PDA

View Full Version : Ερώτηση περι powerstrip...

Κατάκαλος Βασίλης
14-07-2006, 07:46
Καλημέρα σε όλους....
Πήγα χθές να συνδέσω το pc (κάρτα γραφικών Radeon 9800Pro) με την τηλεόραση (Philips 32pf9966) και προσπάθησα με το powerstrip να βγάλω την native ανάλυση της τηλεόρασης 1366x768 αλλά μάταια... Αυτό που έκανε όταν του έβαζα ανάλυση 1366x768 και 50Hz ήταν να κάνει resize την εικόνα στο κέντρο την οθόνης και δίχνει το desktop σε μικρή ανάλυση (η εικόνα ήταν περίπου 10 ίντσες!!!)...
Όταν έβαζα ανάλυση 1024χ768 τότε το πάνελ μου έβγαζε 1:1 τα pixels αλλά με μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά....
Τι κάνω λάθος;; Μήπως πρέπει να περάσω τίποτα ρυθμίσεις στο advance timing options εκτός από την ανάλυση και τα Hz;

Browser
14-07-2006, 08:34
Καλημερα Βασιλη.

Οι καρτες γραφικων, σχεδον ολες εκτος απο καποιες pharelia της matrox ( και καποιες αλλες που δεν τις θυμαμαι τωρα ), εχουν την δυνατοτητα να βγαλουν αναλυσεις πολλαπλασιες του 8.

Στη δικη περιπτωση δηλαδη, η native της τηλεορασης σου εαν διαιρεθει με το 8 δεν βγαζει ακεραιο αριθμο......1366/8=170,75.

Δοκιμασε να βαλεις μια αναλυση 1360χ768 στο powerstrip.

Οπως καταλαβαινεις ειναι αδυνατον να παρεις 1/1 pixel mapping με αυτη την καρτα στην native αναλυση της τηλεορασης σου.

Εννοειται οτι ολα τα παραπανω ισχυουν εαν εχεις συνδεθει με την τηλεοραση μεσω dvi, conponent η vga. Το powerstrip ΔΕΝ δουλευει στις εξοδους svideo και video...

kenmex
14-07-2006, 11:06
Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα αν αναμεσα στις αναλυσεις 1366x768 και 1360x768? (Με δεδομενο οτι η native αναλυση ειναι η πρωτη?)
'Η τελικα ειναι καλυτερα να επιλεξουμε 1280 x 720 (και απο Powerstrip resize στην ιδια αναλυση)?

Κατάκαλος Βασίλης
14-07-2006, 11:06
Δηλαδή βάζοντας την ανάλυση 1360χ768 και 50Hz πρέπει λογικά να δουλέψει;
Δεν χρειάζεται τίποτα άλλες ρυθμίσεις;
(Η σύνδεση είναι μέσω της DVI της κάρτας)

Browser
14-07-2006, 11:20
Ουιστικη διαφορα εχει kenmex, διοτι η καρτα δεν την υποστηριζει και ενας θεος ξερει τι βγαζει εκεινη την ωρα και τι καταλαβαινει η τηλεοραση????????

Εαν επιλεξεις 1280 720 , το σιγουρο ειναι οτι εισαι μακρυα απο pixel mapping !!!!!

Βασιλη, λογικα ναι. Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο. Αφου εισαι και με dvi, κανονικα θα παιξει.

Δοκιμασε και μας λες !

kenmex
14-07-2006, 11:25
Οποτε ρε παιδες σε ενα (lcd) panel 1366 χ 768 ποιο ειναι το ενδεδειγμενο setup
(αναλυση,powerstrip κλπ κλπ)? Σε θεωρητικο επιπεδο εστω.

Browser
14-07-2006, 11:30
Σε θεωρητικο παντα επιπεδο παιρνεις μια pharelia matrox και της δεινεις 1366 768 και τελειωσες.

Σε πρακτικο , με μια νορμαλ καρτα , δινεις 1360 768, και εχεις μονο ενα μικρο κροπ 6 πιξελ στα πλαγια.

Οταν λεμε powerstrip μιλαμε παντα για την αναλυση . Γιατι τα βαζεις σε διαφορετικο επιπεδο.

