν εκτος απο αλλαγη στη νεα γενια Κ2TFFC

http://www.philipslumileds.com/newsandevents/releases/PR82.pdf

nick2001
31-10-2009, 20:24
Πως ανεβαζω φωτογραφιες?

nick2001
31-10-2009, 20:28
Μπορει καποιος να μου πει γενικοτερα ποιες ειναι η μπαταριες με την μεγαλυτερη διαρκεια?Μιλαω για ΑΑ.Εχετε κατι κατα νου πλην αυτων που βρισκουμε στα γνωστα καταστηματα.

dmichakis
31-10-2009, 22:34
Καλησπέρα,

Αν μιλάμε για μπαταρίες ΑΑ 1.5V τότε οι καλύτερες που μπορείς να
αγοράσεις είναι οι εξής :
http://www.batterycity.eu/energizer_ultimate_lithium_l91___lr06___aa___migno n__4_pcs__batteries-p-3762.html?cPath=239_62&osCsid=6768e130f124a8122d5f557f7bd7fe95

Δημήτρης,

yuk!
31-10-2009, 22:42
+1 Οι Energizer Λιθίου είναι οι καλύτερες. (τις έχω βρει 2€ φτηνότερα)

nick2001
31-10-2009, 22:57
Ευχαριστω αλλα δεν διευκρινησα οτι εννοω επαναφορτιζομενες

kospap
01-11-2009, 01:45
Ευχαριστω αλλα δεν διευκρινησα οτι εννοω επαναφορτιζομενες

Κοιτα το ζητημουμενο ειναι να ταιριαξεις πρωτα τη μπαταρια το φορτιο που θα την υποβαλλεις....

οι ΑΑ εχουν χωρητικοτητες 1700 2000 2200 2500 2700 ...οσο ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ειναι η χωρητικοτητα τοσοσ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εινια η δυνατοτητα να παρεχει ρευμα στα δυσκολα....αν δεν μπορει, τοτε γονατιζει και δεν κρατα πολυ...

τωρασ τους σημερινους φακους δεν ειναι σπανιο να υποβαλεται σε φορτια 2Αμπερε (στα Hotwires Μου ακομα και 5,5Α)....οποτε γρηγορα οι 2700 κια 2500 βγανουν εξω...

κανονικα θα επρπε να χρησιμοποιω Elite 1700 και διαφορες "εργοστασιακες" αλλα για λογους ευκολιας χρησιμοποιω eneloop 2000 και Uniross Hybrio 2000...τωα πια μιλαμε για μπαταριες χαμηλης αποφορτισης LSD και λιγο πολυ ολες τους ειναι φασον elneloop οι Κλωνοι τους..

οποτε γενικη επιλογη Εneloop
για πολυ βαρια Elite 1700
για μικρο φορτιο μεγαλη χωρητικοτητα Sanyo 2700
κια ποτε με ποτε μπαταριες των 2500 MAh, ειδκα Energizer

Για μη επαναφορτιζομενες σιγουρα Energizer λιθιου
Energizer Ultimate Lithium για μεγαλη χωρητικοτητα'
Energizer Advanced Lithium για την καλυτερη σχεση κοστους χωρητικοτητας (δεν ερχονται ακομα στην ελλαδα) (η πραγματικη χωρητικοτητα τους ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που λεει η εταιρια)

Προσοχη...ολοι οι φακοι δεν δεχονται τις μη επαναφορτιζομενες λιθιου.
(αυτες δουλευουν οχι στα 1,5 Βολτ αλλα στα 1,7)
πχ οι φανοι κεφαλης της Petzl...
αλλα για τους συχρονους φακους που μιλαμε εδω, ισα ισα που εχουμε καλυτερη διαρκεια ΚΑΙ Αποδοση με αυτες...

ιντε παω ναανκια γιαιτ ειναι απο τις 7 σε καζανια και μπαρ....

