View Full Version : SE P1i vs Nokia N95 ... who is the winner ?
Τελικά αφού είδα το iPhone, έπαιξα μαζί του κλπ κατέληξα να είμαι στο προβληματισμό μεταξύ SE P1i vs Nokia N95... κάποια εμπειρία από το ένα η το άλλο που θα βοηθήσει στην επιλογή ?
…μέχρι στιγμή έχω στα αρνητικά του Nokia μικρο-θεματακια στο s/w και στου P1i το ιδιαίτερο πληκτρολόγια τι άλλο θα πρέπει να ξέρω πριν πάρω την απόφαση ?
Κρυωνάς Νίκος
01-11-2007, 12:42
Τελικά αφού είδα το iPhone, έπαιξα μαζί του κλπ κατέληξα να είμαι στο προβληματισμό μεταξύ SE P1i vs Nokia N95... κάποια εμπειρία από το ένα η το άλλο που θα βοηθήσει στην επιλογή ?
…μέχρι στιγμή έχω στα αρνητικά του Nokia μικρο-θεματακια στο s/w και στου P1i το ιδιαίτερο πληκτρολόγια τι άλλο θα πρέπει να ξέρω πριν πάρω την απόφαση ?
Γιώργο, αυτό που μπορώ να σου πω για το p1i είναι ότι το ΣΚ που θα βρεθούμε στην έκθεση να στο δώσω να παίξεις, γιατί εγώ παρόλο που το 'χω κανά δυο βδομάδες δεν το κατέχω το άθλημα και ακόμα το μαθαίνω.
Γιώργο, αυτό που μπορώ να σου πω για το p1i είναι ότι το ΣΚ που θα βρεθούμε στην έκθεση να στο δώσω να παίξεις, γιατί εγώ παρόλο που το 'χω κανά δυο βδομάδες δεν το κατέχω το άθλημα και ακόμα το μαθαίνω.Νίκο, Thanks…μέχρι το Σάββατο μπορεί να το έχω στα χεριά μου ;) μετά από αρκετό διάβασμα στο myphone μάλλον πάω για το P1i… σχετικά ήρεμα τα πράγματα σε θέμα s/w bug πετάχτηκα στο Γερμανο και έπαιξα και με τα δυο για να έχω και σύγκριση μεταξύ τους μια και για το N95 τα πράγματα ήταν πιο εύκολα μια και έχω όλη μέρα δανεικό από συνεργάτη και παίζω μαζί του…αλλά το P1i είναι διαφορετικό…ειδικά το πληκτρολόγιο ;)
ichaltou
01-11-2007, 19:40
Δες και απο εδώ κάποιες πληροφορίες
http://www.gsmarena.com/
Restorator
01-11-2007, 19:56
Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για δύο κατά βάθος διαφορετικά τηλέφωνα, μιας και ο τρόπος χρήσης του ενώς σχέση με το άλλο, διαφέρουν πολύ σε καθημερινό επίπεδο. Έτσι, το N95 είναι ένα πιο "άμεσο" τηλέφωνο με τα πλήκτρα σε τέτοια διάταξη που επιτρέπουν τη χρήση με ένα χέρι και χωρίς προβλήματα. Το P1i είναι ένα τηλέφωνο με οθόνη αφής, που απαιτεί πολύ συχνά τη χρήση της πένας, ενώ τα δάχτυλα απλά οδηγούν την οθόνη σε... overload δαχτυλιών. Όσο για το jog wheel στο πλάι... μμμμ... Τις περισότερες φορές καλείσαι να αλλάξεις χέρι, ή να δουλέψεις το τηλέφωνο με τα δυο χέρια, αναγκαστικά. Το λειτουργικό τους μπορεί μεν να είναι συγγενικό, αλλά η διαμόρφωσή του για την περίπτωση του N95 είναι σαφώς πιο γρήγορη και εύκολη στη χρήση. Η τελική μου παρατήρηση, μετά από αρκετή εμπειρία και με τις δυο συσκευές είναι πως η υλοποίηση του GPS και στα δυο τηλέφωνα (στο P1i εννοείται με τη συνοδευτική εξωτερική κεραία) δεν αξίζει. Ειδικά το N95 μόνο σπάσιμο νεύρων μπορεί να χαρακτηριστεί... Το δε P1i από την άλλη, είνα ένα τηλ. με σαφώς καλύτερο form factor, ενώ το N95 είναι αρκετά χοντρο και "μπόλικο", ενώ δεν θεωρώ ότι χαρακτηρίζεται από μια ποιότητα κατασκευής που δικαιολογεί τα απίστευτα χρήματα που κοστίζει. Αυτά... -bye-
Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για δύο κατά βάθος διαφορετικά τηλέφωνα, μιας και ο τρόπος χρήσης του ενώς σχέση με το άλλο, διαφέρουν πολύ σε καθημερινό επίπεδο. Έτσι, το N95 είναι ένα πιο "άμεσο" τηλέφωνο με τα πλήκτρα σε τέτοια διάταξη που επιτρέπουν τη χρήση με ένα χέρι και χωρίς προβλήματα. Το P1i είναι ένα τηλέφωνο με οθόνη αφής, που απαιτεί πολύ συχνά τη χρήση της πένας, ενώ τα δάχτυλα απλά οδηγούν την οθόνη σε... overload δαχτυλιών. Όσο για το jog wheel στο πλάι... μμμμ... Τις περισότερες φορές καλείσαι να αλλάξεις χέρι, ή να δουλέψεις το τηλέφωνο με τα δυο χέρια, αναγκαστικά. Το λειτουργικό τους μπορεί μεν να είναι συγγενικό, αλλά η διαμόρφωσή του για την περίπτωση του N95 είναι σαφώς πιο γρήγορη και εύκολη στη χρήση. Η τελική μου παρατήρηση, μετά από αρκετή εμπειρία και με τις δυο συσκευές είναι πως η υλοποίηση του GPS και στα δυο τηλέφωνα (στο P1i εννοείται με τη συνοδευτική εξωτερική κεραία) δεν αξίζει. Ειδικά το N95 μόνο σπάσιμο νεύρων μπορεί να χαρακτηριστεί... Το δε P1i από την άλλη, είνα ένα τηλ. με σαφώς καλύτερο form factor, ενώ το N95 είναι αρκετά χοντρο και "μπόλικο", ενώ δεν θεωρώ ότι χαρακτηρίζεται από μια ποιότητα κατασκευής που δικαιολογεί τα απίστευτα χρήματα που κοστίζει. Αυτά... -bye-
Restorator, Ευχαριστώ for the info… να συμπληρώσω ότι ζώντας ένα 24ωρο με το Ν95 θα συμφωνήσω 100% με όσα έγραψες… είναι ένα κλασσικό τηλέφωνο με πολύ ακριβή τιμή και χάλια GPS… ειδικά το θέμα τιμής με σπρώχνει στο P1i…Thanks ;)
P1i file mou! to exw 1 mhna kai eimai apolyta efxaristhmenos! to mono meionekthma pou thewrw pws exei einai o argos epeksergasths tou!
evala kai 4Gb karta kai den exei provlama, to ekana kai gps ola grande! gia opoiadhpote aporia sent me!
Γιώργος Κυριακαράκος
02-12-2007, 10:29
Γιώργο το HTC TyTN II γιατί το έχεις εκτός επιλογών?
…το P1i είναι εδώ και μια εβδομάδα ο καινούργιος συνεργάτης και μέχρι στιγμή δεν το έχω μετανιώσει για την επιλογή…
Γιώργο, τα δυο πράγματα που δεν μου άρεσαν στο HTC ήταν τα Windows Mobile και η ποιότητα των φωτογραφιών… ίσως και να κάνω λάθος για τα Windows ίσως η παλιότερη αρνητική εμπειρία μου… τώρα δεν έχει σημασία το debate, η αγορά έγινε αν δω ότι δεν ανταποκρίνεται P1i στις προσδοκίες μου θα αλλάξει… το πιο θετικό του σημείο μέχρι τώρα είναι ότι έστω και υβριδικό έχει κανονικό πληκτρολόγιο τηλεφώνου για παραδοσιακούς χρήστες σαν και εμένα ;)
Φιλε, sergiON για το GPS (δεν έχω δοκιμάσει το Wayfinder) αλλά λέω να δω το TOM TOM… από ότι κατάλαβα υπάρχει θέμα με τους χάρτες για Ελλάδα… έχεις δει φως?