Εαν διαβασεις τον οδηγο εγκαταστασης , τα μονα που σεταρουμε απο το powerstrip ειναι η αναλυση και το gamma σε sRGB 2,2 D65.

kenmex
14-07-2006, 11:34
Sorry φιλε Browser οντως μπερδεψα το powerstrip με το ffdshow:confused:
και σε μπερδεψα και εσενα.
Οποτε προφανως κανουμε και resize στο ffdshow στην ιδια αναλυση (1366χ768) αν το εχω καταλαβει σωστα ετσι?

Browser
14-07-2006, 11:35
Τσου, εδω μου τα χαλασες....... στο resize του ffdshow κανουμε resize της αναλυσης του ΥΛΙΚΟΥ της πηγης. Την ανεβαζουμε δηλαδη σε μια υψηλη αναλυση στην οποια ΕΚΕΙ θα επενεργισει το φιλτρο Lanczos.

Browser
14-07-2006, 11:36
( Διαβαζε Κρυωνα, μπας και βγαλεις ακρη !!!!!! Χαχαααα )

kenmex
14-07-2006, 11:39
Ανεβαζουμε δηλαδη την αναλυση του dvd (της ταινιας δηλαδη) απο 720x576 σε 1366χ768,οση και αναλυση του panel μας.
Καταλαβαινω σωστα?

Browser
14-07-2006, 11:45
Παλι λαθος, ξεχωρισε λιγο τα πραγματα. Αλλο resize στο ffdshow , αλλο αναλυση στο powerstrip.

Ξαναδιαβασε λιγο προσεκτικοτερα αυτα που εγραψα παραπανω και θα καταλαβεις.

kenmex
14-07-2006, 11:48
ΟΚ Σ' ευχαριστω Browser.

Browser
14-07-2006, 11:49
Τιπτς. Εαν θελεις τιποτα αλλο , πες μου !!

kenmex
14-07-2006, 11:52
Απ οτι καταλαβες πολλα θελω,αλλα μαλλον πρεπει να ξεκαθαρισω λιγο την κατασταση πρωτα...

Browser
14-07-2006, 11:53
Διαβασε καλα τους οδηγους , κι εδω ειμαστε.....

Κατάκαλος Βασίλης
14-07-2006, 12:17
Ουιστικη διαφορα εχει kenmex, διοτι η καρτα δεν την υποστηριζει και ενας θεος ξερει τι βγαζει εκεινη την ωρα και τι καταλαβαινει η τηλεοραση????????

Εαν επιλεξεις 1280 720 , το σιγουρο ειναι οτι εισαι μακρυα απο pixel mapping !!!!!

Βασιλη, λογικα ναι. Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο. Αφου εισαι και με dvi, κανονικα θα παιξει.

Δοκιμασε και μας λες !

ok.. Μέσα στο ΣΚ θα το δοκιμάσω και θα σας πω... Θα τραβήξω και φωτο με τις ρυθμίσεις και θα δούμε.. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές...:grinning-smiley-043

Κατάκαλος Βασίλης
16-07-2006, 21:16
Λοιπόν... ξαναέστησα το PC και ιδού τα αποτελέσματα... Στις φωτο φαίνεται το στήσιμο, το set για clone monitors στους drivers της κάρτας, καθώς και η ανάλυση 1024χ768 όπως φαίνεται στην τηλεόραση.. Όλα φυσιολογικά με δύο μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά...

Κατάκαλος Βασίλης
16-07-2006, 21:18
Εδώ η προσπάθειά μου με το powerstrip για 1360x768... Το αποτέλεσμα και τα setting... κάνω κάτι λάθος;;;;:damnyou:

Φίλιππος Αδαμίδης
17-07-2006, 08:40
Το πρόβλημα είναι στο clone mode. Εφόσον έχεις TVout η εικόνα για να είναι cloned παίζει σε ανάλυση συμβατή με TV out (800X600 ή 1024Χ768) επομένως το desktop σου γίνεται rendered απο την VGA σε αυτή την ανάλυση μέσα στο κάδρο του 1360Χ768.

Δοκίμασε με single display (αποσυνέδεσε το TV out) και δες τι θα γίνει.

Κατάκαλος Βασίλης
17-07-2006, 10:09
Το πρόβλημα είναι στο clone mode. Εφόσον έχεις TVout η εικόνα για να είναι cloned παίζει σε ανάλυση συμβατή με TV out (800X600 ή 1024Χ768) επομένως το desktop σου γίνεται rendered απο την VGA σε αυτή την ανάλυση μέσα στο κάδρο του 1360Χ768.

Δοκίμασε με single display (αποσυνέδεσε το TV out) και δες τι θα γίνει.