εννιτ ...ξερω οτι εχω πολλα ορθογραφικα αλλα δεν γινετια να τα διορθωσω....ειπαμε...

nick2001
01-11-2009, 13:52
Φιλε kospap ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Οπως καταλαβες ειμαι ασχετος και προσπαθω να μαθω ορισμενα πραγματα.Που μπορω να διαβασω για τα πρωτα βηματα μου στην ηλεκτρονικη?Επισης για να ανεβασω τις φωτογραφιες πατωντας το insert image μου βγαζει κατι για εισαγωγη ιστοτοπου.Εγω πως θα ανεβασω τις φωτος που εχω στον υπολογιστη?Μπορεις να μου πεις ποιο θεωρειται υψηλο φορτιο και ποιο χαμηλο?Επισης μαλλον παιζει ρολο και το πως ειναι τοποθετημενες οι μπαταριες?

kospap
01-11-2009, 15:41
Για ηλετρονικα δεν ξερω...ξερω κατι βασικα μονο απο τον ραδιοερασιτεχνισμο.

θα ελεγα να παρεις τα βιβλια των ραδιοηλεκτρονικων του τεχνικου λυκειου...αλλα οι τεχνολογια των φακων ειαι λιγο πιο περα απο αυτα

τις φωτο πρεπει πρωτα να τις ανεβασεις σε ειδικο site σαν το imageshack. μτα κανει αντιγραφη το λινκ

υψηλο φορτιο για φακους ειναι το 1 Αμπερ και επανω...χαμηλα μπορει να ειναι ακομα και 0,05 Α.

για μπαταριες:

σε σειρα η μια πισω απο την αλλη - τα βολτ αθροιζονται η χωρητικοτητα κια το φορτιο οχι, αλλα παραμενουν τα ιδια οσο της μιας μπαταριας

παραλληλα! ολοι οι θετικοι πολοι ενωμενοι ματαξυ τους, ολοι οι αρνητικοι το ιδιο...τα βολτ ειναι τα ιδια, παραμενουν τα ιδια οσο της μιας μπαταριας. τα φορτιο μοιραζεται εξισου σε ολες, και η χωρητικοτητα αθροιζεται.

Τα βολτ εινια κατι σαν την πιεση του νερου..οσοσ πιο ψηλα η δεξαμενη τοσο μεγαλυτερη η πιεση και τοσο γρηγοροτερα γερνα μια φτερωτη.

Τα Αμπερ ειναι μοναδα μετρησεις των ηλεκτρονιων που περναν απο τον αγωγο..Στην κυριολεξια....αλλα οσοσ μεγαλυτερος ο αριθμος τοσο μεγαλυτερο αγωγο χρειαζεσαι για να τα εμποδισεις στην κινηση τους (αντισταση)

Πολυμετρο εχεις? παρε ενα και πεσμου να σου δωσω λινκ για την λειτουργια του....

nick2001
01-11-2009, 16:00
Προτεινε μου ενα πολυμετρο

nick2001
01-11-2009, 16:25
http://img222.imageshac
Εδω μπορεις να δεις απο πλαγια πως ειναι το λεντ.
http://img515.imageshack

kospap
01-11-2009, 23:05
Νικ...ξαναδοκιμασε....για πσαξε το φορουμ για κανενα οδηγο....

πολυμετρο δεν ξερω..εγω βολευομαι με ενα φθηνο που υχαινει να μετρα σωστα...αλλα παρε ΧΟΝΔΡΑ καλωδια

nick2001
02-11-2009, 00:57
http://img21.imageshack.us/i/led1b.jpg/
http://img249.imageshack

nick2001
02-11-2009, 01:01
Ελπιζω να τα καταφερα με τις φωτογραφιες.Οι αλλοι πως ανεβαζουν κατευθειαν στο φορουμ?

kospap
02-11-2009, 20:23
nik ....καπου κοντα στη φωτογραφια θα εχει κατι που θα λεει share... διαλεξε το λινκ που θα λεει για Φορουμς....κανε κοπυ

μετα ελα στη φορμα του φορουμ μας και πατα στο κιτρινο τετραγωνακι που μοιαζει σαν να εχει φωτο βουνου...κανε Πειστ το λκινκ που κοπιαρες

nick2001
02-11-2009, 23:19
http://img21.imageshack.us/gal.php?g=led1b.jpg

nick2001
02-11-2009, 23:21
http://img21.imageshack.us/g/led1b.jpg/

kospap
03-11-2009, 13:05
http://img21.imageshack.us/g/led1b.jpg/

http://img21.imageshack.us/img21/3355/led1b.jpg (http://img21.imageshack.us/i/led1b.jpg/)

http://img249.imageshack.us/img249/9162/led2.jpg (http://img249.imageshack.us/i/led2.jpg/)

http://img41.imageshack.us/img41/9022/91523691.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/7623/52450398.jpg

κανεις κοπυ το λινκ αυτο και μετα κατευθειαν πειστ στο σωμα του κειμενου...

kospap
03-11-2009, 13:18
λοιπον δυσκολα τα πραγματα...

1. Λογω της δεσμης του φωτος.....θα πρεπει να ρωτησω γαι την συμβατοτητα με το κατοπτρο

2...Λογω της πατεντας συναρμολογησης...κανονικα θα επρεπε το "αστρο" που ειναι κολημμενο το Λεντ να προσαρμοζεται στο σωμα του φακου...εδω ειναι κολλημενο πανω σε αλλο ενα αστρο...

3. Το διαφορετικο επιπεδο εστιασης του νεου Λεντ.....αυτο που θα μπορουσες να βαλεις (http://www.kaidomain.com/ProductDetails.aspx?ProductId=1601) εχει 0,030 ιντσες χαμηλοτερο φωτοπαραγωγο υποστρωμα....μπορει να κατεβει το κατοπτρο?

παντως αν εχεις ηδη προσβαση σε κολλητηρι και θερμοαπαγωγικη κολλα (υλικο συναρμολογησης επεξεργαστων/ψυκτρων υπολογιστων) μπορεις ανετα να το δοκιμασεις...

για ανεβασε καμμια ακομα φωτο του φακου.....και χρησιμοποιησε τα κουμπια "Go advanced" kai "preview post" για να δεις οτι οι φωτο ανεβηκαν καλα

yuk!
09-11-2009, 22:55
Ο LX2 έφτασε σήμερα. Uhh like it, like it... :D

kospap
10-11-2009, 15:02
καλοριζικος....χρωστας ομως εντιπωσεις γαι τη δεσμη σε συγκριση με αλλους...

yuk!
10-11-2009, 16:05
Ευχαριστώ! Κοίτα, λίγο πολύ έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα στο CPF, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω ένα μίνι συγκριτικό μεταξύ LX2 και του καλύτερου M60 μου.

LX2: Cree rings. Fugly Cree rings. Kαι το Μ60 έχει rings, αλλά η μετάβαση του φωτός από το hotspot είναι πολύ πιο ομαλή. Βέβαια αυτά συμβαίνουν κοντά στον τοίχο που μόνο κάτι geeks ( :flute: ) τα προσέχουν... Εκεί που συμβαίνει το εκπληκτικό είναι όταν απομακρύνεις τον LX2 από τον τοίχο: το hotspot αυξάνεται υπερβολικά. Είναι σαν να έχεις έναν μεγάλο φωτεινό κύκλο! Το spill του είναι καλό, όχι τόσο σαν του Μ60, αλλά χρήσιμο.

Το hotspot του LX2 είναι πολύ πιο φωτεινό (βοηθουν και τα TIR optics βέβαια), αλλά και στο ceiling bounce test νικάει κατά κράτος το Μ60, ακόμα και μετά το πρώτο 10-15λεπτο που υποτίθεται ότι το output πέφτει στο 80%.

Η μεγάλη χαρά (και εκεί που πρέπει να βρίσκονται και οι 2) είναι έξω από το σπίτι. Ο LX2 είναι πολύ καλύτερος thrower. Στις μεσαίες αποστάσεις παρόλο που δεν έχει το spill του Μ60 έχει πολύ μεγαλύτερο και πιο φωτεινό hotspot, οπότε για μένα είναι καλύτερος από το M60.