Καλημέρα...
Η κάρτα οθόνης έχει μία έξοδο VGA και μια DVI για δύο monitor. Ο λόγος που έχω και το μόνιτορ είναι σε περίπτωση που η τηλεόραση δεν "βλέπει" την ανάλυση που της βάζω να έχω το monitor απ' όπου θα κάνω τις διορθώσεις μου... Στην συγκεκριμένη περίπτωση το monitor δουλεύει σε 1360χ768 (με το ανάλογο stretch βέβαια) αλλά στην τηλεόραση έχω το αποτέλεσμα της φωτογραφίας...
Λες δηλαδή οτι πρέπει να αποσυνδέσω το monitor και να αφήσω μόνο την σύνδεση DVI για να μου βγάλει την ανάλυση;

Φίλιππος Αδαμίδης
17-07-2006, 10:51
Αυτό ακριβώς!

Εναλλακτικά, θα μπορούσες ίσως να απενεργοποιήσεις το clone mode ώστε να δώσεις διαφορετικές αναλύσεις στις δύο εξόδους

Tasoskio
17-07-2006, 12:14
Καλησπερα σε ολους

παιδια αυριο περιμενω μια LG 26LC2R για να παιξει στο υπνοδωματιο μου και ως monitor αλλα και ως TV. το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν γνωριζω πως ακριβως θα το σεταρω η τι προβληματα θα αντιμετωπισω.για αυτο ρωταω υπαρχει κανενα καλο παιδακι που να μπορει να με βοηθησει εστω τηλεφωνικος με τις ρυθμισεισ του powerstrip.
δεν πιστευω να ειμαι και πολυ τυχερος στις ρυθμισεις μιας και βλεπω και διαβαζω οτι ειναι λιγο μπερδεμα.
η συνδεση με το PC θα γινει με καλωδιο HDMI ----> DVI.

εαν μπορει κανενας να προσφερθει εχει καλος αλλιως θα λιωνω μπροστα στην TV ψαχνοντας :chinscratch: :frown: :frown:
Τασος

Δεβελέκος Στράτος
17-07-2006, 17:13
Αν διαβάσεις προσεκτικα τους οδηγούς στην σχετική κατηγορία και δεν επιλέξεις clone mode δεν θα έχεις πρόβλημα. Οτι θες εδώ θα είμαστε

Tasoskio
19-07-2006, 08:13
καλημερα σε ολους παλι!

χθες εγκατεστησα την LG 26LC2R, ολα πηγαν καλα εκτος απο αυτο που περιμενα , δηλαδη η συνδεση της τηλεορασης με τον υπολογιστει.

το προβλημα ειναι οτι μονο σε αναλυση 1280χ720 μπορουσα να εχω καθαρη εικονα χωρις να τρεμοπαιζει. αλλα η εικονα ηταν μεγαλυτερη απο το πλαισιο της οθονης με αποτελεσμα γυρω γυρω να μην βλεπω.μολις εβαζα στο powerstrip αναλυση 1366χ768 - 1360χ768 στα 50hz η εικονα τρεμοεπαιζε παρα πολυ.
σας παρακαλω βοηθηστε με.

ps. η καρτα γραφικων μου ειναι ειναι μια FX 5700 le

john_karis
19-07-2006, 09:42
Καλημέρα...
Η κάρτα οθόνης έχει μία έξοδο VGA και μια DVI για δύο monitor. Ο λόγος που έχω και το μόνιτορ είναι σε περίπτωση που η τηλεόραση δεν "βλέπει" την ανάλυση που της βάζω να έχω το monitor απ' όπου θα κάνω τις διορθώσεις μου... Στην συγκεκριμένη περίπτωση το monitor δουλεύει σε 1360χ768 (με το ανάλογο stretch βέβαια) αλλά στην τηλεόραση έχω το αποτέλεσμα της φωτογραφίας...
Λες δηλαδή οτι πρέπει να αποσυνδέσω το monitor και να αφήσω μόνο την σύνδεση DVI για να μου βγάλει την ανάλυση;

Απο την στιγμη που εχεις ΑΤΙ καρτα οθονης θα σε συμβουλευα να βαλεις αλλους οδηγουσ καρτασ. Βαλε τους OMEGA Drivers gia ATI. Βαλε στο VGAthn Philps soy bale sto DVI to monitor soy (ή αντιθετα οποσ θελεισ) kai dvse sthn kartela OUONES sto OUONH kai epilhsh problhmatvn thn leitoyrgia epibolh 720p kai teleivses. Sthn uesh FPD tsekare to KLIMAKVSH OUONHS SE MEGEUOS PINAKA.

PanMan
19-07-2006, 09:46
Να προσθεσω και εγω οτι με την LG lp1r οταν δινω αναλυση 1360Χ768 η οθονη μαυριζει. Η τηλεοραση παιζει κανονικα οταν παιρνει 1280χ720 απο το powerstrip. Πιστευα οτι εχει να κανει με την παρεμβολη του scaler (dvdo vp30). Παντως ανεβαζοντας σιγα σιγα την αναλυση απο τον scaler δινω 1360 καθετες και μολις ανεβαζω τις οριζοντιες πανω απο 740 μαυριζει η εικονα. Πιστευα οτι εχει να κανει επειδη το pcι δινει στον scaler και αυτος με component στη τηλεοραση αλλα βλεπω οτι δεν ειναι αυτο. Η τηλεοραση λεει στα χαρακτηριστικα της οτι δεχεται 1360χ768.
Εχω δοκιμασει ολους τους πιθανους συνδυασμους στα hertz.

Tasoskio
19-07-2006, 09:56
εμενα δεν μοy μαυριζει η οθονη αλλα τρεμοπαιζει και χαλαει τελιως η εικονα!
και μια λυση υπαρχει?
δεν με πειραζει που παιζει 1280χ720 αλλα κοβεται γυρω γυρω η εικονα με αποτελεσμα να μην βλεπω ουτε την ΕΝΑΡΞΗ για να κανω shut down

Tasoskio
19-07-2006, 14:13
παιδια ,καμια ιδεα μπας και με βοηθησει με το προβλημα μου?
η τηλεοραση με το PC εχουνε συνδεθει με HDMI ----> DVI.
απλα εχω ξενερωση λιγο γιατι δεν το βρισκω.αληθεια εκτος απο το powerstrip υπαρχει τιποτα αλλο που χρειαζομαι?

john_karis
19-07-2006, 18:09
παιδια ,καμια ιδεα μπας και με βοηθησει με το προβλημα μου?
η τηλεοραση με το PC εχουνε συνδεθει με HDMI ----> DVI.
απλα εχω ξενερωση λιγο γιατι δεν το βρισκω.αληθεια εκτος απο το powerstrip υπαρχει τιποτα αλλο που χρειαζομαι?

Αν μπορεσεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθουν πολλοι να σε βοηθησουν. Αλλα με τετοια δεδομενα τι να σε απαντησουμε οι καημενοι.

Δωσε περισοτερα στοιχεια βαλε και καμια φωτο

Tasoskio
19-07-2006, 19:28
εχεις απολυτο δικιο αλλα δεν ξερω απο που να αρχισω και που να τελιωσω!
λοιπον απο την αρχη διαθετω ενα PC me xarakthristika : AMD 64 3000, 512 RAM,GEFORCE FX 5700LE . ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ νομιζω οτι ειναι τα χαρακτηριστικα που μας ενδιαφερουν. αγορασα εχθες μιa LG 26LC2R. την εχω συνδεση με το pc μεσω καλωδιου HDMI ---> DVI. εχω βαλει το powerstrip.
to problhma einai oti opoiadhpote analysh ean kanw add μονο η 1280χ720 μου παιζει δηλαδη βλεπω εικονα ,ολες οι αλλες τρεμοπαιζουνε (παρολο που προσπαθω να αλλαξω το refresh rate).το προβλημα ειναι οτι στην αναλυση 1280χ720 η εικονα δεν ειναι ολοκληρη δηλαδη 5cm γυρω γυρω ειναι χαμενα δηλαδη δεν τα βλεπω.please καποιος να με βοηθησει γιατι δεν θα την παλεψω καθολου ετσι ψαχνοντας.

john_karis
19-07-2006, 19:47
εχεις απολυτο δικιο αλλα δεν ξερω απο που να αρχισω και που να τελιωσω!
λοιπον απο την αρχη διαθετω ενα PC me xarakthristika : AMD 64 3000, 512 RAM,GEFORCE FX 5700LE . ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ νομιζω οτι ειναι τα χαρακτηριστικα που μας ενδιαφερουν. αγορασα εχθες μιa LG 26LC2R. την εχω συνδεση με το pc μεσω καλωδιου HDMI ---> DVI. εχω βαλει το powerstrip.
to problhma einai oti opoiadhpote analysh ean kanw add μονο η 1280χ720 μου παιζει δηλαδη βλεπω εικονα ,ολες οι αλλες τρεμοπαιζουνε (παρολο που προσπαθω να αλλαξω το refresh rate).το προβλημα ειναι οτι στην αναλυση 1280χ720 η εικονα δεν ειναι ολοκληρη δηλαδη 5cm γυρω γυρω ειναι χαμενα δηλαδη δεν τα βλεπω.please καποιος να με βοηθησει γιατι δεν θα την παλεψω καθολου ετσι ψαχνοντας.