Tint. O LX2 μου έχει άσπρο προς neutral tint. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Δίπλα του το M60 έχει ένα παγωμένο προς μπλε χρώμα.

Aυτά προς το παρόν όσο αφορά το φως. Βασικά πρέπει να δείτε beamshots για να καταλάβετε γιατί μιλάω. Ρωτήστε με για οτιδήποτε άλλο!
Γενικά δε θα έλεγα (όπως υποστηρίζουν πολλοί) ότι ο LX2 είναι αριστούργημα. Είναι σίγουρα όμως από τους κορυφαίους στην κατηγορία του.

kospap
12-11-2009, 01:23
Καλα τα καταλαβα οτι κατι μου θυμιζε....
http://www.browning.com/products/catalog/lights/detail.asp?value=016H&cat_id=371&type_id=1236

φασον Nuwai/Favorlighht....
και Luxeon Rebel????????? μα δεν προλαβει να παει πανω απο χρονο στην αγορα και αποβληθηκε για τα προβληματα του

παιδια ελεος με αυτους...καλοι αξιοπιστοι αυτοι αλλα δεν ειναι τιποτα συγκλονιστικο....
μαλλον πρεπει να διαβασετε κατι παρπανω για την τεχνολογια των φακων.

για παραδειγμα το πως μπορει ο Surefire A2 Aviator να τροφοδοτει με το ιδιο κυκλωμα δυο διαφορετικες πηγες φωτος που ζητουν διαφορετικο ρευμα...

Τοτε θα καταλαβετε ποσο πισω ειναι αυτοι που πωλουνται σα γενικα καταστηματα...ασε που σου πουλαν Hyundai σε τιμη BMW.

AGGELIK....εχεια κανει 5 ποστ σε αυτο το τοπικ και ολα τους αναφερονται στην ιδια φιρμα κια στι ιδιο μαγαζι...δεν εισαι κανενα τρολ ή κανενας εμπορος ετσι?

yuk!
12-11-2009, 20:52
@kospap: Αυτός (http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=34_130&products_id=1119) τι σου θυμίζει; :D

kospap
13-11-2009, 13:19
LED Lenser

οιχ πως δεν εχει στοιχεια απο Maglite και Surefire 6P (original απο την εποχη LAser products)

kospap
13-11-2009, 14:04
[/URL]

[URL="http://img249.imageshack.us/i/led2.jpg/"]http://img249.imageshack.us/img249/9162/led2.jpg (http://img21.imageshack.us/i/led1b.jpg/)

φιλε δεν σε ξεχασα, απλα περιμενα να παρω κατι απαντησεις....

κοιτα αν μπορει να γινει θα γινει με το Λεντ που σου προτεινα...

τωρα εχεις να κανεις με δυο προβληματα εστιασης...

1. οτι το Λεντ με την μορφη κλεψυθρας στελνει πολυ φως προς τα πλαγια για καλη εστιαση απο τομ κατοπτρο..αν στον φακο σου εχεις πολυ στενη δεσμη, μαλλον πρεπει να την ξεχασεις....αν κανεις την αλλαγη θα παρεις πολυ περισσοτερο φως αλλα πιθανοτατα μικροτερη εμβελεια γιατι το φως που στελνεται μπροστα μοιραζεται σε μεγαλυτερο ογκο/επιφανεια.

http://www.potholer.com/images/cybalite_old+new_light_small.jpg
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=247997

2. Το νεο Λεντ εχει το φωτοπαραγωγο στοιχειο 0,030 ιντσες χαμηλοτεςρα πο το παλιο..αυτο σημαινει ή οτι πρέπει να ανεβει αυτο ή να κατέβει το κατοπτρο... .και αυτο ισως να μην γινεται....