Oi drivers ths kartas ohonhs soy ειναι οι τελευταιοι ?
Δες στις ριθμισεις της καρτας οθονης σου αν εχει επιλογη να τσεκαρεις για λειτουργια σε 720p (καπου μεσα σε HD an yparxei)

Η τηλεοραση σου στο εγχειριδιο χρησης τι γραφει για την εισοδο DVI ? Τι αναλυση μεγιστη δεχετε στην συγκεκριμενη εισοδο ?

Tasoskio
19-07-2006, 23:44
καρτα γραφικων εχει τους τελευταιους drivers. η TV μπορει να παιξει μεχρι 1080ι kai to καλωδιο ειναι HDMI----> DVI. Ακου τωρα ομως τι εγινε το απογευμα δοκιμασα να παιξω με VGA---->VGA και ολα πηγαν ΤΕΛΕΙΑ η καρτα γραφικων σηκωσε 1366χ768 και ολα καλα τελεια εικονα και με το windvd που εβαλα.Τι μου Προτεινεις? να παιταξω την καρτα γραφικων? ειναι ψιλοκαινουργια και δεν θα ηθελα να την διωξω ,εξαλου απο χαρακτηριστικα ειναι καλη 256mb mnhmes me 128bit, (GEFORCE FX5700LE). τι μου προτεινεται να κανω για να δω που γινεται το CONFLICT και δεν παιζει με HDMI.
παντως μεχρι στιγμης σας ευχαριστω πολυ για την βοιηθεια.

john_karis
20-07-2006, 08:54
καρτα γραφικων εχει τους τελευταιους drivers. η TV μπορει να παιξει μεχρι 1080ι kai to καλωδιο ειναι HDMI----> DVI. Ακου τωρα ομως τι εγινε το απογευμα δοκιμασα να παιξω με VGA---->VGA και ολα πηγαν ΤΕΛΕΙΑ η καρτα γραφικων σηκωσε 1366χ768 και ολα καλα τελεια εικονα και με το windvd που εβαλα.Τι μου Προτεινεις? να παιταξω την καρτα γραφικων? ειναι ψιλοκαινουργια και δεν θα ηθελα να την διωξω ,εξαλου απο χαρακτηριστικα ειναι καλη 256mb mnhmes me 128bit, (GEFORCE FX5700LE). τι μου προτεινεται να κανω για να δω που γινεται το CONFLICT και δεν παιζει με HDMI.

MPOREIS SE PARAKALV NA DEIS ti analysh dexete h TV apo to HDMI ? Kai ase ayto poy les h TV dexete 1080i. DES TO MANUAL ti analhsh dexete sthn HDMI kai grace moy edv

Δημήτρης Δημητρακούδης
20-07-2006, 12:11

Μια χαρά είναι η κάρτα γραφικών σου - απλά κάποιες τηλεοράσεις δεν συνδέονται με PC από την HDMI τους, και μάλιστα το λέει και το manual τους.

Αν είναι τέτοια η τηλεόρασή σου, θα σου έλεγα να παίξεις με την VGA έξοδο και να ξεχάσεις την HDMI. Έτσι κι αλλοιώς για μικρές αποστάσεις και για τις αναλύσεις για τις οποίες μιλάμε λογικά δεν θα δείς διαφορά σε ποιότητα εικόνας.

Tasoskio
20-07-2006, 12:11
θα το κοιταξω αν και το manual που δεν ειχε πανω απο 4 σελιδες μεταφρασμενες αλλα ηταν μεταφρασμενο σε 10 γλωσσες και ειμαι σιγουρος οτι δεν εγραφε κατι τετοιο.
υποψιαζεσαι οτι κανω κατι λαθος?

Tasoskio
20-07-2006, 12:37
επειδη εψαξα να δω τι περνει στην HDMI και δεν εβρισκα ακρη, τηλεφωνησα στην αντιπροσωπεια της LG και μου ειπανε οτι συμφωνα με τα specifications της τηλεορασης μπορει να παρει εισοδο στην HDMI 1080ι.
τους εξηγησα το προβλημα και μου αναφερανε οτι δεν ξερουνε γιατι γινεται αυτο και να επικοινωνησω παλι την δευτερα.

Δημήτρης Δημητρακούδης
20-07-2006, 12:39
θα το κοιταξω αν και το manual που δεν ειχε πανω απο 4 σελιδες μεταφρασμενες αλλα ηταν μεταφρασμενο σε 10 γλωσσες και ειμαι σιγουρος οτι δεν εγραφε κατι τετοιο.
υποψιαζεσαι οτι κανω κατι λαθος?

Απ'ότι βλέπω στο manual (μπορείς να το βρείς εδώ: http://www.lgservice.com/gcsc/b2c/jsp/SubSys.jsp?SYS=OWM&CNT=GRC -- προσοχή - παίζει μόνο με IE αν και δεν το γράφει), στο κομμάτι που αναφέρεται σε σύνδεση με PC, μιλάει μόνο για D-sub 15pin (RGB).. Συγκεκριμένα, υποστηρίζονται οι παρακάτω αναλύσεις:

1082

Βάση αυτών που διάβασα, θα σου έλεγα να συνδεθείς μέσω VGA και να ξεμπερδεύεις...

Δημήτρης Δημητρακούδης
20-07-2006, 12:41
επειδη εψαξα να δω τι περνει στην HDMI και δεν εβρισκα ακρη, τηλεφωνησα στην αντιπροσωπεια της LG και μου ειπανε οτι συμφωνα με τα specifications της τηλεορασης μπορει να παρει εισοδο στην HDMI 1080ι.
τους εξηγησα το προβλημα και μου αναφερανε οτι δεν ξερουνε γιατι γινεται αυτο και να επικοινωνησω παλι την δευτερα.

Ότι παίρνει 1080i είναι σίγουρο... Αλλά δεν φαίνεται να παίζει με PC!!

Αν θέλεις μίλα τους πάλι την Δευτέρα, αλλά μην έχεις πολλές ελπίδες..

Tasoskio
20-07-2006, 13:38
το προβλημα ειναι οτι οταν αγορα την τηλεοραση τους εξησα οτι θελω να παιξω με PC μεσω HDMI.
και τωρα πεφτω απο τα συνεφα μιας και τηα μπορουσα να ειχα αγοραση μια πιο φτηνη LCD και οχι το τελευταιο μοντελο της LG στις 26ρες.

Tasoskio
20-07-2006, 13:41
το προβλημα ειναι οτι οταν αγορασα την τηλεοραση τους εξηγησα οτι θελω να παιξω με PC μεσω HDMI.
και τωρα πεφτω απο τα συννεφα μιας και θα μπορουσα να ειχα αγορασει μια πιο φτηνη LCD και οχι το τελευταιο μοντελο της LG στις 26ρες για να μπορω να παιξω ετσι οπως ηθελα.

john_karis
20-07-2006, 15:27
το προβλημα ειναι οτι οταν αγορασα την τηλεοραση τους εξηγησα οτι θελω να παιξω με PC μεσω HDMI.
και τωρα πεφτω απο τα συννεφα μιας και θα μπορουσα να ειχα αγορασει μια πιο φτηνη LCD και οχι το τελευταιο μοντελο της LG στις 26ρες για να μπορω να παιξω ετσι οπως ηθελα.

Φιλε μου καλε και HDMI να χρησιμοποιησεις ποτε δεν θα παρεις 1080 γραμμες. Η αναλυση της τηλεορασης δεν υποστηριζει κατι τετοιο. Απλα μπορει να παρει σημα 1080 γραμμων και εχει την δυνατοτητα να το κανει downscalling στην αναλυση της τηλεορασης (σε αυτην που δεχετε) . Δεν υπαρχουν πολλες τηλεορασεις που υποστηριζουν τετοια αναλυση. Εκει που την πατανε ολοι. Τους λεει ο ανηξερος πωλητης ναι σε ολα. Αλλα λενε την μιση αληθεια (χωρις και να το ξερουν βεβαια) . Ολες οι τηλεορασεις δεχονται οποιοδηποτε σημα απλα το κανουν downscalling στην αναλυση της τηλεορτασης. Οταν αγοραζουμε την τηλεοραση πρεπει να ξερουμε και τα χαρακτηριστικα που διαβαζουμε..