Γνωμη μου....αν θες πραγματικη αυξηση της αποδωσης αγορασε κατι αλλο...
αν θες να εξασκηθεις στις μετατροπες , αλλα ετσι απλα για το ΓΑΜΩΤΟ, προχωρα, ειναι ευκολο οσοσ δεν πρεπεις να κοψεις μεταλλο...

χθες δουλευα 3 ωρες τα ηελτρονικα και την θηκη τους ενος φακου που του βαζω χερι για 5η φορα....προχθες του αφαιρεσα την ανοδιωση, την οποια ειχα αλλαξει την τριτη.....και μετα το τελος του ηελκτρικου μερους παμε για γυαλίσμα!

http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3154243&postcount=30

nick2001
13-11-2009, 14:41
Πρωτα απο ολοα σε ευχαριστω για ολα :grinning-smiley-043
Δεν με πειραζει που η εμβελεια του φακου θα ειναι μικροτερη μιας και ειναι βοηθητικος φακος καταδυσεων οποτε προτιμω να ειναι πιο δυνατος κοντα.
το κατοπτρο ειναι πλαστικο και η βαση του ειναι υπερυψωμενη.Πιστευω οτι με λιγο λιμαρισμα μπορω να του φαω αυτη την αποσταση και θα ειναι για εναν αρχαριο σαν και εμενα μια καλη αρχη.Αρα μου προτεινεις να παρω το λεντ και να προχωρησω.Το σαιτ ειναι αξιοπιστο?Αν ανι το παραγγελνω σημερα.

kospap
14-11-2009, 01:19
κοιτα το προβλημα μπορει να ειναι οτι το κατοπτρο μπορει ετσι και αλλιως να ακουμπα πανω στο σωμα του παλιου και νεου Λεντ....τοτε αν το κατεβασεις θα εχεις κενο....οποτε θα πρεπει να βαλεις κατι για να παρεις το κενο καπου κατω απο το Λεντ....οπως ειναι γινεται...αν σε βοηθα και το μηκος των βιδων 9ετσι δεν πιανονται τα αστερακια πανω στο σωμα του φακου?)

προταση...το κοστος ειναι τοσο μικρο (δεν χρεωνουν μεταφορικα) που αξιει να δοκιμασεις.....παρε το λεντ με τη βαση του κια παρε και ενα ακομα γυμνο αστερακι βαση....συναρμολογησε τα και κανε δοκιμη με το κατοπτρο δινοντας ρευμα με 2ΑΑ η τριβολτη μπαταρια....θα δεις πως δουλευει..αν εισαι ευχαριστημενος προχωρας στο να βαλεις χερι στον ιδιο τα φακο..αλλιως εχασες περισσοτερη ωρα απο χρημα....

kospap
19-11-2009, 13:31
Καλημερα!

επειδη ποιλυ ησυχια επεσε να κατι που θα σας αρεσει....

http://img682.imageshack.us/img682/6860/602c.jpg

παιρνεις τον φακο, τον απογυμνωνεις εντελως και μετα τον περιποιησαι με φλογιστρο ή στο ματι της κουζινας

http://img682.imageshack.us/img682/3699/mte602c.jpg

σαν καραβιδες γινονται....

Kosh
19-11-2009, 13:48
Το χαλκινο ειναι το αρχικο χρωμα παντα ?

kospap
19-11-2009, 14:45
Οχι ειναι παραγωγο....εξαρταται απο την συνταγη της ανοδιωσης.....
οι δυο αριστερα ειναι ιδιοι....και ο μικρος και αυτος μαυρος ητανε...

αλλοι εχουν παρει κοκκινο-πορτοκαλι, αλλοι καφε-κοκκινο...Λοταρια κανονικη

yuk!
19-11-2009, 15:30
Για να σε δω να το κάνεις αυτό σε εναν Surefire! :D

Ajohn
19-11-2009, 18:27
Γεια σας κ απο εμενα! Επειδη θελω να αγορασω ενα φακο led εχω αποφασισει κατι μεταξυ surefire lx2 και nitecore extreme. Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο? καλυτερο? στο budget δεν εχω βαλει καποιο οριο αλλα μην το παρακανουμε κιολας, απλα εχω τρελα με φακους κλπ. :)