Παντως οποσ και να εχει δεν εχεις προβλημα να χρησιμοποιης την VGA αφου τα 720π πρεπει να τα εχεις σιγουρα....

Tasoskio
20-07-2006, 15:56
δηλαδη δεν θα καταφερω να παιξω απο PC με τη HDMI. παιδια συγνωμη αλλα ειναι καποια πραγματα που δεν το ξερω με αποτελεσμα να σας βλεπω να με πλακωνεται καμια μερα.

δηλαδη συμπερασμα : αποκλειεται να παιξει το PC μου με HDMI?

Tasoskio
20-07-2006, 16:17
γιατι τοτε η δικια μου τηλεοραση δεν κανει downscaling ? ειναι θεμα software?

Δεβελέκος Στράτος
21-07-2006, 17:13
Δεν θες η τηλεόραση σου να κάνει downscaling απο το pc. Όπως δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις να θες να παίξεις απο την HDMI, δεν είναι μεγάλη η διαφορά

Γιάννης Γιακουμάκης
01-08-2006, 11:41
Να καταθέσω και εγώ τη δική μου εμπειρία.
Πρόσφατα έγινα κάτοχος της Toshiba 37WLG66 (LCD με native ανάλυση 1366x768) και μόλις χθές βρήκα το χρόνο να τη συνδέσω με το PC μέσω VGA και DVI.
Μέσω VGA σωστά έδειχνε μόνο αναλύσεις 4:3 και όταν έδινα ανάλυση πχ 1360x768 ή 1280x720 στην τηλεόραση φαινόταν μόνο ένα τμήμα του desktop (κομμένο είτε αριστερά είτε δεξιά είτε και τα δύο), πηγαίνοντας όμως το ποντίκι στις άκρες, η οθόνη σκρόλαρε και μπορούσες να τη δεις όλη (όχι όμως την ίδια στιγμή). Διαβάζοντας το manual βλέπω ότι στις αναλύσεις που υποστηρίζονται μέσω VGA είναι μόνο αναλύσεις 4:3.
Οκ λέω, πάμε για DVI-->HDMI.
Αρχικά μου βγάζει ανάλυση 640χ480 και δεν με άφηνε (ούτε μέσω powerstrip) να δώσω καμία άλλη ανάλυση. Ηττα τρελή δηλαδή.
Με τα χίλια ζόρια (διότι XP σε τέτοια ανάλυση ΔΕΝ δουλεύονται), ξετσεκάρω στον driver το να μου δείχνει μόνο τα modes που υποστηρίζονται από την οθόνη. Τότε με άφησε να δώσω άλλες αναλύσεις.
Δίνω στην αρχή 1360x768, το εμφανίζει, αλλά από ποιότητα...χάλια (τρεμόπαιγμα κλπ).
Μετά έδωσα 1280x720 και το έβγαλε καλά από ποιότητα αλλά γύρω γύρω υπήρχε αρκετό pixel cropping (το START ίσα που φαινόταν) επομένως πέφτει και scalling από την TV. Δοκίμασα με το powerstrip να κάνω resize ή move το desktop, αλλά τίποτα, μετά από ένα ή δύο πατήματα των κουμπιών...blank. Αμα δε έδινα και καμία ανάλυση που δεν υποστηριζόταν...restart.
Το συμπέρασμα που βγάζω λοιπόν είναι πως 1:1 pixel mapping με την TV είναι αδύνατο (τουλάχιστον τη συγκεκριμένη). Πάντως ακόμα και έτσι μπορώ να πω πως η ευκρίνεια του desktop ήταν πολύ καλή οπότε ο scaler φαίνεται να κάνει καλή δουλειά (νομίζω είναι DCDi).
Sorry για το μακροσκελές του μηνύματος και φυσικά κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Καλημέρα.

john_karis
01-08-2006, 12:20
Γιαυτο και αναφερω παντα και γινομαι κουραστικος οτι πρεπει να διαβαζετε πριν αγορασετε.