Database Error
19-11-2009, 18:42
Eχω εδω και λιγο καιρο τον nitecore extreme, και ειναι πολυ καλος
Δεν εχω δει τον surefire που λες, δεν εχω μετρο συγκρισης

yuk!
19-11-2009, 18:48
Ο NEX είναι πράγματι καλός και δοκιμασμένος! Δε νομίζω όμως ότι μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ των 2. Γενικά μερικά μοντέλα Surefire μπορούν να συγκριθούν μόνο με custom φάκους. Για μένα ο LX2 είναι ένα από αυτά. ;) Eίναι ακριβός, αλλά νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του. Σκέψου και τη lifetime εγγύηση, ακόμα και αν τον ανατινάξεις που λέει ο λόγος, η SF θα σε καλύψει!

Ajohn
19-11-2009, 18:52
Τον nitecore ποσο τον πηρες και απο που? ειναι αδιαβροχος? θελω εναν φακο τσεπης αλλα να ειναι δυνατος, οχι σαν τους; συνηθισμενους του εμποριου.

Ajohn
19-11-2009, 18:54
και αν τον παραγγειλω απο ebay πως θα με καλυψει η surefire?

Database Error
19-11-2009, 18:55
Τον nitecore ποσο τον πηρες και απο που? ειναι αδιαβροχος? θελω εναν φακο τσεπης αλλα να ειναι δυνατος, οχι σαν τους; συνηθισμενους του εμποριου.

Απο εδω: http://www.heinnie.com/default.asp?s=y4nfpw732331&

Μου κοστισε κοντα στα 70 ευρω αν θυμαμαι καλα. (το εχω γραψει καπου παραπανω)

yuk!
19-11-2009, 19:00
και αν τον παραγγειλω απο ebay πως θα με καλυψει η surefire?Δεν έχεις πρόβλημα από όπου και να τον αγοράσεις. Σε σπάνιες περιπτώσεις ρωτάνε απλά τον σειριακό που είναι πάνω στο σώμα, έτσι κι αλλιώς.

Ajohn
19-11-2009, 19:10
εχει δλδ service η surefire εδω στην ελλαδα κ που?

yuk!
19-11-2009, 19:16
Δεν έχει service στην Eυρώπη από όσο ξέρω. Παίρνεις τηλέφωνο στην Αμερική ή στέλνεις email και σου στέλνουν τα ανταλλακτικά που χρειάζεσαι σπίτι σου δωρεάν. Δεν πρόκειται όμως να σου στείλουν κάτι που θα χρειαστεί δουλειά από εσένα για να δουλέψει. Θα σου στείλουν ένα καινούριο κεφάλι ή ένα νέο tailcap, κλπ. Απλά το βιδώνεις και δουλεύει δηλαδή. ;)

Ajohn
19-11-2009, 19:29
τοσο μπροστα δλδ η surefire??? ok με επεισες!!!

yuk!
19-11-2009, 19:41
Το έχω δοκιμάσει. Παίρνω και τους λέω ότι έχω πετάξει έναν 6P από τη βεράντα και τι μπορούμε να κάνουμε τώρα και μου λένε: Δεν υπάρχει πρόβλημα, στείλτε μου τη διεύθυνσή σας και θα σας στείλουμε ένα μπέζελ και ένα tailcap δωρεάν! :S

Αν είσαι σίγουρος ότι σε καλύπτει ο LX2, εγώ θα έλεγα go for it! Βασικά ακόμα και να το μετανοιώσεις μετά, μπορείς να τον πουλήσεις με ελάχιστο χάσιμο. ;)
Kάτι ακόμα που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι η ανοδίωση δεν έχει την ίδια απόχρωση παντού, αλλά είναι κάπως έτσι (http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=239930&page=6p&p=3159357). Είναι τελείως διακοσμητικό το θέμα, άλλους τους ενοχλεί, σε άλλους αρέσει, εμένα δε με απασχολεί ιδιαίτερα...