Δηλαδη μερικοι διαλεγουν τηλεοραση με τα δικα τους κριτιρια και σαν δεδομενο εχουν και οτι θα την δουλευουν και με PC. Ωραια μεχρις εδω. Βλεπουν ή ρωταν αν δεχετε σημα απο PC και η απαντηση ειναι ναι. Ωμως δεν βλεπετε τι σημα τι αναλυση δεχονται απο την συγκεκριμενη εισοδο. Θυμαμαι πριν χρονια ενασ φιλος ακριβοπληρωσε μια τηλεοραση sharp γιατι ηταν απο τις πρωτες τοτε με VGA εισοδο και ηθελε να την συνδεσει με το ΠΙΣΙ του. Ολο χαρα την πληρωσε την πηρε και εκπληκτος ανακαλυψε οτι η μεγαλυτερη αναλυση που δεχοταν στην VGA ηταν 640χ480 !:!!!! :violent-smiley-030:

To καλυτερο ειναι να να κατεβαζετε το manual της τηλεορασης πριν την αγορασετε και να διαβαζετε τι αναλυσεις δεχονται απο την καθε εισοδο. Φιλοι που θα την δουλευουν και ως μονιτορ θα πρεπει να διαβαζουν τι αναλυση δειχνουν στην VGA eisodo και οχι μονο τι υποστηριζουν. Αν παλι θελετε σαν μονιτορ να την δουλευεται απο την HDMI τοτε καλο ειναι να διαβαζετε αν δεχονται σημα PC απο HDMI (merikes dexontai)

Φιλοι με ΑΤΙ καλο ειναι να δουλευεται τους drivers omega (prvsopikh ektimish) που εχουν κατευθειαν εξοδο για HD (720p,1080i)

john_karis
01-08-2006, 12:51
Ξεχασα το ΛΙΝΚ

Εδω http://www.omegadrivers.net/ati/omega_ati_readme.php

Διαβαστε εκει που λεει Other Important Notes:

Γιάννης Γιακουμάκης
01-08-2006, 16:02
Γιαυτο και αναφερω παντα και γινομαι κουραστικος οτι πρεπει να διαβαζετε πριν αγορασετε.

Δηλαδη μερικοι διαλεγουν τηλεοραση με τα δικα τους κριτιρια και σαν δεδομενο εχουν και οτι θα την δουλευουν και με PC. Ωραια μεχρις εδω. Βλεπουν ή ρωταν αν δεχετε σημα απο PC και η απαντηση ειναι ναι. Ωμως δεν βλεπετε τι σημα τι αναλυση δεχονται απο την συγκεκριμενη εισοδο. Θυμαμαι πριν χρονια ενασ φιλος ακριβοπληρωσε μια τηλεοραση sharp γιατι ηταν απο τις πρωτες τοτε με VGA εισοδο και ηθελε να την συνδεσει με το ΠΙΣΙ του. Ολο χαρα την πληρωσε την πηρε και εκπληκτος ανακαλυψε οτι η μεγαλυτερη αναλυση που δεχοταν στην VGA ηταν 640χ480 !:!!!! :violent-smiley-030:

To καλυτερο ειναι να να κατεβαζετε το manual της τηλεορασης πριν την αγορασετε και να διαβαζετε τι αναλυσεις δεχονται απο την καθε εισοδο. Φιλοι που θα την δουλευουν και ως μονιτορ θα πρεπει να διαβαζουν τι αναλυση δειχνουν στην VGA eisodo και οχι μονο τι υποστηριζουν. Αν παλι θελετε σαν μονιτορ να την δουλευεται απο την HDMI τοτε καλο ειναι να διαβαζετε αν δεχονται σημα PC απο HDMI (merikes dexontai)

Φιλοι με ΑΤΙ καλο ειναι να δουλευεται τους drivers omega (prvsopikh ektimish) που εχουν κατευθειαν εξοδο για HD (720p,1080i)
Φίλε john έχεις απόλυτο δίκιο για το ψάξιμο πριν αγοράσει κανείς. Μόνο που είναι τόσα που πρέπει να ψάξει κάποιος που ακόμα και να βρει τηλεόραση που να του κάνει 100%, μετά ... δεν μπορεί να τη βρεί για να την αγοράσει (στην πραγματικότητα πχ ήθελα την plasma Panasonic TH-37PX60 αλλά μέσα στο χρόνο που είχα στόχο να την έχω αγοράσει δεν τη βρήκα κάπου διαθέσιμη).
Προσωπικά δεν με πειράζουν και ιδιαίτερα οι συγκεκριμένες αδυναμίες της δικής μου μιας και βασικά για θέαση καναλιών τη θέλω αφού από Σεπτ επίκειται αγορά projector.